- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris...
tag
válasz
lumpy92 #13004 üzenetére
Fűszermalomból ment friss feketebors bele bőven. Ketchupot nem tudnék vele elképzelni
. Pirospaprika is ment bőven. Só természetesen megint kevés lett, hiába, nem szerelmes a szakács... És az a hihetetlen, hogy hogy tudtam túlfőzni a tésztát. Pont úgy csináltam, ahogy rá volt írva. Vizet felforraltam, utána beletettem a tésztát, megvártam míg újra felforr, és onnantól szigorúan 7-9 percet főztem még. Eredmény: szétfőtt. Még szerencse, hogy a krumpli is mócsingos, és nem feltűnő az összekeverés után, hogy nem tökéletes a tészta textúrája.
Ja, és még egy dologban nem voltam biztos, miközben csináltam. Ha a recept azt írja, a hagymát pirítsuk (nem dinszteljük), az azt jelenti, hogy addig kell olajon párolni, amíg elkezd ropogósra pirulni? Vagy ugyanaz, mint a dinsztelés?
-
Andris...
tag
-
-
Andris...
tag
válasz
lumpy92 #12924 üzenetére
Nem
De szólok, ha szembejön egy!
Ajánlanátok valami kezdőknek való kaját? Én vagyok a gyakorló agglegény paprikáskrumpli kérdező, és állandóan ugyanazt a 3 kaját csinálom rotációban, amit tudok. Paprikás krumpli - lencsefőzelék - gombapörkölt. Nagyon unalmas. Bővíteném a repertoárt, lehetőleg olyan étellel, ami nem egészségtelen, nincs benne hús, és kiadós, sokáig tart. Imádom a főzelékeket, de a rántás nagyon meghaladja a képességeimet, a habarás meg tele van liszttel. Tehát olyan receptet szeretnék, ami
- kezdőknek való
- nem egészségtelen
- húsmentes
- habarás-, rántás mentes
- kiadós, sokáig tart
- főzelékek előnyben
- (pluszpont: hagyma aprítást sem tartalmaz, de tudom, hogy ezzel már végképp leszűkíteném a kört. Próbáltam a múltkori tanácsokat, de sajnos egyik sem működött tökéletesen.) -
attiati
veterán
válasz
lumpy92 #12743 üzenetére
ez a hozzászólásod nem pont az ilyen edényekre vonatkozott?
-
-
válasz
lumpy92 #11946 üzenetére
A képeken látható hús a marhalábszár. Marhapörköltet általában lábszárból csinálnak, bár szokták készíteni marhanyakból, illetve lapockából is. Ínyencek készítik marhapofából is
A pácolás lényege az íz fokozása és a hús puhítása. A vörösbor a savtartalma miatt ideális a hús puhítására, az íz erősítése érdekében ebbe kell még rakni fűszereket (hagyma, fokhagyma, bors, babérlevél, de ha van otthon, akkor mehet bele rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna). Van aki nem tesz a páclébe sót, de szerintem ez szokás kérdése.
A felaprított húst ebbe a keverékbe kell rakni, aztán 24-48 órát hagyni ázni.
-
válasz
lumpy92 #11772 üzenetére
Két összetevőből áll egy csésze kávé:
1. kávé bab
2. víz
Ha az egyiknek nem jó a minősége (íze) oda az egész. De írhattam volna kv helyet sört isSzóval sok mindentől meg kell(ene) tisztitani a csapvizet mielőtt felhasználod. pl.: lebegő szennyeződések (rozsda, homok, iszap fordul elő leggyakrabban), vízből a klórt, a rákkeltő klórszármazékokat, egyes gyógyszermaradványokat és a szerves szennyeződéseket, amelyek a víz kellemetlen mellékízét és rossz szagát okozhatják.
Összeollóztam egy oldalról
Ilyesmi.
Csak nálam kikerülhető az RO szűrő (a tetején keresztben a nagyobbik tartály), mivel ha azon is átmegy a víz akkor közel steril lesz = nincs íze, nem oltja a szomjat de tökéletes a kávéba és a kenyérbe
-
yanna
addikt
válasz
lumpy92 #11563 üzenetére
Egyébként elkészítve is ki lehet szelektálni a vörös részt amennyiben rossz az íze, én nem sajnálnék annyit eldobni elkészítés előtt. Nem ettem még, de fasírtot is, kolbászt is olvastam már. Ettem már amúgy halászlében is, kb. felejthető volt, de lehet a léhez adott valamit. Rántva, sütve még emlékeim szerint nem találkoztam vele, de lehet kísérletezni.
-
yanna
addikt
válasz
lumpy92 #11561 üzenetére
Volt jó néhányszor "szerencsém" busához... Véleményem szerint igen, kidobandó a vörös rész. Persze nem feltétlenül igaz, lehet nem mindegy milyen vízben élt az a piszok... Próbáld ki így is, úgy is. Nekem eddig kétféle módon ízlett igazán, egyik füstölt szalonnával körbetekert roston, grillen, tárcsán sütve, másik pedig halfüstölőben (fűrészporos, meleg füstös) elkészítve. Fűszerezés egyéni elképzelés kérdése, de kell. Az áztatás nem árt, főleg ha 10+os a hal... szerintem.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
lumpy92 #11052 üzenetére
öntöttvas?
VARDAGEN Serpenyő, öntöttvas, 28 cm - IKEA
-
cucka
addikt
válasz
lumpy92 #10967 üzenetére
Én teflon serpenyőt nem tennék sütőbe.
#10969body007
Volt ilyenem, ez a nyerő tipp szószos kajákra. Szerintem a legsokoldalúbb edény, amit venni lehet. Tudsz benne sütni, mint a serpenyőben, tudsz benne főzni, tudsz benne párolni.
Kár hogy bedobtad, most eszembe jutott, hogy ismét be kéne szerezzek egyet.
Mod: látom, írtátok a wok-ot. A wok magas hőmérsékleten hirtelen sütésre van, és kb. semmi másra nem jó igazán a formája miatt + a legtöbb tűzhelyen nem is tudod rendesen használni. Általános célú serpenyőnek én nem ezt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest