Hirdetés
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
Egy ezer éves Apple TV a Home központom, de soha sem volt semmi gondja még, nem lehet a HomePod a hibás?
-
krisz143
újonc
Sziasztok! Kérdeznék! Apple home kittel van megoldva az összes lámpa (yeelight) , bejárati ajtó (u200) és egyebek is. Van egy home pod minim hozzá és kb. hetente elveszti a kapcsolatot és mindenre azt írja ki, hogy nem válaszol majd kb 2 óra múlva megjavul magától vagy egy homepod resettel. Esetleg bárkinek volt ilyen kapcsolódási hibája és mit tudnék szerintetek tenni? Net stabil, a yeelight appbol akkor is mennek a lámpák mikor az apple homeból nem. Tehát valami az apple homemal lesz szerintem, de nem tudnam rájönni. Előre is köszi!
-
akisbandi
aktív tag
válasz
álmodom?
üzenetére
Szia,
Fedett helyen, de kültérben, télen-nyáron ezt használom, tökéletesen működik:ledvance smart+ night light plug
Többféle létezik, értelemszerűen azt vedd, amelyiken rajta van a HomeKit logo.
Annyi macera még van vele, hogy a ledvance applikációval át kell állítani HomeKit-re a használat megkezdése előtt, de aztán el is felejtheted az appot.
Amazonon láttam kültéri verzióban is. -
álmodom?
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyi, kültéri világításvezérléshez keresek kültéri konnektort ami bírja a hideget.
IP védettség nem szempont, mert fedett helyen lesz.
Használ valaki ilyet? Melyiket vegyem?
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Értesítés egy eseményről, pl., ha egy érzékelő érzékel valamit. Konkrétan egy nyitásérzékelőről van szó, ami ha nyitódott vagy záródott megjelent értesítésként a telefonomon, illetve a zárolási képernyőn is látszódott, hogy milyen állapotban van. Ez most nem történik meg.
A "rendetlenkedik" esetemben azt jelenti, hogy a "Siri" vagy "Hey, Siri" parancsra nehezebben reagál, akkor is csak pittyen egy halkat, továbbá gyakran félreérti az utasításokat.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
iPhone topikban már kérdeztem, de úgy látszik, ott nincsenek HomeKit felhasználók. Telefoncsere után nem kapom meg az értesítéseket az Otthon alkalmazásból. Elvileg minden jól be van állítva (az előző telefonról áthoztam a beállításokat). Valakinek van ötlete, hogy mit nézzek meg? Illetve Siri is rendetlenkedik a Homepod Minin. Ennek mi lehet az oka? A szoftver már az előző telefonon is az új volt.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . LG OLED TV van Apple Tv-vel homekitben . Otthon minden jól működik viszont távolról már nem tudom vezérelni a tvt . Az az érdekes,hogy a többi eszköz ami homekitben van működik? valamilyen port forward kéne ?
-
Semin
őstag
Én EVE energy.-t használok.
Bár kicsit drágább nekem közel 4 éve szolgál. Közvetlenül csatlakoztatható, és stabil. -
P11
csendes tag
Sziasztok!
Venni akarok HomeKit kompatibilis konnektort.
Elég sok a választék, de sajnos nem minden esetben egyértelmű, hogy közvetlenül csatlakoztatható HomeKitre.
Van valami bevált típus 10e Ft körül?
Meross nem kell, kb 1 év után elromlott.
-
-
Gabonetta
aktív tag
Jelenleg akciós a Tado X Starter Kit, így ezt választanám. Viszont elbizonytalanodtam, hogy jó lesz-e a kazánomhoz (Westen Boyler Condens+ 24), illetve a jelenlegi termosztát cseréje (Computherm Q7RF) mennyire macerás. Ugyanazok a vezetékek kellenek a Tadohoz is, mint a jelenlegihez? Tudja esetleg valaki?
-
Semin
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Nekem amazon.de hozta a tado° cuccokat, nagyon jó akciók vannak Black Friday környékén. Az enyém még a V3+ rendszer és már 3 éve teljesít szolgálatot

(7db radiátor szelep + Termosztát + AC vezérlő)
Még V2+-ról lett upgradelve, így még ingyenes - többek között - a geofencing is.Nagyon könnyen kezelhető, és rugalmasan bővíthető rendszer.
Az előfizetéses cucc itt van részletesen:
-
John1994
csendes tag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Igen, onnan. Csinálsz egy fiókot a Mailboxde.com oldalon. Ott megadod az itthoni címed.
A Tado oldalán megrendeled a cuccokat a mailboxde.com oldalonnkapott postafiókra, ahonnan továbbítják a megadott itthoni címedre. GLS hozza ki. Van egy éves díja a fióknak, plusz egy szállítási költség. A kettő együtt kb 30 euro…de még így is sokkal olcsóbb, mintha egyből haza rendeled. -
John1994
csendes tag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Én is computhermet cseréltem le okos fűtésre. A Tado mellett döntöttem, pont a homekit miatt. Aztán kiderült, hogy teljesen különállóan tud működni. Tudja a geofencinget, ha egy helyiségben több radiátor van, akkor ott ki tudod jelölni, melyik vezéreljen, a többi pedig csak parancsot teljesít attöl az egytől. Nagyon részletesen lehet paraméterezni. Egy gombnyomással tudsz felfűteni egyszerre mindent. Ha valahol épp többet szeretnél, utána csak egy gombnyomás és visszaáll a beállítottra. Ha német postaközvetítőbe rendeled és onnan haza, akkor majdnem féláron van. És egy hónapja így csináltam. Nem bántam meg. Egyszerű telepítés, beállítás.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Nekem igazából azért lenne érdekes egy kazánvezérlő és/vagy a radiátorszelepek, hogy ha valamelyik ablak niytva van, álljon le a fűtés és/vagy az adott helyiségben találtható radiátor szelepe zárjon le. Egykörös fűtési rendszerünk van, 8 fűtött helyiséggel, 9 radiátorral.
A másik hasznos funkció, amin egy okos termosztát segítene, hogy egyszerűen lehessen programozni a heti fűtési programot, illetve távolról is lehessen vezérelni. Jelenleg egy buta, vezeték nélküli Computherm van.
Szerintetek a fenti célokra mi lenne a legjobb megoldás Homekit környezetben? -
John1994
csendes tag
-
John1994
csendes tag
válasz
Gabonetta
üzenetére
A fene sem tudja. Lelkes amatőr vagyok ebben a tekintetben.
Az összes Aqara-t lefrissítettem, mikor felszereltem őket. 16 pro telefonom van. Azon is, Homepad-on is már a legújabb frissítés megy. Lehet az is számít, milyen messze van egy HUB-tól az érzékelő. Nekem 3 db van a lakásban. 2db MS100 és egy M1S. Ez utóbbi van kb 2 méterre az aktónyitás érzékelőtől.Más!
Tegnap beüzemeltem a Tado rendszerem. 6 db radiátor szelep, 1 wireless érzékelő, meg a kazánvezérlő.
millió meg egy állítási lehetőség. Például a nappaliban 3 radiatorszelep és egy wireless érzékelő van. Magától beállította, hogy a wireless mér és ad jelet a kazánnak, a szelepek pedig csak végrehajtják a parancsot, nyitnak vagy zárnak ha kell. -
John1994
csendes tag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Nekem abban a pillanatban jön a jelzés. Ezt legjobban pl a lakásajtón lévő nyitásérzékelőn tudom tesztelni.
Viszont a kapu és garázsnyitón kell hangolnom valamiképp, mert hiába 100 méter az “otthon” kör sugara, mikor megálok a kapu előtt, utána 1-2 mp-re kezdenek nyitni.Pedig hagytam a kettő parancs között 3 mp-et. -
John1994
csendes tag
Kapu és garázskapuk bekerültek a rendszerbe. Annyi változással, hogy nem Zigbeen, hanem wifin megy a dolog.
4 db Shelly 1 GEN 4 relével oldottam meg, mert a wifit egyszerűbb volt kijuttatni az udvarra.
Automatizálás szépen működik. Ha hazaérek(100 méterre), magától nyitja a kaput. Ha elmegyek otthonról, akkor pedig magától becsukja.
Majd még a garázsvilágítást teszem hozzá fényérzékelővel megtámogatva. -
John1994
csendes tag
Az IOS 26 ezeket a frissítéseket tartalmazza a Homekit kapcsán:
🔑 HomeKit & Otthon app
Okosítotthon automatizálás → pontosabb feltételek (pl. nemcsak „ha sötét van”, hanem konkrét lux érték alapján a fényérzékelőből). Gyorsabb frissítés → ha nyitsz egy ajtót, vagy egy relé kapcsol, a Home app azonnal jelzi (eddig volt kis késés). Kamera integráció → élőkép simább, és az értesítések gyorsabban érkeznek (pl. ha mozgást lát).
🗣 Siri
Rugalmasabb parancsok → nem kell szóról szóra ugyanúgy mondani, érti a variációkat is („Nyisd ki a garázst” / „Nyisd a garázskaput” / „Garázs”). Függő parancsok → pl. „Indulok dolgozni” → nyitja a kaput, garázst, lekapcsolja a villanyt.
📱 Kijelző & kezelőfelület
Átlátszó ikon hátterek → kevésbé „kockás” a főképernyő, jobban simul a háttérhez. Widgetek → már interaktívak (nem csak mutatják, hanem kapcsolni is tudsz pl. lámpát, anélkül, hogy belépnél az Otthon appba).
-
John1994
csendes tag
válasz
hengelhof
üzenetére
Relay T2 relé kell hozzá, így tudom külön nyitni személynek és autónak. Nekem tolókapum van.
A kapu vezérlőm hozzá Garden gate, aminél figyelni kell, hogy a part(személy) és full(autó) porton van feszültség(12-15 V), mert másképp kell kötni ha van, vagy ha nincs. Nekem van, így a relé com portja kapja a vezérlő 12V- pólusát, az S2 és S1 portokrat meg a part és full helykre mennek. A relének nem húztam külön tápot, a vezérlő paneljéről kap tápot. -
John1994
csendes tag
válasz
Gabonetta
üzenetére
A fűtés még tervezés alatt van. Leginkább az automatizálás része, hogy kizárólag a saját Tado rendszerét használjam, vagy a Homekit-ből is kapjon utasítást.
Egyébként az egész okosítás a fűtéssel indult. a jelenlegi Computherm termosztátot szerettem volna kiváltani, ami az egész házat egy hőmérsékeleten tartotta, valamint a helyiségeket szeretném eltérően kezelni. Aztán tovább gondolva jött a kapu, garázskapu, udvari világítás. Majd aztán megyek tovább a lakás irányába.
Leginkább a geohelyzet alapján nyitó és záró kapu és garázskapu fog tetszeni.Mivel szeretem a kész dolgokat, melyekkel nem kell barkácsolni, így az Aqara rendszer mellett tettem le a volsomat. Már csak azért is, mert nincs semmilyen előképzettségem.
-
Valahogyan nekem a fűtést furcsán kezeli a Homekit. Kipróbáltam, hogy egy EVE konnektort kapcsoljon ki/be egy hőmérő. A homePod Minivel, és egy EVE hőmérővel kísérletezgettem. Úgy állítottam be, hogy pl. 18 fok-nál kapcsoljon be a konnektor, 20 fok-nál pedig kapcsoljon ki. Szerintem ez elég egzakt meghatározás. Ha x=18 akkor BE, ha x=20, akkor KI. De nem így működik. Össze-vissza kapcsolgatott ki és be. Hol 16 foknál kapcsolt be, hol 22 nél ki. Nem találtam mintát. Mi lehet az oka ennek? Illetve hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Sajnos muszály reteszelni, mert a kilincs felhúzásával jönnek ki a zárnyelvek, meg a mindenféle frincfarncok az ajtószárnyból. A kulcs nem csinál semmit azon kívül, hogy nem engedi lenyomni a kilincset. Akkor ez elengedem. A Legrand szimpatikus. Beveszi a Homekit? Érdekes, hogy a kereső soha nem dobta fel. Nekem van Netatmo időjárás állomás, az teljesen homekit-es.
Esetleg a külső kertkapu nyítogatására van valami megoldás? -
Semin
őstag
válasz
hengelhof
üzenetére
a kulcs csak reteszeli, hogy ne lehessen lenyomni. Nos nem tudom, hogy ilyen zárszerkezethez létezik-e zárnyitó kütyü.
Zár szerkezetet kell cserélni, vagy nem reteszelsz.
Én cseréltem, úgyis 10 éves volt az előző. Nekem egy Yale Linus van fenn, ez a belül lévő kulcsot forgatja, így minimális átalakítással tud működni.
Egyetlen fontos dologra kell figyelni, hogy akkor is nyitható legyen kulccsal az ajtó ha benne van belűről a másik. (ezt a szerelő megoldja)
És bár nekem a biztonság kedvéért van kinn egy kulcsszéf benne egy tartalék kulcs, de még sosem kellett használnom.Én most telepítettem 3 db Legrand Netatmo kapcsolót, melyek egy központi hubon át kapcsolódnak a Homekit-hez.
A Legrandnak elég a régi kapcsolóban lévő két vezeték(fázis+elmenő), de ez esetben be kell építeni a lámpa elé egy kompenzátort. (a csomag tartalmazza, de ha van nulla akkor nem kell a kompenzátor.)
Nagyon stabilan működik a rendszer, pedig használok konnektorokat, és kapcsolókat is.
(SUMM 15db) -
Hű jó régi hsz. Hogyan állsz a zárral? sikerült valamit kiokoskodni? Nekem is kellene az ajtómra, de olyan zár van benne, aminél a kilincset kell a bezáráshoz felráncigálni, a kulcs csak reteszeli, hogy ne lehessen lenyomni. Nos nem tudom, hogy ilyen zárszerkezethez létezik-e zárnyitó kütyü.
Villanykapcsoló ügyben én úgy tudtam, hogy egy áramkörös világítás kapcsolásához ugye csak 2 db vezeték lesz a dobozban. 1 db fázis, és 1 db a lámpa felé. A vezérelhető kapcsolónak szüksége van egy plussz nulla vezetékre a működéshez. így 3 kábel kell. Nulla, fázis, és elmenő. Mihez kell 4 vezeték? Amúgy itt magyarországon rémesen szegényes a kínálat. Az EVE-nek volt 1 és 2 kapcsolós Homekit-es kapcsolója, de már itthon nem árulják
Ha valamit rosszul tudtam, szóljatok, nem vagyok villanyszerelő.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Nem Homekites Xiaomi eszközöket lehet használni Xiaomi hubbal?
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítségre van szükségem. Illetve a tapasztalataitokra.
Egy régi építésű társasházban lakom. Szerintem még mindig a gyári elektromos vezetékek mennek a falban.
Szeretném a villany kapcsolókat, okosra cserélni. Ehhez az Aqara gyártót néztem ki, mivel ott olvastam, hogy neki van olyan, amihez nem kell 4 vezeték. Ha jól emlékszem az én kapcsolóimhoz csak 3 vezeték megy. Az első kérdésem itt lenne: 3 vezetékkel meg tudom oldani az okos kapcsolót?A másik téma az okos zár lenne. Van egy HiSec ajtóm. Az ebben gyárilag benne levő zárat szeretném az Aqara A100 zigbee-re cserélni. Ha van köztetek olyan, aki már csinált vagy csináltatott ilyet, annak szívesen várom az útmutatásait. Honnan érdemes megvenni, kell külön szaki hozzá? Az ajtón kell valamit változtatni? És legvégül a radiátor szelep vezérlőt is szeretnék vagy termosztátot, nem tudom melyik a hivatalos megnevezése.
Gondolom végül egy hub sem ártana, abból az M3-asat gondoltam. Jah és 1 kamerát a biztonság kedvéért, szerintem egy E1-es megteszi. Alapvetően HomeKit-be szeretném beilleszteni ezeket, de ha meglesz a hub, akkor ez biztosan nem lesz probléma. De a többi dolognál is úgy láttam, hogy nativan is akar tudnak működni.Jelenleg a lakásban van 4 Apple homepod Mini és 1 Apple Homepod (2.generàciós).
Idővel több dolgot is szeretnék még ebbe az ökoszisztémába beilleszteni. Pl.: légtisztító, macska etető stb…
A leginkább az okos zár és a kapcsolók kérdésköre érdekel. Előre is köszönöm.
Üdv: Attila -
TheMarci
addikt
válasz
ChiliChili
üzenetére
Ebben az esetben jónak tűnik, ha kazán kell volna, akkor biztos kellene a HUB a kazán kapcsolgatásához.
-
TheMarci
addikt
válasz
ChiliChili
üzenetére
Kozponti futesed van, vagy sajat kazan?
-
válasz
ChiliChili
üzenetére
Az EVE alkalmazásban is tudod tekergetni.
-
ChiliChili
tag
Sziasztok, termosztát cserére lesz szükség és ha már így van, keresés közben rájöttem, hogy okos eszközök kellenek!

Az Eve Thermo intelligens radiátorszelep kb. jó lenne. Aki használ ilyet, attól kérdezem, hogy ezek csak Apple HomeKitben vezérelhetők, vagy ha mondjuk 5 db egység lesz a lakásban, akkor ezeket alkalmazásból is tudom külön-külön állítani, HUB nélkül? A manuális állíthatóságra egyértelmű választ találtam a leírásokban. -
BossBoss
őstag
válasz
hengelhof
üzenetére
Szerintem bátran merülj el a HA-ban. Sajnos a Homekit valóban nagyon korlátozott, ha komoly automatizmusokat szeretnél később. HA-ban szinte bártmit le tudsz automatizálni. Ha kapcsolókat, egyebeket szeretnél átteni Homekit felületre, az simán megy.
NAS-on virtual machine-be vígan fut évek óta hibátlanul a HA nekem. Telepíteni sem egy ördőngőség. Itt egy jó link step by step.
Shelly-nek natív HA támogatása van. Homekit Bridge-be meg kb tényleg bármit átadhatsz Homekit felületre.
Rassberry-el mindig van valami. Ha natív külön eszközre szeretnél HA-at,akkor már egy mini pc, pl.: Intel NUC.
-
atirag
őstag
válasz
hengelhof
üzenetére
Számodra akkor az aqara rendszer megfelelő. Bár külön hub kell hozzá monjuk az M2 ami már nem drága. De utána minden egység kompatibilis az aqara rendzserrel és párhuzamosan a homekit-el is. Nekem a kapu is azzal van megoldva. független ,hogy hány voltos a kapu. Ő csak kapcsolja az ami rá van kötve.
-
Húúú.. Már olvasgattam. De félek ez meg fogja haladni a képességeimet. Van itthon NAS-om. Nem tudtam, hogy alkalmas erre. Ahogy olvastam, Rasberry-re szokták telepítgetni. De azért köszi a tippet. Kár, hogy nálunk nem nagyon foglalkozik ezzel senki. Nincsennek tutorial videók, csak angolul. Annak megértése meg számomra kihívás.
-
foo85
csendes tag
válasz
hengelhof
üzenetére
Jelenleg ez az első shelly ami alapból HomeKit. A relék még nem.
Én a direkt Homekit-et már elengedtem egy ideje... Nem tudtam és nem is akartam mindent alárakni. Alapból volt/van itthon egy NAS-om amire raktam egy Home Assistant-ot és onnan HomeKite bridggel mindent alkalmassá teszek rá hogy felismerje az Apple.
Én a helyedben inkább utána olvasnék kicsit ennek és elmennék ebbe az irányba. Egyszerűbb és olcsóbb is mint mindenből a HomeKit képest vadászni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 94% Akkumulátor
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-6G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha valamit rosszul tudtam, szóljatok, nem vagyok villanyszerelő.