- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
arcsin #11454 üzenetére
A gyártó mibenléte hogyan befolyásolja a főzés kimenetelét nála?
(#11434) totron, vagy olyat is lehet, hogy a kisülés napján lefagyasztod a kenyeret, így később is hozza az zéró day frissességet. Házi májassal, paradicsommal (nem vízízűvel) ettem tegnap, mondhatom, fejedelmi volt.
-
Beni2360
félisten
Nem akar az asszony hallani róla már sok elektromos eszközünk van és túl léptünk a 210W-s határt mióta megy a kenyér sütés. Gáz meg alig fogy. Mondtam neki vissza kötöm a gáztűzhely még megvan.
Pedig az én fantáziámat piszkálja. Csökkenteni szeretném a tűzhely előtt töltött idejét, hamar fárad. Amikor én főzök akkor is ő ugrál körülöttem, ő a kuktam. -
Beni2360
félisten
, azért is akadt meg a szemem rajta mert ebben az árban ilyen digitális beállításost nem találtam. Garival meg idáig szerencsém volt az elmúlt évtizedekben 2016-ban volt egy Seaco kávé főző szervizben, ott is úgymond a tudatlanságom végett eltomodott egy lyuk a darált kávéval. Ha legalább 1l-s lenne már vinném is.
-
attiati
veterán
Csak összeségében lehet nézni az egészséges táplálkozást, szerintem.
Pl. hiába eszik valaki kevés vöröshúst, ha amúgy croissantokat és kakaós csigát tol minden reggelire, vagy a napi folyadékbevitel felét sem teljesíti.
Sajnos nem érdemes ráfeszülni egy-egy kiragadott elemre.Kb ugyanaz, mint amikor a dohányosok leszoknak és utána felvesznek valami még erősebb függőséget.
-
Digitalpimp
senior tag
Ezek a kutatások csak azt felejtik el megemlíteni, hogy alapjában nem a hússal van a baj, hanem a sok műszarral, amivel pluszba telenyomják, meg amit az állatoknak adnak a takarmányban. A gengszterváltás óta húszszorosára nőtt a vastagbélrák gyakorisága nálunk, ez meg egyértelműen a sok "egészséges és veszélytelen" műszarokra vezethető vissza.
-
Én ezt tudom, régi reform családból származom
Egyébként az a véleményem, h megfordult a húsfogyasztás mennyisége a "régmúlthoz" képest. Régen az emberek jóformán egyszer ettek húst egy héten - a hétvégén - mostmeg jó ha egyszer nem esznek egy héten... (Én próbálom betartani). Most azt ne ellemezük ki, h mennyi kemikália van most és volt régen a húsban, egyszerűen nehéz étel = nehéz lebontani / feldolgoznia a szervezetnek. Hameg mindenképpen húst enne az ember fia fogyasszon inkább több szárnyast pl
Szomszédba van olyan öreg, h amíg nem kapott sztrókot rá se nézett a csirkére. Csak vöröshús vöröshússal (na azért a vad is ment)...
#9157SteveS: nem kimondottan a színe miatt nevezik vöröshúsnak
-
A hardcore késélezők ilyet használnak:
Nekem is ilyen van... -
krizmo_
Topikgazda
"Kis kitérő, az IKEA-s nedves késélező amúgy nem rossz..."
Nemrég dobtam ki, mert nekünk nem vált be.Az elején még jó volt, de egy idő után már nem igazán működött.
#7775 kovacsen222
Elnézést kérek. -
-
-
krizmo_
Topikgazda
Nagyon szívesen!
Most próbáltam ki először így sült fokhagymával, de szerintem nagyon jó, elveszi a fokhagyma vadságát, és ad hozzá plusz ízt, legközelebb a hagymát is beteszem megsülni.
Egy kis friss petrezselyemmel megszórva nagyon finom, füstölt paprikával még nem is próbáltam, de megkóstolom. -
krizmo_
Topikgazda
Ilyenek vannak még itthon, ezek sem rosszak tészta, magvak tárolásra: [link], [link].
Bár ezek nem kockák, nem fér be a szekrénybe a hossza miatt?Nagyi titka liszteket nem szeretem, egyszerűen nem minőségi lisztek...
Pont most ment egy nagyobb rendelés a Garat Malomhoz, valamint sikerült manitoba lisztet is beszerezni, amiből ma isteni kenyérkék sültek.
-
törölt tag
Nem nem semmi képen sem.
Most csináltam bolognai ragut és tettem bele kb 1mm3-nyit az őröltből és brutális ereje van.
Viszont másként csíp mint a megszokott erős paprikáink.
Van egy jellegzetesen édes, füstös aromás kellemes lecsengése a számban.
Érdekes.
Azt hiszem 3-4 évig nem kell erős paprika port venni.Soul Gem van valami orosz rulett féle bonbon, mi régebben azt próbáltuk ki. Hasonló volt a végkifejlet.
inf3rno megittam már fél liter tejet, most jó hideg fröccsöt tolok, de csak haloványodik.
Nem baj, szeretek szenvedni. -
törölt tag
Jó cuccoknak tűnnek.
Itt termesztik és készítik tőlünk 15 km-re.
Vettem egy ilyet is : https://www.chilicum.hu/termek/virus/
Rákszirommal kóstoltuk, a kisebbik fiam ezt is kiröhögte.
A bátyjával meg itt isszuk a tejet.Pössenteni sem merek elmenni, mert a kezem is olyan lett.
-
törölt tag
A német láncoknál jó kínálat van. Még a Pennynél is, bár ott inkább a saját márkás, de olasz gyártmányok, gorgonzola, ritkán parmigiano, még ritkábban pacorino. De az Aldi és a Lidl sokkal jobb ebben. Maasdamert is szoktam ezeknél venni, de jobban szeretem az Auchanban kaphatót. Óriáslyukas, óriási guriga sajt, sokszor nagyon jó áron.
-
Ispy
nagyúr
Gyerekkoromba én sem szerettem a héját, de csak addig főzőm, amíg a paprika megpuhul és a paradicsom kiengedi a levét, így nem válik szét. Persze a kacsazsírral könnyű rávenni, hogy megegye, én is megenném.
Kedvem szerint még egy hegyes erőst is dobnék bele, de akkor "sajnos" csak én ennék belőle. Majoránna és a kakukkfű érdekes vonal, el biztos nem rontja.
A piros arany meg nálam fétis, mindenbe is mehet, szeretem az ízét, vajas kenyér, főtt tojás piros arany, ahhhh....
-
inf3rno
nagyúr
Jó, de én csak felrakom a gázra, ránézek talán 2x, valamikor elsőre elkapom a tökéletes pillanatban. Elzárom a gázt, és annyi. Biztos az évek meg a rutin, de nekem nem okoz nehézséget a rizs főzés. Egy olyan gázzal, amin van időzítő meg még egyszerűbb lenne, mert egyszer kimérem az időt, aztán csak beidőzítem.
-
inf3rno
nagyúr
Én Aldis Carloni spagettivel ettem, az tűnik itthon a legjobb spagettinek. Nem fő szét olyan hamar, mint a magyarok, valszeg mert jobb az olasz durum liszt, mint a magyar. Csináltam még hozzá a szokásos paradicsom szószomat, a tetejére meg jó volt a pesztó sajt helyett. Bár színre kicsit libafos, de az íze kárpótol.
Évekkel ezelőtt még egy csomó bazsalikomot termesztettem, nem tudom miért szoktam le róla. Talán a spanyol csigák miatt. Elvileg nem évelő, de volt egy, amit sikerült átteleltetnem.
Elég hálás növény, de nagy a fényigénye, és folyamatosan öntözni is kell, ha sok levelet akarunk. Szerintem idén belevágok újra így szobában, most hogy szóba került. Kíváncsi vagyok, hogy a frissből milyen pesztót tudok csinálni magyar dióval. Mozsárból esetleg tudtok ajánlani valami kőből készültet, ami nem túl drága? Sírkövessel akartam csináltatni, de szerintem 20k-t simán elkérne érte. -
inf3rno
nagyúr
Szerintem jó lesz ez. Amúgy a vanillin színtelen és szublimál, de azért talán a színéből lehet valamit mondani arról, hogy mennyi oldódhatott bele. Lehet kapni ilyen kis dugós kémcsőben is vaníliát. Én hűtőbe szoktam tenni, aztán akkor látszanak a kémcső falán a kivált vanillin kristályok. Tök jól néz ki. :-) UV fényre bomlik, nem szabad napra tenni. A hőt viszont elég jól viseli, akár forralni is lehetne, csak házi módszerekkel garantált, hogy elillan.
-
inf3rno
nagyúr
Az, hogy mennyi idő kell neki nagyon nagy mértékben függ a körülményektől. Szerintem a tiéd már jó lehet. Meg lehet gyorsítani a folyamatot a felület növelésével, értsd feldarabolod a lehető legapróbbra, kikaparod a magját, stb. viszont ilyenkor szűrni kell. Ha szobahőfokon tartod hűtő helyett és rázogatod néha, pl felteszed mosógépre, az is gyorsítja a kioldódást. Én szerintem néhány hét alatt is már kioldódik belőle valami. Én úgy szoktam a vaníliás cukrot, hogy mindig kiveszek belőle, és rátöltök friss cukrot. Szerintem te is csináld így, hogy kóstold meg, hogy jó e már, aztán önts ki belőle annyit, amennyi kell, a maradékot meg öntsd fel vodkával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest