-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
body007 #12009 üzenetére
Füstölt szalonnás, fokhagymás nálunk azonnal elfogy. (Mivel édeskés a húsa, mi így nyomjuk.) Egyszer raclette partyt is tartottunk és kiosztottam mindenkinek a lapátjára egy kicsit belőle, hogy sütögesse. Barátaink finnyogtak. Aztán amikor elkészült, akkor meg áradoztak róla.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11782 üzenetére
Akkor már késő. Amikor össze állt a kezdő dagasztásnál egy állaggá akkor adagold lassan hozzá a zsiradékot. Azzal lágyítja a tésztát is. Éppen most kezdi a sütést a gépem. A második dagasztásnál amikor látom, hogy jó a tészta állaga, most tettem egy alufóliát az üstre, úgy amikor a egy tálat a sütőben letakarsz. A RWM-nél kivettem az üstöt az egész tésztát kiszedtem ,lapátok félre egy kicsit át gyúrtam, formáztam, tengelyeket olajoztam és vissza raktam az üstbe a tésztát körbe igazitottam szép sima a teteje majd takarás az alu fóliával. A sütési idő 65p ebből 20-30p takarva sütöm, majd meglátom.
A takarás miértje: kelesztés is takarva van. A sütésnél is fedve van a kenyér, hogy a benne levő folyadék ne párologjon annyira el. -
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11771 üzenetére
Köszönöm, de én a zsiradékot már csak akkor adom a kenyér tésztához amikor már össze állt egy homogén állapotban a dagasztásnál. Egy zsíros vizet nehezebben fogad be a liszt szemcse. Ugyebár a víz és a zsiradék taszítják egymást.
Holnap én is elő veszem a gépet és abban készítem el az előtésztás TangZongos kenyeret. Már egyszer csináltam. Valahogyan a gőz problémát kellene megoldanom. Azon filóztam, hogy alu fóliával letakarom az üstöt a sütés első felében. De még a kelesztésnél sem ártana.
Véleményed? -
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11762 üzenetére
Ha bármi segítség kell keress meg és messengeren megbeszéljük, nagyon finom kalács szerü kenyér.
Oda is bele kostoltam amikor operálták a kéz fejemet. Egy hét alatt már engem nyaggatak, hogy hogyan miképpen és a recept. Ha nincs kenyérsütést háttér nehéz jó kenyeret csinálni. Az elöre beteszem és reggel friss "akármi" vár a gépben. Vicc kategória, mivel minden zacsi liszt lehet már más folyadékot igényel. Nekem macerásabb géppel sütni. Van a Limara pékségek egy jó leirata a gépi sütéshez.
[kép] [kép] [kép] -
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11760 üzenetére
Már többször csináltam, igaz kétfelé osztottam mert rövid sütöm volt. Kép1 [kép] kép 2 [kép]
Japán kenyér, YUDANE SHOKUPAN móddal.
Nem tangzonnal hanem yudane-val csinálja.
Pofon egyszerű. Tz kenyeret sütök hetente.
A formázás a már hibás mert ha osztod több felé a tésztát min 10p pihentetés kell, hogy a siker szálak a tésztába rendeződjenek és könnyebb lesz nyújtaji és formázni. -
Essejó
veterán
válasz
body007 #11688 üzenetére
A mai menű az alábbi volt.
Popcorn csirke, három színű rizs, és saláta. Leöblítve egy üveg áfonyás ciderrel.1 kg csirkemell kockárra vágva.
Belerakva a következő pácba 1 órára: 250 gramm görög joghurt, só, bors, 1-1 tk fokhagyma por, vöröshagyma por, őrölt pirospaprika, gram massala, 1 ek finomliszt
Pácolás után megforgatva durva esetleg panko morzsában és bő olajban kisütve.
A háromszínű rizs az hosszú szemű rizs, barna rizs és fekete rizs 1-1 arányú keveréke, zacskózva kapható. 1 bögrényit főztem, hármunknak bőven elég volt. -
Moleman
addikt
válasz
body007 #11688 üzenetére
Jól hangzik, megenném.
Én valamiért jobban vonzódom a serpenyőhöz, mint a sütőhoz, ezért én talán inkább úgy csinálnám, hogy körbepirítom a húsokat, csinálnék egy szószt a folyékony dolgokból, aztán vissza bele a csirkét, mintha toszkánai csirke lenne.
De sütőben is biztosan finom lesz, a barátnőm szokott hasonló dolgokat csinálni, ahogy #11689 solfilo is írta. -
válasz
body007 #11688 üzenetére
Barátoknál úgy készült hasonló jellegű étel, hogy tejfölt és tojást kevertek össze, a sózott borsozott csirkemellszeleteket rétegezték ezzel a keverékkel nem túl magasan (lehet kis reszelt sajt is befigyelt, nem tudom már), a tetejére tutira reszelt sajt és be a sütőbe. Szalmakrumplival elég jól csúszott.
A mustárt simán el tudom képzelni bele. -
Essejó
veterán
válasz
body007 #11645 üzenetére
Nekem ilyen IKEA-s van, tökéletesen működik.
-
Essejó
veterán
válasz
body007 #11449 üzenetére
Bp. XVIII.kerület Haladás utca, Pestszentlőrinci piac, a rendőrség felöli oldalajtón bemenve mindjárt bal kéz felől van egy baromfis aki árul liba - kacsa testhájat, azt kisütve töpörtyűd is van. Ugyanott szokott lenni melles és vagy combos kacsa aprólék. (komplett farhát, mellel vagy combokkal)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
body007 #11113 üzenetére
inkább ez 25-ért, ebből 10 év múlva is lehet enni: HEMKOMST 7 darabos edénykészlet, rozsdamentes - IKEA
-
Beni2360
félisten
válasz
body007 #11040 üzenetére
Van olyan recept aminél pl a sárga répát, zöldségeket vékony recés csíkokra vágják. A meg sokkal gyorsabban lehet evvel hámozni, nehezebben akad meg görcsöknél.
Ez a 3:1-ben egy sima, egy recés egy vékony csíkokat vágó fej van. Eléggé komolyan van össze rakva egy felé forgatható és stabilan ugrik a két pozícióba ami kézre esik. -
-
balazs1956
senior tag
válasz
body007 #10866 üzenetére
Ezt a hámozót nagyon tudom ajánlani.
Hullámos fogazott pengéje van, ami először furcsa, de évek óta használom, és még mindig borotva éles.
Emellett van még egy szintén évek óta használt és nagyon ajánlott zöldséghámozóm, amit sajnos az itthoni kínálatban már nem találok, de az amazonon fellelhető, bár nem olcsó, de svéd gyártás, ami talán garancia.krizmo köszönöm szépen
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10766 üzenetére
Most, h készen van a kovászom mehet a hűtőbe? És, h kell eljárni ha használni szeretném? Erre nem tér ki a dokumentáció
Kb. 50 gramm mehet a hűtőbe, és mindig ezt szaporítod majd fel, pl. ha 200 gramm kovászra van szükséged, akkor 100 gramm vízzel és 100 gramm liszttel feleteted(ilyenkor 100% hidros kovászt kapsz, de ha kevésbé szeretnél hidratáltat, akkor kevesebb vizet adsz hozzá, ilyenkor keményebb lesz a kovász, és nehezebben emelkedik, ezt általában péksüteményeknél jó alkalmazni, az olasz madre is hasonló), majd ha kb. a háromszorosára feljött a kovász, akkor kiveszel belőle 50 grammot, ami megy a hűtőbe, és a többi elhasználod. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10749 üzenetére
Gratulálok!
Befőttes üveg a legjobb, fém semmiképpen nem jó, soha nem használok fémet még összekeverésre se.Spatulával szinte teljesen ki lehet szedni az üvegből a kovászt, majd csap alatt azonnal el kell mosni, mert úgy nem nehéz.
-
Beni2360
félisten
válasz
body007 #10724 üzenetére
Én két hete próbáltam ki a celdömölki C2 kenyér lisztet isteni finom és könnyű vele dolgozni. Nagyobb Spar üzletben és a Famíly Frostban vettem 350 Ft/ kg akcióban. Egy próbát megér. Én betankoltam 12 kg belőle több nem volt készleten. Most meg van a Tüskeszentpérei BL 80-ból ott a malom 16 kg-tól ingyen szállított.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10730 üzenetére
A hajtogatás miatt használom a tökmagolajat, a tésztába direktbe nem teszek, de ugye így is belekerül.
Egyébként minél "teljeskiőrlésűbb" a liszt annál magasabb a fehérjetartalma. Nem?
Inkább annál rostosabb.Mert a szám a megjelölés végén a szemcseméretet jelöli,
A szám a hamutartalmat jelöli. Minél magasabb az érték, annál nagyobb a korpa mennyisége. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10728 üzenetére
Általában én is teszek a kenyérbe valamilyen teljeskiőrlésű lisztet, de a KBL100-nak magas a fehérjetartama, ezért szeretem, és emiatt pizzat is nagyon jó készíteni belőle.
A mai sütésben pl. KBL100, KBL200, BL200 és Frigyes van.Ill. sárga lenmag, és tökmagolajat használtam még, nagyon aromás kenyerek lettek.
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10596 üzenetére
Sajnos sokan vannak az idősebbek között, akik azt hiszik csak mert öregebbek többet éltek, többet tudnak, mint egy fiatal.
Nem érdemes velük vitatkozni, rájuk kell hagyni, mert az ilyenek sosem ismerik el a fiatalabbat, pedig manapság már a technológiának és a gyors információáramlásnak köszönhetően sok fiatal rendelkezik nagyobb tudással, mert (tisztelet a kivételnek) a fiatalok haladnak a korral az idősebbek pedig leragadnak a régi módszernél még akkor is, ha az nem jó, de úgy szokták meg.
-
törölt tag
-
ernyo15
csendes tag
válasz
body007 #10512 üzenetére
Szia. Igaz nem rozsos kenyerek de emlékeim szerint nem voltak beesve annak idején amikor sütöttem őket. Nekem Hausmeister kenyérsütőm van, nagy üstös (sajnos már nagyon ritkán használom, olyankor kalácsot sütök benne). Azt hiszem neked kis üstös de ezek a receptek nem nagy mennyiségűek. A múltkor is be akartam linkelni de nem találtam már meg az oldalt, így most megkerestem amit kinyomtattam magamnak, ha lesz kedved próbáld ki. [kép] A kenyérsütőmhöz adtak mérőpoharat és két végű mérőkanalat, ezeket használtam ahogy a receptben is van. 1-es programon sütöttem (Alap program)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10512 üzenetére
A problémám, h a végén összeesik a kenyér teteje. Feljön szépen domborúra de a végén összeesik a teje: mint egy vulkán úgy néz ki a végeredmény
Ennek több oka is lehet:
- Túlkelt.
- Nem megfelelő az élesztő vagy annak mennyisége. Érdemes lehet próbát tenni szárított élesztővel is.
- Túl sok viz. Bár ahogy nézem a receptedben nem rosszak az arányok, de a liszt vízfelvevő képessége nem mindig ugyanolyan, így érdemes ellenőrizni, hogy nem túl sok-e a folyadék a tésztában, ha megcsíped és tapad a kezedhez a tészta, akkor sok.1/4 élesztő (12,5g) - kovászbarát még nincs, élesztőzők jelenleg
Nem is lesz.Kenyérgépben nem lehet kovászoskenyeret sütni, de emiatt nem érezd rosszul magad.
Én a receptből elhagynám a szódabikarbónát, nem tudom milyen géped van, de erre a receptre a francia/fehér kenyér beállítást próbáld meg. A kockacukor helyett simán használhatsz nádcukrot.
De bármit is változtatsz mindig csak egy valamin változtass, hogy kiderüljön mivel van a gond.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
body007 #10471 üzenetére
A kovászhoz türelem kell és idő, sose fogsz tudni gyorsan kovászos kenyeret sütni.
Hagyományos és kovászos kenyér receptek kenyérsütőgéphez
Megnéztem néhányat, és van bennük élesztő, ez nem kovászos recept.Korábban ajánlotta megbízható oldalakat, ezeken a helyeken érdemes nézelődni:
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat! -
ernyo15
csendes tag
válasz
body007 #10454 üzenetére
Valamikor nagyon régen kaptam ajándékba egy kenyérsütőgépet, akkor E.Margit oldaláról megcsináltam néhány kenyeret [link] . Vannak rajta tanácsok ötletek is. Valószínűleg azóta vannak újabb modernebb oldalak most nem kerestem rá de nekem az előbb említett oldal nagyon tetszett. Jelen volt rajta Limara is [link] akinek azóta jelent meg könyve is. Azt hiszem saját oldala is van, nem tudom régről vannak-e ott kenyérsütős receptek is.
-
fradi81
veterán
-
Essejó
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged