- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Nem értem. Miért kellene a legmagasabb fokozaton főznöm? Egyébként amíg az 1lit tej felmelegszik és bele öntöm S 45dkg cukrot 1700W megy. És nem ég oda. Ahogyan kezd felforni lejjebb veszem 1000W-ra és néha átkevetem, leszedtem a habot. Amint 1liter alá megy a színt 500W és szépen totyag. Ugyan ez a gázon már kezd az alján lerakodni.
-
totron
addikt
Mihez pontosan? Fenntartom a fentieket. Nem mindegy az elkészítés módja, az anyagösszetétel. Egy orvosi acél például más tészta, mint ez. Adott felülethez megfelelő kezelés.
Meg kell ismerni az öntöttvasat. Nem lehet a végtelenségig másból levezetni, keresztkövetkeztetni. Nemmegfelelő, pl. valamennyire is vegyszeres környezetben például én hanyagolom is. Egy acéllábas viszont már nem gyűjti be a rosszat. -
krizmo_
Topikgazda
Nálunk minden évben van Wellington bélszín, ha nem nehéz köret van mellé, akkor nem terheli meg a gyomrot. Ill. sült lazac is szokott lenni
-
bugizozi
őstag
Nem saját kép, a miénk nem szokott ilyen szép lenni, de számunkra ez ünnepi kaja (évek óta ezt csináljuk karácsonykor) Nem túl nehéz, ez után lehet menni vacsira a dédihez töltött káposztát enni
-
Essejó
veterán
Mondjuk nem teljesen fő fogás, bár kérdés mennyit gyártasz belőle. Deviled eggs link
A többi receptjét is érdemes megnézni. A sült pulyka recept is klassz.
Én éveken keresztül csináltam tejszínben főtt gesztenyés töltelékkel pulykát. Aminek belülről kivettem a mellcsontját, a nyaka helyén bevartam ls úgy töltöttem meg. Tejszínben megpárolt gesztenyével, pulykamájjal, bacon kockával, tejbe áztatott zsemle, sampinyon gomba 🍄🟫 Aztán a teljes tölteléket húsdarálón átküldtem, ütöttem rá 2 tojást só őrölt bors majoránna, összekevertem és ment a pulykába, majd a másik végét is bevartam. Le kellett mérni mert ahány kg annyi óra a sütés. Tepsibe rakni betskarni szalonna szeletekkel. Lepnteni nlmi olvasztott baromfi zsírral és lefóliázva a sütőbe. Az utolsó 1-2 órában kicsomagolni a fóliából és a levével locsolgatva pirosra sütni
Kimaradt, hogy a gombát némi zsíron 1 vörös hagymával megpárolni. -
Ha már rozé kacsamell...
Kacsamell vörösboros demi glace mártással
Fejenként 1-1 fél kacsamellet a bőrös felén 1 cm mélyen bevagdalunk, serpenyőben a két oldalát magas hőfokon 5-5 percig sütjük, majd tepsibe rakva sütőben 130 fokon 20 percig sütjük, a végén 10 percig dupla alufóliába csomagolva pihentetjük.
Míg a kacsamell a sütőben sül, egy serpenyőben 2 evőkanál cukrot karamellizálunk, belerakunk 2 evőkanál vajat, 1 evőkanál sötét szójaszószt, 1 evőkanál Maggi folyékony fűszerkeverék szószt, 2 dl sült marhacsontból főzött alaplevet. Addig főzzük, ameddig kb. a felére besűrűsödik (ez a demi glace mártás).
A serpenyőbe, amiben a kacsamell sült, belerakunk 1 evőkanál vajat, felolvadás után belerakunk 1 közepes fej apróra vágott lilahagymát és 4 gerezd zúzott fokhagymát, kicsit sózzuk. 5 perc dinsztelés után beleöntünk 2,5 dl nem savas vörösbort és beleöntjük az elkészített demi glace szószt. Kis főzés után rakunk bele 1-1 ág friss rozmaringot, kakukkfüvet, fél kávéskanál őrölt feketeborsot, majd a végén 2 evőkanál hideg vajat (ettől fényes lesz a szósz).
A kacsamellet tálaláskor a tányérokba rakjuk, rálocsolunk a szószból 1 bő evőkanálnyit.
Köretként zelleres krumlipürét adunk hozzá.
A sült marhacsontból főtt alaplevet lehet helyettesíteni vízben felfőzött Pho leves kockával (kínai boltokban kapható):
A Maggi folyékony fűszerszósz (Auchanban kapható):
A nem savas vörösbor pl. (ez az ALDI-ban kapható).
-
AssAssynn
addikt
Hát nem tudom a lidl-ben foglalkoznak-e vele, de igazából nem "romlott büdös" szaga van, hanem pl. múltkor lett hamburgerhús belőle és minden harapásnál felszabadult a szag, és nem tudtam az elején, hogy mi ez az undormány, csak utána jöttem rá. Nem tudom feldolgozás előtt mennyire érződik, mert más dolgozott vele. Feldolgozás után viszont nagyon rossz.
-
balazs1956
senior tag
Szia!
Két részletben csináltam, 2x 700 gramm sertésmájjal.
700 grammhoz való mennyiségeket írom le.
3 fej vöröshagymát apróra vágva megdinszteltem 150 gramm kacsazsíron.
Utána megfuttattam 5 gerezd fokhagymát, majd beleraktam a kis kockákra vágott sertésmájat.
Folyamatos kevergetés mellett erős lángon átsütöttem.(elég guma lett…).
Félidőben hozzátettem egy evőkanál majorannát, kb. 20 szem porrá tört feketeborsot, kávéskanálnyi szintén összetört koriandermagot.
Amikor úgy éreztem, hogy az összes máj alaposan átsült, megsóztam (2 teáskanál só), és ízlés szerint belenyomtam egy csomó mustárt.
Ezután kézi mixerrel pépessé daráltam, és tulajdonképpen kész is lett.
Ha nem elég kenhető, libazsír hozzáadásával lehet szabályozni.
Netről utána olvasva ha a tetejére megolvasztott zsírt tennék, akkor mivel az légmentesen lezárja, hosszabb ideig is eláll.
Lehet kísérletezni fogok a fagyasztás/zsírt a tetejére módszerrel.
Ízre nagyon finom lett, és legalább tudom mi van benne... -
-
Köszi az eddigi segítséget!
Elkészült az első felvágottam. Az íze nagyon-nagyon jó, a kinézetén és az állagán még van mit javítani, de az sem vészes annyira. Szuvid rúddal főztem 2 órán át 85 fokon, így nagyon figyelni sem kellett rá (azaz nem is voltam idehaza). Falja a család és ez a lényeg. 1 kiló nagyon jó ízű csirkemellsonka kb. 1600 forintból.
-
-
Soulfly842
addikt
És, előfteltétel az, hogy minden hozzászólást el kell olvasni ahhoz,több topikban, hogy egyértelmű legyen a címadás?
Forrólevegősére rákeresve egy "[Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL" mindössze annyit hagy maga után, hogy az egy eszközspecifikus egyszerűbb logout bejegyzés után pár maradvány hsz... ez alapján, hsz szám alapján az inkább egy irreveláns adat, ahhoz képest, hogy mennyire felkapott egy-egy témában a kereszthivatkozások száma. Hsz szám alapján sem evidens, amit írsz... közel sem... Bukott így a címadás, legtöbben el se jutnak a témához. pedig én is kerstem, de ez így gondold csak át: megtévesztő. Meddő topic névadás, holott sokkal-sokkal nagyobb lenne rá a 'kereset'.
-
Úgy látszik máshogy működik a sütőnk. Nálam a csirkecomb lefedve 200 fokon kb. 1 óra alatt éri el a 80 fokot, utána ráprítok és kész. Szerintem az én sütőm 170 fokon egy ilyen töltött karajjal kb. 2 óra alatt érné el, de nem próbáltam még, mert annyira nem szeretem az ilyen típusú kajákat.
krizmo_: Szerintem a hús a sütési időtől lesz omlósabb és nem a magasabb hőfoktól, attól szerintem is csak szárazabb lesz. Persze a hústól is függ, nekem az a vékonyra klopfolt karaj mindenképp száraz lesz, de ez ízlés kérdése. De nem vitatkozni akarok, csak én így tanultam.
-
forras2
őstag
25 gramm élesztő
3 dl langyos víz
1 tk cukor
fél kg liszt
1 tk só
2 ek olaj
kb 1 órát hagyom kelni, szétszedem 2-3 részre, kinyújtom, megpakolom azt sütő.
230 fokon sütöm 15-18 percig. Tepsit felforrósítom a sütőben, mikor kész vagyok a pizzával ,csak akkor veszem ki, és a forró tepsire húzom rá a pizzát sütőpapíron. -
Top cat
addikt
Biztos csak ilyen nyulat látott még.
-
AssAssynn
addikt
Köszönöm a választ!
Nekem papírvékonyságú edényeknél sem volt soha bajom az egyenetlen hőleadással. Mondjuk mindig odafigyelek, hogy középre tegyem az edényt. Meg, ha jól tudom, akkor a vastagabb aljú edényekkel el lehet érni ugyanezt.
Amit eddig olvastam az öntöttvasról, ott a tapadásmentességet és az 'örök életet' emelték ki. Igazából ez a két rész érdekelt engem benne.#6197kmarci25 Köszönöm a tanácsod!
Még a végén kiderül, hogy nem volt hülyeség az eddigi módszerem, hogy olcsót vettem, aztán eldobáltam őket. Habár nem bánnám, ha egy kicsit takarékosabb megoldást találnék erre, egy hosszabb élettartalmú serpenyő személyében.
-
kmarci25
veterán
Igen, az egyenletes hőleadás a legnagyobb előnye, ezért szerintem tojásrántottához teljesen felesleges. Értem AssAssyn problémáját, de szerintem jobban jár továbbra is az egyszerű serpenyőkkel, mint hogy vegyen öntöttvasat, 20 ezer pluszért. Ez az ágyúval verébre esete...
-
kmarci25
veterán
Ez tényleg fura. Épp tegnap láttam a Főmenüben, ahogy Széll Tamás füst-olajat készített. 2 dl szőlőmag olajba dobott 2-3 db felizzított faszén darabot, az egészet légmentesen lefedte, kb 1 órára, majd kivette a nagyobb darabkat, az olajat pedig papírtörlőn átszűrte, így kapott egy füstös ízű olajat. De maga az olajfüst nemcsak kellemetlen, de mérgező is. Nem enném meg.
-
kmarci25
veterán
előtte fel kell forrósítani és bekenni olajjal hogy rá tudjon égni és kialakul egy tapadásmentes "bevonat"
Ezt minden bevonat nélküli öntöttvas eszközzel el kell játszani. És persze nem szabad mosószerrel mosni, maximum csak sima vízzel áttörölni, és utána meleg sütőben szárítani.
Az olajjal kiégetést pedig ajánlatos szabadtérben, vagy ha az nem megoldható, akkor nyitott ablaknál csinálni, mert nagy lesz a füst, amik egyrészt büdö, másrészt egészségkárosító.Szóval macera, de pl. az én lábosomon olyan bevonat lett, hogy öröm ránézni.
-
MrSealRD
veterán
Mármint a tésztakészítés technológiai fejtegetése az szarság? Akkor rossz rendezvényen vagy. Az, hogy te nem értesz vagy nem akarsz érteni valamihez...attól nem szarság.
Melleselg OFF-ba lett téve...ráadásul nem kreténségekről volt szó... Kérsz inkább egy piskóta receptet?
(#4119) kmarci25: Kértem tőled egy videót amit nagy lendülettel emlegettél...mint példaértékű módszert. Nem kaptam... Innentől tényleg nincs miről beszélni, mert kvázi a szubjektív véleményed vetítetted ki egy szakmára... A te megítélésed a profizmusról megismertem...viszont te nem vagy szakmai megmondó ember.... Ha mondjuk egy Szabi pék mondja, hogy mi a helyzet...akkor jobban elhiszem.
-
#76500480
törölt tag
Jól néz ki, beindult a nyálelválasztás
Meddig tartható el, hűtőben vagy fagyasztóban? Házi fszalonna/szalámi készítés volt, füstöléssel, maradék ment a fagyasztóba, dézsmálós adag meg hetekig eláll sütőpapírba csomagolva 0-5 fokon(szigorúan Mazzini barna sütőpapírt használok).
Kenyértéma: Marad a 250fok rövid időre. TK/ fehér tönkölybúzaliszt hasonlóan viselkedik, mint a sima liszt? Eddig annyit tapasztaltam, hogy a TK tönköly "szomjasabb".
Útifűmaghéjjal valaki próbálkozott kenyérsütésnél? Állagjavítónak mondják, fehér kenyérbe több rost kerül. Nem voltam tőle elájúlva. -
krizmo_
Topikgazda
Jópofa cucc ez a sonkaprés, én nélküle szoktam ilyen felvágottat csinálni, szorosan betekerem sütőzacskóba úgy, mint egy szaloncukrot, és vízben kifőzöm vagy bedobom a sütőbe. De csináltam már ilyen hosszúkás sütőformába is, az is teljesen jó volt.
Valamikor meghempergetem borsba, vagy pirospaprikába, miután elkészült.
Szoktam hozzátenni egy kis vajat, meg tejet is, elég jó állagjavítók . Van hogy sajtdarabosat csinálok. Mexikói zöldségkeverékkel is kipróbáltam már, de az kissé szétesős lett.
Frissentartó fóliába szoktam betekerni, és így tárolom a hűtőben, majdnem 1 hétig eláll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest