Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Ez meg milyen kérdés?
Ha nem szereti, akkor nem kóstolgatja. A párom nem szereti a fahéjat, a kókuszt, a rizst, szerencsére egyikőnk sem a mazsolát. Ettől még megoldjuk az életünket, de ő nem eszi azt amit nem szeret, mint ahogy engem is ki lehet kergetni a világból a mazsolával.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Anno a mikor vettük még cirka csak a mostani ár felébe került
-
válasz
Essejó
üzenetére
Ezt ismerem, ez magyarul az utifűmaghéj, pár hsz-el korábban már említették.
Állítólag egészséges cucc, de persze drágább is a keményítőnél
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A lányom még valamikor a nyáron vett 1 zscskó ilyet ott volt a konyhában bedobozolva.
Valami levest kellett volna sűrítenem, de épp nem volt otthon keményítő. Mondom legalább kioróbáljuk, és raktam bele 1 púpos evőkanállal.
Hát érdekes állaga lett a levesnek, nem folyt hanem nagy nyúlós cseppekben jött le a kanálról. A cucc teljesen íztelen, és ha túl tudod tenni magad a cseppenő takony állagán akkor zseniális. Majd a pontos adagolását kell kikisérletezni, mert a párom két kanál után eltolta maga elöl a levest. Pedig az ízén semmit sem változtatott, finom volt. Csak hát az állaga az nagyon ott volt.

-
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sőt a hagymát nem is említi az összerakásnál, csak a zúzott fokhagymát.
Ja, ezt írtad is.Talán ez is van olyan jó link
-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Nem bonyolult, persze, de annál azért bonyolultabb, mint levenni a boltban a polcról

#12287 Essejó
Kopi-pészteltem a forrást, ott is így van írva.
Amúgy igazad van, nem túl igényesen megírt recept, a hozzávalók között szerepel 2 fej hagyma, de utána nincs írva, hogy mit kell vele csinálni. Persze nyilván ki lehet találni

-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hozzáadjuk a balzsam ecet? Az nincs is a hozzávalok közt, csak alma ecet.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tűnik ez olyan bonyolultnak, és jó hogy linkelted, lehet kipróbálom a hétvégén.
-
Sziasztok!
Tudtok forrást (rendelős) ahonnan Magyar hüvelyes termékeket lehet rendelni?
Kell nézzek más forrást a spáron kívül mert a szemem majd kiugrott mikor megláttam honnan vannak náluk ezek a termékek: Kanada, Mexikó, Etiópia - talán a legközelebbi a Szlovák volt. Köszönöm, de nem vásárolnék 10000+ km-ről érkező semmit
-
bladzs
csendes tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Hello,
Ugyan ez a dilemma itt is. Minőségről tapasztalat nincs, csak a versenyzőket szedtem össze. Eddig a következőre jutotttam:
Ikea: [link] 30k
Tescoma: [link] 68k
Tefal: [link] 45k
Lidl: amit írtál 30k
Metro: [link] csak egy példa, 40-50k körül össze lehet válogatni ami éppen kell az embernek.A tescomaról annyi tapasztalatom van, hogy édesanyámnak ilyenje van és hosszú évek óta napi használatban vannak. Semmi bajuk, teljesen jól működnek.
Én most csak ilyen rozsdamentes acél lábasokat vennék, fontos lenne, hogy sütőbe is rakható legyen fedéllel és mindenféle tűzhelyen használható legyen. Lehetőleg vastag legyen az alja, mert elég szar elektromos tűzhelyünk van. Amik most vannak bevonatoltak( [link] ) közel sem bírják olyan jól.
Ha valakinek lenne ezekkel tapasztalata, azt én is szívesen fogadom.
Köszi.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Új edényeket és serpenyőket kell vásárolnom.
Tefalt ismerem és eddig ezeket is használtam.
Van még más olyan márka, ami Tefal áron tud többet vagy olcsóbban hozza ezt a szintet?
Tűzhely: felül hagyományos gázos, alul villany.Lidlben most lesz szombattól edényszett 30-ért, arra esetleg érdemes lehet rámenni?
Serpenyőkből eddig sima teflonosat használtam, nem tudom mennyire érdemes mással kísérletezni, ha nem vagyok egy nagy konyhaművész.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Régen nagyon szerettük az Uncle Ben's "maláj aszaltszilvás" mártását, ami persze nyomtalanul eltűnt a boltokból
Tudja valaki, hogy hogyan lehet ilyen jó sűrű, aszaltszilva ízű mártást készíteni
Találtam egy ilyen receptet, nem tudom, hogy ez megfelő-e
Hozzávalók:
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítő
só, bors ízlés szerintAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk vízbe.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.Elég bonyolult, csak akkor állnék neki, ha tényleg jó eredményt ad a pepecselés.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Még a Wikin is van szó róla link
-
-
Moleman
addikt
válasz
andrás47
üzenetére
Két sima kuktám is van, de egyiket sem használom, ráérek, ha valamit sokáig kell főzni.
Elektromos lassúfőző edényt viszont szoktam néha használni, levesekhez tök jó, mert a gázon a legkisebb fokozat is túl erősen lobogtatná a vizet.
-
Davidkoma
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát ez egy halsaláta, azaz tőkehaldarabok majonézes szószban, ha nagyon röviden akarnám kifejezni.
A Treska (Treszka) elnevezést idehaza azóta látom/olvasom, mióta itthon is van ilyen kis kiszerelésben, de persze izvilágban ez a bolti kis tégelyke sehol sincs ahhoz.
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Használ valaki esetleg ilyen vagy ehhez hasonló [link] főzőedényt, érdekelne érdemes-e vásárolni ilyesmit, ki lehet-e használni vagy csak felesleges pénzkidobás megvásárlása ?
Vagy esetleg aki használ valami hasonló főzőedényt mit javasolna, amivel teljesen elégedett, előny ha kuktaként is használható, ha esetleg nem jó topikba írtam, tudtok ajánlani másikat akkor a linkjét legyetek szívesek megadni. Köszönöm -
-
Davidkoma
tag
Üdv!
Párkányban (Sturovóban) létezik Treskát (szlovák halsalátát) kimérve árusító büfé, bolt?
Nem az áruházakban kapható nagyüzemi kiszerelésű, 140 grammos kis pohárkás kivitelre gondolok, hanem olyasmire, amit kimérve lehet kapni, helyben fogyasztásra, elvitelre.
Tizensok évvel ezelőtt Komárnóban volt ilyen a dunai hídtól nem messze, ott valami halsütő, vagy helyben sütött halakat is áruló büfében lehetett kérni többféle Treskát, köretként.
Párkányban pizzás, hamburgeres üzemel a gugol-térkép szerint, azt látom.
Pozsonyban találtam ilyet, de az nekem kissé "odébb" van.Ha valakinek van van infója Treska-ügyben, ne tartsa magában! Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz
btraven
üzenetére
Az mindig jó móka, nemrég az asszonyt is rábeszéltem, hogy megtanítom kacsát bontani, tök ügyesen szétszedte.

Én mindig mániákusan tisztán tartom az egyik kezem, ha esetleg mégis hozzá kell nyúlnom valamihez két kézzel, akkor szaladok kezet mosni és csak utána folytatom a munkát.
-
Tegnapi sütés: lenmagos félbarna.
-
Keef_Lee
őstag
A múltkori birsalmasajt dermed-nem dermed kérdéskörhöz ezt érdemes megnézni (már másnap kiborítja.)
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azt még értem, hogy én sportolók 10 mp de a miért vesz el az érdeklődőtől 10 mp? Nálam azonnal nyílik a link. Na meg S többi hasonló link is azonnal nyílik.
-
válasz
Beni2360
üzenetére
Tényleg sajnálom, de nálam benne van a fórummal kapcsolatban az 5 legirritálóbb dologban az, hogy valaki lusta használni a "Link beszúrása" opciót, helyette csak karaktersorozatként illeszti be a linkeket.
Ezzel az illető megspórol magának 10 másodpercet, de mindenkitől elvesz 10 másodpercet, aki a linkjét meg akarja nyitni
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én tudom de egy ilyen forumtárstól sem fogadsz el ilyen link-et?
Na inkább főzzünk valami jót. 
-
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezt el magyaráznád, hogy mit takar?
Vagyis a szöveghez füzzem a linket?
Évekig így csináltam és sokszor nem tudtam Androidon végig vinni de így sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Tableten vagyok appban. -
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én annó zacskósból csináltam, csak ázott 24 órát kb.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pl: link
-
Zöldborsmártást szeretnék csinálni. Azt mondják a hozzáértők, hogy jobb lesz a mártás, ha nem szárított borsból csinálom, hanem sós lében konzervált zöldborsból.
Hol lehet konzervált zöldborsot venni
-
Essejó
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Akkor az a fej nincs beállítva. A Kitchenaid-on be lehet állítani, hogy a keverőszár az edény aljától mennyire magasan legyen, gondolom a többinél is lehet állítani.
Én fejre merem fordítani a habüstöt a kézi habverés után, de olyan kemény habot még kézzel sosem tudtam készíteni mint a KA, szóval már csak azzal veretem a habot. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Aldi-s robotgépet? Ma láttam a boltban: 800W, 23e Ft. Ez mire lehet elég? 800g tésztát ki tudna dagasztani?
Süteményekhez jó lehet, tojást felverni, ilyesmi?
Sajnos tüzetesebben nem néztem meg, nem tudom hány literes a tál.Köszönöm!

-
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Én dióstól újramelegíteném, és a súlyának megfelelően ilyet adagolnék hozzá link tuti a szilárdulás.
Eszer sikerült nagyon sok lével főznöm a kajszit, és nem volt türelmem kivárni míg elpárolog a sok lé. Saccra hozzá öntöttem 3 csomagot, elkevertem és ment az üvegbe, száraz dunsztba. Na az lett az a lekvár amit késsel lehetett kifaragni az üvegből.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Essejó mester mondta meg a tutit. Ezért jobb, ha nem marad külön a leve.
Lehet a sütőben szárítással is egy kicsit kísérletezni, ha nagyon nem akarja a szikkadást.
Mi már kajáljuk a mienket. Azokat, amit kb 2 cm-esen terítettünk és négyzetekre vágtuk néhány napos korában. Most olyan az állaga, mint a puhább trapistának.
A kb 5 cm vastag még pihen. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha már megtartja magát, akkor borítsd egy sütőpapírral leterített tányérra, és néhány naponta fordítsd meg. Lehet kell neki 2 hét is mire szeletelhető lesz.
-
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ilyenkor a következő javasolt. Tácára szétkenni kb. 1-1,5 cm vastagon és úgy hagyni száradni. 2 naponta forgatni, hogy alul-felül megszikkadjon.
-
-
Beni2360
félisten
Na, hogy ne mindig élesztős kenyeret süssek ma egy kovászos forma kenyeret sütöttem. (Az ORFI-ból múlt csütörtökön haza jöttem a hosszú hétvégére és nem mentem vissza. Balkáni állapotok uralkodnak és a kutyám míg élt különb kaját kapott és nem moslékot.) Délelőtt 9h-kor kezdtem és délután 17h-kor tettem be a sütőbe. Hát egy kicsit hosszabb menet volt a megszokottnál.85dkg lett.
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Addig főztük, amíg besűrűsödött. Mint a lekvárnál.
-
válasz
totron
üzenetére
Ez attól is függ, hogy szereted. Én mindig omlósra sütöm az egész csirkét, úgy szeretem, ha a hús szinte "leolvad" a csontról. Bepácolom majd kezdetben fólia alatt sül, aztán rápirítok, úgy hogy időnként locsolgatom a levével. Nekünk 4 étkezésre elég egy közepes méretű csirke, mindig serpenyőben melegítem és a köreteket variálom, hogy ne legyen unalmas.
#12219 Donki Hóte
Nagyon szívesen!
#12215 Donki Hóte
Van aki sütőben szokta megsütni és nem főzi.
-
xavix13
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Egyetértek, ha már optimumról van szó, akkor akármilyen gyorsan elkészülő szelet hús (csirkemell, combfilé, sertéskaraj, szűz, kacsa-libamell-pulykamell, valamilyen marhasteak etc.) serpenyőben biztonságosan fogyaszthatóra hőkezelve, szigorúan nem kiszárítva (maghőmérő power) és ami még sokat dob rajta valamifajta pan sauce.
[link] [link] Kis inspiráció, ezt ha nem lehet variálni legalább 100 féleképpen, akkor sehogy.
Szósz megvan szintén nagyon max 10p alatt, a hús szintén, és ha nem kell sok főre főzni, 1-2 főnyi egyszerűbb köret is elkészül a rendelkezésre álló 20p alatt. (Airfryerben krumpli, zöldség, brokkoli, egyerűbb vinegrettes vagy majonézalapú salik, valami zöldség vagy krumplipüré, rizs, bulgur etc.)
Esetleg még 5p nettó munkaidőt hozzá lehet számolni ha előre, trimmelünk, szeletelünk és lesózzuk a kiválasztott húst, vagy lehet kényelmesben előre ilyet venni sokpénzért.
-
-
Moleman
addikt
válasz
totron
üzenetére
Én az erős pirítást szeretem, úgy sütök szinte mindent, mintha steaket kérgeznék, 3 kW-os gázrózsa maxon.
Ettől vagy teljesen elkészül a hús pár perc alatt (vékony szelet, kockázott hús, halak), vagy már csak aránylag keveset kell utána hőkezelni (nagyobb darab húsok, csontos húsok).
Egy hátránya van, hogy füstöl, lángol és mindenhova száll/fröcsög a zsír, sokat kell takarítani utána.Ami még nagyon finom és nem sok erőfeszítés, az a bőrös kacsamell, serpenyőben alacsony-közepes lángon kb 15 perc alatt tökéletesre készül, nem is kell utána sütőbe rakni. A kisült zsírján fűszeres burgonyát/édesburgonyát szoktam sütni (kicsit párolni is kell, sört öntök alá, mikor már szépen lepirult). Addig pihen a kacsa, majd mikor kész a krumpli, újra rámelegítek a húsra egy kicsit a serpenyőben, hogy ne legyen hideg.

Legtöbbször csinálunk hozzá egy gyors vinaigrette-es salátát, vagy valami plusz zöldségköretet, az utóbbi időben pl csőben sült brokkolit:

-
totron
addikt
Mi a hússütés optimuma szerintetek? Egész csirke zöldségágyon? Amikor nincs megőrülés popkorntól, meg nincs aránytalanság befektetett munka és az elfogyasztás ideje között, mégsem ősemberes egyszerűségű azért.
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Zsírjára sütötte

-
-
Keef_Lee
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálunk nem marad semmi lé.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A főzés végén maradt kb. másfél liternyi eléggé fanyarkás főzőlé, ezzel mit lehet csinálni

Tegyél hozzá mézet és igyátok meg.
-
Annyian csinálnak itt birsalma sajtot, hogy az idén mi is úgy döntöttünk, hogy kivételesen nem a komposztra dobáljuk anyósom kertjében a birsalmákat, hanem összeszedjük (volt egy szép naspolya bokor ott, de a naspolya rész kipusztult, de a birs alany, amibe annak idején a naspolyát oltotta az ükfater, az meg kihajtott, persze borzasztó rossz birsalmák teremnek rajta
)Két óra főzés után megpróbáltam a paradicsompaszírozóval átnyomni a birsalmákat
Hát ez nem ment, úgyhogy jött a klasszikus módszer, a botmixer
Ezután megmértem a trutyit, kapott 80%-nyi cukrot, aztán ment vissza a tűzhelyre, blugyogott rendesen
Egy jó órát főztem, aztán ment a nagyja őzgerinc formákba, a maradék meg kisebb szilikon formába (kiöntés közben kapott az egyik rész diót betétnek, a másikmrész meg aszalt szilvát
)
Kb. két hét múlva kiderül, hogy érdemes volt-e bajlódni vele
A főzés végén maradt kb. másfél liternyi eléggé fanyarkás főzőlé, ezzel mit lehet csinálni
-
Hétvégi termés egy része
: Epres- túrós sajttorta és juhtúrós- sajtos pogácsa
-
attiati
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát igen, nem olcsó. 12-15e ft/kg áron nagyon jó minőséghez lehet hozzájutni.
Cserébe szerintem ki tudja váltani akár a kv-t is, mert természetesen élénkít, halom jótékony hatása van (gyógyszer helyett is jó lesz
)
Egy kiskanál bőven elég belőle minden nap. Kitart 200 napig.
Ha így nézzük, akkor nem tétel.Kb háromszoros az ára a Tutti kakaóporhoz képest (ami semmit sem ér).
-
válasz
Essejó
üzenetére
Értem, ezek szerint a kakaóbab fermentálása igen messze esik attól az eljárástól, amit nálunk fermentálásnak hívnak

Közben megnéztem az itthoni kínálatot és árakat fermentált kakaóbab témában, azt hiszem, hogy továbbra is olyan gyakorisággal fogom ezt is fogyasztani, mint egy harmadik módszerrel fermentált Kopi Luwak kávét

-
Keef_Lee
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Idén különösen masszívra sikerült. Már másnap ki lett borítva a formából és kb. 10*10-es négyzetekre vágva. Úgy szárad tovább. (Bár már megkóstoltuk.) Én úgy szeretem, ha nagyon gumis. Ahhoz pedig azért várni kell egy kicsit.
Figyelgetni kell, mert egyszer nagyon nyirkos időben elkezdett penészesedni. Ezt azonnal észrevettük és olvastam a neten, hogy ilyenkor a sütőben lehet szárítani. Meg is gyógyította. Van olyan, aki eleve a sütőben mindig kiszárítja. -
Beni2360
félisten
Ma egy előtésztás burgonya pelyhes BL80-s és tönköly lisztes kenyeret sütöttem. 1003g. [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De azt meg iszom ugye. 
Megkóstolni se hajlandó az olyasmit, amit "nem szeret"?
Ha fogyasztod akkor figyelni kell a folyadékbevitelre, mert nagyon kívánja.

Lehetne kicsit mélyebb, nem?

Mr.Csizmás