Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
aktív tag
-
-
fradi81
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Nem volt jó az eredmény, de a kenyereim se csak néha sikerült jól, ez a csatorna sokat segített most kezd összeállni a kép. Ha stabilan jönnek majd a jó kenyerek akkor a pizzát is próbálgatom majd kovásszal.
-
-
btraven
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Én a lidlis sima 1 kilós rizzsel vagyok így. Vettem már A meg B-t is. De lehet rosszul csinálok valamit. 2x megmosom vízben a rizst. Aztán felöntöm úgy dupla vízzel és odateszem a tűzre. Fél percenként kavarom és addig főzöm amíg teljesen eltűnik a víz. Majd 15 percet úgy hagyom fedő alatt és kész.
Na most a rizsnek mindig van ilyen enyhe lefolyó szaga, nem tudom másképp mondani.
Jázmin rizsnél nincs ilyen. -
Szevam
senior tag
-
lanszelot
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Úgy értettem, hogy hiába teszed be a sütőbe a vizet mikor kinyitod az ajtót és beteszed a tepsit a gőz már elillant.
Tehát tepsivel rakom be a vizetA tészta annyira puha, hogy nagyon nehéz vele dolgozni.
Tehát van benne víz rendesen.Liszt: [kép]
Elkészítés: futtatott élesztő: dr oetker por élesztő, viz, nagyon kevés cukor.
Liszt a dagasztó gépbe, futtatott élesztő, és kevés meleg víz.
El kezdem gyúratni és adom hozzá a meleg vizet folyamatosan.
Mikor jó az állaga akkor kigyúrattatom. Látható mikor kigyúrta.
Lisztre kiöntöm, darabolom, sütöpapirozott tepsibe rakom.
Már elomelegedett a sütő eddigre. 70fok kb.
Tepsi és víz be a sütőbe (nem megy a sütő)
Kb 40 perc. Ezalatt meg kel és rá adom a sütést.
Kb 40 perc és kész.Beni2360:
Sót nem használhatok.
A hűtő részt nem értem. Mi megy a hűtőbe? -
lanszelot
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Nem tudom mit értesz hidro alatt.
Pára tartalom?
Van elég pára. Pára tartalomnak van felső határa, hiaba rakok be több vizet nem lesz magasabb pára.
Azzal nincs gond.
Magasabb hőfokon meg ég. Az sem opció.
Élő melegített sütő.
A párat nem tudom elő készíteni mert mikor berakom a zsemlét úgy is kimegy.
Nem nyitogatom az ajtót, tehát nem változik a pára, csak ami elszökik, de az úgy normális.
Zsemle héja ne legyen kemény, puhának kell lenni és az is.
Sikér tartalom : nem receptre készítem hanem állagra.
Tehát az se játszik.
Miért így: mert nem ehetek semmit. Szó szerint.
Több mint 7 éve párolt rizst eszem 10g főt hussal. Minden nap minden étkezésnél. Néha zsemlét. És vizet ihatok.
Ennyi. És nem tudja senki miért, és nem is érdekel senkit miért, tehát nem is fogom megtudni miért. -
-
AssAssynn
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekem igazából bármi megfelel, a szempont csak tényleg annyi, hogy kisgyerekekkel akarok vele kézműveskedni, szóval ne legyen túl nehéz, és lehessen szilikon öntőformákba önteni, mert Temuról vettem sok szép, aranyos formát, ami biztos, hogy nagyon tetszene nekik. Az elején sima mézeskalácsra gondoltam, mert ahhoz is vannak aranyos kiszúróink, csak azoknak a formái nem annyira látványosak, meg azt utána festeni, díszíteni kell, hogy kiadja a mintát. A szilikon formában pedig minden meglenne. De nyilván, ha lehetne a mézes kalács/puszedli tésztát annyira folyósra keverni, hogy belefolyjon a szilikonba, és utána sütés után is megtartaná a mintát, akkor nekem az lenne a tökéletes, csak gondolom azt nem lehet úgy megcsinálni.
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, a késes módszer nekem nem vált be, veszek valami céleszközt, alin, temun láttam pár okosságot
A főzés jó módszer, de a családnak jobban ízlett a sült gesztenye, főleg azért, mert nem jöttünk rá, hogy a főtt gesztenyéről hogyan lehet eltávolítani azt a belső vékony barnás hártyát, ami sütés után 90 %-ban leválik a sült héjjal együtt, de főzéskor ráfő a gesztenye belére
-
-
Szevam
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Caputo lisztet itt láttam életemben először, de talán nem volt 3000 Ft sem ha jól emlékszem (idén).
-
lazoltan
tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Ügyes vagyok? Nagyon udvarias vagy
Ízre nem rossz, állagra tömött.
Tre Mulini a márka, az Eurospinben árulják, mondjuk most nézem, per dolci.. desszertekhez.
Párom mondjuk ebből nagyon jó pizzát készít.Essejó:
Én is diétázom, pontosabban már csak követem az étrendem, szinten tartom magam, de simán belefér 1-1 buci naponta, bele van számolva -
lazoltan
tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Korábban megosztott bagel recept alapján próbálkoztam életem első kelt tésztájával: [kép] [kép]
Egyrészt nem bagel lett, már ha a lyuk feltétele a bagelségnek
Másrészt nagyon tömött a tészta.
Több hibát is elkövettem: gondolom a 00 liszt a bl80 helyett nem jó, de csak ez volt itthon, illetve kellett volna még gyúrás közben lisztet hozzáadni, de nem mertem, kicsit ragadt még amikor elkezdtem keleszteni.
Amúgy szépen megkelt, de elfelejtettem porciozas után keleszteni, csak a formázás végén hagytam még fél órát. A következő hiba, hogy nem hagytam a buciknak helyet, mert a kelesztés végén zsemlévé váltak és össze is értek, így csak megnyomorgatva tudtam őket a fürdőbe helyezni.Mindenesetre jó élmény volt érezni a dió topping és a friss, sült tészta illatát, úgyhogy nem adom fel

-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Neked is No Frost hűtőd van? Mert az erőst szárít.
Én a guriga vagy félguriga sajtot nejlon zacskóban tartm a hűtőben, nem szárad ki, és párásodást sem tapasztalok. Ha valamihez reszelt sajt kell akkor azt külön teszem egy db sütőpapírba. Pár nap alatt reszelhetőre szikkad. Míg pl a guriga Trappista az kenődik a reszelőn. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm. A paradicsom bijó volt idén, a paprikák kaptak Mospilant a Lisztecskék miatt, de kb. mintha semmit nem fújtam volna.
Lehet, hogy hamisítvány. Pedig régebben igen jól működött. Meg sárga ragacsos lapokat teszek ki, meg van egy elektromos csapdám, főleg a lepkéknek. A paprika nekem is katasztrófa idén, még némelyik most indulna be. Ilyen rossz szezonom rég volt. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Paradicsom (Bajaja, Tiny Tim, Sungold, Super Sweet100, Tumbling Tom, Sárga Körte), paprika (Kecskeszarv, Cayenne, Poblano, többféle Jalapeno, Naga Jolokia Purple, Csoki Jolokia és Habanero, 7Pod Yellow, Pasilla Bajio, Kármin, Biquinho piros, meg még vagy kettő), koriander, menta, metélő zöldség, meg idén rengeteg lisztecske.
Annyi van most, nem bírni velük. Meg van pár virág is. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Én ilyenkor sokféle paprikából és paradicsomból szoktam készíteni. Van erkélygazdaság, megy bele a sima tv-n kívül sokféle csili, meg 4-5 féle paradicsom. Mind egy külön íz. Plusz piros- és füstölt paprika, plusz a tavalyi vegyes örleményből is (még ez is vagy 7-8 féle+chipotlé), meg sok hagyma, kolbász és virsli.
-
megyer11
tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekem még sosem főtt szét a paradicsom héja, ezért kb. negyedelem a paradicsomot és mikor már abban a fázisban jár a lecsó amikor már ledobta magáról a paradicsom akkor kihalászom. Hogy melyik a legjobb? Az éppen aktuális, amit készít az ember.
Amúgy pont a héten lepett meg egyik kolléga. Kérdezem tőle mit ebédel? Válasz: tejfölös lecsót. Még életemben nem hallottam, hogy így is kêszítik/eszik. Csak mint érdekességet meséltem. -
tibbike01
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Meg, mindig meghámozom. Úgy a legjobb.
Füstölt mangalica szallonna, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom. Só, bors, pici pirospaprika.Külön serpenyőben szoktam kolbász karikákat pirítani és frissen evés előtt teszem a tányérra szett adag tetejére, plusz egy kis kisült kolbi zsírral csepegtetetm meg.
-
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Bevallom, eddig nem tudtam milyen lett a cukormentes ország torta, meg kellett néznem. Végem is van, muszáj lesz megkóstolnom, a meggy-csoki párosítás a gyengém.
Zabkásában is gyakran ezt eszem (kakaó+fagyasztott meggy)Most hogy így jobban belegondolok, ez lesz az első ország torta, amit kipróbálok.

#13305 solfilo
ehhez nem találtam meg a cikket, a mostani Lidl-et támadó cikkek mindent leuralnak, feladtam.
-
mephi666
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
általában megkóstoljuk ezeket előbb-utóbb és 1 ország tortája van, amiből mindig kerül mellé egy szelet, mert abban még soha nem csalódtunk: az őrség aranya
ezen kívül nem soknak rémlik a neve... talán a mákvirág, de lehet hogy az is csak azért maradt meg, mert 1 éve volt -
mephi666
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
csak fél füllel hallottam valamit, hogy annak az idei ország tortájához annyi köze van, mint nekem
kb az elnevezéssel csak gyorsan meg akarják ülni a marketing hype-otkaptam munkatárstól erdélyi fenyőrügy lekvárt... tettem tegnap belőle palacsintába: ízre nem rossz, de a darabos állaga miatt nem is a legjobb
...milyen süteménybe raknátok belőle, amibe mehet nagyobb mennyiség (nem magas nagyon a cukortartalma, de enyhén édes azért) ...valami kevert süteményre (aminek kb a tésztájának felébe kevernék egy nagy adagot), vagy kuglófra tudok gondolni elsőre... nem tudom hivatalosan mikbe használják -
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Nálunk Húsvétra birkapörkölt lesz bográcsban

A hozzávalók a jó idő kivételével megvannak. Vettem 4 kg vegyes birkahúst (csontosabb és húsosabb részeket is), illetve 1,5 kg marhalábszárt a finnyásabb vendégek kedvéért.
Majd csinálok képes beszámolót az előkészületekről illetve az elkészítésről.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nehéz úgy vadiújat mondani, hogy közben ne is rugaszkodj el a hagyományoktól, azaz hogy legyen köze egy húsvéti menühöz. A haladás, múlás jegyében bármit ki lehet nevezni azzá. A minimál klasszik itt is meglesz, túlzásba esni szükségtelen, erősen kopik a kultúrája. Ami érdekesség lehet, hogy a kalács az idén is 100% kovászos megoldás lesz és a sonka sem az ipari rendszerből kerül majd az asztalra.
#12786Essejó, a favorit a már penészedésnek indult fokhagymaköteg, szemrebbenés nélkül kínálják a piacon, teljes áron, töredék áron is hatnának a penész toxinjai, szóval talán jobb is így. Nagymamád mentalitását felírnám receptre, kár, hogy nem lehet kapni a Temun, biztos beesne pár virtuális kosárba, még ha véletlenül is, a nagy számok törvénye alapján.
Drasztikusan lerövidult termékciklusok, a felelősség, lelkiismeret fogalmainak eltűnése, nem kis bajai a ma emberének, bár ezt nem érzi.#12781balazs1956, saját termesztés, akár erkélyládában.
-
-
palfitom
félisten
válasz
krizmo_
üzenetére
Már mindenféle praktikát IS kipróbáltunk, a sütögetős műsorokban meg azt látjuk, bármit csinálhatnak vele (nyitogatják sütés közben az ajtót, nézegetik, sütés végén azonnal kiveszik, stb.), nem esik össze.
Már nem tudom megmondani a pontos típusát (egyszerű hőlégkeveréses, kb. 10-14 éve vehettem), kiköltöztünk a lakásból, az építkezés még folyamatban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- Eladó egy Pixel 7a
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Sárgatúró, felénk.
Nyitom az ablakot, küldhetsz egy felet. 

, amik a "kovász"os linkeden bejöttek

Mr.Csizmás