- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
-
válasz
MrSealRD #12525 üzenetére
A 24, vagy 25 cm átmérőjű tekercs nem nagy szám, olyat nem is mutatok neked.
Hanem mutatok 28, ill 30 cm-es főzőzónával rendelkező háztartási főzőlapokat
A konkrét típusok megkeresését rád bízom, segítségül annyit mondok, hogy az egyiknek a neve B betűvel, a másiknak a neve C betűvel kezdődik -
válasz
MrSealRD #12522 üzenetére
Szóval ez kb az a kategória amit leszóltál és szerinted használhatatlan.
Örülök, hogy kiforgatod a szavaimat, soha egy szóval nem mondtam, hogy ez a kategória használhatatlan.
Nekem az ilyen kategóriás lapokkal nem öröm a főzés, ha neked egy 17,5 cm átmérőjű főzőlap megfelelő, akkor örülj neki!
Mivel pont minden egyes mondatomba belekötöttél, ezért abszolút felesleges vitatkoznunk, teljesen másként látjuk a dolgokat, ennyi az egész
Nem azért vagyunk itt, hogy abszolút igazságokat hirdessünk, a főzés eleve egy szubjektív műfaj.
Amúgy BUÉK
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
MrSealRD #11861 üzenetére
Nem bontottam meg ki. Nem volt draga nem varok csodat tole, de azert remelem mellekiz mentes lesz. Egyebkent meg nem vagyok szakerto
csak nagyon szeretem a pisztaciat. Fagyizokat azzal szoktam "tesztelni".
Sziciliaban ettem tobbszor is pisztaciakremes croit meg mast is. Az nekem tul edes volt.
Vasarnap vettuk Budakeszin. De mar regota lattam h kint van. Meg is lepett h volt meg.
bugizozi
Draga a fenyomag de ugy tudom h nem kell bele sok. A beszerzes nehezkesebb. Budapesten en lattam a nagycsarnokban es a Feny utcai piacon is meg valamelyik bio boltban is. Engem is izgat a sajt pesto. Szoktunk venni neha Lidl/Aldiban de azok eleg gyengek viszont veszmegoldasnak mindig jo ha nincs otthon semmi csak egy kis teszta es kell egy gyors ebed. -
válasz
MrSealRD #11586 üzenetére
Egyik tagja a Berlinger Haus Eternal Collection Withford eterna bevonattal [link] serpenyőknek. Már írtam róluk korábban. Majdnem Hexclad jóval olcsóbban. Kaptam ismerőstől kölcsön hexclad-ot kipróbálásra, hogy összehasonlítsam. Nehezebb, vastagabb, szebben eloszlik a hő, de a felárát nem éri meg ehhez képest. Ez is profi, tényleg sokkal kevesebb hő/indukció kell neki, mint mondjuk egy tefalnak. Egyébként a Berlinger Haus volt előbb, azt fejlesztették szerintem tovább.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
MrSealRD #11477 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat de nálam gáz felső és villany sütöm van. Vagy 8 éve vettem a Lidliben egy indukciós főzö lapot de félre raktaam tele volt előre programozott gombokkal meg manuális állítás. Örököltem egy rém egyszerű forgó gombos Hauser lapot, C fok és W közt lehet váltani, édesanyám sem boldogult pedig neki villany tűzhelye volt. Ezt abból gondolom, hogy nem használta. Na ezeket vettem elő próbákra. Nem szándékozunk át térni rá. Igen valóban sokkal gyorsabban forralja fel a vizet és az ételeket. Egy nagy adag dinsztelt gombát elkészítettem rajta de ott ültem mellette. Csak kíváncsiságból vettem elő, nem célom váltani.
-
totron
addikt
válasz
MrSealRD #11463 üzenetére
Ugyanez a gondolat, elvonatkoztatás. Az enyémen Wattok vannak és hőfokok, de utóbbiban nem bízom, így az előbbi skálára támaszkodom. Mindegy is, kicsit újra kell tanulni az egész készítési folyamatot, de nem vészes. Nem a meglévő, egyébként is nehezen megfogható hőfoki értékekhez kell ragaszkodni, azt gáznál sem tudta az ember, hanem hogy melyik állapotában mit és hogyan csinál az adott gépezet.
Miért ne vezethetnék be a gázt? Klasszik rezsós időszak is volt, ott az utóhőt idővel egész pontosan megtanultam felhasználni, jól kalkulálható volt.
-
balazs1956
senior tag
válasz
MrSealRD #11446 üzenetére
A hiba valószínűleg bennem van, de a végeredmény sajnos adott: nem eléggé csillogó, sőt, foltos tűzhely.
Alátenni talán alufóliát tudnék, de az tesztelés alatt.
Fóliás cég válasza:"Köszönjük levelét, megkeresését.
Az indukciós főzőlapok használat közben megközelítik a 400 C fokot is, így sajnos nem tudunk ajánlani Önnek olyan lapot ami erre a célra megfelelő lehet.
A teflon fóliák maximált üzemi hőtűrése 260 C a szilikongumiké ettől kevesebb 220 C fok."totron mindent is kipróbáltunk, de legjobban a zsíroldó/spakli kombó működött...
-
Brian_GT
őstag
válasz
MrSealRD #10672 üzenetére
Váó..nah erről nem is hallottam. Nyilván IKEA okés, meg hogy ott is lehet vadászrepülőt is kapni
de erről a termékről semmit. Az ára pedig nagyon baráti.
Annyit tudnál mondani róla, hogy nyilván ezért az árért ne várjak csodát, de olvastam ezeknél a hűtés- a hang egy elég erős szempont. Mennyire hangos működés közben? Nem mintha éjjel 2kor akarok főzni csak nah..érted
Amúgy köszönöm a tippet.
+ most nézegettem lehet én nem találtam de tudnál róla infót adni, hogy hánytól hány W-ig tud vagy hány foktól-fokig stb. Köszi! -
válasz
MrSealRD #10595 üzenetére
Ez pont olyan mint a kertészkedős topikba valaki megemlíti, h nem kéne minden problémára kemikáliákkal válaszolni. Az "öregek" (akik az apjuktól / nagyapjuktól tanulták a mezőgazdálgodás) fel vannak háborodva, h lehet ellentmondani több 100 éves (najó legyen sok éves) tapasztalatnak. Akkoriban tök jól kiirtotta a gombát, kártevőt a vegyszer - jó az most is. Azt amikor megkérdezi vki, h Te azt meg is eszed miután rálocsoltál egy fél vegyiüzemet? Persze, régen is megettük
Ebbe az érvelésbe nem tudok belekötni, a tapasztalat az tapasztalat
-
Essejó
veterán
válasz
MrSealRD #10308 üzenetére
Kicsit túl vásároltam magunkat csülökkel húsvétra. Ezért tegnap készült füstölt csülök pékné módra. Főztem a csülköt kuktában 1 óra 20 percet, majd leengedtem a gőzt és kiraktam a csülköt egy paraszttálba, hogy hűljön. Megpucoltam 1,2 kg sütnivaló krumplit és 3 nagyobb vöröshagymát, feldaraboltam őket. Öntöttem rá kb 0,5 dl olajat ízlés szerint só, és frissen őrölt 4 színű bors ment rá , tepsiben eligazgatva, lefóliáztam (alu) ment a forró sütőbe 20 percre. Közben a csülkből kivettem a csontokat, és lebőröztem feldaraboltam, a bőrét is felvágtam csíkokra. Amikor letelt a 20 perc, levettem a tepsiről a fóliát, és hagytam még pirulni a krumplit 5 percig. Akkor kivettem a tepsit a sütőből és rápakoltam a krumplira a hús és bőr darabokat, és ment vissza a sütőbe 5 percre.
Lenyomattuk egy jó pohár behűtött Balatoni édes Rosé-val (Lidl), aztán már csak kényelmes hely kellett.😃
-
perempe
veterán
válasz
MrSealRD #9399 üzenetére
Nagyon gusztusos. Én tegnap 7:20 körül vettem a szokásos Coop hatósági áras sertéscombot, délben csináltam pácot, csak mustár és olaj keverékéből, egy hatalmas gerezd fokhagymát vágtam bele, du. fél hat előtt kezdtem el sütni.
Majd átmentek a receptedből (kömény, piros paprika!), bár a múltkor már csináltam mézesen.
-
Beni2360
félisten
válasz
MrSealRD #9307 üzenetére
Én kaptam egy 2,2 kg-s kacsát majjal, nyakkal mi den el szépen volt pucolva. Szetbontottam, mell csonttal, 2 comb és a maradék 1 kg aprolek. Azt tettem el levesnek. Szerintem az kettonknek elég lesz. Nem volt egy elhízott kacsa. Már keresgéltem a recepteket a mellhez meg a combhoz.
-
Cha-b
senior tag
-
perempe
veterán
válasz
MrSealRD #8862 üzenetére
Ha zavar, akkor nem erőltetem.
Tegnap csináltam hatóságis egész sertéscombot (1.1kg), amit körbesütöttem olajon, majd sütő. Száraz páccal kellett volna csak kenni?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MrSealRD #8545 üzenetére
A falunkban is van malom, de ismerem nagyjából, hozott anyagból dolgoznak ők is. Ma jöttem reggel haza munkából és megelőztem pont egy pótost, ami mint kiderült pont oda tartott. Ponyvával letakart platón jön a cucc. Ezt se szűzlányok sodorgatják a melleik között. A fiam másfél évig hordott búzát olaszba kamionnal, volt rengeteg kis és közepes termelőnél. Leginkább kisebb malmokba szállítottak. A minőség mindig esetleges sajnos. Volt amit át se vettek, tovább kellett vinni. A kisebb malmoknál könnyen előfordulhat, hogy nincs vizsgálat, kis laborjaik vannak, ha vannak.
-
#82860288
törölt tag
válasz
MrSealRD #8448 üzenetére
Látom a fejlődést meg érzem is. Bár még nem biztos, hogy mindent összefüggést értek vagy hogy minden hibát tudok azonnal javítani, de már tudom milyen kell legyen a tészta állaga, mikor kíván még kis lisztet vagy hogy fejlődik-e a glutén rendesen.
A kenyér állaga is egyre jobb és most az íze sem lett savanykás már, minden héten van kicsi előrelépés, de nekem már az eddigiek is nagyon jók voltak. Nem is vettem bő egy hónapja pékárut.
Valamiért az volt a fejemben hogy a gépi dagasztás jobb. Bár valóban kényelmesebb és tisztább is így a konyha.
Amint még kicsit magabiztosabb vagyok a kenyérrel ki akarom próbálni a zsemléket és a hamburgerzsemléket is meg az édes foszlós kalácsot / brióst.Beni2360
Én is csak álmodoztam róla meg csorgattam a nyálam, főleg azokra a csodákra, amiket itt a topikban láttam. Aztán gondoltam egyet és elkezdtem.
Neked is csak össze kell keverned kis lisztet vízzel és máris rátértél az útra. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MrSealRD #8269 üzenetére
Kenyérsütő mindig tönkrement nekem, kikopott a szimering benne, ezért váltottam robotra. Szinte csak kenyérdagasztásra használom. Napi kb. két "kenyérrel" számolva, (nekem az 2x7-8 deka) éves szinten olyan 50 kiló kenyeret sütök magamnak, meg időnként fehér lisztből ezt azt a családnak. Eddig nagyon bírja. Olyan 4-5 éves talán a készülék.
-
#82860288
törölt tag
válasz
MrSealRD #8186 üzenetére
Etetés után pár perccel ránéztem, mert elfelejtettem rátenni az üveg tetejét, akkora lett erős alkohol szaga. Utána eltelt pár óra és megszagoltam megint, de akkor már nem volt annyira erős.
Most reggel még kicsi szaga van, de nem vészes, állaga is jónak tűnik.
Nincs bent hőmérőm, de nálam relatíve meleg van. -
bugizozi
őstag
válasz
MrSealRD #7625 üzenetére
Nagyon guszta
Ennyi idő alatt ilyen hőfokon nem szárad ki a hús? A zsír teljesen kisül belőle?#mitfőztemmára
Nekem is van már egy csomó képen, hogy mikor épp mit ettem, de egyik gusztustalanabbul néz ki mint a másik - nem tudok ételt szépen fotózni
(meg ha már éhes vagyok türelemem sincs hozzá
)
Egyszerű gyors kaja ez is.
Pár apró módosítás:-fenyőmag helyett mogyoró
-került bele tofu is
-a paradicsom most kimaradtChokito - ronda de finom
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #7073 üzenetére
Ahogy említettem, megtörtént a sajttorta.
Hozzávalók:
- 250g keksz ( én szeretek vegyesen több félét összedarálni)
- 100g vaj
- 500g maccarpone
- 250g 10%-os zsírszegény túró ( Az 1%-os és 0,1%-os nem jó!!)
- vanília aroma (Dr Oetker elég jó, de vanília rúd és egyéb iterációi a tuti)
- 3-4 evőkanál méz ( ízlés szerint )
- 2db tojás1. Kekszeket aprítógépben ledarálom.
2. A vajjal jó alaposan összedolgozom. A vizes homokra kell hasonlítania.
3. Sütőpapírral bélelt tortaformába alaposan elegyengetem és erősen lenyomkodom.
4. 190fokra előmelegített sütőt 170-re visszaveszem és 10 percig sütöm.
5. A túrót a mézzel és az aromával botmixerrel krémes állagúra turmixolom.
6. Hozzákeverem a mascarpone-t és alaposan elkeverem a habverő fejjel. ( Itt még lehet kóstolni)
7. Most adom hozzá a 2db tojást...és innentől nincs kóstolás...
8. A korábban "elősütött" kekszrétegre öntöm a krémet és elkenem a tetejét.
9. 170 fokon 45-50 percig sütöm... lehetőleg függőlegesen középre igazítva, mert ha a teteje nagyon fentre kerül, akkor idő előtt kezd el pirulni...
10. Egy kis aranybarna szín azért kell a tetején legyen.
11. Amikor ez megvan még folyós kissé az állapota, ez normális!
12. Ha már kissé kihűlt akkor forma széle levehető és óvatosan áthelyezhető sima felületre, tortatartóra, de nem szabad megvágni. Legalább fél nap azért kell neki hűtőben, hogy szépen összeálljon.+1: Baracklekvárral megkínáltam a tetejét...
-
j.bravo
addikt
válasz
MrSealRD #7024 üzenetére
A tapadásmentést áthúzott betűvel akartam, csak elfelejtettem
Ma pont megsikáltam kicsit oldschool hyperdol súrolóporral, és nem fotóztam le előtte
Újonnan ugye szép, már-már csillogó (de a rozsdamentes acéltól eltérően/kevésbé), és ez elég jól megmarad ha csak kézzel mossuk.
A mosogatógép után (gondolom attól függően hogy milyen egyéb szennyeződés, kajamaradék vagy kifolyt zsiradék volt az adott helyen) matt szürke, szürkésfehér illetve itt-ott kicsit sötétebb szürke lett.hasonló (csak cifrább) mint a szegecsnél, illetve ahol egy kis alu csonk összeköti a serpenyőt a műanyag nyéllel.
krizmo_: a jól beavatott vas wok illetve oldschool palacsintasütő tapadásmentes rétege (amit kvázi a ráégetett zsír/“koksz” ad) már bőven elegendő lenne, de tény hogy egyrészt ehhez azért kell zsiradék (nem akkora tragédia), másrészt tényleg csak kézzel mosogatható, továbbá nem lehet benne paradicsomosat vagy más savasat főzni mert feloldja a réteget
Rousdamentes acél serpenyőben 15-20 éve nem tudtam leragadás nélkül sütni - ezek fejlődtek azóta? Vagy csak kevés volt a zsiradék?
Kerámia-, vagy kő/műkő (bevonatos?) edényt próbáltatok már?(lehet hogy teflon bevonatos rozsdamentes acél lesz a legközelebb a kívánthoz? Már ha van ilyen…)
-
Sumptuous
senior tag
válasz
MrSealRD #6472 üzenetére
Azt most kimaradt, annál éhesebbek voltunk
Majd legközelebb csinálok!
Sajttal van töltve a széle, a tészta pedig kenyersütőben lett dagasztva. A képen látható tálca egy hőlégkeveréses Sharp mikróé. Pont alkalmas pizzasütésre, szerintem lesz még bőven próbálkozás...
Megéri venni ezekhez a tésztákhoz külön 00-ás lisztet? Most sima BL55-öt és BL80-as kenyérlisztet használtam hozzá, illetve egy kanál sikér és tejföl van benne, hogy nyúlósabb legyen a tésztája.
-
kemotox
addikt
válasz
MrSealRD #5814 üzenetére
Na látod megy ez köpködés nélkül is, normális konkrét példákkal. És igen, pont ezért voltam kíváncsi. Mert nem a kedvenceim, ezért nem követem őket, szóval nem értesülök ilyen dolgokról. De simán kinézem belőlük.
Gondolom azt hitted, hogy csak kötözködöm, mert személyes sértésnek vettem, hogy a "kedvenceim" szapuljátok, de valójában te csináltad ugyanezt pepitában, ezzel, hogy egyből így letámadtál. -
kemotox
addikt
válasz
MrSealRD #5810 üzenetére
Azta, mivel bántottalak meg ennyire?
Tuti nekem szántad ezt a személyeskedést? Mert én hozzád sem szóltam
Mint említettem is, nem lista kell, hanem egy-két példa. (1 és 2 ha így jobban érted) Nem kötekedésből, csak mert kíváncsi vagyok. Ezt a rutinosság témát meg végképp nem értem hogy kell idekeverni, teljesen irreleváns. A másolásos dologra lettem volna kíváncsi, nem arra, hogy jók-e a receptek, vagy nem. Vegyél már vissza légyszi, elhiszem, hogy frusztrált vagy valami miatt, de nem kell gyökérnek lenni.
-
kemotox
addikt
válasz
MrSealRD #5747 üzenetére
Bent is nyugiban eszem meg (iroda). Ugyan nem csak a reggelizéssel, de csomó időm elment minden reggel. Hatékonyabban akarom az időm beosztani, meg elég nehezen bírtam már a korán kelést. Egy ilyen pörgősebb reggeli rutint akarok most kipróbálni, hogy át tudok-e állni rá. Nagyon el voltam már kényelmesedve sajna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest