-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Essejó #13043 üzenetére
Mi kockázunk mindent, az eddig említett arányokhoz képest nálunk jóval kevesebb paradicsom kerül bele, aztán tojás, és a végén friss tejföllel esszük, kenyérrel. Néha cukkinit és/vagy padlizsánt is rakunk bele.
Ja igen, a kolbász, ha fő étkezésnek készül, mi is sütünk rá kolbászkarikákat is.
-
Andris...
tag
válasz
Essejó #13023 üzenetére
Ha jól értem, akkor te meg lumpy92 pont fordított sorrendben csináljátok ezt a kaját? lumpy92 a sárgaborsót kezdi el főzni és utána abba keveri a rántást [kép]
Te pedig a fél liter hagymás-ízesített vízzel kezded, és abba kevered később a borsót? És utána még be is habarod
-
avl
senior tag
válasz
Essejó #13023 üzenetére
sárgaborsó nekem/nálam nagyon igenyli a hosszú aztatast, ugy vettem eszre, hogy nem is csak elözö este, hanem elözö deltajban aztatom, akkor rövidebb idö alatt megfö
még hozzátenném Andris... -nak: tenyleg elöfordulhat, hogy sokaig kell fözni, ha kásásodik, emiatt a keveréskor más a kanál ellenállása, a szemek egyre kevésbé látszanak, az jó jel
-
-
Andris...
tag
válasz
Essejó #12929 üzenetére
Nem próbáltam téríteni senkit, nem hoztam fel semmilyen érvet vagy ellenérvet egyik vagy másik oldalon. Egyszerűen hús nélküli receptek iránt érdeklődtem. És valóban, ahogy mondod, amit mutatsz, abban mindben van hús. Most ennek így mi értelme van? Értem én a viccet, de itt sajnos nem találom
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Essejó #12895 üzenetére
Szekrényekben annyira nem vagyok otthon, de ez alapján talán ott a legnagyobb a difi egy profi és egy metros belépő között, úgy sejtem ennek van oka.
A proQ félénél a modularitás tetszik, akár kocsiba is be lehet dobni könnyebben, mint egy épített UDS-t. Lehet rámegyek egy eredetire, 100 körül ki lehet fogni néha.
Kés témára: vegyetek egy jó szénacélt és örülni fogtok, ha lehet valamit szeletelni. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Essejó #12895 üzenetére
Ilyesmiket amazon.de -n érdemes megnézni. Olcsóbb és elég soknál ingyenes a szállítás.
-
Moleman
addikt
válasz
Essejó #12832 üzenetére
A feleségem ez alapján süti, mindig jól szokott sikerülni.
Annyit üzen hozzá, hogy a nyers tészta nagyon híg állagú, mikor beleöntöd a tepsibe, nem kell megijedni tőle. -
MrSealRD
veterán
válasz
Essejó #12735 üzenetére
Ez egy nagyon dinamikusan alakítható Lego recept. A liszt részt feloszthatod fele-fele arányban liszt és darált müzli komboval. Nem a müzli szeletre gondolok hanem a zacskós zab meg gyümölcs keverékre. Így cukorból is kevesebb kell mert az aszalt mazsola ami porrá megy elég édes...és a mazsola ellenzők is meg tudják enni mert nincs szem előtt... de simán zab is tehető bele, illetve keksz is... a folyadék és száraz anyag arányt figyelni kell egyedi recept esetén.
-
coco2
őstag
válasz
Essejó #12721 üzenetére
A mascarpone egy könnyű tejszínes jellegű krém, míg a mandula vaj ahhoz képest fullasztóan zsíros valami. Furcsa lenne csak úgy kicserélni őket.
Eddig az összes gyakorlati használat, amit találtam, az adalék reggeli műzlibe, vagy tejbegrízhez ízesítőnek. Tűrhetőnek tűnik még banán turmixban. Mindhárom esetben higítást kap. Anélkül túl tömény.
-
coco2
őstag
válasz
Essejó #12719 üzenetére
Ehh, ugyan az a bajom mindegyikkel
Szeletelt mandula, darált mandula, mandula liszt, mandula aroma, mandulás puding por - és egyik sem mandula vaj. Meg főleg, a jelek szerint a mandulát inkább tésztába szánja mindenki, és nem tölteléket gyárt belőle. Ahol mégis, ott a kb kilónyi töltelékhez egy teáskanál mandula aroma, és főleg minden más, de mandula vaj pont nem.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Essejó #12615 üzenetére
Benéztem, pedig előtte figyeltem , hogy lapos legyen az alja.
Ez lesz az elvileg, talán ugyanaz : [link]Viszont a bejáratásnál 2 féle módszert is találtam, az egyik szódabikarbónás vízzel forralás a másik pedig szárazon maxon kiégetni. Melyik lehet a jobb? Vagy mindegy?
-
attiati
veterán
válasz
Essejó #12547 üzenetére
Nem vagyok doki, de a mostani kutatások szerint aki alkoholt fogyaszt, annak elég gyatrán néz ki a microbiomja. Lefertőtlenít mindent a pia. Az más kérdés, hogy a torkát is fertőtleníti az óránkénti feles, úgyhogy esélye nincs a torokbacinak. De alul sincs semmi esélye a jó baciknak. Ez pedig 2-3 lépcsőben megágyaz mindenféle krónikus betegségnek, ezért alakul ki magas vérnyomás az alkeszoknál.
Sajnos nekem a Nagyfaluban nem elérhető a saját kert, hogy több száz kg zöldséget előállítsak. Marad a piacos zöldség, ahol a bio is kétes eredetű.
-
totron
addikt
válasz
Essejó #12495 üzenetére
3500 Ft volt infláció előtti áron az a rozsdamentes, indukciósra való lábas, ami napi használatban van és még csak nem is alja minőség. Ezen felül legjobban az öntöttvasakkal boldogul, de széles a paletta. Sokan hiszik, hogy vagyonokba fog kerülni a lábaspark (új szó
) lecserélése.
#12492forras2, a fűtőszál a klasszikus rezsói hagyományokat viszi tovább, vagyis kalkulálni lehet/kell az utóhővel - így takarékosabbá tehető. -
válasz
Essejó #12450 üzenetére
Persze, ott a neve a cégnek, de azt olvastam, hogy tönkrementek.
-
totron
addikt
válasz
Essejó #12395 üzenetére
Nem épp. Mivel nem kis szerelem volt ez nálam, beleástam magam, ezt követte jópár év használat, de biztos fogalmatlan vagyok. Még azzal a gyanúperrel is élnék ha nem bánod, hogy nem feltétlenül szippant be egy laposföldes szint (hangzatos, üres infók prioritása, neten olvasgatva). Abba a hibába hiába esel, hogy saját felületességeddel igazolod meg a saját felületességed. Nézz kicsit körbe, tényleg, érdemes.
#12394Donki Hóte, rozsdát is, igaz, nem egymenetben, de nem is vállalhatatlanul sokban. Ha belegondolsz a rozsda sem üt el nagyban az alapállapottól. Vas mindenképp oldódik az ételbe, egyéb edényekhez képest nem is kevés. Persze ne együnk rozsdát.
Csiszolás után beavatod-e újra? Tapadás témája, tudod. Meg vasból is kevesebb jut úgy. Tegyünk különbséget tisztítás és nagygenerál között is.Sóderből a kavicsoknál maradnék.
-
totron
addikt
válasz
Essejó #12390 üzenetére
Nem bonthatatlan kémiai kötésre, egyesülésre kell gondolni, mechanikaira viszont igen. Mikro szinten rücskös a felület, vagyis a tárcsa szemcséit simán eltárolja, fennakadnak az egyenetlenségeken. Értem, hogy pont a csiszolás a cél és az is történik, de a nap végén a fent vázolt végállapot marad, mint utolsó lépés, mint következmény, nem tudod kikerülni, nem otthagyni ezeket a részecskéket rajta-benne.
A másik a porózussága az öntöttvasnak, a mechanikai nyomás - beletekerés - mellett a keletkező hő is segíti az elrakást. Nem véletlenül ajánlják mindenhol a sót tisztításra. Nem véletlenül tilos a mosogatószer is, mint kemikália, több rétegben szűrődik le, s tárolódik el, egymással pont áfedésben lévő lyukrendszerekbe - vannak erről képek is a neten - vagyis nehéz kiszedni! Az egyik zamatát a műfajnak pont ez az eltárolási sajátosság adja - csakhogy azok az előző kaják zamatai, nem pedig gyomorba, emésztőrendszerbe nem való mikroelemek.
Süldő koromban próbálkoztam homokkal, találd ki mennyire köszönt aztán vissza az ételekben. Eleinte magam sem gondoltam volna ezeket.Papíron biztos oké, de a kazánlemez, mint olyan élelmiszer célú felhasználásra nem alkalmas, így tudom, nem tudom jobban megokolni, de érezzük ezt - meg a fentit is, please! Lehet aztán persze, hogy a gyártás során nem sok semmi különbség van, de majd valaki elmondja aki járatos. De a tárcsákat tényleg ne. Kavicsok még, amik használhatók.
-
attiati
veterán
válasz
Essejó #12381 üzenetére
Kösz az ötletet. Akkor ez így felejtős. Hőingadozást tényleg kapna, mert főzés után nyakon önteném vízzel.
Akkor úgy tűnik, hogy kopásállóságért cserébe hőérzékenységet kap az ember a
teflon ---> kerámia cserével.#12385 lumpy92
Kösz az infót. Iparilag előállított edényben gondolkodtam (olasz gyártmány). -
válasz
Essejó #12381 üzenetére
Szomszéd keramikus, népi iparművész (meg életművész, de ez nem ide tartozik), rendelésre árul ilyen főző cserépedényt (olyat, ami dróttal körbe is van fonva).
Kérdeztük tőle, hogy mennyiért/mikorra tudna nekünk csinálni, de azt mondta, hogy aki a közelben lakik és tényleg főzésre akarja használni, annak nem ad, mert nem akar hetente a törött edényekkel foglalkozni
Szerinte fizikai képtelenség ezt úgy megcsinálni (akár cserép, akár kerámia, akár üveg), hogy bírja a rendszeres használatot
Ebben művészet főzni, pl az elpárolgott vizet csak forrásban lévő vízzel szabad pótolni, mert már a hideg víz el tudja repeszteni az edényt
-
prime_adam
aktív tag
válasz
Essejó #12360 üzenetére
Neked is köszi. Lehet, hogy eredetileg lángelosztó volt, mert hasonlít rá és lehet is jó áron kapni: https://pepita.hu/langelosztok-c5777/ontottvas-langeloszto-21cm-p12455594
Viszont nem tudom, nem lehet ebben valami olyan adalék vagy felületi kezelés, ami nem egészséges? Mert alapvetően arra tervezték, hogy edény legyen rajta és nem étel.
Ha nem biztos a dolog, inkább nézek egy pizzasütő lapot vagy grill lapot, mert láttam olyat is lehet kapni. De az minimum 15 000-es kiadás.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Essejó #12349 üzenetére
Nagymamámmal disznó zsírral készíti a bejglit, mióta nekem világ a világ, de majd megkérdezem mikori a recept.
Az elmúlt pár évben a palacsintánál az étolajat kiváltottuk vajjal, sokkal finomabb, nem zsíros ízű palacsinta lesz az eredmény.
Másik nagyszülőèknèl a palacsinta disznó zsírral készült, na azt elképzelni sem tudom.
-
-
válasz
Essejó #12306 üzenetére
Egy éve csináltunk.
Már megvettük a füstölt marhanyelvet, az idén is csinálunk
-
válasz
Essejó #12292 üzenetére
Ezt ismerem, ez magyarul az utifűmaghéj, pár hsz-el korábban már említették.
Állítólag egészséges cucc, de persze drágább is a keményítőnél
-
-
-
válasz
Essejó #12196 üzenetére
Értem, ezek szerint a kakaóbab fermentálása igen messze esik attól az eljárástól, amit nálunk fermentálásnak hívnak
Közben megnéztem az itthoni kínálatot és árakat fermentált kakaóbab témában, azt hiszem, hogy továbbra is olyan gyakorisággal fogom ezt is fogyasztani, mint egy harmadik módszerrel fermentált Kopi Luwak kávét
-
-
válasz
Essejó #12060 üzenetére
3 éve átmenetileg nem volt kapható sűrített tej, akkor én magam is főzőcskéztem otthon. Ez volt a teszt, később jobbakat sikerült csinálni
Mostmár kapható majdnem minden boltban, azóta nem foglalkozom otthon főzéssel.
-
cucka
addikt
válasz
Essejó #12026 üzenetére
Valamelyik youtubernél láttam, hogy elvileg a rizset meg tudod úgy főzni bő vízben, mint a tésztát. Nyilván ekkor kóstolással tudod eldönteni, mikor van kész. A víz lemossa róla a keményítőt, szóval nem fog összetapadni, és nem kell pihentetni meg semmi, ha kész van akkor leszűrőd és ennyi.
Sose próbáltam. -
-
TheProb
veterán
válasz
Essejó #12002 üzenetére
blocker nélkül, a linkelt recept megnézése. laza 5 reklám, popuppal,pinned bannerrel,stb. kb 5mp-en belül.
Ennyi reklám, ilyen kis helyen pont kontraproduktív, mert az is blockert kapcsol, aki egyébként hagyná őket, pont azért, hogy támogassa. Erősen túltolja...Más is dolgozik legalább ennyit, szóval önmagában ezt nem érzem indokoltnak... Főleg, hogy minden héten nem kell 56 új videót kiraknia, receptet írni.
-
válasz
Essejó #11987 üzenetére
Szerintem nem rosszindulatú, hanem igaz.
Ebből a szempontból egyébként a malomtulajdonosok igazi zsenik voltak, amikor a szép fehér liszthez hozzásöpörték a kiszóródó szemetet és az lett a drága teljes kiőrlésű liszt.
Szóval minden csak megfelelő reklám kérdése. A borsnál nem tudtak kitalálni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest