- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
TheProb #12976 üzenetére
Majd kialakul. A vas serpenyő is lehet egy út, de öntöttvas is. Rozsdamentes > vas > öntöttvas, így van a könnyítési sorrend ilyen szempontból. A technikát ettől függetlenül érdemes kitapasztalni, kitanulni, az eszköz lehet segítség, de alapvetően te működsz.
#12975Beni2360, csattogós falepke tologatásán volt akkoriban a fókusz. Celofán, tekergetős tetejű üvegekkel, ez jött szembe. Képet továbbra sem látni, de még a Gugl sem barát most. Hogy el tud tűnni a süllyesztőben valami.
#12974krizmo_, milyen fedőkből van választék? Szilikon hatású bizonytalanságok, mint tömítések nem keltenek nagy bizodalmat, de látok itt fém fedőt is. -
lumpy92
aktív tag
-
Blackhole13
senior tag
válasz
TheProb #12917 üzenetére
Mindenkepp van ertelme. Ezt tenyleg egy eletre veszi az ember, elkezded egyre jobban kiismerni es egyre nagyobb orom lesz vele a fozes.
Volt a kezemben az ikeas, olyan erzes, mintha csak egy huzott lemez lenne, semmi tomege.
Konkretat nem tudok ajanlani, legyen jo vastag talpa, szegecselt fem nyele es szerintem erdemesebb saute pant venni a nagyobb hasznos felulet miatt. -
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #12006 üzenetére
Igazad van sok. Gondolom azért mindenki ahol tud pénzt keres. A Kenwwod 10% kedvezményt olyan boltban kapjuk ahol annyival is drágább mint máshol. Engem is zavar a videókban mutogatott, megnevezett termékek. A honlapról meg lementem a szöveget, a linket és nincs további leskelődés.
A Kálci recepteknél szintén van WEB oldal de nincs tele reklámmal. Van már két képes recept könyve. Gábor szerintem nem akar könyvet, talán így több pénz jöhet be. -
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #11999 üzenetére
Hát heti több mint húsz órát tölt a receptek készítésével, rögzítésétvel, vágásával stb. Kell a reklám pénz. Már három cég támogatja, hogy a termékeit a videókban bemutatja. Kicsit már túl is tolja, veszteni fog a követőiből.
Nem tudom, hogy a YouTube hogy fizet de a több mint 100 e követő rengeteg videót néz meg. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
TheProb #11923 üzenetére
Nekem kétféle kenyértartó zsákom van, az egyik lenvászon kívül, és PUL belül, a másiknak pedig belül van a textil anyag, mindkettő ugyanazt hozza, 3-4 nap múlva már nem az igazi a kenyér, mert elkezd száradni. Nekem az vált be legjobban, hogy aznap, amikor megsült a kenyér és kihűlt felszeleteltetem, majd beteszem fagyasztóba, kiengedni mikro/pirító kenyérfelengedős funkcióval szoktam, vagy pirítósként esszük.
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #11700 üzenetére
Na ez kétszerre sikeredett.
Igaz, hogy régen írtál de inkább dagasztó gépre add a fejed. Én már 3 éve sütögetek kb 5 naponta és két hónapja műtötték a kezemet kellett egy sütö gép. Hát sokkal macerásabb ha szeretnéd a megszokott dagasztó gépi minőséget. Már el is pakoltam.keresd meg a youtuben a Gábor a házi pék csoportot regelj be hozzá nem fogsz csalódni. Három év alatt 100 e regisztrált követője van. A facén ezrével vannak a sütések. A mai délelőtti kenyerem. Egy magos és egy hagymás. Most izesitettem őket.
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #11707 üzenetére
Csak óvatosan vele elösször max fél kg liszttel próbáld a kenyér dagasztást és ne félj a lágy kezdeti tésztától. Bedasztódik össze ál és az érési idő meg hajtogatás is segít rajta.
-
fradi81
veterán
válasz
TheProb #11703 üzenetére
Igen teljesen jó dagasztás nélkül, én is kovásszal csinálom, ott láttam talán először így egy csoportban. Liszttől is függ valamennyire hogy mennyi víz jó neki ezt tesztelni kell, de egy átlagos bolti bl55 lisztnek olyan 65% elég is. Nálam nem lesz jobb ha mixerbe rakom, mint mikor mindent összekeverek, aztán fél-1 óra múlva hajtogatom fél óránként 2-3 alkalommal, ekkor megtörténik az ami dagasztás közben, csak itt már nincs meg az a ragacsos állag mert közben összeáll.
De akkor neked lehet egy mixer kell, mindent bele és annyi. Épp most találtam ezt: [link] Talán llyen kenyeres videókat kezdenék el nézegetni próbálgatni, aztán majd idővel kialakul hogy melyik módszer válik be. A lényeg: kevesebb vizet rakj bele először, aztán még tölthető bele később, ha túl kemény, inkább a formázás sikerességére menj először, és idővel nem árt csökkenteni az élesztőt, hogy ne azt érezd a kenyérben. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
TheProb #11700 üzenetére
Üdv,
Amikor elkezdetem kenyeret sütni nekem se volt semmilyen gépem.
Szerintem, így a legjobb kezdeni, egyrészt, mert jobban megismered a tésztát, és a folyamatot, másrészt ha rájössz, hogy ez mégsem neked való, akkor nem költöttél feleslegesen gépekre. Sok olyan embert ismerek, akik elkezdték, megvettek mindenféle csodadolgot, de nem tartottak ki a sütés mellett.
Mivek a kenyérsütő gépekben készült, kocka/téglatest alakú kenyerektől rosszul vagyok, így azt max arra gondolnám használni, ha bedagassza és megkelessze a tésztát.
A kérdésed egyben meg is válaszoltad, inkább dagasztót vegyél, mint kenyérsütő gépet, mert így nem éri meg.Viszont, a gagyi dagasztók nem érnek túl sokat, így érdemesebb egy komolyabb gépbe beruházni, mint szenvedni, akár több vacakkal is.
Aki gyakorlott a témában és esetleg próbálta mindkét verziót, melyik javasolná?
Mindkét verziót próbáltam. Kezdetben kézzel sima élesztős kenyeret sütöttem, aztán vettünk egy gépet, és egy ideig abban, majd egy idő után csak dagasztásra használtam, de amikor elkezdtem kovászolni eladtuk, és vettünk inkább dagasztós gépet(nem egyből, egy jó ideig kézzel készítettem a kovászos kenyereket is).Többnyire nehezen kel, vizes, iszonyatosan ragacsos és kezelhetetlen marad a tészta.
Az is számít, hogy milyen lisztet használsz, előfordul, hogy ki kell ismerni egy adott lisztet, és csak azután tudsz jól dolgozni vele.Kezdetben ezt a receptet használtam(TK lisztet is használhatsz hozzá): [link] ez rozslisztes: [link] , Mielőtt kovászolni kezdtem ez a recept vált be: [link]
-
fradi81
veterán
válasz
TheProb #11700 üzenetére
Hali, formakenyér a cél vagy a hagyományos? Ha jó a sütő, nem vennék plusz gépet a kenyérhez, mivel dagasztani sem muszáj[elég hajtogatni], így olyat sem. Kelesztéshez csak idő kell, élesztő anyag mennyiségétől függ mikor süthető. Amitől ragad az a túl sok víz, mivel a legtöbb videóban 70+ % vizet használnak a gyakorlottabbak, de kezdőként ennyi nem ajánlott. Gondolom a hőtartása miatt divat az öntöttvas, de jénaiban is tökéletes a végeredmény.
-
Moleman
addikt
válasz
TheProb #11700 üzenetére
Én még a tápláléklánc alján vagyok, egy instant élesztős focaccia-recept nálunk a "kenyér", ez is egy nagyon vizes-ragacsos tészta (80% hidratáció, minimális gyúrással), de a végeredmény nagyon bevált.
Ma példáult őzgerinc formában indítottam, aztán kivettem belőle, ilyen lett:
A héja nem nagyon ropogós, cserébe 3-4 nappal később is finom puha marad. -
ladybug
őstag
válasz
TheProb #7321 üzenetére
Amit itthon készítek és imádja az egész család melegen és hidegen is:
Hozzávalók:
- 2-3 ág friss menta
- fél citrom
- 2-3 karika gyömbér (csak megmosom, nem kaparom le a héját)Ezeket 1 l forró vízzel leforrázom és 15-20 percet állni hagyom. 1-2 ek mézzel (egyénileg változhat) ízesítem.
A citrom levét egy kanállal jól ki lehet nyomkodni, ha picit ázott a forró vízben.Sajnos most képem nincs, de legközelebb lefotózom.
-
-
válasz
TheProb #6168 üzenetére
Szerintem még mindig magas egy kicsit a hőfok, illetve az utána pirítás tart túl sokáig. Azértt gondolom, mert fél óra nem változtathat semmit azon mennyire készül el belül. Nem számít. 5 óra után kezd el átalakulni a szerkezete.
Most már 2 hónapja áttértem a serpenyő helyett a lángszóróra és be kell vallanom, hogy nem is értem miért nem tettem előbb. Alapvetően a legnagyobb előnye, hogy pontosan a kívánalmaknak megfelelőre tudod elkészíteni, hiszen egy durvább lángszóróval 15-15 másodperc oldalanként folyamat, így nem változik semmit az állag. Múltkor csináltam is egy kísérletet, hogy ugyanazt a húst a régi serpenyős és az új módszerrel készítem. Hát egyértelmű a különbség. Annyi a hiba a folyamatban, hogy a serpenyősnél korábban alacsonyabb hőmérsékletet használtam, hiszen az utána oldalanként 1-1,5 percig pirul a serpenyőben. Ez látszik is, mert az túlsült, míg a lángszórós szinte tökéletes medium.
A másik előny, hogy így 3 órára emelkedett a melegvízben töltött idő, ami növeli a biztonságot. Ez nálunk kiemelten fontos, mert kis gyerek van, aki imádja ezeket, tehát nem mondhatom neki, hogy ne egye. Az övét külön is csinálom, 1-2 fokkal emelve a hőn, mert azt jobban is szereti.
Szóval ajánlom kipróbálásra a másik pirítási módot. Kisebb lángszóró esetén a folyamat több perc is lehet, erre kell számítani a kiválasztáskor.
Esetleg a serpenyő hőmérsékletén még emelhetsz, ha tudsz, hogy még rövidebb ideig legyen bent.
Stuszi: bocs, de szerintem az nyers középen. Azzal vigyázz. Persze nem tudom milyen hús. Ha bélszín (formája miatt esélyes), akkor visszavontam, mert az ilyen.
-
MrSealRD
veterán
válasz
TheProb #6168 üzenetére
Én végig ettem az összes fajtát ebből a Lidl-s marha kollekcióból... kétszer...
Most nem emlékszem, hogy melyik...de az egyik tényleg rágósabb volt mint a többi.
Mindig ugyanúgy készítem. Szobahőn van 1 órát legalább készítés előtt. Majd 3-4 perc oldalanként magas hőfokon.Ja és volt egy fajta ami viszont kifejezetten jó volt...de nem dokumentáltam ezeket a kóstolásokat.
Ma viszont egy Alid-s fűszeres szelet lesz a terítéken.
-
válasz
TheProb #6024 üzenetére
A Lidlis? Az sajnos eléggé vékony szelet, hacsak nem sikerült valami vastagabbat kifogni. Ezzel a jól átsült változatot kapod, ahogy írtad, de már egy kicsit kiszáradva az én ízlésemnek pl. Én 56 fokon szoktam ezeket 2-2,5 órát és utána rögtön megy a forró serpenyőbe egy kis olajra, 1-1 perc oldalanként, aztán vissza kell venni a hőfokot, beledobni a vajat és azzal még 1-1 perc úgy hogy közben azzal locsolgatod folyamatosan. Mivel tovább sütöd egy kicsit, így kb. ugyanazt kapod.
Persze a fentiek akkor érvényesek, ha nem sikerült véletlenül 3-4 centis szeletet venni, de én olyat még nem láttam a Lidl-ben. A sous vide everything-es csávó némileg jobb alapanyagokkal dolgozik és sokkal vastagabb szeletekkel, ezt érdemes szem előtt tartani. Spec. henteseknél lehet olyan húst kapni itthon, mint amiket ő beszerez. Most nem emlékszem, hogy argentin vagy brazil, de nagyjából mindegy.
szerk: most lemértem, az enyémek úgy 2 centi vastagok.
-
jansky1
senior tag
válasz
TheProb #5874 üzenetére
Ezeknél az apró pikkelyes nem hazai halaknál nem tudom beválik-e, de én pl pontyot elég sokszor pucolok, ezzel a módszerrel, igaz én előbb a belsőséget kiveszem. Konyhában is nyugodtan végezhető nem repül sehova a pikkely.
A lazacnál azt vettem észre, hogy nagyon lazán illeszkednek a pikkelyek a pontyhoz képest, ha csak óvatosan húzom a kést, akkor is lejön az összes, nem pattog el. -
MrSealRD
veterán
válasz
TheProb #5874 üzenetére
Nálunk sokszor vendég a bőrös lazac... Én késsel pikkelyezem. Előtte kifejezetten megélezem a kést és a mosogatóban csinálom. Valóban repkednek a pikkelyek...de így kevésbé lesz minden olyan mintha az asztalon csinálnám. Én alapvetően abban láttam a megoldást, hogy a megfelelő szögben tartva egyenletes és hosszú mozdulatokkal kaparom le. Karácsonykor az egyetlen darabból álló 70dkg-os lazacfilével 5-10 perc alatt végeztem...takarítással együtt.
-
iceQ!
addikt
válasz
TheProb #5863 üzenetére
Ahogy írták idő és engeriga spórolás. Sütő 3kW ez 1.2kW. Ebben a kaja kész 30 perc alatt 2-3 főre. A sütő mire bemelegszik mire kész 5x annyi áramot megeszik mint ez. Kipróbáltuk egyik nap. Fél óra alatt minden elkészült. Nem volt minden tiszta olaj. Beraktad, kivetted végén elmostad. Bruttó 60 perc evéssel, ivással (+ kis alvással
)
-
válasz
TheProb #5863 üzenetére
A Tefal Actifry 350 fokos levegőt keringet abban a kis térben, ami gyorsabb sütést eredményez és magasabb hőfokút, mint a sütő. Az ugye kevergeti is a cuccot, ha akarod. Mi csirkemájat pl. ilyenbe sütünk, mert nem puffog sütés közben és gyorsan kész lesz.
Egyébként ha már sütő, hátha valaki tud tanácsot adni: érik nálunk a sütőcsere és olyat keresek, ami 300 fok vagy afelett tud sütni. Használ valaki ilyet? Köszi.
-
válasz
TheProb #5832 üzenetére
Üdv. Igen, de bonyisabb a szokásosnál.
A csirkemellet először 8%-os sóoldatba kell áztatni 9 órán keresztül, majd sima vízbe áttenni 1 órára, szárazra törlöd és úgy megy a zacskóba. Mellé én borsikafüvet szoktam tenni és vajat, továbbá fokhagyma granulátumot. Csábító lenne a fokhagyma, de a szuvidnál nem szabad használni, mert a hosszú hőkezelés hatására megkeseredhet.1 órát szoktam 65 fokon, utána vaslábas tűzforróra hevítve és körbepirítom benne.
A szuvid könyv egyébként 60 fokot ír és 1 órát a 3,5 cm vastag csirkemellre. Fűszerként olivaolajat és kakukkfüvet, de nekem csak sima vákuumozó gépem van, amivel csak szilád halmazállapotú zsiradékkal lehet vákuumozni. Ezért használom a vajat.
Egyébként vicces, mert most megnéztem az egyetlen csirkemelles receptet a könyvben, ott már 69 C-t ír. Mondjuk a 60 eléggé kevés is szerintem.
Alapvetően a szuvid nem nagyon foglalkozik csirkével. Szerintem főleg a szalmonella miatt kockázatos az alacsony hőfokon készítés és ezért. Meg nem is olyan jó.
Én inkább a kacsa, vagy libamellet ajánlom. A zsír nélkül készítenéd, akkor előre le kell húzni a bőrét, összekockázni és mellé rakni zsiradékként a zacsiba. Utána lehet nélküle pirítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged