- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackhole13
senior tag
válasz
modflow #11800 üzenetére
Fúróba fogható drótcsiszolóval.
Minden öntöttvas bevonatosan érkezik, de nyilvánvalóan nem raknak rá mérgező anyagot.
Nálad, ahol más színű középen, valószíűleg ott érte a láng és ott szépen le is égetted róla. Nem csinálnék belőle ügyet, égesd le egyenletesen mindenhol, töröld át és mehet a seasoning. -
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
modflow #11786 üzenetére
Ne tedd kozvetlenul a tuzbe vagy fole h a lang erje. Sot sztem felejtsd el a tuzet. Nem nyari moka, de sutoben jobb. Az amcsik a tiszta lenolajat ajnljak. En probaltam mar egy kisebb ontottvas serpenyon es gyonyoru lett. Vekonyan bekentem egy ronggyal vagy papirtorlokendovel, nem emlekszem. Fejjel lefele betettem a sutobe asszem 220 fokon majd egy orara. Fustolt, budos volt de gyonyoru lett. A fejjel lefele ebben az esetben nem ertelmezheto persze. Keress ra youtube-on cast iron seasoning-re. Van sok jo video. En csak egyszer csinaltam meg es az is jo eredmenyt hozott.
Beni2360
Gratula a kenyerekhez! Kemenyen tolod a kanikulaban. Ket hete sutni akarok de nem visz ra a lelek. 30 fok van a konyhaban. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #11788 üzenetére
A zsiradék rá tud így égni, korábban az egyik edénnyel jártam úgy, hogy nagyon kikentem, és így égett rá, le kellett dörzsölni, majd újra próbálkozni, nem volt egyszerű.
Azóta már úgy csinálom, hogy egy kendőre teszek olajat, és úgy kenem le a vasat, így nem lesz sok.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #8801 üzenetére
Nekem mindig szellős és könnyed volt ez a recept, sőt a topikban is elégedettek voltak vele, akik elkészítették, de azért a kovászosnál nem jobb.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #8740 üzenetére
Pl. így: Kovászos teljeskiőrlésű zsemle
Sokkal puhább, könnyedebb, mint az élesztős, már évek óta mindent kovásszal sütök.
-
Beni2360
félisten
válasz
modflow #8740 üzenetére
Nem hiszem, hogy otthoni csak zsemle végett érdemes lenne kovászt csinálni?
Öszben találsz útmutatót. Én ezt csinaltam utoljára a zsemlenek, igaz itt kenyérnek használja de kisebb mennyiségben előző nap össze állítottam és élesztő helyet evvel csináltam és már lazább lyukacsosabb lett. Az alap recept ez volt. Sütő Rama ment a tetejére. -
Beni2360
félisten
válasz
modflow #8737 üzenetére
Én már 3x csináltam ilye a szendvics zsemlét. Az utolsó lett a legjobb mint a kenyereknel is. Hiába a gép nem elég nekem meg deszkán át kell dagasztanom a jó selymes allapotert, utána jöhetnek a kelesztések. Az ilyen zsemle sosem lesznek olyanok mint a péki kovászos zsemle. A merleg igen felszalad a "gyári" 5 dkg-ről 7-10 dkg-ra. Fogyókurasoknak nem ajánlott. Most sikerült 6 dkg-s zsemlét csinálnom. Vagy ahogyan én is csináltam pici 7 dkg-s darabokat vágtam le. Kelesztés után már meg jött az elvárt méret.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
modflow #8724 üzenetére
Villany Sütőben most nem kapcsoltam be a legkeverest. Kezdek rá érezni a gépi dagasztasra de igazából csak olyan 40-50 dkg liszttel tud szépen dolgozni, de ugye még a lagysaga és még a deszkán át dagadztom, majd jön a kelesztés, formázás de most nem nagyon vacakolt ám vele mint a videóban van ha én kétféle vágva kicsit megmunkslva husdzukasra formazza a kis tepsiben további kelesztés hosszában pici vágás és a sütés. Most lett a legjobb könnyű puha belső. 4 fajta lisztből kevertem: teljes, Rozs, rétes, B80
Sima B55-l egyengettem a deszkán. Na megyek most jött meg a szendvicsem. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #8726 üzenetére
Ha magasabb fehérje tartalmú lisztet használsz(ha 9 fölött van a BL55-ös, akkor teljesen jó, de a pizzaliszt is jó lehet, azoknak mindig magasabb a fehérje tartalmuk), akkor nyugodtan kihagyhatod. Én korábban az Első Pesti Malomtól vettem, de mióta kovászolok már nem használok sikért.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #8716 üzenetére
Sokáig használtam kenyérsütőt, de nem voltam annyira elégedett vele, mint a sütőben készült kenyerekkel. Szerintem, előbb kezd zsemlével, aztán térj át a kenyérre. Amikor még élesztővel sütöttem, akkor ez a zsemle nagy kedvenc volt: [link]
A tönkölybúzalisztet helyettesítheted sima liszttel is. -
krizmo_
Topikgazda
-
Top cat
addikt
válasz
modflow #6914 üzenetére
Biztos van belőle keményebb verzió is.
Vagy megpróbálkozhatsz házilag is csinálni.
-
Essejó
veterán
válasz
modflow #4167 üzenetére
A sütő kő és a samott tégla anyaga ugyanaz. Őrölt téglapor és vízüveg keveréke. Ezt formára préselik, száritják, majd (a hőfokban nem vagyok biztos) 1000 fok környékén kiégetik. A 250° körüli sütöben mi tudna abból még kijönni? Esetleg keress egy kályha építőt, lehet van használhatóbb méretű samottja, sőt akár méretre is vágja neked, mert elég nagy porral jár a vágása.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
modflow #4165 üzenetére
Ha nincs külön feltüntetve, hogy lehet rajta sütni, akkor én annyira nem ajánlanám, mert ki tudja mivel kezelték, és lehet nem alkalmas erre a célra.
Mostanában Aldiban/Lidlben lehet venni sütőkövet és vasat is, érdemes lehet ott körülnézni.
Mi nemrég vettünk vasat, és nagyon elégedett vagyok vele, sokkal jobban, mint a sütőkővel, pedig azt évekig használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged