- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Geryson #7572 üzenetére
Most nezem, hogy masoknal is ugyanez volt a gond:
"The only thing that bugs me is the DX10 taxiway markings flicker. Right now I switched
back to DX9 and id like to know what you think about it."A REX-ben DX10 texturak azok bekapcsolva maradhatnak? (bar ha ugysem hasznalom...)
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7543 üzenetére
egyszer lehetett hasonló kívülről, amit műveltem: Activesky megőrült, és leszállás előtt (EGLL 09L, még erre is emlékszek) elkezdett iszonyatosan rángatni... fújt elölről, hátulról, össze-vissza... valószínűleg bölcsebb döntés lett volna még egyszer nekifutni, mondjuk egy offolt activesky mellet, de szintén siettem, így végül csak letettem, viszonylag tűrhető módon (talán csak a centerline nem jött össze khm, eléggé)...
-
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7415 üzenetére
A jó pilóták próbálják a fel- és leszállás arányát 1-en tartani
hát persze hogy le... csak olyan rég repültem 747-tel, hogy kb kilebegtetés nélkül csapódtam be -571 fpm TD rátával... mondjuk legalább 99% a menetrend szerinti idővel... azért megzavart a nyári időszámítás... azt hittem 1 órával korábban van zulu
a hétvégék, meg úgy általában a napjaim viszont most már foglaltak lesznek a nyárig
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #7392 üzenetére
"hogy 4-6 hét a bevizsgálási idő."
Csak a kisbetűs senkit nem érdekel. A törvények szerint, ha 30 napon belül nem tudják javítani vagy cserélni a terméket, akkor vissza kell adniuk a pénzt. Na persze hiába fordulsz a fogyasztóvédelemhez, mivel nem magyar cég így nem tudnak tenni semmit.
Ráadásul a postaköltséget neked kell állni, ami garanciális javítás esetén enyhénszólva is nevetséges.
-
haky
senior tag
válasz
Geryson #7357 üzenetére
Igen, azt kell átállítani. Én is csak 3 napja fedeztem fel
Viszont más gond van, tegnap leszedtem 2 frissítést: KB2511250 és KB890830 (azt hiszem) és azóta a REX2 nem megy, mert tűzfal problémára hivatkozik. Na most ha letiltok mindent (kikapcsolom a tűzfalakat, vírusírtókat) akkor is ez van. Eddig is ugyanígy használtam mindent és ment. Úgyhogy vigyázzatok ezekkel a frissítésekkel. De lehet nem ez volt a gond. -
fatal`
titán
válasz
Geryson #7352 üzenetére
"Sajnos a felesleges beruházások lettek a Fokker és a Flight Environment Extreme"
A fokkerrel konkrétan mi bajod van? Nincs VC, de ezenkívül az egyik legjobb gép. Sőt, FSXre jelenleg az egyetlen használható medium-jet (illetve talán az új wilco airbus evo, még nem próbáltam).
-
Korcsii
őstag
-
fatal`
titán
válasz
Geryson #7349 üzenetére
"hogy ez az FSX egy kész katasztrófa, mire mindent feltelepítesz...."
Az. FS9 mégrosszabb mert jóval több kieg van.
Rex2 alatt lehet dx10, mert lefelé asszem kompatibilis a dx9el, csak értelmetlen és lassabb lesz asszem.
Nem fogják nagyobbra cserélni, gazdasági vállalkozás nem népjóléti intézmény sajnos
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7336 üzenetére
Azért valljuk be, VATSIM-en néha elég gyér a forgalom, úgyhogy azért lehet szabadon választani... kommunikálok egyet a másik pilótával...
Anno jöttem haza második otthonomból (EGLL-LHBP), és előttem kb 15 perccel szállt le valaki más... 13R, én is azt céloztam meg, mert olyan szél volt... aztán már final-on volt szegény szerencsétlen, amikor valaki gondolt egyet, és departing 31L... na az volt a separation... mondjuk szerencsére nem totózott az emelkedéssel, így siklópálya felett volt már "jóval" mire találkoztak...
UNICOM-on mind a kettő jelezte, hogy mit csinál, az volt az egészben a lol... mondjuk LHBP tower sorra végez az online lista élén, így most már talán ilyen nem fordulhat elő
hétvégén repülhetnékem volt, de végül újonctanításba fulladt... csatlakoznék, amennyire időm engedi
-
haky
senior tag
válasz
Geryson #7286 üzenetére
Minden rendben van (régi motoros vagyok). De már megelégeltem ezt. Én se gondoltam, hogy ennyire primitív lenne ezért nem is cseréltem tápot. Gondoltam ha nem elég neki valami akkro lekapcsol a táp annak rendje és módja szerint. Oks, köszi megnézem azt a kalkulátort. Meg azért húzva is van a cucc, rendesen.
-
Ombi5
őstag
válasz
Geryson #7281 üzenetére
Elvileg ad ra tesztre garit, kb 140 km tolem!
De kompletten a cucc olcso, igy max nullara jonnek ki,ha eladnam a 2 panelt, mivel az ugysem kell,de arra meg van gari ugye!
Rudder se olcso ,es nem is lehet surun kapni hasznaltan, max hasznalom X52-vel!
Alkudozok meg kicsit!
-
Ombi5
őstag
válasz
Geryson #7279 üzenetére
Nekem azt mondta,h letiltotta es nala azota megszunt. Ha nem mukodne, akkor ezt visszaveszi ezt mondta... Nemtudom mitevo legyek, mert Rudder,szarv,switch,radio, illetve multi panelt is adna, fel aron!
Van amire meg gari is van...
Firmware csere meg lehetetlen szinte...Te mit tennel?
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7247 üzenetére
aztán "90 fokos betekerésekkel" belém szállna, na, szép dolog, mondhatom...
GrooveHero ne legyél ennyire hero... ILS-t meg hányszor nem kapta már el nekem a robot (részben sokszor az én hülyeségem miatt is), de elég ritkán go-around-olok... azért ül ott a pilóta, hogy ha a robot nem szeretne valamit, akkor oldja meg, különben meg pilóta se kéne (Ryanair)...
repmodellen meg szerintem ketten kétféle dolgot értettetek
leveld-vel nincs semmi gondom, én csak ajánlani tudom... ami VC-ben általában látszik, az 3D, a többit egyébként is shift+123 hozom elő, mert úgy gyorsabb, és nem kell össze vissza csavargatnom a nézetet...
Korcsii meg nem ér rá repülni, de majd nyáron talán
addig zaklatom Geryson-t az útjai utolsó fél órájában
-
fatal`
titán
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7214 üzenetére
nekem LHBP, EGLL ground van csak nyomtatva, de mondjuk túl sűrűn nem használom... túl jó helyen van mindkét reptéren a BAW bázis
mondjuk ha mégis kell, akkor jobb papíron, mint az ablakok között váltogatni - persze több monitorral egyszerűbb lenne a helyzet, de védjük a környezetet, ne nyomtassunk feleslegesen
általában csak bekészítem őket, ha valami nem világos, rögtön utána tudjak nézni azonnal, ne kelljen keresgélni stb...
amúgy simán kifér... no meg ha azt az egy K betűt le is vágná, szerintem megjegyezhető, hogy az már nem kapott új nevet, hanem gyakorlatilag az oda vezető K gurulóút kanyarodik csak el... de a lényeg, nekem is csak 22"-os van, mondjuk 16:10-es képaránnyal... szerintem az a tökéletes...
-
GrooveHero
addikt
válasz
Geryson #7214 üzenetére
úgy tudom igen, képes megjeleníteni, sőt olyat is tud, hogyha bentvagy a játékban, és benyomod az fs commandert, persze játékban csak ablakos módban lehet menni, ha pölö Md-11-gyel repülsz, mert az nem szereti az Alt+Tab kombót. Szóval van ilyen fül felül, hogy gps, és ez az FS commanderben megmutatja, hogy hol vagy a világban, sőt egy srác taxizásra is ezt használja.
Amúgy offline-ban nem használok semmit, megnéztem tegnap a Korcsii által linkelt jeppesenes KJFK térképet, sőt használtam a Bostonihoz is. Hát az is elégsz szar kis reptér, azt kell, hogy mondjam,főleg így scenery-vel. Aztán a Bostonban asszem a B35-ös kapuhoz raktam ki magam, és az N jelű gurulón közelítettem meg a 22L-t.
Offline-ban nem használok semmit, megyek amerre látok
Nem is tudom hogyan kell, hogy őszinte legyek, ezt elárulhatnád, hátha jó vmire. Bár ez az offline ATC gondolom nem vmi nagy eresztés...mintha azt olvastam volna itt. Szóval nem olyan jó mint a VATSIM-en a tower, vagy nem tudom...szóval az nem mondja meg, hogy melyik kifutón menny és hogy honnan szálj fel, meg persze flightplant sem kell leadni
Tegnap haver repült VATSIM-en, és hát...szólította a természetvécére kellett mennie, erre a torony mondja, hogy nem pauzézza le a játékot
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7161 üzenetére
továbbra sem jön be... akkor már +2 év, és terveznek egy tényleg új típust... kb csak a gép törzse maradt hasonló, de az is megnyúlt, szóval azt is totál újra kell tesztelni stb... bár szerintem van egy rakás 747-es orruk raktáron, azért lett ilyen, meg a dreamlifter is azért kaphatott ilyen vicces fejet...
így már túl hosszú a 2 emeletes része, nem olyan kecses, a szárnyai is szépek, de valahogy nem illenek hozzá igazán... kicsit torz az összkép... a 747-es nekem a B744-et jelenti... hiába, B744-en nőttem fel, B742 is kicsit fura, de ez...
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7073 üzenetére
15 fps-el azért elvoltam (LHBP 31R pályaküszöb GSS B74F), nem akartam emiatt még upgradelni... még nem ütötte meg azt a szintet a technika fejlődése, hogy hiányát érezzem... főleg hogy az fsx, cod4 (néha cod6) vonalról nem nagyon mozdultam el az utóbbi időben... max régebbi nfs részek, mert az újak nem jöttek be...
csak mondjuk ati -> nvidia váltás garban? mondjuk asus gyárt mindent, de... no meg akkor a drivert is el kéne intézni, win7 reinstall nélkül persze... no majd meglátjuk
-
Geryson
addikt
válasz
Geryson #7069 üzenetére
Csináltam egy pár iskolakört, egyenlőre offline, iszonyat a növekedés. Az, hogy LHBP approach közben stabil 20 FPS-ed van, az hihetetlen. Felszállás közben is azt mondom, hogy 15-20 az alja, DE bőven van 35-40 FPS körüli eredmény. Csináltam egy csomó képet, Budapest felett annyi házzal mint a szemét és 40 FPS feletti eredmények látszanak. Azért dolgozik az 580 a jelek szerint. Majd linkelgetek a napokban, de egyenlőre még romokban a gépem, csak nem bírtam ki ezt a tesztet.
-
Acor
aktív tag
válasz
Geryson #7062 üzenetére
Koszi a "teszt" eredmenyeket
Azert orulok hogy legalabb az alapbetoltes valamivel gyorsabb ha jol ertem ...
De ez meg mindig nem hozta meg a kedvem egy uj konfig beruhazasaba..
Viszont SSD-vel szerintem meglepem magam szulinapomra, csak az a baj hogy mar rendeltem egy ujabb modelrepulot es az A... ki fog akadniMost nezem ujabb kis video van a Microsoft honlapjan, lehet iden mar lesz belole valami
-
Gizmo94
veterán
válasz
Geryson #7058 üzenetére
Az egy természetes dolog sajnos, hogy a Win7 átvált "egyszerűsített színsémára " , valamint automatikusan kikapcsolja a képi elemek egyes megjelenítéseit.. az FSX indításakor. Ennek oka az,hogy az FSX nem Win Aero kompatibilis.. (gratulálunk Microsoft) , tehát ez nem hiba, cserébe nem is fog elmúlni..
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #7058 üzenetére
Nálam még a gép sincs összerakva, nemhogy FS. Csak az alkatrészek beszerzése indult el, s a héten már össze tudom rakni, de az FS-nek szánt SSD-pár még nem lesz meg. Ráadásul ugye nekem még elsőszériás az alaplapom, tehát egy cserét majd majd még meg kell ejtenem, ami újabb kiszereléssel jár, addig nem is nagyon akarok ezzel komolyabban foglalkozni.
Az install azért mehetett viszonylag lassan, tehtát a szokásos tempóban, mert az SSD-k főleg olvasásban hoznak látványos gyorsulást, a sok apró fájl felírása, pláne DVD-ről, CD-ről nem lesz érezhetően gyorsabb. Tehát egy telepítés sem.
Az viszont örömteli, hogy már a betöltés is sokat javult. A többi probléma pedig biztos nem az SSD miatt van. Amúgy amikor az FS2004-gyel áttértem win7-re, nálam is volt az FS indulásánál mindenféle villogás, de már menetközben ez elmúlt. Volt aki, erre azt írta, hogy XP módban futtassam a win7-et, de már nem is emlékszem, hogy ez megoldotta-e ezt a problémát. Annyira nem volt zavaró. -
válasz
Geryson #7015 üzenetére
Csekkold a RAM-felhasználást játék alatt, és akkor kiderül, hogy a memóriarezidens alkalmazásokkal együtt mennyit eszik az FSX.
FS9-ben tegnap megcsináltam a Cargo Run-t B767-essel. Jó volt.
Szokta vki próbálgatni?
Aki esetleg nem ismerné:
Cargo Run: Here you attempt to land a Douglas DC3 in Alaska in bad weather,short strip,crosswind. The hard part is just aligning yourself with the runway at the proper altitude to land on speed. Don't forget to check the wind direction! I went around many times and went off the runway a few times. You have to land at the proper speed or you won't be able to stop! Did I mention there are also mountains? What a challenge it must have been in real life. Those guys were REAL pilots! -
válasz
Geryson #7006 üzenetére
Persze, hogy az, mármint feleslegesen drága. CPVA paneles ugyan, de egy 23"-as cPVA-s monitor 70k, ha abból veszel hármat, akkor is csak 210k-nál jársz. Itt nyilván a kuriózumot, az egyediséget, dizájnt kell megfizetni, és ha nem számítana a pénz, akkor meg is venném.
No, mindjárt nekiállunk repkedni Európa fölött.
#7008: lol
-
válasz
Geryson #6997 üzenetére
Alapvetően 32"-esben gondolkodtam, de kaptam egy nagyszerű ajánlatot erre a 37"-esre, és akkor inkább ezt választottam. Kicsit aggódtam a mérete és a látótávolság miatt (előtte 24"-es volt), de nem igazolódtak be a félelmeim, és nagyon szeretek vele repülni, egészen más érzés, mint a régi 24"-esen. 101 cm-es nálam már nem férne el, ezért nem került szóba, szerintem szimcsizni 1.4 - 1.5 méterről az is remek lehet.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #6987 üzenetére
sokan szidják, én úgy ahogy meg voltam vele, de nem raktam fel újra... jó, hogy végre valami értelmesebb textúra, ugyanakkor pl ha jól emlékszek pl téli táj nincs, meg a mesh-sel is voltak gondok... mondjuk most is előjött egy eddig (itt) nem tapasztalt bug (utx+lhbp): vízesések a Dunán, BP közepén
Jorus: meg ne süketülj a hajtóműtől
meg a szokásos irigykedős szöveg...
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Geryson #6943 üzenetére
Egyes vezérlők értékelései nem valósak, avagy nevetséges módszerrel próbálták őket lehúzni. Itt nem kezdem el, leírtam a véleményemet a teszt topicjában. Nézz inkább külföldi oldalakat, azok sokkal megbízhatóbbak, ezt már megtanultam.
Egyébként a Sandforce -re gondolok, itt nagyon lehúzták olyan módszerekkel, amit egy épeszű user soha nem csinálna meg otthon. -
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6940 üzenetére
...hát ilyen a hobbi. Ezért mondtam, hogy nálam sem azonnal lesz ebből valami, mert elég drága mulatság.
Amúgy szerintem az FS-t mindenképp külön SSD-re kell rakni. Én abban gondolkodom, hogy egy 80-as SSD-re megy a rendszer, s nem egy 256-osra az FS, hanem két 128-as (vagy két 120-asra) raidbe kötve az FS, hogy a tárhelyméret meglegyen, de a sebesség is nőjjön. Amiben gondolkodok, azok az Intel második genereációs SSD-é, vagy a Crocial C300-asai. Ezek győztek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch V1 OLED eredeti dobozzal, +Tok, +kontorller, +Animal Crossing, +256 Gb kártya
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest