- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #7512 üzenetére
Igen. Még fölötte nem próbáltam. Ramok 1600-on 1,65V-on, ezek a gyári értékek. MInden mást fixáltam normálon. Load-line:bekapcsolva. Azt hittem ez normális, hogy alapfeszen 4.3 körül megy egy 2500k. Turbo kikapcsolva ezzel együtt természetesen az a fogyasztási limit is. Minden műs energiagazdálkodás bekapcsolva, így 1,6Ghz-től 4,3Ghz-is szépen játszik a CPU...
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #7503 üzenetére
Árban se ugyanaz a 2. Az egyik 25k+Fa a másik 31k+fa.
Viszont más: alapon van nálam most a 2500k+GT430 és nem fogjátok elhinni de ugyanazt tudja mint 3.6-on az i5-760. De ami igazán durva benne (mert a CPU-tól el is vártam ezt), hogy a VGA miatt nincs kevesebb FPS-em pedig ez egy szutyok GT430 1GB DDR3 25GB/s sávszéllel a HD6850 140GB/s sávszéllel szemben. HD3650-nél már akadozott, de ezzel az alap szar GT-vel megy. kész vagyok -
fatal`
titán
válasz
AirBooms #7496 üzenetére
(#7496) AirBooms: Itt jegyezném még, hogy az Asrock az Asus lowkat lapja, szóval ha szidod az asust, akkor nyugodtan szidhatod az asrockot.
Egyébként szerintem nincs tökéletes gyártó, akinek minden terméke jó lenne.
(#7498) AirBooms: Leírhatod itt mindenféle szarnak a gigát, de attól még nem lesz az.
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #7498 üzenetére
Erre volt cash.
Gigás fórumon is használják. Engem egyedül ez az F3-as BIOS zavar, mert amint fölteszem megadja magát a VGA slot PCIEx16 és csak a x4-működik. Valamit nagyon mellé nyúlt a BIOS készítő társaság. Bár érdekes, hogy Asus Sabertooth-nál is ez van (legalábbis jelezték ,hogy az újabb BIOSokkal gondjuk van, ja és nem mindegyik VGA-val. MOst hazaviszek egy 6850-et (olyat mint amilyen volt és megnézem).
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #7491 üzenetére
F3-al nekem nem megy a VGA-m a x16-os slotban csak a x4-esben. F2-t vissza és tökéletes. Asrock-oknál PCI hibákat írnak. Asus P67-eseknél meg hangkártyát. Fasza cucc ez mind
Asus lapoknál is írják, hogy az újabb BIOS-okkal valakinél nem indul el a VGA, csak sípol mint a hülye
nálam is. Ezért maradt F2 majd váltok F4-re. Vdrop-ot meg nem csak ez a lap csinál (UD3p-UD4 is) fent van a youtube.on a video.
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #7491 üzenetére
F3-al nekem nem megy a VGA-m a x16-os slotban csak a x4-esben. F2-t vissza és tökéletes. Asrock-oknál PCI hibákat írnak. Asus P67-eseknél meg hangkártyát. Fasza cucc ez mind
Asus lapoknál is írják, hogy az újabb BIOS-okkal valakinél nem indul el a VGA, csak sípol mint a hülye
nálam is. Ezért maradt F2 majd váltok F4-re. Vdrop-ot meg nem csak ez a lap csinál (UD3p-UD4 is) fent van a youtube.on a video.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #7260 üzenetére
"Az SSD topikban is nagyon ritka az ilyen eset. Megkockáztatom, hogy ritkább, mint egy HDD crash"
Hát az nemcsoda, kb 1000x annyi HDD-t adnak el, mint SSD-t.
Most vetted és már megbízható? Majd ha már min. 5 éve megy 0-24 terhelésben mint a SAS/SCSI vinyók, akkor azt mondom megbízható. Az hogy 2 hete stabil, az semmit nem jelent.
Továbbra is kérdezem főként tőled: FS9hez mégis mi a lóf*sznak fejlesztesz már hardvert? Egy fikarcnyival sem lesz gyorsabb.
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms #7122 üzenetére
"Eleftherios Venizelos (full name Elefthérios Kyriákou Venizélos, Greek: Ελευθέριος Κυριάκου Βενιζέλος; 23 August 1864 – 18 March 1936) was an eminent Greek revolutionary, a prominent and illustrious statesman as well as a charismatic leader in the early 20th century."
Szóval egy görög forradalmár volt a 20. század elején.
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #7057 üzenetére
De Neked már az SSD-ről megy az FS? Hát egyenlőre annyit elmondhatok, hogy éjfélkor feltoltam az FSX-et gyorsan, nem bírtam kihagyni. Maga az install annyira nem gyorsult, a sok .bgl sztem lefogta, így 14 perc volt, kb. mint régebben. Ami viszont tuti, hogy 9 másodperc, azaz KILENC másodperc alatt indul az FS.
Eddig volt 2 perc és 10 másodperc. Na jó, kamuzok, mert ez egyenlőre az alap FS, semmi, de semmi kiegészítő nincs rajta, de akkor is pazar. 35 mp alatt indítástól számítva bent ülök KJFK-n a gyári 737-ben a kifutón. Őrület.
Ami viszont furcsa, hogy az FPS-em bár magasabb, de nagyon akad a grafika fordulásnál. Majd a service pack-ek után tudom mondani, hogy mi a gond. Driver a legújabb, de lehet még valami teljesítmény visszafogás van a control panelben. Ámde ami nekem anno is furcsa volt (már próbáltam a W7 és FSX kombinációt), hogy amikor elindítom, akkor villog a monitor egy párat és valami színsémát cserél, fogalmam sincs mi ez. Amikor kilépek, akkor meg vissza. Sajnos DX10 tesz nem lesz, mert nem is ajánlja már fel, valószínűleg azért, mert a kártya már nem az.
Feleségemnek tegnap mondtam, hogy már csak egy Sandy Bridge (ejtsd angolul) kellene, erre ő azt mondta, hogy azt nem kapok, de egy szendvicset hoz nekem.
-
-
DeepDish
őstag
válasz
AirBooms #6928 üzenetére
Sandy projekt hogy all, mert ide nem ar 2 magra legalabb 4.8 Ghz. Most mar tesztelhetnel igazan!
(#6913) Geryson_::
Pont jot valasztasz ,mert anno az volt nalam GTX 295 es lofaxt sem hozott fps-ben, pedig Cairo vagy vmi oltari nagy terulet felett teszteltem es nagy geppel. Nem hordalak le, csak a joval kisebb vga-m, se tudott kevesebbet. Meg jo,h csak kolcson volt es nem vettem meg!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #6945 üzenetére
Persze. Intel abszolut a legjobb, meg...ugye meg is kell fizetni, mert nem tul olcso. Nalam a C300 egy lapon van a Sandforce-al, tesztekbol is ez jon be. Intel utan abszulut ezek jonnek.
Ellenben van egy uj Sandforce vezerlo, az Intel SSD-k aran, csak sokkal nagyobb tempora kepesek, persze szinten sata3-al. -
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6941 üzenetére
Hát azért 3 SSD az tényleg nem gyenge már.
Valahogy most 1-el fogom megoldani, csak még nem tudom pontosan, hogy hogyan. Valószínűleg tényleg az oprendszer lesz rajta és kivételesen az FS, a többi játék meg lesz az egyik terráson. A másik terrás meg marad cuccnak.
Szerintem 1 hét és megveszek mindent és mesélek, hogy milyenek az eredmények. Fogok előtte csinálni FPS értékrögzítést nappal, éjszaka, esőben különböző helyeken és mesélem, hogy pont ott mennyi az érték SSD-vel és az új videokártyával.
BMW001: Mi a baj a teszttel? Nem valósak az értékek?
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6932 üzenetére
Hát végülis két lehetséges alternatívát találtam, nézve a legolcsóbbakat az I-Ponnál:
Lehet ezt a 96-ost még bevállalom, ennek még elfogadható az ára.
Most kérdezek egy hülyeséget. Tényleg ennek a töltési ideje nudli? Azaz nem lenne ez a nagy kerepelés-kaparás FS indításnál és akkor, amikor a menüből elindítok egy repülést vagy éppen napszakot változtatok, meg semmi??? Tényleg nem ismerem ezt a rendszer..
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6921 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az ötleted és be kell, hogy valljam, hogy én is pont erre e megoldásra jutottam. A 580 szinte 100%, hogy meglesz, mert a fiam már tulajdonképpen benyúlta a videokártyámat így mindenképpen kell egy új és akkor már nem érdekel az a kb. 20e Ft, amivel többe kerül az 580, mint az egyel alacsonyabb modell. Ráadásul úgy hallottam, hogy az 580 brutális erőre képes meghúzva. A másik meg valóban egy SSD, mivel akkor úgyis felrakok egy Win7-et, és az SSD sem egy drága mulatság már (legalábbis úgy láttam). Mekkora kellene szerintetek? 20-30 giga?
Kb. 2 hét és már referálok is, hogy mi az eredmény.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #6923 üzenetére
Elvileg lehetnének, de én anno úgy tapasztaltam, hogy a lemezírás-olvasáson múlnak a szaggatás és töltéshibák. Amikor külön partícióra raktam az fsx-et, jobb lett, amikor külön meghajtóra, amin nem futott windows, mégjobb. Igazán kíváncsi leszek az eredményeidre, hogy két ssd-vel raid-ben mit fog futni az fs. Szerintem kegyetlen lesz..
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #6921 üzenetére
Vélemény?
Kezdetnek az első pont, a kártya akár el is hagyható. Ha nem oldódik meg a probléma (amit erősen kétlek), még ráérsz beszerezni, de egy single GPU-s, 1Gb. ramos kártya bőven elég. Amit orvosolni szeretnél, az mind adattöltési probléma, amiért a merevlemez sebessége a felelős.
-
Cypresss
senior tag
válasz
AirBooms #6628 üzenetére
Szia,
Az első gépem vízhűtéssel, de egyelőre remek tapasztalataim vannak. Több óra repülés után sem ment fel a proci hőmérséklete 4547 fok fölé.
Ráadásul egy picit húztam is a sebességen, jelenleg 3,75 Ghz-en megy. Szóval nem rossz, nem rossz...
SSD: A rendszer itt van és próbaképpen felraktam az FS9-et is (összesen 31 giga, de még nem raktam fel minden kiegészítőt), iszonyat gyors lett.
FSX-et pedig a vinyóra raktam, ott van hely bőven. Egyébként kezdetben féltem az SSD-től, de többen ajánlották ezt [link] a cikket alapos tanulmányozásra. Átolvasni és értelmezni kb három órámba került, de engem meggyőzött. Minden amit tudok az SSD-ről, azt innen tudom. Ezután döntöttem a vásárlás mellett és nem bántam meg, sőt; SSD-s gép után kínszenvedés a laptopommal dolgozni.
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6526 üzenetére
Persze, már csak a hab a tortán miatt vágyom arra a 4.0-ra, ha valóban ultrastabil. Hűtés talán nem gond, EZ van, majd nyomok fel progit, mert azt sem tudom most hány fok a proci. A tippeket megköszönöm, akkor egyenlőre nem zavarlak, elbíbelődöm a dolgokkal és ha nagy gond van, akkor zaklatlak.
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6519 üzenetére
Oksa, összeszedek mindent, amúgy D0. Olvastam egy csomó leírást, ha hazamegyek, akkor tesztelem tovább és küldöm az infókat is. Meg tudlak keresni MSN-en vagy Skpe-on is?
Tegnap hatalmas tesztrepülésem volt, volt Ferihegy clearance-delivery, Ferihegy Tower, Budapest Control, Wien Radar, Eurocontrol-West, Maastricht Radar, Brussels Control és Luxemburg Approach. Rég repültem kis távot Európában, de nagyon élvezetes volt, adtak össze-vissza, ráadásul annyian voltak, hogy csomó gépet láttam jobbra-balra nézelődve. Még kaptam egy holdingot is Luxemburg előtt. A húzás meg mesés, alsó hangon olyan 15 FPS, ami még pont elég a tökéletes leszálláshoz, de szerencsére kikerekedik a 20 is legtöbbször. Luxemburg nálam Aerosoft add-on, hasonlóan Ferihegyhez!
-
cintula187
addikt
válasz
AirBooms #6444 üzenetére
Ez tényleg jó oldal. Van jopár gépe a UPS-nek meg FEDEX -nek.
Nekem is a kedvenc gépem lett. Nagyon tetszett, amikor végre tutorial nélkül tudtam először cold&dark -ból tudtam életre kelteni a gépet
Viszonylag sok dolgot kell beállítani,de megéri.Nekem viszont az nem tűnik valósághűnek, hogy pl. PMDG 747-hez képest sokkal könnyebben belassul ereszkedéskor a szükséges sebességre, szinte fékszárny használata nélkül-
-
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms #6444 üzenetére
jó oldal
géptípus mellett érdemes lehet járatokra is rákeresni...
pár longhaul-t már terveztem segítségével, vagy csak összehasonlítottam... volt már, hogy (nagyrészt) telibe trafáltam, hogy aznap mit fog repülni a gép
mondjuk van, hogy már előző nap feltöltik a flightplan-t, de azt szeretik módosítgatni utána (vagy lehet csak egy default?)... csak sajnos pl óceán átrepüléseknél sokszor csak az amerikaiak feletti útvonal marad meg (gondolom felülírják felszállás után?!), így csak csonkok maradnak (rosszabb esetben egy STAR, és kész)... meg úgy egyébként is ez főleg az amerikai kontinenst fedi le igazán, bár javuló tendenciát mutat...
amúgy én is félbehagytam az újratelepítést... 2 sokat repült gép, 2 reptér van csak fent... no meg időjárás/mesh, de az is szerény mennyiségben... igaz nem is repülök
-
BinLaden
tag
válasz
AirBooms #6433 üzenetére
én végigrepültem vzsolo által fordított Heathrow-Zürich pdf tutorialt enélkül nem is ment volna
és ott 22 fok a fékszárny felszállás előtt meg másik tutoriálokban is, de látom
ebben a témában nagyon otthon vagyúgyhogy megint tanultam valamit
Geryson: ha jól tudom a virtuális malévban a fokker az alapgép ezért szeretnék repülni vele
és mennyibe fájna ez nekem? -
DeepDish
őstag
válasz
AirBooms #6389 üzenetére
azaz erdekes,h amig 4890 2gb-am volt, nem sokat segitett a plusz 1 gb ram, pedig en 1920ban tolom nativ miatt.... Igazabol nemtudok zoldagra vergodni,h mi lenne a helyes megoldas, de tudom keves a 4GHZ es 4.5Ghz-et szeretnek elerni, ami viz nelkul lehetetlen, annyit meg nem er az egesz!
-
-
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms #6009 üzenetére
Köszi.. Jaja van 4GB ram sőt mivel 3.6-on egy a cpu (BCLK 200) így a ramok a gyári 2000Mhz 9-9-9-27-en tudnak menni 1,65V-on. Ezért használom 3-6on, h a ramok menjenek rendesen ha már sikerült kifognom a hyperx 2000-eseket 1600-as áron
. W7 alatt nekem gondok voltak a textúrával (remegett) vista alatt nincs ilyen bajom. Xp-n nem néztem.
-
Korcsii
őstag
válasz
AirBooms #5810 üzenetére
igen, AIRAC-ban mindig az aktuális van, de ez azt is jelenti, hogy nem kapnak benne helyet az ilyen rég nem használt repterek (amik már nem is repterek többé)
BAV Overnighters 4 groupflight alkalmával onnan indultunk (bár a csapat nagyobbik része az újról indult, köztük én is), így előtte kicsit megnéztem a környéket Google Earth-ben... hát a kifutó jelenleg parkolóként meg kikötőként üzemel, a többi része meg eltűnt a föld színéről...
-
petrusz82
aktív tag
válasz
AirBooms #5735 üzenetére
Az elérési útnak annak jónak kell lennie. Viszont tényleg előfordulhat, hogy az a baja, hogy nem REX2.
AES-nél kíváncsi lennék, hogy mi a legjobb beállítás. Az zavar nagyon, hogy ilyen "pamacsok" vannak.
Mert ha pl. felszállok Kaposújlakról, akkor a balaton felé haladva szinte azonnal tiszta idő lesz, hiszen kiléptem a "pamacsból". Jó volna, ha az egyes helyek közt lenne egy fokozatos átmenet, nem pedig tiszta idő lesz az előzőleg esős-felhősből.
A "Wx config" panelen van egy olyan, hogy "application range". Elvileg ez a beállítás szolgál arra, hogy hány mérföldes környezetben legyen érvényes az adott időjárás. Persze csak ha jól értelmezem. Viszont ha ezt módosítom, akkor kikapcsolja az időjárás letöltését.Ennél viszont nem világos, hogy minden állomás sugarát kiterjeszti az általam beállított értékre (pl. 80 mérföld) az adott állomásoknak megfelelő időjárási viszonyokat alkalmazva, vagy a "Selected Station Id" (esetemben LHTA) időjárása lesz a meghatározó minden állomáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged