Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
zack
nagyúr
4Gb RAM-nál érdemes használni a RAM disk-et, vagy a 4GB kevés hozzá?
Ha igen, mekkora méretet célszerű lecsípni, és mit érdemes rátenni?
Dataram RAMdisk progit tettem fel, és nem tudom hogy kellene konfigolni hogy jó legyen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
zack
nagyúr
válasz
Lord Dragon #20375 üzenetére
Hogy lehet hogy a GTX 570-re 7,9-et kapsz?
Én meg az 580-al 7,7-et...
Kicsit furi nekem ez a számítási rendszer. -
zack
nagyúr
Ha játékok nem mennek rá, csak OP rendszer+progik, akkor elég lehet, bár ki lesz centizve.
A saját példámból kiindulva, jobb egy 60-80Gb méret rendszernek, és akkor nem fáj a fejed mit tehetsz rá és mit nem. Progikkal driverekkel együtt 28Gb a friss rendszerem, és még mindig nincs fent minden. A 40-es SSD-t meg úgy kalkuláld, hogy 5-6Gb szabad hely mindig legyen rajta, mert elvileg nem tesz neki jót ha tele van. -
zack
nagyúr
válasz
Attix82 #20221 üzenetére
Nekem 80Gb az Intel, és lassan befejezem a telepítést. Játékok nélkül egy Win7 Ultimate 64bit (eddig) driverekkel, és a használt progikkal a 78Gb-ból 52Gb van szabadon. Ha teljesen befejezem, lesz kb. 50Gb szabad. Ha 8-10Gb szabadon hagyok, (nem tesz jót ha tele van), akkor is van 40Gb helyem. Sztem ez bőven elég pár darab játéknak.
Nem éri meg 120+Gb felett nézelődni, mert még irreálisan drágák. Ráadásul ezek inkább az OP rendszer műveleteit rövidítik le drasztikusan, és bár gyorsabban töltenek be a játékok is, egy WD Raptorhoz képest nincs akkora különbség, mint rendszerlemezként.
Vagy vegyél Intel vezérlőset, vagy törekedj a legjobb ár/érték arányra, amit meg jelenleg a Kingston tud. -
zack
nagyúr
válasz
Ati007 #20168 üzenetére
Belinkeled a direkt linket, majd a feltöltő oldalon megjelenített thumbnail képen nyomsz egy jobb gombot, kimásolod az URL-t, majd itt a ph-n miután simán linkelted az alap képet a kapcsos zárójelen belül nyomsz egy kép gombot (ahol a link gomb van) és beilleszted a thumbnailt elérési útját.
Remélem érthető volt. -
zack
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #20155 üzenetére
-
zack
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #20103 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, sikerült!
Most már nincs gond, de a teljesítmény nem lett jobb, mi több, benchmark szinten minimálisan rosszabb is lett, amit nem tudok mire vélni.
Elvileg jobbnak kellett volna legyen az alignálástól, ha más nem bench szinten. -
zack
nagyúr
Segítsetek!
Alignálás még mindig.
32256 a kezdő szektorom. Viszont a "Cluster size"-nál csak 1K, 2K, 4K, 8K, 16K, 32K, 64K tudok választani partícionálásnál. Igaz ez DOS-os Partition Magic.
Rossz az irány? Nem így kell?
Esetleg arra gondoltam még hátha működne az XP telepítővel való partícionálás, majd utána betenni a Win7 telepítőt. Mintha így csináltam volna annó... -
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Lehet veszek ma egy 80-as Intel X25-öt 24k-ért..Valahogy ebben bízom a jelenlegi felhozatalból. Sztem az ára nem rossz. Ha beszámítják a Kingston-t akkor +10k simán megér, ha meg nem, akkor lehet a Kingston-t is valahogy megtartom.
-
zack
nagyúr
válasz
fagy53 #20039 üzenetére
Köszi.
Igazából nálam is teljesen jó a Kingston! Baromi elégedett vagyok vele. Stabil, megbízható, nem degradálódik, és sokat is nyúzom.
A fő gond a vinyóim száma és a 6 SATA port. 5 foglalt, egynek meg szabadon kell lennie, mert minden héten másik vinyót teszek rá. Szóval nem igazán fogom tudni megtartani. -
zack
nagyúr
Segítséget kérnék!
Ezek közül melyiket vennétek rendszer vinyónak?
SSD Intel 80Gb 320 Series (SSDSA2CW080G3K5): 34.990,-
SSD G.Skill 60Gb Phoenix Pro (FM-25S2S-60GBP2): 34.500,-
SSD Corsair 64Gb Performance 3 (CSSD-P364GB2-BRKT): 36.990,-
SSD OCZ 90Gb Vertex 2 (OCZSSD3-2VTX90G): 37.990,-Intel felé hajlok, de nem ismerem ezt az új szériát, X25-V-hez képest milyen?
Sajnos a mostani Kingston SNV125-S2/40GB (TRIM) SSD-m kicsi lett, ill. "kihíztam", és ezért szeretnék nagyobbat, egyébként mindden szempontból elégedett vagyok vele.
Jó ideje 1-2Gb szabad hely van csak rajta, és kissé fusztráló, az mellett hogy hosszú távon nem tesz jót se vinyónak se SSD-nek. -
zack
nagyúr
Tudnátok ajánlani normális garbage pucoló progit SSD-hez?
-
zack
nagyúr
Hát..Nekem csak egy 40Gb Intel vezérlős Kingston van, de ez is már elég sokat letett az asztalra, pedig 4000 óra (98%) és 1,5 TB írási mennyiség van benne.
Úgy tünik a beszámolókból hogy mégis csak az Intel vezérlő tűnik a tutinak, még ha írásban nem is annyira erősek mint a SandForce vezérlős SSD-k. De én ezek után pláne úgy vagyok vele, hogy inkább a megbízhatóság mint az über írási teljesítmény. -
zack
nagyúr
válasz
Gorneck #11281 üzenetére
Linkelek egy mérést amit RST driver nélkül ill. RST driverrel csináltam. Papíron mindenen látszik a javulás, de gyakorlatban szinte lehetetlen észrevenni. A teszt teljesen egyforma környezetben történt. Kb. ennyit lehetne észrevenni a gyakorlatban ha 10 fajta különböző sebességű SDD-t egymás mellé tennénk. Az az nem sokat.
10.0.0.1046. RST driver nélkül:
10.0.0.1046. RST driverrel:
-
zack
nagyúr
válasz
Silentfrog #11069 üzenetére
Én ADATA-t sosem vennék, szerintem nem egy megbízható márka.
-
zack
nagyúr
Tudja valaki hogy az Intel oldalán levő RST driver (9.6.0.1014) miben különbözik a beta 10.0.0.1046-hoz képest? Azért lenne fontos tudni, mert lehet engem nem is érintenek a változások, akkor meg inkább használnám a nem beta drivert. Megnyugtatóbb lenne mindenképpen.
Ha viszont sebességben ugrottak, akkor maradni fog a beta, de ha ez a különbség is elenyésző, lehet akkor is inkább a hivatalosat használnám.
Kinek mi a javaslata? -
zack
nagyúr
válasz
Gorneck #11031 üzenetére
Nekem a MoH van SSD-re telepítve. Mivel 1 játékkal játszom általában (PC-n) ezért a 40Gb SSD-re simán elfér az éppen aktuális multiplayer FPS.
SSD előtt Raptoron voltak a játékok, tehát így elvileg még kissebb az átmenet mintha sima vinyóhoz hasonlítanám, de még így is észreveszek nem kevés gyorsulást. Pattogósabb lesz a game töltési ideje, ami ugye kevesebb várakozást jelent, de ez csak akkor fog feltünni, ha netán SSD-ről visszaváltasz HDD-re. A jót természetesen könnyű megszokni.Persze a 32Gb SSD az pont akkora méret, hogy egy 7-8Gb játékhoz már kicsi, tehát nálad nincs választási lehetőség, ha akarsz üres helyet is hagyni az SSD-n.
A betöltési idő egyébként egy dolog. Fraps szerint jóval kiegyensúlyozottabb lett az fps is. Valószínű a minimum fps javult, és nem ingadozik annyira. -
zack
nagyúr
válasz
AirBooms #10995 üzenetére
Egyetértek.
Nekem is 3 Samu vinyóm dohog a gépemben (2db 500-as és egy 1Tb-os) és már egyikre sincs gari, nem fiatalok, de ettől függetlenül 100% állapotban vannak a HD Sentinel szerint.
Van egy 150Gb Raptorom is, erre 5 év garit kaptam. Előjött rajta 3db bad sector még kb. 2 éve, és azóta is köszöni jól van, 98% kondícióval. És itt jön az, amiről szó van. 2012-ig garis, az még 1,5-2 év. 1 év múlva pedig megy vissza a nagykerbe bad sector hibával. Már most is csak 300Gb Veloci Raptor kapható, nem hogy majd 1 év múlva. Amikor gariztatni fogom, azt az árat fogják számolni, ami náluk a gépben szerepel utsó bejegyzésként, ami kb. 45k. 1 év múlva ennyiért kihozok helyette egy 128Gb SSD-t...Nekem jó buli, de a gyártónak és a nagykernek annyira nem. Ezért ritka az 1-2 évnél hosszabb gari.
-
zack
nagyúr
válasz
neverless #10977 üzenetére
Persze hogy nem. A Win7-ben egy leegyszerűsített valami van, nem említhető egy napon a külső progikkal. A backup onnantól ér valamit, hogy DOS alól is vissza lehet hozni a rendszert, ugyanis ez a legbiztonságosabb, mert bármikor megsérülhet az op rendszer úgy, hogy többet nem tud bootolni.
-
zack
nagyúr
A külföldi teszteknél látszik milyen aprók a különbségek.
Igazából ott van számottevő különbség ahol HDD is van az SSD tesztben. Kétlem ha SSD-ről SSD-re vált valaki azt op. rendszer alatt érezni fogja. Egyébként sajnos szinte mindennel ez a helyzet a fogyasztói társadalomban. -
zack
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #10905 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a mostani Intel csippes Kingston SNV125-öm (annyit tud mint az Intel X25-V G2), kb. fele annyiba kerül mint egy 64Gb Vertex2, C300, vagy Mushkin. Ehhez képest pedig nincs előrelépés sebességben.
-
zack
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #10905 üzenetére
Porig alázza..jah. Szintetikus tesztekben, amivel kitörölhetem a seggem. Gyakorlatban meg kb. semmit se vennék észre a porig alázásból. Erről ennyit.
Megy a parasztvakítás ezerrel... Vedd a drágát meg az újat mert az mennyivel gyorsabb a 88 tesztben. Közben egy Intel csippes SSD (ami legalább bizonyítottan megbízható) sem lassabb ha egy Win7 64bit húzol rá. Vagy betölt 1 sec gyorsabban? Baromi nagy előny.Persze ez még nem jelenti azt hogy Intel X25-M SSD-t veszek tavasszal, csak azt mondom, hogy a papíron porig alázók se jobbak ha a gyakorlati sebességet nézzük.
-
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG #10900 üzenetére
Azt is hozzátehetjük hogy az Intel amióta van SSD a piacon van, és ebből adódóan lehet több a tapasztalatuk, mint a többi gyártónak. A SandForce vezérlő is túl új még, és szinte semmi semmit se tudni a tartósságukról. A Crucial mint gyártó meg előttem már leírta magát párszor, ami a tartósságot illeti...Igaz DDR2 memóriáknál, de ez tök mindegy. Az egyik leggyorsabb legtuningosabb DDR2-es memókat ők gyártották, csak éppen hamar megadták magukat. Itt most nem csak egyéni esetről beszélek, bár nekem is volt (2x is), hogy degradálódott, ill. ment vissza gariba mert szimplán kisípolta a gép egyik pillanatról a másikra.
Persze lehet hogy az SSD gyártósornak semmi köze nincs ehhez, csak nagy a hasonlóság mert itt is ők most a leggyorsabbak.
A tesztről meg annyit, hogy minden teszt más mutat. Amiket én néztem, azok 64Gb voltak, és a saját eredményeimmel vetettem össze őket. Vertex2, Crucial, és a Mushkin-t is. A saját Intel vezérlős SSD-m pedig az említett értékekben jobban teljesített. -
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10897 üzenetére
A operációs rendszer szempontjából az Intel csipszettes SNV125 a jobbik papíron. Gyakorlatilag meg nem vennél észre különbséget, ezért az olcsóbbikat vedd.
Vagy ha tutira akarsz menni Intel X25-M 80Gb. Ősembernél 50k. Ennél szerintem most nincs jobb.Gorneck23:
Nah...akkor tuti jól döntöttem.
Jó üzlet volt, mert megmaradt a különbözet a zsebemben.
Tavasszal meg veszek majd egy új 128Gb csodát.
-
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10891 üzenetére
Marad a mostani Intel csipszettes SNV125 S2 40Gb Kingston.
-
zack
nagyúr
Majd tavasszal beruházok egy olyanra amilyen neked is van.
Alapvetően az a konklúzióm rengeteg olvasgatás után, hogy az Intel még mindig a nyerő chipset, a többiek meg igaz, hogy sokat fejlődtek de úgy veszem észre elmentek a nagy számok irányába, amik ugyan jól mutatnak, de rendszernek betéve rosszabb értékeket produkálnak 512 byte - 4Kb - 64Kb - 1Mb és random olvasásban, ami ugye az elsődlegesen fontos szempont egy gyors rendszermél. Szóval az Intel nem véletlen hogy ennyibe kerül.
-
zack
nagyúr
Erősítsetek meg a döntésemben. Lemondtam a cserét, mert kis méretű olvasásnál a nagyágyúk gyengébbek mint az én Intel csipszettes Kingston SSD-m. Ami jobb lenne az a 80Gb Intel X25-M, de ez meg 50k, és ennyit (+35k) most nem akarok erre áldozni.
Egy Crucial C300, Vertex 2, Mushkin természetesen összességében jobbak mint az enyém, de pont abban, ami kell egy rendszer SSD-nek abban nem. Így lényegében arra adnék ki 20k-t, hogy jobb nem lett, csak nagyobb. Erre pedig még ráérek, mert jelenleg Win7 64bit + MoH játékkal is van még 12Gb szabad helyem. nem mondom hogy sok, de elég mindenre, mert minden fent van amit használok a mindennapokban. 1 játéknál több pedig számomra felesleges. -
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG #10867 üzenetére
Az a gondom, hogy a jelenlegi Kingston is jó ebben (4k read). Na már most ha cserélek (mert már ebben sem vagyok biztos teljesen hogy megérné
), akkor csak olyanra ami tényleg gyorsabb és jobb lesz rendszernek. mert oké hogy lesz +20Gb tárhelyem, de ez a Kingston + 20k-ba fog fájni. Tehát ha nincs sokkal jobb mint a mostani az a +20k erősen elgondolkodtató amit rá fogok dobni a Kingston-ra.
-
zack
nagyúr
Van a mai meg a holnapi napom hogy a rambazar.hu kínálatából válasszak valami 64Gb SSD-t. Ha tudtok olyat, ami rendszervinyónak a legjobb lenne, akkor kérlek segítsetek a választásban. A Crucial nem fogja tudni az olvasási maximumát a lapom SATA2 vezérlője miatt. A kérdés az, hogy rendszervinyóként 285/275 a jobb vagy a 350/80 ami nálam max. 300/80 lesz de kérdés hogy a SATA3 SSD-t hogy fogja kezelni a lapom. Sajnos 4k olvasási érrtékeket még nem néztem, de ha tudnátok átfogó és alapos teszteket linkelni az biztos segítene a választásban.
-
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10741 üzenetére
Új telepítés nekem megoldotta az akadást.
Véletlenül nincs fent proci magokat optimalizáló progi?Mert ha használsz ilyet, 100% hogy attól akad, és nem az SSD-től.
Egyébként 1,5 hét múlva Crucial C300 64Gb tulaj leszek!
-
zack
nagyúr
Srácok! Sos kellene egy kis segítség!
Itt állok egy frissen telepített rendszerrel de nem tudom jó e így... Win7 telepítővel formáztam az SSD-t, és létrehozott egy 100Mb partíciót. A nagyobbikra rendben települt a rendszer. Viszont most látom Acronis alatt hogy az a 100Mb partíció megmaradt! Ez normális így? Valamit elqúrtam?
Mi a teendő ilyenkor? -
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10751 üzenetére
Szerintem csak partíció törlés és Op rendszer újrahúzásával. Lehet az kavart be nálam, hogy majdnem tele van és így lett aktiválva a TRIM. Ráadásul az AHCI-t is úgy tettem fel, hogy utólag. Ezért kell Op rendszert telepítenem. Megvárom a köv. Catalyst drivert és nekiugrok.
-
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10749 üzenetére
Én tegnap tettem fel azt a firmware-t ami engedélyezi a TRIM-et. Tegnap nem volt gond, de mától nekem is csinálja a "megakad az egér cursor" anomáliát. Megnéztem, amikor az egér beakad egy pillanatra, minden más is beakad. Játék, film...stb.
Fw: 2CV102HD
-
zack
nagyúr
válasz
Chesterfield #10741 üzenetére
A vicc az, hogy nekem is ezt csinálta a mai naptól.
Lehet mégse volt annyira jó bekapcsolni a TRIM-et?
Most mentegetem a mentenivalókat, aztán telepítek egy új Win7-et.Remélem vissza lehet valahogy tenni az eredeti firmware-t ha ez a hiba továbbra is fennáll.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Még1x köszi!
Intel AHCI RAID Driver
Azt nem tudod véletlenül hogy erre szükségem lehet e Win7 64bit alá?
Mert az eszközkezelőben nincs felkiáltójel, de lehet hogy a gyorsabb és stabilabb működéshez kellhet, viszont feleslegesen meg nem akarom telepíteni.Egyébként egy Asus Maximus X38 lapom van.
-
zack
nagyúr
Belinkelm hogy mit találtam, elmagyarázhatnátok mit is kell csinálnom magyarul:
Affects:
Part SNV125-S2/40GB and SNV125-S2BD/40GBThe Kingston SSDNow V Series SNV125-S2/40GB 2.5" 40GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD) is based on the Intel G2 controller. The older firmware on it does not support TRIM by default; Kingston has since discontinued support for this drive and have therefore not supplied a firmware update to enable TRIM support.
The firmware of this SSD can be upgraded to support TRIM using the Intel tools.
Summary:
1. Flash the drive in IDE (non-AHCI) mode using this modified Intel ISO:
http://justinho.com/files/uploads/ISSDFUT%20UPDATER.rar2. Restore firmware to defaults. Boot into HDAT2, go into Device Main Menu, then Device Configuration Overlay (DC0) Menu. Then select Restore.
HDAT 4.71 ISO with all apps: http://justinho.com/files/uploads/hdat2iso_4_71.rar
HDAT 4.71 ISO with AHCI support only: http://justinho.com/files/uploads/hdat2iso_4_71_ahci.rar3. Ensure TRIM support is enabled using CrystalDiskInfo (available at http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html ).
4. Verify Windows 7 TRIM support is active via an elevated command prompt:
fsutil behavior query disabledeletenotifyDisableDeleteNotify = 0 means TRIM is Enabled.
5. Install the Intel SSD Utility Toolbox: http://www.overclock.net/ssd/660723-using-your-kingston-40gb-ssd-intel.html
Full instructions (with additional mirrors of files):
http://www.overclock.net/ssd/656984-how-get-your-kingston-40gb-ssd.htmlItt egy másik leírás is: [link]
-
zack
nagyúr
Tudnátok segíteni abban, hogy egy Kingston SSDNow 40Gb meghajtón hogy kell a TRIM-et aktiválni?
Pontos tipus: SNV125-S2/40GB
Angol leírást találtam, de annak nem merek nekikezdeni, mert félek hogy kinyírom. -
zack
nagyúr
Az én 40Gb Kingston SSD-m is fura dolgot csinált. Felhúztam rá egy Win7-et, majd kb. a 3.-4. újraindítás után minden előjel nélkül kiírta hogy nincs boot device.
Zsír új az SSD, most lett beüzemelve. SATA kábel is jó lehet, mert az előző Raptor rendszer vinyó kábelét kapta meg...azzal meg ilyen gondok sosem voltak. Egyébként fizikálisan a BIOS-ból láttam az SSD-t, csak valamiért nem bootolt többet. Most "rágósztoltam" egy XP-t, és müxik egyelőre.
Szerintetek mi lehet ez a nincs boot device hibajelenség? -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Ma kapok egy Kingston SNV125-S2/40GB SSD-t, ami egy WD Raptor-t fog felváltani mint rendszervinyó.
Ha tudtok segíteni abban hogy honnan és melyik firmware-t töltsem le, amitől be fog gyorsulni, azt megköszönném, mert most olvastam, hogy szoftveresen fogta vissza az Intel az SSD-ket, és az új firmwarrel baromi sokat fog gyorsulni.
Mielőtt rendszert tennék rá, előtte mindenképpen rátenném az új firmware-t!Előre is köszönöm a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Purple 2TB
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest