- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz
fagy53 #23370 üzenetére
Gondolom nálad minden flottul megy,mértél előtte egyet meg utána is miután beraktad az ssd-t.
Meg érdekes módon Motion Blur kollégánál is pusztán a véletlen műve ez(vagy azt nem láttad mert write only módban vagy? )...Ha nem tűnt volna fel,én használom ezt az ssd-t,nemcsak vásárlási tanácsokat osztogatok...
-
samu74
addikt
válasz
fagy53 #23287 üzenetére
Gondolod?Sajna valahogy mégiscsak lehet köze hozzá,hiszen a mérések mást mutatnak...És ez nem csak nálam jött elő,teljesen más konfignál is hasonló a helyzet,csak a meghajtó azonos.
Pár játékkal csináltam mérést(általában a driverek miatt),de az állam leesett mikor láttam hogy ugyanazokkal a beállításokkal az ssd-én kevesebb a frame kb. 5-7-el per másodperc.Ez már nem kevés,és az érdekes hogy a skálázódás is egyenlő a nullával.Hiába állítgatom a felbontást,szinte semmit sem változik,míg a vinyónál nem volt ilyen probléma.[link][link]
Szóval mielőtt hasra esnénk a Kingston 96 gb-os verzió előtt,ezt is tisztázni kellene,mert szerintem nem véletlen az a "nagyon kedvező ár". -
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53 #22939 üzenetére
Hát ha nem is szerver inkább munkaállomás, ahol több nagyobb lemezigényű program fut. Persze kérdés hogy fog ez hatni az élettartamra. Mit csinál amúgy az SSD az írások után? Képes mindegyiket követően rakosgatni a rajta lévő anyagot hogy egyenletesen legyen fárasztva?
-
Salvador20
őstag
válasz
fagy53 #22698 üzenetére
ezek az as eremények.
A körülmények pedig a következők:
AMD brazos alaplap (asus E35M1-I Deluxe)
8 gb ddr3 memória
emellett az ssd mellett van még egy wd20ears tármeghajtónak
az ssdn windows 7 64bit van, programokkal, kb a fele a meghajtónak még üres. Viszonylag gyorsan indul a win, olyan 50 mp, mire mindent befejez.Megcsináltam ezeket a beállításokat.
-
Zlin50
senior tag
válasz
fagy53 #22683 üzenetére
Mennyire hosszú számra számíthatok az éveket illetően ha nem foglalkozom azzal hogy bizonyos dolgoknak a kezelését áthelyezzem mondjuk HDD-re? (Mert minden csak akkor fog a leggyorsabban menni gondolom én.) Mi mondja meg azt nekem, hogy ma még menthetem ami menthető, de holnap meg fog pusztulni és vége?
-
amok
csendes tag
válasz
fagy53 #22569 üzenetére
A riogatást gondolom arra mondta, hogy a fórumra csak 4-5-en írtak, akiknek az update után is bajuk volt. 110. hozzászólás.
http://communities.intel.com/thread/24121?start=105&tstart=0Nekem is ez van, toolbox szerint, 3x kapolcstam le, nem üzemszerűen.
-
p87
senior tag
válasz
fagy53 #22548 üzenetére
Meg is nézte valaki, hogy hány hiba alapján lett elkönyvelve, hogy szar az új firmware is?
Sok okos egyből lehúzta az Intelt, meg trollkodnak, 4-5 ember miatt akinek a frissítés után előjött, ez már inkább lehet egyéni hardveres hiba.
Ezt nem is értem, hogy lehetett ebből világméretű hír, hogy kiragadják 1-1 ember történetét.
Ráadásul a firm frisstés előtt se volt tömeges hiba előfordulás.Ezek olyan kis számok a tényleges eladást nézve, hogy szerintem még így is kevesebb meghibásodás van/lesz Intel 320-as ssd vel mint valamilyen más gyártó ssd-ivel.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
válasz
fagy53 #22465 üzenetére
Köszi
Mai állás szerint már megéri SSD-t venni akkor ilyen olcsóbb áron is? Mert olvasom, hogy azért vannak/voltak hátrányaik az SSD-knek. Gondolok itt a korlátozott élettartamra, chipek variációjára (ezáltal minőségbeli és teljesítménybeli különbségére), stb., stb. vagy ezek nem jelentősek otthoni felhasználó számára? Márkák közt nincs eget rengető különbség, pl a nevesebb gyártók (A-data, Corsair, SP, stb.)
Továbbá kell-e figyelni arra hogy milyen régi az alap lapom? Mert Abit AB9em van ami már nem mai gyerek
-
válasz
fagy53 #22186 üzenetére
Na, ennek örülnek majd az Intel tulajok...
A Samsung 470 végül is "új fiú" a csapatban, remélhetőleg nincsenek rejtett bugjai, nálam semmi gond vele... A Samsungnál előnyt jelenthet, hogy nincsenek külsősök, azaz nem használ, csak saját fejlesztésű technológiát. "Most", miután eladta a hdd gyártó részlegét teljes gőzzel a flash alapú adattárolók fejlesztésére álltak át, szóval van szellemi erőforrásuk bőven.Laraxior
Ha szóltál volna, tudtam volna segíteni, már régen átpakolhattad volna a rendszert minden programmal együtt... -
válasz
fagy53 #21662 üzenetére
ITT én már kifejtettem ezirányú "nézetemet", most azért hogy keresgéltem, találtam egy olyan Intel forum-os hsz-t, ami megerősít ezt: koitsu hsz-a a vége felé
Corsair blog, részlet belőle
"Storage Controller configured in IDE or ACHI mode"
(Nem köti ki, hogy kizárólag AHCI lehet)W7 esetén AHCI-ben kell telepíteni az OS-t és "probléma" letudva (nem az ssd miatt, hanem az OS is az AHCI-t "szereti")
UI: Az általam mért olvasási ebességekben, lényegesen lassabb a Samu IDE módban
(Most lépek, mert itt topog egy koma, hogy bexart a mobilnetje, de jó lenne a tegnapelőttre megreparálnám...)
-
válasz
fagy53 #21505 üzenetére
Kösz, alapvetően ez érdekelt.
(Én sem babusgatom az SSD-ket, egy ocz-t már likvidáltam cirka 6 hónap alatt)Lacza_26
Ha 8G-s a pendrive kapacitása, akkor nem fog belőle kisebb kapacitásút gyártani a telepítő. Én is 8G-s pendrive-ot használok telepítőként, a fennmaradó szabad helyen meg egyéb alkalmazásokat másoltam(felhasználó programok), így kitöltve a teljes 8G-t. -
válasz
fagy53 #21498 üzenetére
És arról van esetleg valami saját tapasztalatod, vagy egyéb hiteles infód, hogy RAID tömbökben lévő SSD-k (amelyek nyilván rengeteg lemezműveletnek lesznek kitéve), TRIM nélkül meddig "bírják", illetve a GC (ha van) folyamatosan működése, menniben befolyásolja az elméleti RAID teljesítményt? (valamelyest lassabb gondolom)
-
válasz
fagy53 #20752 üzenetére
Hát akkor ez házi feladat.
(Én most vagy 1 órán keresztül kutakodtam, de passz)
Nézd meg, ugyanazon típus "P betűs" változatánál fel van tüntetve a garbage, simánál nem.
A P betűsek lényegesen drágábbak, mint a nem P betűsek. Általában P betűsek Toshiba, nem P betűsek meg JMicron vezérlősek. (Most tekintsünk el a "régebbi" Samsung, vagy az új SF vezérlős szériáktól) PH!-n is tesztelték és igazából nincs különbség. Olyan teszteken meg, ahol olyan progival tesztelték őket, amik amolyan "összesítőpontszámot" adnak a teljesítményre, ott a P-sek lényegesen magasabb pontszámot kapnak. (gyári oldalon is ez van)
Szóval akinek van kedve, az derítse ki az okát, miért van ez...Peter789 #20756
Tedd vissza az MS AHCI-t és úgy próbáld meg.viperabácsi #20759
Igen, támogatja, kivéve RAID 0, gyári oldalon a kérdések/válaszok fülön is olvashatsz rólaQ: Does it has the TRIM function?
A: Yes, all Crucial SSD drives that we currently offer support TRIM.Q: What controller does this product use? Does it support TRIM while in a RAID 0 configuration?
A: The details of the drive did not pull through. The controller our M4 drives use is Integrated 8-channel single chip. TRIM does not run when the drive is in RAID 0. -
-
beci
őstag
válasz
fagy53 #20300 üzenetére
Köszi,elég részletes,jó leirás.
2 dolgot hiányolnék a részemről.
Firmware frissités menete,és hogy telepités elött,vagy után kell,valamint asrock amd-s lapom van,van benne ahci,de a leirásban irják,hogy jó lenne amd ahcit felrakni,azt mikor,és hogyan.
Ezeket megtalálom valahol?
Valamint jelenleg 40mp alatt áll fel a rendszerem a gomb megnyomása után,ez mennyivel rövidülhet? -
zack
nagyúr
válasz
fagy53 #20039 üzenetére
Köszi.
Igazából nálam is teljesen jó a Kingston! Baromi elégedett vagyok vele. Stabil, megbízható, nem degradálódik, és sokat is nyúzom.
A fő gond a vinyóim száma és a 6 SATA port. 5 foglalt, egynek meg szabadon kell lennie, mert minden héten másik vinyót teszek rá. Szóval nem igazán fogom tudni megtartani. -
-
AirBooms
addikt
válasz
fagy53 #17965 üzenetére
Hát, ha az elsőből csak mondjuk tíz darabot adnának el, a másodikból pedig egymilliót, akkor biztos, hogy a másodikból, hiszen sokkal több jó gyártmányuk van, mint az elsőnek...
De szerintem hagyjuk, nincs értelme játszani a számokkal. A lényeget értjük, de szakújságíróként nagyon bosszant, ha valamit nem fogalmaznak meg pontosan, s erre szépen, évek, évtizedek alatt olyan hamis berögzülések épülnek, mint autóknál a "német minőség", a "japán megbízhatóság", a "francia kényelem", stb. -
AirBooms
addikt
válasz
fagy53 #17960 üzenetére
Igen, érdemes arányszámot megadni. Én csak azt nem értem, mit jelent az összesen eladott mennyiség.
Mert ha X gyártó egymilliójából 500 ezret visszavisznek, akkor ugye félmillió volt rossz, ha Y-nak 100-ból 50-et, akkor csak ötven darab. Holott mindkettőnél 50 százalék a selejt. Ám ha az összes eladott mennyiségből számolnák az arányokat, tehát X+Y eladott darabszáma után, akkor ugye Y jönne ki jól a meccsből. De ez így nem igaz. Ők ugyan csak 50 rossz darabbal gyengítették a piacot, ám arányaiban mégsem. Szerintem korrekt lenne tisztázni az eladott darabszámokat is.Hooper: irigykedem!
-
cszn
őstag
válasz
fagy53 #17933 üzenetére
A lényeg, hogy már hivatalosan PH cikkben is megjelent és lehet linkelni 1000-el.
Ja és újfent meg kell jegyeznem, hogy sose kedveltem az intel üzletpolitikáját, de amit az SSD piacon idáig csináltak/csinálnak azelőtt le a kalappal.
ui: Bizonyára ha az asztali szegmens 80%-át megszerzik már nem lesznek ilyen felhasználóbarátak. -
LK
addikt
válasz
fagy53 #17726 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni.Teljesen más tészta a hirtelen halál (megbízhatóság) ,és az elhasználódás. Előbbi ellen Intel,az utóbbi ellen semmi sem használ. Azért sztem időtálló dolog ez az ssd,mert amíg ennyit dob egy rendszeren(a régebbi típusok is), szépen el fog terjedni a világban.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
fagy53 #16965 üzenetére
Okés, Köszi nektek, ha úgy döntök akkor, hogy intel melyiket vegyem inkább intel x25-m g2 postville 120Gb vagy intel x25-m g3 postville 160Gb?
Most nézem van itt egy másik fajta is Intel SSD 120GB INTEL510 SATAIII SSDSC2MH120A
- olvasási sebesség: 450 MB/s
- írási sebesség: 300 MB/s -
ZolikaE46
senior tag
válasz
fagy53 #16958 üzenetére
Mindegyikre 3év gari van és megbízható helyről 100%-ig! Szóval ez nem szempont az, hogy mennyire megbízható talán itt az se fontos mert ugye garisak, 3év után meg már rég mást fogunk használni. Szóval egyenlőre akkor én a gyorsaságra figyelnék, nem?
Ár pedig Vertex 3 59.000Ft Újonnan persze! Csak az a bajom a vertexel jelen esetbe, hogy mára lett mondva ha lemondják a rendelést akkor azt ami bent van megkaphatom ,de sajnos meghosszabbították a foglalást péntekig szóval több mint valószínű hogy elviszik, ha meg elvitték akkor 2-3 hét annyit meg nem szívesen várnék. Ezért vacillálok!
Corsair f120 meg 45.500Ft szintén új! -
cszn
őstag
válasz
fagy53 #16941 üzenetére
Ezt a hozzászólást teljes mértékben támogatom.
0xY úrnak még annyit tennék hozzá - kicsit elvonatkoztatva a tényleges ajánlásoktól és a specifikációktól - hogy bárkinek bármit ajánlunk itt a topikban, de az is mindegy, hogy hallgatott ránk vagy nem, később visszajön a topikba és isteníti az SSD-t amit megvett.
Szóval a nagy lépés a HDD és az SSD között van. SSD-k között is van, leginkább szekvenciális teljesítményben, de ezt meg ugye elég ritkán használjuk (hacsak nem célzottan erre kell). Érdemesebb a megbízhatóságra, a tárhelyre és az árra koncentrálni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53 #15270 üzenetére
AS SSD: ez normálisnak tűnő eredményt hoz. Alignálás teljesen OK.!
Egyébként nem csak a tesztprogik miatt tűnik csalódásnak: valóban gördülékenyebb, de messze nem annyival, mint vártam. Pedig szűz új minden telepítés, semmi nincs teleszemetelve. Mondjuk lehet, hogy erősebb procival sokkal jobban kijönne a gyorsulás?kieg: egyébként nem fogok a tesztprogikon lovagolni, az eredeti gondom csak az volt, hogy a win7 telepítés előtti próba még jó sebességet hozott, mióta rendszerlemez lett belőle, azóta meg jóval lassabb... ...amúgy ez ilyen, így fogom használni.
-
scope2007
addikt
válasz
fagy53 #15270 üzenetére
egyébként jogos... igazából nem kellene törődni egy cseppet sem a CDM progival...
ha nem nézegetnék tuti nem mondanánk meg soha hogy más eredményt hoz mint előtte....
egyszerűen nem lehet észrevennifagy53: szintén win7 telepítőben formáztam le az ssdmet és jó lett... meg ismerősőknek is már vagy 3ssdt formáztam így és jó lett mindegyik
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53 #15266 üzenetére
Alignálás megfelelő, az összes ajánlott beállítást elkövettem.
Ja, azóta feltettem 3 db nagyobb felhasználói programot, majd újra mértem. Majdnem visszajutottam a legelső eredményekhez. Most vagy az SSD ilyen hektikus, vagy a program mér össze-vissza:Összességében egy kicsit csalódtam a technikában, bár lehet, hogy akkor jönne ki az igazi előnye, ha a processzorom is erősebb volna?
kieg: Legfrissebb AMD-s AHCI-driver lett feltéve.
-
cnt
csendes tag
-
Silentfrog
veterán
válasz
fagy53 #15006 üzenetére
Én sem vártam vele vettem egy op.rendszernek valot.
Amit kell kikapcsolok utánna meg nem foglalkozok semmivel,amig nem lesz baja.
Olvasgattam a témában ,sehol nem láttam még olyat,hogy "elöregedett" ssdnek mik a tünetei.
Legtöbben még a hd sentinel szerinti 96-99 százalékos állapotban tartanak.
Igy tobábbra is kiváncsi lenneék egy 20 százalékos állapotra értékelt ssdre,miben is kevesebb mint a 100 százalékos.Laslow.: Hol láttál annyiért ujat? Én most vettem igaz kingstont de intelt akartam, 22 ezernél olcsobbat sehol sem láttam.
Igen a beépitőkeret a különbség,a két számozás között. -
eszgabor
aktív tag
-
Mankó
veterán
válasz
fagy53 #14248 üzenetére
Ezeknél az eredményeknél akkor valójában a 4k-s olvasás eredményei számítanak nem? Persze op-rendszert tekintve.
Különben marha furcsa, hogy ilyen kevesek lettek az írás értékek, mivel én mintha gyorsulást tapasztaltam volna még az írásban is a hdd.hez képest. Annak ellenére, hogy a teszt alapján a hdd sokszor 2szeres sebességgel ír.
Fene se érti. -
Mankó
veterán
válasz
fagy53 #14248 üzenetére
Hát igen, ez az írás nem egyszerű az tény, de hát rendszer meghajtón nem gyakran van írás. Max ha felteszek egy nagyobb gamét, de inkább rendszernek használnám. Érdemes lenne különben venni helyette egy nagyobbat? Sok különbséget látnék, vagy egy sima rendszer disknek megteszi, ha már úgyse nagyon másolgatok rá?
-
Jakuu
őstag
válasz
fagy53 #14077 üzenetére
Csak kizarolag peldakent lett felhozva.
Azert el kell ismerni rengeteg warezolos van. Rengetegen probalgatjak ki a jatekokat, ezzel nincs is problema.Csak hogy mind a Temp konyvtarba kerulnek es onann telepites utan torlodnek. A rosszul beallitott Peer-to-Peer programoktol kezdve , legtobb szoftver,jatek etc mind oda ir es onnan torol.
Ez ket felesleges iras muvelet, oriasi adatmennyisegekkel.Minek kellene az SSD-t hasznalni a szemetesnek ? Olyan mintha vennenk egy jofajta autot es uresben allandoan porgetnenk max fordulaton a motort, mert megtehetjuk, mikozben a motort szep lassan kivegezzuk.
Jah es igen vannak olyan SSD tulajdonosok akiknek egy 9-10 honap alatt egyharmadaval csokkent az eletciklusa az SSDjenek es nem nem FW hiba miatt, ha netalantan arra akarsz hivatkozni, raadasul meg csak nem is irt ki ra 10 terabyteket, de meg csak 3-at sem.
-
zoty314
aktív tag
válasz
fagy53 #13625 üzenetére
Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a 3. esetben esik pofára, ami logikus is, mivel a csupa 0-át és a csupa 1-et is könnyű tömöríteni, de a random értékeket nehezebb.
Hisz valójában a 270-285 MB/s nem annyi, csak az arányosítás miatt ennyinek tűnik.
Ha pl. van egy 1GB-os fájl, amit 100MB-ra tud tömöríteni a SandForce vezérlő, akkor csak 100MB-ot kell ráírnia az SSD-re, ami kb. egytized idő alatt kivitelezhető. Tehát ha a tömörítésre szánt időt nem vesszük figyelembe, akkor olyan, mintha 1GB-ot írt volna rá az SSD-re 10-szeres sebességgel. Mivel a tömörítés is elég időigényes feladat tud lenni, ezért természetesn nem 10-szeres a sebességnövekedés.
Egyéb megjegyzés:
Szvsz elhanyagolható, hogy 100, 200 vagy 285 MB/s sebességgel ír vagy olvas az SSD, mivel egy sima vinyó se képes sokkal többre, mint 120 MB/s. Az SSD-k nagy előnye a hihetetlenül alacsony elérési idő, alacsony hőmérséklet, ráadásul sokkal kevésbé sérülékeny.
A SandForce valós idejű tömörítésének van még egy hatalmas előnye, a sokkal agresszívebb wear-leveling. Mivel tömörített vagyis kevesebb adattal tölti fel az SSD-t, ezért lassabban is használódik el és arra sem kell annyira figyelni, hogy ne töltsük meg az egészet.
-
Speed®
titán
válasz
fagy53 #13516 üzenetére
SSDt OSen kívüli célokra befogni..szerintem nem jó ötlet. Inkább kettédobni a 64est és dualOSt rá, aztán vegyél még egy-két vinyót. Mondjuk egy 320as F4 a meglévőd mellé RAID0ba, melléjük meg egy 204UI tárolónak..költöttél ~30at és kicsit komolyabb a háttértár részleg használhatóság szempontjából.
Persze magánvélemény, ha felvet a zsé és nincs jobb dolgod.. -
GSzarkaTAT
tag
válasz
fagy53 #13502 üzenetére
Igen-igen. Mivel felmentem a Kingston weboldalára és ott NEM találtam meg elsőre a SNV125-öt, hanem a 425-öt. (Amúgy ezekkel a számozásokkal is jól össze tudják zavarni a népet, ti. egy számjegy a különbség).Ebből gondoltam, hogy elírás lehet. Aztán jobban utánajártam, és láttam, hogy kifutott...na de ennyireeeee???
(Már le is mondtam amúgy, jöhet az Intel X25-V...
)
-
Myers
senior tag
válasz
fagy53 #13470 üzenetére
Igen, korábban már én is írtam, hogy nagyjából ugyanúgy teljesítenek. Felesleges parázni, hogy a kristálymárkban 10 megával lassabb, mint a másik. Szerver esetében lehet, hogy számít.
Csak van, hogy 64-es méretben az egyik 10k-val drágább, mint a másik. Az az, amit nem éri meg megvenni.
_BM_: ez se rossz.
-
dchard
veterán
válasz
fagy53 #13427 üzenetére
"Nálunk" maga a vezérlőszoftver riportol fals adatot, illetve néhány régebbi SMART progi nem ismeri fel magát a bejegyzést (ami ugye vinyóknál nem is létezik). Nálam amúgy rendesen működik már a gyári firmware-rel is, 100%-ot ír.
Közben folyamatosan tesztelem az új firmware-t (3.1) és úgy néz ki a csúnyaságokat csak a Microsoft-os AHCI driverrel csinálja, az Intelessel nem.
Ez azért vicces:
Fw 2.1 Microsoft AHCI: mérek X értéket
Fw 3.1 Microsoft AHCI: mérek X - 30%-ot
Fw 3.1 Intel AHCI: mérek X + 20%-otCsak azt bánom hogy nem csináltam Fw 2.1 Intel AHCI méréseket is, de már így is eltesztelgettem két napot és még távolról sem győztem meg magam, hogy akkor most szar a 3.1 és térjek vissza, vagy finomítgassak még.
Igazából kéne egy nap FW 2.1 + intel AHCI driverrel is, de erre csak akkor lenne mód, ha helyettem levizsgázik valaki
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
fagy53 #13425 üzenetére
A SandForce vezérlős modellek köztudottan hibásan riportolják az elhasználódás mértékét jelző indikátort a SMART táblában. Állítólag ezt is javítani fogják a soron következő firmware upgrade-ben.
Így forduhat elő, hogy a vadiúj drive 89 és 92%-ot riportol magáról, ami nyilván nem lehet korrekt adat.
Dchard
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest