Aktív témák
-
válasz
Amartus #36705 üzenetére
Ezt a kérdést nem ebben a topikban kellett volna feltenni, mert a cikkhez lehet hozzászólni, szóval ott kellett volna...
Amúgy nincs rendben, abból a tekintetből, hogy a bootmgr ki van helyezve a Harddiskvolume6 néven jelölt partícióra. Ha az ezt a partíciót tartalmazó HDD kikerülne a gépből, akkor a rendszered már nem indul. Ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, azt vagy privátba vagy a linkelt helyen tedd fel. Thx! -
válasz
Amartus #36679 üzenetére
spiritex
A W7 2 féle IDE driver-t telepít(het), az egyik a pciide.sys, a másik meg az intelide.sys. Ez utóbbit viszont kizárólag akkor, ha megfelelő chipset-et tudta detektálni a deszkán. Ez teljesen hasonlatos, mint amikor nem az msahci.sys-t teszi fel alapból, hanem az irst 10.1 (vagy 10.2)-ben található iastor.sys-t. Atzonban arra felhívnám a figyelmed, hogy a legtöb chipset driver által telepített IDE vezérlőre már nem igaz a TRIM támogatás, mint ahogy AHCI drivereket sem lehet válogatás nélkül felpakolni. -
-
válasz
Amartus #36258 üzenetére
"Honnan tudom, hogy "szükséges" ?"
Le van írva a bejegyzésemben."Az nem probléma, hogy a Win7 korábban jelent meg, mint P67-es chipset?"
Nem.Majd ha sikerül feltelepíteni és az eszközkezelőben lesznek ismeretlen eszközök(amik eltüntetéséhez eddig felpakoltad a teljes chipset drivert esetleg), akkor írjál privbe.
-
válasz
Amartus #36256 üzenetére
"Ez azt akarja jelenteni, hogy se az alaplapi drivert, se az IRST drivert nem kell/tanácsos telepíteni Win7 esetén?"
Igen, azt, de erről is írok a bejegyzésemben, amit linkeltem. Ne felületesen olvasd át, hanem szánd rá az időt, mert ha az szerint jársz el a telepítésben, számos hibát kizársz.
(Az Intel chipset-ek a piac 2. lexarabb chipsetjei, csak egy xarabb van nála az NVIdia chipset. User népbetegség, hogy ezeket mindenestül/szőröstől-bőröstől felpakolják, ha kell-ha nem, na ez meg öreg hiba.) -
válasz
Amartus #36252 üzenetére
2 külön, akár külön elven mérő progi, ez lehet az eltérés oka, meg az általad (már "kínodban") eszközölt driver csere-bere akció eredményei is lehet...
Én sajnos nem tudok mást javasolni, tekintve, hogy már lemezhibával is indult az OS...
telepítéskor a lassú formázás segíthet, nem feltétlenül, de segíthet -
válasz
Amartus #36246 üzenetére
Amit lehet, annak nem biztos, hogy örülni fogsz, azaz reinstall, minden partíció töröl és lassú format az SSD-nek. 75%-nál nem gariztatható, majd 0% közelébe. A V100 (már ha a SV100S2 széria) nem használ tömörítést(JMicron vezérlője lehet).
leírásodból úgy vélem hogy a chipset driver is telepítve lett, amit (ha bevállalod az újrahúzást [link] ) mellőz, illetve az Intel IRST driver-t is csak akkor telepítsd, ha a W7 alapdriverével gond lenne.(nagyságrendileg kisebb sebességeket mérnél)
Én ezt tenném, de lehet kapsz más javaslatot is. Ha így sem lesz változás, akkor sajnos ez van.
-
válasz
Amartus #35698 üzenetére
Ha a részletes infónál nem közli, hogy miért csak 75%, akkor passz. (Remélhetőleg a legujabb HDS-el nézed)
Igen, tartalmazza a Migrate OS to SSD feature-t a Paragon Drive Copy Pro: [link]
(Bár azt nem tudom, hogy ezt a verziót promózták-e (nem hiszem, mert általában valamilyen Special Edition változatot szoktak) és abban van-e valamilyen "megszorítás"... (Szokott lenni)Szerk.
Az utolsó promóban ennyi csak a korlátozás, nem érinti a migrálást
"Limitations: WinPE recovery media is not included in this download" -
válasz
Amartus #35692 üzenetére
Első körben ellenőrizd a Sentinel-el, hogy a TRIM támogatva és engedélyezve van-e. (Persze csak ha W7-et használsz) Ha nem így lenne, akkor azt az AHCI driver szokta okozni. Ez annyiban függ össze a kérdéseddel, hogy ilyen esetben hibás vagy téves infót adhat vissza a Hard Disk Sentinel, arról nem is beszélve, hogy nem megy a TRIM, ami meg nem árt, hogy ha egyszer támpgatott.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Amartus #14014 üzenetére
Nekem ennek az elődje működik március óta, pontosan hasonló módon üzemeltetve, gond nélkül..
Vettem most egy kicsit drágábbat, gyorsabbat, nagyobbat, de nem cserélem ezt le, mert egyszerűen a win 7 alá tökéletes ez is.
Nyugodtan megveheted, bár azt is mondhatnám, hogy azt vedd meg ami a legolcsóbb, mert erre a célra mindegyik kitűnő.
Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Gyúrósok ide!
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest