- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Salvador20 #24654 üzenetére
hmmm... akkor még mindig biztos vagy benne, hogy az SSD okozta a hangot?
Szerk: közben olvastam, hogy nem.
Bocs, hogy kissé szkeptikus voltam, de pont kerekfej SSD ellenes kampányába csöppentél be a problémáddal. -
válasz
Energiatakarékossági "sémák"/vezérlések jelölése, van több is C3/C7 stb, a C6 speciel ez: [link]
(Ezeket kompletten ki lehet lőni, ha letiltod a CQ avagy EIST-et, de ezt írtam korábban is.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Energiatakarékos feature. Ha nincs terhelés alatt a proci kilövi a gyorsítótárat (C3), majd ha nem kell kilövi a nem használ procimagot/magokat (C6).
Okoz ilyesfajta anomáliát, nekem is "visít" a gépem ha engedélyezve van. Kilőttem én is a fr@ncab, azóta semmi gondom nincs. -
válasz
Salvador20 #24585 üzenetére
Aha, tényleg...
Még a W98/ME korszakból rémlik nekem elsősorban...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Salvador20 #24573 üzenetére
Alap volt neki.
-
válasz
Salvador20 #24569 üzenetére
Hát igazából mérges citromfejként kezdte az életét az avatarom, az arckép topikban is remek hangulat uralkodott, amikor kérvényeztem...
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #24561 üzenetére
mármint kipróbálható ssd-je, nem kölcsönkérni pénzt
-
kerekfej
őstag
válasz
Salvador20 #24561 üzenetére
Akkor csak azt tudod csinálni, hogy másik gépben kipróbálod a tiédet.
-
válasz
Salvador20 #24558 üzenetére
Vagy húzd le az ssd-t és egy HDD-vel "hallgatózz", szerintem akkor is hallani fogod. Ha ez a szitu, akkor még annyit próbálj meg, hogy az energiatakarékosságért felelős opciókat tiltsd le a BIOS-ban. Pl AMD-nél a CQ-t, avagy Intel-nél az EIST-et és próba.
-
kerekfej
őstag
válasz
Salvador20 #24558 üzenetére
Másik SSD-t is próbálj ki a gépedben!
-
válasz
Salvador20 #24556 üzenetére
Milyen SSD is ez?
Mindemellett kifogástalanul működik, tehát semmi gond nics az SSD-vel? -
kerekfej
őstag
válasz
Salvador20 #24552 üzenetére
HDD-knél mikor behallatszott a hangkimenetre ott földelési probléma szokott lenni. Vagy esetleg tápegységre visszavezethető. Próbáld ki más tápegységgel is, másik gépben is úgy tudsz tovább lépni.
-
válasz
Nem SSD ciripel, hanem a hangkari. Kr. e 2 óta megjelenik ez a jelenség, az okozza, hogy amikor lemezes műveletek zajlanak (lehet az SSD/HDD/CD/DVD olvasó stb), akkor furcsa hangok jelennek meg a háttérben a hangkarin (ami emlékeztethet ciripelésre).
Megszüntetni/enyhíteni nem mindig lehet sajnos, de az egyetlen járható út, ha megnyitod a mixer-t (XP-nél az OS Mixerét), ott megjeleníted az összes eszközt (mind a lejátszásit, mind a felvételit) és ami nem kell, azt lelövöd (Mute). Felvételi eszköznél, meg a felvételhez használt eszközt Mute-zod le.
Vista/W7 esetén meg jobb egér az OS hangkeverőjén és pl lejátszási eszközök, minden fülön menj végig, amelyik szközt nem használod/nem kell azt tiltsd le. Amik kellenek és használod, ott semmi ne legyen 100%-os hangerőn, max 90%-on.
Remélem segít.
bazsi83vp - Ez jó.
Én is már figyelem egy ideje a Samsungomat, nehogy a NAND-ok átalakuljanak AutoBot-okká, aztán nekem ugorjon, és kiakarjon nyerni valami infót az agyamból... -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Lökött csoporttársam pl szétszedte a sajátját és a szerinte ciripelő alkatrészre vastagon szilikonpasztát kent. Tompítja a hangot
-
kerekfej
őstag
válasz
Salvador20 #24536 üzenetére
Másik gépben is ki kellene próbálnod, hogy ott is jelentkezik -e. Elég sok SSD-nél jelentkezik a ciripelés, többféle formája van. Egy részét elvileg meg lehet szüntetni az anomáliáknak.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Salvador20 #24547 üzenetére
bocs.... nem gondoltam, hogy nem tudtál róla.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Salvador20 #24544 üzenetére
Szerintem közvetlenül [kerekfejjel] kéne megbeszéld.
Nekem úgy tünt jártas az ilyen jelenségek terén. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Salvador20 #24540 üzenetére
Nem.
(persze ha voltagemoddos az SSD-d, akkor vegyél vissza a feszből) -
soldi3r
veterán
válasz
nemtudom, de valami föld hiányra gyanakodnék inkább
ha zavarja a mikrofont, talán valami árnyékolás hiba lehet -
fsb1000
nagyúr
válasz
Minő véletlen... én a mákdarálót ajánlom, vagy a gariztatást.
(esetleg sztatikus nejlon harisnyával mindkét művelet elött átdörgölni hátha kimúlik a kínok elött.) -
válasz
Salvador20 #22716 üzenetére
Hello,most nekem is hasonló,de csak azért mert külső HDD-t kötöttem rá,Sata porton.Emiatt percek a betöltési ideje.A bios képernyőnél áll egy ideig
Valaki erre tudna egy megoldást,hogy ne kelljen a külső HDD-t mindig ki-be kapcsolni restartnál?
-
miresz
veterán
válasz
Salvador20 #22719 üzenetére
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #22716 üzenetére
Itt van egy teszt róla, de ez a 120 gigás, gondolom az alapból gyorsabb
-
Laraxior
titán
válasz
Salvador20 #22711 üzenetére
így már értem..aszittem a bekapcs gombtól..mondom kívbáncsi lennék hogy kinek tölt be onnan 20mp alatt
Akkor nekem is belefér. Nekem automatikusan indul a böngészőm, addig szoktam nézni -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Salvador20 #22701 üzenetére
50 mp boot idő az rengeteg. 20 mp körül lenne jó maximum.
-
miresz
veterán
válasz
Salvador20 #22701 üzenetére
ATTO-val mérj mondom,hogy az a leg reálisabb!
-
válasz
Salvador20 #22696 üzenetére
Teljesen egyetértek fagy53-al, azok katasztrofális értékek az írási oldalon.
Ennyire nem lehet lassú, és nem is az. -
fagy53
nagyúr
válasz
Nem jó, sőt kifejezetten rossz! Észre ugyan nem veszed a használat során, hacsak nem másolsz GB-nyí fájlokat, de az írási sebességed katasztrófális.
Biztos vagyok benne, hogy nem az SSD a rossz, hanem a körülmények. Próbálj egy AS SSD tesztet belinkelni! -
miresz
veterán
válasz
Gyorsnak érzed a gépet? Ha igen,akkor nem méregess mert beleörülsz!
Egyébbként jó eredmények,de ATTO-val mérj,mert az adja a leg reálisabb eredményt.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Salvador20 #9221 üzenetére
Persze, simán ráteheted a SATA 2-re a SATA 3-at, kompatibilis vele. SATA 2-ig tudod kihasználni a sebességet.(ami bőven elég)
-
DV
senior tag
válasz
Salvador20 #9221 üzenetére
A Sata 3 visszafele kompatibilis a Sata 2-vel es a Sata 1-el, hogyha erre gondoltal, marmint hasznalhato.
-
DV
senior tag
válasz
Salvador20 #9109 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged