Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
válasz
balu077
üzenetére
Látom a 2 mérés között időutazáson voltál, mert ennyi idő alatt kb 300-szor kapcsoltad ki-be a gépet és kb 400 órát dolgozott az SSD.

(Az már csak hab a tortán, hogy ezen Intel meghajtó kondíciója is 99%-ról indul, nem 100-ról...)
Fogadjuk el, hogy ezek már valós értékek, akkor viszont egyáltalán nem nyúzod a meghajtót, mert az SSD-t írással lehet nyúzni(olvasással nem), az meg nagyon kevés ennyi idő elteltével. Persze ez az élettartamot nézve nagyon jó, pusztán a nyúzom kifejezés nem helytálló.
-
-
válasz
balu077
üzenetére
Hard Disk Sentinel mit ír ki róla? Ott nem látszik, hogy gond lenne az SSD-vel? (Dobj egy képet róla privátban)
-
fagy53
nagyúr
válasz
balu077
üzenetére
A 80GB több mint elég, az "elvileg" meg kevés..
Sajnos csak akkor tudod meg, ha kipróbálod a pár napos böjtöt, nekem bejött. Nem Intel-em van, így a Diskeeper HyperFast-ot kellett futtatnom, de nem jártam akkor sikerrel, ezért böjtöltettem / nem írkáltam sokat / és pár nap múlva helyreállt a rend. -
fagy53
nagyúr
válasz
balu077
üzenetére
Jó, hogy nem vettél észre lassulást, mert az olvasás sebessége nem változott számottevően, a másolásnál most meglévő kisebb sebesség meg más tényezők miatt sem észlelhető.
Nem normális a dolog, olyan mintha nem működne a TRIM...
Működő TRIM néhány nap alatt rendbehozza, ha nem írkálsz, másolgatsz a gépen, csak be van kapcsolva. Ez akkor igaz, ha egy őrült káosz van a celláknál, de az SSD jó, nincs semmi baja. Van elég szabad helyed, hogy a WL működhessen? -
hann
tag
válasz
balu077
üzenetére
Tegnap felraktam a crystaldiskinfo-t és látom, hogy Host Writes : 190Gb, kevesebb mint 1 hét használat után, úgy hogy csak rendszert és 2 játékot telepítettem.
Elindítottam a feladatkezelőt, I/O írás-ként rendeztem... és meglett a ludas..
Steam.exe a háttérben folyamatosan ír, és nem is keveset.Gondolom nem tesz túl jót neki, ezért ki is lövöm ha nem használom, de akkor is bosszantó.
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- EAFC 26
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Androidos tablet topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TLC-s SSD-kkel már nem lesz ilyen rózsás a helyzet...

Alakul, ez így már szebben néz ki! 
Működő TRIM néhány nap alatt rendbehozza, ha nem írkálsz, másolgatsz a gépen, csak be van kapcsolva. Ez akkor igaz, ha egy őrült káosz van a celláknál, de az SSD jó, nincs semmi baja. Van elég szabad helyed, hogy a WL működhessen?