- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
"Csak van, hogy 64-es méretben az egyik 10k-val drágább, mint a másik. Az az, amit nem éri meg megvenni." - ezt azért nem jelenteném ki határozottan, mert attól függ, hogy mire kell! Rendszer alá teljesen mindegy szerintem is, szerverbe kevesen veszik és nem a 64GB-t tehát ez is kiesik, van viszont egy szempont és ez az én esetem, amikor egyszerűen műveleti tárolónak kell, rendszer nincs is rajta. Letöltések, videó vágás, konverzió, telepített játékok és így már csak kifejezetten archíválásra maradna meg a HDD!
Ha az ember elsőre egy nagyobbat vesz /128-256GB / akkor ez nem gond, de a lépcsős fejlesztésnél mások a szempontok, Amennyiben a 10k-val többe kerülő 64GB-os szekv. írási sebessége 150-180MB/s ellentétben az olcsóbb 70-100MB/s tempójával és az összes tesztben több hellyel előbbre tanyázik, akkor megéri azt a 10k pluszt, legalább is nekem meg. -
fagy53
nagyúr
És az benne a szép, ha különböző SSD-vel csináltad volna a tesztet, alig kaptál volna eltéréseket időben. Pontosabban 5-7s lett volna 1 percre vonatkoztatva, ezért pedig felesleges oldalakat vitázni a vezérlőkről szintétikus tesztek eredményei alapján.
Ezt nem neked írtam, általánosan mindenkinek.
Egyébként teljesen rendben van a teszted, korrekt. -
kisza25
félisten
a boot időt honnan számítod, mert ők a Win indulásától, mert ugye a bios mennyit vacakol az függ a biosbeállításoktól, (memória ellenőrzés, S.M.A.R.T., meghajtók ellenőrzése, vga, alaplap ellenőrzése ...) onnan, hogy kiírja oprendszer indítása, na onnan múlik a HDD/SSD sebességén a boot, én xp alatt is nagy gyorsulást éreztem, főleg, ha sok programot indítottam egymás mellett, mert ugye ssd-nél nincs fejugrálás ezért egyszerre többmindent is csinálhatsz zavartalanul, pl. RAR tömörítés és másolás egyszerre, ezt a HDD-k nem igazán szeretik, SSD-nek mindegy...
-
cszn
őstag
Jóformán operációs rendszertől függetlenül kell gyorsulnia, tehát XP alatt is kb annyit kell gyorsulnia mint win7 alatt. XP alatt annyiból más, hogy nincs trim, de ezt egy friss telepítésnél nem tapasztalod még. Minimális különbség a más driverből adódóan is lehet és win7-nél elvileg valami optimalizáció is volt már, de ez túl sokat nem számíthat.
A 20 mp-es boot - most nem emlékszem pontosan - de max vírusírtóval telepített friss windows. Nálam inkább olyan 40 mp lehet, de elég sok progi elindul (sas, avira, aida, genie backup, thunderbird (vinyót használ), att, utorrent). Nem olyan lényeges, hogy mennyi idő alatt indul. Utána legyen gyors. -
dchard
veterán
"Ha viszont azt is figyelembe veszem, hogy a partícionáló progik mutatják a partíció kezdő és végszektorát, akkor elvileg a vezérlő nem pakolhatja az 1. partíció fáradt celláját a 2. partíció friss cellájába, mert akkor nincs értelme a kezdő és végszektornak."
Az SSD vezérlőjének az, hogy melyik partíciónak hányas szektoron van az eleje vagy a vége teljesen transzparens. A vezérlő kizárólag a cellák használati gyakorisága alapján rendezgeti ide-oda az adatokat, és ezt megteheti a partíciók között is, hiszen itt már már nem úgy működik a dolog, mint egy klasszikus vinyónál: hogy a partíciók egymás utáni szektorokon vannak, illetve itt is így van, csak mivel itt nem számít a teljesítményben, hogy egy partíció egymás utáni szektorokon legyen, a vezérlő bárhová elpakolászhatja őket (többek között arra a spare területre is, amihez nem is férsz hozzá), és amikor az interfész aszondja, hogy ebből a szektorból ezt és azt a lapot kérem, akkor az SSD vezérlő ezt átfordítja tényleges fizikai hellyé, ami ugye bárhol lehet.
Kicsit kusza, de remélem érted
Dchard
-
okes ,megnyugtattal
akkor valoszinuleg meg is veszem hamarosan .
Lenne meg 1 olyan kerdesem ,hogy az gaz e ha ezen a win7 es a jatek amivel minden nap jatszom(Lineage 2 ) egyszerre van fent , eleg sokat tolt a vinyo jatek kozben , es baromi lassan tolt az 5400rpmes HDD-m ,emiatt akarok ssd-t. Na szoval nem problema, ha minden nap kemenyen hasznalva van az ssd ?( van hogy egesz nap meg van nyitva a jatek akkor is ha nem vagyok itthon ) nem megy hamar tonkre ? tudom ezt senki nem tudja , de hatha -
deicide
veterán
a 0x00 Fill a teszt közben nullákkal tölti fel az ssd-t, alapesetben pedig random adatokkal. A sok nulla jól tömöríthető amit a Sandforce vezérlő ki tud használni és nagyobb értékeket mutat, a valós tesztkörnyezetet (általános napi felhasználás) viszont a random adatok szimulálják jól.
-
Core2duo6600
veterán
Értem.
Én 1 már alignált Win 7es tettem át az ssd re.
A win 7 már alapból jól települ fel, így megtartotta, ezért ajánlottam.
Muszály XP ét használni, már amikor lassan 10 éves leszDe most eszembe jutott valami, lehet, hogy megy, lehet, hogy nem
Mert ugye vannak ezek az Advanced Formatos egyellőre még csak WD green lemezek
Amik szintén 4 Kbyte avagy 4096 byte os "Cellában" dolgozik.
És a WD oldaláról leszedhető az Acronisnak egy WD edition Truimage, meg egy Paragon program. program is.Lehet, hogy SSD re is jók, bár lehet, hogy benne van egy korlátozás miszerint csak a WD hdd lehet a cél, mindenesetre egy próbát megér.
Ha valakinek van kisérleteuző kedve megnézhetné. -
_BM_
senior tag
Klónozás után -szerintem- elég lett volna bebootolni a windows telepítő CD-vel, és kiválasztani a javítást. És az helyreállította volna az mbr-t és a boot-szektort. Ha viszont csak az mbr volt megkavarva, akkor egy parancssori 'fdisk /mbr' utasítás is megoldotta volna a problémát. Gondolom én...
-
deicide
veterán
Miért 9, amikor elérhető a 15ös recovery disk-el, az hibátlanul, pár perc alatt átklónozza a rendszert bármiről bármire. Partíciót meg win7 alatt csináld meg (de ne rendelj hozzá betűjelet), nagyobbra, mint a klónozandó adatmennyiség, hogy ráférjen, de abszolút nem kell ugyanakkorának lennie, mint a régi partíciónak, lehet akármekkora, csak az adat férjen rá.
-
cszn
őstag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest