- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Természetesen a gyakorlat számít. Nem az a lényeg hogy a Benchmark szoftverek nekem, az SDD-hez meghatározott műszaki teljesítményspecifikus paramétereket rendeltetésnek megfelelően írja ki és abba gyönyörködjek.
Csak gondoltam azért egy Sata3-as Vertex 3 SSD már nem lehet rossz. Csak ugye a megbízhatatlansággal kapcsolatos információk alapján bizonytalan lettem.
-
Gorneck
legenda
Az enyém 100 fölé se megy...mégis gyorsabb a 300as raptornál...
Kicsiguszti: Ha az OS lassú, programok indítása, akkor érdemes lenne megnézni pl a 4k olvasást...meg, hogy mi foghatja az OS-t...pl AV. Mert nálam, kattintok indul minden szépen, ahogy kell. Az Win 7 SP1 óta a boot idő 2-3 másodperccel lett hosszabb, de ez nem érdekel, mert más nem változott...
-
Kicsiguszti
tag
Nem vérpistikézés, hanem, úgy érzem, hogy sokkal gyorsabb is lehetne a rendszerem. Éppen ebből az indíttatásból futtattam tesztet. Egyébként nem tettem volna...
A gyanúm beigazolódott. 170 mega fölé nem ment az olvasás :S Gondolom ezért sem érzem a drasztikusan magasabb gyorsasági növekedést. -
Findzs
addikt
ebben teljesen egyet értek veled
most futtattam egy crystal diskmarkot és az olvasás ugyanannyi mint új korában az írás most alacsonyabb
egy 4 gb -os fájlt próbából commanderrel rámásoltam az ssd -re és végig 130 mb fölött volt az írási sebesség
(gondolom azért nem ment feljebb mert a winyóm annyit tud max olvasásban)szóval a teszteket lesni naponta teljesen felesleges, nem tesztre vesz az ember egy hardvert hanem, hogy használja
a vid kártyát se 3dmarkra használom -
SirRasor
addikt
Ez nem egészen igaz. SATA2-es lapom van, van már SATA3-as, ami mennyit is bír? 600 Mb/sec? már most is vannak olyan SSD-k, amik 500 MB fölött vannak, tehát még 1 generáció, és elérik a következő csatoló határait. Ha olyat veszek, akkor nemhogy a mostani gépem nem tudja kihasználni, de majd ha 2-3 év múlva lecserélem újabbra, amiben lesz már SATA3, azzal se lesz már olyan a piacon, ami gyorsabb lenne, max nagyobb.
Teszt? pcmark vantage hdd suite, ami 8 különböző dologgal méri le a vinyó sebességét, és a 8-ból csak 1 a windows defender, amit hülyeségnek tartok, a többi az jó, és reális képet lehet vele kapni (windows indulás, játékok, képfeldolgozás, videóvágás, alkalmazások betöltése stb.), szóval ezt mindenkinek ajánlom.
Hol van? tomshardwaren találtam összehasonlító chartot, azon belül is az összesítést. Hol van a több, mint 2x? Pölö ITT, és ennél vannak most már jobbak is pl Vertex 3, szóval felejtős még ez a téma. Majd esetleg fél év múlva megint körbenézek, amikor már nem lesz "belassulás", meg "megbízhatatlan széria", ami 2x gyorsabb, mint a "megbízható".
edit: tehát mindig olyan tesztet érdemes nézni, ami programok, adatok betöltődését méri, mert úgyis arra fogják az emberek nagy része használni.
-
törölt tag
A Windows Search-öt visszakapcsoltam ...
-
törölt tag
jajj, én már kikapcsolgattam
Elmondom miket lőttem ki
Windows indexelés, Windows Search, A Prefetch és a Superfetch kikapcsolása
Természetesen a Windows 7 Defragmentálóját, Aztán feltettem a nem régen vásárolt AVG Tuneup 2011-et , erre direkt kíváncsi is volt, hogy mit fog lépni, elkezdte volna elemezni az SSD-t is ,de nem hagytam neki, kivettem előle a pipát, és azt is ellenőriztem, hogy ne legyen az automatikus töredezettségmentesítés bekapcsolva , mert meg marom magam
Ja meg a böngésző tmp állományait pakoltam át merevlemezre. Viszont máshoz nem nyúltam, nem tiltottam le a hibernációt - bár sosem használom - helyette az alvó állapotot használom, de az maradt bekapcsolva.
Aztán ennyi . Felpakoltam a Hard Disk Sentinel PRO-t , az monitorozza.Ami a hőmérsékletet illeti a cucc 32 fok és 39 fok között ingadozik. Tehát van benne hőmérséklet szenzor.
Mielőtt megérkezett sokáig tanakodtam magamban, hogy hova is tegyem az Aerocool Hi-Tech 7 PRO-ba, a két merevlemez fölé közvelenül egy merevlemez helyre, vagy vegyem elő a régóta nem használt GlacialTech IceCrown 1000-et végül emelett döntöttem, mert passzív hűtő is, bár igaz, hogy a tetejét pont nem hűti mert nem ér hozzá a HDD -vel ellentétben. Viszont mivel nincs mozgóalkatrész nem is melegszik annyira kaptam itt az infót
Na meg az is szerepet játszott, hogy később akarok még egy 2 TB -os merevlemezt rakni be közéjük
-
jozsi252
veterán
hu megvan, azon a hszeden átis siklottam csak az első olvastam el, már szedem is thx.
Amúgy hogy visszaköltöztem jöv hét végéig amíg jön a 320 as intel, komolyan mondom, megszoktam ssd-t. Ahogy bejött win kattingattam hogy böngésző levelező bs player, steam és sima wd hdd-mnél meg csak várok és várok : D
-
scope2007
addikt
-
Gorneck
legenda
Igazából...több...
WD Velociraptor 150GB (nincs bekötve)
Samu HM320II (nincs a képen, mert a fiókomba pihen)
Seagate 500GB ([link]), őt 2-3 hete szereztem...nem bírtam otthagyni...De kettő marad...SSD+Seagate...kicsit átalakítom a gépet belülről. WD-t valszeg eladom, a Samu megy rackbe...
3,5"os vinya nincs a gépembe...
fagy53: Ez így van...ha lesz zseton rendelem is meg a ventikapcsolgatós szabályzóm...
-
Gorneck
legenda
Pontosan...több megoldás is látható...
-
cszn
őstag
Igen, most elég rossz a helyzet. Szerintem ez is betudható a ingadozásnak, mert hosszabb távon is megvan már évek óta ez a jelentősebbnek mondható forint erősödés/gyengülés. Összetett dolog ez, van pár lényegesebb mozgatórugója, de gondolom te is tudod hogy ez most épp kinek/minek köszönhető, náluk lehet reklamálni.
-
Viktor77
titán
Mostani Hazai Pálya:
"Felhívnánk az SSD-ben gondolkodók figyelmét egy érdekes modellre. A 40 GB-os Intel X25-V-ről van szó, melyhez meglehetősen olcsón, nagyjából 32 000 forint ellenében lehet hozzájutni. "
Ennyi lett az ára, nem lehúzás.
g@bo: Ez is idézet ugyanonnan: "Jó hír, hogy az X25-V támogatja az SSD-k írását (pontosabban felülírását) optimalizáló TRIM funkciót.
-
VGYke
addikt
Na most tényleg: mi van ha véletlenül eltávolítod? Nálam Vista alatt az USB wifi adaptert ha eltávolítom, talán még a driverét is leszedi (ez nem biztos, de ha visszadugom csak keres, keres, nem várom meg a végét, inkább újra felteszem a drivert). Adapternél ugye annyi, hogy 2 percig, amég vissza nem csinálom, nincs net. De egy SSD-nél
Mondjuk szélsőséges esetben win nélkül elég nehéz bármit is csinálni.
-
DarkDeer
senior tag
Kérnék egy kis segítséget! Ma vettem egy Intel X25-V SSD-t, de nem tudok rá Windows-t telepíteni. Sem IDE sem AHCI módban nem indul el a telepítés. Az eddig használt tökéletesen működő Windows 7 Prof. lemez benne van a dvd íróban, de akármit csinálok, nem adja ki, hogy "az indításhoz nyomjon meg egy billentyűt", hanem azt írja ki, hogy "Disk boot failure, insert system disk and press enter". Természetesen bios-ban be van állítva elsődlegesnek a dvd író, másodlagosnak az ssd, a hagyományos merevlemezeket lekötöttem. Próbáltam különböző sata portokra dugni, kábelt is cseréltem, semmi nem segít. Ha van ötletetek, hogy mi lehet a hiba akkor kérlek írjatok! Előre is köszönöm!
-
Gorneck
legenda
Most mé?!
Mert a temp és egyéb ramatyoló cuccok SSDn vannak? Nem hinném ez ártana...nem egy hatalmas terhelés szvsz...vagy szted napi 150mb írás sok?
Nem telepítgetek csak nagyon ritkán...program/driver friss miatt...szal írást max az IE8 csinál az SSDn napi szinten...esetleg az előtöltés még ami matat rajta...szal sztem igen csak kímélve van...
-
canniball
nagyúr
Hát ha van valamennyi életben érezhető különbség akkor nem minősíteném így.
fagy53!
Épp ezért kérdeztem a kollégát, mert ugye Kingstont cserélt Intelre, gondoltam ha azzal a driveval elérhető a régi vágyam (megnyomom a bekapcs. gombot, pislantok egyet és kész a rendszer) akkor egyből váltok én is. -
Gorneck
legenda
Nem szabad...föleg mikor ilyen csöppségek vannak az ember gépébe...
chaplin: Computermode.
Van jobbos, balos, hagyományos és 90es, persze különböző méretekben.
-
Gorneck
legenda
-
fagy53
nagyúr
Kikapcsoltam és nem látom a hiányát sem a gyakorlatban, sem a benchmarkokban. Már írtam korábban, hogy kísérletképpen kikapcsoltam várva, hogy romlanak az írási sebességek, de ez nem következett be, ill sok teszt egymásutáni lefutása után sem állok rosszabbul ezen a téren mint trim-mel.
-
Bagira01
veterán
Abszolút nem érdekel a benchmark, azt akarom, h gyors legyen a rendszer. Ez előtt transcend 32gb-os jmicron-os ssd-m volt(jó rég) most ide 80gb-os ősrégi hdd van egy ideje, annál gondolom csak gyorsabb lesz
Ha nincs baj az snv425-s2-vel annak ellenére, h micron-os akkor lehet megtartom
-
proof88
addikt
hejj... cluster = logikailag egyben kezel szektorok. Formázol egy winyót, akkor az oprendszer clustereket "csinál", általában minden winyón 512 byte 1 szektor, amikor formázol és a clusterméret mondjuk 4096 byte, akkor az azt jelenti, hogy a legkisebb egység 4096 byte méretű lesz. Tehát, ha csinálsz egy txt fájlt ami mondjuk 400 byte, az is 4096 byte-ot fog valójában foglalni, mert 4096 byte-ot állítottál be formázásnál cluster méretnek. Nyilván fizikailag ez csak 1 szektort vesz el, de a logikai szervezésben nincs 4096 byte-nál kisebb egység... szóval logikailag az a fájl 4096 byte-ot foglal.
Az SSD-ken vannak a page-ek, ezek 4096 byte-os egységek. Ezek fizikailag ekkorák. Tehát winyón 512 byte a fizikailag legkisebb egység, ssd-nél 4096 byte. Azért nem szektor, mert nem szektornak hívjuk.
Aztán ezek vannak csoportosítva 512 kByte-os blokkokba. Tehát 1 blokkban van 128 db page. A page-eket lehet külön-külön írni, olvasni... viszont íráshoz az kell, hogy 000... legyen a page tartalma... tehát, ha egy page nem üres, és felül akarjuk írni, akkor először le kell nullázni, és utána lehet csak beleírni... és itt jön a gondok forrása... mert bár a page-eket külön-külön lehet olvasni, írni, törölni nem! Blokkonként lehet törölni... úgyhogy 1 page felülírásához az egész blokkot ki kell olvasni cache-be, le kell nullázni az egész blokkot, és visszaírni a komplett blokkot úgy, hogy az az 1 page ugye az új tartalommal lesz feltöltve. Ha a továbbiakra is kíváncsi vagy, olvass vissza a topikban.
szerk.: végeredményben, Te a cluster méretre vagy kíváncsi... azt a program nem írja ki..
-
Gorneck
legenda
Az még akár maradhat is a helyén...olyan sokat nem szoktam telepítgetni...
proof88:
gg72: Te írtad, én kérdeztem, akkor miért én válaszoljak? Szal csak fura volt, hogy ramdiskre raktad a rendszer temp...aminek szvsz nagyon kevés a 100mb. Amúgy nálam a fenti progival simán megy az ie8.
A tegnapi kérdésem meg magam válaszolok...ennél a lapnál az ahci módot post/boot szinten észre se venni...sőt...gyorsabb a folyamat, mint IDE módba. Viszont eléggé ősrégi drivert pakolt fel a win7...
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Hegesztés topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tesla topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged