Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Sajna nem azért lassabb mert keresi az AHCI-ra képes maghajtókat. Mikor elérek a Win7 logóig hogy a rendszer töltődik ott megáll több mint fél percre és csak áll, nem csinál semmit. Utána jó lesz, de mi tart eddig
Szerintem ez akkor sem normális, pedig frissen telepített a rendszer is. Ezért tettem vissza IDE módba. Viszont a Trim miatt szerintem visszaváltok.
-
Márton
nagyúr
Igen, tök ugyanaz a rendszer van ezen is (xxclone)
És egyidejű írás olvasás esetén normális hogy lemerevedik 1 percre?
Érted.. Nem 1-2 sec. 1 perc!(win7 nálam nem bejövős a 3D sztereó driver miatt)
szerk: arról nem is beszélve, hogy az ssd korszak kezdetén pont olyan érvek hangzottak el, hogy lehet pl. kitömörítés mellett is használni rendesen az OS-t, meg sem kottyan ez az elérési idő miatt. Most pedig megint baj lenne az egyszerre írás, olvasás?
-
Márton
nagyúr
igen, meg azt is hogy a sokkal régebbi, első generációs buffalon sem volt
azért is vettem ezt, mert végre nyugodtan teleírhatom, ha lassúlna, akkor nyomok rá egy manuális trimet, amikor van 20GB szabad hely, és no para.
Egyébként ez a render kb. heti 4GB írást jelent. Nem hinném hogy ettől hanyatt kellene esnie egy Vertexnek. -
DV
senior tag
Szerintem a threshold value a hatarertek es a raw value(a programban Nyers becslesnek van forditva) az aktualis es ebbol szamol.
Meg ket dolog:
Caution - Yellow (Total Erase Count is equal to 90% of maximum value.) Nem tudom, hogy hol van a Total Erase Count ertek.
A Funkcio menuben (legalul) Advanced Feature es abbol nyilik a Health Status Setting. Itt beallithato az idointervallum az elobb emlitett 3 szamlalohoz. -
DV
senior tag
Kondicio = Health Status
CrystalDiskInfo reports "Caution" if it detects the raw value over the threshold value (Health Status Setting)
0x05: Reallocated Sectors Count
0xC5: Current Pending Sector Count
0xC6: Uncorrectable Sector CountIntel's SSD, MTRON's SSD and Indilinx's controller SSD
Good - Blue
Caution - Yellow (Total Erase Count is equal to 90% of maximum value.)
Bad - Red (Total Erase Count is equal to the maximum value.)Az info a CrystalDiskInfo help-bol van a Health Status-ra keresve.
-
szki
őstag
-
(ex)Cat
senior tag
Szerintem a Sentinel és a HDTune is a SMART adatokat olvassa ki, míg a chkdsk csak felület ellenőrzést végez, nem foglalkozik a smart adatokkal, mert a vezérlő rá se engedi, azokra a sectorokra, amely hibás bejegyzséként szerepelnek.
Ezzel együtt persze még mindig símán lehetséges, hogy ez a két program nem jól olvassa ki a SMART értékeket, csak nem túl valószínű... (sajnos)
-
Gorneck
legenda
Jajaja...arra.
Vagy esetleg boot egy hirens boot cdvel...ha felismeri az ssd-t akkor azzal is lehet futtatni (van pár progi rajta erre a célra) egy keresést...
Bár sztem nem épp természetes amit művel a progi...szal vmi van sztem...
Amúgy Vista után van a Win7? Vagy XP után raktad fel? Érdekelne mennyivel lett gyorsabb a bootolás Vistahoz képest és a progik indulása...
Uhhh beolvastam, ez az első OS az SSD-n...
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest