Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nekem nem írja sajnos, csak azt hogy 72 év van még hátra neki.

-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Az SSD LIFE progival aki esetleg használja mennyi nálatok napi szinten az írás olvasás?
-
PAtr0n
addikt
válasz
RevolutioN2
üzenetére
Értem, és köszi!
Akkor rendszervisszaállítást hagyok és ennyi.

Még valami: A firefox cache-elését hogy tudom ramra tolni? -
DeFranco
nagyúr
válasz
Lazarus911
üzenetére
igen pontosan... a szamok az abban a hszben linkelt cikkre vonatkoznak
-
RevolutioN2
tag
válasz
PAtr0n
üzenetére
Èn a helyedben a böngésző cachét átrakn ramdiskre ( ha van felesleges memóriád) a hiernálást én kikapcsoltam mert nem használom.
Én amiről mindenkit lebeszélek egyedül a rendszervisszaállítás kikapcaolása. Nagyon sokat menthetsz meg vele, és sok hiedelemmel ellentétben nem ir sokat mert csak a napi változásokkal irja felül a régit. Sokan az indexelés kikapcsolását is vitatják én ebben n foglalok állást.A tény az hogy egyesek tulmisztifikálják egy ssd élettartamának rövidségét. Kérdezz utána hogy kinek halt már meg ssdje csupán a túlirás végett. Még ha aktivan használod is és egy 128 gigást mindennap teleírsz még akkor is van kb 5000 napod. Pedig rendszerparticióként (ahogy a legtóbben használjuk) az bőven sok. Tény hogy torrentezni nem ssdn kell, de azért nem kell szegényt annyira óvni.
-
Hátha segít valakinek, minden a képen van: Corsair Force GT 120Gb
-
PAtr0n
addikt
Szóval a Sata II a szük keresztmetszet. Értem. Végül is, nem tudom mit panaszkodok, a Windows boot, kevesebb mint a felére csökkent, amit megnyitok az instant nyílik, alig kell várni, szóval fogjam be a pofámat

RevolutioN2:
A dobozán hátul igazából csak a 64Gb-os az ami sebességben lemarad a többitől a 128, 256, 512 mind egyforma sebességű (persze papíron). De ez igazából logikus, a NAND vezérlők száma miatt.Na mind1, öröm-bódottá, mosmá csak be kell lakni, oszt örűni.
A hard disk-sentinel szerint megy a trim, és minden smakkol. Még annyi azért érdekelne, hogy akkor ne telepítsek alaplapi drivereket? Hagyjam így ahogy van?szerk:
illetve kell még valami optimalizálni a sebesség és élettartam érdekében? mint írtam a defrag ki van kapcsolva, a hibernálás, és lapozófájlon kívül kell még valamit babrálni? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RevolutioN2
üzenetére
OK, akkor így marad (10GB "félretéve"). Köszönöm a válaszokat!
-
RockHaRD
addikt
válasz
RevolutioN2
üzenetére
remélem, hogy ez a partition magic, amivel én választottam le a cuccost, az a végéről kapta le, és nem összevissza

-
RevolutioN2
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Csupán azért jobb, mert ha csak simán üresen hagynád akkor fizikailag nem jelölnél ki neki szabad területet csak annyit mondanál neki hogy na ennyit haggy meg nekem de nem érdekes hogy hol ( cella elején meghagy 1gigát lehet lefoglal 3,5 lapkát meg a közepén megint csak ennyit igy lesz 7 foglalt lapja) ezzel szemben ha a magician foglalja le ezt a területet akkor azt nem formázza filerendszerre és az egész elfoglal kb 4 gigát plusz nem lesz összetöredezve annyira háttértár.
Egyrészt minimálisan növel a sebességen másrészt növeli azélettartamot. -
RevolutioN2
tag
-
RevolutioN2
tag
Jó lenne tudni legalább az alaplap tipusát. Esetleg azt tudnám elképzelni, hogy a bios összekeverte a boot sorrendet és elöször a hddn keres biot sectort. Nézd meg a biosban a boot sorrendet és az ssdt tedd előre. Ha pedig z77es chipset van akkor a bios merevlemezes boot menüjében (ott külön van az optikai és fizikai boot) tedd előre az ssdt.
Remélem segitettem. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amúgy van értelme ennek a Magician által "félretett" területnek? Én most hirtelen felindulásból félretettem 10 GB-ot a formázott 59,5-ből...
Mitől jobb ez, mintha egyszerűen nem írom tele? -
PAtr0n
addikt
Nahh, sikerült pendriveról telepíteni egy 64bites Win7-et. Samsung 64Gb-s 830-as SSD-ről van szó.
Ezt az eredményt kaptam, de a többiek eredményéhez hasonlítva nem igazán tetszik, bár a 4k-s eredmények nem tűnnek rossznak:
Szerintetek ez jó ereménynek számít? Mindent beállítottam a BIOS-ban ezen leírás szerint, EP35-DS3-mas deszka. Sata 0-ba van dugva az SSD, rendszer alapon (nincs tuningolva, töredezettségmentesítést kikapcsoltam. Rögtön telepítés után mértem a dolgot.
Most hard disk sentinel-lel megnézem megy e trim. Esetleg a laphoz installáljak egy intel drivert?
-
Źşë'
addikt
Sziasztok! raktam ma win7et ssdre, van a gépben egy 2 terás hdd, és azt vettem észre hogy ha le van húzva akkor kb 7-10 sec a boot, de ha rá van dugva akkor 34sec körül jön be a rendszer, ez mitől lehet?! sata 2 re van kötve az a WD mivel az is valójában, ennyire visszafogná a rendszert?!
-
RockHaRD
addikt
-
RockHaRD
addikt
válasz
RevolutioN2
üzenetére
a kérdés, h ez a EaseUS Partition Master képes-e leszedni úgy, hogy a windows megmarad

-
RockHaRD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
akkor én is rántsak le egy 10gigás partíciót inkább, és tegyem unallocateddé?
(szép szó) -
rostiron
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most már értem
Köszi. 
-
válasz
rostiron
üzenetére
" Tehát azt mondod hogy a win 7 telepítésénél jött létre ?"
Nem, épp az ellenkezőjét írtam."De visszatérve a kérdésemhez, ha ez van akkor telerakhatom a lemezt ?"
Igen, ha az SSD végén van egy megfelelő méretű particionálatlan terület(ezt csinálja az OP a Magician-ben) -
Torry
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Visa kártyával nem megy igaz?
SZ:
Oksa, rákérdezek családban van-e valakinek. -
rostiron
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De én nem akartam. Tehát azt mondod hogy a win 7 telepítésénél jött létre ? De amikor a win telepítő látta a lemezt én nem adtam meg neki semmit hanem hogy az egészet formázza.
De visszatérve a kérdésemhez, ha ez van akkor telerakhatom a lemezt ?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
ez az ?
Igen, kb. ez a helyzet.
Megkapod az SSD-t, hazaviszed, beállítod a BIOS-ban az AHCI módot (ha még nem lenne) (milyen lapod van?).
Gép kikapcs, többi HDD leszed, SSD betesz. Előtte nem kell betenni a meglevő rendszer mellé az SSD-t, felesleges, ne kavarjon, maradjon szűz. Jelentősége nincs, de tisztább így.
Telepítesz, felraksz minden frissítést, ami kell, legyen egyben a gép, aztán amikor kész, mehet fel a magician, és a HDSentinel
A HDSentinel ellenőrzi neked a TRIM-et, amit mond, az úgy van, ez a megbízható. Az állapotra 99%-ot fog kiírni, ettől ne ijedj meg, mindegyiknél ezt csinálja, természetes.
A magicianban lesz egy OS optimizaton, az kikapcsolja a superfetchet, meg az indexelést, elvileg ekkor már a defragnak kikapcsolva kellene lennie, mert a win7 telepítéskor észleli az SSD-t, aztán lelövi.
Ebből megcsinálod a 2-es pontot, de ez is rendben lesz, csak fő a biztonság.
3-as pont 4-es pont kész, magician megcsinálta, 5-öst megcsinálhatod, 6-ost 7-est ne csináld meg, 8-ast megcsinálta a magician, 9-est tilos, 10-est nem kell szerintem, 11-es nem kell.
Ezek után a magicianban overprovisioning, analyze, és shrink, ezzel helyettesíted a 11-es pontot. Ezen felül még azért hagyj egy pár gigát szabadon mindig.
Más nem kell, esetleg a download meg a temp mappát áthelyezheted, de nem fontos, nem ír sokat.
Tovább bonyolítani nem kell, csak használni. Mehet vissza a HDD, rendetraksz, és élvezed, hogy sose vó't még ilyen jó
" -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Lazarus911
üzenetére
felhasznalobarat, fogod tudni hasznalni. nem kell kulon vuduzni, eleg azt megcsinalni amit a magician felajanl. az ssd sajat topicjaban irtam egy howto-t hozza, keress ra.
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönöm a segítséget; spóroltál nekem 10 ezer forintot.. Király vagy..
Esetleg némi tanács van az ssd-vel kapcsolatban?
Próbáltam utána olvasni; de egybefüggő tanácslista nincs..
A samsung programját a tesztekben dicsérik; de nem tértnek ki részletesen a program beállítására..
Előre is köszönöm a segítséget! -
Motion_Blur
félisten
válasz
Lazarus911
üzenetére
Mindenképpen

-
rostiron
őstag
Sziasztok
Én egy szűz ssd-re ( samsung 64 GB ) telepítettem a rendszert. A win 7 telepítő lemez formázta és nálam is van egy 6 GB-os unallocated rész. Ez azt jelenti hogy ha telepakolom az ssd-t a szükséges szabad hely az attól függetlenül meg van neki ?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
üdv!!
Ez nagyon jó; ki is fogom használni..
De akkor a samsungot ajánljátok ebben a szegmensben? -
RockHaRD
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nem rossz kezdeményezés... kérdés, hogy mikor lesz az ssd-ből, mert jelenleg ahogy nézem "rendelésre" van csak.
(#44359) kerekfej:
Gianninál 24-ért lehet elhozni 3 év garival, Ha pedig rákeresel itt az apron, akkor van vmi Brav3t vagy vmi hasonló, akiknél lehet kapni 25-ért... (náluk vettem tegnap)
-
kerekfej
őstag
válasz
Lazarus911
üzenetére
Már 26-ért is van.
-
flash-
veterán
amikor megveszek új ssd-t,meglévő win7-es gépre ha csatlakoztatom,akkor windowsban azonnal látni fogom,vagy formázni kell előtte?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Lazarus911
üzenetére
Samu 830 128GB 18K-ért [link]
-
RockHaRD
addikt
válasz
RevolutioN2
üzenetére
hát remélem nincs igazad

amúgy a másik ssd-met is alapból úgy használtam, h 7-10 giga szabad hely mindig legyen rajta, mert vhonnan hallottam, h annak lennie kell (meg tapasztaltam is, hogy belassult), szal ennél is valszeg így lesz

-
Lazarus911
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Kb 27-28 ezer forintból melyik ssd-t érdemes megvásárolni? A samsung 830-as szériaáról jót olvastam; de ocz-ből találn ennyiből gyorsabbat, ráadásul az olcsóbb is..
Mit ajánlotok? Előre is köszönöm a segítséget! -
RevolutioN2
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az a 12 gigás rész nem pont a wearing level terület? Némelyik ssd progi leválaszt magának egy picit, hogy nehogy tulird az ssdt. Elvileg az kelleni fog neki.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
elolvastam a művedet, és aszerint telepítettem másodjára

biost is frissítettem, mindent lehúztam, stb. Ez a winyó kiterjesztős dolog teljesen független volt most attól, és tök véletlenül fedeztem fel, h az ssd-ből is hagyott szabadon, pedig a maximális méretet adtam meg telepítéskor, szal nem én hibáztam

amúyg ráeresztettem most, és megcsinálta tökéletesen, szal minden klappol mostmár

-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ha elolvastad volna ezt a telepítési segédletet és ez alapján jártál volna el, akkor nem kellett volna 2 napja szenvedned(W7 topikban is olvastam a hsz-okat)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
UI: Fogalmam sincs mi lehet az a 12G-s rész, próbáld meg, max ha bedől az OS, újrahúzod.

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen. Köszönöm!

-
RockHaRD
addikt
sikerült, kibővítette a partíciót

köszi szépen

nagyon be voltam sz.rva, hogy mindent töröl azért, de úgy néz ki, hogy megmaradt minden

szerk.: most nézem, hogy a windowsos ssd-n (C: meghajtó of korz), van egy 12 gigás unallocated rész
az miért lehet? amikor csináltam win installkor a partíciót, akkor a maximális méretet adtam meg
rátolhatom ezt az expandot a c:-re is? -
Torry
addikt
válasz
RockHaRD
üzenetére
Meg lehet csinálni, csak sok idő mire megcsinálja.
Akkor szerencsésebb vagy, ha a szabad terület a 400giga "után" van, de a program majd megmondja. Full egyszerű.
Home versiont töltsd -
válasz
cool13
üzenetére
Feltételezem 2,5"-osra gondoltál: SSD 2,5" Form Factor
-
PAtr0n
addikt
válasz
RockHaRD
üzenetére
Úgy rémlik régen csináltam én pont ugyanilyet, talán nem is volt nagy szívás. Akkor van baj, ha mind2 partíción van adat. Ha csak az egyiken, akkor elvileg a partíciótörlést ráeresztve arra a részre ami üres, egyesülni fog.
De nem akarok hülyeséget írni, majd mingyá jönnek a PRO-k, és leírják
Meg amúgy is, nekem is szükség van az infora, mert Sata-s vinyómmal nekem is ezt kéne most csinálnom. -
RockHaRD
addikt
nem feltétlen win7-es kérdés, de van egy 500 gigás winyóm, amin csak 400 van partícionálva, és majdnem teli is van. Van rá megoldás, hogy a maradék ~ 100 gigát is mellé partícionáljam úgy, hogy az adatok megmaradnak?

-
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani mekkora a furatkiosztása az SSD felfogatásának? -
válasz
Silentfrog
üzenetére
[link] - viszont messzemenő (vagy inkább téves) következtetéseket ne vonjál le, pusztán 2 szempont miatt sem(tudnék még többet is, de az a 2 elég fontos)
1. Az MWI elfogyás garanciaidőn belül automatikus garanciavesztéssel jár
2. Nincs dokumentálva a tesztmetodika, azaz az nem derül ki, hogy a visszaolvasott szektorok esetén hibát ad vissza vagy sem. (programozástechnikailag figyelmen kívül lehet hagyni visszaadott hibát stb) -
RevolutioN2
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
uhh, köszi szépen

Lehet, hogy egy életet mentettél?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom,hogy egy ssd-nek mennyi az amit irásban elvisel. De ez egy 64 gb-os ssd-nél 50% teltségnél ki lehet valahogy számitani ,számszerűsiteni,hogy kb ez mennyi tb adat lehet,mire végleg csak olvashatóvá válik?
Nem aggódok rajta csak kiváncsi vagyok.
Hallottál már olyat,hogy valakinek csak olvashatóvá vált az ssd-je?
Olyankor mi történik? Az op renszer fut még rajta? Ezek érdekelnének.Vadásztam de ilyet a neten nem találtam,mindent tönkretesznek az emberek szánt szándékkal,telokat darálnak le de olyat nem láttam még,hogy folyamatosan irnák asz ssd-t hogy mennyit bir.
-
válasz
RevolutioN2
üzenetére
Visszalehet azt állítani, ugyanaz az eljárás, mint ahogy itt le van "írva", csak először az Expand jelölőnégyzetet jelöld be.
Silentfrog
alapvetően nem sok, tekintve, hogy friss telepítés után vagy ill. a 830 vezérlője elég sokat ír (azaz nem te írsz az SSD, hanem a FW csak ezt SMART adatként a Host Write-ba is beleszámolja). Amikor "rendezi a sorokat" a 830-as utána már nem lesz ennyi írás.
Figyeld azért, minden héten nem lehet ennyi írás, ha semmi nem indokolja. -
Silentfrog
veterán
Szerintetek normális az,hogy 4 napos üzemidős ssd-nél máris 400 gb az irott adatmennyiség
Igaz böngésző alapú netes játékkal játszok lehet,hogy az ir ennyit az ssd.re?Mert ha igaz akkor a majd 2 éves Kingston ssd ami most lecseréltam a mostanira/ s830/ és ilyen tempoval ment az irás rá akkor vagy 20tb nál is több adat kerülhetett rá.
-
kerekfej
őstag
válasz
RevolutioN2
üzenetére
Kettéparticiónáltad?
-
Bodor
veterán
válasz
BoC1ka
üzenetére
AS SSD programmal, vagy DriverControllerInfo-val tudod, leellenőrizni, hogy AHCI-ban van-e telepítve a Windows.
Ha nem , akkor LINK(#44320) satee76: Hyperfast-os verzió kell, de a Diskeeper 2011 Pro Premier v15 tudja.
Megnézed, hogy az SSD-t felismerte-e SSD-nek, ha nem , akkor jobb egér gomb és beállítod neki. Utána kijelölöd, és klikk az optimalizálás gombra. Ne lepődj meg, ha sokáig áll 7 %-nál, csak dolgozik. SSD-nél az automatikus defragot ne engedélyezd.
Röviden ennyi. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Magician-nal tudod ellenőrizni (meg úgy is azzal kell pimpelni mindent, overprovisioningot, rendszer hangolást)
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Speckót szeretnél? Tolj fel rá pl egy Vertex FW-t.

Na de komolyan: igen kicsi rá az esély, hogy ne a legújabbal szállították volna, ettől függetlenül ellenőrizd pl Crystal Dsik Info-val a FW verzióját, de szinte biztos, hogy ez van rajta alapból.
-
boogie84
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Bazzz

Tenyleg, lenyeg h oprendszer csere!
VIT: en csak arra telepitem a jatekokat. Gyors betoltes, egy deka fpsel sem lesz tobb.
Motion_blur: kerhetnek majd rola reszletesebb baszamolot? En is olyat tervezek, csak tapasztalatok olvasasa nelkul bizonytalan. Elore is koszi.
-
Motion_Blur
félisten
Megvettem a 256GB-os 830-as Samut, van valami speckó firmwire amire érdemes frissíteni?
-
VIT
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára megjön a rendelt ssd-m és a sok hasznos leírt info elolvasása után még egy kérdés merült fel bennem:
játékokat is nyugodtan telepíthetem az ssd-re és úgy gyorsabb esetleg több fps is lehet?Köszönöm a választ előre is !
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
A céges notebookomba vennék egy 120 GB-os SSD-t. Az oprendszer Linux lenne.
Két kérdésem van.
A mostani oprendszert érdemes áttenni egy az egyben az SSDre, vagy inkább telepítsem újra teljsen?Van valami speckó beállítás Linux alatt SSDknél?
Még 1 kérdés
Mi a különbség a 120 GB és pl 128 GB-os SSDk között? Miért vannak így méretezve?Köszi előre is a válaszokat!
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Egy kis segítséget kérnék, amiben kizárólag Agility3 vagy Vertex3 tulajok tudnának segíteni.
1. Indítsd el a Registry editor-t (Start, beírod regedit és enter)
2. Navigálj el a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE kulcsig
3. Dobj egy képet ezen kulcs tartalmáról privátba, amin az Agility3 vagy Vertex 3 bejegyzés jól látszik. Ilyen legyen kép: [link]Előre is köszönöm!

-
BoC1ka
senior tag
-
RockHaRD
addikt
ezt a TRIM dolgot hogyan tudom ellenőrizni, h megy-e?
-
satee76
aktív tag
-
anarchic
tag
Üdvözlet!
Sata 2 vel való eredmény:
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, vettem egy Ocz Vertex 4 128gb-os ssd-t.
Sajnos valamiert lassu... Kerlek mondjatok ell mit kene beallitanom. Mutatok kepeket eddig miket csinaltam. bios1
bios2
Es akkor itt vannak az eredmenyek: sima
all 0
Utana neztem elvileg az 1.5 firmware a legujabb, gyarilag ez volt rajta.
firmware
Asrock z68 e.3 g3alaplapom van, 16gb memoria, a lapozo fajlt kikapcsoltam. Ezeken kivul semmit nem allitottam. Kerlek segitsetek
Jaah es kb. 3oraja raktam fel a friss win7-et, nem cloneoztam hanem normalisan raktam fel. -
citkar
addikt
Na megvan az agility 3 120-as ssd (asrock 880g pro3 alaplapom van)
rendszer rajta, ahci bekapcsolva, amd-s driver fenn, trim megy (alapból ment), indexelés, defrag is ki volt kapcsolva alapból
8 giga ramom van így nincs lapozófile, hibernálás kikapcsolva, mert nem kell
chrome-t ahsználok, annak érdemes vmit átállítani?
utorrentet használok, az máshova tölt, nemtom használ-e addig vmi cache-t a C-n? vagy elég a letöltési könytárakat megadni
még valami tanács?
majd tesztelek egyet a crytsallal ha lesz kis időm -
RockHaRD
addikt
válasz
HZoli87
üzenetére
Magician azt írja, hogy fw already updated, szal akkor a legfrissebbel kaptam a cuccost.
köszi a segítséget

szerk.: crystalmarkkal azért rátoltam egy tesztet gyorsba

összehasonlításként a 64 gigás super talent (3 éves kb):

szerk2.: ezzel a Trim dologgal van tenni valóm? Vagy csak rakom a wint, oszt minden jó lesz?
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az miért lehet? amikor csináltam win installkor a partíciót, akkor a maximális méretet adtam meg