Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ha ezt meg tudnám mondani, akkor nem egy ekkora irodában ülnék egy ekkora asztal mellett, és nem azt csinálnám, amit. Lehet igen, lehet nem. Senki nem tudja, most vezetik be a piacra, ha agyon sem lehet csapni, az is csak most fog kiderülni, meg ha úgy hullanak, mint a petrol, az is.
WW: lakossági budget modell nincs sata/usb átalakító, nincs sata beépítőkeret
D: desktop: kapsz beépítőkeretet
N: notebook: kapsz USB-sata átalakítót -
Blood Mage
senior tag
köszi a linket!
nekem még nem tűnik annyira vészesnek a TLC. Rajta vannak a gyártók, h szemetet gyártsanak, de ehhez még nekik is idő kell
- kiindulva az alábbiakból:DeFranco - "aztán egyre inkább karcsúsítanak mindent a költségcsökkentés miatt, egészen addig, amíg a várható élettartam le nem csökken a garanciaidő plusz egy hónapra. Ez a nagyobbik baj, a felezett élettartam a kisebbik."
Tehát ha jól értem a "fő probléma" még nem jött meg a TLC-vel, ehhez még 1-2 generációváltás kell a gyártóknál, ergo a soron következő lépcsőfok - a TLC - még bírni fogja a 3+2évet, amikor már nyilván cserélni kell amúgy is.
Amúgy a 840es és 840pro ami meggyőzőnek tűnik, viszont kicsit barátibb árat várnék hozzájuk. pl. január közepe / febr elejére gondolom már kellően mérséklődni fognak az árak
De ha most vettem volna, akkor korábban ezeket a 830as Samsungokat néztem ki magamnak, viszont nem tudom mi a különbség köztük:
[MZ-7PC128B/WW ] 128B/WW
MZ-7PC128D/EU 128D/EU
MZ-7PC128N/EU 128N/EU -
Bodor
veterán
válasz
Balage76
üzenetére
Annak ellenére, hogy azt írod, hogy nem a céget véded, hanem a TLC mellett állsz ki, mégis sikerült az utolsó bekezdésben a Samsungot nyomatni, mert nem bírod ki anélkül...

( csodálatos betanult marketingszöveg, kíváncsi vagyok mi az igaz belőle a gyakorlatban)
Egyébként , mint látható, nem csak én nyűglődök itt rajta, és ezen kívül még elég sokan másik topikban. [link], [link], [link], [link],
[link], [link], [link], [link],Egyébként sajnos ez egy általános tendencia,nem csak az SSD piacon van jelen, fogyasztói társadalom, ugye. Nagyon sokan panaszkodnak az újabb termékekre, hogy nem tartósak ,nincs bennük anyag, és minőségben sem az igaziak, lásd audiotechnikai termékek, hi-fi erősítők, és még lehetne sorolni...
Sajnos errefelé tartunk. De legalább azt hisszük, hogy pörög a gazdaság...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
De én nem akarom 4-5 év múlva cserélni. Lehet, hogy ez a cégnek érdeke (naná!) de én nem akarom cserélni. Pontosabban én lehet hogy lecserélem, de nem azért, hogy kidobjam, jó lesz az még

Nem is veszek TLC-set, és el is mondom mindenkinek miért nem

(persze no offense, demokrácia van
)@04ahgy: én a mostról beszélek, most lehet kapni MLC-set, éppen ezért vagyok azon az állásponton, hogy most érdemes venni, nem érdemes várni rövid távon. Ha nem lehet kapni, akkor nincs ilyen opció, és okafogyott lesz a vita. Szeretnék én 19"-os 4:3-as S-PVA monitort is, ha betojik a mostani, de nem lesz. IJ kártya.
-
Balage76
senior tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Nincs semmi gond ezzel a TLC-vel csak Bodor nyüglődik rajta...
A mostani MLC-sek élettartama normális használat mellett kb 8-10 év, ezt ha felezed, akkor még mindíg 4-5 évet kapsz, addigra meg tuti cseréled... Néha láthatsz olyan beírásokat, hogy "úristen, 98%-ra csökkent a kondíció, most mi lesz...??" Aztán kiderül hogy egy éve használt termékről van szó így a maradék még hosszú hosszú évekre elég.
Mindemellett ha a kondíció 15%-on van akkor is kb ugyanolyan teljesítményt kapsz mint 99-100%-on.Ja és mielőtt Bodor megint beszól hogy a céget védem, ez teljesen márkafüggetlen, hiszen lassan majd a többiek is jönnek a TLC chipesekkel.
A 840-esben jobb/gyorsabb a vezérlő mint a 830-asban, gyorsabbak a NAND chipek, nagyobb a cache memória, így az egész jóval gyorsabb mint a 830-as. Az ár jelenleg olyan amilyen, de ez is napokon belül változni fog. Promó is lesz, szóval nem lesz semmi gond vele.

-
-
kaboska
aktív tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Na kb.erre gondoltam én is."Összeségében igen, de külön-külön mérve a komponenseket nem fognak jobban teljesíteni."Ebben nem voltam biztos.
Kösz
-
-
kaboska
aktív tag
Előre is bocs a láma kérdésért!
Az SSD javít a Windows éményindex-be a többi összetevő értékein is?
Tehát nem csak a merevlemez éréken hanem pl.proci,mem.vga?
Köszi! -
DeFranco
nagyúr
válasz
Blood Mage
üzenetére
Lassulás leginkább a TRIM és a wear leveling hiánya miatt volt jellemző, amióta mindkét oldalról (oprendszer és vezérlő) támogatva van, azóta ez bolondbiztos, tudtommal így már nem jellemző a lassulás.
A TLC felezett élettartama is kérdéses, hogy mennyire gázos, mert 1500 ciklus is van vagy 10 év, de ez egyébként is új technológia, bármi közbejöhet, az élettartam is becsült érték, nincs róla annyi stressz teszt mint az MLC-s példányokról. Nem leszek bétateszter.
Valószínűleg ezeknél az SSD-knél máshol is tetten érhető lesz a karcsúsítás, mindenhol ez megy, az első generáció (SLC) négyszeresen túl van biztosítva, a második kétszeresen (MLC) aztán egyre inkább karcsúsítanak mindent a költségcsökkentés miatt, egészen addig, amíg a várható élettartam le nem csökken a garanciaidő plusz egy hónapra. Ez a nagyobbik baj, a felezett élettartam a kisebbik.
@CoolBoy323: ezekről a masszív önszivatásokról beszéltem. Állítsd vissza a TEMP-et alaphelyzetbe. Nem ír semmit, de legalább nem szívatod magad. Ezért felesleges az SSD-sek 12 pontjának a fele. Elég egy kisdobos hat pont, de egyszer tényleg bepipulok és megírom egy hajszállal érthetőbben, mint amit itt linkelgetek magamtól.
-
CoolBoy323
nagyúr
Akkor biztos a "tempezes" tiltva van az ssd vedelme miatt.
Vagy a samsung programja csinalta vagy en, az ajanlott beallitasok miatt -
Bodor
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez SSD probléma lenne, hiszen te magad is írtad, hogy HDD-n sem ment. Nekem is ki van helyezve a TEMP ramdiskre, és semmi problémája vele az office-nak, sem WIN7-el, sem WIN8-al...
(#45668) Blood Mage:
Egyetlen előnye, hogy olcsóbb a TLC, és talán majd olcsóbban is fogják ezért adni a vásárlóknak, de egyelőre nem ez látszik a Samsung árképzésén.
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ellenőrizd azért, hátha el van "csesződve" a TEMP, ehhez start(vagy metroui-ra ki) és kezd el begépelni ezt:
a fiók környezeti változóinak szerkesztése, a megjelenő ablakban 2 környezeti változónak kell szerepelnie TEMP és TMP néven.
TEMP és TMP értéke: %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp
leokézod, gép restart. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
csak felraktam az ofiszt, már 2x (először SSDre, majd HDDre, )de sehogy sem akarja az igazat...
Samu 830-om van egyébként
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ha kihelyezted a TEMP mappát, akkor helyezd vissza. A 99%-os kondíció (új állapotában) meg természetes bizonyos SSD-k esetén(Samsung 470/830 stb)
-
CoolBoy323
nagyúr
Office 2010-et hogy lehet működésre bírni? gyanítom, h az SSD miatt nem megy, mert eddig ment gond nélkül...
most az excel a csv fájlt meg sem nyitja, kevés memória v mi a baja; a word meg vmi TEMP mappát hiányol :/
ja meg 99%os kondiban van az SSD

-
Blood Mage
senior tag
-
Coolmat
őstag
válasz
Thermaltake
üzenetére
Szia!
Első tippem, hogy régi HDSentinelt használsz, frissíts a 4.10-esre.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mértem
Kösz fönök ! -
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére

Ez már biztatóbb
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Jó és most mérnél is egyet úgy, ahogy javasoltam? (Hátha akkor meglenne az a korábbi 380MB/s)...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bekapcsoltam a trim-et linux alatt

-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Linux alatt valószínűleg nem tömöríthetetlen adatokkal mért az általad használt sebességmérőprogi. Ezt könnyen rövidre lehet zárni, így mérj egyet.
(A friss meg egy belakott rendszer között idővel lehetnek sebességeltérések, de ésszerű keretek közt, azaz ha most úgy mérsz, ahogy linkeltem, úgy nem lehetnek ennyire alacsonyak az eredmények. Másik amire ügyelj(ha esetleg eddig nem tetted), hogy Linux-ok alapból nem "használnak" TRIM-et, külön be kell "kapcsolni", legalábbis ext4 fájlrendszernél be lehet.) -
vodkaboy22
addikt

Haller gondoltam benézek ide és közzé teszem eredményeim...
Szóval a fentiek normális sebbességek???
Az infok:
AMD A10-4600m laptop sata3mas csatiban az ssd
Rajta 1 windows ~80gb partício win8 pro-val.
Illetve 1 linux partíció ~25gb
Ez a 2 partíció primary és a linuxhoz tartozik még 1 logical 2gb-os swap (ami lehet hogy megvan de mivel már van 2*8gb 1600mhz ram a laptopban ezért levan tiltva ergo nincs használva.)
A partíciók kb 70-90%ban telivannak.
Az ssd egy corsair force3 120gb-os.
Na most az érdkesség ott jön, hogy mikor még friss volt az ssd meg a linux akkor lemértem és linux alatt hozta az átlag olvasási 380mb-ot ... meg ugyanenyi írásit.
Lemérjem mással is windows alatt vagya linuxban csalóka az eredmény? 
-
Thermaltake
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
*UCK YEAH!!!!
Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
Thermaltake
üzenetére
Igen, megnyugodhatsz, teljesen korrekt minden, megy a TRIM is rendesen.

-
Thermaltake
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Helló Fire/SOUL/CD !
Na, ez máris segítség! Köszönöm.
1.:igen, igen
2.: igen
3.:de igen,akkor is azt hiszem ugyanezt , vagy esetleg ~20-30%-volt a pirosból
4: nem, ami fent van az 3.50-es és....w*rez
5.: AHCI? nem tudom..csak beállítottam a BIOS-ba és nem szedtem le újat (Gigabyte Ep45c-DS3, utolsó stabil BIOS-al)
6.: pénteken (múlthéten) vettem meg, és szombaton este kezdem el a telepítgetést.
uj info: ellátogattam a Hard Disk Sentinel oldalára és letöltöttem egy ingyenes portable verziót 4.10 és azzal már ezt mutatja:
Akkor.. megnyugodhatok?
-
kerekfej
őstag
válasz
Thermaltake
üzenetére
Elképzelhető. A legújabb HDS van fent?
-
válasz
Thermaltake
üzenetére
1. Az SSD amúgy látszólag kifogástalanul üzemel, csak a HDS ad ilyen infót róla?
2. Az SSD Life és HDS is friss infót mutat?(egyidőben készültek?)
3. Egy hete is megnézted HDS-el, akkor nem volt ilyen állapot?
4. Legújabb HDS-t használod?(ami nem warez példány)
5. Milyen AHCI driver van telepítve?
6. Történt ebben az 1 hétben(esetleg épp ma) valami változtatás a konfigbna?(drivert telepítettél, valamilyen segédprogit, avagy épp Windows 8-ra váltottál stb stb) -
kerekfej
őstag
válasz
Thermaltake
üzenetére
Kifingott. Mostanában tele van a topic elromlott OCZ-kkel. Vidd vissza ahol vetted és válassz Samsung-ot!
-
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
A futtatásba beírni hogy "msinfo32" Összetevők/Tárolás/Lemezek->Partíció kezdetének eltolása 4096-al osztva egész számot kell hogy kapj. És az SSD adatait nézd.

-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Azt tudja valaki hogy ezt a CrystalDiskMark-ot hogy kell jól használni? Mert beállításoktól függően más eredmények jönnek ki néha. Pl. ha a második lenyitható oszlopból a legkisebb egységet, 50 MB-ot választok ki, akkor a Write már 100 MB/s felett teljesít. A többinél alatta. Kipróbáltam a legnagyobbal 4000 MB-al is, azzal 60MB/s et hozott.
tupacamaru: hú, az hogy derül ki?
Bocs tényleg laikus vagyok SSD ügyben. -
apro
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
hali
Szerintem meg semmi bajuk nincs a nem (Win7 saját telepitetet)ACHI-driverek nek, nekem az alap és a frissített ACHI driver-rel is ugyan anyit mér az SSD tesztekben,ott nem az ACHI-driverrel van baj hanem az SSD-vel..Saját tapasztalat, már a 3.dik SSD-ém van(igaz samuk 64/128-as ok) az ASUS lapomban és minden hacca-cáré nélkül simán tökéletesen működnek ha belepakolom őket.,szerény tapasztalatom szerint ha jó az ssd,akkor ilyen nagy különbségek nem lehetnek,amit a kolléga mért azt még egy átlag HHD is übereli.
Másik gép ellenőrizni ha ott is ilyen gari. -
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Alignálás jó?
-
NeoExDeath
aktív tag
Na végigtúrtam a BIOS-t mit lehet még beállítani. A Floppyt letiltottam

Ehhez a témához kapcsolódóan csak két opció volt, az AHCI mód ami eddig is be volt kapcsolva, és hogy natív módban legyen a Sata 0-3 ig. Ez korábban nem volt bekapcsolva, most Enabled-re tettem.
Lefuttattam egy új tesztet, nincs változás. Találtam egy linket a neten ahol tesztelték ezt az SSD-t, és azt írják hogy 230MB/s olvasást, és 100 MB/s írást kellene tudnia. Az olvasást hozza, az írásnak csak a 40%-át, és ez elég gáz.
Most akkor ez egy gyári hibás SSD, vagy az én gépemmel van valami? Egyszerűen nem hiszem hogy azért lenne ez mert emelt órajelű procival telepítettem.
-
NeoExDeath
aktív tag
Elolvastam igen. Közben rájöttem hogy mégis van frissebb BIOS ezért felraktam, de nem lett jobb a sebesség. Az AHCI dolgot azért kérdeztem, mert bootolás közben kiír egy olyat hogy AHCI ver. 1.71 vagy ilyesmi, és az biztos nem Windows driver.
Most benézek a BIOS-ba azzán meglátom tudok e valamit még állítani.Egyébként a cikkben leírtakat telepítés közben magamtól csak minimálisan nem tartottam be: a floppy meg ilyesmi nem volt disable-re rakva, és a proci egy kicsit húzva van (de a feszültség teljesen gyári). Nem gondolnám ez nagyok okozhatna hibát.
Zlin50: AHCI módban telepítettem a Win7-et, és a gyári drivereket használom.
-
Zlin50
senior tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
AHCI drivert nem cserélted le a rendszerben lévő helyett?
(A 64GB-osnak a korábban látott tesztek szerint szembetűnően kisebb a teljesíménye, de ennyire talán mégsem. Nálam a 128-asnak nincs ilyen baja. HDS aszongyn nincs trim, az SSDLife meg azt hogy aktiv.) -
Bodor
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Biosnak nem sok köze van az AHCI drivernek, mert ez utóbbit az OPrendszerre kell telepíteni, de ugye jobb ha a Win7 sajátját használjuk.
Elolvastad egyáltalán a cikket amit linkeltem? -
Bodor
veterán
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Alapvetően nem megfelelő AHCI driverre gyanakszom, illetve jó lenne az SSD-t Hard Disk Sentinellel leellenőrizni.
Ezt olvasd el, szerintem, hátha rájössz a hibára. -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Sziasztok!
Senki sem válaszolt a hozzászólásomra, fontos lenne légyszi

A fő probléma még mindig az, hogy annak ellenére hogy SSD-ről fut a rendszer állati durva lassulásokat tapasztalok!
A legutóbb írtakat kiegészíteném:
- a Crucial SSD-m tudja a TRIM-et, a parancssoros trükk szerint fut is
- AHCI módban telepítettem a Win 7-et, és így is fut
- töredezettségmentesítés letiltva, indexelés és pre/superfetch szinténLefuttattam egy benchmark-ot, aminek ez az eredménye:

Mivel nem értek hozzá nem igazán tudom értelmezni az adatokat, de jól gondolom hogy az írás pl. baromi lassú? A hagyományos vinyóm írásban kb a kétszeresét produkálja a progi szerint!
Mi lehet a gond?
-
HZoli87
veterán
Ha az új verzió se fog nálam rendesen működni (W8 alatt), akkor én se fogom ezentúl használni. 20 GB szabad hely mindig szokott lenni nála, de inkább több. Rendszert meg egyszerű nélküle is finomhangolni.
Roli27: 840 / 840 Pro mellé már azt csomagolják. Külföldi tesztekben dicsérik a programot. Verziószám nem biztos, bár az eddigiekből kiindulva valószínű (470 - 2.0, 830 - 3.0, 840 - 4.0).
-
Bodor
veterán
válasz
HZoli87
üzenetére
Én már letöröltem mielőtt újraindítottam volna, nálam meg egyébként is csak a legszükségesebbek indulnak a rendszerrel, nagyon ki szoktam gyomlálni...
Egyébként nem szoktam használni ezt a programot, mindent magam állítok be, csak azért tettem fel próbaképp, hogy lássam mi újat tud, de semmit. -
HZoli87
veterán
Nekem is feltelepült. XP SP3 kompatibilis módban (Windows 8 választotta). De biztos ő okozza a problémámat, pár óra tesztelés után. Amit akartam beállítottam rajta, így nem fut állandóan. Egyébként nálad elindul a rendszerrel együtt? Mert nálam nem, hiába szerepel a CCleaner szerint az automatikusan indulók között.
-
Bodor
veterán
válasz
04ahgy
üzenetére
Nem érdekel a hapci mód és az alignálás.
Ha az élettartam miatt nem is érdekel, azért a sebesség miatt érdekelhetne az alignálás, mert csak gyorsabban ír, ha rendben van.
Ebben az optimalizálás kérdésben viszont DeFranco-nak adok igazat, persze nekem is megvan a jól bevált módszerem. Hibernálást pl. most már én is használom, mert rá vagyok kényszerülve egy program miatt. . . .
Egyébként meg én sem babusgatom a "drágaszágot", 3 partíció, két oprendszer van rajta, és 7 nap 7 óra alatt 440 GB írás. Azért vettem még én is nagyobb MLC-s SSD-t amíg kapható, hogy bírja. . . . -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy be kapcsolásnál a gép kb 250-300 megát majdnem mindig ír valamit
az lenne a kérdése hogy mit ? nem sokcsak elég sok szor van napi szinten be nyomva a gép és érdekelne mi lehet ez előre is köszönöm
lehet álltalános dolog de lehet nem inkább meg kérdezem kb ennyi az ssd amit napi szinten ír -
04ahgy
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Én annyira erős fenntartásokkal kezelem, hogy soha, semmilyen módon nem kímélek egyetlen SSD-t sem. Úgy használom, mintha HDD lenne, hát nem ezért van?
Nem érdekel a hapci mód és az alignálás. Ha WinXP-t telepítek előbb, akkor azt.
Fussanak rajta a 2D / 3D benchmarkok. Induljon a rendszer 20s alatt. Ennyi. Amit kikapcsolok, azt az előzőek érdekében teszem.HGyu
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Blood Mage
üzenetére
Az árak nyilván esni fognak, de csak jövőre, jön a karácsony, és a mostani generációt a TLC-s memóriával felszerelt fele élettartamú modellek váltják fel.
Ha valaki rászánja a pénzt, akkor én a helyében most vennék egy 128-as példányt, az méretben azért korrektül elég egy darabig, amíg lehet MLC-seket kapni. Elvileg a TLC-sek is jók még, de mégiscsak fele az élettartam, és emellett nem akarok élő bétateszter lenni. (félreértés ne essék, halott bétateszter sem szeretnék lenni)
@04ahgy: ez is egy nézőpont, csak nem megfontolt és körültekintő... amiket én javaslok, azok a teljesítményt semmiben nem befolyásolják, semmit nem "vesztesz" vele, de az élettartamot megtöbszörözik elméletben. Gyakorlatban abban igazad van, hogy a te módszereddel sem várható 5 éven belül meghibásodás az írásmennyiség miatt. Én így vagyok nyugodt, jut is, marad is, mindenki nyer.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
johnny82
üzenetére
Ezt a 12 lépéses bejegyzést jó lenne erős fenntartásokkal kezelni, nagyon jó alap, de a fele már nem kell, elavult, szükségtelen, vagy káros.
@makoss: Ezt csináld meg: [link]
@vlevi: valahogy úgy... neked is ott a linkelt hsz. a 9-est ne csináld meg, adatvesztéshez vezethet, bár elég kivételes esetben.
-
gyurielf2
csendes tag
Hali, ahogy elnéztem a teszteket, szembe tünt hogy nagyban függ az alaplapoktól is, hogy mit tud kihozni az SSD-ből, ezalatt nem a sata portokra gondolok, hiszen nagyrészt sata 2 es és 3 as lapokról van szó, hanem valószínűleg az alaplap SSD támogatási "felszereltségétől" függhet.(kicsit kezdő vagyok a témában
)
Ami akár 200-300 mb/s es írási sebesség különbséget is mutathat. -
Jenő76
tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Samsung 840.
-
Blood Mage
senior tag
Várható valami említésre méltó az ssd piacon úgy az elkövetkező 2-3 hónapban? vagy semmi extra, ha venni akarok, akkor akár most is megtehetem két 128as samsunggal szemezek meg crucial m4.
-
HZoli87
veterán
Ha valaki tud linket adni Windows 8 kompatibilis Samsung SSD Magician (v4.0) programhoz, azt megköszönném. Ha nem publikus, akkor privátban. 3-as verzió elég nagy galibát tud okozni nálam. Köszönöm.
-
Great_Muta
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged!

A deszka ASUS...
-
válasz
Great_Muta
üzenetére
Végül is ha még nem jár nagy tortúrával, akkor újrahúzhatod, logoutomban találsz W7 telepítési segédletet ez ügyben, számos egyéb infóval egyetemben. Az AHCI üzemmód viszont alap, azaz minden SATA port AHCI-re legyen állítva(szintén a bejegyzésemben van jó pár alaplap BIOS beállítás, az is segíthet)
hagyományos BIOS-al rendelkező alaplapoknál(tehát nem EFI/UEFI támogatással rendelkezőkre gondolok) az gyakran előfordul, hogy AHCI üzemmódban nem látszanak az eszközök a BIOS-ban(pl tipikusan ASRock/Asus deszkák és/vagy AHCI Boot ROM engedélyezésekor stb stb) ez önmagában még nem hiba.
-
Great_Muta
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor mondhatni hogy elbaxtam.

Így hogy a SATA portok AHCI-re vannak állítva nem látszik a BIOS-ban hogy egyáltalán vannak a meghajtók a gépben...
HA IDE modra állítom BOOTvalami hibával nem indul a gép...ctrl+alt+del..
Ezekszerint egy újratelepítés nem ártana kihúzott HDD-vel...úgyis alig van rajta még valami.
-
válasz
Great_Muta
üzenetére
Telepítéskor nem húztad le a HDD-ket és valamelyikre kihelyezte az indítófájlokat a W7 telepítő, magyarul nem az SSD-ről indul a rendszered.
(Ha átállítod IDE-re akkor újra menj be a BIOS-ba és akkor majd látszik)Amúgy miért akarod IDE-re állítani azt a 2 SATA portot?

(Mai HDD-knél már szintén nem kívánságműsor az AHCI, hanem a gyártók által javasolt, bizonyos esetekben meg kötelező) -
makoss
veterán
Sziasztok!
Samsung 830 128gb-os SSD-t néztem ki, és az a kérdésem miket kell beállítani beszerelés után ami a legfontosabb?
Új rendszerhez kell, win7 64bit -
kerekfej
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Létezik ez a termék egyébként. Valószínűleg annyit is ér amennyibe kerül. Kb. 95%-os kondícióról indulnak ha minden igaz.
Kindly Note: for this SSD, Actual capacity will exist 4%~ 7% errors (that means display 93%-96% of our descriptive capacity) for the built-in firmware, algorithm etc…. The errors is normal
-
Great_Muta
tag
Üdv! Adott egy Samsung 830 128GB-os SSD.
A DVD olvasót és a "régi" WD 1,5 TB-os lemezt a SATA 5 ill. SATA 6 ra kapcsoltam az alaplapon, az SSD-t SATA 1-re.
Biosban lehet állítani hogy a SATA 1-3-ig ill 5-6-ig csatlakozók IDE vagy AHCI módban fussanak.
Ha az 5-6-ot IDE-re állítom akkor a rendszer nem bootol be mert nem látja az SSD-t (BIOS se látja!).
Ha AHCI-re állítom a DVD-t és régi vinyót csak akkor jön be a win7 vagyis mintha csak akkor látná az SSD-t. Baj az utóbbi 2 meghajtó is AHCI módban fut?
AMD ACHI driver probléma lehet ez?(Sebességgel nincs probléma, szerencsére)
-
vlevi
nagyúr
válasz
johnny82
üzenetére
Registry editorban.
start menü futtat, regedit.
Azért én néhány dolgot kifogásolnék ebben az írásban:
4. Indexelés kikapcsolása: Nem kapcsoltam ki, mert szoktam keresni. Ráadásul, így, SSD-ről keresve olyan sebességgel működik a keresés, mintha egy féloldalas txt-ben keresnék notepaddal. Például, levelezéshez a Windows Live Mailt használom, és így a start menüből keresve, a leveleim között is tudok keresni, nagyon hasznos szolgáltatásnak tartom.
6. Rendszervisszaállítás letiltása: Ha ez ki van kapcsolva, akkor akármilyen apró bizbasz van a rendszerrel, nem tudsz visszállni a korábbi, normális állapotra. Pl. feltelepítesz valami szar drivert, ami miatt nem bootol a gép, akkor így jártál, telepítheted újra, vagy kínlódhatsz csökkentett módban, ahelyett, hogy bootoláskor F8, ott pedig kiválasztod a legutolsó működőképest.
8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása: Meghagytam, mert vannak dolgaim (játékok) amik a D:-ről, vinyóról futnak. Azokhoz jó.
10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása: Szintén meghagytam, csak én átraktam a D:-re. Kell, mert van néhány dolog, ami rejtélyes módon még 8-16G memória mellett is rinyál, ha nincs pagefile. Vannak, akik szerint még az is felesleges, ha átrakjuk vinyóra, mert lassítja a rendszert, de az SSD-t nem terheli olyan nagyon.Kakukktojás a 9.es pont, Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása. Ezt még nem csináltam meg, nem tudom, elriasztott az, ami oda van írva, mármint, hogy csak akkor tegyem meg, ha van külön áramforrás, ellenkező esetben adatvesztés jöhet létre. Kit mit mond erre?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hali!
Köszi! Ahogy itt le van írva, beállítottam mindent, kivéve a 12-es pontot, azt hogyan kell? Samsung magician szoftvert telepítsem, vagy nem szükséges ezek után?
Köszi, üdv!
-
válasz
johnny82
üzenetére
"Így sikerült, 0 az értek, tehát működik a trim is"
Épp az imént írtam, hogy nem feltétlenül... Leírjam újra?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk - rögtön az első fülön(áttekintés) szövegesen kiírja
Másik kérdésedre: Az AHCI üzemmód egyik szolgáltatása(HotPlug/HotSwap) révén van jelen ez a menü
UI: Mielőtt esetleg jönne a következő kérdés, hogy miért csak 99% a kondíció, azelőtt: Nem a hsz-ek közt, kicsit feljebb a bejegyzésben
-
-
válasz
Nazara
üzenetére
1. Kizárt dolog, elszámoltál valamit
2. Passz
3. BIOS-ban a HDD-közti sorrendet is lehet állítani, amelyik előrébb van az kerül a boot sorrendhez(azt a "kis dolgot" már korábban el kellet volna intézni, nem utólag)
4. ASMedia vezérlőn ennyi az eredményjohnny82
Végül is ellenőrizheted, de hogy valóban megy-e a TRIM, azt abból nem fogod megtudni(alapértelmezésben engedélyezve van, HDD-k esetén is), ahhoz Hard Disk Sentinel kell. (Amúgy valóban nem admin joggal indítottad a parancssort, az lehet a gond)
Aktív témák
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Pixel 7 pro 128/8
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
és köszi az infókat!
Ez csak a forgalmazási területeket/régiókat stb jelöli(WW/EU/AM), nem pedig a tartozékokat.

nekem még nem tűnik annyira vészesnek a TLC. Rajta vannak a gyártók, h szemetet gyártsanak, de ehhez még nekik is idő kell
- kiindulva az alábbiakból:

.