- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz baboss #43759 üzenetére
Az AHCI drivereket kérte a win telepítéskor? Ha nem, akkor fel vannak telepítve? VGA driver úgyszintén telepítve van? Nálam a bogyóknál állás ideje meghosszabbodik, ha 3-way / 4-way CFX kiépítés van a lapban, még akkor is, ha a tároló alrendszerhez nem is nyúltam. Akkor is tovább tölt, ha nincs VGA driver.
(#43754) Negreanuka: Típusfüggő. Van típus, amire ráírják, melyik fw került rá a gyárban, és van, amire nem.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz baboss #43763 üzenetére
Szerintem itt nem célszerű az alaplap drivereit használni, hiszen saját vezérlőn helyezkedik el a cucc a PCIe buszon.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
Bodor
veterán
válasz baboss #43766 üzenetére
Alapvetően először is megnézném, hogy a legújabb firmware ( 2.22) van-e rajta, ha nem akkor feltenném.
Így kellAztán azt is megnézném, hogy ez a driver van-e fent, és minden más AHCI és Chipset drivert mellőznék egyelőre.
Gondolom ez alapján telepítetted.
-
baboss
őstag
válasz baboss #43771 üzenetére
A firmware frissítése az eszköztár nem támogatott, amikor a Windows fut le a meghajtót próbál frissíteni.
-Toolbox nem frissíti az elsődleges rendszer meghajtót (pl. meghajtó betűjele "C:"). Kell futtatni a Windows-t egy másik meghajtóra, majd frissítse SSD Toolbox segítségével.
Ezek szerint ha fut az op nem lehet telepíteni ?
C:\Users\SSD\Desktop\OCZToolbox_v4.2.0.3480_win32 nekem win 64 kéne ez nem jó
OCZ Toolbox Guide (Windows) Firmware Flashing Guide Windows Vista / Windows Vista 64 / Windows 7. ezt nem tudom letölteni üres lapot ad ki. -
Bodor
veterán
válasz baboss #43771 üzenetére
Tehát: Ez alapján frissíts firmware-t, de CSAK akkor ha nem a legfrisebb van rajta. Természetesen írják is , hogy csak úgy lehet frissíteni, hogy nincs rajta oprendszer.
Ha felment rá a friss firmware, akkor ez alapján telepítsd az oprendszert.Hanem tudod másik gépbe betenni, akkor ez alapján tudod bootolható CD-vel frissíteni a firmware-t, de fennáll a lehetősége, hogy minden adat törlődik az SSD-ről.
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz baboss #43759 üzenetére
Ha nem tévedek az alaplapnál már a 10b biosnál tartunk ami beta. SSD kompatibilitás javítása van benne.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
FLATRONW
őstag
válasz baboss #43907 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez volt a problémám.
A megoldás az volt, hogy arra az SATA csatlakozóra kell dugni az SSD-t, amelyiket az intel chipkészlete vezérrel (nem pedig a Marvell féle vezérlő).Ahogy látom AMD-s alaplapod van, de gondolom itt is a AMD chipkészlete által vezérelt SATA port lesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Szia! Nekem addig írta ezt a 80% os teljesítményt amég az alaplap oldaláról leszedett AHCI drivert használtam! Miután Fire/Soul/CD leírásában talált AMD-s oldalról leszedtem és telepítettem az AHCI-t azóta lényegesen gyorsabb és a HD Sentinel is 100% teljesítményt mutat!
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Bodor
veterán
Lehet, hogy csak annyi a dolog egyébként, hogy a HDS nem jól olvassa ki a SMART adatokat a REVO egyedi vezérlője miatt.
Küldeni kell egy teszt riportot a HDS fejlesztőjének, és biztos válaszol.A másik dolog, hogy ugye mégsem a 2.22-es legfrisebb firmware van a REVO-n ( én ebből a hozzászólásból azt hittem, mert hogy current , no mindegy) , és meg lehetne próbálni a weboldalon leírt Linuxos bootolható CD-vel frissíteni , bár gyorsabbnak érzésre nem lesz gyorsabb szerintem. ( Természetesen frissítés előtt leghostolni a rendszert, hogy ne kelljen esetleg újratelepíteni)
Ugye azt írják az oldalon, hogy csak akkor frissíts firmware-t , ha nagyon szükséges.Nem igazán látom, hogy mit javít az új firmware. A kiadási jegyzékben ez olvasható.
OCZ Toolbox v4.2.0.3430 - 9/13/2012
- Improve Secure Erase process
- Refresh drive info after Secure Erase
- Support new Everest 2 revisions
- Improve update verificationOCZ Toolbox v4.1.0.2833 - 7/12/2012
- Add support for Barefoot 2 based drives
- Improve update speed
- GUI Enhancements
- Add support for multi-step updates
- Enhance Everest2 update processSzerintem én kikérném Fire/SOUL/CD véleményét a kérdésben, ahogy arról is, hogy szükséges-e esetleg feltenni még bármit innen, annak tudatában, hogy az eszközkezelőben nincsen hiányzó illesztőprogram.
Üdv.
Szerk:
Na és gyors a masina az optimalizálás után?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
04ahgy
nagyúr
-
-
Bodor
veterán
válasz baboss #46894 üzenetére
Még az a kérdéses,hogy ezekből mit telepíthetek fel.
Én nem tennék fel más drivert, max. ezt: Intel(R) Gigabit Ethernet Driver V17.3.0.0 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.(WHQL)
Megjegyezném, hogy az OCZ Support oldalán ezt találtam:
Type Driver Name Supported OS
Driver RevoDrive 3 and RevoDrive 3 X2 Driver 32-bit/64-bit Windows 7E képzelhetőnek tartom, hogy még kompatibilis módban sem fut tökéletesen WIN8-al.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz baboss #46903 üzenetére
Nem tudom, hogy most hogy jön ide a firmware, ( bár az is lehet talán a probléma) , de én driverről beszéltem, és arra azt írják, amit bemásoltam, hogy csak WIN 7-el kompatibilis. [link]
Egyébként a firmware frissítéshez használt OCZ Toolbox -nál sincs kiírva, hogy Win 8 kompatibilis lenne.
Szerintem nem kéne ezt annyira erőltetni, egyelőre maradj még a Win7-nél...
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz baboss #46926 üzenetére
Szűz win 7 23 másodperc alatt állt fel a bekapcsgomb megnyomásától számítva.
Már minden fent van (daemon tools-tól elkezdve a játékokig minden) így 41 másodperc lett. Ha a legújabb FW van fent az SSD-hez, bios be van lőve, működik a TRIM, win be van állítva SSD-hez stb, akkor nem hiszem hogy nagyon le tudod faragni a boot időt. De ezt majd a szakértő konkretizálja. -
sanyek2
senior tag
válasz baboss #46929 üzenetére
Konfig függő is, hogy mennyire tudod kihasználni a sebességeket. Egy béna összeállítás nem hajtja ki az SSD-t, úgy mint nálam a SATA2-es csatoló... Vagy nálad, hogy a win 8-as eset...
1. pont abszolút... Azzal kezdd, ha fent a win. (nem véletlenül első pont)
2. pont Nálam automatice belőtte, csak ellenőrzés lett a 2-e pont megvalósítása.
3. pont abszolút
4, 5 szintén
6-os....Miért is? jön a kérdés... Én ezt kihagytam. Értelmét nem látom kikapcsolni...
7. Én ramdisk-re helyeztem át, így a sebesség megmaradt, és nem fárasztja az SSD-t a folymatos írás.
9-10-es pont még nincs meg. de a 10-esen vacilálok meglegyen-e, mert 6GB ramból 2-t levettem ramdisk-nek, a 4GB rendszermemória nem biztos hogy elég... (vagy visszaveszem 1GB-ra a ramdisk-et, és megcsinálom, vagy marad minden...
11.-es pont abszolút megvan egy 128GB-os SSD-n. -
scope2007
addikt
válasz baboss #46929 üzenetére
jónak jó a revodrive.
csak elvileg trim nem működik alatta, mivel raidba vannak benne a tárolók, ezért is gyorsabb, na meg pcie csatlakozóval megoldva, mert sata3 kevés lenne neki.
de már lehet változott azóta.. revoról fél éve olvastam utánaCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
félisten
válasz baboss #49091 üzenetére
Rá kellene nézni a partícióra, akár a másik OS alól, annak lemezkezelőjével. Nem lennék meglepve ha RAW lenne. ha véletlenül meg az, akkor ez a W8 bugja, mert nem fér meg a W7-el.
(Ha elindul a W8, akkor azt követően a W7 elkezdi automatikusan hibajavítást futtatni egy vagy több adattárolón...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz baboss #49096 üzenetére
"Win 7 alat véletlenül csináltam egy Frime Wire frissítést"
Hát az durva, mégis hogy sikerült ezt kivitelezned?gregus021
Igen, én is csak megerősíteni tudom, amit Bodor már írt, minden oké.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest