Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
#41133696 #19695 üzenetére
Nekem is a NIS SSD-n másodpercenként több ezer allományt vizsgál át, közben 4mag +4HT szál néha 98-99%-on pörög.
Apropó NIS, lehet már tudjátok, régebben jöttem rá, mikor nézegettem a napi írások mennyiségét, hogy ha magárahagytam a gépet utánna hirtelen megugrott az írásmennyiség, több gigával. Mondom mi ez? Aztán eszembe jutott, hogy van benne ilyen tétlenségi optimalizáció, ami tulajdonképpen töredezettség mentesít.
Szóval hiába kapcsolod ki a Windowsban, ha Nortont használsz és ott meg nem, szépen pörgetni fogja a gigákat feleslegesen.Akinek újdonság kapcsolja ki!
-
törölt tag
No a Norton Internet Security-t ráeresztettem a rendszerre teljes keresés céljából
A keresés általában 70 - 90 percig szokott tartani .
Most a C: -t azaz az SSD -t 16:52 -kor kezdte el ellenőrizni, és 16:59 óta már a HDD -vel molyol . Eszméletlen gyors, a C:-n ennyi idő alatt több mint 320 000 állományt vizsgált át. Az egész folyamat alatt 700 - 900 000 állomány kerül átvizsgálásra a többi partíción lévő adatmennyiségtől függően.
A C: partíció vizsgálata esetén megnő a négy mag kihasználtsága olyan duplájára , látszik, hogy nincs ideje a procinak "szusszanni" hiszen nincs várakozás a merevlemez fejének állomány keresgélésére... Szóval a proci ebben a hőségben fel is megy 50- 51 C -ra.
A Secunia is pár perc helyett pár másodperc alatt végez a feltelepített programok ellenőrzésével.
-
törölt tag
válasz
havri1 #19691 üzenetére
A RAID0- ra kerestem ,találtam két jó oldalt hirtelen, - még nem olvastam át - de úgy dereng, hogy az átkapcsoláskor mind két lemezen megsemmisül minden adat.
Nekem mind a két vinyóm a gépben 640-es WD , szóval a méret klappol.
http://torokjozsef.hu/hogyan-gyorsithatod-a-szamitogepedet.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
Most meg alvás előtt nem kezdek neki
-
törölt tag
Winamp ha online hallgatunk zenét - Shoutcast- nem pufferel az SSD-re ?
-
flash-
veterán
Crucial M4 ssd-kről mit tudtok?
tomshardware teszteken nagyon jó!
mi a véleményetek?
megéri megvenni?
vagy mást ajánlotok?
[link] -
havri1
félisten
válasz
Lastemperor #19686 üzenetére
Kivéve, ha ramdriveba pakolom, az kb 20x gyorsabb az SSD-nél.
-
gallus
aktív tag
válasz
Lastemperor #19686 üzenetére
Akkor jön itt még egy kérdés:
Mindenképpen kell egy merevlemez az ssd mellé.
Mit tudom én zene, film, vagy esetleg munka céljából.
Ha nem is pakolunk rá semmit a "C"-ről csak adattárolásra használjuk,
akkor csökkent-e valamit az oprendszer "pattogásán".
Gondolok itt arra, hogy mondjuk bekapcsoláskor elkezdi-e vizsgálgatni az összes meghajtót, illetve menet közben dolgozik-e rajta.
Azt azért tudom én is, hogy ha onnan nyitok meg filmet vagy zenét, akkor
a merevlemez sebességével kell számolnom. -
Lastemperor
tag
válasz
#41133696 #19685 üzenetére
Ne is helyezd át.
Ha jól mérted fel a vásárolt SSD kapacitását akkor ezek a finomhangolások már inkább hátulütők. Nyersz vele egy kis tárhelyet, de amikor az adott szolgáltatást vagy modult használná a rendszered, vagy a tempek esetén dolgozna oda, már egyből kiesik az SSD által nyújtott sebesség előny. -
törölt tag
válasz
havri1 #19684 üzenetére
Gondolkodtam rajta én is de meg mérlegeltem a dolgokat
A fő gépemen van csak SSD, amin leginkább csak játékok vannak. Na meg arról Internetezek .
Az igaz, hogy felpakolok több tucat játékot , de ezek java része Steam-es. Programokat a kisebbik gépemen próbálgatok. Optimális esetben tehát Windows telepítést követően van forgalom a Temp -ben, utána csak elvétve néha. Szóval én nem helyezem át .
-
jozsi252
veterán
válasz
Matyó83 #19674 üzenetére
Parancssort adminként indítsad el majd írd be ezt
fsutil behavior query disabledeletenotify ha 0 értéket ad ki akkor jó a trim
böngésző cache-t átrakni különböző programokkal lehet DataRAM RAMDisk ezt ajánlom ha nemakarsz pénzt kiadni érte, 4gb-ig ingyé van ha jóltudom. Betudsz vele mindent állítani, pl hogy gép kikapcsolásnál mentse le 1 file-ba a böngésző adatait, ez azért kell mert mint tudjuk a ramba tárolt adatok a gép kikapcsolása után elvesznek, de így nemfognak hogyha lementi őket a progi leállítás elött, majd gépindításnál újra beolvassa az előzőleg elmentett adatokat.
Alignálás az arra való hogy megnézd hogy rendben van-e a partíció eltolásod. ezt úgy tudod megnézni hogy futtatásba msinfo32 - > összetevők - > tárolás - > lemezek.
Itt megkeresed az ssd-t, olyat keress nála hogy partíció kezdetének eltolása ami ottvan szám és azt elosztod 4096-al és egész szám jön ki akkor rendben van az eltolásod. De ha win7es telepítővel formázod meg az ssd-t és úgy telepíted fel a wint akkor nemlesz gond ezzel
Illetve böngésző cache-t úgytudod átrakni hogyha kész a meghajtó amit ramdiskel csináltál akkor pl ff-nál. címsorba: about:config - > új karakterlánc - > browser.cache.disk.parent_directory ezt beírod majd köv ablakba egy elérést fog kérni oda meg meghajtóneve:\Firefox-Cache\ de igazából a mappa neve mindegy, csak az elérési utad legyen jól megadva.
-
törölt tag
Srácok:
van egy ilyen 128gb SSD-m mint amit linkelek valaki találkozott már hozzá olyan átalakítóval amivel szabvány SATA csatlakozóra winyó helyére rátudom dugni? Notikba van ilyen port tudom, de tuti van átalakító is...
-
Matyó83
tag
-
Lastemperor
tag
Szia!
A leírtak alapján neked pont az a 128gb-os SSD verzió kellene
Ott marad annyi hely hogy kényelmesen tudsz majd dolgozni a videóanyaggal meg autocad-el.
A NAS miatt nagyobb tárhely teljesen fölösleges, még ha hagyományos HDD-s verziót vennél is. Kisebbet nem ajánlok, mert szűkös lesz a rendszernek + munkaterületnek, főleg ha nagy állományokkal dolgozol. -
Cyrin
addikt
Sziasztok.
A közeljövőben notebook-ot kell vennem, és van eleve 128 Gb-is intel ssd-vel szerelt változata is.
Nekem a tárhely nem fontos, mert van NAS. Viszont úgy 2-3 havonta saját HDV videót szerkesztenék rajta, ami nagy fileok mozgatásával, használatával jár (egy kazetta beolvasása kb 12 Gb, ezt megszerkesztem, és tömörítem dvd, majd más fullhd formátumba, a végén az egész anyag kb. 20-25 Gb-ot tesz ki, amit azután a NAS-on tárolok, és később onnan játszom le.) ezen kívül max autocad-re lenne használva, a többi általános működés (net, zene lejátszás a NAS-ról stb)
Szóval a kérdésem az, hogy ilyen használat mellett érdemes-e ssd-vel szerelt notit venni? -
jozsi252
veterán
válasz
Matyó83 #19667 üzenetére
Szintén azt vallom hogy nem érdemes kímélni az ssd-t elvégre azért vettük hogy jó gyors legyen a rendszerünk. Pár dolog amit ajánlok azért.
1; Böngésző cache-t rakd át ramdisk-re ettől fog gyorsulni azért a böngészés.
2; Nézd meg hogy a TRIM működik-e
3; Defragot elvileg a win7 alapból kikapcsolja de azért nézd meg
4; Illetve nézd meg hogy az alignálás rendben van-e
Naggyából ezek amik fontosabbak, a többi beállítás már télleg a túlzott kímélésre van.
-
Matyó83
tag
Üdv ismét!
Felpakoltam a win7-et a nyú ssd-mre, mert az átköltöztetős bulit nem akarta. Olyan kéérdésem van az ssd-vel kapcsolatban, hogy mit kell kikapcsolni, hogy sokáig jó legyen? Olvasgatok ezt-azt, de pontos infót nem találtam. Segitsetek légyszives! (amit kérnék, hogy valamiféle elérési utat irjatok oda mindenhez, mert nagyon nyomorék vagyok ezekhez.
Előre is köszönöm a válaszokat!Jó hétvégét mindenkinek!
-
válasz
bitmad #19662 üzenetére
Minden gyártó külön írja is az SSD-jéhez mellékelt kis könyvben, hogy ha van lehetőség a BIOS-ban AHCI üzemmódra állítani a SATA üzemmódot, akkor azt tegye meg a felhasználó. Én AHCI módban frissítettem firmware-t. Érdemes utánanézni, hogy a Te ssd-d esetén a gyártó javasol-e bármilyen módosítást, firmware frissítése előtt. A frissítő programok ki szokták írni, hogy van-e valami gondjuk a rendszerrel/eszközzel stb.
Az AHCI szolgáltatás(ok) elérését/vezérlését biztosítja (pl speciális energisémák/speciális energiatakarékossági sémák és azok vezérlése kifejezetten vinyókhoz stb). Szóval az AHCI üzemmód sokkal több, mint a közismert HotSwap és NCQ támogatás, ha valakinek van kedve, olvassa el az AHCI specifikációt.
Más
Ezt a progit tudnám javasolni minden SSD usernek, főleg, ha épp most szerzi be élete első SSD-jét és szeretné elkerülni a rendszer teljes újrahúzását.
Paragon Migrate OS to SSD
A program mindent elvégez helyettünk, gondoskodik a partícióeltolásról stb stb és 2 kattintással átmásolja a régi hdd-n lévő rendszerünket az SSD-re. Ezután már csak restart, BIOS-ban átállítani a boot-sorrendet (ssd-ról induljon a masina) és már kifogástalanul indul is az OS az SSD-nkről. -
-
törölt tag
A Windows Search-öt visszakapcsoltam ...
-
törölt tag
válasz
#41133696 #19656 üzenetére
HDD - SSD - HDD
Pont az SSD a legmelegebb amúgy
A másik poén az a számla ,eredileg Buffallot rendeltem ugye, és utólag módosítottuk a rendelést, a kiszállítással nincs is gond, de a számlán a buffallo vírit
Ma próbáltam őket hívni egész délután ,de foglaltak voltak, szóval majd hétfőn ...
-
törölt tag
jajj, én már kikapcsolgattam
Elmondom miket lőttem ki
Windows indexelés, Windows Search, A Prefetch és a Superfetch kikapcsolása
Természetesen a Windows 7 Defragmentálóját, Aztán feltettem a nem régen vásárolt AVG Tuneup 2011-et , erre direkt kíváncsi is volt, hogy mit fog lépni, elkezdte volna elemezni az SSD-t is ,de nem hagytam neki, kivettem előle a pipát, és azt is ellenőriztem, hogy ne legyen az automatikus töredezettségmentesítés bekapcsolva , mert meg marom magam
Ja meg a böngésző tmp állományait pakoltam át merevlemezre. Viszont máshoz nem nyúltam, nem tiltottam le a hibernációt - bár sosem használom - helyette az alvó állapotot használom, de az maradt bekapcsolva.
Aztán ennyi . Felpakoltam a Hard Disk Sentinel PRO-t , az monitorozza.Ami a hőmérsékletet illeti a cucc 32 fok és 39 fok között ingadozik. Tehát van benne hőmérséklet szenzor.
Mielőtt megérkezett sokáig tanakodtam magamban, hogy hova is tegyem az Aerocool Hi-Tech 7 PRO-ba, a két merevlemez fölé közvelenül egy merevlemez helyre, vagy vegyem elő a régóta nem használt GlacialTech IceCrown 1000-et végül emelett döntöttem, mert passzív hűtő is, bár igaz, hogy a tetejét pont nem hűti mert nem ér hozzá a HDD -vel ellentétben. Viszont mivel nincs mozgóalkatrész nem is melegszik annyira kaptam itt az infót
Na meg az is szerepet játszott, hogy később akarok még egy 2 TB -os merevlemezt rakni be közéjük
-
Syl
nagyúr
válasz
#41133696 #19656 üzenetére
Nagyszerű! Akkor már csak be kell lakni
Egy tanács. Aztán vagy megfogadod, vagy nem.
Tele van a net (a logout is) "hasznos SSD beállításokkal". Ezt kapcsold ki, azt kapcsold ki stb.
Ne tedd. Én semmit nem iktattam ki. Használom, mint egy sima vinyót. Semmi baja nincs neki. -
törölt tag
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
shteer #19651 üzenetére
A SSDSA2CT040G310-re 5 évet ír, a többire 3 évet. De ez csak 40-GB-s.
-
aveos
tag
Sziasztok!
5 napja van meg a OCZ Agility 3 SSD és már háromszor kifagyott (kék halál), botoláskor kicsit megfagy a net, csak pörög-pörög és kb. 5 másodperc múlva feláll az OS, tud valaki valami megoldást,
vagy vigyem vissza...?
egyáltalán kicserélik...?
HardverKer -nél vettem!Előre is köszi!
-
törölt tag
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
gergo0328 #19635 üzenetére
Fire/SOUL/CD hozzászólásának 2. pontja lép életbe, ráfizetéssel veszek egy másikat, viszont legalább ezt beszámítják.
-
Frenky89
addikt
Crucial M4-gyel rendelkező "sorstársak" lennének oly kedvesek, hogy megnézik a "Non-4k Aligned Access" értékét a S.M.A.R.T.-ban és beírják ide egy post-ban?
Nem tudom elrontottam-e valamit, mert a "Partition Starting Offset" a C:\-n 1.048.576 byte, ami elvileg OK, közben meg az SSDLife szerint 400000004, a CrystalDiskInfo szerint 17179869188, AIDA64 szerint meg 4 "Non-4k Aligned Access" történt eddig.
Esetleg az "Allocation size unit" zavarhat be (ami valószínűleg 512)?
-
gergo0328
senior tag
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19631 üzenetére
Elolvastam, elméletileg ők intéznek mindent. Köszi!
Mondjuk !p0n párti vagyok, de ott 3 évvel adják...
-
somasz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19628 üzenetére
Fontos a jó ár/érték arány azért...
-
válasz
BioNiCMaN #19629 üzenetére
1. Ott a linken 5 évet vállalnak (persze a gairztatás feltételeit olvasd el, mert ha neked kell küldözgetni/vinni jobbra-balra, nyilván az kapufa)
2. Ilyen megfontolásból, ha egy 3 év garis ssd-vel visszamész 2,5 év múlva, akkor igaz, hogy nem hajtanak el, de hogy olyan ssd-t pont nem fognak tudni cserélni, az is biztos...
(Max ráfizetéssel veszel egy másikat)
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #19628 üzenetére
És mit kezdjek vele?
Megveszem a boltban 3 évvel, ahonnan 3,5 év múlva elhajtanak, hogy ők csak 3 évet vállaltak, és szenvedjek azzal, hogy az Intelnek küldözgetem?
-
BioNiCMaN
addikt
Tudna valaki mondani egy olyan boltot, ahol 5 év garal adják az Intel 320-as SSD-it?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #19603 üzenetére
-
-
MasOyama
őstag
válasz
Gorneck #19601 üzenetére
Másik porton nem próbáltam, biosból a legújabbat tettem fel. Kábelt még nem cseréltem, de azt most megteszem. Az a baj, hogy 2-3 havonta szórakozik csak. Szóval akármit is csinálok nem veszem észre, hogy jobb lett.
FWből a legújabb van rajta. Olvastam, hogy a régi szar, és frissíteni kell, meg is csináltam.
-
-
törölt tag
Megérkezett a Kingston 64 GB -os SSD
Még most települt fel az SP 1 és éppen települnek WU -ról az update-ek ...
Viszont futtattam egy Windows rendszerminősítést még SP 1 előtt, amikor az alap Windows 7 felment, és ugyanúgy 5.9 -et adott rá pontot mint amikor még a merevlemezről bootolt.
Az SSD mellett van még két HDD is és egy DVD RW.
Az SSD SATA 1 -en van AHCI be van kapcsolva.
SATA2 : WD HDD 1
SATA 3 : DVD+RW - mivel SATA 5 -ről nem bootolt
SATA 4 az alaplapon nincsSATA5 : erre került a másik HDD
SATA 6 -on az Aercool Hi-Tech 7 PRO házam E-Sata kivezetése van amit nem használokSzóval normális ez ? Esetleg valami nem klappol ?
-
Findzs
addikt
válasz
MasOyama #19584 üzenetére
nekem is ugyanilyen ssd -m van és nekem is az ssd life hülyeséget ír ki
a hd sentinel 100% -osnak látja az ssd life 97% -nak
még a firmware -t se képes rendesen felismerni akkor mit várnék tőle ?
azt nézd még meg ha eddig nem tetted volna, hogy a legújabb van -e rajta 110225ajegenye77:
ha csak annyit szánsz rá vedd azt ha van rá kicsit több pénzed és kell plussz tárhely vegyed a 96 gb kingstont
ha még több pénzed van akkor valamilyen intelt -
válasz
Joltee #19596 üzenetére
Tegnap rendeltem ilyen ssd-t (most először samsung-ot) én is kíváncsi vagyok rá. (Most valamikor délután hozza a futár elméletileg). A gyári értékeket hozza, ne zsibbadjon le 1-2 hónap múlva, igazából ennyi az elvárásom. (Vertex 3-sommal meg nem kell nyilván összehasonlítani)
-
Gorneck
legenda
válasz
MasOyama #19587 üzenetére
Biztos nem vmi más komponens szórakozik? De ha úgy gondolod ez a rossz, akkor vissza kell adni és megpróbálni más típusra cserélni.
Másik porton? Másik bios? Másik kábel?Mi se teszteljük őket...egy minimális idejű "read scan" fut le rajtuk, meg kap a többség új fw-t és ennyi. USBre sincs aszhem, sztem ezekre sincs.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest