- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Angelo69
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Acronis-al csinaltam, es ssd-rol ssd-re.
-
válasz
Angelo69
üzenetére
Ahogy DV kolléga is javasolta, inkább egy tiszta telepítés, mint klónozás.
(Azért annyi kiegészítést tennék, hogy vannak ilyen célirányos progik, amik direkt SSD-re való költöztetésre találtak ki)Az ismertebb klónozó progiknak az a legnagyobb hiányossága, hogy nincsenek felkészítve pl a partíció eltolás kezelésére. Ha Te egy HDD-ről klónozol, akkor jó eséllyel az SSD-den most nincs partícióeltolás, mivel a HDD-den sem volt. (HDD-nél lényegtelen a partícióeltolás)
A 10 megás részről meg már írtam részletesebben, keress rá... Semmi negatívum nem származik abból, ha van, meg abból sem ha nincs, viszont ha létrejön, akkor a W7 beépített backup-ját javaslom használni, mert a mai napig nem mindegyik backup/restore progi birkózik meg a feladattal....
-
Angelo69
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazabol ezt azert nem ertem, mert a korabbi Kingston ssd-m is sata3-on volt a WD-vel egyutt. Kb. 3 hete raktam ujra a rendszert ezert mikor most megvettem a Corsair-t csak klonoztam ra az oprendszert. Amiutan sikerult at akartam dugni sata3-ra es onnantol kezdodtek a gondok.

Amugy nekem semmi gondom a 100 megas reszel, okozhat valamilyen problemat az ssd mukodeseben?
-
válasz
Angelo69
üzenetére
Akkor sajnos jó eséllyel az a szitu, hogy úgy telepítetted a rendszert, hogy közben a hdd is rá volt kötve a gépre, ilyenkor meg (bizonyos feltételek mellett) a W7 kihelyezi az indítófájlokat másik lemezre(vagy ha a másik hdd is rendszerlemez, akkor csak használja az indítófájljait).
Bármelyik is, az SDD-ről ilyenkor nem indul a rendszer, amit csak javítással lehet megoldani, ami sajnos tényleg eltarthat egy ideig.
Annyit tehetsz esetleg, hogy a W7 telepítőlemezről bebootolsz és ott választod a javítást, az valamelyest gyorsabban szokott végezni, bár ha ennyi ideje megy a mostani javítási próbálkozás, akkor nem biztos, hogy megérné leállítani azt...Mondjuk "szívem szerint" azt javasolnám, hogy húzd újra a rendszert az SSD-re(lehúzott HDD és az SSD sata3-ra való csatlakoztatása mellett), a telepítővel töröld le az SSD partíció(ka)t és újra hozd létre.
(Vagy ha nem szeretnéd, hogy a 100 megás rész létrejöjjön, akkor [link]) -
Angelo69
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen kiprobaltam az iment amit DV kollega is javasolt. De most meg a winfos sir, hogy futtassam az iditasi varazslot, mert valami nem okes, de ott meg csak varok varok es nem tortenik semmi. Bar kozben nem fagyott meg a gep.

-
Attila2003
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz a választ, elnézést.
-
válasz
Attila2003
üzenetére
Bocs, de a korábbi válaszom nem Neked szólt, szóval nem rád vonatkozik.

De hga már úgyis írtam, akkor 2 dolog1. IDE módban is megy a TRIM
2. Ellenőrizd le az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportjában, hogy milyen üzemmódban megy most a sata. Ha ott olyasmit látsz, hogy szabványos ahci 1.0 vagy (ha telepítettél chipsetet akkor meg valamilyen Intel ahci drivert fogsz látni), akkor AHCI üzemmód van.
(Vannak olyan deszkák, amelyekben már az alapértelmezett beállítás az AHCI, tipikusan olyanok, amelyeken amúgy meg van RAID lehetőség. A Te deszkád meg pont ilyen, szóval csak azért, mert nincs a BIOS-ban külön AHCI beállítási lehetőség, attól még AHCI lehet (de csak lehet, feltételes módban) az alapértelmezettje. -
Attila2003
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs Sata 3 port, a sata 2 re van téve, és mikor telepitettem magába volt az SSD, a HDD-k le voltak véve, mikor rajta volt a Windows 7, csak akkor tettem vissza a HDD-ket. Aztán megint levettem, mikor fagyogatot, de akkor is ugyanaz volt.
-
-
Angelo69
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elvileg nem eriti mert 1127-el kezdodik.

-
jozsi252
veterán
válasz
Attila2003
üzenetére
Visszavittem, visszavették, ocz-ről ssd terén örökre leis mondtam
Péntek óta m4 tökéletesen működik
és ráadásul olcsóbb is volt valamint sokkal gyorsabb is, érezhetően is van gyorsulás illetve benchek alatt dupla olyan gyors.Szóval neked is ezt ajánlom, bár ahogy láttam kiküldted gariztatni ez hiba volt, ha neten rendelted és 8 napon belül vagy visszakellett volna vinned, aztán mondani hogy küldjék vissza a gyárba és kenjék a hajukra ezt a s.art
-
jozsi252
veterán
válasz
Attila2003
üzenetére
Agility 3-al alapból fw gondok vannak, bár elvileg 2.08 al jónak kell lennie, ( én a 2.09 et raktam fel és úgyis fagyogatott az agim ) szóval az ssd is hibás, nemcsak hogy nvidia chipset.
-
DV
senior tag
válasz
Attila2003
üzenetére
Ugy tudom az nVidia chipset nem tamogatja az AHCI-t alapbol. Neten sem lattam meg olyan SSD tesztet ami nVidia chipsetre lett volna kotve...
Angelo69
A Sata portok altalaban meg vannak szamozva es az SSD-k sok esetben akkor mukodnek hibatlanul, amikor a legkisebb szamu Sata portra vannak kotve. Probaltad-e mar ugy, hogy a Sata3-as kartyan csak az SSD van a HDD meg le van huzva rola?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Attila2003
üzenetére
pedig ph teszt szerint hulyeseg, nincs is ilyen problema...
96GB Kingston rocks, otthoni gepbe.
-
Attila2003
tag
Hali! Vettem 2 drb. Agility 3 SSD-t, a 2 Nvidia chipsetes gépembe, vagyis Asus Striker 2 Formula és P5n32 e SLI plus alaplapokba. Az a probléma. hogy egyik biosában sem találom az AHCI beállitást, és ugye akkor a Trim sem működik? Van e és hogy kell beállitani az AHCI-t hogy működjön? Amúgy mivel a 2,08 Firmwire volt az SSD-kre telepitve, vagy valami más miatt, mindkettő elkezdett fagyogatni, aztán eltűntek a bisból, igy egyelőre visszaküldtem garanciális javitásra. Vajon mi miatt ment ki mind a 2? Nincs e köze az nvidia chipsetnek hozzá? Köszi a válaszokat.
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni, mivel maximalisan tanacstalan vagyok.
Adott egy Corsair Force 3 es egy Intel X58SO2 alaplap. Amint a sata3-ra dugom megbolondul a gep,hol latja hol nem a sata3-ason levo meghajtok. Amint atdugom az ssd-t sata 2-re hibatlanul mukodik.
A sata3-on van meg egy WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ami onmagaban vagy masik meghajtoval parositva ismet csak jol uzemel.
Arra gyanakszom amugyezek utan, hogy a ssd-vel nem franko valami.
Barmilyen otletet vagy eszrevetelt szivesen fogadok.Elore is koszonom a segitsegeteket!

-
Atti0925
tag
Köszi a válaszokat.

-
-
jozsi252
veterán
válasz
vergi1
üzenetére
Most ez hogy rosszabb vagy nem rosszabb ilyen nincsen, M4 nagyon gyors ssd, helyedbe azt vennék. nekem a 64 gigás nagyon jó
(#20573) Atti0925
Mivel előre is kell gondolkozni ezért mindenképp sata 3 as lapot vegyél, de még mindig aztmondom hogy hétköznapi használatban nem tűnne fel hogy az adott rendszer sata 2 vagy sata 3 as ssd-ről fut.
-
LK
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
dupla hsz...
-
LK
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Te meg a lenéző dumádból sürgősen
-
LK
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mi a retek bajod van? Írtam valakinek aki kérdezte minek az az MBR
Válaszolj,mert nem tudom még eldönteni bunkóskodni akarsz vagy csak vicceset írtam 
-
jozsi252
veterán
válasz
vergi1
üzenetére
Nemfogod észrevenni a hétköznapi használatban a gyorsulást, talán boot 1-2 secel lesz jobb de azt szinte nemveszed észre, programok nem indulnak gyorsabban, maximum ha nagy fileokkal dolgozol akkor észrevehető de máshogy nem.
2 újabb ssd között nemlehet észrevenni nagyon a különbséget,
-
válasz
Lacza_26
üzenetére
A Bitlocker csak Ultimate és Enterprise változatokban érhető el (Az Enterprise az igazából egy mennyiségi licences (Volume License vagy röviden VL) Ultimate.)
BitLocker-ről részletesenA legbiztonságosabb eljárás, ha a titkosításhoz TPM chip van használva, ezt viszont nem minden alaplap tartalmazza, viszont TPM hiányában is van lehetőség, a rendszerpartíció titkosítására, egy Group Policy (csoportházirend) beállítás/módosítás az egész.
beci #20562
Ezt hdd-hez is lehet alkalmazni, csak akkor az ALIGN=1024 paraméter nem szükséges (de ha marad az sem gond) [link]
(A linkben SSD sorszámára van hivatkozva, de értelem szerűen Te a HDD sorszámát add meg, illetve nem győzőm hangsúlyozni, hogy nagyon figyelj oda, mit csinálsz, mert nem vonhatóak vissza a műveletek)Ha ez után is megmarad a az a 104megás rész, akkor passz...
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
A bitlocker-hez hardver is kell, nem? Úgy értem, működik minden win7 rendszeren vagy kell hozzá valami? -
beci
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen,megmarad.De nincs is partició rajt.
És növekszik.
Vagy az,vagy valami más.
C-ről vinyó formázás után(104mb van rajt),rámásoltam egy 25mb-os videót,egyből 725mb foglalt hejem lett. -
-
beci
őstag
Erre valaki esetleg?
[link] -
vergi1
csendes tag
-
S-IW
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!

-
1. Nem. Az MBR a vinyó legelső 1 darab szektora, mindösszesen 512 byte méretben (hisz szektor) Mindösszesen ennyi az MBR
2. A Vista/W7 akkor hozza létre, ha a vinyó nincs előparticionálva avagy letörlöd a létező partíciókat és újra létrehozod. A 100 megás partíción semmi más nem lesz megtalálható, mint a rendszerindító mappák/fájlok. Ez akkor jut kiemelt szerephez, ha bitlockerrel letitkosítod a rendszerpartíciót, hiszen ilyenkor csak és kizárólag erről a rejtett partícióról tud indulni a rendszer. Ha valaki előparticionál, ezzel "meggátolva" a 100 megás rész létrejöttét, akkor a rendszerindító mappák/fájlok a rendszerpartícion lesznek, ezzel kizárva, hogy a rendszerpartíciót titkosítani lehessen bitlockerrel...
Kicsit visszakeresel, bővebben írtam erről a 100 megás részről...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jozsi252
üzenetére
Igen, az fizikailag a HDD/SSD első szaktorában van: Master Boot Record - WIKI
-
jozsi252
veterán
"A MBR a merevlemez legelején, az első partíció előtt található meg."
Elvileg a 100 megás is 1 partíció nem?? mert ha igen akkor még az elött van a MBR

-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pedig még ráis mentem, csak az első bekezdésen túlmentem. Szóval még a 100 megás elött van.
Gondolom azt csak programmal látom pl acronis? Mivel másik winyóról ránéztem az ssd-re és ott akárhogy kerestem max csak a 100 megás partíciót találtam meg, az MBR-t nem.
Az a baj vele hogy nemlehet jól mozgatni, értem ez alatt ha programmal ki is szeded de máshogy partícionálod be a másik winyót akkor cseszheted végülis, mert MBR-be nem úgy van hogy pl 2 partíció volt hanem csak 1. Remélem érthető voltam

De mivan akkor ha visszaállításnál nem állítom vissza az MBR-t hanem csak a 100 megásat meg a rendszerpartíciót. Akkor mi fogja létrehozni az mbr-t? mert gondolom az kelleni fog mindenképpen??
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jahh így már okés, értem a nevetés tárgyát ^^
Illetve egy láma kérdés. A 100mb-os partícióban van benne a MBR? annak is az elején az első sávba? vagy még a 100 megás elött van?
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem az váltotta ki belőlem a röhögést, amit írt, hanem ahogyan megfogalmazta...
Az az állítás egyébként igaz. Én még a DOS 6 időkben vettem az első PC-met és már akkor is igaz volt...
Annak nem néztem utána, hogy mikor kezdték fejleszteni, de nyilván korábban...
MBR | MBR részletesebbenEgyetlen egy esetben nincs MBR egy vinyón: Amikor megvetted és "nyers" állapotban van. Abban a pillanatban, amikor létrehozol egy partíciót, akkor létrejön. Az MBR egy partícióséma, nem csak ez létezik, de napjainkban még kitart (vannak ugyanis korlátai, pl a létrehozható partíció max. méretét illetően). Amikor W7 alá beteszel egy vinyót(mindegy, hogy hdd vagy ssd), akkor a W7 lemezkezelője először arra kérdez rá, hogy milyen partícióstruktúrát hozzon létre, MBR-t vagy GPT-t...
-
beci
őstag
Na,mégegy kérdés.

A vinyómon,amin régen volt a win7,hiába formázom,marad rajt 104mb foglalt hely.
Valamint irodik rá adat,de nem látom.Rejtett mappák sincsenek.
1nap alatt,kb 1,5giga.
Az ssd irkál rá valamit?
Böngésző cache még nincs átrakva a vinyóra. -
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kifejted pontosan hogy mért lol a dolog, mármint nem azt cáfolom hogy nemkell a mbr, csak úgy kíváncsi vagyok rá hogy mi miatt nevetséges. Mivel nemvagyok benne ebbe így egy kis felvilágosítás nekem is jóljön mbr-el kapcsolatban.
-
BaLee
addikt
Asztali gépembe gondolkodom egy SSD beszerzésén. Kezdenek alakulni az árak. Win7 64bitet használok és már vagy 3 éve fent van, lassan újra kellene telepíteni mert érezhetően belassult és jó lenne ezt már az új SSD-re.
Szóval mit tudtok ajánlani 64-100GB körüli méretben, ami jó ár-teljesítmény aránnyal bír?
-
Ne haragudj, de miután elolvastam, párpercig nem bírtam abbahagyni a röhögést.

Tehát kategorikusan kijelenthetjük, hogy LK fórumtárs számítástechnikai ismereteiben egy újabb mérföldkőhöz érkezett, melynek roppant frappánsan állított emléket: "Hát gyerekek,ez szükséges. MBR =master boot record. E-nélkül nincsen móka."
-
LK
addikt
Hát gyerekek,ez szükséges. MBR =master boot record. E-nélkül nincsen móka.
-
jozsi252
veterán
válasz
Lacza_26
üzenetére
Én ezzel nagyon megszívtam, amikor előző ssd-m telepítettem bennehagytam a hdd-m amin volt egy win7. Felment az os, na mondom winyó már nemkell lehúztam a hdd-t akarom indítani a wint és kiírt valamit még boot közbe, és onnan megse moccant a win.
Aztán nagynehezen segítséggel rájöttem hogy nemhozott létre mbr-t az ssd-re mivel a hdd-n már volt és újrakellett raknom az egész rendszert úgy hogy lehúztam a hdd-t. és ekkor már létrehozta a mbr-.t
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Akkor meg nem értem minek kérdezed, ha úgy is tudod, hogy minden oké?

Ha egy progi azt írja ki a rendszerlemezedről, hogy nem az, akkor 2 dolog lehet
1. Tényleg nem az
2. xar a progi...Ez egyszerűen kiderülne, ha lehúzod a hdd-t, mert a sok bűvészkedés eredményeként, lehet, hogy a W7 a hdd-re pakolta az indítófájlokat. Ha meg ez a szitu, akkor lehúzott hhdd esetén nem fog elindulni a rendszered.... De ha nem, hát nem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én is elcsesztem.
Nincs az ssd-n a 100mb-os rendszerpartíció, nincs benne most a régi 500 as samu ami a tartalék rendszer lett.
Megy az os és az rst is rendszernek látja az ssd-t -
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miután ssd-re feltelepítettem minden frissítést meg programokat, aztán dugtam csak rá a hdd-t a lapra és utána formáztam. Szóval több mint valószinű sőt 100% hogy ha lehúzom akkoris megy a gép, mert a lemezkezelőből a 100 megás partíciót is letöröltem a hdd-ről meg formáztam az egészet, és utána kezdtem csak tárolásra használni.
-
-
jozsi252
veterán
Illetve még azt nem értem hogy belépek a intel rapid store progiba és az ssd-re azt írja hogy
Rendszerlemez: Nem
A sima 320as wd winyómra meg azt írja hogy
Rendszerlemez: Igen
Lehet azmiatt írja ki ezt mert a lemezkezelőből formáztam meg töröltem a sima hdd-mről a partíciókat meg onnan formáztam aztán elsőnek rendszerlemeznek ismerte fel amikor még volt rajta os?
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
David89
üzenetére
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 201.779 MB/s
Sequential Write : 99.950 MB/s
Random Read 512KB : 193.310 MB/s
Random Write 512KB : 98.120 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 27.043 MB/s [ 6602.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 67.370 MB/s [ 16447.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 110.342 MB/s [ 26938.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 107.063 MB/s [ 26138.4 IOPS]Test : 500 MB [C: 33.4% (37.3/111.8 GB)] (x1)
Date : 2011/07/23 8:47:20
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)nekem sata 2-ön ilyenek.
és sata 3 kártyán.
Milyen sata3 kártyát használsz?
-
jozsi252
veterán
THX a segítséget.
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha ahci-re volt állítva a sata üzemmód a W7 telepítése előtt, akkor semmit nem kell módosítanod utólag.

Ha valaki ide módban telepíti az OS-t (ez független, hogy ssd avagy hdd-t használ a user), azt csak úgy lehet utólag átállítani ahci-re, ha először W7 alól a megfelelő registry kulcs értékét módosítja, majd restart és egyből a bios-ba átállítani AHCI-re. Ellenkező esetben BSOD-vel fog indulni(azaz nem indulni) az OS és restart.Fontos, hogy ez csak a OS beépített ahci driverére értendő (MSAHCI 1.x), mert ha valaki az alaplapjához mellékelt AHCI drivert telepítette, akkor a telepítő szintén elintéz helyette mindent, user beavatkozás szükségtelen.
Én egyébként azt a gyakorlatot részesítem előnyben, hogy az MSAHCI-t használom, nem telepítek senkinek külön intel vagy amd ahci driver-t, mert a W7 drivere biztosan támogatja a trim-et, míg egy régebbi deszkához adott ahci driver nem biztos...
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mielött én fw updatet csináltam volna az ssd-n ide modba kellett rakni a vezérlőt mivel csak úgy lehet frissíteni az ssd-t. lefrissítettem, gép kikapcs majd be biosba vezérlőt AHCI módba vissza és csak utána win7 telepítés. Így jó nekem vagy nekem is win7 telepítés után registrybe módosítani az adott dolgot és csak utána biosba AHCI.-re a vezérlőt?
-
-
SirRasor
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
A crucial official fórumában írták, hogy gyárilag nem rögzíti sehogy a felírt adatmennyiséget, mert az élettartam nem egészen egyenes arányban következik a felírt adatmennyiségtől. Szerintem meg azért jócskán lehetne belőle következtetni, de hát ez van.
Így viszont marad a Hard Disk Sentinel, az tudja loggolni, csak ugye az is egy program, ami megint csak terheli a gépet, mert mindig mennie kell. Szerintem vásárlás után 1-2 hétig fogom használni a HD Sentinelt, hogy lássam mennyi írás történik, aztán nagy változás úgyse lesz.
Ja és még azt írták, hogy a % kiírása bőven elég, mivel az egyik tagnak 5 hónap alatt 1%-ot se esett, szóval no para.
-
vergi1
csendes tag
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok az ssd-k terén, most olvasgatok csak utána az infóknak. Viszont volna egy kérdésem:
Barátnőm egyik kedvenc játéka a sims2, amit persze az összes kieggel szeret futtatni, sőt, a saját letöltött cuccait is berakatja... mondanom sem kell, ez így 40Giga adatot simán kitesz. Így persze picit lassan indul be a játék. SSD-vel tapasztalnánk szerintetek gyorsulást?
Válaszotok előre is köszi! -
David89
tag
üdv!
most üzemeltem be egy agility 3 120 asat
és ezeket az értékeket kaptam crystal disk markban 500 mbra193,3/118,8
176,9/118,9
24,2/45,92
108,4/89,69elég jók ezek, ha nem, hogyan lehetne javítani rajta?
az alaplap csak sata2őt tud, sata3as kártyáról megy mostaz baj, h a windowst ide módban telepítettem, de már átállítottam ahcira
-
törölt tag
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem kevés az...13 giga szabad helyem van és a win 8 kevesebbet fog foglalni...

Teljesen.
(#20506) DV: Eredményt biztos nem, mert nem érdekel...meg van már belőle elég...véleményem meg továbbra is az, nekem csak a méret miatt fogja megérni a cserét, mert változás nem lesz...dolgozni nem szoktam az SSDn...
-
válasz
jozsi252
üzenetére
"De elvileg ssd-be van ilyen algoritmus nem?"
Igen van, de annak alapból biztosítva van hely, azaz ha fullig teleírod az SSD-t, akkor sincs gond (persze ez azért ne legyen gyakorlat), mivel a névleges kapacitás meg a tényleges kapacitás különbsége van erre fenntartva. Ezen felül célszerű azt a +5-10% üres helyet a usernek biztosítani, az a tuti. -
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De elvileg ssd-be van ilyen algoritmus nem? hogy pakolja ide oda a dolgokat hogy a cellák ne külön használódjanak el hanem naggyából egyszerre.
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Az SSD névleges kapacitásának 5-10%-a üres, az már oké. Ezen a 64G-sen is majd nekem kell gondoskodni róla, hogy "megmozgassam a blokkokat" (magyarul néha teleírom aztán törlöm is utána) mert túl sok a szabad hely.
A W7 meg nem fog 10 giga frissítést leszedni W8-ig + azt is vedd figyelembe, hogy milyen (méretes) progik vannak telepítve. Ha azok nem lennének (és átlag user-nél nem szoktak), akkor jócskán 10G alatt lenne maga csak az OS...
(természetesen virtuális memória másik meghajtón van + 2 év múlva ki tudja mekkora kapacitású, meg technológiájú vinyók lesznek a piacon)Szóval a W7-nek lazán elég a 32G, de manapság már az elérhető ár miatt természetesen ezen sem kell nagyon agyalni, kell venni egy 64G+, aztán kész...
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért gondolom jobb dolog ha nem 5 giga szabad hely van az ssd- hanem 20-30. Illetve 1-2 év alatt betelik szerintem az a maradék 5-10 giga hely ami marad a 32 gigás ssd-n full telepítés után.
M4-nél meglehet valahogy nézni hogy mennyi adatot írt eddig? Mert ssd life pro nemtudja csak az állapotát ( % ) -ban hogy áll.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Mármint mit frissít? érzékelte az ssd hogy van mbr a hdd-n így ugye minek rakjon az ssd-re is csak az os került rá. Aztán lehúztam a hdd-t csak az ssd volt bent indítanám a rendszert aztán fatal error : D aztán néztem hogy nincsen 100 megás partíció az ssd-n hanem maradt a hdd-n.
De mostmár lehúztam a hdd-t aztán rendesen az ssd-n is megvan a 100 megás partíció.
Visszatérve jó formáztam le a hdd-t ahogy leírtam?

Aktív témák
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és ráadásul olcsóbb is volt valamint sokkal gyorsabb is, érezhetően is van gyorsulás illetve benchek alatt dupla olyan gyors.
később lehet lesz ami kihasználja, és akkor nem kell új alaplapot is venned.

meg úgy emlékszem a 320-as modellel kapcsolatban olvastam valami hibát... félnem kellene tőle?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tudtommal akkor hozza létre a telepítő a c-n az MBR-t, ha telepítéskor már van egy Windows rajta. De javítsatok ki , ha nem így van.

Annak nem néztem utána, hogy mikor kezdték fejleszteni, de nyilván korábban...