Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
-
beci
őstag
Na,holnap megjön a Kingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSD-m.
Valaki tud olyan magyar nyelvű oldalt,ahol részletesen össze van foglalva a firmware frissités menete,a telepités,a win7 64 bit beállitások...stb? -
jozsi252
veterán
Sonja érdeklődök hogy mi a helyzet nálad intel fronton? vársz még rá vagy pedig megpróbálsz egy másik márkát?
-
dni
őstag
válasz
pschio
üzenetére
Nem vagyok szarrágó, de a tesztek alapján nem tűnt jobbnak pl. a V100+nál, amit 26K-ért meg tudok venni.
Egy 320-as Intel, ami ugyan 120Gb-os, de már 43k. 25GB többlet tárhellyel nem leszek kisegítve, mert lesz mellette egy 640es HDD. Írás olvasásban pedig nem tűnik jobbnak. -
SirRasor
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Nem értek egyet, úgyhogy we agree to disagree

Más: van egy fincsi kérdésem: A visszább leírt dolgokon kívül miket érdemes még kikapcsolni a Win7-ben, hogy teljesen minimalizálni lehessen az írási műveleteket? Gondolok olyanra, hogy loggolás mindig megy, de normális eszközökkel a mai napig nem tudtam teljesen letiltani, legalábbis Performance Monitorral látom, hogy történik folyamatosan kis írás.
-
zack
nagyúr
Ha játékok nem mennek rá, csak OP rendszer+progik, akkor elég lehet, bár ki lesz centizve.
A saját példámból kiindulva, jobb egy 60-80Gb méret rendszernek, és akkor nem fáj a fejed mit tehetsz rá és mit nem. Progikkal driverekkel együtt 28Gb a friss rendszerem, és még mindig nincs fent minden. A 40-es SSD-t meg úgy kalkuláld, hogy 5-6Gb szabad hely mindig legyen rajta, mert elvileg nem tesz neki jót ha tele van. -
radi8tor
MODERÁTOR
Egy új cikk: Kingston SSDNow V100 64GB teszt
-
fagy53
nagyúr
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Érdemes, de ne várj csodát, legalábbis olyat nem mint a win boot idő.

A pályabetöltés nemcsak a tároló sebességétől, elérési idejétől, hanem egyéb szervezési megoldásoktól függ. Érdemes megnézni, hogy a betöltéseknél sokszor éppen csak villog a HDD LED, ami a nem folyamatos működést jelenti, azaz az idő csak egy részet határozza meg a tároló sebessége. Ezért van az, hogy játékoktól is függ, hogy nyersz-e valamit az SSD-vel, vagy nem. -
dni
őstag
Sziasztok!
96-128GB-os SSD-t keresek új generációs 13"-os MacBook Pro-ba belső HDD mellé. (Eddig egy 60-as Agility 2-őt használtam egy Mac Miniben).
A rendszeren kívül időnként egy VM-et is futtatok. A gépben SATA 3-as vezérlő, 2,3-as i5-ös proci és 4GB RAM található.Melyik jó ár-érték arányú típust ajánljátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Razor1
aktív tag
-
Szerintetek érdemes SSD-ről futtani a játékokat is? Gondolok itt egy 120 vagy 250 körülire...
-
Jelenleg a C meghajtómon 41 GB helyet foglal a win7x64 + programok az 1 terrás vinyómon.
Tehát olyan 60 GB körüli SSD-d szeretnék win + programoknak.
Ilyen alaplaphoz: Asus P7H55D-M Pro
Olvasgatom a hozzászólásokat, és a Crucial m4 esetleg Intelt ajánlottatok másnak.
Esetleg Kingston, ár/érték arányban jó legyen, és minőségben. -
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Természetesen. Másik kérdésedre meg: [link]
Vannak olcsóbb, nagyobb kapacitású, gyorsabb (SATA3) stb SSD-k is a piacon, Én is csak kíváncsiságból vettem samut (Ha lehet hinni a híreknek, akkor a Samsung teljes mértékben megszünteti a HDD gyártást, kizárólag flash alapú adattárolókat fog fejleszteni/gyártani a jövőben)JoceeHunt #20266
Annak a hsz-nek a kérdésedhez ("Az Asus P8P67 sima lapba elmenne egy SSD ami Trimes?") semmi köze sincs...
-
SirRasor
addikt
Kingston SV100S2/64-ről néztem sok helyről vantage tesztet és az M4 több, mint 2x gyorsabb volt mindig. Illetve nem csak az, hanem majdnem minden. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a mostani normális versenyzők közül a fenti az egyik leglassabb, tehát nem véletlenül olyan olcsó, és nem csak 1-2 másodperccel lassabb, mint a többi, tehát igenis feltűnne mindennapi használatban.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Látom te vágod a témát
. Az Asus P8P67 sima lapba elmenne egy SSD ami Trimes? -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a 470-es új Samsung SSD-kről? Az a szürke házas, narancs sarkú típus.
Megéri? -
cszn
őstag
Az 40-es intel rendszergyorsításra nagyon jó, gyors, csak egy hátránya van: a max 40 mb/s szekvenciális írás. Van akit ez zavar, de én másfél év alatt egyszer nem éreztem, hogy hátrányom lenne belőle. A Kingstonok a szélesebb mezőnyben is elég jók szekvenciálisban, (ha kell valamire akkor ezek közül válassz), rendszergyorsításban közepesek, de érzésre ez kb lepkefingnyi különbség. Szóval ezért szoktam én azt mondani, hogy nem a sebességet kell elsősorban nézni SSD-nél hanem a megbízhatóságot és a tárhelyet. Megbízhatóságra amúgy ez a két legjobb gyártó.

(#20259) freestailo Csak akkor, ha olyasmire használod ami sok szekvenciális műveletet végez pl. videókat vágsz, sokat másolsz rá...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
freestailo
üzenetére
Nem, mert nem a Sata 2 lesz a szűkkeresztmetszet.
-
cszn
őstag
A best buy a Kingston SVP100S2/96 31e-ért. A kisebbek úgymond annyira nem érik meg emellett, mert annyival nem olcsóbbak. A 32-esek tényleg nem érik meg sztem, a 40-es intel 20-21e-ért még mindig nagyon jó vétel, ezen kívül a Kingston SV100S2/64 23e környékén elég jó még.

(#20253) freestailo Csak azért mert ha nem, akkor kizárólag a technológia miatt felesleges többet költened. Maximum a lelkedet nyugtathatod vele.

-
franc0
őstag
válasz
freestailo
üzenetére
Jó a Crucial M4 is, de ma már jó árban lehet kapni Vertex3-at, így én azt vennék.
-
Sonja
nagyúr
SSD-nél is lesz plusz tulajdonság:
"Queued Trim Command – allows SATA SSDs to execute Trim without impacting normal operation, improving SSD performance"(#20253) freestailo: Ha annyira kell a Sata 3, akkor Crucial m4 128GB.
-
Qru
MODERÁTOR
Mi most a bestbuy ssd?
Nem kell nagy, tényleg csak az OS lenne rajta meg 1-2 progi. 32GB-is elég lenne, mert jelenleg 64-es van, de csak 23GB fogalat belőle és ettől több hely nem is igazán kell még egy jó darabig. A lényeg, hogy villámgyors legyen. -
cszn
őstag
válasz
freestailo
üzenetére
Miért? Sokat fogsz rá szekvenciálisan írni?
-
cszn
őstag
válasz
freestailo
üzenetére
Ha mindenképpen kell annyi hely akkor intel 320 120gb legyen. Ez gyors és megbízható. De én a helyedben elgondolkodnék egy Kingston SVP100S2/96-on. Előbbi 45-nél kezdődik, utóbbi csak 31.
(#20247) mpierre De azért remélem nem csak BD-en lesznek meg azok az adatok.
Szvsz ilyen olcsó vinyó árak mellett felesleges lemezekkel bajlódni, egy plusz vinyó biztonsági mentésnek nem olyan nagy tétel. -
scope2007
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lastemperor
üzenetére
Köszönöm, akkor nem költök rá feleslegesen.

A boot időm meg amúgy is sok a RAID vezérlőn lógó cuccok érzékelése miatt...

-
*Ropi*
félisten
Windows telepítés közben, amikor felkínálja a külső driver integrálását valamelyik F billentyű megnyomásával.
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy tapasztalni fogok-e érezhető gyorsulást, ha a mostani Kingston SV100S264G-met kicserélem egy Corsair Force 3 CSSD-F60GB3-BK példányra (esetleg még az A-DATA AS511S3-60GM-C is szóba jöhet)? Papírforma szerint az utóbbinak minimum kétszerese a sebessége, mint a Kingstoné. Ez a gyakorlatban is realizálódik majd, vagy csak a tesztprogramokon csurgathatnám a nyálam?

A rendszer többi része: i7 2600K @ 4400 (levegő) / 5200 (víz), 16GB RAM, 6 TB RAID5, stb.
Köszönettel:
Ropi
-
mpierre
veterán
Volt már áramszünetem, de nem történt semmi a vertex turboval. Teszi a dolgát, nulla lassulás, és 2019. 08. hóig prognosztizált TEC dátumom tartja magát.
A w7 is jó, de az amd-é gyorsabb írás-olvasásra ösztökéli a rákötött ssd-t. Eddig ezt tapasztaltam. Az amd-é frissebb volt, mint az MS-é.
-
_BM_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"(Kivétel ez alól azok az SDD-k, amelyeknek a saját vezérlőjük végez "TRIM szerű karbantartást" (tipikusan JMicron vagy Toshiba vezérlők), az ilyen SSD-k XP alatt is használhatóak, belassulás nélkül)"
Én már több mint fél éve használok XP alatt Kingston SSD-t (ha jól tudom, JMicronos), és a HDD-re cache-elt Firefox mellett pár apróság van beállítva (pl. auto defrag ki), és ugyanúgy hasít, mint újkorában.

-
lsc
nagyúr
Üdv
Mennyire gond az ssd-nek hogy nincs szünetmentesem ? Aránylag stabil az áram, de azért egy évben egyszer-kétszer elmegy nagyobb viharban .Még egy kérdés, az amd ahci drivert mikor kell telepíteni, win telepítés után ? Kell telepíteni, vagy jó amit a win7 felrak ?
-
freestailo
őstag
Sziasztok!
sata3-as 128 (vagy 120) gigás ssd-t szeretnék venni rendszervinyónak, win7 hez, és néhány játékhoz. Tudnátok ajánlani melyiket érdemes megvenni?
-
zack
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
Nekem 80Gb az Intel, és lassan befejezem a telepítést. Játékok nélkül egy Win7 Ultimate 64bit (eddig) driverekkel, és a használt progikkal a 78Gb-ból 52Gb van szabadon. Ha teljesen befejezem, lesz kb. 50Gb szabad. Ha 8-10Gb szabadon hagyok, (nem tesz jót ha tele van), akkor is van 40Gb helyem. Sztem ez bőven elég pár darab játéknak.
Nem éri meg 120+Gb felett nézelődni, mert még irreálisan drágák. Ráadásul ezek inkább az OP rendszer műveleteit rövidítik le drasztikusan, és bár gyorsabban töltenek be a játékok is, egy WD Raptorhoz képest nincs akkora különbség, mint rendszerlemezként.
Vagy vegyél Intel vezérlőset, vagy törekedj a legjobb ár/érték arányra, amit meg jelenleg a Kingston tud. -
törölt tag
No végeztem egy új mérést bekapcsolt Prefetch és a Superfetch mellett is. Helyesebben két mérés ez , mert két részből adódik össze. Így csak az indexelés van nálam kikapcsolva és a töredezettségmentesítés.
-
David89
tag
hello!
ehhez a konfighoz szeretnék ssdt, 120 gbsat, 50 rongy körül:
asrock x58 extreme, sata2vel, de van bővítő kártya hozzá sata 3 szintén asrock
intel i7 920 alapon
6 gb ram
3 tbnyi merevlemezelső körben az ocz agility 3ra gondoltam, tipp?
-
S-IW
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kösz szépen az ismertetőt. Kár, hogy egyelőre nem tudom korrekt módon leellenőrizni, működik-e. Bár lenne rá egy lehetőség , de ezért nem fogom tele írni az ssd-t.
-
törölt tag
Helló, én nem hallottam erről a széria hibás történetről .
Valaki tudja esetleg, hogy mi volt a gond ? Illetve mi volt rá az orvosság ? Firmware frissítés ?
-
Attix82
addikt
Üdv!
Egyszerű kérdésem lenne:
60-80 Gb SSD-be melyik a legideálisabb Win7 +1-3 játékhoz. KB 40-50 Gb menne rá.
Köszi

-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
wwenigma
üzenetére
Felejtsd el, már ez a progi sem a régi...
Direkt leszedtem a legutolsó x64-est, nálam is most ilyen a "kijelző"...
Lehet, hogy lehet állítani, régebben még lehetett erre használni, most már ezek szerint nem...
Töröltetem is egy modival a korábbi hsz végét, nehogy sokan rászabaduljanak a porogira, mert felesleges... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Frenky89
üzenetére
Dehogy vagy noob, max kalibrálni kellene a monitort...

Na de viccet félretéve, a nagy lila területekre fókuszálj, az egyik esetben(ahol nincs trim) nem összefüggő lila területet látsz, hanem a blokkon belül (egy-egy kis lila négyzet) más színek díszelegnek. Na ez jelzi, hogy a TRIM nem dolgozik.
(Azt nem néztem, hogy azért nem megy a TRIM, mert az egyik Intel SSD nem is támogatja, avagy mert letiltották) -
Sziasztok.
Szeretnék a gépembe egy SSD-d, rendszerlemeznek, mert szerintem dög lassú a vinyóm.HDD: Western Digital WD10EARS-00Y5B1 ATA Device (931 GB, IDE)
ALAPLAP: Asus P7H55D-M ProTudnátok ajánlani egy jó ár/érték arányú SSD-t ?
-
Frenky89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, hogy noob vagyok, de mit kell figyelni a trim vs. nem trim képeken?
-
cszn
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
Megint okosabb lettem. 
-
Akkor megpróbálom a lehető legegyszerűbben, hétköznapi (ha úgy tetszik fapados) nyelven megfogalmazni a dolgot, akik mélyebben érdeklődnek a téma iránt, elsősorban számukra néhány szakmai doksit is belinkelek.
# Az IDE és AHCI, azok SATA(Serial ATA) üzemmódok. Sokan az IDE hallatán régi "IDE-s vinyókra" (Parallel ATA) gondolnak. Ne tegyék, SATA üzemmódokról van szó)
# A TRIM az egy ún. ATA parancs
# Ezt a parancsot bizonyos OS-ek tudják elküldeni pl W7/ WS 2008 R2/Linux/Opensolrais stb stb, XP és Vista nem (Vista esetén elképzelhető, hogy egy frissítés keretében képes lesz rá a jövőben)
# Az SSD-nek is támogatnia kell TRIM-et (az, hogy az ssd-támogatja, vagy a firmware-e támogatja ugyanazt jelenti, csak a megfelelő firmware frissítésről gondoskodni kell, ha szükséges)
# Ahhoz, hogy a megfelelő OS eltudja küldeni a TRIM parancsot, ahhoz az ATA vezérlőnek meg kell felelnie egy szabványnak (Standard), nevezetesen ATA8-ACS2 Standard Bővebben a szabványról, valamint a drivernek (pl az AHCI drivereknek) is kompatibilisnek kell vele lennie.
A fentiekből belátható, hogy a TRIM parancs küldést nem befolyásolja a SATA portok üzemmódja, csak azok vezérlőinek/drivereinek (in)kompatibilitása a fennemlített szabvánnyal szemben.
(Gyártók is megjelölik a szabvánnyal való kompatibilitást, érdekességként pl Crucial - Command Set# W7+SSD(ami támogatja a TRIM-et)+AHCI üzemmód sem garantálja, hogy a TRIM működik is. A W7 AHCI driverével nincs gond, ellenben az Intel/AMD AHCI driverek (főleg a régebbiek) nem támogatják a TRIM-et. Ilyenkor jön elő az a jelenség, hogy idővel (sok törlést követően) tekintélyes sebességvesztést tapasztal a user. (Kivétel ez alól azok az SDD-k, amelyeknek a saját vezérlőjük végez "TRIM szerű karbantartást" (tipikusan JMicron vagy Toshiba vezérlők), az ilyen SSD-k XP alatt is használhatóak, belassulás nélkül)
[ Módosította: Pompi ]
-
Kicsiguszti
tag
Egy másik Vertex2-es problémám is van. Láttam, hogy mások frissítették a firmware-t, és jelentős gyorsulást értek el vele. Nekem az 1.33-as verzió van rajta, és frissíteném a legfrissebbre. Ha az SSD-ről megy a windows, akkor azt olvastam, hogy saját maga alól nem lehet frissíteni. Rákötötem egy Winyót Xp-vel, és arról is próbáltam a frissítést.
A gond az, hogy mind2 esetben azonnal lefagy a gépem, és csak reset-tel lehet újraindítani
Csak az OCZ programjával megy a frissítés, vagy lehet külön is beszerezni+frissíteni magát a firmware fájlját? -
beci
őstag
Sziasztok.
Ezek közül melyiket vennétek?
Kingston 64GB SATA2 2,5" (SV100S2/64G) SSD 26.500
Kingston 64GB SATA2 2,5" (SVP100S2/64G) SSD 33200
Mi a különbség,és megéri-e a közel 7ezres ár különbséget?
Aktív témák
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nézz inkább általános használati összehasonlításokat. Minimálisak a különbségek. Az árakban kevésbé.

Akkor jöhet akár atomháború is, biztonságban vannak az adataid.

Csak az OCZ programjával megy a frissítés, vagy lehet külön is beszerezni+frissíteni magát a firmware fájlját?