- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz
Matyó83 #49209 üzenetére
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
jozsi252
veterán
válasz
Matyó83 #19674 üzenetére
Parancssort adminként indítsad el majd írd be ezt
fsutil behavior query disabledeletenotify ha 0 értéket ad ki akkor jó a trim
böngésző cache-t átrakni különböző programokkal lehet DataRAM RAMDisk ezt ajánlom ha nemakarsz pénzt kiadni érte, 4gb-ig ingyé van ha jóltudom. Betudsz vele mindent állítani, pl hogy gép kikapcsolásnál mentse le 1 file-ba a böngésző adatait, ez azért kell mert mint tudjuk a ramba tárolt adatok a gép kikapcsolása után elvesznek, de így nemfognak hogyha lementi őket a progi leállítás elött, majd gépindításnál újra beolvassa az előzőleg elmentett adatokat.
Alignálás az arra való hogy megnézd hogy rendben van-e a partíció eltolásod. ezt úgy tudod megnézni hogy futtatásba msinfo32 - > összetevők - > tárolás - > lemezek.
Itt megkeresed az ssd-t, olyat keress nála hogy partíció kezdetének eltolása ami ottvan szám és azt elosztod 4096-al és egész szám jön ki akkor rendben van az eltolásod. De ha win7es telepítővel formázod meg az ssd-t és úgy telepíted fel a wint akkor nemlesz gond ezzel
Illetve böngésző cache-t úgytudod átrakni hogyha kész a meghajtó amit ramdiskel csináltál akkor pl ff-nál. címsorba: about:config - > új karakterlánc - > browser.cache.disk.parent_directory ezt beírod majd köv ablakba egy elérést fog kérni oda meg meghajtóneve:\Firefox-Cache\ de igazából a mappa neve mindegy, csak az elérési utad legyen jól megadva.
-
jozsi252
veterán
válasz
Matyó83 #19667 üzenetére
Szintén azt vallom hogy nem érdemes kímélni az ssd-t elvégre azért vettük hogy jó gyors legyen a rendszerünk. Pár dolog amit ajánlok azért.
1; Böngésző cache-t rakd át ramdisk-re ettől fog gyorsulni azért a böngészés.
2; Nézd meg hogy a TRIM működik-e
3; Defragot elvileg a win7 alapból kikapcsolja de azért nézd meg
4; Illetve nézd meg hogy az alignálás rendben van-e
Naggyából ezek amik fontosabbak, a többi beállítás már télleg a túlzott kímélésre van.
-
Ist
tag
válasz
Matyó83 #19477 üzenetére
En a EASEUS Todo Backup Free 2.5 hasznaltam es jelenleg is hasznalom (SSD mentesre), amikor a vinyo windows boot particojat (ami nagyobb mint az SSD merete) clone-zom at az SSD-re.
Egyszeru kezelni Tools alatt Disk Tools menuben megtalalhato a clone disk, vagy clone partition. Clonozas elott lehet allitani a particio meretet is.
-
mpierre
veterán
válasz
Matyó83 #19482 üzenetére
A bizt mentésnél a dvd-t (helyreállító lemez készítése) választod ki, arra megcsinálja a telepítőt, míg a többi adatot egy tetszőleges particióra írja ki. A dvd-n tán 1GB helyet foglal az egész, minden mást betömörít a hdd-re....
Boot a dvd-ről, majd a w7 a dvd és a particióra mentett adatok segítségével helyre pofozza a rendszert az ssd-n. -
Syl
nagyúr
válasz
Matyó83 #19482 üzenetére
Én egyszer a következő módszerrel költöztettem win7-et hdd-ről ssd-re:
A gépet a win7 telepítő dvd-ről indítottam és elnavigáltam vele egészen addig, amíg az ssd-n létrehozta a két partíciót. Utána restart Hiren"s Boot CD-vel, majd szépen át-ghost-oltam mindkét partíciót a vinyóról az ssd-re.
Nyilván ez nem járható ha a HDD-n több adat van, mint az egész SSD.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Stellar Blade
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged