Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
a samsungnak van saját programja, talán az tud ilyet is
-
Samsung PM 810 kondíciót mivel lehet nézni? Christaldiskinfo nem írja

-
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Na úgy fest valamilyen kábelhiba volt.
A Win7 telepítése után egy másik meghajtó eltűnt működés közben, ekkor kezdtem gyanakodni, hogy valami a kábellel hibádzik.
Kicsit átrendeztem a vinyókat,mert a ház felépítéséből adódóan elég szűkös a hely a HDD-k mögött a kábeleknek. így remélem jó lesz. -
kertsa
senior tag
E nagy kérdés eldőlt

Megrendeltem az M4-et
Remélem hamar megkapom és eredményekkel szolgálhatok az érdeklődőknek 
-
viharhozo
addikt
Helo!
128 gigas Samsung friss rendszerrel. Realis vagy elcsesztem valamit?

-
P.H.
senior tag
80 GB-os Intel X25-M pár hete lett egy éves, XP alatt majdnem 400 napja folyamatosan használva, CrystalDiskInfo szerint 100%-os.
S.M.A.R.T. másképp:
Valamivel több, mint 1 TB írásonként megy le 1%-ot a Media Wearout Indicator (99-re 0.5 TB után ment le, 98-ra 1.6 TB-nál), ez átlagosan cellánkénti 14-15 írást jelent; és billeg az átmenetkor néhány napig fel-le akár pár 10 percenként is, most épp 97-98 között két napja, azaz úgy tűnik, ha legalábbis van rá elég szabadideje, akkor tényleg pakolgatja belül magától a soha nem írt adatokat a cellák között ide-oda.
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Palafi
üzenetére
Nos sajnos ez sem segített, a teljesen meztelen, zsír új csak SSDre telepített rendszernek is kellett 80 mp mire felállt. Esetleg lehet összefüggésben azzal, hogy milyen chipsetes az alaplapom? AHCI be van kapcsolva BIOSba.
Jah, lemértem, a régi winyoról 120 mp alatt van asztal. -
mcwolf79
veterán
Üdv All!
Ma hazaérkeztem, be akartam kapcsolni a gépet. Nem bootol be. Mikor be kellene jönnie az asztalnak fekete képernyő,közepén az egérkurzorral. Nem segített más, csak a reset gomb. Következő körben már nem látta az SSD-t. Mondom, mi a pék van ?!?
Gép oldala le,variálás a táp- és SATA kábelekkel. Néha látja,néha nem. Ekkor már kezdtem elkönyveli,hogy mehet vissza garba az SSD.
Még egy próba: összes kábel ki, csak az SSD-t hagyom a gépen. Win7 telepítő be, telepítés indít. Eddig minden normálisan működik,most frissül az OS.
Mi a faxtól lehetett ez? Kezdi megadni magát az SSD?
Ja, egy Corsair Force series 60 GB-os vinyóról van szó. -
Vladi
nagyúr
Akkor vegyük úgy, hogy rábeszéltetek a samsungra.

-
ClaydovE
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszönöm!
-
ClaydovE
aktív tag
Melyiket éri megvenni a 2 közül?
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5 SSDNow vagy
A-DATA 60GB SSD 2,5"SATA3 AS511S3-60GM-C
Nagyjából egy árban vannak, az A-Data elvileg gyorsabb, de biztos az a jobb?
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás elött állok és ezt a típust néztem ki KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G ebben az árkategóriában és mérettel(30k körül) van olyan amit esetleg érdemesebb venni, vagy teljesen rendben van ez az ssd?
-
kertsa
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
igen, hallottam hasonló rémhíreket róluk, de remélem engem nem szívatnak meg... ha mégis, akkor van a fogyasztóvédelem, ha már bukni kell, akkor essünk nagyot, de akkor ŐK sem teszik zsebre
egy-két post ide az aprók közé, és még jobban csökken az amúgy sem nagy hírnevük 
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Valami jó kis ssd-t szeretnék én is, elsősorban oprendszernek. Amit már néztem:
Intel 320-as 80 G viszont ez csak 90 MB/s írást produkál?

Samsung 470 64 gigás.Gyors és modern érdekelne, árral olyan 40 k-ig mennék. Mi más jöhet még szóba? Annyira nem vágom ezeket .

-
kertsa
senior tag
Reméltem is, hogy a INTEL nem huny szemet egy hibás FW felett és gyorsan orvosolja a hibát
De ha lenne M4 Hardverkerbe, akkor at vennék... 64gb nekem elég, olcsó és Sata-3 támogatás, ami a későbbiekben még jól jöhetett volna...az biztos, hogy ha ennek a garinak a végére érek, többet nem rendelek tőlük
eléggé üresek a polcok... kicsi a kínálat 
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kertsa
üzenetére
Csak nehogy az legyen, hogy majd azt mondják, hogy náluk nem jelentkezett, én vittem oda vissza sektorhibás hdd ét, mire közölték, hogy amíg a gyári progi lefut, addig nem cserélik ki, a küszöbböt már rég tullépte.
Mai napig is megy ugyan, de már 243 hibás sectornál tart.
Sentinel szerint már rég meg kellett volna halnia.
Összesen 45 nap üzem van benne, egy külső 2,5 hdd ről van szó.Vagy mondok még jobbat, originál lapot bontottam ki, én vettem ki a leragasztott zacskóból.
Leveszem a cpu foglalatáról azt a kis kupakot, és a tüskék, össze vissza.
Erre közölték hogy nem cserélik ki, mert biztos én görbítettem el.
Ez a nagyker szervíze volt már.Na most ilyenkor mi van ?
-
cszn
őstag
De nem lehetett hallani (én legalábbis nem olvastam sehol), hogy azoknál is előfordult volna a hiba.

(#21260) radi8tor1 Én biztos nem.

(#21263) kertsa Ha minden igaz már kész van a hiba javítása csak még idő míg átmegy a tesztidőszakon. Ennek ellenére az intelek a legmegbízhatóbbak.

-
kungzi
veterán
sziasztok
szerintetek ez milyen?
-
kertsa
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hardverker
de nem sok választási lehetőségem van, mert gariba megy vissza egy alaplap, de, hogy ne maradjak gép nélkül rendelek egy másik lapot, és majd a hibásért cserébe lesz az SSD
a lap PCI hídja hibás, és a hangkarin átjön minden zaj a gépből 
-
Palafi
aktív tag
válasz
Re-Tech
üzenetére
Miért kellene az 1TB adatot mozgatni?
Vinyó lehúz, csak SSD-re Win, majd vinyó vissza, és minden OK.Nálam amíg diszkrét kártya nélkül (prociéval) indult a gép, annyira gyors volt a boot, hogy a kezdőképernyőn (Win7 64bit) nem volt ideje összeállni a négy színnek. Mire összeállt volna, addigra már a kezdő képernyőn volt a rendszer. A net csatlakozására kellett még várni, különben minden ment már. Az időt nem mértem, de pokoli gyors volt. Diszkrét kártyával "belassult" arra a 20-25mp körüli időre.
@kertsa: Mindenképp megéri, mert újabb széria, és több a garancia is rá.
-
kertsa
senior tag
Az
Intel 80Gb X25-M,
és az
Intel 80Gb 320 Series
1500ft a különbség

Ebben az árkategóriában már nem tétel, de megéri ezt a kis pluszt? Mert ha nem, akkor az a pénz fedezi a postaköltséget

-
S-IW
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Nekem Kingston SV100S264G van. A Windows7 32bit Boot idő 21mp + az alaplap 20mp-e.Gyakorlatilag a bekapcsolástól számítva 45mp eltelte után kezdhetek netezni. Nem sok program indul, víruskereső, minialkalmazások, HD Sentinel, MSN...a szokásosak. A Windows szolgáltatásaiból ami nem kell, letiltottam, bár lehet, hogy ez nem sokat jelent. A HDD boot idejétől kb. 20 mp.-el lett gyorsabb. Az alaplapom nem támogatja az AHCI-t, úgyhogy IDE módban működik.
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Re-Tech
üzenetére
Azt hiszem itt van a kutya elásva:
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_20911-20911.html
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_20921-20921.htmllegközelebb előbb keresek, csak utána kiabálok segítségért

@wwenigma: AHCI megy és üres SSDre telepítettem, viszont a tárolós HDDn ami csatlakoztatva volt telepítés alatt is, van 3 aktív partició is. Valszeg ez zavar be nálam.
Particion Magiccal le tudom szedni az aktív státuszt a HDDn lévő drive-okról menet közben? Ha ezek után aktívá teszem az SSD meghajtót akkor helyesen arról fog bootolni teljes egészben és gyorsulás várható?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Re-Tech
üzenetére
Na ez érdekes, mert ha nem is egetverőn lett gyorsabb nálam sem,
(friss win ről beszélek)
Azért lasabb nem lett.Amikor új lett az SSD ém a cégnél lévő géépbe próbáltam ki, Acronissal áttettem rá a rendszert.
AHCI ben volt elötte is, úgyhogy csak rá kellett tenni, átkörni, és már ment is.Már az első bootnál, úgy éreztem, mintha kicsit gyorsabb lett volna,
A szintetikus teszt az egy dolog, a valós körülmények a fontosak, én nem is nézem sebességtesztet, mert ha más környezetben van a drive úgy is más lesz vagy lehet az eredmény.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Re-Tech
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap üzemeltem be egy Kingston SVP96-ost és az lenne a kérdésem, hogy normális dolog-e, hogy egy friss Win7 SP1 64 bites oprendszernek a bootideje 1:40 mp legyen? Előző winchesterem ennél sebesebben töltötte be az 1 éves telepítést ugyanebből...
Érzetre eddig csalódás, nem hozta meg a hűb*** érzést, sőt ez a bootidő elég aggasztó. A program telepítések gyorsnak tűnnek, de ennél azért többet vártam. Alignálás rendben és minden nem kellő dolgot kilőttem a winben (prefetch, stb.). Crystaldiskmark szerint hozza az elvárt sebességet.
-
Cadal
őstag
Fail!
Amúgy ha megnézed a linkelt képek hivatkozási címeit látszik, hogy a CDM teszt még üresen állapotban készült pár nappal a bootidős teszt előtt. Így igazából úgy lett volna helyes, hogy kérsz egy telepített állapotú CDM mérést is!
Valszeg nem lesz olyan fényes mint üres állapotban. De az SSD-k már csak ilyenek. -
kertsa
senior tag
(#21227) Hanok - (#21228) Core2duo6600
teljesen jogos... valamivel meg kell TÖLTENI a vinyót

-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
K!$$rác
üzenetére
Joformán csak a vezérlő számít, hisz ettől függ a drive képessége.
Az fotnos, hogy a Trim et tudja.
A rendszert érdemes újratenni.A többi kérdéseddel kapcsolatban olvast át azt a 2 cikket, ami az első hozzászollásnál linkelve van.
Utána már ki fogod magad ismerni.(#21226) kertsa
Hát van bővel az biztos

-
kertsa
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
5 db 2 tb os
minek annyi? Azt írják, hogy egy pc-n a HDD-t 70%-ban erotikus tartalommal töltik meg... akkor számoljunk 
-
K!$$rác
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
néztem én is de nem nagyon értek hozzá, eddig nem foglalkoztam az ssdkkel...
vezérlő jó benne? és a cache mekkora??? mert eddig nem láttam sehol :S:S elv. 3.4 W-ot fogyaszt az nem sok? bár ennyi pénzért nem csak szerintem tuti befutó

köszönöm szépen
oké megrendelem kihozzák és hogy teszem fel rá az op. rendszert hogy ne kelljen újra tenni ??
-
K!$$rác
tag
[link]
Help !! -
Speed®
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Konkrétan nem ár/érték arányról van szó hanem hogy 26k-ért vettem az SVP100S2/96G-t úgy hogy a 64-es 32k-volt ugyanott....De önérzet is van a vilgáon...
Lehet én is csak 64-est vettem volna ha csak akkora kell.... 
-
Sonja
nagyúr
-
The.Bali
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Köszi nektek!
Ez így akkor eléggé elgondolkodtató
SVP100S2/64G - 28k a legolcsóbb helyen
Annyi az ára, mint a 96GB-osnak.Sokkal jobb lenne a Toshiba kontroller, mint a JMicron JMF618?
Gondolom akkor a Corsair 60GB Nova (CSSD-V60GB2-BRKT)-ban sincs jobb kontroller, mint a JMicron JMF618.2 hét múlva venném. Jó lenne ha picit erősödne a Ft, és ez a 96GB-os leesne 2k-val. Bár nem látok nagy esélyt rá, de a remény hal meg utóljára

-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
fenergie84
üzenetére
Mutass mar egy helyet ahol olcsobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fenergie84
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
amit én írtam az a V+100 széria...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Olyanom van, de még SNVP325-S2/64GB hivták
-
cszn
őstag
válasz
joker55
üzenetére
Az a helyzet, hogy az említett SSD-nek igazából csak 60 giga a használható területe és az formázva annyi amennyit írtál. Ebből kell gazdálkodni. Win7 mérete jelentősen lecsökkenthető, de azt majd másik topikban kérdezd inkább.

(#21206) atakats Az OCZ-k a legkevésbé megbízhatóak úgyhogy azt inkább nem ajánlanám. Az A-data is hasonszőrű a vezérlője miatt, úgyhogy én egy Crucial M4 128gb-ra vadásznék a helyedben.

-
atakats
csendes tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnáék venni 120GB kapacitással. A gépet elsősorban munkára használom. Win7 x64, Office 2007, MS SQL Server és virutális gépek (Oracle VirtualBox) lennének az SSD-n rajta. Az alábbi kettőt néztem ki:
- A-DATA 128GB SATA2 2,5" S599 AS599S-128GM-C
- OCZ 120GB SATA2 2,5" Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120GFontos a sebesség és a megbízhatóság. A keretem max 50k. Melyiket javasoljátok? Vagy esetleg valami mást?
Előre is köszönöm.
-
joker55
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Vettem egy A-Data S599 64GB SSD-t, feltelepítettem rá a Windows 7-et, és ezután a rendszer csak 55,8GB-osnak érzékeli. Ez természetes? Lefoglal magának valamennyi területet a helyes működéshez vagy valami baja van?
Azt tudom, hogy 20%-ot meg kell hagyni üresen, de akkor ez most az eredeti 64 giga vagy a telepítés utáni 55,8 giga 20%-a legyen?
Még egy dolog: tegnap még 14 GB volt üresen, kikapcsoláskor a win telepített jópár frissítést, ma reggel már csak 11 GB volt
Nem használtam még soha win7-et, ez megszokott, hogy egy update 3 giga helyet leszívjon? Ez elég gáz. Nem lehet valahogy visszacsinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
wwenigma
Jómunkásember
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék új gépbe (Core i5-2500K; 8GB Kingston DDR3 RAM) SDD-t venni rendszernek.
60 vagy 64GB-osat szeretnék. Kisebbet nem.
Minél kevesebbet tudnék rákölteni, ezért ha jól gondolom csak két szóba jöhető SSD van:Corsair SATA2 2.5" 60GB Nova (CSSD-V60GB2-BRKT)
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64GViszont nem tudom melyik lenne jobb választás? Melyik a gyorsabb mind elérési idő, mind adatátvitel szempontjából? Melyik lenne a megbízhatóbb?
Erről a 2 SSD-ről sajnos nem találtam összehasonlító tesztet. Remélem ti tudtok segíteni!

Előre is köszönöm!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kertsa
üzenetére
Nekem 4 db van , + 5 db 2 tb os, nincs az tárhely ami nekem elég lenne

(#21201) cszn
A kinsgton nál is láttam egy számlálót ami folyamatosan emelkedik, különböző mértékben, azt írja rá, hogy gyártó specifikus, de szerintem az lehet az, most nem vagyok otthon nem tudom megmondani, hányas attributum ez, -
cszn
őstag
S.M.A.R.T.-ban csak az intelek számolják az írt mennyiséget. Más megoldás pl. a HD Sentinel, de nyilván csak a telepítés után tudja számolni és csak közelítő értéket ad.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SkyShowtime
- OpenMediaVault
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem hamar megkapom és eredményekkel szolgálhatok az érdeklődőknek 
tesómnak samsung 470 series van és über gyors 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)