- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55432 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, nem ismerem a rendszeredet. De ha ismerném még úgy sem tudnék válaszolni. Nem feltétlenül jobb minden esetben a hangkártya, saját rendszerem kapcsán is inkább csak annyit mondanék hogy más.
"Én is csak végfokként használom az AVR-t."
Nem. Te dac-ként és elő-végfokként használod, csak a processzálási, korrekciós feladatokat bíztad a pc-re.
Én az ext.in analóg bemenetét használom ami kikerüli az egész dsp, D/A rendszerét, a távkapcsolóhoz is csak addig nyúlok amíg bekapcsolom/kikapcsolom, a hangerő egy fix értékre van beállítva már induláskor ahonnan nem is mozdítom. Ha szőrszálhasogatni akar valaki, nálam is működik az előfok része mert teljesen megkerülhetetlen, de ettől jobban már nem lehet "végfokosítani". -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55424 üzenetére
Két mérés van benne
Room_40Hz_80Hz
Room_All80Hz
Részletezd légyszíves, hogy pontosan mit is mértél itt? Melyik dobozt? Az egyik front+szub 40 és 80Hz-es vágással?Nem vagyok a téma szakértője, de nekem ez alapján a 80Hz-es vágás szimpatikusabb. Az a 40Hz-es beszakadás (gondolom fázishiba) már biztosan kihallható.
Nekem 100Hz-es vágással volt a legkevesebb hiba, ahogy elkezdtem lefelé vinni egyre csúnyábban nézett ki nekem is. Az hogy mi bántja a füled, nem tudom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55418 üzenetére
Ezek a grafikonok kiértékelhetetlenek így.
Sokkal-sokkal szűkebb SPL skála kellene és odaírhatnád milyen simítást raktál rá. De a legjobb ha lemented és megosztod az mdat fájlt mert abból mást is meg lehet nézni nem csak az SPL-t. Plusz azt sem igazán tudjuk mit mértél és hogyan. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55413 üzenetére
Ha lefuttatsz cavernben egy mérést, utána nyugodtan állítgathatod a beálíltásokat és kiexportálhatsz többféle variációt próbálgatni, nem kell újat mérni hozzá. (különböző célgörbéket, különböző vágási frekiket). Utána meg csak EQ APO-ban cserélgeted a fájlt.
Szerkeszthetnéd a txt-t is persze, de több mindent kell átírni és elírhatod véletlenül valahol. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55408 üzenetére
Az EQ APO-nak van egy "digitális korlátja", nem mehet 0dB fölé. Viszont a pozitív EQ-k és a csatornaösszegzések (minden dobozról levágott mély átirányítva a szubra) ezt pozitívba viszik. Szóval ez leginkább az LFE csatornát érinti és klippelne miatta. (Legalábbis elméletben.... bizonyos effekteknél csúcson előfordulhat. Nekem sokáig pluszban volt és amúgy nem vettem észre belőle semmit.)
Ezért húzza vissza sajnos a cavern ennyire a hangerőt, az EQ APO korlátja miatt. Ezzel vagy együtt tudsz élni vagy nem használod.Itt mutatja ha gond van. A peak gain nem mehet nulla fölé mint a képen. LFE csatornán érdemes nézni, mert ott fordulhat elő leginkább.
:
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55406 üzenetére
Ha eq apo-ban a crossover rész aktív akkor szól a szub sztereónál is. Még mindig nem ajánlom hogy össze-vissza állítgasd az avr-t mellé.
Első körben úgy futtattad a cavern-t hogy small-on voltak a dobozok? Ha igen az is hiba volt.Ez a crossover, az elején van a cavern-es fájlnak.
Én ilyen beállításokkal szoktam futtatni a cavernt, ne zavarjon meg hogy a felsőben 100Hz-es crossover van ezen meg 80Hz-es.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55399 üzenetére
AVR-ben jobb kinullázni mindent. Távolságokat nullára, minden dobozt large-ra, szobakorrekció stb. off.
A cavern-ből kiexportált fájl tartalmaz mindent. Ha benyitod EQ APO-ban láthatod. Kb. benne van minden kérdésedre a válasz.
Az ebben használt crossover mondhatjuk, hogy fázishelyes ellentétben az AVR-ével.
Praktikusabb, átláthatóbb is szerintem ha minden itt van megoldva és nem kavarodsz össze a beállításokkal. AVR-en egyedül a CH level beállításokat ajánlott egy szintre hozni, de minden egyéb beállítást érdemes nullázni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55381 üzenetére
Furcsa mert fordítva kellene lennie. Ha aktív a cavern-es EQ akkor halkabb.
Leáll a mérés hogy túl hangos? Ilyennel mondjuk küzdöttem én is eleinte, de én nem umik1-el mérek és az spl kalibrálást is megcsináltam. Az is befolyásolta a dolgot, hogy a win hangbeállításoknál a mikrofont 100%-ra vagy 80%-ra húztam.
Mást sajnos nem tudok mondani, én sem ismerem tökéletesen a REW-et. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55379 üzenetére
Ott a beállítások fülön nem kell kalibrálgatnod (az umik1- kalibrációs fájl megadásán kívül)., ne nyírd ki a magasaid azzal a sweep-el. (Amúgy itt én is szerencsétlenkedtem egy sort.)
SPL Meter-nél kell összemérni a hangerőt külső SPL mérővel [link], de UMIK1-nél erre sincs szükség elvileg. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Skyner #55373 üzenetére
Remélem UMIK1-el mérsz és nem az AVR mikrofonjával.
Egyszerű a pc-s processzálás de aki nem látja át tökéletesen annak mégis problémás mert sok apró hibát lehet véteni... Nem is szoktam már mostanában ajánlgatni mert csak a kínlódás megy, hibát keresni egy fórumon keresztül pedig nehézkes és időrabló.
Írni kellene róla egy step by step összefoglalót, csak még nem volt kedvem/energiám. Pedig jobban jártam volna ahány embernek már írogattam ezzel kapcsolatban.Kis segítség REW-hez:
REW mérést nem részletezném mert az megint egy bővebb téma és nem is tudnám itt végigmutogatni. Bal és jobb csatornát tud mérni. Ezt ki tudod trükközni azzal ha EQ APO-ban átirányítod a REW-ben bal frontra küldött mérőjelet a mérni kívánt csatornára.
EQ APO-t így állítom ha magában a szubot akarom mérni.
Ha centert akarok mérni
Ha centert+szubot akarok mérni (bekapcsolom a crossovert)
Meg persze EQ-val EQ-nélkül ... csak kapcsolgatni kell, hogy épp hogy akarod.Itt nekem külön fájl van a crossovernek meg külön az EQ-nak. De csak annyi hogy a cavernből kiexportáltat ami tartalmazta a crossover beállításokat is külön szedtem hogy külön tudjam ki-be kapcsolgatni.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Skyner #55343 üzenetére
"tudtommal ha HDMI-n tolja ki a PC a hangot, akkor legfeljebb sztereó hangnál tud korrigálni az APO és a CAVERN, viszont ha dekódolja a HD hangformátumokat, akkor csatornánként ki tudom vezetni az összes HD formátumot kezelni tudó erősítőmre"
Nem ìgy van. HDMI-n is ki tudsz küldeni kikòdolt, ès EQ-APO-val moddokt sokcsatornás hangot.
Nem kell hangkártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest