- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #25155 üzenetére
Köszönöm!
Kaptam egy kis segítséget is hozzá, és van benne egy kis hiba is, de elsőre nem rosszMondjuk nem fogok kábeleket gyártani, max csak magamnak
Készen van már az xbox táp is. Már csak tesztelni kelleneTegnap, hogy olvastam a HM topikba a spotify-ról, gyorsan be is lőttem, meg a mobilos távrecsegőt hozzá, háttérzenének tökéletes lesz
Ezek a listák tök jók szerintem
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#75912448 #25087 üzenetére
Véleményed szerint akkor felveszi a versenyt a 4130T-vel? Még ha ez utóbbiról be is bizonyosodik hogy nincsenek letiltva bizonyos funkciók? Szerinted melyik alaplap illik hozzá? Inkább kicsit túlméretezve gondolkodnék mintsem alá...
Még egy kérdés:
Hogy lehet azt megoldani hogy erősítőn keresztül is, és közvetlenül TV-re kötve is lehessen használni egy HTPC-t? (HDMI ugye menne az erősítőbe..)
Azért kérdezem csak, mert gyerekeknek mesenézéshez nem kapcsolnám be a teljes rendszert...
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #25040 üzenetére
Hát én nem vennék magamnak (de nem is ajánlanék senkinek) intelt (HTPC célra), a korábbi i5 430M és i5-4670 szürke skálás próbáim alapján... Valószínűleg driver kérdése a dolog, de a képminőség (talán színhűség is) láthatóan gyengébbnek bizonyult, mint A10-6800-on (v. korábbi tapasztalataimhoz viszonyítva (A8-3870, A6-3500). Valsz. mindenféle képminőség javítással lehet elérni javulást, de az AMD-n jellemzően épp kikapcsolunk mindent.
Persze lehet a celeron jó, de nem hiszek a csodákban.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #25037 üzenetére
Egyszóval annyi jó megoldás van már kicsi, energiahatékony HTPC-re, hogy alig lehet választani.
Ezt most viccen kívül írom.Ha nekem kéne választani:
Alap lejátszásra Pentium, Ivy, ha nem érdekes a 24p, Haswell, ha érdekes. Igazából alig van árkülönbség.
AMD-ből bármi jó.Csak a fogyasztás nagyobb kicsit, de ügyeskedve nem jelentős a különbség. Talán a hűtés/ház döntő, hogy mennyi akar az ember +10-20-30W-tal vacakolni. Egy alulfeszelt A4 azért nem eszik sokat.
3D-hez 3-4 magos AMD. Itt már egyértelműen nagyobb a fogyasztás, de ezt be kell kalkulálni. Feleslegesen erős cpu, de más lehetőség nem nagyon van. I3 esetleg, de az még erősebb és drágább feleslegesen.
(BD3D: Llanoból az A4 is tudta az MVC-t, de fórumok alapján kevés volt hozzá a 2 mag, inkább a 3 magos A6-3500-tol volt jó. Trinitybol már nem is tudják az A4-ek az MVC dekódolást, csak A6-tól felfelé... ami viszont szintén csak 2 magos.
)
Az érkezők közül egyértelműen a Kabini jó lenne. De az új Atom is, ha megjelenik desktopra... nem tudom.
Nagyon nagy különbségek már itt sincsenek, éveket nem érdemes rájuk várni. Ha most kijönnek valóban akkor esetleg. -
MM
őstag
válasz
#75912448 #25037 üzenetére
"Szerintem az eddig ismert infók alapján bevállalhatod az I3 4130T-t egy H87 lappal."
Szerintem B85 is vállalható, csak a H81 kérdéses!
Pl: Gigabyte GA-B85M-D3H
Még olcsóbban: Asrock B85M-HDS -
sb
veterán
válasz
#75912448 #25007 üzenetére
Én analóg 5.1-et használok csak jelenleg.
Beleolvastam a leírásokba. Látom, hogy processeket irtanak (meg egyéb más dolgokat, amiknek így elsőre nem látom az értelmét). Van valami leírás arról, hogy ennek konkrétan mi (és miért) a hatása?
Wasapi-nál nem az a lényeg, hogy direkt(ebb) a feldolgozás/továbbítás eleve?L4D2K, 1080p-, BD isokat minden DXVA-s vga elbír. Tehát gyakorlatilag bármilyen procit vehetsz ilyen szempontból.
-
L4D1K
őstag
válasz
#75912448 #24997 üzenetére
Szia. Ha nem üt el nagyon a témától, megkérdezném milyen véleménnyel vagy az új generációs pentiumokkal kapcsolatban, gondolok itt a 3*** szériára. Lecserélem a játékos gépet egy olcsóbb netezős megoldásra, amiről a zene és a film is menne. Egy g3220 köré tervezem az egészet, kérdésem az lenne, hogy jó ajtón kopogtatok e, ha erre váltok. 1080p, bd iso kat elbírja például? Köszi
.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #24997 üzenetére
Haswell Pentiumra gondoltam. Ha kell a jó 24p akkor Ivy nem jöhet szóba.
Általánosságban egyébként képminőségben nem hiszem, hogy sok eltérés lehet. A HQV 2.0 tesztről beszéltünk anno, hogy ott magas pontszámot csak a postprocess cuccokkal együtt lehet elérni (AMD-n így a DDR3-as lassú vga-k estek ki, Intelen pedig minden i3 alatt, amiben nincs ClearVideo). Másrészt viszont mindenkinek első dolga kikapcsolni az összes ilyet AMD-n is... szóval szerintem ezek mellőzéséből nem nagyon lehet hátrány.Hanghoz nem értek. Kérdezni is akartam mik voltak ezek a windows "optimalizáló" linkek itt fentebb...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #24988 üzenetére
Nem tudom mennyire hivatalos a hivatalos támogatás.
Lásd az intel kétséges feature listáját, de amd-né is a régi A4-es Llano is tud MVC-t, frame packed kimenetet, a tapasztalatok alapján mégsem biztos, hogy elvisz minden 3D filmet.Pgabor79.
Elvileg mindkét alaplap jó, de egy H81/B85 is teljesen jó lehet. HTPC célokra az i3 helyett elég egy Pentium/Celeron is bőven.
A játék már más kérdés. Oda jobb lenne az i3 IGP-je, de szvsz az sem lesz elég csak régi játékhoz. Tehát itt kb. mindegy, hogy i3 vagy Pentium.
Attól függ milyen játékokat akarsz. Low-medium nem túl régiek ill. régiek fullon: erre jobb egy AMD APU, de az sokkal többet fogyaszt (40-50W Intel cpu+IGP helyett 100W körül). Ha ez a cél akkor szerintem jobb egy Pentium+7750 kombináció jobb. Én is ezt tervezem most. Fogyasztásban ugyanez a 100W kb, de gpu-ban kb. 1.5-2x jobb a legerősebb APU-nál is.Összefoglalva:
- HTPC-nek cpu erőben a legkisebb Pentium is elég.
- Játékra a sorrend: Pentium, egy erősebb AMD kicsit jobb, az i3 a legjobb. De nincs nagy különbség és kb. 90%-ban elég a Pentium cpu erőben ide is.
Játékra vga-ban pedig:
- A Pentium gyenge.
- Az i3 jóval erősebb, de általánosságban is az gyenge. Inkább régebbi játékokhoz lesz jó csak.
- AMD újabbakhoz is jó low-mediumon, kisebb felbontáson. Kb. 2x gyorsabb, mint az i3.
- 7750: kb. 1.5-2x gyorsabb, mint a leggyorsabb AMD APU.Az utolsó kettő viszont már dupla fogyasztás kategória. Persze nem az áram árában lesz sok, csak ha ITX házról van szó figyelni kell a hűtésre.
Ez már nem kifejezetten a kényelmesen, passzív közeli hűtéssel megoldható HTPC kategória.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#75912448 #24988 üzenetére
Köszönöm! Egyébként szerinted mi más alternatíva lenne még? Illetve mi az ajánlott vétel manapság? (Ebben az árkategóriában)
A másik dilemmás dolog a ház. Hi-Fi szélességű házat tervezek, csak a ház magasságának kérdésében nem tudok dönteni. Ha esetleg később nagyobb hangsúlyt kapna a játék, akkor félmagas kivitelű videokártyák közül mennyire lehet válogatni? Gondolom itt már szűkebb a keresztmetszet... -
sb
veterán
válasz
#75912448 #24906 üzenetére
És sajnos még ez sem ilyen egyszerű, mert ahogy írtam korábban, változó, hogy az XBMC hol/hogyan droppol frame-et. Hiába nézzük csak a pontosságot, ha van frame drop az sokkal inkább meglátszik a képen, nagyobb az ugrás.
Elvileg:
AMD: 23.978 (+0.002)
Nvidia: 23.972 (-0.004)
Ivy: 23.973 (-0.003)De AMD-n soha nem droppolt az XBMC, Nvidia-n némi konfig file hekkelés után nem droppolt. Ivy-n pedig az átírt konfig mellett is droppol sajnos néha.
-
okiman
tag
válasz
#75912448 #24833 üzenetére
Lehet ebben a Q6600 processzor 23.976 támogatásban valami. Kipróbálom és reagálok. A mókás az egészben az, hogy a processzor 1 C2D 1.86Ghz-et váltott ami nem vitte a TMT5-öt és azért ez lett, mert az alaplap és a bios (DELL GX 745-minden változtatásra bepofázik). Ezzel a procival stabil és gyors a rendszer.
-
törölt tag
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24803 üzenetére
RGB a játékok miatt lenne jó, de ez htpc, webezés, film... Esetleg fotók nézegetése, gondolom ott is rgb lenne a megfelelő.
Viszont, rgb-ben mindig marad egy kicsi homályosság. A filmek egyébként is YC-ben vannak, azt is kipróbáltam és ott tisztább a kép, a színek is élénkek. (Sajnos nem jött meg az alkatrész a colori meterhez, a végső döntést az fogja meghozni). Az stb-t kis trükközéssel meg rá lehet venni, hogy elinduljon (ugye van ez a handshaking probléma), ill. írok a gyártónak, hátha javítják....
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #23840 üzenetére
Ismét szenvedtem egy kicsit ezzel a fekete szinttel, a tv-re is direktben rákötöttem a htpc-t, szerencsére úgy tűnik az erősítő passtroughban simán átengedi módosítás nélkül a képet.:
Mint ahogy írjátok, amikor fekete/alacsony, akkor én sem látok a desktopon különbséget YC444 és RGBfull között, de még YC442 sem. Viszont tesztábrán (jpeg) fekete/magas van beállítva, akkor a fekete level-t átkapcsolva a feketében látszódik eltérés. Ahogy tapasztalom, mind RBG full és RBG limit fekete/magas esetén jó és azt tapasztalom, hogy az RGBFull feketéje részletesebb (több árnyalat látszik mint bármely YC esetén).
A teszt videók viszont mind YC420 formátumúak (és minden BD lemez és lejátszó, kivéve PS3 és talán xbox is, ami rgb full-t tol ki), szóval az YC források mind kompresszált dinamikai tartománnyal dolgoznak.
CCC: YC444/442, videó lejátszás:teljes/limited; TV fekete/alacsony:
A teszt videókkal csak abban az esetben látszanak a 16 alatti és 235 feletti (szürke skála) árnyalatok -mint a demonstráló videóban a két csókának-, ha a catalystben a video lejátszás szekcióban a dinamikai tartományt limit-re állítom. Ekkor be lehet állítani a fényerőt úgy hogy 16 és az alatti részek ne látszódjanak (villogjanak). Ez viszont fekete/alacsony és YC444/442 képpont formátum esetén azt eredményezi, hogy a fényerő 40, a kontraszt 100 és akkor az egész 235 feletti rész megkülönböztethető, tehát valsz ez nem jó így és egyértelműen látszik a fekete/alacsony szint a helyes YC esetén.
Ha a CCC video lejátsztás/din.tartományt kiveszem ill "teljes"-re rakom, akkor fényerő 53 esetén kezd el éppen hogy villogni a "17"-es fekete árnyalat, 16 és alatta mindig teljesen fekete, bármilyen fényerő esetén. A kontrasztot 98-ig kell levenni, hogy a 234-es fehér különbözzön a 235-től és a felette levőktől (amik egyformák, bármilyen kontraszt érték eseténCCC: RGB444 Full, videó lejátszás:teljes/limited; TV fekete/magas:
A fekete szintet magasra kell tenni egyértelműen, mert a kontrasztot nagyon le kellene venni (85 alá), hogy látszódjon a fehér árnyalat rendesen. Tehát magas feketével a kontraszt 98 és a 234-es árnyalat elkülönül a a 235 és magasabbaktól. Ekkor a fekete 56 (17-es érték elkülönül a 16 és az alattitól).
Ha a videó lejátszás dinamikai.tartomány limited, akkor ugyanaz a helyzet mint YC esetén, kontraszt/fényerő 100/40, tehát ez sem jó így valószínűleg, gyakorlatilag a kontraszt szabályozhatatlan.CCC: RGB444 limited, videó lejátszás:teljes/limited; TV fekete/magas:
Kontraszt 96 és fényerő 56. itt is az van mint a többi esetben, ha a videó lejátszás dinamikai tartomány teljes, akkor 16 és alatta azonos minden függetlenül a fényerőtől és 235 és felette szintén azonos, függetlenül a kontraszttól.
Ha a videó lejátszás dinamikai.tartomány limited, akkor ugyanaz a helyzet mint YC esetén, kontraszt/fényerő 100/40, tehát ez sem jó így valószínűleg, gyakorlatilag a kontraszt szabályozhatatlan.Van egy "kevert" beállítás is:
CCC: RGB444Full, videó lejátszás:limited; TV fekete/alacsony:
Tehát a fekete szint alacsonyra (ez így elvileg helytelen), majd a videó lejátszást dinamikai tartományt limitedre állítva, látszik a különbség 16 alattiakon és 235 felettieken is, mint ahogy a két fickónak a bemutató videón, csak ők külső bd playerrel tesztelnek, én xbmc-vel. Ekkor fényerő: 52, kontraszt 98.Kérdés, hogy akkor a TV nem mutatja, hanem levágja a 16 alatti és 235 feletti részeket, vagy eleve az xbmc nem jól nyomja ki, mint említettem az erősítő androidos app-ja mindig rgb limit-et ír ki???
Szóval a fenti fényerő/kontraszt értékek mennyire helyt állóak?Sajnos kiderült, a sat stb szoftvere szar, az okoz handshaking problémát, alternatív firmware-rel (E2) nem okozott gondot és a kimenet formátuma is állítható volt (csak épp maga a rendszer kezelhetetlen kalap szar), szóval marad az eredeti hibás. Viszont fekete/magas-at nem állíthatok be neki, mert láthatóan rossz lesz a kép, ez alapján viszont úgy tűnik, nem RGB limitet nyom ki, mint ahogy az erősítő appja kiírja, hanem YC-t.
IGP-vel is kipróbáltam, ott ha RGB-ben van, 24p-n mindig limited lesz, és ha fekete szintet állítom magasra, akkor láthatóan hibás beállítás, szóval ott fekete/alacsony kell legyen,
YC esetén, nincs fekete szint állítási lehetőség, ott az xvYCC kell állítani, mert xvycc709 színteret használ. Ha a tv-ben az xvycc be van kapcsolva be van kapcsolva, akkor lentebb megy a fekete szint, de 56-ig meg kell emelni a fényerőt, hogy a 17-es érték lépp látszódjon, a fehér pedig 236-ig látszódik 97-es kontraszt mellett. Olyan mintha 1-gyel el lenne tolódva a skála...Szóval nagy a káosz, most aztán tényleg megkavart, melyik hw a jó vajon???
Bocs egy kicsit hosszúra sikerült. Remélem azért tanulságos a HTPC/TV/házimozi beállítás szempontjából
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #24757 üzenetére
Kell a kutyának ilyen mini zajkeltő (4cm-es venti van benne).
Inkább várok még fél évet a rendes mini-ITX alaplapokért A6-5200-es procival. -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #24580 üzenetére
Szálló ige lett, ha nem jelenik meg valami.
Ezt most hol gyártják egyébként? Mert ha Kínában akkor miért lesz sokkal drágább itt Európában mint Japánban ? Meg miért csak ott árulják. Nem értem én ezt.
Jó persze, hajóztatni kell, de mondjuk egy konténernyi ilyennél már nem sokat nyom a darabáron a szállítási költség. -
Ragnar95
félisten
válasz
#75912448 #24456 üzenetére
SBS és OU filmeket szoktam nézni, szóval ha erre érted a felezettet és azt elviszi, akkor az elég lehet
Amúgy ezt a gépet néztem ki, ha használtat választanék, csak HD6450 1GB-al, így ez meglenne 28-ból. Bár nem tudom, 2GB ram elég lenne-e.
Újonnan meg ezt raktam össze gyorsban iponon:Alaplap MSI H61M-P20 (G3) 1 db 10643 Ft
Processzor INTEL Celeron G1610 2.60GHz 1155 BOX 1 db 10744 Ft
Memória KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz 1 db 10109 Ft
Videókártya ASUS 210-1GD3-L 210 1GB DDR3 PCIE 1 db 6323 Ft
Merevlemez 1 db 0 Ft
Ház XDL Basic X-01 400W 1 db 6744 Ft
Összesen: 44.563 FtBár mondjuk egy Codegen MX31-A2 ház jobban tetszene, csak nem tudom, abba milyen lap kéne.
A fenti konfigon amúgy ti mit változtatnátok?Mert nyilván ki lehetne hozni ekkora keretből jobbat is, csak nem nagyon követem egy ideje az árakat/hardvereket, így nem tudom,h mi a legjobb ár/érték arányban jelenleg
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24426 üzenetére
Nincs egyáltalán "automatikus", ebben a modellben "kifelejtették", az új LA6xx-ban van és gondolom felfelé is..., de épp azon gondolkodtam, ha lenne is ilyen automatikus, akkor sem lenne jó, mivel a fényerő és kontrasztot is be kellene állítani újra...
YCbCr úgy látom jó lenne, csak ott meg van egy kis HDMI handshaking probléma időnként a beltérivel (az csak RGB limit-et ad ki). Viszont a TV 2 db ISF profilt enged, azokat viszont egyszerűen lehetne kapcsolgatni. De az is lehet, hogy az erősítőben kikapcsolom a passthrough-ot (csak a felbontást hagyom pure-on), akkor nincs a HDMI handshaking gond és az erősítő is YCbCr-ben tolja tovább az anyagot, így maradhat a PC azon... Csak itt jön az, hogy AMD nem tud 36 bites deep colort és extended színteret, szemben az intellel amit korábban írtam.
Na mindegy, majd eljátszadozom vele (holnaptól lesz időm...) -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24191 üzenetére
Igen. Így van ahogy írtad. YCbCr444 és RGB full között nincs különbség és valóban "magas"-nak kell lennie a fekete szintnek. Ekkor 50 körül látom jónak a feketét teszt ábrákkal (bár most megint érdemes lenne mindent újra állítani, de most már kivárom a colori metert...). Set top boxnál viszont ez baromira nem jó és mint írtam 1 hdmi-t használok csak. Mindenesetre írtam az LG-nek, mivel a manuálban van automatikus beállítási lehetőség -ami a bemenő hdmi jel alapján állítaná magasba v. alacsonyba a fekete szintet-, de a TV menüjében pedig nincs.
Most várok mit lépnek, elvileg (szerintem) ezt szoftver frissítéssel lehetne orvosolni (talán). Ill. az erősítővel is lehetne még operálni, hogy ne kép-passthrough legyen (bár ezt nem szeretném kikapcsolni, a képpel foglalkozzon a TV, de ez már lehet meghaladja e topic kereteit).
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #24324 üzenetére
"Igen, de a szoftveres rész taglalásával sokszor elzavarnának"
Nem hiszem, régóta van itt hw, sw, minden egy helyen."Ráadásul ez a topik is rossz helyen van..."
Keresd fel a nagybetűsöket a javaslatoddal, s lehet imáid meghallgatásra találnak.Merthogy tényleg van benne ráció...
-
tom_tol
addikt
válasz
#75912448 #24279 üzenetére
Iso-nak 3D BD esetén van értelme mert nem foglal/nak helyet az ssif fájl/fájlok.
Csak legyen meg a teljes eredeti BD struktúra majd én kiválasztom mire van szükségem.drdr Kösz. Megnézem majd a 13/10-el. 12.2 és 13/9-el próbáltam de csak gondok voltak vele.
BullZeye Mivel cekkk sok k-val állítja hogy nem vált frekit ezért meg sem próbáltam integrálni xbmc-be, ezeket mappából indítom el.
Töketlenkedek BD lemezek összefűzésével. (Gyűrűk) Bármit teszek a második lemeznél csúszik a hang.
Megcsináltam tsmuxerrel egyben és külön-külön is és azután fűztem össze, DVDfab szintén külön, utána ts-sel fűztem össze de mindig csúszik a hang a második résznél. Vajon mi lehet az oka ? Természetesen lemezenként külön nem csúszik a hang. Ha elunom beállítom majd a hangot de nem értem miért nem jó az említett módszerekkel. -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #24279 üzenetére
Az isonak az az értelme, hogy abba minden mappa struktúra megtalálható.
Amikor elindult a Evo vagy ami még előtte volt akkor akik csinálták azért csinálták, hogy könnyebb legyen kiírni/terjeszteni. A torrent létrehozásakor a üres mappák eltűnnek és ezért kellett az iso, mert ha hiányoznak a mappák(hiába üresek), nem lehet őket lejátszani optikai meghajtóval.Na én meg sokszor ezért nem nyúlok hozzá, mert ezek a szerkesztő progik hozzá nyúlnak a feliratokhoz és nem lesz olyan mint az eredeti. vagy nem?
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24220 üzenetére
Hacsak én használnám a cuccot, de ott a gyerek, az asszony....
Szóval így az erősítő távja mindent visz (TV, STB, erősítő). Ha most bekötöm a tv-be a stb-t, akkor a tv-n bemenetet kell váltani és az erősítőn is. Én még talán megcsinálnám, de a többiek....De a probléma ott kezdődik, hogy az AMD (A10) eleve mást tol ki mint a IGP (az erősítő szerint, utóbbi valóban RGB full-t). (Még egy BD játékost akarok szerezni kipróbálásra, hogy abba rakom a teszt dvd-ket, aztán elvileg az csak jól nyom ki mindent.)
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24211 üzenetére
Nem. Egyetlen egy HDMI-t használok, erősítőről megy a TV-be minden. Ezen nem is akarnék változtatni, Így mindennek jó a hangja, nem kell optikán vissza vezetékezni... Én a tv-n csak a "megjelenítést" használom. A többi, mint a smart, a tuner/dvr, média player kuka....
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24177 üzenetére
Keveset ismét nyomkodtam a TV-t, a manuálja szerint automatikus beállításnak is kellene lennie az alacsony/magas mellett, de nincs. Így viszont igen kellemetlen kapcsolgatni a PC és STB váltás során a színprofilt, vagy magát a fekete szintet. Szóval írtam is az LG-nek ezzel kapcsolatban.
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24191 üzenetére
Fekete/magas mellett este olyan 56 körül volt és akkor a HD pattern-en (png) elég jól elkülönült a fekete és a fehér is. Fekete/alacsony esetén 52 körül használtam eddig. A színtér BT709-re van állítva, az erősítő viszont azt mondja hogy standard. (csak IGP-n vált YCbCr-en xyvv709-re, AMd-n mindig standard).
Ha AMD-t YCbCr-be kapcsolom és fekete alacsony, akkor jó a fenti png, viszont videó teszttel az sem mutat 0-15 és a felső tartományba különséget, akármilyen a fekete szint és fényerő.
Kezdek belefáradni. Azt hiszem csinálok egy tervet a tesztre és nyomok egy factory resetet....Aztán újra, de valsz csak este már... Ha minden jól megy 2 hét múlva lesz egy colorimeter-em.
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24185 üzenetére
Persze,direktben is összekötöttem. Akkor is ugyanaz a helyzet, csak épp nem tudom mi megy ki a HDMI-n (az erősítő android app-ja kiírja).
Tettem éjszaka pár kísérletet, a fentebb említett teszt videókkal, ill. egy teszt patternnel is, amiben 0-255 fekete sávok vannak. Ahhoz, hogy ezek végig látszódjanak, valóban "magas"-ra kell a fekete szintet állítani.
Viszont a teszt videókban a 16 alatti és 235 feletti árnyalatok azonosak bármilyen legyen is a black level és brigthness. A tesz dvd-n van egy teszt videoamiben két figura mutatja be, hogy mit hogyan. Ott azon a tv-n a videó black level tesztben is végig látszanak az árnyalatok feketében és fehérben is. AMD-n xbmc-ból indítottam a videót (lehet ezzel követem el a hibát).
A teszt pattern IGP-vel szintén jó és RGB-ben van 60pés 24p-n is. A videó tesztet azon még nem futtattam...
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #24177 üzenetére
Hát ezeket én végigjátszottam, emellett a hdmi bemenetet típusát is állítottam már PC és egyébre (Bluray és vevő egység), de a htpc (AMD APU) hiába van rgb fullban a teszt videó 0-15 és 241-255 nem látszik különbözőnek. Szóval nem tudom, hogy ilyenkor mi van. Ha nem tudná a TV az RGB full-t, akkor gondolom az alacsony/magas szint állítás sem lenne benne.
Ha magasra állítom az egész kép fakóbb lesz, mintha a fényerőt venném feljebb (azonos háttérfény beállítás mellett). -
sb
veterán
válasz
#75912448 #24167 üzenetére
Nálam új a 3D, ki kell próbálni.
Egyébként eddig 2-3db 3D filmet néztem meg, összesen kb. 8-10db lehet most nálam. Mind BD iso, egyik sem felezett, azokat nem is erőltettem, már láttam párat és nagyon szar volt, a 3D hatás is hiába kalibrálgattam ide-oda a mélységet, sztereo hatást...
Ez a 2-3db viszont teljesen jó volt, még az aktív szemüveg vibrálása sem fárasztott le pedig arra allergiás vagyok. Persze filmtől is függ gondolom, mert olvastam, hogy az utólag 3D-be konvertált filmeket szarozzák nagyon az eleve 3D kamerával felvettekhez képest, szóval gondolom nem lesz mindegyik annyira jó FHD 3D-ben sem.Szóval összességében nem az a musthave kategória, de ha már van, egész jó.
Nálam a leszokáshoz hozzá tartozik az is, hogy a HTPC G2020 ugye nem boldogul vele, így a nagy géppel kell "szenvedni" a lejátszással. Rákötve persze az is rá van a TV-re, de mégiscsak macerásabb TMT-t indítani, bill-el kezelni, kijelzőt váltani, stb... mint a HTPC-n XBMC-ben két távbill-el elindítani valamit.
-
BullZeye
veterán
válasz
#75912448 #24155 üzenetére
Pont annyiba kerül mint anno Xbox360ra volt fénykorában !
(#24156) tom_tol
HD7850 / Samsung 50F6640(#24157) sb
Értem mit írsz, ettől függetlenül 2D 60FPS semmi baj, 3D 30FPS van egy kis hiba jobb oldalt ahogy videón mutattam. 3D 24FPS viszont hibátlan. Kipróbáltam 2VGA-val, 2 oprendszerrel, és több programmal is. -
BullZeye
veterán
válasz
#75912448 #24142 üzenetére
Elég erős gép, hogy "konzolként" is funkcionáljon, ezért a 2D 60 FPS.
Most kipróbáltam másik kábellel, dettó ugyanez, 30p és aktív full hd 3D és ugyanott csíkoz, ha 24p-re állítom AMD CCCjében akkor meg jó, szóval belenyugszom, attól tartok, hogy a 27k-s kábel se bírná a 30-60p-t full hd aktív 3D-t (ez megint csak játék miatt érdekes).
De most 1 hotkeyyel vált kijelzőt, és rögtön 24hz-re állítja a TV-t, ha meg kell 60Hz (játék). Ennél egyszerűbbet nem tudok összehozni, hacsak program nem váltaná magát 30 helyett 24-be, amit azért nem fog, mert aktív full hd 3D miatt AMD HD3D technology van kijelölve, ami meg 120HZ, és valszeg emiatt van a 30p
(#24146) tom_tol
Köszi, ugyanígy néz ki nekem is, de ezek ilyen "sallang" beállítások, semmit nem javítanak vagy rontanak a lejátszásban sajnos. -
cekkk
veterán
-
xerobyte
aktív tag
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #24081 üzenetére
Erről nem tudok, mert nem nézek 3D
Valamint nálam a htpcnél nem fér bele, hogy az még mellette normál gépként is funkcionáljon. Ezért is csináltam minimál konfigot.
De nem is értem ez a több megjelenítős dolgot, ha véletlen aki használja a másik megjelenítőt és áthúzza a egeret oda ahol megy a film kilép stb hibák bármikor előjöhetnek és elrontja az egész élmény -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #23840 üzenetére
Abban nem értek egyet, hogy a forráshoz kell hangolni, mert a TV tud bizonyos színteret, itt viszont az derült ki, hogy az AMD nem tolja ki azt amit beállítok, sőt az Intel ezzel szemben a színteret is standardről xyvCC709-re állítja, legalábbis az erősítő ezt mondja.
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23681 üzenetére
Én már használtam huzamosabban. Filmezésre, torrentre tökéletes. Zenénél van problémám. Pedig mint mondtam, most már a hd támogatottság is megoldott.
Emlékszem, te voltál aki miatt maradt a brazos. Az első pár nap szenvedése után már ott tartottam, hogy eladom... mára nagyon megszerettem. Jobban, mint a popcornt annó...
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23679 üzenetére
Gyorsan én is feltettem, eddig nem találtam hibát. Szintén 12.2-re de win 8 64 bit... Mondjuk egy filmbe néztem bele, dts hd ma feliratváltás, hangsávváltás ment, most zenét hallgatok, itt sincs eddig gondja...
openelecet próbáltam délután, de zenehallgatásnál a számok váltásánál "ugrik" egyet a lejátszás... a vége előtt 5 mp-cel kb lekeveri a számot, aztán a vége előtt még egy ütemre visszahangosodik, majd vált a másik számra... ez nem tudom mitől lehet, de minden verzióban előfordult nálam...sajnos nem jövök rá, pedig jó lenne az op végre hogy van hd támogatás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest