- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz
SunMount3r #52748 üzenetére
Rendben,ettől kicsit több és használhatóbb infó kellene
-
_Smooth
senior tag
válasz
SunMount3r #52725 üzenetére
Cserébe (szükség esetén) elfér kisebb házban is, de ami nagyobb érv mellette, van integrált táp.
Ha még veszel egy picoPSU-t az ITX-hez, valszeg ugyanott leszel árban.Mivel európában eddig nem nagyon találtam, vagy ahol mégis, ott Ł150, így valszeg nekem is marad a sima ITX + a mostani pico.
Egyébként nagyon tetszős, keresgélek még kicsit.
Ahogy elnézem, egy kibelezett táp dobozában elfér, ha valakinek ilyen perverziója lenne
Illetve egyedi dobozkán gondolkoztam még párszor (brit telefonfülke, double decker, bogárhátú, fiat500 stb, amit ki lehet tenni a polcra és az asszonynak is tetszik).
Egy ilyen méretű lappal ez könnyebben kivitelezhető -
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52714 üzenetére
Lehet rá igény ha jó minőségű a rip, méretben töredéke az eredetinek.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #52691 üzenetére
A Zidoo már tudja a MaxFALL / MaxCLL-t az utolsó fw-vel.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52694 üzenetére
Ezek vannak most: Sony UBP-X700 és Samsung UBD-M8500
A Sony tudása:
"BD-RE, BD-RE kétrétegű, BD-ROM™, CD (CD-DA), CD-R/-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, Kétrétegű DVD+R, Kétrétegű DVD-R, SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, Sztereoszkopikus 3D (profil 5), Ultra HD Blu-ray"
"AVCHD lemezformátum, HEVC, Motion JPEG (.mov, .avi), MPEG-1 Video / PS (.mpg, .MPEG, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-2 Video / PS, TS (.mpg, .MPEG, .m2ts, .mts, .mkv).VOB, .VRO, MPEG-4 / AVC (.mov, .3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), VP6, VP8, VP9, WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), Xvid (.avi, .mkv)"
Még a YouTube-os VP9 kodeket is viszi, szóval igazi mindent tudó cucc és ugye Dolby Vision-t is, amit egy PC sem tud
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52691 üzenetére
Kevesebbet nem nyújt, csak a hálózati megosztás ingyen van és kapsz szép felületet, rendezett filmeket információkkal, felirat beszerzési lehetőséggel stb.. Egy 4K-s madVR-es HTPC 100k vagy több és még mindig nem tud Dolby Vision-t, szóval ár / értékben még egy 80k-s Dolby Vision-ös UHD Blu-ray lejátszó is jobb, ami tud ugyanúgy hálózatról is lejátszani.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52689 üzenetére
Mert egyre több és precízebb kép adatod van és emiatt egyre kevesebbet kell / tud "kipótolni" a madVR
Egy 4K HDR film esetén például 10 bites színkódolást használnak, azaz kiesik a madVR debanding funkciója, mert már nem kell. A 10 bit megoldotta a dolgot, sose lesz már banding. Ugyanígy a chroma felskálázás. 4K felbontás esetén már jóval több szín információd van és hacsak nem ülsz 50 centire a TV-hez nem fogod látni a madVR által még odapasszírozott színrészletességeket.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52677 üzenetére
Igen, elvben nem lehet különbség egy tömörítés kicsomagolásánál, de a gyakorlatban mégis van. A miértjét nem tudom pontosan.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52642 üzenetére
Optimális lenne, de nem hiszem. RGB-ben kicsit elcsúszik mindig a feketeszint.
-
alfa_145
csendes tag
válasz
SunMount3r #52600 üzenetére
Az SMB elérésen kívül semmit nem állítottam rajta.
Azt külön be kell állítani, hogy átváltson 4K-ra?
Hol és mit? -
róland
veterán
válasz
SunMount3r #52585 üzenetére
Az a benne lévő Seagate HDD az valójában Samsung. (A Samsung tervezte, gyártja, de a merevlemezes üzletágat eladták a Seagate-nek, majd abból lett Maxtor.)
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52589 üzenetére
Utána pár sorral írtam, hogy Kaby Lake... De lehet majd azt is jelzem az ilyen ajánlásokban, hogy hanyadik generáció, mert nem biztos, hogy mindenki képben van, hogy melyiket, hogy hívták.
-
válasz
SunMount3r #52573 üzenetére
Ha tenyleg azt gondolod, hogy tobb sorban leirva elitelni az embereket ismeretlenul joindulatu es segitokesz dolog, akkor nem velem van a baj.
Az is csodalattal tolt el, hogy azt gondolod Pumba hozzaszolasa egyenerteku volt a Tieddel.
Reszemrol nem kivanok tobbet hozzafuzni. -
válasz
SunMount3r #52571 üzenetére
Ismet egy ertekes hozzaszolas.
PuMbA:
A zoom bevalt. Koszonom -
válasz
SunMount3r #52564 üzenetére
Koszonom, hogy elmondod a nyilvanvalot a keptartalom valtozasarol es iteletet is hirdetsz.
PuMbA:
A zoom gyorsbillentyuket kiprobalom, az aspect ratio beallitasait vegigzongoraztam, keves sikerrel.
Koszi! -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52568 üzenetére
Például a keresztapa, az elveszett jelentés, az idétlen időkig 16:9-esek
Mind atomjó film. Dunkirk-ben azért annyira nem zavaró, mert annak a 80%-a 16:9. Interstellar-nál jóval kevesebb.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52566 üzenetére
Ha open matte-ban vették fel, akkor igen
Elég sok filmet 16:9-ben adnak / adtak ki Blu-ray-en szóval szerintem nincs probléma.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52564 üzenetére
Szerk.: Open Matte-t a népnek! És a probléma megoldva. (Lassan minden komolyabb filmről kiderül, hogy van Open Matte változata is)
...
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52551 üzenetére
Az ilyen olcsó médialejátszókban ugyanolyan filléres SoC van, mint egy TV-ben
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #52551 üzenetére
Ezt a választ kaptam rá: [link]
Azt a linket mindenképp érdemes csekkolni, folyamatosan frissítik majd.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52541 üzenetére
Én sem vagyok audiofil, de már többször belefutottam ilyen jellegű értékelésekbe, a hifi magazinok oldalain, lapjain.
A minap épp csendes mechanikájú 3D lejátszót kerestem, és a piaci találatokról kerestem értékeléseket.
ITT pl egy, az LG BP556-ról, kiemeli a poor hangminőséget.(disappoointing sound quality)A nálam járt androidos boxok mind problémásak voltak, így fogalmam sincs, hogy milyen a hangminőségük. Az egyik pl filmlejátszás közben pattogó hangot adott ki. Ilyen hiba (hibák) mellett meg nem volt értelme bármilyen minőségi tesztet végigjátszani, mert az alapokon sem voltak képesek túllépni.
chros
Közhiedelmekkel Hi-Fi magazinok, nem foglalkoznak. -
chros
őstag
válasz
SunMount3r #52533 üzenetére
Ez audiora biztos nem igaz, ez csupan kozhiedelem. Par hete olvastam epp errol egy hosszu tesztet, de most nem talalom sehol.
-
kpykpy
tag
válasz
SunMount3r #52537 üzenetére
lehet h igazad van, nem tudom. én csak azt írtam le amit személyesen tapasztaltam.
a gyári 1méteres hdmi-t lecserélve egy aq forest 1m hdmi-re, javult a minőség.más kérdés: szerinted akkor a gyári tápkábel cserének sincs semmi pozitív hatása a képre/hangra?
(ezeket is cseréltem anno, de h őszinte legyek, sok különbséget nem tapasztaltam...)
-
törölt tag
válasz
Ha elolvasol pár bluray lejátszó tesztet, azokban is minősítik, mind a hangot, mind pedig a képminőséget, és bizony vannak eltérések.
Digitális adat, de a lemezen, nem ugyanaz a digitális adat formátuma, mint ami a HDMI kábelen, az AVR felé megy. Addig még sok munka van vele, és gondolom, a különbségek főként itt, a jelfeldogozás művelete alatt alakulnak ki. -
kpykpy
tag
válasz
engem is meglepett, mert nagyon szkeptikus voltam a témában.
hidd el, nekem is kényelmesebb a wireless bill-el a kanapéról, pcről filmezni... de nem véletlen h "veszem a fáradtságot" és kikeresem az adott bluray filmet a polcról és azt nézem a lejátszóval.
de nem nagyon nagy a különbség, ha 100as skálán kellene értékelnem ahol most a bluray képe a 100, akkor a pc-é olyan 90-95 között lenne. Ezért sem rohantam még drága 5-10méteres hdmi kábelt venni.
-
kpykpy
tag
válasz
SunMount3r #52516 üzenetére
szia!
igen, nálam bluray lejátszó esetén jobb lett sokkal a kép és minimálisan a hang is.
Direkt teszteltem pár meglévő bluray filmmel, letöltöttem ugyanolyan minőségben pc-re is és összehasonlítottam. A képnél sokkal szebbek a színek, a fehér sokkal ragyogóbb. a hangnál pedig olyan hatást éreztem, mint mikor a fejhallgató és a lejátszó közé még egy extra fejhallgató-erősítőt is bekötök, nagyobb lesz a tér érzete a zenének.
Amúgy én is nagyon szkeptikus vagyok az olcsó vs drága kábelekkel, de mikor megvettem életem első drágább hdmi kábelét, igen láttam különbséget. Előtte nagyon hasonló volt a képe a bluray lejátszónak, mint a pc-é.
A kábel egy audioquest forest volt.Ellenkező eset az volt, mikor a régi das hifi joker 1,5mm2-es kábelemet (ami pár száz ft per méter) lecseréltem, drágább, 2100ft/m-es kácsa fonott-szőtt 4mm2-es kábelre. Rosszabb hangot kaptam a vastagabb, drágább kábelekkel. A jelenlegi inakustik premium silver ára 3e/m és nem sokkal hallom jobbnak, mint az előző kábeleket.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #52496 üzenetére
ATV 4K-t is tesztelték, az átírja ezt a két értéket egy default értékre, szóval ott sem jó. A Fire TV 4K még ami kérdéses, nekem az is van, csak éppen egy HDFury Vertex-em nincs hogy megnézzem... Mondjuk az is vicc, hogy egy 100.000 Ft-os eszköz kell ahhoz, hogy monitorozhatóak legyenek ezek az adatok. Ha pár lelkes, gazdag user nem teszteli le ezt, akkor lehet ki sem derül soha.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52486 üzenetére
Azt aláírom, hogy egyértelmű a különbség - állóképen.
Hogy ezt a valóságban, mozgóképen, TV képernyő méreteknél mennyire érzékelném, az számomra kérdéses. Vászonnál már lehet jobban kijönne a különbség.Azt nem is írtam, hogy pontosan sosem lesz olyan, mint a "gyári" megoldás. Csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy a gyakorlatban ennnek - szerintem - nincs igazán akkora jelentősége, mint itt a fórumban.
A HDR kezelés is összetett kérdés. Nemrég olvastam talán az egyik LibreELEC fórumon, hogy Windows10-nél is talán most a 2018 öszi update alkalmával jött csak a Microsoft saját megoldása, ami miatt a Win-es Kodi (és amúgy bármilyen más lejátszó program) nem tudta normálisan kiküldeni a HDR metaadatokat.
Hasonló a helyzet ugye Linuxon is, de ott a hardverek és driver szintjén van elmaradás, amíg pl. az Intel nem adja ki az IGP-ihez a Linux drivereket (igen, rajtuk múlik, hogy csinálnak-e. vagy sem), addig a fejlesztők itt is meg vannak lőve. AMD APU-król nincs infóm, hogy ott az AMD ad-e támogatást Linuxra.
Amlogic vonal ebből a szempontból érdekes, mivel ott képbe jön az Android. Szintén ezen a LibreELEC fórumon olvastam, hogy az Amlogic procis boxokra hekkelt LibreELEC és CoreELEC az android amúgy zárt szoftveres megoldását ültette át a szoftverükbe, hogy a HDR metaadat továbbítás megoldott legyen. Csak mivel zárt a megoldás, ezért nem tudnak rajta fejleszteni, hibákat javítani, stb. Az Android meg ugye a Google-é és franc se tudja, hogy a Gugli mit akar, vagy akar-e egyáltalán ezzel foglalkozni.Ezek miatt fakadtam ki tegnap, hogy csesszék meg, hogy itt nem tudnak előrébb lépni, megegyezni, szabványokat létrehozni. Persze vannak szabványok (HDR10, HLG, DV), csak ugye mindenkinek megvan a sajátja és egyik sem kompatibilis a másikkal. Ahogy lenni szokott.
Ezek után meg nem csodálkozom azon, hogy a médialejátszók, vagy a TV-kbe épített darabok is vagy tudják egyiket-másikat, vagy nem.
Így legyünk okosak az aktuális médialejátszó, vagy PC kiválasztásakor. Mindegyiknél lesz kompromisszum, nincs tökéletes megoldás sehol sem.
Én inkább kötöttem egy olcsó kompromisszumot az S905x procival, és majd meglátom mi lesz pár év múlva.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #52491 üzenetére
Épp ezt teszem..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #52484 üzenetére
Már miért lenne felejtős..?
Az említett X96 Max-ot droid 8.1 alatt nagyon pengén be lehet àllítani FHD-ig - amig nem jön rá a CE; előbb-utóbb meg úgyis jön..! -
válasz
SunMount3r #52487 üzenetére
De ez csak akkor opció ha az alaplapi kimenetet akarom használni, nem?
Amennyiben dVGA van, akkor ez elvileg nem kell hogy számítson. -
válasz
SunMount3r #52484 üzenetére
-
chros
őstag
válasz
SunMount3r #52473 üzenetére
Ezek "ugyanarrol/kozel-azonos" a frame-rol keszultek. De mint latszik, az aspect-ratio-val is szorakoznak, vagy ha nem, akkor mas color-grading-et hasznalnak.
Azt meg erdemes megjegyezni, hogy bluray.com szerint ezek kozul *csak* a Bad Times at the El Royale a 4k, az osszes tobbi upscaled (!).@Patice: tokeletesen ertem, mire gondolsz, es egyet is ertek vele: HDR content-nek HDR TV-n van a helye. De aki meg nem akar valtani, annak marad a szoftveres mokolas.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52463 üzenetére
Én sosem ajánlom a MadVR-t, mert - számomra - túl sok megkötéssel jár a használata és megfelelő minőségű (~ bitrátájú) anyaggal etetve egy HTPC-t, vagy akár egy médialejátszót, átlagembereknél, átlagTV-n nem lesz igazán különbség. Ha váaszon + vetítőhöz kell, az már más, oda már azt mondom mehet a MadVR, amit csak dedikált VGA-val tartok ildomosnak használni.
Egyébként a HDR --> SDR konverzió szerintem már rég nem probléma szinte sehol, Kodi simán megbírkózik vele, pláne HTPC-n, IGP-vel is. Nekem személy szerint jobban tetszik a HDR-ből konvertált anyag SDR megjelenítőn.
(#52464) PuMbA:
Lehet, hogy a legtöbb 4K TV tudja kezelni a HDR-t, de hogy azt valójában mennyire képes visszaadni, na az már más kérdés. Az olcsó 4K TV-k szerintem nem igazán képesek a HDR-t jól megjeleníteni. Szimplán nem elég fényerősek ehhez a mutatványhoz.
(#52469) SunMount3r:
Lásd az első válaszom neked. A régi HD Ready plazmámon is nagyon faszán nézett ki az S905x procis lejátszómmal lejátszott Avatar 4K-ban (h.265, 10bit, HDR anyag), holott ugye a TV akkori (2009-es modell), amikor még a FullHD is épphogy elterjedtnek volt mondható. Szóval van még tartalék a FullHD megjelenítőkben is, ha jó forrással van etetve. A 4K-ból "on the fly" leskálázott anyag szerintem adott esetben jobban is ki tud nézni, mint a Blu-ray-ről származó változat.
Karácsonyra újítottam egy LG 55SK8100 TV-t, ezen is nagyon durván jól nézett ki ugyan az az Avatar 4K változat. Sötétben lehengerlő volt a HDR is, asszony nem is bírta.
(Vezetékes LAN-on kapta a TV az anyagot a házi szerverről, amikor elindult a film ki is írta, hogy HDR anyag...)
Én - megint csak magamra értve - innentől kezdve tojok a MadVR-re, meg az összes képszámolgatós algoritmusra. Inkább veszek még vinyót a szerverbe és minden otthoni TV-n tudom nézni akár a 4K/10bit/HDR/h.265 anyagokat S905x-es lejátszókkal, vagy a TV saját lejátszójával.
Problem solved, az IT hardvergyártók és szoftvermérnökök meg tehetnek egy szívességet, hogy ezidáig nem voltak képesek összehozni valamit, mert ami ezen a fronton megy már 2-3 éve az siralmas. El is vette a kedvemet a HTPC építéstől.
(Tudom, nem csak rajtuk múlik, lobbizás miatt nem akarják, hogy az UHD Blu-ray-ek is ugyan arra a sorsra jussanak, mint a sima Blu-ray.
Csak dohogok itt magamnak...)
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52463 üzenetére
Inkább érdemes kerülni a HDR -> SDR konverziót és FullHD-t nézni, ha nem HDR-es a megjelenítőd. Szinte az összes 4K kijelző tud HDR-t is, tehát ez nem annyira gond.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #52415 üzenetére
Ez vmi nv driver bug/feature. Olvastam már róla korábban, hogy hekkelni kellett a HDMI 1.4 kimenetű kártyákon is, mivel ott nem fért ki a jel, csak 420-ban, de az nem jelent meg. Most viszont nem találtam hirtelen erről semmi használhatót. Gondoltam megkérdezem.
Így néz ki (ez most DP, de HDMI-n is ugyanez van):
Villogásnál biztos a kábel volt a gond, bár kettővel is próbáltam és elvileg High speednek is vinnie kéne tudtommal a 4k60-at HDR nélkül.
Még ez lenne kérdés, hogy ez a sokatmondó "Ultra HD deep colour" ég mit kavar a háttérben... de a nevével ellentétben elvileg ez nem HDR monitor, szóval ennek nem kéne gondnak lennie. Niylván HDR 40k60p nem menne át sehogy a high speeden.Nomeg most már az a kérdés mitől nincs egyáltalán jelem... kábelt még veszek hozzá, de eddig legalább vmi kép volt, ha villogott is néha.
-
direwolf
őstag
válasz
SunMount3r #52401 üzenetére
A 12bit igazából tök felesleges, mert a TV panelje is csak 8+2frc és tartalom sincs ami 12bites lenne. A 10bit 4:4:4 60Hz is csak azért zavar, mert egyszer ment, most meg nem.
szerk.: amúgy nem csak htpc-re megy a gép, játszom is rajta
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #52360 üzenetére
Már a másik topikban sem ment az angol.
Arról van szó, hogy PC-n beállítástól és drivertől függ a jó color space. (Milyen meglepő.)
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #52346 üzenetére
Képet nem lehet letiltani, egy csomagban van a hanggal.
Windows-ban kiterjesztettre kell tenni, akkor lehet külön kezelni a HDMI-ket. Pl. egyik megjelenítő tud 3D-t, akkor ott be lehet kapcsolni külön, hiába nem tud mondjuk a többi.
Gyanítom a HDR-re ez ugyanúgy működik.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52307 üzenetére
HDR-hez HDMI2.0b kell...
Apple TV már elboldogul a Dolby Vision-nel, de csak Netflix-ből streamelt tartalomnál engedélyezett. Amúgy meg licenszdíj köteles, és még a tartalom is gyér Netflixen kívül, szóval ehhez vagy Apple TV4 kell, vagy egy kompatibilis TV.
-
pap.laci92
újonc
válasz
SunMount3r #52303 üzenetére
És mi a helyzet a natív uhd, hdr-el?
Eddig GT 1030-at néztem meg aprón a GTX 1050-et. Az AMD vonal valamiért teljes homály nekem, de ha lenne olyan AMD ami jó elre a célra akkor nem ragaszkodnék az nvidiához. -
tlala
addikt
válasz
SunMount3r #52305 üzenetére
Ezt a HyperX-et találtam 8GB-os verzióban, ez a nézegetett alaplap ajánlott listáján is szerepel.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52300 üzenetére
Gaminghez pont, hogy nem kell gyors RAM, csak az integrált VGA miatt, hiszen csak a VGA-nak nagy a memória sávszélesség éhsége
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52298 üzenetére
Az AMD honlapján a Ryzen 2400G-re maximum 2933Mhz van írva, szóval ha nem húzod a procit, akkor nem tud többet
Az a lényeg, hogy van, a HyperX tök jó vétel.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52296 üzenetére
Hivatalosan annyit támogatnak a lapot, szóval az biztos menni fog. 2993 és 3200 között 200MHz a különbség, körülbelül 4%-ot nyersz sávszélességben, tehát felesleges rugózni rajta.
-
chros
őstag
válasz
SunMount3r #52291 üzenetére
"csípőből egyelőre (és még egy jó ideig) nincs még pl. egy GTX1060-ra, vagy 8GB-os RX570-re keret"
Igy ertheto. Azt hittem egyszerre veszed oket. A videokartyat vegyed hasznaltan! (En is ezt tettem, a tobbit ujan).
"precízebb kadencia helyesség miatt"
Ez alatt pontosan mit is ertesz?
" az AMD HTPC-re mégiscsak jobban ajánlott"
Tudom, hogy van ez. En inkabb nvidia parti vagyok. Nyilvan a kartyaik dragabbak (plane az elmult 2 evben), de nem melegszenek annyira! A pascal sorozatot (10xx) nagyon eltalaltak.
A drivereikkel van gond Win10 alatt, en ezert hasznalom a tobb mint 1 eves 385.28-at.
(#52292) Hohocali: "NV kártyán frame packed 3D, és 4k/HDR csont nélkül működik?"
Egyik sincs nekem
1080p-s 55'' TV-n nyomom a hdr2sdr conversion-t, fullhd content-et ngu sharp doubling majd Sim1d conversion le, azaz a kartya nem unatkozik
.
De most hogy emlited, emlekszem, hogy paran panaszkodtak 3d alatt a frame repeat-re (sima esetben nem) 385.28-al, ezt nem tudom megerositeni. 4k/hdr-re nem, 385.28-al. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52285 üzenetére
Ha felnyomod a beállításokat az egekbe, jó, hogy nem lesz jó, viszont az alapértelmezett madVR beállításokkal, tehát ha felrakod és nem piszkálsz semmit, kiválóan megy 2200G-vel is
Ezt írják le végülis: "madVR is set to its default video processing settings and/or image upscaling is set to DXVA2;"
-
chros
őstag
válasz
SunMount3r #52284 üzenetére
"Ha Nividia kártyát választok azzal talán több nyűg lenne a videó lejátszás+MadVR esetén, mint az AMD-s APU-val (a kadenciát is ideértve)"
Pontosan milyen problemak? Nekem semmi gondom ezzel a konfiggal (Win10 LTSB 1607): [link]
Arrol nem is beszelve, hogy ilyet meg nem is hallottam, hogy lebutitott VGA-al madVR-t hasznalni -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52281 üzenetére
Elvileg működnie kéne, de kérdés az értelme
Mindkét esetben ugyanannyit fog fogyasztani a gép, szóval nem biztos, hogy van értelme, főként, mert a GTX1060-on van natív HDMI 2.0 port.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52279 üzenetére
Minden jó lesz, de nagy az esély, hogy nem fogsz madVR-ezni 570-nel, mert nem fogsz látni különbséget az integrálthoz képest, csak hangosabb lesz a gép
-
bnorci71
addikt
válasz
SunMount3r #52277 üzenetére
én vagy egy éve adtam el sokáig vadásztam rá akkor is, így utólag bánom talán picivel jobb volt mint az Asrock N3150 DC-ITX alaplapija, de sose hasonlítgattam konkrétan
Ha HA-n ki tudja fogni az ember 20körül szokott lenni a Helkis kolléga elég sokáig árulta én talán 1 hónapot -
sb
veterán
válasz
SunMount3r #52265 üzenetére
Ami támogat HEVC main10-et az mindent tud amit leírtál.
Ha a 4K->FHD-ről lemondanál akkor meg egy 8-10 éves hw is tudja ezt.A "normális" skálázás meg továbbra is egyéni preferencia. Szerintem venned kéne vmit és megnézni, lehet, hogy már rég elégedett lennél. Olyan borzasztó különbség nincs ebben a sávban, és főleg méret-, kijelzőfüggően. Ha nem SD-t konvertálsz fel és nem baromi nagy méretre szerintem kb észre sem vennéd a különbségeket. Ott meg észrevennéd, de szvsz tök mindegy. SD 55"-on jól skálázva is gáz.
1000%-os megoldást pedig nem fogsz találni. Ha elengedsz belőle valamit (mint most a 4k+HDR-t) akkor meg hirtelen bármi jó lesz rá.
Sokféle HTPC-m van elég régóta. P*csölni minddel kellett és korántsem voltak tökéletesek, de ha most kéne összegeznem akkor úgy emlékszem vissza, hogy 99%-ban kiszolgáltak. Nem volt mizéria, hogy ezt nem játssza, az akad, ez meg kockás... pedig jó ideje elég érzékeny vagyok ezekre ha nem zökkenőmentes a használat. És én is így indultam neki anno... feliratokat hogy kezel, milyen kodek, levelhány, konténer, hány bit, kadencia... figyelni kell, hogy tudja amire szükség van, de ezen felül kár bonyolítani. 4K-t pl. 3-4 éve néztem először, utána legyintés...amíg vadászni kell a lapokat, HDMI kimenetet, átalakítót, gpu-t figyelni mit tud, stb... addig felejtős. Amint elterjed utána meg bármi viszi. Még most sem tartunk ott, de már elég jól állunk.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52265 üzenetére
2200G elég mindenféle skálázásra gyors 2993MHz-es dual channel RAM-mal
-
fonok87
aktív tag
válasz
SunMount3r #52260 üzenetére
Ott van a kutya elvermelve, hogy:
1. a gaming rig (Sound Blaster Z kártyával) 10m-re van a tévétől kábelezés szempontjából,
2. nem is mindig az a forrás,
3. a TV nem tud analóg jelet kiadni, az 5.1 rendszerem meg nem érteni DTS (csak 2-6 csatornás analóg bemenet)Tehát 2 eset állhat fenn:
1. PC a forrás, opciók:
- TV hangszórója
- ócó kínai DAC
- nagyon hosszú kábelen analóg hang2. Plex szerver (NAS) a forrás, ekkor:
- ócó kínai DAC
- TV hangszóróElső felállásnál a meccs kimenetele még kérdéses, de azt hiszem ha rendesen árnyékolt kábelt használok, a hossz ellenére a SB Z fog győztesen kikerülni (már csak az alapján, hogy a fém takarólemeze többet ér mint ez a filléres DAC
)
Második esetben egyszerű, bármi amivel meg tudom hajtani a jelenlegi rendszeremet, jobb lesz mint a TV saját hangszórói.
Fentiek közül egyik vagy mindkettő megfelelő átmenet lesz arra a 0,5-1 (6?) évre amíg összerakok egy HTPC-t -
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52249 üzenetére
Nekem is van Genius 1250x (két pár is), hallani is rajta a forrásbeli különbségeket, de hidd el, ez még nagyon nem az a szint, ahol IGAZÁN számítani fog a TV-n való digitális jel átvezetése.
Lehet a olcsó rendszereket is próbálgatni, de sok energiát nem érdemes belefeccölni. Bejártam ezt az utat is. Volt Genius 5.1-em is, azt is tuningoltam. Aztán hamar továbbadtam rajta, mert meghallottam, hogy hova lehet tovább lépni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #52246 üzenetére
Javasoljam azt, hogy vegyen AVR-t?
Ha analóg kimenetet használ ebből én arra következtettem, hogy alap PC-s 5.1 rendszere van, amiken általában csak analóg módon oldható meg az összekötés, és az alaplapi hangkártyát használja.
Ez nem az a szint lesz, ahol kihallja majd a TV-n átvezetett 5.1-es hangot.Ha nagyon elképesztő dolgokat akarsz hallani, akkor gyere a Fejhallgatós topikba.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52246 üzenetére
Ha nincs más, akkor muszáj ez, hiszen nincs AVR-je
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52224 üzenetére
El kell most mennem melóba. Délután még leszek picit, de aztán csak hajnalban.
2 dolog.
A Zyxelről majd csinálok képernyő videót. Én nem tudom, nálam mindig is így működött. De nem tartom kizártnak, hogy valamit elqrtam, csak akkor mit?router, LAN kábelek cserélve lettek. switch is lett betéve egy alhálózatra (úgymond)
Ha meg tetszik a ház, biddelj nyugodtan, majd adok egy UK címet, ahol lakok. Ide küldheti, ha direkt nem akarja MO-ra, és majd továbbítom. Most sajna mennem kell, hív a kötelesség.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52219 üzenetére
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52219 üzenetére
Szerintem, ha nem akarod összefűzni a HDD-ket, akkor a 3.-at, illetve innen felfelé, akár külső vinyóként is implementálhatod. Aztán majd később átköltözöl nagyobb, több bővítő helyes kuckóba. A 4 bayos megoldások viszont elég drágák, kompakt méretben. Akkor inkább a HDD-be fektetek. De az igaz, hogy ha eleve adott a több kisebb HDD használtan, akkor érdemes lehet. De szerintem, mondj le az ITX méretről. Inkább rejtsd el, az egyszerűbb.
cinemazealot
Ez is megfordult a fejemben. De errefelé az UK-ban, van csomó használt kuckó, vagy újak is, liciten.
Mondjuk tetszik ez a Core V1. Pont jól mutatna a center jobb oldalán. Balról meg a subláda lenne, illetve van is.szerk:
Azt nem hiszem, hogy valaha is szükségem lehet, 2-nél több HDD-re.SunMount3r
Ja igen! A Zyxelekre visszatérve. Sajna, azt én sem tudom, hogy a 4 bayosak mennyire vannak ellátva procival. A szimpla tech specs sokat nem mond nekem sajna. De azt tudom, hogy a 320, a 325v2, és a 326 is CPU limitesek Transmission, illetve torrent alatt. 7-8MB/s a max, amit bírnak, olyan 75%-os terheléssel. Az fölött elérhetetlen gyakorlatilag, bár a dolgát azért teszi rendesen.
Pl, ha több torrentet akarok letölteni, akkor addig, amíg beadagolom neki, le van állítva, vagy vissza van fogva a teknőssel. Az olyan 3MBs-re van belőve nálam.
Ha véletlen ezt elfelejtem, akkor még a TM GUI is csak pörög, és képtelen frissíteni. Kb 3-4 perc, míg el tudok jutni odáig, hogy megnyomom a teknőst, és lelassít. Akkor jó megint
Ezen felül egyébként, nekem bőven elég lenne. De az rohadt idegesítő, hogy itt a 350Mbites net, és max 10-12MB-vel tölt, de akkor is elérhetetlen. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52216 üzenetére
Hamar letettem arról, hogy a kuckó mini ITX legyen. Vagy nincs, vagy rohadt drága, de akkor sincs. De miért fontos, hogy ITX legyen? Reggel még én is így gondolkodtam, de mire lefolyt a KV a torkomon, rájöttem, ezt tudnám elsőnek elengedni.
Nekem háznak Thermaltake Core V1 lesz (valószínű, de még nem 100%) Táp ugye ebben az esetben mindegy is, mivel normál ATX méret belefér. Ezen felül, az ITX alaplap sem kötelező. mATX is belefér, ha éppen erről van szó. És akkor nem gond a több SATA csatlakozó sem.
Az a helyzet, hogy arra jöttem rá, hogy sok problémát megold, ha lemondok a kompakt méretről. Kiindulva a HTPC házamból, ami csak egy picivel kisebb ennél, de csak 1x 5.25 + 1x 3.5 ami befér, plusz ugye pico PSU ami megint árnövelő. Ráadásul, Te 4 bayt akarsz. (4 bay = nagy baj)
Max majd jól elrejtem. Erre nem kell rálátni a távval. De amúgy nem csúnya, szóval maradhat is. Picit nagyobb a HTPC házamnál, de azért nem vészes. (Dimensions: 260mm x 276mm x 316mm (W x H x D))
Legalább kényelmesen elfér belül a 2db HDD + az SSD adott esetben.Köszi a topikot. Kerestem, de pont nem ezen a címen. Homeserver ... hmm jaaaa. Akár az is lehet ... Minden esetre, azért elkezdem követni.
Gombinyó
Miért lenne 2 fiókos Synology? -
still2
tag
válasz
SunMount3r #52209 üzenetére
A TV az HDR-es.Koszi a gyors választ! Sokat segítettél!
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52179 üzenetére
De be lehet, csak akkor két helyen állítod a madVR beállításokat, mert egyébként a Kodi GUI-ban ajánlott, hiszen az csapja felül mindig a madVR beállításokat, ha Kodi-ból madVR-ezel. Ez az egész Kodi DSPlayer egy katyvasz, hétvégén kicsit belenéztem. Az egész leírása nem volt frissítve 1 éve, de ez gondolom a megszűnt fejlesztés miatt. Sima Kodi vagy MPC-HC + madVR egyszerűbb
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52176 üzenetére
A Kodi DSPlayer fejlesztése egyébként már elvileg leállt
"Important Notice: The developer of DSPlayer has decided to step away from this project due to personal reasons. All links remain active, so this set up guide will remain in place."
"Note: The Kodi GUI is starting to become outdated with madVR development. As as result, some settings found in the madVR control panel are missing from the DSPlayer GUI. Those settings that remain can be adjusted without issue and use of the GUI is still recommended."
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #52176 üzenetére
Köszönöm, közben a kodi dsplayer verziót megtaláltam, MadVR-t beállítottam alapra, és majd tesztelgetem. Én főként egy minipc-t szeretnék erre használni, ha sikerül.
A Kodibuntu milyen? Érdemes tesztelni, kipróbálni? Nekem ráadásul egy tuner is kell ( dvb-c, annak még utána sem néztem. -
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #52159 üzenetére
DSplayer alatt pontosan mit értünk?
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52159 üzenetére
Én nem is állítottam ilyet, csak azt, hogy nálam nem volt.
A fenti kombóval csak annyi a bajom, hogy egyszer nekifutottam a madvr beállításának, de nem volt annyira egyértelmű, gondoltam, keresek majd netes leírást, de sajnos nem találtam számomra használhatót, így visszatértem az egyszer feltelepítemnemkonfigurálomcsakhasználom powerdvd-hez. -
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52147 üzenetére
Eredetileg igen, ezért vettem meg, mert megelégeltem az ingyenes programokkal való kínlódást. De megszoktam, kényelmes, és még nem volt olyan film, amit ne tudtam volna lejátszani, pedig már lassan egy éve eladtam a 3D-s TV-m.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #52145 üzenetére
Köszi, a táv az megoldott lesz, vagy az említett félék vagy valamelyik ami itt van, abból van sok jelenleg. Lejátszóből a felhasználóbarát ( nem csicsa) lejátszókat szeretem. ( Megnézem a DSplayert) Valahogy úgy kell megoldanom hogy alvóban legyen a gép mindig hogy ne legyen hosszú boot idő és alapból a lejátszó induljon.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #52145 üzenetére
Nekem nincs sok tapasztalatom a progik terén, de mit tud felmutatni fullhd-n egy mpchc+madcr kombó, amit mondjuk a powerdvd 16 nem tud? Csak mert lassan én is lecserélem a saját kis minipc-m és azon filózok, hogy upgrade-elem a 4k miatt a powerdvd-t a 18-as verzióra és nem tudom, érdemes-e másfelé nézelődni.
-
válasz
SunMount3r #52074 üzenetére
Pont az a lenyeg. Az csak egy dolog, hogy FHD-n tudja a 100Hz-t...de ez egy UHD/4K TV. Tényleg tovább kéne vinnem az ügyet. Tuti hergelés, hülyének nézés...
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #52000 üzenetére
Hát nem tudom ez miben hasonlít az LG témára, de mind 1.
Csak az elv miatt írtam. Az tud 100/120Hz-et, de nem tudod meghajtani vele.
Ez meg tud 3D-t, csak nem küldi ki a kimeneten.Az 1.4 pedig bőven elég a 3D-hez, pláne ha valójában 2.0a-s a HDMI a lapon. De nincs kizárva, hogy HDMI vezérlőchip probléma, de ilyenről még nem olvastam natív HDMI portok esetén.
Ha az 1.4 tudja akkor tudnia kell. Ebben nem vagyok biztos, de simán lehet, hogy igazad van.
Wiki az 1.4-hez is ír frame packed mód támogatást, de az 1.4a-hoz írja ezt:
HDMI 1.4a was released on March 4, 2010, and added two mandatory 3D formats for broadcast content, which was deferred with HDMI 1.4 pending the direction of the 3D broadcast market.[106][107] HDMI 1.4a has defined mandatory 3D formats for broadcast, game, and movie content.[106] HDMI 1.4a requires that 3D displays implement the frame packing 3D format at either 720p50 and 1080p24 or 720p60 and 1080p24, side-by-side horizontal at either 1080i50 or 1080i60, and top-and-bottom at either 720p50 and 1080p24 or 720p60 and 1080p24.[107]A 2.0 sajnos nem játszik ilyen szempontból, ha fizikailag ki is megy a jel rajta (4k pl), az egy hekkelés. Ettől még sw oldalról 1.4-nek látszik mindkét irányból a kapcsolat.
Szóval ha az 1.4 nem támogatja az adott 3D módot akkor hiába megy ki force-olva, lehet, hogy az egyik oldal nem kezeli.
Írtam már, hogy ki tudtam küldeni az az elcs*szett felbontású képet fizikailag pedig az tuti nem része a szabvány HDMI-nek, 1.4-en sem. A TV detektálta is,hogy ez 3D jel (tehát azon az oldalon menne... ha fizikailag 3D képet kap, leszarja milyen HDMI verziós kimenetről kapta a jelet.)
Itt viszont a másik oldalon nem volt kezelve: a Win ezt nem 3D képként kezelte, 2D képet küldött ki frame packed módban.Ez biztos, hogy kompatibilitási gond, fizikailag meg bármi kimegy a Giga lap HDMI-jén amit a 2.0 elbír.
szerk: A win10 fullos, előtte ment a 3D. Azzal lehet gond esetleg, hogy reinstall hiányában elcsesződött valami. Mivel kiszedtem a H110+G4600-at és betettem alá az A320+200GE-t. Persze driver clean volt pár darab, látszólag nem maradt szemét az Intel után.
Úgysincs még fent az őszi frissítés, lehet, hogy azt ráengedem kíváncsiságból, a nagy update-ek kb. a teljes win-t újrarakják.
Meg közben megkérdezem végre a gyártókat... -
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52011 üzenetére
Nem ilyen egyszerű.
Vetített full HD képet nézek, 2,7 méterről 230 cm képátlót. Ha MadVR alacsony-magas minőséget kéne mondani 1080p forrásból, szerintem nem tudnám megmondani mikor melyik, viszont tuti, hogy nem nyúl bele a képbe semmi és ez felülír minden egyéb lejátszási módot. Ezen felül számtalan egyéb pozitív tulajdonság miatt kellhet MadVR, mint például felskálázással nagyon extrém durva is lehet a minőség különbség, egyben egyértelműen látható módon.
-
PuMbA
titán
válasz
A Windows lejátszója egyébként nagyon jó, de ugye a használhatósággal vannak gondok
-
chros
őstag
válasz
Nem csak akkor, MadVR mindig jo
Es ahogy hm15 is irja, MPC-BE-ben nincs LAV (ok sajat splitter/decoder-t hasznalnak), csak MPC-HC-ben. Igy ha MPC-BE-vel is LAV-ot akarsz hasznalni (mint pl. en), akkor kulon telepitened kell.Es ha mar itt tartunk, MPC-HC/BE -hez modositottam mar regen egy Android Remote app-ot, hasznaljatok egeszseggel ti is, ha tetszik: [link]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #52006 üzenetére
A Windows beépített lejátszója teljesen más világ, külön kodekeket és módosításokat használ, például ami a VGA kezelő programjában be van állítva a videó beállításoknál
Lásd HD filmek lejátszása topik téma Összefoglalóját, ahol a -1-edik lépés ezeket kikapcsolni. Hasonlíts össze egy VLC-t és egy MPC-HC-t, ott teljesen meg fog egyezni a képminőség.
(#52009) hm15: Igaz, bár az alap madVR is Bicubic-ot használ, szóval azért nincs különbség egy modern mai VGA képe és egy alap madVR beállítás között. Valamint az is igaz, hogy ki kell kapcsolni a videókártyák kezelőfelületén a videó módosításokat, mert alapból azok be vannak. madVR-t azért használok, ha monitoron HDR -> SDR skálázás kell, de egyébként full ugyanaz a képminőség az előbb leírtakkal együtt, mint egy alap madVR. És VLC-ben is ugyanaz a képminőség, hiszen az is D3D11-es gyorsítást használ.
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r #52008 üzenetére
Létezik GPU gyártói hardveres gyorsítás és képfeldolgozó algoritmus, mint nVidia, AMD, Intel. Bilinear, bicubic és max lanczos skálázást alkalmaznak, amiről tudjuk mennyire gyengék. Szerencsés esetben ezekbe nem nyúl bele a VGA driver, de erre nincs garancia! Bekapcsolhat mellé képjavítókat, melyek valójában csúnyán elrontják a képet.
Amint MadVR kerül a rendszerbe, kizáródik a gyártói alap algoritmus és a VGA driver szoftveres beállításai, csak a kimeneti szintet kell állítani. A MadVR elvégzi az összes feldolgozási folyamatot, egyszerűen fogalmazva megkerüli a teljes Windows szoftveres és driveres folyamatait. Végeredményben egy alap MadVR beállítás is jobb bármelyik üres MPC-nél, ahol kontrollálhatatlan ugyanez a procedúra.
-
PuMbA
titán
válasz
"te írtad, hogy az MPCHC-nak "magában" nincs túl jó képminősége, vagy ez csak a LAV filters-en múlik?"
A képminőség a VGA-hoz driver szerint tartozó algoritmusokon és a VGA-ban lévő hardveres videó egységen múlik madVR nélkül, hiszen minden videót az dekódol, skáláz. Ezek is fejlődtek a 3-4 éves állapotokhoz képest, hiszen egyre gyorsabb és gyorsabb VGA-k vannak, fejlettebb videós egységgel.
-
hm15
senior tag
válasz
MadVR mellett LAV-nak nincs köze a képminőséghez, dekóder. A HC-t már nem fejlesztik régóta, csak sufni verzió van belőle, ahol időközönként frissítik a filtert. Persze lehet manuálisan is. A BE saját filterrel rendelkezik, amit érdemes lehet LAV-ra cserélni.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51985 üzenetére
Írtam, hogy tudja az MVC-t. Meg, hogy valóban le is játssza, ki is próbáltam.
A DXVA checker a dekódert listázza amit támogat, a kimeneti megjelenítés más téma, az hiányzik. (Kicsit hasonlít az LG 100Hz témára.
)
Fentebb írtam, hogy ha elindítok egy BD3D-t anaglyph-ben akkor simán játssza a 3D-t, csak nem frame packed a kimenet a TV-n, hanem piros-kék.szerk: Megkérdezem majd a gyártót, csak az is kérdés, hogy kit. Mivel a lapon van a HDMI és azt tesztelgeti mindenki, hogy tud-e 4k-t hivatalosan 1.4 HDMI mellett így ezen múlhat. Viszont mivel megy az 1.4 ellenére a 4k is, lehet, hogy mégis simán a procin múlik. Vmi Asrock állásfoglalást is olvastam valamelyik fórumon ahol azt írták, hogy csak a procin múlik, nem a lapon.
Szóval azért jó eséllyel egymásra mutogatást várok majd válaszként.Még egy dolog lehet gond: a HDCP OFF a Radeon panel szerint és be sem tudom kapcsolni. Talán még ez bekavarhat... ?
-
válasz
SunMount3r #51985 üzenetére
Tudod mit mondott a szervizes, mikor itt volt? Vegyek külön "Gamer" Monitort és meg van oldva...
/van benne igazság!/
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51848 üzenetére
Erre elfelejtettem válaszolni.
Szóval félreérted: nem az automatikus váltás a kérdés, egyáltalán nincs 3D támogatásom a kimeneten. Windows, PDVD szerint sincs 3D mód.Előtte évekig használtam 3D-t, tudom hogy működik, váltott rendesen. De pl. win desktopban is be tudtad tenni kézzel 3D-be. Most ezek hiányoznak.
Szóval amit a fentebb írt 1920x2205-ös felbontással belőttem az egy hekkelés. Nincs hivatalos 3D módom, ezt egy kézzel beállított custom resolution-nel hoztam létre. Amit a win egy "sima" felbontásként lát, 1920x2205 néven listázza. Ha átváltom akkor a TV viszont 3D módnak érzékeli... de ettől a Win ezt nem így kezeli, a PDVD meg nyilván sehogy nem kezel egy ilyen "elcseszett 2D" felbontást.
Még nem kérdeztem rá, de más nem marad... lehet, hogy a 200GE-ből kispórolták, bár akkor az MVC kicsit felesleges feature bele. Vagy a lap/HDMI a ludas...
Én úgy tudtam 1.4a kell a frame packed-hez... vagy az ugyanaz mint a sima 1.4? Ezt nem tudom pontosan...
-
cinemazealot
addikt
válasz
SunMount3r #51957 üzenetére
Pontosan!
Nagyjából én is így csinálom, bár nekem túl sok minden nem függ ettől. Csak játék gépen használok Win10-et.
-
válasz
SunMount3r #51914 üzenetére
Tegnap volt nálam az LG szerviztől a tag és nem tudott rá mit mondani, csak azt, hogy ezt az LG-vel kell megbeszélnem. Ma beszéltem velük és azt mondták: utána járunk és jelentkezünk (meg mindig kitartottak a 100Hz mellett) na kivi leszek mi lesz ennek a leg..leg..legvége. (már nem hagyom annyiban és az ilyen sablon szöveget sem nézek el, ha az lesz a vége)
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #51941 üzenetére
Tény, hogy külön médialejátszóval jobb eredményt tudna elérni, de ki tudja hogyan áll az Androidos Kodi fejlesztés. Lehet, hogy Android 8-on már nem olyan vészes és sokaknak ez is elegendő lesz.
Plex / Emby szvsz. túlzás arra a célra, ha csak a tartalmat akarja megosztani a gépéről. Erre pl. egy Serviio is képes és lehet gyorsabban is fog futni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #51936 üzenetére
Sanci csak meg akarja osztani a gépéről a tartalmakat és a TV-n lejátszani.
Te meg egyből jössz a "legegyszerűbb" DSPlayer + MadVR kombóval...
Aláírom, hogy a jelenlegi legprofibban állítható PC-s filmlejátszó kombó, de - az én meglátásom szerint - ez a legbonyolultabb megoldás az összes közül.
Ennek is inkább vetítéskor van értelme, vagy gyengébb anyag felskálázásakor, de egy jó minőségű, magas bitrátás 1080p anyag esetében a felhasználók nagy részének teljesen felesleges ilyeneket használnia, mert nem igazán lesz jobb tőle a kép. Ha már 4K-ra kell skálázni, akkor de, csak ezt elintézi egy jobb 4K TV elektronikája hardveresen. Natív 4K vetítő meg megintcsak igen kevés ember otthonában figyel....
Az emberek kb. 99%-ának gőze sincs erről az egészről, nekik csak egy program kell, ami viszi a virágbótos tartalmat és még feliratot is tud. A többi nem érdekli őket.
Plex és Emby szerverre való megoldások inkább, mint asztali gépre.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #51936 üzenetére
Nvidia Geforce 710 1GB. MaDVR be van rakva.
Köszi a választ, tényleg egyszerűbb, de sajna húzósabb.(5 m HDMI Premium High speed, +40 ezres videokártya, ami HEVC-képes). Még médiajátszó ami oké, de ott is meg kellene oldanom a láthatóságot. -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #51937 üzenetére
Egyelőre nincs, de úgy látom, hogy mindenki a biztosra játszik. A hamarosan megépítendő HTPC-be én is dedikált videokártyát rakatok Ryzen procival.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
SunMount3r #51919 üzenetére
köszi
-
MasterMark
titán
válasz
Ami hivatalosan High Speed minősített, az jó a 2.0-ra is.
Azzal nem lehet mit csinálni, ha a kínai selejtre ráírják hogy 1.4-es, amin még esetleg tényleg átfér épp...
Jobb minőségű Standard Speed kábelen is átmegy az 1.4-es jel.
-
válasz
Jelenlegi HiSpeed HDMI kábele(n)m (2k sem volt anno az ára és már a 2.-ik TV-n használom) is ugyanazt tudja, mint ezzel a (12 ezres) 48Gbps kabellel (pl. FHD/100 és 4K/60 pl) -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51899 üzenetére
Igen, de csak performancia dolgokról beszél az összes GCN esetén, de azt is csak should meg could-dal, szóval az egész cikk nagyjából a semmiről szól: "AMD has teased an upcoming update to its Crimson driver platform and though nothing official has been said, leaked slides and rumour suggest it could bring performance gains to all Graphics Core Next GPUs." Az új feature-ök természetesen mindig csak a legújabb kártyákon lesznek, ha az AMD nem gondolja meg magát
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51899 üzenetére
Az update-elt Ryzen-es Vega 11-ből kellene inkább egy ilyen rendes min. 4GB VRAM-os mobil dVGA-t csinálniuk, kicsit feljebb húzott órajellel. És mehetne is az ilyen Mini-PC-kbe. Azzal lehet már a MadVR is tudna valamit kezdeni...
Bár írt már ide is valaki, hogy 2400G-vel megy neki a 4K / HDR, csak kérdés, hogy milyen szinten.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #51897 üzenetére
Az oldalon sehol sincs említve a GCN1, szóval nem tudom, hogy honnan veszed ezt
Csak a Ryzenekben lévő Vegák tudják a VP9-et. GCN4-re ígéret volt, de az AMD feladta a dolgot és nem működik senkinek. Elég megnézni az AMD fórumokat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51896 üzenetére
Mégsem, ez is Polaris, GCN 4th gen, de ezen infók szerint már a GCN 1th Gen is tudja a HDR-t és a VP9-et is.
-
Janaboy
veterán
válasz
SunMount3r #51888 üzenetére
Nekem ez a NUC jobban tetszik : NUC8I3CYSM
Hdmi 2.0b vajon hdrt is tud? -
martinkeet
aktív tag
válasz
SunMount3r #51881 üzenetére
Viszonylag régi megjelenésű motyó.
A kijelző miatt érdekelne. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #51848 üzenetére
Ja és a HDMI verzió ennek biztosan nem lehet akadálya 1.4-től már támogatott a FP 3D.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #51831 üzenetére
A win maradt a régi, csak kihúztam alóla az Intel lapot és betettem az AM4-et.
Persze ez is jelenthet gondot, driver cleanerig pl. kb. 15 hangeszköz volt felsorolva.Utánakérdezek asszem, mert vagy a Vega3 támogatásával van vmi gond, akár sw-s is lehet, de gyanúsan nincs semmi érdemi infó leírva ezekről. Bár az MVC támogatás meg ellentmond ennek, sok értelme nincs, hogy felezett felbontással vagy anaglyph ki tudja tolni az amúgy dekódolt FHD 3D forrást.
Vagy ami sanszosabb, hogy a lap HDMI oldaláról kevés az 1.4.A 4k-t nem tudom kipróbálni mert jelenleg az FHD TV-re van kötve, a 4k egy szobával arrébb van, a 10m-es kábelem meg most nem kiszabadítható. De az tuti menne mert ez alapján választottam a lapot. Szóval fizikailag kimegy rajta nagyobb sávszél, ahogy kiment a fizikailag frame packed 1920x2205 is. Csak épp a win és más ezt egy normál felbontásnak látja, nem 3D-nek. A TV viszont annak kezelné.
-
echterion
nagyúr
válasz
SunMount3r #51837 üzenetére
Jogos, csak a NUCxxx sorozatot néztem, de nem csekkoltam le a procit.
De az én szempontomból ez igazán mindegy, nekem 8, hogy Gemini vagy Kaby vagy bármi, a lényeg, hogy egy ilyen egybegép kell nekem, jó áron. Bár most közelebbről megnézve őket ez nem lesz nekem jó, mert nincs rajta optikai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged