- Erős specifikáció, kompakt formában
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #17101 üzenetére
Viszont ha a 12-est rakja fel ez a jó progi
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #17048 üzenetére
nem tapasztalatból mondom, csak "megérzés" hogy egy ilyen kis "szar" nem lehet olyan jó hogy a fent említett egyszerű alkalmazásokat a w7tel ugyanúgy vigye mint a fx-8120
szerintem feldobok az ion-ra egy w7et és kipróbálom. úgyis van egy használatlan raptorom a fiókban.
jelzem ha most ennek a vasnak a fogyasztása sem zavar, nem sokallom én a 65w-ot sem, csak itt van pl az ASUS C60M1-I ami nyilván semmire nem jó, viszont a tdp-je 9w. ehhez képest a 65 jelentős különbség.bódogkarit.
a wifi meg szintén egy olyan dolog még mindig, hogy valamit valamiért... nincs kábel cserébe egy fingfelhőtől is belassul. nekem a speedport routertől egy téglafal választja el és kb 2 méterre van a két cucc egymástól, és mégis max 4mbyte/sec a szpíd.
a pc sincs sokkal messzebb, eziswifi, ez se jobb.
tehát ne tévesszük össze a valósan elérhető és az elméleti sebességeket. -
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #17005 üzenetére
1: a nagyot, nincs rá szükségem, nincs időm játszani.
2: akkor keresnem kell olyat amibe a lehető legkisebb táp van (nem mintha létkérdés lenne az áramszámla, de nem szeretek papírrepülőt hajtogani a pénzből és kidobálni őket az ablakon)
3: hehe igen. de valóban komolyra: teljesen mindegy milyen. igazából már kicsit bánom h eladtam az előzőt, erre a célra tökéletesen megfelelt volna, de mivel a vételáron szabadultam meg tőle, és mivel a csere úgyis csak hónapok múlva lesz tökmindegy.
4: az egyszerűség, kompatktság, és kedvező ár/érték kedvéért ragaszkodom minél kevesebb összetevőt tartalmazó megoldáshoz.
asus és asrockon kívül gyárt még bármelyik cég használható, szarásig integrált mini itx lapot?
és végül: ion+nvidia vagy e+radeon?
valójában meg vagyok elégedve az at3iont-vel, beszereznék mégegyet... de úgy érzem kicsit kevés a folyékony w7+office dolgokhoz. vagy rosszul érzem?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
canniball #16905 üzenetére
Igazából én megelégednék komplett dobozkával is 30-40k-ért, csak ilyenből eddig nem nagyon találtam olyat, ami ne lett volna valamilyen úton/módon beteges. Pl tegnap PHTV-be az LG-nek a Smart kacata. Ott a library botrányos. Jó lenne, ha lehetne szűrni, legalább műfajonként, vagy ilyesmi...
Popcorn Hour meg annyiba kerül, mint egy HTPC, szóval ugyanott vagyok.
Egy iMon már van. Konkrétan egy Thermaltake Multimedia Lab, ami egy átcímkézett tekerő nélküli VFD. De ha igény lesz rá, akkor előferdülhet, hogy beszerzek valami komolyabbat. Néztem Ultrabay-t, de szökő évente egyszer ha odamegy valaki az eszközhöz tekergetni/nyomkodni. Csak a kijelzője jobb.
Illetve nemrég majdnem sikerült vennem egy hibátlan Silverstone "Milo" ML02-est 30k-ért. Azt mai napig bánom, hogy nem jött össze...
Linuxos XBMC hogy működik együtt Win7-tel? Voltak fájlmegosztási problémáim idehaza. Egyik gépre azért kellett XP helyett Win7, mert nem szerették egymást. Félek, hogy a linux ellen tűzzel-vassal tiltakozna.
Érintőlegesen: Szerinted a C60-ra érdemesebb lehet Linuxot tenni? Esetleg XBMC-bel, hogy lehessen filmet is nézni vele? Gondolok itt a nem túl acélos erőforrások jobb kihasználására, hisz egy linux csak beéri kevesebbel, mint egy Win7...
És milyen lejátszók vannak linux alá, amik szeretik a GPU-gyorsítást?
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #16841 üzenetére
nemnemnemnem, most cseréltem le egy hónapja...
laca500: igen, ez tök uolyan. a két cég egymást másolja (v u.az a cég.. nemtom)
de azon felül, h ez nálunk 76eur nem 107, sokallom, mivel a kövérebb és a túlontúl slim házakat 50alatt árulják, valamint sokadjára 70-80ért nem vagyok hajlandó egy üres fémdobozt vennitehát belőttem az árat 50 körülre, és a szekrény belőtte a magasságot max 11cmre (polc nélkül 13ra ha jól emlékszem.)
-
zsola32
őstag
válasz
canniball #16809 üzenetére
az I3-as gépem egyben megy valaki máshoz.
a vga karit (HD 6570) ma eladtam.a procihűtő (noctua), a ház silverstone lc 20, és a táp x 400 seasonic + ventik (noiseblocker) maradnak.
ezeket az alkatrészeket már korábban úgy próbáltam összeválogatni hogy jók legyenek a későbbiekben is.
-
san2000
tag
válasz
canniball #16767 üzenetére
Nem felesleges az nfo a sorozatoknál sem.
Csupán nem az évad könyvtárába kell berakni.
Mint ahogy írtam a példát is.
pl. Dexter gyűjtemény/
................................/Évad 1
................................/Évad 2
................................/......
................................/Évad 6
................................/tvshow.nfoTökéletesen működik és nem téveszt.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16786 üzenetére
Arra meg inkább egy külső scrappert ajánlok pl. Media companion vagy ember media manager mert sokkal egyszerűbb felvinni az adatokat mint egy jegyzettömbe. Pl. a film felbontása kódolás stb.. 1 kattintásból megvan a poszterképet meg csak be kell tallózni hozzá stb...
én legalábbis nem vesződnék kézi adatfeltöltéssel jegyzettömben...
(#16787) TCr
megnyugodtam nem csak nekem mocskos a fantáziám....
-
jeni
félisten
válasz
canniball #16764 üzenetére
akkor a GD04 amibe szintén PC-s író/olvasót kel oda tenni akkor a tálca nyitás miképpen működik?
A GD05 annak csak a nagyobb nyílás ami teljes egészében a író előlapi méretét adja és a USB csatik kerültek máshová.
Amennyire a két GD04/05 házat nézzem akkor az csak a jobb oldalra kerülhet.
Néztem a Lian Li házat azzal meg az a gond,hogy oda megy plusz kiadással jár egy notis Blu-Ray olvasó.
Lehet,hogy az aprón találni oda olvasót? -
slashing
senior tag
válasz
canniball #16783 üzenetére
Őőőő igen, könnyen be lehet oda tolni egy "családi videót"
főleg mivel vannak rá scraperek is már ha nem ténylegesen családi videó az
, igaz nem hivatalos letöltőhelyről de könnyedén beszerezhető és ugyan úgy a movies-ba rakja be a "családi videókat" poszterestül szereplőstől "film tartalommal
" együtt.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16773 üzenetére
Hát ha így csinálja akkor nem olvas semmit sehonnan csak amit beleír az lesz.
Szóval megnyitja valamiben a filmet aztán átírogatja az ottani infókat belőle. Más út nem igen van ha speciális tartalmat akar az ember bevinni de ha az imdb-n fent ez a koncert akkor nincs szükség erre a macerára mert valamelyik scrapper úgyis megtalálja. Sőt elméletileg van direkt Koncert része az xbmc-nek erre való scraperrel is, bár ilyenkor nem a movies-ba kerül hanem a koncertekbe. -
sb
veterán
válasz
canniball #16770 üzenetére
Én azt az 3-5 filmet fél-egy perccel ki szoktam várni. Ill. nem is igényem, hogy azonnal megjelenjen, mert általában nem az épp töltöttet akarom indítani rögtön. Vagy ha igen már rég megcsinált mindent mire leülök elé.
Biztos gyorsan oda lehet biggyeszteni az nfo-t is, de inkább a gép idejét vigye, ne az enyém.
-
sb
veterán
válasz
canniball #16767 üzenetére
Én még filmeknél sem csesztettem nfo-t soha, ahogy írtam. Vagy azért mert nem kellett vagy mert eleve jó nfo volt melletük a letöltésnél? Mindegy is, a lényeg, hogy nem kellet vele vacakolni. Így is 85-90% körüli a sima port-hu-s találati arány. Azokat meg kézzel korrigálom.
Egyetlen film volt ahol a kézi korrekció sem elég: a topicban régebben már többször emlegetett "Rio".De nyilván ez attól is függ ki milyen filmeket tölt. Lehet, hogy másnál több a probléma alapból.
TCr: Naugye!
-
sb
veterán
válasz
canniball #16741 üzenetére
Nem tudom, bevallom a leírást én még nem olvastam és nfo-t sem raktam soha még mellé semmit.
Se sorozat se film mellé.Sorozatokkal nekem eddig két bajom volt:
1. Ha nem ismeri fel akkor a sorozat gyűjtő könyvtár nevén változtatok mindig. (Azóta a bevált gyakorlat az, hogy új sorozatnál kézzel rákeresek a TVDB keresőjében és ha megtalálja a megfelelő sorozatot (megfelelő nyelven) akkor a beírt keresési szöveg lesz a sorozat könyvtár neve.)
2. Ha a sorozatot megtalálja, de az epizódokat nem akkor a filenevekben nem jó a standard elnevezés. Ilyenkor azokat átnevezem TCMD-vel pl. s01e01 formátumra. De ez meg igen ritkán fordul elő, vmi ősrégi 6-7 éve feltöltött divx sorozatnál találkoztam ilyennel utoljára. -
sb
veterán
válasz
canniball #16728 üzenetére
Én a belső elnevezésekkel nem szoktam foglalkozni csak annyit teszek, hogy a sorozat könyvtár címének a magyar nevet állítom be amire a tvdb-n a search eredményt ad.
Tehát jelen esetben pl. "dr csont". Innentől lehetnek benne összevissza, ömlesztve vagy akármilyen könyvtárnevek alatt az epizódok vagy season-ök, megtalál mindent magyarul.
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #16710 üzenetére
Gugliztam egyet, a DAMN NFO Viewer Portable jónak tűnik.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16707 üzenetére
rigo88:
aha akkor teljesen más a leányzó fekvése, ott akkor szerintem azért nincs 720p logó mert 1. a skin nem úgy van beállítva 2. nem tudom
valami hiba van ha csak akkor nincs logo ha az általad manuálisan megadott címek után nincsen csak, ezt akkor érdemes lenne felvetni a skin hivatalos fórumán mint bug!
Canniball:
az a baj hogy számít a méret is. Szerintem a legjobb megoldás a seedben tartásnál az ha a letöltésnél mi adunk neki egy mappa címet ahova letöltse tehát ne az legyen amit ő automat csinána pl. Avatar.720p.jancsika-kiadás.x264.hundub stb... hanem csak simán Avatar esetleg még zárójelben az évszáma és akkor a screperben beállítani hogy a könyvtár neve alapján keresse az infókat. Ilyen esetben feleslegessé válik elvileg az nfo-s macera...ilyen olvasó mondjuk a jegyzettömb is csak ha szarul jelenik meg akkor át kell váltani a karakterkódolást.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16699 üzenetére
de egy torrent-ben lévő nfo az esetek 99%-ban azonos a videó fájl nevével így nem tudsz egy másodikat odarakni csak a port-os link-el így vagy átnevezgeted őket de akkor meg minek letölteni ha utána még készíteni is kell egy másikat meg át is kell nevezni.
ha meg átnevezi akkor a torrent kliens szerintem hibát fog jelezni arra a torrent-e!
-
jeni
félisten
válasz
canniball #16551 üzenetére
köszi már tisztább a kép merre is induljak.
az SG06 az jobb is lenne mivel lehet betenni notis optikai meghajtót és táp is van mellékelve.
bár ennél korlátozott az alaplap mikéntje,gondolom.A SPM210B 300W elegendő lenne,kérdés mennyire lenne zsúfolt és az alaplapi deszka esetén mi is tehető be? Meg az Iponon is írva,hogy külön venti nem tehető be,.,csakis a CPU és a táp ventije keringeti benne a levegőt.
A tiednél Silverstone SST-GD04B USB 3.0 Grandia Desktop - black-34000 Ft a ház esetén viszont alapból mindenben jobb,bár ott a plusz táp vétele ami esetleg dobna az áron közel 8000 Ft-t, a SG06 38000 Ft -hoz képest,de cserébe bármely ATX táp mehet bele és szélesebb lapot is betehetnék oda.
-
jeni
félisten
válasz
canniball #16546 üzenetére
A Spire jobban megérné az árát és abban levő táp az jó minőségű és elegendő?
Mivel magassága korlátozott ami nem lehet több 200mm-nél, a bel méret miatt olvastam valahol,hogy kevésbé szellőzik.
Hasonlót nem találtam lehet szélesebb egy ház akár 430mm de lényeg a magassága a fontos,hogy beférjen.
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #16532 üzenetére
én nem nagyon szeretnék pluszba semmit a gép köré, se semmit amit nem gyárilag szántak oda a front panelre. most pl ott figyel a tévé mellett az asus ir és olyan idétlenül néz ki.
pontosan ahogy rbalint88 mondja, kultúrált. az ajtós témával persze egyetértek, DE miért van eltakarva a kijelző is az ajtóval az említett háznál? a kijelzőt kizárólag az éjszaka is látható digitális óra miatt tartanám előnyösnek.
persze olvastam, hogy a beépített ir béna meg nehéz irányítani de ha a világ másik végén megnyomnám a harmony távirányítót még akkor is bevenné olyan jó ez a kis táv.
egyáltalán minek füles, mikrofon, meg usb csatlakozó egy htpc-re.. ha kell is miért nem elég egy usb valahogy jól elrejtve az oldalán.. -
rbalint88
addikt
válasz
canniball #16532 üzenetére
a beépített IR-nek az az előnye, hogy kulturáltan néz ki.
VFD meg szerintem felesleges, ha már mindenképp kijelzőt kell nézegetni, akkor inkább vezérlem telefonról a gépet.
3,5" helyre építhető imon jó ötlet, csak van egy db 5,25" bővítőnyílás a házontc-380-ba valami egészen érdekes táp kellhet...
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #16528 üzenetére
cannibal: a tc-2200 táppal (mert nemtom h egy alapból táppal szállított eszközt meg lehet-e venni táp nélkül) 77eur.
találtam most egy másikat, bár csak usa sajna viszont csak 50eur. nMedia htpc-1000b a neve. pofás. persze IR óne.. mert végülis minek az egy htpc házba...sajna még úgy sem férne el a tc-380 ami szintén tetszik, ha kiszedném a polcot, és a viszonylag melegedő erősítőre közvetlenül rátenném a viszonylag melegedő htpc-t és rá a centert.
de ezt le kell mérnem. most cseréltem tvszekrényt nem szeretnék másikat keresni
rbalint88: szerencsére a compueruniverse itt van a közelbe.
a tápot csak azért tartanám meg hozzá, ha egyszer tovább akarnám adni. -
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #16518 üzenetére
üdv
köszi a javaslatokat, a táv az egyik alapköve az új case keresésének.
a másik pedig amellett, hogy sajna nem nagyon tetszik, igényli a riser card használatát amitől tartok, a lepattintós ajtó sem jön be igazán, továbbá nem találtam se újonnan se használtan sehol nálunk.jó lenne valami gyűjtőoldal a htpc megoldásoknak.
-
-
sb
veterán
válasz
canniball #16390 üzenetére
Én is azt a távirányítót ajánlanám a vevőjével. a lényeg pedig, hogy a Harmony adatbázisában benne van, nem kell tanítani.
Nem tudom ki tanított már Harmony-t másik távról, de szerintem ez egy majdnem használhatatlan funkció. Egy-két gombra még jó lehet, de nálam a tanított gombok jelvisszaadási sebessége nem állítható, kb. 1mp-ig tart egy jel. Tehát tanított gombokkal valami kegyetlen lassú, szar használhatatlan lesz az egész.
Legalábbis nálam kétféle Harmonyval próbálva is ez volt a helyzet.XBMC Sleep-re:
Ahogy már előttem írták és én is korábban: át kell állítani, hogy kilépésre sleepbe menjen. Utána meg a kilépésre tenni kell egy hotkey-t (vagy odascrollozni és enter). -
TCr
veterán
válasz
canniball #16390 üzenetére
Végül is igen, az is megoldás, ha az infravevő miatt már úgyis olyat kell vennem, akkor akár arról meg is taníthatom a Harmony-t.
Köszi gyerekek, mégsem mondok le az Ubuntu-ról.Igazából ami a lényeg egy ilyen távoson (ha az XBMC-t nézem) az a start, stop, belepörgetés, enter, vissza, hangsáv váltás, felirat váltás... kifelejtettem valamit esetleg?
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #16379 üzenetére
cannibal: ok
szerintem bankot robbanthatnék vele..
DE ha nincs miről megtanítanod, pl egy eszköz ami a harmony online adatbázisában szerepel.
ha tudsz megoldást betűket beleprogramozni infrás mini-táv nélkül akkor várom az ötleted.
fenti definíció szerint LEHET hogy van olyan eszköz ami alapértelmezésben a billentyűk fizikai jeleit küldik. és ez lenne a megoldás nekem is és sokmindenki másnak.
persze ehhez nem ártana ha az adott ir vevő ezeket a jeleket bevenné... nálam itt a probléma, h pl a mce jeleket nem érti.és most ennek utána is nézek. fél óra és jelentkezek
-
törölt tag
válasz
canniball #16270 üzenetére
Most OK, 2400 ford, level 2. Így nem vészes, de cpu 55 fok, magok lejátszásnál 70 körül, vga 75 körül. Utóbbi elég húzós, főleg ha nem 21 fok lesz a szobában
Ha 3000 fölé megy a kicsi 4cm venti (próváltam), onnantól elviselhetetlen.
Ilyen házam van, gondolkodtam rajta, hogy a szellőzőrácsra biggyesztenék egy ventit, ami be vagy kifelé fúj. Az eredmények függvényében pedig megy vagy marad az eredeti venti.. A rács pont a lapka felett van, sőt még oldalt is van a házon két hely. Azt is olvastam, hogy a gyári helyére valahogy fel lehet tenni 8cm-es ventit 1 csavarral-furattal a lamellák közé.
-
dni
őstag
válasz
canniball #15426 üzenetére
Beszerzésre került a távirányító, openelec (win alatt nem tudom tesztelni) alatt nem tudom távirányítani a gépet Harmonyval, csak a saját távirányítójával, az alábbi útmutató alapján próbálkoztam.
A harmony Remote Software-ben csináltam egy ellenőrzést, hogy jó távirányítóval párosítottam -e össze, és a szoftver szerint minden rendben. (A távirányító alsó infra vevőjén keresztül kellett az eredetii távirányító bekapcsoló, lejátszás és 1-es gombokat lenyomni, mindegyiket elsőre érzékelte.)
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Neovenator
senior tag
válasz
canniball #15469 üzenetére
LOL
Hát, Kirgisztánban bizonyára jobban forognak a köztudatban a Kalasnyikov különböző márkavariánsai, mint a SilverStone...Amúgy sajnos csak a legdrágábbakat tudom már nézni, mert az SG05 és SG06 a képeken szereplő CM Elite 120 Advanced által is meg van haladva mind tudásban, mind árban...jócskán. Sőt, az az igazság, hogy ha nem lenne az a fránya 18 centis Air Penetrator a SG07/SG08 tetején, akkor azok is, mert 1db 3.5" és 2db 2.5" elhelyezése manapság elég gyengus teljesítmény, ráadásul szellőztetve sincsenek. A CM Elite-be 2db 3.5" és 2db 2.5" vagy 1 db 3.5" és 4db 2.5" fér el egyszerre, szellőzéssel!
-
dni
őstag
válasz
canniball #15426 üzenetére
Köszi.
Még egy kérdésem volna hol lehetne olyan kütyüt, vagy rövid kábelt kapi (vagy hogyan keressek rá), aminek a segítségével az alaplapon lévő usb header-re tudnék dugni egy pendrive-ot.
Talátam olyan kiegészítőt amit a ház bővítő foglalatába lehet tenni, viszont kicsi m-itx ház lévén erre nincs lehetőségem. -
drdr
senior tag
válasz
canniball #15290 üzenetére
Nekem FullHD 3D (3840x1080) frame by frame A6-3500-zal élvezhetetlenül szaggatott. A8-3870 viszi. Bár itt is találkoztam olyan BD50-nel ami egyes részeken belassítja... de csak épp egy kicsit.
A proci nincs lassítva, nincs alul feszelve semmi. Minden pörög ahogy a rendszer igényli. A proci 800-3000MHz...Szóval, meglepne ha a fenti felbontású 3D-t a Brazos vinné...
-
rbalint88
addikt
válasz
canniball #15220 üzenetére
Ed Parker
Kapcsold ki a dinamikus kontrasztot a tv-nahogy mondod
az egész lakás kb.
jokkmokk fantázianevű étkezőszettből van a szék, két ilyen szettet vettünk, íróasztalnak, ami igény szerint étkezőasztallá alakítható és így ugye 8 szék van hozzá, szóval kettő simán nélkülözhető volt belőle ideiglenes hangszóróállványnak, na ez az ideiglenesség egyelőre egy éve tart -
slashing
senior tag
válasz
canniball #15175 üzenetére
És az mindegy hogy mondjuk a távirányító infra vagy bluetooth vagy mittudom én min kommunikál a pc-vel?
Nekem van egy asrock itx-em amihez adtak távirányítót amihez van egy ilyen vevőegység ami egy úgy nevezet CIR valamin kommunikál hogy ez infra vagy nem infra vagy mi azt nem tudom, felesbe kell rádugni az alaplapon a cir hídra és usb hídra aztán akkor működik a vevője.... -
sb
veterán
válasz
canniball #15171 üzenetére
Szerintem csak i-re működik.
Az appok ezt ellenőrizhetik.
Ugyanez van Gigán vagy Asrockon, már nem emlékszem melyiken néztem. Nem kapcsol be ott sem más eszközre. Neten is azt találtam anno róla, hogy Samsung Tab-ra cs*szik bekapcsolni a gyorstöltés, Ipadra meg bekapcsol.Ennyi. Szívatás.
-
sb
veterán
válasz
canniball #15170 üzenetére
Nekem meg még jobb van! (525)
Kb ennyit tudok kezdeni a többi érvvel is.A lényeg: valamit valamiért.
- Távirányítón nem lesz WOL soha.
- Appból nem lesz univerzális távirányító. (hacsak nincs wifi-n távirányítható TV és hangcucc mellette... és egy univerzális app.)
- Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben, csak:
1. el kell odáig scrollozni
2. átírni a keyboard.xml-ben és hozzákötni a kilépést egy táv billhezAz 1-hez nem kell állítgatni, azt megspórolod cserébe két gombnyomást kell tenni a távon.
A 2. verzióval pedig 1 ujjmozdulatra redukálod a kikapcsolást és bekapcsolást, de egyszeri befektetést igényel.Csak választanod kell!
-
sb
veterán
válasz
canniball #15164 üzenetére
Egyébként HA be van kapcsolva a wifi a telefonodon akkor:
- App elindít
- Wol megnyomMiután elindult a gép és az XBMC az app csatlakozik és azzal távirányítható a cucc.
Ez is több, de kinem mi a kényelmes. Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz.
Én mondjuk univerzálissal nyomom és kikapcsolva úgyhogy odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell. -
sb
veterán
válasz
canniball #15155 üzenetére
Így már értem.
OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC akkor a legegyszerűbb, ha az XBMC kilépés ikonját átállítod, hogy sleep-be küldje a gépet. A wines XBMC-ben beállítható, hogy bezárja a progit, kikapcsolja a gépet, hibernáljon vagy sleep-be küldje.És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki.
szerk: Na most látom, hogy már leírták.
Szerintem nem ránavigál, hanem végrehajtja amit alapértelmezésnek beállítasz. -
sb
veterán
válasz
canniball #15106 üzenetére
Kikapcsolt állapotból olyan USB port kell a távnak, ami ebben az állapotban is aktív.
Plussz mintha azt olvastam volna, hogy spec táv is kell hozzá, bár szerintem a fenti elég kellene, hogy legyen, ha biosban az USB wake up bekapcsolva és kap áramot a port.Androidra van XBMC távirányító app, amiben WOL menüpont is van, én azzal szoktam bekapcsolni, ha messze van a 3m.
-
san2000
tag
válasz
canniball #15100 üzenetére
Játszani nem igen.
A későbbiekben fontos lehet a 3D lejátszás ezért jó lenne 1.4 HDMI.
Csak XBMC-re használnám.
A méret nem számít ,de azért jó lenne ha nem lenne nagyobb a szokásos Hi-Fi méretnél.
Ezért gondoltam az ATX-re abból is jó lenne passzív kis táppal és pici SSD-vel gigabytes LAN-al.
Szóval nem egyszerű.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #15083 üzenetére
Én már szerkesztettem nem egyszer de lassan leszarom így is úgy is külső managert használok, nem lehet értelmesen feltölteni magyar tartalommal mert a port.hu olyan hiányos hogy az iszonyat vagy van magyar cím vagy nincs vagy van részismertető vagy nincs vagy van valami de az nem részismertető és stb stb...
Múltkor elkezdtem egy évadot látom ott vannak a port.hu-n a részek gondoltam semmi gond nem lesz. Minden 3 résznél vagy a sorozat rövid leírása volt tartalom ismertetőnek vagy egyszerűen csak ki volt hagyva.
A másik kedvencem van tartalom de nincs magyar címe a résznek, pl. a született szinglik részeinél. Baromi szarul néz ki hogy angol a címe az xbmc-ben magyar a részismertető.
És nincs is más oldal a port.hu-n kívül ahol bármi informácitót lehetne találni egyes sorozatok részismertetőről vagy címeiről... -
-
rbalint88
addikt
válasz
canniball #15045 üzenetére
Köszönöm a tippet, de valahogy egyik se szerelem
Lehet, hogy nekifogok tervezni és legyártani egy saját házat aluból, a problémás része csak a bekapcsológomb és környéke, de az sem lehetetlen küldetés azért
ha ez az a pci-e extender problémám megoldódna, jó lenne a kis gányolt gépecském is
Két dolog szólna egy új ház mellett, az egyik a barkácsolásmentesség, a másik pedig az lp kártya fogadása, és az ezzel együtt járó több levegő, ami esetleg kedvezőbb hőmérsékleteket jelenhetne. (bár túl sok anyag nem maradt a technics-ben, jól tud járni benne a légenyGabesz26: igen, igen, néztem azt is, tetszik benne, hogy lapos, csak azt nem tudom, hogy vajon nem fő-e meg benne tekknika. az előlapja mennyire műanyag? Úgy érzetre, mint látványra. Ez a másik parám vele.
Illetve nem fizetnék szívesen egy dvd-olvasóért, amit nem is használnék, ráadásul ide csatis, szóval ha akarnám, se tudnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Alkoholista nevelde
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest