- Mobil flották
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
Celtis #48185 üzenetére
Pl. a MediaPortal 1
-
-
-
bozsozso
őstag
válasz
Celtis #47609 üzenetére
Médiatár tisztítással nem tűnnek el a dupla sorok, ha már nem elérhető a régi? Erre gondoltam én is csak akkor ugyanazt a könyvtár felépítést kell alkalmazni. Ez még nem is gond csak itt jelenleg van egy volume_2 ami a meghajtóra utal. Az újnál nem tudom meglesz-e ez. Majd megpróbálom ha nem megy akkor újraépítem.
-
megema
őstag
válasz
Celtis #47595 üzenetére
Egyik TV-n sem lehet ilyet beállítani. Ha a TV-n állítgatok bármit is, az a Kodi menüjére is hatással van, az pedig a TV-t képernyőhöz igazításra állítva jól jelenik meg.
A probléma a Kodi vagy az Ubuntu. Ha egyszer az alap 60 Hz-en jó a videók képaránya, kalibrációnál 1.000-ás pixelméretet ír, a többi képfrissítésnél meg nem és 0.952-t (a menü továbbra is jól jelenik meg), akkor hogy lehetne a TV beállításával megoldani? Minden képfrissítéshez beállítottam 1.000-ra, így tökéletes. Csak azt nem értem, ha érzékeli az eltérés mértékét (0.952 vs. 1.000), akkor miért nem állítja be magától, automatikusan?
Miután átkötöttem másik TV-re kezdhettem újra, mert azon meg 1.010-re módosult. 60 Hz-en továbbra is jó volt, azt hiszem.
-
generic
senior tag
válasz
Celtis #47470 üzenetére
Valahogy nem az igazi, win10 alatt sokkal elesebb a kep, meg ugy osszessegeben jobban tetszett valamiert.
valaki esetleg el tudja mondani, hogyan tudok torrentet mukodesre hozni libreelec alatt? rtorrent feltelepitve, masik geprol akarok belepni, de valami nem akar jo lenni.
-
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #47474 üzenetére
délután kipróbálom
remélem az oprendszer jobban működik mint a telepítő készítő, kiválasztottam a platformot betallóztam a letöltött .gz-t el is indul vagy legalább is úgy tűnik elindul a telepítő elkészítése, de 15perc múlva még mindig csak a kék csík szaladgál oda vissza.mindegy Rufusszal megoldottam -
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #47472 üzenetére
és az is tudja amit akarok?
szamba szerver, torrent, dlna, htpc
visszakerestem írtad hogy igen az igaz hogy addigra nyakig benne voltam az Ubuntu serverbe
mivel fogalmam nincs melyik mi ezért el se tudom dönteni melyik lenne a legegyszerűbb/legmegfelelőbb,
mert ebből kezd elegem lennima már egy sima WIn vagy WIN media centerr is megfordult a fejembe hisz az is tud mindent és ismert terület legalább. Használni akarom nem megtanulni programoznia Linuxot nem érdekel mitől működik és hogyan csak működjön
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Celtis #47447 üzenetére
ugyanez a gondom az s905 playeremmel. a kábel végén levő csatiig normáls PC ragyogóan vitta a gigabitet samban, de az LEs s905-el már nem. és valszeg a wifi kicsit más pufferelése maitt lett egy fokkal jobb.
nem hinném, hogy a player csatlakozójával van gond, mert egy forrasztás azért nem képes arra, hogy ezredmásodpercenként hol vezet, hol nem.
a switch felől csekkoltam az átvitelt, és az LE-s S905 bizony hibázgat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Celtis #47164 üzenetére
Nem szeretnélek összezavarni, de LE-t használok
Kikapcsoláshoz a logitech harmonyt használom, egész pontosan Flirc/Kodi néven fut az eszköz, aminek a keymapját használja a táv, de hogy pontosan mit, arról fogalmam sincs.
És sajnos továbbra sem kapcsol ki, feljön az ablak (újraindítás is megvolt).
Update: viszont, ha kijavítom a hibát benne <sr> -> <s>, akkor tökéletes
Néha jól jön, ha az ember programozó
Az utókornak, a teljes verzió:
\\LE IP címe\Userdata\keymaps\remote.xml
<keymap>
<global>
<keyboard>
<s>ShutDown()</s>
</keyboard>
</global>
</keymap><s></s> -> s=kikapcsoló parancs
-
Ispy
nagyúr
-
hati
addikt
válasz
Celtis #47131 üzenetére
Ha nagyon nem megy, próbáld meg a MediaPortal TV szervert. Lehet hozzá a saját MediaPortal kliensét használni vagy van hozzá IOS és Android-os kliens.
Ha kell, tudok benne segíteni.
-
pch
senior tag
válasz
Celtis #46816 üzenetére
Igen ezek megvannak...
Felraktam pár képet:
https://goo.gl/photos/GGYHuUhyc6R1dpGX7
Első-Második: AC3 mint látható van hang (a hangszóróknál ott a kiírás az erősítőn)
Harmadik-Negyedik-Ötödik: DTS Látható, hogy kiírja, hogy nem támogatott hang és az erősítőn is a DTS világít, de nincs hang ahogy látható a hangszóró ikonoknál nincs semmi
Hatodik: Beállítás Itt az látható, hogy a hang továbbítás eszköze nem is választható.pch
[ Módosította: radi8tor ]
-
Patice
nagyúr
válasz
Celtis #46710 üzenetére
Netán próbáltad ezeket?
Amúgy tényleg létezik NAS elé lineáris táp. Audiofilek gyakran használnak rezgésmentesítő lapokat is dedikált audio NAS alá, amibe persze HDD helyett SSD-t raknak.
Vagy a másik trükk, hogy a lánc elé beraknak egy switch-et és azt táplálják lineárisan, és ott helyben tartják a NAS-t is, hogy az audiofil kábelből elég legyen 1-1 méter.
Ha a NAS-ban maradnak a forgó lemezek, akkor bizony hasznos lehet tüskére tenni, nem a NAS miatt, hanem a lejátszó eszköz miatt, már ha egy állványon vannak, pl. az előbbi okból.
(#46711) Ispy:
Az az elosztót inkább erősítők elé ajánlanám.
(#46712) cinemazealot:
Ő szerintem arra a felállásra kíváncsi, amikor a NAS csak adattár és innen megy az adat a lejátszóba, azaz a forrásba.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Celtis #46710 üzenetére
Szerintem a NAS-t legalább egy jobb fajta elosztóba illik dugni.
-
robi222
senior tag
válasz
Celtis #46588 üzenetére
Szerintem a világ legjobb lejátszója is számomra lehet használhatatlan ,ha gagyi az irányítása.
De szerencsére megoldható probléma volt.
Kodit lehet közepes méretre is beállítani? Nekem csak teljes képernyőben megy. Viszont szeretném használat közben nézni hozzá netről a beállításokat. -
-
válasz
Celtis #46541 üzenetére
Ok, köszi a tippet! Kipróbálom. Muszáj lesz.
Feltelepítettem a Lubuntut, de valami borzalom a live-hoz, meg a Windowshoz képest is. Intel drivert is feltette pedig. Úgy beszaggat még a linuxos start menüben mászkálásnál is... A samba is felment, de nincs ott se a beállításokban, se a rendszereszközökben. No akkor nézek egy LibreElecet. -
válasz
Celtis #46536 üzenetére
Nincs semmi, ezt már próbáltam nagyon gyenge atomos netbookon, azon szépen futott. Persze a j1900-as proci jóval erősebb. Akkor mit tegyek rá ami ajánlott? Nekem most erre csak annyi kellene, hogy menjen a fájlmegosztás meg a transmission, youtube, filmlejátszás. A transmissiont meg éjszakára kilövöm, akkor a merevlemez is leáll elvileg. Legalábbis most a routeremmel leáll ha nincs semmi forgalma.
#Patice ajánlotta az egl-es kodit múltkor, de nekem az nem sokat mond. Meg is próbáltam, de elakadtam azzal is. -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46430 üzenetére
Azért köszönöm, h megnézted.
Valszeg ejtem CE-t, nem tudok vele így mit kezdeni.
CV viszont egyelőre elég jól működik - bár messze nem tökéletes.
Felépítette a mappáit, be is húzgáltam mindbe a már összegyűjtögetett videoimat, de nem mindet játszotta le.
Először 1 random intrót, majd 3 random reklámot, 3 random trailert, 1 audiot és egy countdownt kellett volna lejátszania.
Na ezek közül sikerült 3 reklámot majd 3 trailert, aztán elindult a film.
Úgyhogy még bütykölöm :/(gondolom, lesz majd kérdés, minek raktam be reklámot
ezeket megelőzendő: 1, hangulat miatt... 2, ezek többnyire saját cégünk promó videói, illetve egyéb vicces reklámok)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46426 üzenetére
Ez lenne az addon.xml tartalma:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="true"?>
-<addon provider-name="Giftie" version="4.0.11" name="Cinema Experience" id="script.cinema.experience">
-<requires>
<import version="2.12.0" addon="xbmc.python"/>
<import version="3.3.0" addon="script.module.simplejson"/>
</requires>
<extension library="addon.py" point="xbmc.python.script"/>
<extension library="service.py" point="xbmc.service" start="login"/>
-<extension point="xbmc.addon.metadata">
<platform>all</platform>
<summary>Re-create a full movie theater experience.</summary>
<disclaimer>This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License *see license.txt</disclaimer>
<description>Play trailers, slideshows, intro videos, outro videos: To re-create a movie theater experience in the comfort of your home.</description>
<description lang="es">Reproduce Avances, presentaciones, videos de intro, videos de outro: Para recrear una experiencia como si estuvieses en una sala de Cine en la comodidad de tu casa.</description>
<website/>
<source>https://github.com/Giftie/script.cinema.experience</source>
<forum>http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=87563</forum>
<email/>
</extension>
</addon>
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #46416 üzenetére
Na, rá akartam kérdezni a szaktopikban, de elég volt egy oldalt visszaolvasni ahol valóban megerősítik ezt a limitációt. Viszont úgy látom van remény a megoldásra.
bitstream audio work now only over native connectors like HDMI 1.4, DVI (DP im not sure)
most apollo/kaby lake devices use conversion chip from DP 1.2 to HDMI 2.0 which make issue to get HD audio (we are waiting on fix ... )
... on you mainboard "Asrock J3455-ITX" working over DVI Wink tested -
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #46405 üzenetére
Miből gondolod az optikai kimenetet? Végigolvastam a hozzászólásokat is, de én nem láttam semmi erre utaló infót. Viszont ebből a tesztből úgy tűnik már két éve HDMI-s erősítőt használ.
A linkeden DVI-on ment a hang, legalább tudjuk hogy ez működik...bár arról nem esett szó hogy mi volt az OS. A korábbi tesztben viszont HDMI-n közlekedtek az audio bitek, W10 alatt. Tehát
- vagy tényleg nem mennek ki HDMI-n a HD hangok, csak DVI-on
- vagy a szokásos windowsos driver bug lesz megint. -
dave118
senior tag
válasz
Celtis #46350 üzenetére
Gondoltam, hogy PC-s probléma lesz, de mit nem tud egy i3-6100 + GTX960 8Gb ddr4-el lejátszani? Valami speckó szoftver kellene? Driver hiba?
Árban hogy jönne ki egy RPi? Használtban van értelme vele foglalkozni? Ezeknek milyen op rendszere van, nagyon bele kell menni a telepítésbe?(#46351) Patice: Zenére nekem elegendő amit kihoz a rendszer a flac formátumból. A yamahák "straight" funkciója megteszi. Valszeg a mostani AVR utódja is Yami lesz persze ez még nem biztos.
(#46353) _Smooth: na ez is új
kösz
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46332 üzenetére
Igen, azt írtam én is. Ha nincs smartphone a háztartásban, akkor valóban nem opció. De nekem már idősebb korosztályban sincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne okostelefonja. Ha pedig azt tudja csak egy kicsit is használni, akkor egyszerűbb, mint egy vezeték nélküli billentyűzettel manipulálni. IMHO
De ahogy írtad is, személye válogatja (én csak, mint lehetséges variáns vetettem fel). -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46328 üzenetére
Monolith (#46326)
És egy Chromecast? (amennyiben van egy smartphone/tablet a háztartásban)
Nem belekontárkodni akarok, nem ismerem különösebben az eszközt és annak képességeit, de ha jól tudom, Spotify, Netflix elérhető droidra, HBOGO-ról nem tudok nyilatkozni (de a nevéből következtetve mobileszközökre szánt szolgáltatás), a saját telefonjukat/tabletjüket meg csak ismerik, csak könnyebb kezelni.
De ez csak egy ötletGyorsan rá is kerestem... $35 és minden alkalmazás szerepel a listán.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Celtis #46234 üzenetére
LibreELEC Installer még le is tölti neki, és ki is írja
láma
Azért kérdeztem a pontos típust, hogy tudja-e a CEC-t. Mert ha nem, akkor jobban jársz egy S905 alapú box-al, mint egy RPivel. -
láma
csendes újonc
válasz
Celtis #46224 üzenetére
Nekem panasonic g20-am van.
Tehát akkor NAS, de abból milyet, erre volna valami konkrétabb ami gyors is meg elfér benne pár terra?
Az egyik lejátszó akkor a dune, a másik tv-hez ami pedig mondjuk elfér a másik tv mögött az mi volna? Mármint amit esetleg távirányítani is lehet. Milyen eszköz? -
láma
csendes újonc
válasz
Celtis #46216 üzenetére
Arra gondoltam, hogy megszüntetem az asztali gépem és a tv alatti tárolóba beteszek egy fekvő gépet amivel le is tudok tölteni filmeket meg le is tudok vele játszani. 1000 mbps optikai netem van amihez a régi gépem gyenge. Tehát gondoltam lecserélem, de úgy, hogy akkor már olyan gépet veszek ami esetleg teljesen halk és letölteni is tudok rá, nomeg azért egy win oprendszer is legyen rajta, mert a levelezésem is arról menne.
Egyébként van egy dune hd max médialejátszóm is amit hálózatba kötnék vele és akkor az játszana le, de a másik gépre menne a letöltés és a tárolás is.Az új gépen csak letöltés menne meg a levelezésem, meg néha net.
Valahogy így, de nem tudom, hogy lenne a legpraktikusabb. -
z00li
senior tag
válasz
Celtis #46025 üzenetére
Nem cél a folyamatos üzem.
Max. napi 1-2 órát menne, de lehet hogy annyit sem (gyerekeknek mese, 1-2 film nekünk ha van rá idő, néha torrent, plusz az adattárolás). (valamint lenne egy tartalék gépem, ha bármi gáz van)
Erre a célra szerinted felesleges lenne pc-ből építkezni?
-
-
gjanner
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest