- Milyen GPS-t vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
dave118 #46352 üzenetére
_Smooth már megírta, de engedd meg, hogy én is illusztráljam a 6.1-et.
RPi-t szerintem a használtan is megéri beszerezni. Pont novemberben vettem egy RPi2B-t házzal együtt 8500-ért.
Egyébként én is szoktam i3-6100 + 8 GB DDR4 RAM-mal Kodiban filmet nézni (igaz, Ubuntu 16.04 LTS alatt), de csak a nagyon extrém 4K filmek és társai voltak képesek eddig megfogni. Egyébként nagyjából mindent visz. Szerintem driver hiba lesz ott a baj. Ha gondolod, privátban írd meg, mely kópiákkal van gondod, hátha ki tudom kölcsönözni őket én is.
-
_Smooth
senior tag
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Hát pedig ilyen problémák kiküszöbölésére a PC a legalkalmasabb, talán. Az egyik legnagyobb előnye a HTPC-nek a MP-ekkel szemben.
De persze értem a problémád, én csak a saját preferenciámat tudom vázolni. Próbáltam régen én is DLNA és eszközökbe épített MP-vel is, de egyik sem volt igazán jó megoldás (számomra).
A nagy távolságra amúgy léteznek megoldások (pl egy-egy adaptert HDMI-n csatlakoztatsz a két eszközre, a köztes távot pedig egy "tetszőleges" - nem végtelen - hosszúságú patch kábelellel hidalod át).6.1 esetén az extra csatornád egy "hátsó center".
(#46352) dave118
RPi3 kb 16k-tól indul (új, csak alaplap - ehhez kell egy háttértároló: microSD kártya, USBs eszköz és egy microUSB-s táp)
Pi Zero meg 10k alatt marad, erre a célra az is elég, bár ott meg kell egy HDMI adapter is a fentieken túl.Telepítés nem ördöngősség. Célszoftver leszed PC-re, annak segítségével a megfelelő OS csomagot kártyára felhúz, gépbe berak, indít, Kodi beállít, örül és filmezget
-
Patice
nagyúr
válasz
dave118 #46349 üzenetére
A HD audio hangsávokhoz HDMI-re van szükséged, azaz a TV lejátszója felejtős. Újabb AVR-ek max. csak zenét képesek lejátszani, filmet nem így mindenképpen egy új kütyü kell a TV-hez, ami képes hálózati lejátszásra.
A zenékkel való előrelépés - nem akarom az ördögöt festeni a falra, de - külön kütyüvel járna.
Alternatíva lehet, hogy egy Raspberry-vel multiboot SD kártyát csinálsz és akkor mondjuk egy LibreELEC, vagy OSMC mellett lehet egy zenei disztró (Volumio, Rune Audio, MoOde, stb.)
-
Celtis
veterán
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani.
Ez a PC-d gondja lesz, nem a Kodié. Céleszközzel ilyentől nem kell tartanod.ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
Mit értesz még egy PC alatt? Az S905-ös dobozkát vagy az RPi-t?
Pont az a lényeg, hogy ezek dedikáltan média lejátszást szolgáljanak és a PC jelleg fel se merüljön. -
_Smooth
senior tag
válasz
dave118 #46344 üzenetére
Már egy Raspberry Pi is képes SMB-n megosztott tartalmak fogadására/lejátszására (Kodi segedelmével, pl). Én inkább ezt vennék, mint MP-t... de ekkor még valszeg nem lesz jobb a hangminőséged.
Sokat dobna, ha egy HDMI-s (HD képes) erősítőd lenne, persze ennek is csak akkor van igazán értelme, ha túlnyomó többségben ilyen tartalmad is van.
Amúgy TV beépített lejátszóját nem ismerem, de valszeg a PC képes lenne azt felülmúlni - valóban, nem kis kábelezéssel. -
Patice
nagyúr
válasz
dave118 #44296 üzenetére
Az olcsó kábelek is egész korrekt sebességeket tudnak, bár sok gagyi lehet a piacon, de a CAT5e annyira elterjedt, hogy már azért olcsó.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Vagy falba rakod a kábelt, vagy kábelvezetős szegőlécbe, kábelvezetőbe, stb. Sok módja van az elrejtésnek.
(Attól függ persze, hogy saját lakás, vagy bérlemény.)
Egyik ismerősömnek is azt javasoltam lakásfelújításkor, hogy mindenhova húzassa be a vezetéket, akár több pontra is, vagy egy pontra két szálat is és alakítson ki helyet a switchnek, routernek, modemnek, stb.
Ha otthoni hálózatos lejátszást akarsz, akkor érdemes kábeles hálóban gondolkozni. Persze kiegészíthető wifi-vel, de csak egyszer kell jól megcsinálni.
-
Patice
nagyúr
válasz
dave118 #44292 üzenetére
A vezetékes összekötés erősen ajánlott, ahogy a példa is mutatja és elég nagy valószínűséggel meg fogja oldani a problémáidat.
Minimum CAT5e kábeleket használj majd!
Szerintem a legolcsóbb megoldás, ha veszel egy gigabites switch-et (5-8 portos elég olcsón van) és ezzel összekötöd a modemet, a TV-t, a PC-t, stb. Így a PC és a TV között lesz gigabites sebességed és a PC-ből is kihúzhatod majd a WiFi adaptert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged