- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Néztem az adatokat és 4.25V van megadva ennek a töltőnek, szóval a 4.23 még "baráti". Bár nem értem hogy miért nem 4.2V-ra lőtték be a töltőt. Na mindegy, amúgy is a gyári 5C 550mAh Olight akkut fogom használni hozzá. Annak bírnia kell ha 900 lumennel megrántják. Ezek a 16340-es akkuk nem nagyon komálják azért a 2-3A-es terhelést.
S2R néztem hogy kint kapható már, szintén ezzel a mágneses töltővel. Az amolyan S30R féle vetélytárs lenne szerintem. Bár az S30R II cd-ba combosabb, illetve jóféle kis Charge Dock jár hozzá.
A VC töltőkhöz annyit hogy így tartják alacsonyan az árat hogy nem adnak hozzá tápot. Akinek a tápos kell annak ott a VP széria meg az SV pl.
-
WestBam
Topikgazda
Eddig nekem is beváltak az xtar töltők, régen volt egy nitecore de az sípolt. Jól töltött, minden rendben is volt vele, de hallható hangja volt.
Második vagy harmadik xtar-t nyúzom, ezekkel eddig minden rendben volt, éjjelre is simán rajta hagyom az akkukat, nem félek, hogy felgyújtja a házat. Mondjuk olcsó töltőt én soha nem is mertem bekockáztatni, akku és töltő legyen rendes -
jozsi252
veterán
Nézted hogy a Dragon VP4 Plus-nak mennyi lesz az ára kint? Kicsit elszomorított az információ. Az oké hogy tud mindent, de elég horror ára van kint is, itthon meg drágább lesz annál is ugye.
Fura módon nekem az SV2-nél kevésbé melegszenek az akkuk mint a VP2-nél. Pedig az áram azonos. Lehet hogy az SV2-nek annyival jobb a hőelvezetése?
-
jozsi252
veterán
-
balazs1956
senior tag
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Kíváncsi vagyok mi a véleményed az M3XS-UT-ről, mert nekem nagyon bejön a lámpa, iszonyat fénye van. 15-20cm-re odarakom a kezem a lámpához, és érzem a hőt
Amúgy folyamatosan high fokozaton a hűtőborda jól fel tud melegedni olyan 8-10p után. De akkor már visszavesz a fényerőből. -
jozsi252
veterán
Ez hogy mutatja a feszt, betöltött kapacitást, és hátralévő időt, best buy töltővé teszi.
Már csak azt nem értem, hogy egy VP1 VP2 miért kerül 2x annyiba mint a VC2 pl? Mert elvégre VC2 is ugyanúgy mutatja a feszt, sőt ugyebár még a betöltött kapacitást is.
Vagy a VP1 VP2 -nek van valamilyen plusz fícsőr ami ennyit dob az áron? -
jilian
addikt
A töltő + akku látom németből jönne. (ausztriában lakom)
TK75-öt itt találtam olcsobban...
LD75C, K60 szerinted mikorra várható?
EU-n belüli melyik boltra (-okra) gondolsz? (ami gondolom megbízható is)Miért használsz védelem nélküli aksikat? (ez mit is takar? miért jó?)
(logikám szerint túl lehet őket tölteni, ami gondolom nem éppen egészséges neki...)A TN35 -nek a meleg fénye tetszik, természetesebbnek hat.... ejjj de nehéz lesz választani.
A te árad meg nagyon kecsegtető.
-
spidersoft
senior tag
Hát ezzel a simulated CC/CV dologgal teljesen kinyírtatok... Eleinte szemezgettem a Nitecore i4-essel, hogy az tud többféle aksit tölteni meg cellánként is tud dolgozni, sokan írták a fórumokban, hogy az milyen jó kis töltő. Aztán hogy inkább d4, mert abban már lehet páratlan számú AAA cellát is tölteni, mert le lehet venni az áramát. Erre kiderül, hogy tulajdonképpen lítium aksi töltésére nem jó, mert simulated CC/CV... ok, akkor keresgéltem tovább: Opus BT-C3100. Sok-sok comment, hogy ez milyen jó, referenciának használják, megmittoménmi, erre erről is kiderül, hogy nem jó lítium cellákhoz...
Akkor most egyedül a XTAR VP4 létezik, aminek van tápja, négycsatornás és jó lítiumhoz is?...
Nem fogok számítógép tápot üzemeltetni aksitöltőhöz, és nem szeretnék külön dugasztápot venni hozzá, mert nem tudok megbízható forrást. Úgy sejtem, hogy a XTAR vagy a Nitecore azért csak ügyel annyira a termékére, hogy normális tápot ad hozzá, de én a kínai detonálós eszközökkel nem akarok kísérletezni.
IMAX B6-hoz meg venni kell egy laptop tápot és tákolni hozzá bölcsőt, amivel együtt már legalább 15.000Ft, de inkább több, annyit meg nem akarok aksitöltőre költeni...
-
szbalogh
addikt
30 A-el süthető?
Ezzel hegeszteni is lehet
-
M_o_g_y_i
őstag
Igen, a másik az MC1, ami jó az olcsóbbak közül.
Valamiért az árat szempontként tekintettem, pedig tényleg nem volt feltétel, hogy olcsó legyen...
Az SP1-re meg nem lehet mást mondani, minthogy f@sza.
Csak ismételni tudom magam, a "drágábbakat" valamiért kilőttem, sorry.
Millerre visszatérve egy gondolat erejéig: ez, hogy a védett cellák nemigen férnek bele, nálam sosem volt szempont, ha ahhoz használnám, akkor első lenne a negatív pólus rugósra alakítása, mint az előző verzióknál volt.
Szumma-szummárum: ha gyors-olcsó kell, szerintem lehet a Miller (csak nem szabad plusz egy-másfél napig benne hagyni az akkut), amúgy meg remélem lesz rá valami megoldás. Vagy jöhetne pl. "v7.2" vagy valami következő rev., kár lenne ezt a típust elrontani teljesen, megjelenése óta egy jó alternatíva a drágábbakkal szemben.krisztianAMG: ha az MC1 lenne, azt itthon is megkapod korrekt áron. Akkor rövid idő alatt már kézbe veheted, nem kell heteket várni az érkezésére Kínából.
-
M_o_g_y_i
őstag
Láttam.
Saját teszt alapján a zöldre váltás után ~ fél nappal, 4,18V körül volt a feszültség.
Én "annyira" nem aggódnék, ha valaki igen, akkor rögtön feltöltés után vegye ki az akkut.
A hiba valószínűleg nem egyedi (azaz HKJ tesztje szerint ~20mA a fenntartó töltés, ez kicsit magas), de ettől még nagyon jó kis töltő. -
hpsafl
tag
Igen itt az üzemidő a kérdéses, meg az, hogy meddig bírja majd turbó fokozaton?
TIR optika esetén nem tudom, hogy mennyit dob a fényerőn, de az XP-L-ek dedómolva lesznek mindenképp, mert ha jól tudom az optikába csak így férnek el.Mostanában elég felkapottak blf-en a 3db XP-L-es EDC lámpák, és ott is ez a két probléma jön elő.
-
Csocsesz75
őstag
-
Kozy10
tag
IMALENT DDT40 5180LM 2 Cree XPL + 4 Cree XM L2
Kuponkód: IDDT40$239.00-$168.00 -
zazenke
őstag
a gearbest-en reggelre le is lőtték az akciót , de a másik linkeden még volt . itt ugyan 5dollár a szállítási költség de aki jelenkezik hírlevélre annak adnak kuponkódot melyet érvényesítettem is így az fedezi a szállítást. még kértem rá tracking számot ami 2 dollár így összesen 14000 be van a lámpa szállítással együtt
-
zazenke
őstag
valahogy nem olyan szépek ezek az olight lámpák nem értem miért de némelyiknek olyan bóvlis a külseje . Lehet csak azért látom így mert az egész lámpatest pikkelyes barázdázott kívülről. Utólag pedig arra jöttem rá hogy némelyik oldalkapcsolós lámpának nagyon kiáll az oldalsó nyomógombja és ha egy szűk zsebből húzod ki akkor kiszakadhat kifordulhat a gumi gomb. és folyamatosan dörzsölődik is a zseb anyagához és kopik. nem szerencsés valójában EDC szempontból az ilyen kialakítás bár látványos és a lámpa hosszát is csökkenti. nekem sunwayman c20c van. innen a tapasztalat .egész nap a munkásnadrág mellkas zsebében van benne ami cső lakú és pont egy ilyen lámpa méretére van szabva. És azt is megfigyeltem hogy pl a zebralight-nak már védettebbé tették az oldal gombját . Jobban meg van süllyesztve . szóval kifordult a lámpa gombja és nem egyszerű ám visszatenni mivel nem egy menetes gyűrű vagy valami fogja amit kitekersz hanem préseléssel van berögzítve a lefogató gyűrű . ez elég béna megoldás szerelhetőség szempontjából . bár megcsináltam a lámpát de a következő lámpámnál már erre is ügyelni fogok vásárláskor
-
hpsafl
tag
Olight M2X ut-d lesz majd valamikor?
Ha igen akkor kb mikor?Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz, mert ilyen kis méretben ekkora fényerő nem lesz gyenge.
Az Olight fejcsavargatós megoldássa mennyire bírja? Nem kopik ki egy idő után, vagy ahhoz nagyon sokat kell csavargatni? Rázkódás miatt nem vált fényerőt?
-
zoli03
őstag
-
kowik
tag
Részben igazad van.
Én a páromból indulok ki, akinek a kerós lámpáját kb. egy év múlva mikor megnéztem, iszonyat össze volt verve.Párom szerint leesett párszor, mondom párszor
kb. vagy ötvenszer. Kíváncsi vagyok arra a gyártóra, kereskedőre aki 2-5 év után, egy kívülről is láthatóan leharcolt lámpát, garanciában megjavít(cserél).
-
holderes
tag
d4d & schumibatya még csak-csak eldönti az user melyik fenixet vegye az igényéhez igazodva,de vajon honnan,a fenix storeból v. másik kinai oldalról,egy szalagról jönnek ezek?(minőség miatt),mert akkor csak az árat kell nézni.Esetleg van olyan hely (nyilván nincs),akinek a gariját itt elfogadják?A "runtime" adatok érdekesek,400-800 m x ideig,de milyen akksival?
Töltőből ez mennyire ajánlott kategória?
-
Köszi a választ.
Ha lehet 4utas töltő kellene, ugyanebből a változatból vagy például egy ilyen, nem tudom hogy ez jó e. 1ébként a többi lámpa is 18650-el fog menni tudtommal így a nagyobb méret nem fontos...
A töltő az magától nem áll meg egyébként 4,2V-nál? 99%-ban távol vagyok töltésnél, vagy alszok így nem megoldható a leolvasás/optimális időben lekapcsolás...
-
Köszi az infókat, kedvezmény jellemzően ha kell ha nem, szoktam kérni ez nem gond
Sztem a taktikai-lámpa oldal kb. 5-10%-ot adna ha mindent ott vennék és akkor kijönne egy ~105k vételár...
TK61+extend kit, 8db 18650, és a töltő.De úgy tervezem hogy ha rá sikerül venni egy régi spant, aki jártas a külföldi rendelésekbe, akkor az akku-töltő mindenképp kintről jönne és az egész ára ~92k lenne alkudozás nélkül, de ha a lámpa is kintről jön, valami ~75k körül jött ki az egész extenddel együtt még régebben számolva.
De ha fals ez a 100 töltés/kisülés, akkor elég lehet az extend nélküli megoldás is, azért a 7óra üzemidő sztem csúcs ebben a kategóriában, csak arra gondoltam hogy ha ilyen keveset lehet tölteni/meríteni akkor az extenddel az elavulás kitolható jóval. Mondjuk így is, de ha lehet tölteni mondjuk 1000× az akkut akkor azért nem veszek extend+4akku még.
Az akku kezelés nem gond, van már egy kiló akku, a meglévő lámpákhoz, a TK61 meg nem az uccso lámpám lesz: távlati tervekben szerepel az 1000lu körüli szórt fény is, meg az extra nagy fényerő... TK51 és 75 lesz még majd valamikor ősszel... olyankor mindig sok pénzem van, és valamit muszáj fejlesztenem
Kíváncsi leszek összehangolva hogyan égeti ki az egész éjszakát Đ. Az akkuk meg fel lesznek címkézve melyik lámpába mennek majd. Az arra általam érzékenynek vélt darabjaimnak meg a töltési ciklusait is számolom.
-
-
Zola007
veterán
Köszi, én is így gondolom.
Szerintem a T6-osom erősebb ugyanazzal az akkuvalVagy egy kicsivel koncentráltabb vagy driver kérdése, de egy helyről van, ránézésre is erősen hasonlóak
Ha már így belejöttünk, akkor kérdeznék még: Tudna valaki ajánlani az alábbi kritériumoknak megfelelő lámpát?
- stroboszkóp és SOS nélküli
- 500 lumen feletti
- 18650 akkus
- 30 dollár alattSzíne, szaga mindegy, csak ne legyen már végre benne villogó mód
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest