- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HardSanyeee
őstag
válasz
benfolds #49852 üzenetére
Pontosan nem tudom már mikor jött az ötlet, de én is ezt a hátsó lámpát használom azóta is, nagyon szimpatikus (bár erre is vonatkozik egy mai korábbi hozzászólásom, hogy jó lenne egy nem 100%-os villogós mód is). Sőt, azóta szerencsére (vagy sajnos) azt is megtudtam, hogy a vizet is jól bírja, idén nyáron elkapott egy igen nagy esőzés és kutya baja nem lett, végig világított. Tény, hogy a nyereg alatt volt, így kicsit védve volt a víztől, de ha azt az esőt kibírta, akkor a többit is ki fogja
Egyedül a beépített aksitól kell félni, hogy hirtelen lemerül, ennyiből jobb lenne az S2+ project, így viszont powerbank-ot vagy pót lámpát viszek magammal pót akksi helyett.
lugoka: Akkor nem vagyok egyedül a véleménnyel. A villogó üzemmód arra van, hogy az ember látszódjon vele, akár nappal is, arra meg tényleg elég egy két számjegyű lumenérték is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #49802 üzenetére
Kipróbáltad, nem biztos hogy elég csak lefelé fordítani a lámpát. Lehet, hogy kellene valamilyen fehér lapkát is rágumizni a tetejére. A tükrös lámpa ahova a szórt fénnyel világít, onnan rálátni a ledre, és az vakít. Szóval, jó 30 - 45°-ban le kéne dönteni azt a lámpát. Este lehet, hogy ezt is kipróbálom, ha lesz rá időm.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #49802 üzenetére
Otthon, a szobában használt kerékpár:
A Kettler szobabicikli árára rá se keress. Lehet ennyiért van otthoni bicajod, vagy ettől olcsóbb.
A bicajokat le sem kapom a biztonság kedvéért, nehogy valakinek megálljon a szíve.
Ne ragadj le már a szósz mellett.
A Fenix BC30 - BC30R ma már TIR lencsét használ, döntötteket, melyek mint írtam, szintén szórnak fényt felfele is, de nem vakítanak mint a tükrös megoldások. Kipróbálva. Ellenőrizve. Egyébként a tükörről visszaverődő fény sem vakít, még az 1000 lm -os sem, ha nem közvetlen a ledet látom. Ez is ellenőrizve. Kipróbálhatod, csak ne közvetlen a ledbe nézz! Ez szerint állítsd be a lámpáidat a bicajon, és akkor nem fogsz vakítani. Világos voltam? -
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #49799 üzenetére
Gyere el. Lehet, hogy az órára nem emlékszem 100 % -osan, de az biztos, hogy 8 -kor volt az indulás, 60, 120, 180 km távokon, és délre - fél 1 -re az utolsó is befutott. Azt a 40 km / h tempót, öcskös haverjaival is nyomja. Mondjuk azok is őrültek, mikor derékig érő vízben gyakorolnak, vagy Beszterce Bányáról letekernek hozzánk. Kanyarokat nyesték, mentek mint az őrültek. Itthon is van valami okos szobabicaj, hogy nehogy 1 nap is kiesen a tekerésből.
De nem ez a lényeg. Bicajok árába, sújába, sebességébe köttök bele, amivel csak jelezni akartam, hogy igen a profik drága, profi bicajt használ, az akki komolyabb hobbira használja szervezeten belül - kívül, szintén költ rá.A lényeg > LÁTNI, LÁTSZANI, és TILOS VAKÍTANI.
- Látni, látszani - bármilyen lámpával megoldható, mindenki magának be tudja állítani, hogy jól lásson.
- Nem szabad vakítani > itt az a lényeg, hogy a szemből érkező ne lássa a világító ledet közvetlen, miközben a led megvilágítja az utat. A visszaverődő fény már nem vakít. A Nitecore BR35 esetében a lámpa maga is előre van kissé döntve, és az alatta lévő szórt fényű led - tükör még jobban le van döntve. A szemből érkező nem lát rá a ledre közvetlen. A Fenix esetében, döntött TIR optika van használva, ami megvilágít a szélek fele is, de nem vakít.
Városban használva a BR35 esetében a szórt fényű led fényerejét állítod, és ha kell, 1000 lm -ra, 3 mp -re bekapcsolható a szűkebben hordó másik led az M nyomógombbal, ami szintén ki van világítva. Letelik a 3 mp, és kikapcsol. Kátyú pl meg volt világítva.
Közútra, lakóterületen kívül - Az M nyomógombbal váltani a 2 led között, hogy távolabbra, vagy közelebbre világítson. Megint nem lesz a szemből érkező megvakítva, ha szórt fényű alsó led üzemel csak. Nem lehet a ledre rálátni közvetlen.Ezt a megoldást olcsón le lehet másolni. Kell hozzá pl Convoy S2+/ S3 / M1 /M2 ízlés szerint, valamint közelre, jobban ledöntve pl. Skillhunt H03, Mi fölé fehér műnyag lapot kellene rögzíteni, ill. a TIR lencsés változatnál, annyira ledönteni, hogy szemből, 1,2 - 1,4 m magasságban már ne vakítson. Ha a rövidebb távra lámpát használnátok, ajánlott a lapka hozzágumizása, a lámpa ledöntése mellett, hogy ne lássanak rá a ledre közvetlen. Hányan játszadoztatok el így a lámpáitokkal?
Nemcsak az számít, hogy ti láttok a közúton, ha a szembejövő nem lát, mert elvakítottad TE lehetsz az áldozat. Ha a szambejövő fénye végett, TE nem látod az útestet, és véletlen van rajta valami, kátyú, fadarabb, megintcsak TE húzod a rövidebbet. Így is drágák ezek a lámpák? -
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #49712 üzenetére
Most látom már van külön világítás promó is.
Kuponnal néha olcsóbban kijössz, mondjuk a HR30 nem néz ki rosszul ennyiért, olyan HC60 másolat szerű, fene tudja.
Én 11.11 alkalmából tiszta maradtam, mondjuk pont eleget költöttem mostanában lámpára ezen kívül is -
ks52
csendes tag
válasz
benfolds #49613 üzenetére
Nekem, ebben a párás, ködös időben a melegebb színű XHP50.2 LED jött be a Manker U12 esetében, sajnos alapból nem dedómolt, így csak 150m hatótávú -kb. 6000 kandella fényerő-, ami fontos még, hogy a 870lm-t is 3 órán át tudja tartani.
ZozzV6 táblázatában szerepel egy ilyen dedómolt Manker U12 lámpa, fényét meg lehet tekinteni, nem csúnya! -
blash
tag
válasz
benfolds #49583 üzenetére
Próbáltam a kormányon és sisakon is S2+-t, de kormányon nem tetszett, mert túl keskeny szögben világít és nehéz volt feltépőzáraznom. Itt van egy kép, hogy tettem fel a kormányra, mellette a H03-mal. A H03 jobban tetszett, mert szélesebb szögben világít, könnyebb állítani, hogy hova világítson, mert oldalt van a led. De egyik lámpa sem az igazi városban, országútra, mert egy teljes körben világítanak. Nem olyan a vetítési képük, mint amikben van valami tükrös búra, reflektor. Ez inkább a szembejövőket zavarhatja, nem próbáltam még megnézni a lámpáim fényét szemből.
Legújabb felfedezésemnél, a Outboung Light Roadnál egész jól megoldották ezt, más kérdés, hogy városban nem szarakodnék külső aksis lámpával: youtube.com/watch?v=05ggheYxlV4
Sisakon is jobban tetszett a H03, mert könnyebb forgatni picit rajta, ha állítani szeretnék azon, hogy hova világítson. Míg a S2+-t, ha sikerült rendesen rögzítenem, jól meghúzva a tépőzárakat, akkor utána már csak kínlódtam, ha nem sikerült eltalálni a szöget, s persze hogy nem sikerült. Meg az S2+-t nem tudtam pont a sisak közepére tenni, így oldalra húzta azt. De a H03 is kissé nehéz a sisakon, jobb lenne 18650-ös akku helyett 18350-assal. Ja, persze csak terepen tekerve teszek lámpát a sisakra, meg ott nem zavar, hogy mindenfelé szórja a fényt, pont jó a Nitefighter BT40S-sel, ami a kormányon van.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #49579 üzenetére
Baromira alacsony a low mode, a 7 módos csoportban még az előtt van plusz egy holdfény mód. Egyébként a 4 módosban a 3. mód 1,06A vesz fel, a 7 módosban a 6. mód 1,67A, az S2+ 8x7135 közepes fokozaton 1,14A, a 6x7135 pedig 0,84A. Igaz más a LED de iránymutatónak ezek az értékek is megteszik szerintem.
-
blash
tag
válasz
benfolds #49490 üzenetére
Szétszedtem ma a tinit. Volt benne egy óngömböcske a piros vezeték környékén, valamelyik ic lábán:
Kiszedve sem javult meg. De legalább jó hangosan sípolt, ha tölteni próbáltam. Később tűnt fel, ha nem nyomtam be teljesen az usb kábelt, akkor nem aludt ki fél-egy perc múlva a gombok világítása. Végül sikerült addig igazgatnom, hogy teljesen fel is töltött, nem aludt ki a gombvilágítás. Keresek olyan usb kábelt, amit nem kell ennyit igazgatni, de azért nem a legjobb így.
Lehetne védettebb víz ellen, a körbefutó krómozott műanyagra inkább gumi borítás kellett volna. Meg a led köré sem ez kellett volna. Mikor próbálkoztam a bekapcsolással, akkor előfordult, hogy az egyik gomb beakadt. Szétszedve jöttem rá, hogy miért: a gomb kivágásánál csak kívülről csiszolták le, belül éles maradt, amiben könnyen megakadhat a gomb. Kár, hogy erre sem gondoltak.
-
Zola007
veterán
-
vince
őstag
válasz
benfolds #49395 üzenetére
Nem is néztem, hogy Zozz táblázatában szerepelnek-e, ezek szerint igen, akkor én nem fotózok, nézegessük Zozzék hátsókertjét
A táblában zöld hátterűek a tuningolt lámpák, de egyik sem ilyen a hivatkozottak közül, mondjuk nekem is fura a kiugróan magas áramérték, különösen a V2.0 3,1 amperes árama mellett. -
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #49274 üzenetére
Upsz. Akkoor elnézést kell kérnem. Itt a turrbó adatait ne nézd mert itt a kis áramfelvételeket akartam mérni melóban és felírtam magamnak egy fájlba és nem néztem meg mit másolok ide ki. Az a multiméter 1A felett hosszú kábellel hülyeségeket mért. Én hibám. A táblázatban szereplő adat lakatfogóval mért minden esetben. Az a valós turbó áramfelvétel. Ha szeretnéd megmérem a lakatfogóval ha valaki ad egy gyári H03-at mivel az enyém már át van alakítva. Ezért is nem tudtam akkor friss mérést végezni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #49280 üzenetére
Azért a 100 métert a HC65 sem tudja azzal a csöpp kis refijével. Távolabb világít mint a H03 és több fényt ad közelre is, de olyantávolra nem visz, még a HC30 sem aminek sokkal nagyobb a tükre.
Erdőbe egyébként írtam többször is, hogy az M1 a budget lámpák közül nekem nagyon bevált, ezzel már a jelzéseket elég távolról észre lehet venni, 100 méteren még van fénye. Ha Simontól veszed és Biscottival kéred akkor még sokoldalúbb lámpát kapsz -
Ra3
őstag
válasz
benfolds #49280 üzenetére
Miért nem vesztek refis H03-at? Mindenki a tir lencsés verziót veszi alapnak, pedig a refis változat is kapható és az jóval messzebb világít.
Nekem az is van, meg tir is, bringán szinte csak a refis van használatban, bármit a ház körül csinálni, garázsban autót, bringát szerelni tök jó a tir.Sokan dicsérik és biztos frankó cucc a HC65 is, de én a H03akat 20-22 dollár között vettem gb-n pontozva, így a kettő volt összesen 12ezer forint, ebből még talán ki sem jön a Nitecore.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #49260 üzenetére
Az Armytek Wizard esetében értem a nagyobb fényt, mert ugyebár az 1800 lm szemben a 900 lm -nal, a fényerő esetében a 4200 cd szemben a kb 3400 cd -val.
A 2. lehetőség, ha a Skilhunt H03 nem folyamatosan a MAX fényerőt adja le mint a másik 2 lámpa, hanem ahogy merül az akku, egyre gyengébben világít.
Egyébként, tényleg érdekes a fénykép, mert papíron a HC65 a gyengébb.
De lehet, hogy már megint valaki téved az írásában.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #49007 üzenetére
És ha tudnád, hogy a kezelése is kellemes, elrejthető villogó funkcióval, azonnal elérhető TURBO 1/2 lehetőséggel, 0,15 lm -os holdfénnyel. Dupla - áramkörös rendszer, hogy soha se hagyjon cserben. 30 m magasságból dobálható, 50 m vízmélységet 5 órán keresztül bírja. 10 év garancia. A találkozón is lehetett látni, hogy a gyengébbik TURBO1 fokozatával is képes volt megvilágítani a kanyar mögötti fákat a Predator -ral is. A papíron erősebb lámpákat beéri, vagy mint a fényképen látni, túllépi. Az biztos, hogy az Armytek termékeinek vannak tartalékai, minden szempontból.
Nekem a Predator is tetszik.
A Predator - Viking párossal lehet majd bóklászni, az üzemidő engedi, nem lesz szükség maréknyi feltöltött akkumulátorra a táskában. Hozzá a Barracuda, Prime, és a Tiara, és megvan az Armytek túra, EDC, mindenes felszerelésem. A sorozat több mint fele már megvan.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #48873 üzenetére
A Nitecore MH23 nem igazán thrower. Kicsinek kicsi, de mivel 1800 lm -ből, tehát erőből, teljesíti a 20+ kcd -át ezért inkább általános fényű lámpa. Elég széles fénykörrel világít. Nálam inkább az őszi, téli, tavaszi EDC -nek felel meg. Nyári EDC -re már ez is nagy, nehéz, számomra. Lakásba már túl erős (viszont eszi az akkut, nincs kedvem hetente tölteni), túrára nem rendelkezik elég üzemidővel, vagy nekem kicsit gyenge.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #48871 üzenetére
Attól függ, hogy tervezem-e a sötétben járkálást
Univerzális lámpa ami jön az mostanában az Astrolux S1. Mióta megvan nyugdíjba mentek az S2+-ok. Az a pár plusz fokozat nekem nagyon hiányzott az S2+-ból, a Biscotti pedig nem tud "crazy" módot, szóval tetszik-nem tetszik nálam már a favorit az S1. Bánom is, hogy nem próbáltam ki hamarabb, még BLF A6 korában. Ez az egyik ami állandóan jön, ha nincs tervben a sötétség akkor is. Mellette mindig változik, hogy mit viszek. Ha értelmes méretű lámpáról írok akkor azt teszem zsebre, hogy használjam ha ránk sötétedik vagy bemegyünk valami barlangba, mélyedésbe, elhagyott épületbe.
Ha tervben van a sötétben bóklászás akkor az S1 jelenleg az egyik fix. Régebben ultimate lámpám erre az M1 volt, nem találtam jobbat sokáig. Jelenleg az MH23 nagy kedvencem erre a célra a szélesebb spot és a viszonylag nagy tartalék miatt, amit irtó kompakt méret mellett nyújt. Erről még nem írtam, FBLLMAG viszont több esetben is említette mik a tapasztalatai vele. Ha tudom, hogy lesz sötét is akkor általában viszek valami vaddisznót is, amit csak néha veszek elő és kapcsolok fel, hogy körbe pásztázzak vele. Ezt imádják a gyerekek is. Alapvetően nem szeretem az erdőt megzavarni, de mellette f*s*k is pl. chupacabrától, reptilánoktól, wolpertingertől, nem mellesleg néhol annyira vacak a jelzés, hogy sötétben külön művészet megtalálni merre is van az arra (99%-ban pontosan tudom merre megyünk, de simán beveszik a kölykök ezt is
), szóval erre is figyelni kell, hogy merre kell kanyarodni és ilyenkor jól jön ha távolabbra is elvisz az a lámpa.
Amit mostanában észrevettem, hogy az esetek 99%-ban a Nitecore NU25 amit felkapok minden feladathoz. Baromira kis univerzális szerkezet, sajna a pici akku miatt túrázásra teljesen alkalmatlan mivel hamar lemerül, de otthonra minden feladatra megfelel. Még mindig azt mondom, hogy a HC65 a csúcs, legalábbis azok közül amit ismerek nincs jobb fejlámpa erdőbe. Szélesen és egyenletes fénnyel világít, igaz nem távolra, de nagyon szeretem a fényét, szinte a cipőm orrától mindent látok annyira jól szórja a fényt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #48786 üzenetére
Mert úgy világít mint az autók fényszórója. Az út melletti tárgyakat, pl. táblák, járókelők, álatok, jobban, az út túloldalát alacsonyabban világítja. A Nitecore és a Fenix egyébként kicsit más irányból közelíti meg ezt a kérdést. A Nitecore esetében alapból licsit le van döntve a lámpa. Főfényszórót lekapcsolod mikor jön szembe forgalom, a másik lámpa jobban szórja a fényt, hátráb helyezkedik el a lámpatest alatt, kicsit még lejebb is van döntve, így kb kormánymagasságig világít. A Fenix esetében a fényszóró felső részénél vágott prizmát használnak a fény eltérítéséhez. A közeli fényű lámpa része megint szórtabb fényű, jobban ledöntött. Apropó, ezek a lámpák is kifordíthatók oldalra.
Írtam, szemre kell kipróbálni. Én a tompított fénybe kb 3 m távról néztem szembe, és nem vakított. A SPOT a tompított fényen, kb 5 - 6 m távon már a földet világítja, 3 m távon kb 50 - 60 cm magasságban világít, mind a 2 lámpánál. Az autó, 2 - 3 m -re oldalt is halad a SPOT -tól, különben elütne. Ha 900 lm fokozaton megy a tompított fény, a szórt fény kb 500 - 600 cd fényerőt jelent (lemérve). Ekkora fényerővel a fehér papírt olvasásnál szoktam megvilágítani, 50 cm távról, olvasáshoz. 😉
Alacsonyabb fokozaton még ennyi eséjed sincs, hogy a szembeforgalmat megvakítsd. -
nemethbalazs
tag
válasz
benfolds #48672 üzenetére
Hasonló tartón van az S2+ itt is. Akkor marad a tekergetés, és megpróbálom a csöves dolgot is
Egyébként az xpl-hi S2+ valóban jobb lehet mint a sima?
Ez alapján biza igen:
[link]Convoy BD06 van valakinek? A 26650 akku miatt marha szimpi, a tölthetőség is tetszik. És a fénye sem tűnik rossznak, igaz 1000 lumen környéke lassan kevésnek számít, de azért sok esetben elég lehet
[link]Vagy van jobb alternatíva hasonló kialakításban?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #48048 üzenetére
Nem igazán. A döglött akku helyett küldtek elvileg másikat. Most azt várom. Használgattam kicsit de a vetítési képe borzalmas, hideg a fénye és eg 37$-os Thorfire S70S egy 3 centes ellenállás moddal lenyomja.
A kijelző vicces Geek cucc de csak azért nem érte meg.
Biztosan nem tartom meg ha megjön a 4. akku. Addigis a dobozában pihen nehogy összekarcolódjon.Astrolux MF01 XP-G3 sokkal szórakoztatóbb 10400 lumennel 69$-ért.
-
gyapo11
őstag
válasz
benfolds #48020 üzenetére
Biciklin jobb a hűtés ha nem áll, meg ha 2900 mAh-val számolok, akkor 10.7 Wh-ás az akku, 10 W körül fogyaszt a lámpa, max egy órát mehet, és az akku merülésével egyre jobb a helyzet. Használd mid fényerőn, és ha kell nyugodtan föl lehet kapcsolni maxra amíg szükséges.
-
Ra3
őstag
válasz
benfolds #47915 üzenetére
Én már régóta nem látom sehol, szóval esetleg aprón lehetne lőni, de a 2017 előttiek közül meg az első széria hibás volt és lockolva hamar lemerült.
Utólag ez javítva lett, nekem volt a 2016 karácsonyi szériából kettő is, abban már nem volt ilyen gond lockoláskor, a 2017ből mégis kiszedték. -
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #47719 üzenetére
Ez május előtt volt mielőtt velefogtunk a felújításokba. Most katasztrófa. Alig tudunk végigsétálni a kertbe.Nem tudja. 8100-al jött. Ellenállás moddal 9000 lett de ez a Nichiás. Most rendeltem XP-G3-ast.
Szabi:
Ez a legfloodabb lámpám ami van. 37000 kandelát tud erőből ami kb egy XM-L2 ledes C8 szintje de ez is valóságban kb 250m. De azon a távon mindent beterít. Az XP-G3 ledes majd kap fet drivert és talán lesz 15000 lumen. De gyáriba annak meg kellene lennie a 10-11-nek -
HollyBoni
veterán
válasz
benfolds #47672 üzenetére
Soha nem mondtam hogy el akarok látni 100 méter távolságra, és még egy egy maxon járatott M1 picit lefele döntve is villogtatja jóval előttem a fényvisszaverő dolgokat mint pl. egy tábla, vagy akár két szem. Néha annyira hogy hátranézek mert azt hiszem jön mögöttem egy autó reflektorral.
Ez már felesleges vitatkozás a semmin.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
benfolds #47625 üzenetére
Üvöltve kell tekerni
. Így jelzed, hogy jössz és van idejük elsétálni az utadból... De amúgy tényleg nem merek durvább helyeken éjszaka tekerni, sőt egyedül még nappal sem sajnos. Bár nem annyira a medvék miatt, azokat zajongással el lehet kerülni, engem inkább a r*hadt sok pásztor kutya zavar
M1: vegyél szélesebb kormányt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
benfolds #47623 üzenetére
Én nem igénylem annyira a wow faktort, viszont bringán terepen nagyon kell a fény (az s2+-t montin használom), kb. úgy kell elképzelni, hogy csigatempóban 250 lumennel már hazajutok, 1000 lumennel lehet gurulni rendesen 20-max 25km/h-val, de 30 fölött már nem merek
, 50-60-as tempót csak aszfalton vállalok be vele... Mondjuk az is lehet, hogy nem fényerőből kéne nekem sem több, hanem valami sisakra szerelhető fél-throwert kéne beszereznem, mert azzal nagy sebességnél már messziről észreveszem a kátyúkat-akadályokat. Mindenképpen ki kéne próbáljam valahogy azt az M1-et
-
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #47566 üzenetére
A ledek darabja 2500 lument tudna max leadni de boost driverrel oldották meg ami elég nehéz 4 lednél. Ledenként 12V-on ami valóságban inkább 14-15 , kellene 2.5A áram a 10000 de legyen csak 8500 lumenhez. Szóval legyen 8A. De ha az akkuk mind párhuzamosan vannak szorozzuk meg 4-el és pedig úgy vannak szóval 32A-t kell kisajtolni a 4 akkuból és a driver veszteségwit nem is számoltam amivel együtt simán lenne 35-40A a gyári adatokhoz.
Eg ilyen erős boost driver melegedne mint a dög és baromi drága alkatrészek vannak benne. Így a mostani teljesítményen talán csak 20A-t eszik az meg nagyon nem mindegy hogy fele akkora áramra kell csak méretezni a drivert. -
ZozzV6
senior tag
válasz
benfolds #47541 üzenetére
Azért mert pont akciósan vettem még igenis elvárom hogy azt tudja ami ki van írva. Ez nem így működik. Mellesleg így is sokallom mert ha azt nézzük hogy 60$-ért kaptam 4600 lument, a BLF Q8-al meg 40-ért 6000-et és arra 4000-et adtak meg adatnak akkor mindjárt másképp hangzik. Erre még rájptt a vám ami tudom nem az ő dolguk de akkor is nekem már 90$ körül van így és még nem is tudom használni rendesen. Igen a Q8-hoz akku sincs de ott az is eleve úgy volt árulva. Ha leakcióznak 150000-ről 70-re egy telefont de mondjuk telefonálni nem tudsz vele nem azt fogod mondani hogy hát de ahhoz képest milyen szép a kijelzője meg de jó kamerája van ugye?
-
Ra3
őstag
válasz
benfolds #47532 üzenetére
41-42 dollár a vámhatár kb. de ez EU raktáras cucc, szóval semmi esetre sem vámolják meg.
Szerk.: amúgy én is rendeltem hármat, ismerősök már mind hozzám jönnek ha lámpa kell, meg mást is hozzám küldenek, itt az usb-s megoldás miatt töltő sem kell külön. Nekem amúgy ilyen nincs is itthon, annyira nem tetszett meg annó. 2500ft-ért bestbuy, egyébként Csehországból jön.
-
ZozzV6
senior tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz
benfolds #47424 üzenetére
A Rofist 57 dollárért lehet kuponnal behúzni.
Ha a Skilhuntot akarod összemérni vele, akkor a szintén reflektoros, szintén tölthető H03R RC 47 dollár kuponnal, és abban nincs benne az akksi.
Ha veszel hozzá egy 3400mAh-s protected 18650-est, akkor közel egy árban vannak, és innentől csak az a kérdés, hogy ezért a pénzért a forgatható fej a nagyobb fícsör, vagy a programozható üzemmódok?
[ Nekem erős fényű szöglámpának már van egy Imalent HR20-asom, az végtelen sok fényerő beállítást tud.
Skilhuntból pedig egy S3 Pro, és tényleg jó benne a programozhatóság, de azért nem egy nélkülözhetetlen fícsör. Speciel arra használom, hogy a visszaléptetős turbót letiltsam vele a kapcsolási sorban. Jelen esetben akartam egy kompakt, erős floodert ami tud legalább 500 lm-t visszalépés nélkül, és a turbo külön kapcsolható. Az, hogy ez fejlámpaként is használható pluszban, volt a selling point. ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz
benfolds #47403 üzenetére
Szerintem tök jó az UI, egy katt be, egy katt ki, módváltás hosszú lenyomással. Teljesen jól használható.
A low és a mid közt viszont elfért volna még egy fokozat, vagy a mid lehetne kicsit alacsonyabb. De amúgy nem gáz így sem, jól használható a lámpa így is, inkább megjegyzés mint bug.A fejpántot Imalent HR20-aséhoz tudom hasonlítani; Azt sokan szidták, hogy túl vékony, kevés benne az anyag, de nekem abszolút semmi problémám nem volt vele. Na ez annál fényévekkel jobb.
A vetítési kép elég érdekes, a hotspot és a halo közel azonos fényességű, szóval van egy viszonylag nagy floody fénykör, ami a közepén valamivel fényesebb.
[ Ahogy nézem, lehetne bele TIR lencsét tenni, és akkor frankón el lehetne játszadozni a szórásképpel, de egyelőre nem tudtam levenni a bezelt, alighanem ragasztva van, tönkretenni pedig nem szeretném, nem ingyen promós darab amit reviewra küldtek.]
Ami nagyon érdekes, és eddig csak nekem tűnt fel, hogy az R1-el és R2-vel ellentétben nincs bekattanó rögzítése a két szélső fejpozíciónak, ezt csak a súrlódás fogja.
Hozzáteszem, nem is írják a gyártó honlapján, míg a másik két modellnél igen. Nincs ezzel sem semmi gond, megáll ott, ahová fordítom, csak meglepett.
El tudom képzelni, hogy az R1 és R2 feje kevésbé szorosan rögzül, ott kell a golyós zár, ennél meg a nagyobb hőtermelés szükségessé tette a szorosabb az illesztést a testhez.A Convoy S2 tokba egy kicsit szorosan, de pont belemegy egyenes fejjel. Behajtottal kényelmesen, de akkor oldalt kilóghat a fejrész, ha mozog egy kicsit a lámpa.
Azért mondom, mert ebben a tokban van hely egy tartalék akkunak, és a töltőkábelnek is.A csuklópántra dobtam egy reklamációt a BG-nak azzal, hogy küldjenek egy rendeset, vagy diszkontáljanak valamennyit, mert ilyenből 10db-ot adnak 1$ alatt az Aliexpressen, és kár a Rofisnak ezzel égetnie magát.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
benfolds #47321 üzenetére
Az igazság az az, hogy fogalmam sincs, hogy egy s2 mondjuk high fokozata minek felel meg az a6-nál. Annyira sokféle s2 van már, hogy nem is tudom, hol kellene kezdeni az összehasonlítgatást. De azt tudom, hogy az a6 5-ös fokozata (7-es csoportban) elég jó tekerni. Ez kb. 400 lumen. Ezt talán már a 3x-es convoy is tudja, de a 4x-es tuti. Szóval nem kevés az s2, de az a6-ban több a kraft.
Üdv B.
-
ZolkoW
őstag
válasz
benfolds #47319 üzenetére
attól függ, bány bites júzer
a drágábbik kettőben van bájk flesser, állítólag kevésbé melegszenek azonos fényerőn (?), a Convoyoknak meg egyszerűbb a kezelése. az összetettebb menü lehet előny és hátrány is. 7 vagy hány fokozatból több az esély,hogy lesz pont megfelelő, de első lámpának a Convoyt választanám, majd jöhet a többi😃 -
MittuDomain_
őstag
válasz
benfolds #47272 üzenetére
Neked mennyire jött be?
Én próbálkoztam vele gyak. fényszennyezés-mentes területen, és nem hozta azt amit vártam tőle.
Mondjuk az mint kiderült nem volt kevés: a Somlón voltam a telken, és gondoltam világítsuk meg a várat - ez olyan 1000-1300m légvonalban, ami kb esélytelen. (Most néztem meg google maps-en, mert érzésre maximum 800m-nek gondoltam míg a hivatalos spec 1000m, a szintidőm fel a várhoz a telekről 22p kemény tempóban, szinte toronyiránt, de elég kemény emelkedő, szóval azt hittem, én vagyok a ratyi, de tényleg messze van akkor.)Annyiban oké, hogy nagyon jó a színvisszaadás, szépen, szinte hotspot nélkül terít és nem melegszik annyira, mint számítottam rá (mondjuk másfél percig nem járattam fullon, csak egy percet ment egyszerre, rossz érzés látni kiírva a csökkenő feszt...), de nincs meg az az óriási hűha.
Szerintem a valós vége 6-6500lm illetve olyan 5-600m lehet.
Hozzá tartozik, iszonyatos pára volt a hegyen, az sok fényt felemésztett.Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, mint mondd róla tuningmesterünk, Zozz!
És az a gáz, hogy kiadtam érte 18 Mátyás királyt, játszottam vele egy órát, azóta a polcon pihen. Mondjuk be lesz még vetve idén, már körvonalazódik az evezés projekt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest