- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Na, az f@sz@.
Nekem meg megjött a driver és az SFT40 M21B. Át is forrasztottam. Nem mondanám, hogy könnyű volt rövid vezetékkel, gyakorlatlan kézzel és normális eszközök hiányában, de sikerült. A culpm1 tg is működik rendesen, nem lett baja a nagyobb fesztől. Most van két M21B két különböző leddel.
Bár, amit vettem drivert, elvileg 8A, de ketten is írják, hogy csak 6.5A-t mérnek. Mindegy, ez van.
-
Az ötöd akkora súly nekem fontosabb, kevésbé fordul el a motorháztetőkön, sárvédőkön, és nem oda világít ahova akarom.
Amúgy jobban megéri a nagy, de nem kell több fény, max a nagyobb akku vonzó.Ra3: Nincs mit.
Gondolkoztam hogy mindkettőt rendelem, max eladom egyiket, de igazából nincs rá szükségem (kettőre/nagyobbra), árulni meg nem akarom (még ott a Lumintop B01, és még a H300R-t is el kéne adni, hogy megvegyem a Nichiást).
-
z123456z
őstag
2021.02.09-én rendeltem egy halom alaplapot egy csomó különböző cégtől. Nagyker oldalon lehetett egy csúnya elárazás, mert különböző üzletekről van szó, mégis mindegyik elárazta a lapokat. Másnapra mindegyik törölte, egyedül az eMAG volt, amelyik adott 5000 forint értékű kupont. A többség még elnézését se kért.
Biztos igazad van, de ilyen mélységben belemenni ebbe a jogi csűrés-csavarásba nem akarok. Kívánom, hogy legyen szerencséd, én azt tapasztaltam, amit leírtam. Mondjuk az is igaz, hogy ott sokkal nagyobb volt az eltérés, például 30k-ra volt árazva a 80k+ lap.""3.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, ide értve a feltűnő értékaránytalanságot is, valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. Ügyfelet ezen elállási jog indokolás nélkül megilleti.""
Szóval a lényeg, hogy nekem így még nem volt szerencsém, ami nem jelenti azt, hogy nektek nem lehet. Drukkolok.
-
Ra3
őstag
99% biztos vagyok benne hogy megkapjuk, azért ment fel az ára mert elfogyott az emagos készlet, a többi helyen meg vagy nincs vagy rendes áron megy.
Mostanában több ilyen rendelésem is volt emagról, félár alatt küldtek ki 70ezres routert, 50ezerért Huawei Watch GT3 pro-t, mostanában korrektek ilyen szempontból. -
H-Zol
senior tag
Nem volt olyan drága amikor be szereztem
ez az XHP70.2 verzió !
Most hogy ki vettem az aksikat amit 2,9 v töltöttem ott is van de a 3 darab amin 1,5 voltot mertem azok is 2 voltra felmentek !!
Ennek a gombja zölden pislog , erősödik halványul , lehet az fogyasztott , de figyelemmel fogom kisérni , idáig nem vettem ijet észre, pedig meg van már egy pár éve !! -
alexandrosz
aktív tag
Értem. Az olvtárs jelezte, hogy akku opcionális, így csak megemlítettem, hogy azzal is megy. A lámpa AAA-s elemekkel IS üzemel. 10e alatt - másik opció volt - megvásárolható. Idehaza könnyen gariztatható. Még csak azt sem írtam, hogy hejj, de jó vétel, sőt érzelmileg sem fűz hozzá semmi.
Ne idegeskedj, árt az egészségnek -
Cyborg
őstag
Ha rajtam múlna, a Petzl, meg Ledlenser, meg hasonló túlárazott lámpák nem maradnának meg a piacon. Egyetlen előnyük, hogy jelen vannak minden országban, könnyebb garizatni, ezért a cégeknek vonzó ajánlat még drágán is, de én is hányok a mohó, gusztustalan árpolitikától. Semmi bajom az árréssel, hisz mindenkinek meg kell élni valamiből, de mindennek a végfelhasználó issza meg a levét
-
FBLLMAG
senior tag
Nyilván nem elsődleges lámpák ezek az 1x, 2x AAA -s lámpák. Viszont ha nincs más, vagy lemerült az akku, akkor .... . Nálam a SOLITAIRE a szükségcsomagba került (madzag, fogselyem, biztosító tűk, varró készlet, iránytű hőmérővel, nagyítóval, vonalzóval, fájdalomcsillapító, síp, tükör, tűzcsiszoló, szemeteszacskó mellé), VIC bicskával, élező kővel. A másik nagyobb 2x AAA -s a nagyobb VIC bicska mellé került a tokjába.
-
WestBam
Topikgazda
Elsődleges lámpának nem is szabad ezekre tekinteni. Ellenben 12.7g + 7,6g egy L92-es elem, így kemény 20,3g-ból van egy backup lámpád ami ha nem kapcsolod be kb. 20 évig üzembiztosan ott lehet veled forróságban és fagyban is bármikor bevetésre készen. Egy sima AA elem kb. 23g, tehát könnyebb az egész, mint egy cerkaelem.
-
-
Köszi, de ez kizárt. Max. pár száz forintot (<1000) áldoztam volna rá, ezreket biztosan nem, mert bizonytalan is a siker, meg igazából nagy szükségem sincs rá. Csak azért kérdeztem, hátha van olyan, hogy különböző méretben adott feszültséghez vannak ilyenek készen Ali-n, eBay-en, onnan megrendelem pár száz forintért, csere, és működik. De ha nem hát nem.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Amiket írtam, a vázra (alsó) kerül a tápegység, és maga a világító egység nem túl nagy. Inkább kompaktnak mondanám. Rendben, az áruk nem a legalacsonyabb. De a fényük, az valami ördögi. Nem hiába írtam, hogy a Fenix, Nitecore (igen az enyém is), Olight bicajlámpái elbújhatnak a fényükkel. Pláne a Duna töltésen haladva, volt látványos a különbség.
KS52 topic társunk több 10000 cd -ás lámpákat szokott a Fenix lámpája mellé feltenni.
-
t72killer
titán
Kémiának tökéletes lesz a lifepo4, főleg, hogy hidegben is használnám. Rádió tápegysége lesz, ami 12-13V közötti minimális RFI-t produkáló áramot igényel: Li ion-nál tartok tőle, hogy a nagy feszültségváltozásokag kompenzáló buck-booster bezavarna.
++ponthegesztőt már néztem az akkupakk-varráshoz, de ha van 5let olcsóbb de működő megoldásra, az is érdekel
-
chatran
őstag
-
H-Zol
senior tag
-
18350 kis edc testtől mennyit szeretnél?
Ha 18650es panda 3.0nak meg HM65R-nek nem gáz, egy zsebcirkálónak főleg nem az.
[link]
A 200/40/15/1,5 sztem ilyen célra tök jó. A 15 nekem nagyon hiányzik a többi 50lumenje mellett.Amúgy ez a lencse ügyes, az 50 lumen kb annyira láttam, másutt a 90-100al op reflektorral.
Ez ugyan (50%os akkuval) MC12, de nagyon hasonló a formált fény.Szal jah, nekem megfelelne ha vennék kézbenfogós edc lámpát
. (de így HS10 vagy H5-öt vennék edcnek)
-
z123456z
őstag
Most rákerestem, és azt találtam, hogy a két szélsőben 1A a kisütési áram, a belsőkettőben 0.5A. Ez az eredeti S4+ adata, amit vettünk itt páran az S4+ V2, talán változott, de nem találtam róla semmit. Mindegy, kettesével fogom tesztelni. De nem lehet, hogy át kellene állítani automatáról manuálba, és akkor lehetne ezt is állítani? Mert ezeket a gyenge 18650-ket ha jól láttam az csak 250-nel merítette automatikusan.
-
FBLLMAG
senior tag
Csak az a probléma, hogy a lencse, tükör, led nem egyforma. Még azonos gyártónál sem. Mutatok 2 példát.
- A Fenix PD35 TAC tesója a LD22 (2015). 10 cd/lm a PD35 TAC és a LD22 -es 14 cd/lm, pedig a LD22 -es a vékonyabb
- Armytek Prime C2 USB 5 c/lm, az Armytek Prime A2 PRO 7 cd/lm, pedig ugyanakkora, ugyanolyan alakú a 2 lámpa feje.Sajnos a gyártók nem szeretnének ugyanolyant csinálni a 2 tápforrásra épülő lámpánál. És még vannak egyéb különbségek. Erre szerettem volna rámutatni, de nem tudtam jól megmagyarázni.
-
WestBam
Topikgazda
Na erről van szó, a halandó ember LUMEN-ből ért, mivel az van mindenhol feltüntetve, erre mindig távolság, szórt fény, candella, lux,
számomra hihetetlen!!!
Márpedig a lumen értéke magában semmit nem ér. Nagyon nem azt fogod látni 1000 lumen és 5000 cd, vagy 1000 lumen és 100000cd fényerő mellett. A kettő aránya fontos, csak a lumenre hagyatkozni butaság lenne.Tehát azonos fényerősséget beállítani két lámpán a műszerrel, és úgy letesztelni melyik mennyi órát bír világatani, képeken meg látszani fog melyik hogy terít, ez a megfelelő mérés, és ha úgy is kijön hogy az AA akkus lámpák jobbak, megeszem a nemlétező kalapomat.
Lehetőleg ne ilyen 30lm-es fokozaton hanem 300-500lm minimum.
Ez ebben a formában hülyeség. Először is azt mondod, hogy a fényerő legyen azonos, aztán azt kéred, hogy 500 lumen fényáram mellett menjenek a lámpák. Csak gondolj már abba bele, hogy egy hotspotos lámpa akár 30 lumen mellett tudja ugyan azt a fényerőt, amit egy flood lámpa 300 lumen mellett. Ez így a legkevésbé kiegyenlített verseny, hiszen a 300 lumenhez sokkal több áramot kell "elégetned".Csak 2 példa:
Convoy S2+ 6x7135 - max 5100cd, futásidőben 50 percig tudja ezt tartani ha van némi hűvös, 30Q akkuval. Ez kb. 750 lumen.
Nitecore MT21A + 2x 2500mAh Eneloop max 10000cd, visszalépés után kb. 8000cd tart és ezt tudja kb. 95 percig. Ez kb. 190 lumen visszalépés után.
Máris nyert az AA elemes lámpa, eheted is a kalapod.Ugyan ez a példa máris más lenne ha mondjuk a Nitecore P30-at tenném oda:
Nitecore P30 70 lumen és 7600cd, mindezzel elfut kb. 17 órát.
Nitecore MT21A + 2x 2500mAh Eneloop max 10000cd, visszalépés után kb. 8000cd tart és ezt tudja kb. 95 percig, még mindig 190 lumen mellett.
Itt nyert a 18650 akkus lámpa, nem kell kalapot enni.Valahol mindkettőtök értem, hogy mit szeretne mondani, de ahogy más is írta, tényleg elbeszéltek egymás mellett.
-
Nem lehetetlen hogy jobban látsz papíron kevesebb lumennel.
Szombaton nyomtam egy (óvatos, mert enyhén jeges volt) kört kipróbálni élesben a HD15öt.
Mindig a Fenix HL55 a referencia, nekem az vált be leginkább. 2 tucat lámpával mértem össze, de idáig HS40 kivételével mindegyikkel kevésbé jól láttam, mint a HL55-el. Trustfire MC12 vagy a Wuben H3 lencséje pont jó lett volna, talán jobb is, erre, de nem 16340/AAA elemekkel fogok bringázni, mert nem bízok benne hogy elég lesz a kapacitás, csak városban próbáltam őket.
Főként a fényeloszlás a kulcs szerintem, mert több helyen mérték az adott lámpákat, és kb azonosak a megadott és a mért adatok.Konkrétan a HL55 50 lumenes állásával szoktam melóból hazatekerni, ezzel úgy látok, mint sok más lámpa 90-120 lumenes állásával. A spot közepén több a fény, és a flood sem túl széles, és kellemes az átmenet ill a spot/flood arány.
De pl autószerelésre emiatt nem igazán jó a Fenix, mert még a 10lm álláson is a közepe kicsit zavaróan erős.
Sokszor mértem össze a H300R-el, aminek nagyobb a spot és a flood is, hiába vannak hasonló fokozataik, kevésbé jó távolra mint a Fenix; emiatt nyilván kellemesebb a legtöbbször sétállni, melózni.
Úgyhogy a fénymérő nem mond el mindent.Egyébként a HD15 spotja nagyon hasonló az SP40A-hoz, azaz bringázás, futáshoz korrekt, de kicsit kevesebb a szórt fénye mint az SP40A-nak volt, de nyilván ilyenkor ha kell, ott a flood LH351D hogy besegítsen. Gyakorlatban mászásnál ezt használtam, síkon szintén 120 lumenes állásban a spotot, enyhébb lejtőn 400, gyorsabbon turbo 1000 lumenjét (itt már elég szórt fénye van az SST20nak is).
A HD15 azoknak lehet jó, akiknek sűrűbben kell a homogén flood is (mert egyszerre a két emitter többet kajál mint egy OP reflektoros egyledes setup) és amikor meg messzebbre látnának (terepfutás, bringázás) akkor általában elég a szűk TIR. Ekkor bajnok
.
A klipsz 2 oldalas, de max fejjel lefelé használható, mert alulra lehet felrakni, és nagyon lebillen - és kb csak szerszámmal lehet levenni utána. A többi szokásos (újabb generációs) Sofirn szint. -
FBLLMAG
senior tag
Vettem. Mértem már pár LX mérővel. Az a turpisság, hogy a 18650 / 21700 -as lámpák szélesebb szórt fénnyel kb 0,5 cd/lm fényt biztosítanak. Leegyszerűsítve, 50 lm fényáram 2 m -ről 6 lux fényintenzitást mutat.
A 2x AA -s lámpák szűkebben, 1 cd/lm arányt mutat. 2 m -ről a 30 lm számítva 8 lux, mérve 10 lux volt.És ezt látod a fényképeken is. 6 lux vs 10 lux.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
2x AA -st hasonlítottam a 18650 -eshez, ami ebben az esetben a Convoy S2+ volt. És lényegtelen, hogy új vagy régi S2+. Az 50 lm fokozat számít. Az új led lehet, hogy hozzátesz 1, 2 órát. Ennyi. De legyen. A Nitecore MH10S -sel is összefotóztam a 2x AA -s lámpákat. 50 lm fokozat a MH10S és megint bal oldalsó lesz, ahogyan a Convoy volt.
Fenix LD22 (30 lm ezt kedvelem az esti sétánál) vs Nitecore MH10S (50 lm)
EagTac D25A2 (2 fokozat magas) vs Nitecore MH10S (50 lm)
EagTac D25A2 (2 fokozat alacsony, ez a sétáló fokozat) vs Nitecore MH10S (50 lm)Ezen a fokozaton kb ugyanaz az üzemidelyük. Csak ugye a MH10S 21700 -ast használ, míg az EagTac 2 db Eneloop akkut.
-
FBLLMAG
senior tag
"Én még ezt a 30lm 10lm-es dolgot mindig úgy élem meg hogy mehetnék az autopályán az autommal 100-al is haza Veszprémből Debrecenig mert ugyan oda jutok, kevésbé terhelem az autót, kevesebbet fogyaszt, biztonságosabb."
Megpróbálom fényképpel bemutatni. 30 lm a Fenix LD22 (2015) szemben a mindenki álltal ismert Convoy S2+ 50 lm -jével. A kapcsoló kapcsoló része 5 cm x 5 cm (kb ekkora dolgokat, vagy apróbbakat kéne észrevennem), és 2 m -ről világítottam meg mint az ösvényt pl a parkban. Mert a fák között a járda nincs kivilágítva (A multkor az utcánk is sötétbe borult, és a pocsolyába, manapság jégre, nem szeretnék óvatlanul belelépni, rálépni. Tudnak csúszni.)
A Convoy S2+ 1200 percet bír 18650 -es akkuval, a Fenix LD22 -es 1200+ percet 2 db AA Eneloop akkuval. És a járdát szemre, a Fenix világítja be fényesebben.Vagy legyen valami ismert, Maglite MINI 2AA PRO+ alacsony fokozata (szintén az 1200 perc megvan) vs a Convoy S2+.
A Maglite is egész széltében bevilágítja a járdát. És elég fényesen.
És a következő kedvencem, ami szintén 1200+ percet hoz, ezen a fokozaton, az EagTac D25A2
Ennél szerintem TE is látod a különbséget.
Persze, fel lehet kapcsolni 40% fokozatra a Convoy -t is és akkor 3 napon keresztül, fél óra oda, fél vissza, és lemerült a 18650 -es "csúcs" akku. Ezek meg az "elavult" akkujaikkal 2, 3 héten keresztül üzemelnek. És nem vakoskodok sem a Fenix LD22 -essel, sem az EagTac D25A2 -sel sem. Ezért nem számít számomra az akku típusa. Viszont látni én is szeretnék. Lusta is vagyok, nem szeretem hetente 2x cserélni az akkukat mikor havi 1x is elég.
U. I.
Fényesebbek az 50 lm -os Nitecore MH10S lámpámtól is.Remélem így már érthető voltam.
-
H-Zol
senior tag
Nem
de nekem nagyon tetszik és nem is úgy vagyok, hogy nem volt még lámpa a kezembe , de akinek nem volt azok vannak el vele igazán
Na mindegy addig csűrtem csavartam, hogy be rendeltem egy
Wurkkos TS30S majd én megmondom, hogy milyen !!
Aksi nélkül , megy bele Samsung t30-t40 , mert amit adnak vele az nem tudja ki hajtani ! -
H-Zol
senior tag
Pont ezzel kinlódtam, valamelyik nap miután olvastam, hogy a Wurkkos TS21 be esik, de szó szerint [kép] pedig több mind fél éve meg van és nem vettem észre
De utánna teszteltem és tényleg, de most feltoltam a hő fokot 60C fokra és sokat javult [kép]
Jó ez egy kicsi lámpa, nagy lumennel , ezektől nem is várok csodát, de ettől függetlenül okosan használva ő is egy jól használható lámpa !
Még akkor nem olvastam amikor "Bandi8607" nek ajállottam , de ettől függetlenül most is ajánlanám vadászat utáni keresgélésre , és erdőből való kitalálásra tökéletes -
FBLLMAG
senior tag
Fogtam a kezemben, láttam, kipróbáltam pár IMALENT lámpát. Mint MS08, DT70, és a még nagyobbakat pl MS18, vagy a BLF GT (szerintem többeknek a polcán pihen). Ventilátoros aktív hűtés és hasonló nyalánkságok. Az a bajom a 4x 18650, 4x 21700 akkus csodákkal, hogy nehezek. A Convoy lámpád is több mint fél kg, több mint 600 g.
Van Acebeam T27 -esem (a T28 -as alatt 1 -gyel). Garantáltan 1+ km hatótávval. A SBT90.2 leddel szerelt Convoy is elég spottos. A T27 -es is. A SBT90 -nessel, azon a 5000+ lm fokozaton kb 3 percet bírja. Ugye. A T27 -esem a magas fokozatán is kb 190000 cd fényerőt tud. Merülésig. És nem húzza le a kezem. A Convoy lámpád következő fokozata 40% azaz kb 120000 cd. Ezr tudja folyamatosan. Igaz, a 4 db akku végett, valószínűleg hosszabban. A T27 -esem nem nehéz, távot is tud, de mégsem volt az igazi.
Nekem, a gyakorlati felhasználásban a tir lencsés Acebeam L17 vált be. 4 cm -es fejátmérő, 1" -os test. 1 db 18650 -es akku. Csak a nagyobb távokra szedem elő. Ez nem világít olyan messzire, viszont a tir lencse végett szélesebb fénykörrel rendelkezik. Kb mintha 40 cd/lm -es lámpa lenne, miközben a 160000 cd -t is hozza. 100 - 200 m -re neg maradok az Armytek Predator PRO lámpámnál. Kisebb távra ott a Viking PRO. (Ezek 2 turbóval rendelkeznek, és az alacsonyabb elég rendesen bírja. És azonnal ott van az a turbó fokozat. Ha meg nem kell, akár a 30 lm fokozatukon, ami nem szedi ki a szemem, elbandukolok.) Számomra ezek váltak be. A természet lágy ölén.
Utcai harcosnak ezek is túl nagyok. Számomra. Persze, biztos akad aki a MS18 -asával szeret csellengélni.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem számít, hogy mennyi lámpád van, vagy hogy mennyi volt az áruk, az a lényeg, hogy TE tudd ezeket használni. Használhatók legyenek számodra.
Nekem több lámpám, késem van ahogy órám is. Helyzettől függően használom mindegyiket.
Kérdezted, mi a véleményem a FT03 lámpáról, így leírtam az én saját véleményemet. De nem rossz szándékkal. Magát a lámpát nem írtam le, csupán a használati szokásaimhoz mértem.
Remélem szent a béke. Nincs harag.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha apróbb lámpákról beszélünk, nekem ilyenek vannak: Armytek Prime A1 / C1 PRO, EagTac D25C, D3A, Led Lenser P5R, P5R Core, Olight S1A, Fenix E12 V2.0, LD12 (2017), Zebralight SC5W, SC53W, SC5 OP, Wuben E05, Lumintop FWAA, Acebeam Rider RX. 3x AAA akkuval: Maglite XL50, XL200, Led Lenser T², TT. 18650 akkuval: Emisar D4V2, Armytek Prime C2 PRO (USB), Nitecore MH23, MH10S, Fenix PD35 V3.0, BLF A6, Convoy S2+, a teljesség igénye nélkül. Láthatod, olcsóbb és drágább, AAA, AA, 14500, 16340, 18350, 18650, 21700 akkus lámpákat is használok. Sőt a TIP, TUP, stb kulcstartó lámpáim beépített akkusak (sajnálom).
2x AA -s lámpákat csak páran használunk, ahogy 2x AAA -st is. Elismerem. Nekem 14 db van. 3x, 4x AA -s, 4x AAA -s pedig szerintem csak nekem van.
Rengeteg lámpával találkoztam az elemlámpa találkozókon is. Nem sűrűn akartatok eljönni ezekre a találkozókra (keleten, nyugaton, északon, délen, és BP mellett is volt, sőt esti túrával ősszekötött is akadt). Pedig ezeken a találkozókon lehetett csak tapasztalatot szerezni.
-
FBLLMAG
senior tag
1000 bocs. Nem azt írtam, hogy jobb. Csak leírtem ÉN hogyan használom. És bárki hozzáfér, megveheti.
Convoy -ra lefordítva. S2+ olyan napi hurcolós, a M1 már a természetbe is megfelel, és a C8 távolabbra.
Neked is megvan az adott környezetre, körülményre való lámpád. Nekem is. Mások vagyunk. Más lámpára van szűkségünk.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezen az oldalon is 47 € mutat nekem.
Kb ugyanolyan taktikai lámpa mint az Astrolux C8.
Ugyanúgy több fokozat, hátsó kapcsolóval. Nekem az Acebeam a kényelmesebb fogású. Távolabb, fényesebben világít, ugyanakkor szélesebben. Mint írtam, nálam túrázásnál, nagyobb táv bevilágításánál kerül kézbe. Miért? A Viking PRO csodálatos egyenletes fényt biztosít, akár 20+ kcd fényerővel, szép üzemidővel. 100, 150 m -ig jól használható. A Predator PRO már 50+ kcd -át biztosít, vagyis a 200, 300 m távon is jól teljesít, de rövidebb távon is használható szükség esetén. Az Acebeam L17 meg még távolabbra világít (pl tisztáson). Viszont ez is tud 15, 50, 150 lm -t is, ami az esti sétához is megfelel. Az enyém fehér fényű és nincs hozzá lengő kapcsolóm se. Viszont az elektronikus kapcsolója kényelmes, picit süllyesztett is, így gyertyaként is megáll, de magától nem kapcsol be. Mind a 3 lámpát tokban hordom (közepesen kemény), így az egyiket elteszem, a másikat előveszem (kb újnyi rész szabad a fejnél). -
FBLLMAG
senior tag
Egyébként, érdekes lámpák mint a Clouddefensive edc -je is érdekel. Szinte mindent kibír. Távot is tud. Vagy a LUX-RC argon gázzal töltött üdvöskéje is bejön. Olyan bakancslistás dolog. Névre, címre szólóan gyártják. Tényleg egyedi darabb. Tablett, PC vagy valalami hasonlóval aminek van kijelzője, még tovább állíthatod szükség szerint.
A Zebralight, Led Lenser testre szabása is bejön. Látom mit állítok be. Az Anduril, Narsil ezt nem tudja.
Pár éve az autó körül kellett valamit megkeresnem, már nem tudom melyik spottosabb lámpát vágtam a csomagtartóba, mert nem bírtam megtalálni talán a biciklilámpa szerelék csavarját. A mobil fénye is gyenge erre a célra. Pl az Olight Baton 1,5 m távolságból, legalább 60 cm átmérőjű fénykörben, legalább 600 lux fényességgel világít folyamatosan. Irodában, konyhában világítják meg a munkaasztalt ilyen fénnyel. (Ha ezt spottosabb lámpával akarom megoldani, a szórt fényre szeretnék 600 luxot 1,5 m -ről, kb 2400 lm kell, az meg már nagyon vakító spotot eredményez.)
-
FBLLMAG
senior tag
Mennyiért vetted a FT03 -sat? Az Acebeam L17 50 € volt tokkal, akkuval együtt. A FT03 -ast most 65 € -ért láttam.
A Viking PRO lámpám egyébként szintén XHP50 -es leddel gyártott, nagyon egyenletes fényű, 0,15 lm holdfényt is tud, csak 4 cm fejátmérővel rendelkezik, nekem mégsem ez van beállítva napi hordásra. Sőt, csak erdőjárásra használom a Predator PRO és a L17 mellett. A Barracuda PRO fejátmérője is csak 6 cm, de távolabb hord, viszont spottosabb. Ezt már erdőjárásra sem hordom. Pedig van távolabbra hordó is.
A Nitecore kezelése, fénye is bejön, nem is hosszú, de ennek a fejátmérője is túl vastag számomra. Az Olight S1A (special edition) már, már, de még mindig nem. Közelre pedig szinte tökéletes. És így tovább.
Sajnos csak 1 mindenre, olyan számomra nem létezik. Még nem találtam olyat. Talán a lep és led lámpák keveréke lehetne, apróbb kivitelben.
-
FBLLMAG
senior tag
Volt Astrolux FT03 is. Sőt össze is lett vetve pár lámpámmal. Az Acebeam L17 hatótávjával kb megegyező. Csak az Acebeam L17 4 cm -es fejjel rendelkezik.
A tavaszi Komáromi találkozón a lep lámpák nyűgöztek le.
Viszont ezek nem valók napi felhasználásra. Az FT03 sem. A szórt fényéhez képest fényes a középső fényköre (hot spot), a feje is túl vastag számomra (7 cm). Nem tudon, XHP50 vagy SST-40 van meg NEKED, de lényegében mindegy. És gondolom észrevetted, hogy 10 perc játszás után 25% körüli fényerőre visszaesik a fénye.
Kicsit nehéz nekem. És gondolom NÁLAD is a Narsil fut rajta. A 12 programcsomag közül melyiket állítottad be (tudod hogyan kell?)?
-
FBLLMAG
senior tag
Na ilyet azért sose mondtam, mondok. Nem ócskálom le az olcsó, olcsóbb lámpákat sem. Volt a kezemben 100000 lm -os és több Mcd -ás lámpa is. Autódiszk átmérőjű fejjel.
Mint írtam, én is szeretek látni. 1 bizonyos távnál mindegy hogy 10, 20, 30, vagy 50 lux fényességgel világítasz meg valamit. Ugyanez igaz ha 100, 200, 300, vagy 500 lux világítja meg. Nagy nehezen ezt már hazai környezetben megértették (most meg majdnem a ló túloldalára kerültek).
De hogy mind a kettőnknek igaza legyen.
Pl TE 5 cd/lm -os lámpát használsz. 10 lux fényességgel akarsz valamit megvilágítani 30 m távolságból, akkor ehhez 9000 lm kell.
Én a XL50 -esem 200 lm fokozatával 12000 cd fényerővel világítok, vagyis a 30 m -re lévő tárgyat 13 lux fényességgel világítja meg.
Ami még érdekesebb lesz, az Armytek Prime A2 PRO max fokozaton, hasonló fénnyel világítja meg az adott tárgyat. Mivel már írtam, hogy az 5 lux és a 10 lux között, szemre minimális a különbség. Az 5 cd/lm és a 7 cd/lm között megintcsak minimális a kűlönbség.A tapasztalatokat több mint 10 lámpás találkozóról, több 1000 lámpa kipróbálása után szedtem össze. Valamint nekem is van 60 - 70 lámpám.
-
FBLLMAG
senior tag
A 90 -es években volt 1 balesetem. A TV fényereje is 50% -ra van állítva nappal is. A túl sok fénytől megfájdul a szemem. Szóval igen, érzékeny a szemem a túl sok fényre. Viszont azért nem látok úgy mint a macskák. Ezért van szükségem a lámpákra.
Egyébként a Zebralight lámpám 0,1 lm fokozata már túl gyenge számomra. Viszont a 0,3 lm fokozata már pont jó, ahogy az Armytek 0,15 lm fokozata is. Beltérben.
Kint z udvaron már a 2 lm a minimum. Az Olight S1A 5 lm fokozata is gyenge kinti körülmények között.
60 m távolságból a 12000 cd fényerő 3 lux feletti fényességet jelent. Vagyis a színek már megkülönböztethetők. A 3 - 6 lux közötti különbség meg alig észrevehető.
-
WestBam
Topikgazda
Ebben a visszahívásban pl. a magyar Samsung gyárban készült cella szennyezett volt, ami miatt maguktól kigyulladhattak az akkuk az autókban, az összes ilyen cellával szerelt autót visszahívták és cserélték az akkupakkot bennük. Na ez az igazi környezetszennyezés, és a cella márkás volt, nem gagyi.
-
Vlah
tag
Szerintem nincs értelme vitatkozni, hogy veszélyeket hordoz a lion technológia, ezt mindenki tudja. Az ember jól tud sáférkodni a veszéllyel, megszelídítette a tüzet, a robbanást és a radioaktivitást is, mégis okkal félünk mindegyiktől, mert rendszeresen történnek balesetek. Azt is tudja itt mindenki, hogy te azzal üzletelsz, hogy házilag raksz össze akkupakkokat és ezért vagy ennyire rápörögve, hogy a sajátos stílusodban védjed őket. Én pl azt is kockázatnak érezném, hogy beengedjek a házamba egy házilag pontheggesztett pakkot, mert nagyobb az esélye a hibáknak, egy nagyobb gyártónál mindenféle minőségügyi előírásoknak kell megfeleljeniük a műveleteknek, ezzel szemben te csak hangosan és határozottan tudod mondani, hogy ez egyáltalán nem veszélyes, csak ha nem márkás. Szerintem te sem vagy egy brand, úgyhogy én nem fogom a termékeidet megvenni.
-
FBLLMAG
senior tag
Engem meg a Li-Ion akkuk nem zavartak eddig sem. Csupán a gyártók viselkedése. Hogyan, mi szerint gyártják, programozzák a lámpáikat. Mutatok pár általam észrevett példát. Hátha megértesz.
A 18650, 21700 -as lámpák többsége 0,5 cd/lm szórt fénnyel rendelkezik. Az AA -s lámpáim 1 cd/lm szórt fénnyel bírnak. Nagy általánosságban.
Régebben a Fenix LD22 (2015) vs Fenix PD35 TAC ezt demonstrálta is. A PD35 TAC pont 2x magasabb fényáramot használt a fokozatain. Így az üzemidők a 2 lámpánál azonosak voltak. A spot esetében a LD22 14 cd/lm míg a PD35 TAC 10 cd/lm váltószámmal rendelkezett. Lényegében a turbó fokozat a PD35 TAC esetében világított kicsit fényesebben. A strobe mind a 2 lámpánál megtalálható volt, a SOS viszont csak a LD22 esetében. Még 1 kis csavar a történetben, a LD12 (2017) már melegebb fényű ledet kapott. A LD22, LD12 tudja csak használni a kemping diffúzort.
Maradva az emlegetett lámpáknál, jöjjön az Armytek Prime A2 vs C2 PRO lámpáim összevetése. Tok, klipsz, csuklópánt járt hozzájuk. Az A2 esetében a mágnes kivehető, a C2 meg belső töltéssel rendelkezik. Az A2 AA, 2x AA, 14500, 18350, 18650 akkukt (-kat) ill AA / 2x AA elemet is képes befogadni. Az A2 7 cd/lm, míg a C2 5 cd/lm -nal rendelkezik. A C2 esetében 3 fokozat (0.15, 2, 6 lm) választhatok, míg az A2 esetében 2 fokozat közül (0.15, 2 lm) választhatok (ez a gyorsabb). A C2 turbó fokozata akár 1800 lm -ra is képes, viszont több mint a felével visszavesz. Ezzel szemben az A2 stabilan tartja merülésig a magasabbik turbó fokozatát (700 lm) is. A C2 PRO lámpámnál időzítő, pillanatnyi fény, lámpa helyzetjelző is aktiválható. Mivel a 10 lm az A2 esetében egészen jól használható (akár tartalékfénynek is megfelel 80 órán keresztül), addig a C2 esetében a 34 lm az alap kültéri fény, 50 órán keresztül. A C2 150 lm -jének és az A2 95 lm -jének üzemideje kb ugyanaz (és a fényereje - cd is). A 34 lm az A2 -től nagyon kellemes sétáló fény. Másfélszer fényesebb mint a C2 34 lm fokozata. A C2 450 lm -ja az A2 280 lm -jának és a 900 lm az A2 max fokozatának felel meg.
Remélem így érthető voltam.
-
Lacerta
aktív tag
Nekem.
Két Manker E02H, egy E03H, egy Sofirn SP10, Egy Utorch UT01, egy Lumintop Tool AA, egy Fenix Cl05, meg még néhány noname cucc.
Akkor ezek szerint:
Il mio nome è Nessuno -
Vlah
tag
Mostanában, mintha a demokrata-republikánus, fideszes-ellenzeki polarizációs kísérleteknek lehetnénk szemtanúi itt a fórumon. Régebben talán kevésbé voltak személyesek ezek a viták és megmaradt a tisztelet. FBLLMAG példa értékű, ahogy nem veszíti el a türelmét a stilusdeficites replikákkal szemben, de a legjobb lenne megtartani a régi szokásokat. AA és AAA elemek a mai napig rendkivuz elterjedtek, sőt bizonyos dolgokban megkerülhetetlenek. Annak ellenére, hogy létezik modernebb technika még egy darabig velünk lesznek. Minden háztartásban vannak ezek a szabványos cellák, amik nem mondhatóak el a lion cellakrol, habár vannak laptop akkuban, ebikeokban, szerszamakkukban pakk formájában. Ráadásul a cikk állításaival szemben nincsen forradalmi különbség hétköznapi emberek számára. Az elemeket többnyire alacsony fogyasztású alkalmazásokban használják, ahol nincs jelentősége a lion hatalmas teljesitmenyleadasanak. Egy normál elemlámpa a mai napig elegendő, ha 100 lumennel tud világítani, a többi leginkább az erekcio méretét növeli. Így az elemekkel szembeni legnagyobb ellenérv, hogy hajlamosak kifolyni és nem túl környezetbarátak. A Nimh energia sűrűsége nagyjából egy nagyságrend a lion-éval. Csak nehezebb és kisebb teljesítmény nyerhető ki. Így a legbölcsebb, ha elfogadod, hogy valaki szereti használni. Pl nekem van egy lumintop tool AAA lámpám, illetve egy manker e03h fejlampam, a 4 db 18650es portéka mellett. Jó lion töltőt kapni drágább, a lion robbanás és tűzveszélyes, emiatt pl nem rakhatod be a reptéri csomagterbe sem. És az egész vita értelme azért is megkérdőjelezhető, mert valójában olyan nagy szükség nincs is zseblámpákra, mert a telefonokon is van 50 lmes szórt fény.
-
FBLLMAG
senior tag
Kb ez így igaz, ahogy leírtad. A Li-Ion akku magában tényleg jobb választás. Csak akad pár gondom mikor a lámpákat választom ki. Nekem számít a spot / spill arány. Hogy mennyire fényesebb a középső fénykör a szórt fényhez képest. A Viking pl jó lenne ebből a szempontból, viszont 4 cm -es a feje.
Kérlek mutass olyan lámpát, ami stabilan tud 5000 cd -át, zsebben is elfér, és nem zavaró, értsd 10 alatt van a spot / spill lux aránya. És az sem baj, ha ritkábban kell töltögetnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest