- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok
USB-s DVB-T tunerrel rendelkezem (TechniSat AirStar Telestick 2). Adóhoz közel használom, így vételi gondjaim nincsenek.
- Windows Media Centerrel a képminőség tökéletes, a HD adások tűélesek.
- DvbViewer Pro-val illetve SmartDVB-vel a képminőség nagyon jó, talán néha egy picit elmarad a Media Center által produkálttól, de sok különbség nem látszik
- Homesys-el viszont teljesen szét van esve a kép és a hang is.Eddig ezzel nem is volna probléma, de beújítottam egy Smart Card Readert és egy MindigTV Extra csomagot, és a fenti programok közül egyedül a Homesys-el tudom a kódolt adásokat nézni, vagyis tudnám ha nem lenne borzalmas a mindősége. (4es verzión belül próbáltam a 4.46-os verzióval, valamint frissítettem a legújabbra is, de azzal is rossz...)
Kérdéseim pedig a következők volnának:
- Valahogy működésre lehet bírni a kódolt csatornákat a fent felsorolt programok valamelyikével?
- Valahogy meg lehet oldani, hogy a Homesys is a többihez hasonlóan szép képet adjon?
- Van-e a fentieken kívül bármilyen másik program ami képes kezelni a kártyát és tudom nézni a kódolt csatornákat?Köszönöm a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz
róland #13702 üzenetére
A piros gomb használatával az egész multiplexet rögzíti, ami persze többszörös fájlmérettel jár együtt. Állítólag lehetne kísérletezni az Átalakítás/Mentés menüpontnál, de valahogy az sem az igazi. Vagy lenne még parancssori trükközés is: [link]
De ezt is csak úgy tudtam működésre bírni, hogy két jól elhelyezett macskakörömmel ki kellett egészíteni:
C:\Programok\VLC\vlc.exe dvb-t:// :dvb-frequency=610000000 :dvb-bandwidth=8 :program=100 :sout=#duplicate"{dst=std{access=file,mux=ps,dst=C:\temp\test.ps}, dst=display}"
Mindent összevetve, felvételhez inkább más programot célszerű használni, mert a Windows VLC a fejlesztői által még mindig kissé mostohán kezelt, a Linux VLC-hez képest.
Ingyenes program például a SmartDVB, vagy fizetős a DVBViewer, ami már kulturáltabban használható.
-
Kernel
nagyúr
válasz
vlaci79 #13685 üzenetére
Kezdetben kipróbáltam az MPC-HC-t is, jelentkeztek problémák is, például másik multiplexre lassan áll át, vagy ilyenkor például az RTL Klub néha meg sem jelenik, váltás TV2 és vissza, utána megjavul. Hang néha recseg, máskor meg jó.
Nyilván ez a nálam adott hardverre vonatkozik, hangon és egyéb beállításokon talán még hegeszteni is lehetne, de ennél gördülékenyebben használható a VLC, kifinomultabb igények esetén pedig a DVBViewer.
-
Kernel
nagyúr
Hanghoz én a LAV-filtert használom.
DVBViewer beállításához volt egy régebbi hozzászólásom: [link] De kezdetnek elég, ha csak a hozzászólásban szereplő képet nézed.
Ha beállítod az alsó és felső frekvenciahatárt, akkor a transzponderlista nem befolyásol, ha jól emlékszem.
-
Sakab
senior tag
válasz
Kernel #13644 üzenetére
Feltettem a Win7 et és arra a ProgDVB6 ot meg a kodekeket is beállítottam de ez a hiba fogad:
Közbe feltettem a DVBViewert is de ott pedig a hangolásnál akadok el mert bárhogy próbálom scanneltetni nem talál semmitse. Csak ugye itt nemtudom h pontosan mit meg hogy kellene állítani.
-
Kernel
nagyúr
Szobaantennás vételnél jellemző ilyen ingadozás, külső antennával stabilabban beáll.
Az is jól látszik általában, hogy fontosabb a jelminőség (amikor a hibajavításnak kevesebbet kell dolgoznia, és egyébként a kijelzett érték is a hibajavítás fordítottját indikálja), mint a jelszint.
A Prog Findernél például lehet látni 0 jelszinten is hibátlan műsort, de 100 % jelszinten is látni rossz műsort, amikor torzul a jel.
A DVBViewer csak a jelminőséget mutatja, de azt is kicsit eltérően számítja:
-
Kernel
nagyúr
válasz
klaczi #13522 üzenetére
Attól még, hogy említettem a Total Mediát, az nem jelenti, hogy használom is. Vagy egyáltalán szívesen használnék bármilyen, médiacenter típusú alkalmazást.
Semmi szükségem ilyenekre. Sokkal praktikusabb például a DVBViewer, hogy a VLC kiváló képminőségéről ne is beszéljek. Amit persze nagyobb monitoron vagy TV-n lehet észrevenni, hogy van némi különbség.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Cheesy #13484 üzenetére
Betölti VLC, csak épp nem csinál semmit.
Ez arra utal, hogy működne, ha kapna megfelelő jelet. Próbáld mozgatni az antennát, oldalra fordítva is (horizontális polarizáció), külön kipróbálva a közszolgálati és a kereskedelmi multiplex egy-egy adójánál.
A VLC egyébként ezt csinálja, amikor nem talál hardvert:
Nálad úgy tűnik, a hardveres kapcsolat már megvan, a VLC pedig saját dekóderekkel dolgozik, így nem lenne gond az MPEG4.
A Winfast programjának dekóderbeállításai között lehetne nézelődni, de mint említettem, amíg a hang sem folyamatos, addig úgysem lesz jó.
Egyéb ingyenes program pl. a SmartDVB, legjobban kidolgozott a DVBViewer (fizetős), legszebb képet adja a VLC.
Utóbbi, noha fapadosabb, de jeleskedik az SD-műsorok felskálázásának minőségében és másokhoz képest (LAV, ffdshow, CyberLink, Elecard) valamivel kontrasztosabb, élesebb képpel. Megjegyzem, az élethű arcok beállításához még a VLC színtelítettség-szabályzójával is játszani kell.
-
unravel
őstag
Üdv
Ez az olvasó, dvbviewerrel, mindigtv kártyával nyitja a kódolt csatornákat?
Tapasztalat? Tipp? Ötlet? Hülyeséget kérdeztem? -
Kernel
nagyúr
Bár nem ezen van a hangsúly, de létrehozhatsz egy ilyen fájlt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders\DVB-T_Budapest.ini
_________________________[SATTYPE]
1=5000
2=DVB-T Budapest[DVB]
0=3
1=610000,8,|38
2=746000,8,|55
3=802000,8,|62
________________________Mivel a B-multiplex érdektelen (hacsak nem lesznek még kódolatlan napok), így anélkül is lehetséges, vagy jobb is. Nem kell később törölgetni az adókat:
_________________________[SATTYPE]
1=5000
2=DVB-T Budapest[DVB]
0=2
1=610000,8,|38
2=802000,8,|62
_______________________De nem mindegy, hogy a régi dátummal tárolt, esetleg azóta átrendezett keresést frissíted:
Vagy törlöd a mezőt, ekkor újat készít, a mai dátummal:
A DVBViewer valóban praktikusan használható, legfeljebb a VLC valamivel jobb minőségű képet ad. Ha leveszek a színtelítettségből, a VLC beállításai között, aránylag egész jó természetesek az arcok, főleg TV-re átküldve.
A DVBViever persze a Windowsba telepített dekódereket használja, de legyen az LAV, ffdshow, a VLC valamit mégis jobban csinál.
Viszont a DVBViewer például a következők miatt is bevált (a programléptetés kellemes működése mellett, amiről már írtam korábban).
A Dolby AC3 hangsávval társított videót át tudom húzni a gyökérlistába:
Így fog kinézni, az MTVA Info csak azért van előre húzva, mert így elfoglalja a 0. programot, vagyis az m1 kerül az elsőre:
Ezután azt fogom tapasztalni, hogy léptetéskor eleve a Dolby-hangsávra fog kapcsolni, vagyis nem kell mindig váltogatni a hangot:
-
Z10N
veterán
Hello,
Hasznal vki DVBViewer PRO-t? Elegge nehezkes a csatorna kereses. Anno beallitottam, de azota valtoztak a csatornak. A frekvenciakat megneztem a mindigtv.hu-n, de nem szinkronizalta megfeleloen. Okosabb mint a jelenegi TotalMedia. Ha vki foglalkozott mar vele, esetleg lenne egy beallitasa egy .ini file-ban azt megkoszonnem.
ui: Esetleg mas alternativa.
Udv, Z.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Samanbacsii #13242 üzenetére
Ha DVB-T, akkor MT4171 néven, eBay-en bagóért megvehető, IT9135FN chip, koax-aljzat.
Távszabályzója, infravevője nincs, de az lényegtelen, mert amihez adnak, az is csak a hozzá mellékelt Total Media proramot tudja vezérelni. Ahelyett viszont jobban használható a VLC, SmartDVB, DVBViewer például (utóbbi nem ingyenes). Csak a drivert kell telepíteni.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
A hármashatárhegyi adótól légvonalban kb. 6 km-re szeretnék kártyaolvasós (MindigTV Extrához) boxot és egy kültéri antennát.
USB-s tunerrel leteszteltem a helyszíni vételt, technisat airstar telestick 2-vel és a képen látható kis antennával. Az antennát kiraktam az ablakpárkányra, a DVBViewer jelerősségnek 35-50%-ot lőtt be, de a vétel egyáltalán nem szakadozott vagy kockásodott.
Tehát erre a helyszínre szeretném megoldani a box+kültéri antenna kombót legfeljebb 15k-ból.
Miket tudtok ajánlani?Valamint a kültéri antennának milyen felfogató "rendszere" van? Az ablakon van rács, nagyjából <ilyen>, erre szeretném felszerelni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moonguru #13196 üzenetére
Hosszabb távon jobb szerintem, ha a levágás marad alapértelmezett.
Néhány tipp a VLC használatához:
Alábbi ne legyen kipipálva, ha nem akarjuk, hogy a VLC idegesítő módon dobálja, méretezze az ablakot, minden megnyitásnál:
A következő nálam legalábbis vegyítésre van állítva, nem figyeltem még, hogy melyik módszer a jobb, de valamelyik deinterlace kell:
VLC-t utána bezárni, hogy végleg megjegyezze ezeket a beállításokat.
Célszerű lent kirakni egy lejátszólista gombot, ha valaki nem szereti a jobbklikkes menüt (mint én sem). Továbbá én az *.m3u lejátszólistát társítottam a VLC-hez, így arra csak kattintani kell, máris indul a TV.
Mindamellett egyébként a DVBViewer néhány szempontból praktikusabb, mint a VLC, viszont az nem ingyenes.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moonguru #13138 üzenetére
Médiacenterekkel szerintem nem érdemes foglalkozni. Például nagyon korrekt program a DVBViewer, de az fizetős. Először inkább célszerű kipróbálni a tunert az ingyenes VLC-vel.
Alábbi szöveget mentsd el például Budapest.m3u néven, utána a VLC-vel megnyitod. Vagy akár társítható is a VLC-hez (lehetőség szerint), akkor kényelmesebb, mert később csak kattintani kell:
======================================
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://frequency=610000000
#EXTINF:0,m2 HD
#EXTVLCOPT:program=101
#EXTINF:0,Duna HD
#EXTVLCOPT:program=121
#EXTINF:0,Duna World
#EXTVLCOPT:program=120
#EXTINF:0,RTL Klub
#EXTVLCOPT:program=20
dvb-t://frequency=802000000
#EXTINF:0,TV2
#EXTVLCOPT:program=40
#EXTINF:0,Euronews
#EXTVLCOPT:program=213
#EXTINF:0,Info csatorna
#EXTVLCOPT:program=214
#EXTINF:0,MR1 Kossuth
#EXTVLCOPT:program=130
#EXTINF:0,MR2 Petofi
#EXTVLCOPT:program=131
#EXTINF:0,MR3 Bartok
#EXTVLCOPT:program=132
#EXTINF:0,MTVA Info
#EXTVLCOPT:program=115
=====================================Ha más adót fogsz, akkor persze át kell írni a frekvenciát, igény szerint:
http://mindigtv.hu/lefedettseg
Így kell kinéznie:
Másik ingyenes program a SmartDVB. Itt először azt kell megfigyelni, hogy "látja-e" a saját eszközöd:
-
unravel
őstag
válasz
Anonymous 01 #13015 üzenetére
úgy látom még senki nem válaszolt.
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
Megfelelő transpoderlista kell hozzá. Magyarul, azokon a frekvenciákon kell keresni, amelyeket a szolgáltatód megadott. UPC? DIGI? T-home?
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért?
Kell hozzá audio filter ami dekódolja az audio streamet. LAVfilterst ajánlom, szinte mindent visz. -
Anonymous 01
tag
Üdv!
Cablestar Combonál a dvbviewert,hogy kell beállítani,hogy találjon is valamit?
778000-re állítva mindkettőt talál 12 adót a 100-ból.
A dvddream müxik de pl.az M1-nek nincs hangja...miért? -
farkas63
aktív tag
Amúgy a DVBviewer TE2 programnak mit kéne kihoznia ha rámegyek a beállítások->CAM menüre?
mert nekem egy üres panel fogad, annyi, hogy van egy menü gomb és alul meg, hogy kérem adja meg a kódot.
semmi más.Elég érdekes mert akárhány képet nézegetek mindegyiken ez a ci modul van benne az eszközben.
szóval ezért sem értem mi a gond. (még)A CI modult külön vettem a Tarr-tól a tunert meg megint külön boltban.
-
zhagyma
őstag
válasz
farkas63 #12696 üzenetére
Az aktiválást időszakonként végezhet a szolgáltató meghosszabítva az előfizetői kártya jogosultságát a kódolt adások kikódolására (például: havonta). Ha jól emlékszem a Tarr esetén ezzel a modullal ez nem probléma. TV-vel. Elvileg tunerrel is mennie kéne. Gondolom a tunerhez kaptad / letölthető a DVBViewer speciális verzíója ami kezeli a CI modulba helyezett CAM/előfizetői kártyát. Ha mindent jól csináltál a program menüben View -> show CAM menüben látni kellene valamit (Előtte: Settings -> Options -> Hardware -> Has CI modul -> pipa).
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert használok, de valamiért ha beállítom az időzített felvételt 5-15 perc után megfagy a kép. Próbáltam ProgDVB-vel, és DVBViewer progival is, ugyan az a helyzet. 64 bites Win7 alatt használom. Van esetleg valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? -
zichie
senior tag
válasz
wwenigma #12597 üzenetére
Én kb. 8 vagy 10 évvel ezelőtt használtam hardveres mpeg2 kártyát, igaz az nem kábeles volt, hanem műholdas. Hauppauge WinTV Nexus-S névre hallgatott. Akkor még nem voltak mpeg4 adások, csak mpeg2-esek. Amikor megjelent az első mpeg2 HD adás, azt hardverből már nem tudta, csak szoftveresen. Mpeg2 sd-vel nem volt gond, az ment hardverből. Amikor jött az mpeg4, akkor még a dvb programok nem nagyon támogatták.
Később jött a feketeleves. Az AltDVB és ProgDVB progikból megjelent olyan verzió, amiben volt már mpeg4 támogatás, de ezekkel az újabb verziókkal nem ment a kártya. Le is írták, hogy a két progi esetében a továbbiakban megszűnik a hardveres mpeg2 (Skystar1, Nexus-S, Technotrend Premium) kártyák támogatása. Nem csak a hardveres mpeg2 nem ment, hanem a kártyát, mint hardvert nem kezelte! A régebbi verziójú AltDVB és ProgDVB működött a kártyával, de azokban még nem volt mpeg4 (h264) támogatás, az újabb verziók viszont már kezelték az mpeg4-et, de ezek már nem kezelték a kártyát. A DVBViewer lett volna még megoldás, de az egyáltalán nem működött a kártyával.
Ami érdekesség volt még a kártyával, hogy full TS mentést nem lehetett csinálni vele, mert az érintett progik jelezték, hogy a hardver nem támogatja.
Később lecseréltem a kártyát egy Technotrend s2-3200 -as kártyára, amiben már nem volt hardveres mpeg2. Azzal a kártyával minden megoldódott: mpeg4, futt TS mentés, DVBViewer...
A fenti Technotrend kártyák ugyan dvb-c -sek, de a hardveres mpeg2 miatt ugyan azon az elven működnek gondolom, mint a műholdas mpeg2 hw kártyák.
A leírtak ellenére szerintem érdemes megvenni valamelyik Technotrend dvb-c kártyát, már csak azért is, hogy meg lehessen vizsgálni, hogy ugyan az-e a szitu, mint a műholdas (dvb-s) hardveres mpeg2 premium kártyák esetében. Hátha más már a helyzet és driver szinten megoldották az mpeg4 támogatást. -
trec12
addikt
Adott egy Win 8-as gép. A Technisat Cablestar Combo HD minden progija (DVBviewer+driver is) felmegy rá. A csatorna hangoláskor nem látja az eszközt ha mégis indítom a keresést a Win 8 hibaüzenettel újraindítást kér.
Van tippetek.... -
Kernel
nagyúr
válasz
Nakivagyok #12536 üzenetére
Gondolom, a TechniSat távszabályzójáról van szó, ami a DVBViewer-hez készült, míg a Media Center más parancsokkal működik:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/windows-media-center-keyboard-shortcuts
Ami nem is lenne gond, ha a parancsokat testre lehetne szabni, mint minden normálisabb programban. De a Media Centernél tudomásom szerint nem lehet. Legfeljebb lehet vásárolni hozzá Microsoft távszabályzót, ami kompatibilis.
A billentyűparancsok egyéni átirányítása ilyen esetben külön barkácsfeladat, ami például az AutoHotKey vagy más programokkal oldható meg. Van lehetőség arra is, hogy ne globálisan módosuljon a parancs (miután abból további kellemetlenségek származhatnak), hanem célzottan, csak ki kell agyalni hozzá a megfelelő szkriptet. Az AutoHotKey ugyanis igen sok mindenre képes, de nem egy kattintgatós megoldást kell elképzelni.
Vagy valamilyen más key remap / akármi program is elképzelhető.
-
Nakivagyok
tag
válasz
Roland1981 #12519 üzenetére
Beüzemeltem a TechniSat AirStar TeleStick 2 vevőt. DVBViewer-ben elég szakadozós a jel, annak ellenére hogy közel van a torony, de Windows Media Centerben tökéletes az adás!
Viszont... Media Centerben a távirányító nem teljesen jól működik, mintha félre lenne kalibrálva (pl. TV/RADIO gomb hangerőt csökkent). Hogyan lehet ezt jól beállítani?
-
Kernel
nagyúr
Azt nem azért írják, hanem vannak laikus emberek, akik képesek kitalálni, hogy ő rádugja a TV USB-csatlakozójára, aztán majd ezzel veszi az adást. Még ezen a fórumon is (nem ebben a topikban) láttam ilyen felvetést / kérdést, pedig ez többé-kevésbé szakmai fórum.
Bár én értem egyébként a "sem" szót, de szerintem aki fogalmazta, rosszul fogalmazott.
Ha egyértelműbben akarnak fogalmazni, egyszerűen hozzátehették volna, hogy a szerkezet számítógéphez való, nem TV-hez, ennyi.
Ennél a szerkezetnél a hozzá mellékelt DVBViewer végzi a dekódolást (ld. a letölthető szoftvercsomag), illetve azt is leírják a technikai adatoknál 3 GHz P4 kell a HD-adásokhoz, ami már önmagában mindent elárul:
https://www.technisat.com/en_XX/CableStar-Combo-HD-CI/352-2664-1657/
-
csendes
addikt
válasz
Roland1981 #12490 üzenetére
Töltsd le a legfrissebb meghajtót XP-hez (és a DVBVIewer-t) innen [link], hátha az segít.
-
superg
senior tag
válasz
spetya72 #12463 üzenetére
Nekem meg így néz ki(nekem is ue a tuner van pont):
Ahhoz hogy a transponder listában megjelenjen kell egy digi.ini nevű file itt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer TE2\Transponders
ini file tudsz csinálni egy txt file-ból amibe ezt írod
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest
[DVB]
0=12
1=121500,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=738000,5,6900
10=770000,5,6900
11=778000,5,6900
12=786000,5,6900
13=794000,5,6900
De ez csak Buddapesti digikábelnél lesz jó -
csendes
addikt
-
spetya72
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI USB-s tunert, amivel a PC-n szeretném a DigiTV adását nézni. A problémám a következő. Telepítés után, ha elindítom a DVBViewer progit és szeretném a csatornákat beprogramozni, akkor valamiért nem érzékel antenna jelet a tuner. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Ez már a második ilyen tuner, az elsőnél is ez volt a gond, kicserélték egy újra, de nem hinném hogy mind a kettő hibás lett volna. -
unravel
őstag
válasz
cneref69 #12423 üzenetére
"a hozzáadott programmal nem találja meg az M1, M2 csatikat"
több oka lehet:
- lehet az általad használt szoftver nem a megfelelő frekvenciákon szkennel.
Frekvencia: 1215000 és 1285000
Moduláció: 256-QAM
Symbolrate: 6000
itt találhatóak a közszolgálati csatornák.Javasolt szoftverek: SmartDVB (ingyenes), ProgDVB, DVBViewer
- gyenge a jel (?)
a macskád elharapta a koax kábelt
hívd fel a DIGI-t.- erős a jel (?)
szűrőt kell beszerezni.
hívd fel a DIGI-t. -
trec12
addikt
-
törölt tag
Okos program ez a DVBViewer Terratec Edition. Ugyanmár vagy két hónapja nincs második monitor a gépre kötve, Ő azért ott jelenik meg. Szóval majdnem használható...
-
unravel
őstag
válasz
andatti #11955 üzenetére
"Nem lehet úgy felvételt készíteni, hogy nézek x csatornát és közben vennék egy másikat, mert akkor egyből a felvevős csatornára ugrik."
1 db tunnerrel csak úgy tudsz nézni + másikat felvenni ha a két csatorna ugyanazon a frekvencián van."A másik gondom a kódolás a felvétel készítésnél."
Miért akarod kódolni? Mit szeretnél? A mindigtv adásai H264 kódolásúak AAC hanggal."Más próbált már boldogulni ezzel, vagy mit tegyek, mivel próbálkozzak?"
SMARTDVB (ingyenes)
DVBVIEWER (nem ingyenes) -
zichie
senior tag
Melyik a legalkalmasabb DVB program, ami DLNA-n keresztül belső hálózaton tud adást (akár 20-30 mbit/s HD-t is) megjeleníteni Smart TV-n?
Konkrétan adott egy asztali PC dvb-s2 tunerrel a manzárd szobában. A nappaliban egy DLNA képes Samu Smart TV LAN csatlakozással. A két eszköz azonos hálózatban van, azaz routerre van kötve. A PC-ről szeretnék adásfolyamot küldeni úgy a tévének, hogy az le tudja játszani, akár még csatornát is tudjak váltani vele, ha ez egyáltalán lehetséges. Ha jól tudom a DVBViewer Pro alkalmas lenne rá. Kérdés, hogy ez gyakorlatban mennyire működik, ill. van-e esetleg valami (nem robosztus több száz megás) ingyenes DVB alkalmazás, ami DLNA segítségével tud a tévének adást (streaming) szolgáltatni újrakódolás nélkül? A DVBViewer NetStreaming plugin nem jó, mert azt a tévé nem látja és elég instabil is. Korábban egy Popcorn médialejátszónak küldtem adásfolyamot és gyakran megállt. Fontos, hogy DLNA szerverként lássa a DVB alkalmazást a tévé. Plugin (pl. vplug) támogatás is előnyös lenne. Ha nincs ingyenes, de a DVBViewer Pro megbízhatóan megbirkózik a feladattal, akkor nekem 15 eurot még meg is érne. Most egy korábbi (kb. 4 éves) verziót használok, de az erre alkalmatlan.
-
vito555
tag
válasz
vitemerius #11818 üzenetére
A dvbviewer-n belül nem állítotam szerintem...Viszont én is gondoltam rá,mert uninstaláltam a vlc playert mert azzal is kínoztam a tv kártyát.Nemtudom az nem vitt magával vmit ami kell neki.
Csak a többi más nem közszolgálati hd csatorna meg tökéletes. -
vitemerius
tag
-
vito555
tag
Sziasztok
Kis segítség kellene...
Vettem egy Technisat Cabelstar HD2 tv kártyát,Digi Miskolc,DVBviewer 4.5
Megcsináltam az ini file-t miskolci frekvenciákkal,kerestem az itt fellelhető ini file-kal,
átírtam a Digitális közszolgálati csomagok csatornáinál: 6000-re,6003-ra,6900-re,
de nem tudom megtalálni a közszolgálati csatornákat.
Érdekesség 1 Bp ini -vel megtaláltam tegnap este ment isma már megint nem.
Igy csináltam,mi lehet a baj?[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIMiskolc
[DVB]
0=14
1=121500,5,6000
2=128500,5,6000
3=354000,5,6900
4=362000,5,6900
5=370000,5,6900
6=378000,5,6900
7=738000,5,6900
8=746000,5,6900
9=754000,5,6900
10=762000,5,6900
11=770000,5,6900
12=778000,5,6900
13=786000,5,6900
14=794000,5,6900Előre is köszi.
üdv: vito -
PeterPH
senior tag
Lehet hogy csak nekem volt új információ, de aki DVBViewer Recordingservice-t, és XBMC-t is szeret használni, az már össze tudja házasítani a kettőt.
Tehát a DVBViewer RS is képes PVR backend-ként működni az XBMC alatt.
link -
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Valaki le tudná írni, hogy a DVBViewer 8-as verziójával hogyan kell DVB-C digikábeles adásokat befogni?
A fentieket (ini file) megcsináltam a digikábel rám vonatkozó digitális frekvenciáira, de sajnos így sem tudtam a scanneléssel megtalálni a csatornákat.Mivel a menüje más, mint amik fentebb taglalva vannak, ezért nem tudom, hogy mit ronthattam el.
Valaki legyen szíves a 8-as verzió Settings menüpontját részletesen leírni, hogy mit hova kell állítani, hogy legyen adásom.
Előre is köszönöm.
(Terratec Cinergy T PCIe Dual-om van.) -
zichie
senior tag
válasz
#65675776 #11214 üzenetére
Nekem teljesen akadásmentes az sd és a hd is, igaz a dvbviewer egy kb. 4 évvel korábbi verzióját használom, amivel a pekingi olimpiát is néztem. Nem is akarom lecserélni újabbra.
Az viszont zavar, hogy nem jelzi ki a jelszintet és a jelminőséget.
Az AltDVB jobb lenne, mert jobban tetszik a felülete, és tudok vele real time sbs anaglif konverziót az m3d-hez, de ott némely hd adás akad, nem kezeli az aac hangot és nagyon instabil a progi. -
törölt tag
-
törölt tag
Úgy néz ki a Terratec feladta a HomeCinema fejlesztését. Megjelent a tunereik letöltési oldalán a DVBViewer Terratec Edition 8.0.0.0. Egyes tunereknél már ott sincs a HomeCinema.
-
Male
nagyúr
válasz
bogyo74 #10800 üzenetére
Jó tipp, szórom is ki a szögeket a következő fontos műsor előtt
Mr. Teddy: Próbáltam a gyárit a kártyámhoz (Terratec HomeCinema), aztán a SmartDVB-t majd a DVBViewer-t (igaz, a demót csak)... mindegyikkel volt szívás, aztán végül elindítottam a Winhez mellékelt Windows Media Centert-t, ami simán megtalált minden csatornát, jó a kép, nem akadozik, stabilan teszi a dolgát... szóval ha a te winedben is van, akkor megpróbálnám a helyedben. (SmartDVB-t azért arra használom, hogy az antennát belőjem, mert szépen mutatja a jelszintet.)
...ha SSD-d van, akkor a felvételi meghajtót állítsd át valamelyik vinyóra... azért erre gondolhattak volna, mert a timeshift állandóan aktív benne, így folyamatosan ír a rendszer vinyóra alapértelmezésben, ami nem tesz jót egy SSD-nek. -
nrc
tag
válasz
maxika2004 #10791 üzenetére
DVBViewer-ben Beállítások/Opciók/DirectX menüpontban a képnél H.264 képdekódernek "ffdshow Video Decoder", a hangnál AAC hangdekódernek pedig "DivX AAC Decoder" van megadva, a képleképező pedig "VMR9" és így nálam nem akad.
Ezt az AAC dekódert a divx aktuális telepítőjével lehet feltenni.
A monitor frissítési frekvenciájának nem kéne, hogy köze legyen ilyen szintű akadozáshoz, de az optimális az 50Hz, mert az adás formátuma is 50i.
-
nrc
tag
válasz
maxika2004 #10775 üzenetére
DVBViewerben a Beállítások/Opciók/TV + Rádió menüpontban lehet a "Gyors csatornaváltás" opció kikapcsolásával próbálkozni, ez elvileg segíthet a csatornaváltások után jelentkező képhibák megszüntetésében.
-
Male
nagyúr
Vettem egy Terratec Cinergy T PCIe Dual kártyát. Később majd Digihez, de pillanatnyilag csak a szabad DVB-T csatornákhoz. A MindigTV oldala szerint a címemen szobaantennával megy az A és a C MUX. Ehhez képest semmilyen csatornát nem talál... próbáltam a gyári programját, a SmartDVB-t és a DVBViewer-t. (Mindenre keresve, Magyarországra, Németországra, illetve beírva a MindigTV oldaláról a konkrét frekvenciát is.)
Mi lehet a gond? Hogy tudok ebből elindulni? Mert nem tudom, hogy a kártyával van baj, az antennával, szoftveres probléma esetleg, vagy egyszerűen itt nem megy a mellékelt kis botantennával itt? (valahol jelszintet esetleg nézni, még ha a rendes vételhez gyenge is, de legalább látni, hogy érzékel valamit???)
-
Bloksma
aktív tag
válasz
maxika2004 #10755 üzenetére
Javasolom a DVBViewer-t vagy a VLC. Az akadozáson hátha segít egy kis antenna állítgatás is
-
gsc73
aktív tag
Háááááát, beleizzadtam, de legalább a sikerélmény pótolhatatlan. Sokat keresgéltem, de valahogy nem állt össze a kép, hogy mi is kell ahhoz, hogy egy USB-s DVB-C tunerrel DIGI-s TV-t lehessen nézni, és mint tudjuk az ördög a részletekben van, és sehol sem találtam meg összeszedve a dolgokat.
Azért válaszolok magamnak, mert hátha valaki ez alapján tudja majd megoldani a jövőben a problémákat a DVBViewer programmal kapcsolatban. (és mert senki sem tudott segíteni)Több kritikus pont volt:
1: Telepíteni kellett valamilyen codec pack-ot (én a K-lite-ot telepítettem)
2: a „digi.ini” file helye XP esetén: „C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\CMUV\DVBViewer.\Transponders”, különben nem jelenik meg a listában, ahol kellene.
3: a file megszerkesztése is külön mutatvány volt, mert bár minta sok van itt, ebben a topikban is, de a frekvencia értékek sem könnyen elérhetőek a DIGI honlapján……(google)
3a: 121MHz-es frekin nem 6900, hanem 6000-es értéket kell beállítani, azaz helyesen a digi. ini file tartalma, most Budapesten:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=12
1=121000,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900Üdv: g.
-
Male
nagyúr
válasz
Black&White #10704 üzenetére
Köszi!
Mi a gond a gyári programjával?
(Nézem a DVBviewer-t, 15 Euro annyira nem vészes tényleg.)A távirányítója mit csinál, ha pl indítasz egy notepadot, és nyomkodod a főbb gombokat? Szépen írkál betűket?
(áh, dobok privit inkább)
-
Black&White
addikt
Hali!
En ezt a tipust hasznalom, igaz w7 32bit alatt.
Nalam is digikabel van es tokeletesen megy dvbviewerrrel (erdemes megvenni).
A gyari szoftvert el kell felejteni, kb. semmire se jo!
Ha kell, megnezem mi a szitu 64bit alatt, most egyeb okok miatt ugyis az van fent.
A nyomeszt DVBViewer eseteben tanitani kell, de nekem csak a legfontosabb funkciokra volt energiam. -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy „Pinnacle PCTV Quatro Stick (510e)” –t, DVB-C tunernek. Digi-s (www.digi.hu) tévénézés céljából.
A Digi oldalán az alábbi olvasható:
„A DVB-C digitális kábeltévé szolgáltatásunk kézi beállításhoz szükséges paraméterei:
Symbol rate: 6900
Moduláció: 256 QAM
A hálózati azonosító: 1001”
A stickhez adott TVCenter Pro úgy látszik, mintha csak analóg csatornákat találna, és a képminőség is ennek megfelelő. Gondoltam inkább próbálkozom mással:
- SmartDVB: nem sikerült beüzemelni, mintha csak DVB-T-t ismerne. Lehet egyáltalán DVB-C-re használni? Talán valami .ini file kellene hozzá? Azt hogyan, honnan?
- DVBViewer (Pro v4.5): ígéretesnek indult, meg is találta a csatornákat, kiválasztás után hang van, kép nincs, és meg is fagy.
- DVBDream: mintha csak DVB-T-t ismerne.
- ProgDVB: mintha csak DVB-T-t ismerne.
Letöltenék még sok-sok programot, de nincs kedvem tovább próbálkozni.
Legjobb lenne a SmartDVB-t beüzemelni, vagy esetleg a DVBViewer-t, tudnátok segíteni?
Üdv: g.
-
Jetpilot
csendes tag
sziasztok!
kártya: technisat cablestar hd2
szolgáltató: digikeresek valakit aki tudja hogyan kell beállítani a win7 media centert dvb-c csatornák vételére.
kártyát látja, driverek jók, de nem talál csatornát. nem támogatja a wmc a dvb-c -t?
dvbviewerrel jó, de a media centert jobban szeretem. -
ice9
tag
hi mindenki. van egy avermedia hybrid volar hx típusú usb stickem amit dvb-tre használnék, ámde csak a mux b és c-ben található csatornákat találja meg. (nincs m1, duna stb) próbáltam media centerrel, a saját sw-ével, dvbviewerrel de az eredmény ugyanaz. kolis tető és a saját kis antennájával is. ötlet?
-
weeni
csendes tag
válasz
kennystyle #10355 üzenetére
Én is DVBviewerrel vagyok így ráadásul a tunerem is ugyanolyan mint a tied
Mondjuk nálam semmi gond a HD adásokkal... de ez nagyon idegesít hogy jó a jel és se kép se hang... este lehet megpróbálkozok egy másik programmal, bár ez nagyon tetszett eddig... -
kennystyle
aktív tag
én DVBViewer -el állok ugyanígy, megtalálja, jó a jelerősség, de se kép, se hang
örülnék ha valaki segíteneIlletve a másik kérdésem, hogy más HD csatornáknál meg akadozik, belassul aztán meg begyorsul (behozza a lemaradást) és ez váltakozik folyamatosan.
a tunerem Cablestar HD2, természetesen Digikábel
a vas AMD A3650+4gb RAM így nem hiszem hogy ez lenne a szűk keresztmetszet
W7 64bit -
weeni
csendes tag
válasz
gulyasa #10335 üzenetére
Akkor már csak az a kérdésem maradt, hogy hogyan tudom rávenni a DVBviewer-t, hogy 6000 symbol rate-tel keressen ne 6900ason... vagy tudok ezzel a programmal manuális keresést is csinálni??. nagyon nem ismerem ezt a részét hála az égnek még nem sokszor kellett állítgatni a csatornákat...
-
Black&White
addikt
Konfigolt már be vki Terratec távnyomeszt DVBViewer alá?
Most üzemeltem be a Dual PCI-e kártyát, eddig minden szuper.
A főbb DVBViewer beállításokat pikk-pakk megtaláltam a topicban amiért ezúton is köszi (a Terratec gyári cucca nálam használhatatlan volt, egy darab csatornát sem talált)! -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos csak a számítógépemen tudok TV-t nézni egy jó ideje, eddig semmi probléma nem is volt, viszont egy ideje a közszolgálati adók, plusz pár adó például a pro4 nem jön be... EPG-t látom némelyik adónál de a jelerősség az nulla... Próbáltam számtalanszor újrahangolni, megtalálja a program a csatornát, de továbbra sincs kép, illetve hang... Nagyon idegesítő, kevés adást néznék, de azokat se tudom... TV tuner kártyám: TechniSat Cablestar HD2 és a hozzá kapott DVBviewer-t használom... Manuálisan se tudom beállítani a csatornát, hiába adom meg a honlapon is fent lévő frekvenciát, akkor is ugyan ez a probléma... már mindent kipróbáltam, de sajnos nem megy...
Lenne valami ötletetek, hogyan tudnám életre kelteni az eltűnt adóimat?? -
zhagyma
őstag
Azért az információs táblákat már benyalta, de ez még mindig nagyon rossz eredmény. A DIGI esetén azért próbáld meg:
1. 121500 KHz, 6000 KSym/sec.
2. 354000 KHz, 6900 KSym/sec
3. 770000 KHZ, 6900 KSym/secHa nem változik egyik frekvencián sem a helyzet akkor a frekvencifüggést is kizártuk.
Amennyiben az analóg adás nem szemcsés akkor valószínűleg a demodulátor digitális része döglödik. Szerintem ezeket kéne írni a németnek:Első kör.
1. A legfrisseb driver van fenn: driver verzió / oprendszer.
1. Analóg adás. OK.
2. Az FTA (free-to-air) DVB-C adás egyetlen frekvencián sem ad képet / hangot. Próbált szoftverek: Terratec Homacinema, DVBViewer, TSReader Lite.
3. A DVB-C adás paraméterei a szolgáltató által megadottak.
4. A háztartásban használatos TV készülékek problémamentesen veszik a DVB-C adást.
5. Kéred a tuner cserét vagy a vételár visszatérítését mivel az eszköz alkalmatlan a feladatra.Második kör.
Azt nem gondolom, hogy az általunk tárgyalt paramétereket is meg kellene küldeni de ha gondolod küld el a képeket és jegyezd meg hogy rengeteg hibás transport stream csomagot detektál a vevő digitális része (abnormális 4. pont miatt) és természetesen a szolgáltató beviszgálta a hálózatod és rendben találta.
-
zhagyma
őstag
DVBViewer xxx.ini file tartalma:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=16
1=114500,5,6000
2=121500,5,6000
3=128500,5,6000
4=135500,5,6000
5=346000,5,6900
6=354000,5,6900
7=362000,5,6900
8=370000,5,6900
9=378000,5,6900
10=746000,5,6900
11=754000,5,6900
12=762000,5,6900
13=770000,5,6900
14=778000,5,6900
15=786000,5,6900
16=794000,5,6900Az inifile helye: C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders: xxx.ini
A tartalom például notepad-l létrehozott inifile-ba menthető a megadott helyre.
Csatorna hangolás:1. Célkategória: DIGI beírása (ez lesz a csatornalistád neve)
2. Transponder lista: az ini file-ban beállított [SATTYPE]2= tartalma -> jelen esetben DIGIKABEL kerül kiválasztásra a legördülő menüben.
3. Vétel típusa: kábel.
4. Részletes keresés: kipipálva
5. Tartalom kereésé: click.UI:É A TSreadeben rengeteg a TEI (rossz packet) és egy nagyságrenddel kisebb Continuity. Kevés lesz a jelszint ...
-
zhagyma
őstag
válasz
PeterPH #10226 üzenetére
Az nem baj. Vannak tunerek adott driver / firmware kombináció mellett amelyek furcsán viselkednek. Bármilyen freki környékén +/- 1,5 MHz-es tartományban lockolva behozzák a frekit (kb. ennyi egy QAM-256 modulált jel valós sávszélessége +/- 3 dB jelszinttartományon belül). Vannak rosszabb esetek is ...[link]
Ahogy látszik aTSReader alatt lock-olt míg DVBViewer alatt nem.
-
imis
senior tag
válasz
zhagyma #10211 üzenetére
Nos német nem válaszolt még, de következő a helyzet.
a bejövő kábelt a digis 4 méternél toldotta itt megbontottam és csatlakoztam a tunerrel.
a programok nem találtak semmit (teratec, dvbviewer)
megnéztem az általad javasolt tsreaderlite-val, persze a bda drájverral, így viszont lát:valami beállítási vagy drájverhiba lehet?
-
Armagedown
őstag
Üdv !
MA sikerül beszereznem egy USBs dvb-t tunert , az összes adás bejön ami be kell jöjjön , de van egy kis probléma vele , bár ez nem tudom mennyire tartozik ebbe a fórumba.
A DVBViewer nevü progit használom , és van egy olyan gond , hogy egy idő után akadozni kezd az adás , ha elkapcsolok és vossza , akkor jó egy ideig.
A másik pedig az , hogyha 4:3 ban adják az adás , a reklám idejére nem vált normálisan át ,a 16 :9es képarányra , a kép torz lesz , egy elkapcsolás ezt is helyrehozza.
A gyári progival is ugyanez a helyzet,
A tuner egy Kworld 380U , Windows 7et használok.
Remélem érthető volt hogy mi a probléma. -
zhagyma
őstag
Az m2-nek mennie kellene UPC kábelen. A Terratec szoftver helyett próbálj meg egy alternatívát:
TSReader Lite DVB-C BDA driver-t kell választani.
DVBViewer DemoEsetleg próbáld meg a DVB-T részt (mindigtv: frekvenciatáblázat) visszaigazolásképp hogy a tuner jól működik. Gondolom ugyanazt a koaxvéget használod amiről a TV működik.
-
zhagyma
őstag
válasz
Watt25 #10065 üzenetére
A transport stream 188 byte-s csomagjai tartalmazzák az általad vágni kívánt MPEG videó "file"-t. Minden TS csomag PID mezője határozza meg mely csomagok tartoznak össze: sorfolytonosan az azonos PID értékeük adnak például egy MPEG videó "file"-t. A kérdés az melyik PID értékű csomagok adják a videót. Ehhez kellenek információs táblák amik szintén jönnek a stream-ben (PMT/PAT) de néhány esetben nem kerülnek mentésre. Bizonyos méret felett (időszakonként újra kell egy PMT/PAT a ts-be) A szabvány a DVB-SI cím alatt: [link]
Ha sikerül betenni (TSDoctor) PMT/PAT bejegyzést akkor minden program kezeli a ts-t. Én nem vágnék közvetlenül TS-t - ha nem muszály - végül is az egy "szállítókonténer" és nem kifejezetten erre lett kitalálva (A sync bytenak fontos szerepe van a DVB eszközök múködésében, de a videóstream esetén semmi haszna). A TSMuxer-rel a szabványos ts-t szét lehet szedni az MPEG videóra / hangra külön file-okba és MPEG szabványt ismerő szerkezetőprogrammokkal lehet manipulálni / vágni / összeragasztani. Utánna bármilyen konténerbe be lehet rakni az eredményt.
A DVBViewer képes lejátszani az SI tábla hiányos TS-t és képes lementeni ebből egy helyes ts-t amit már a TSMuxer kezel. Sajnos a felvétel eleje lemarad (gyalog módszer: indít -> ment). Azt nem tudom melyik program képes referencia képekre vágni, hangot illeszteni probléma mentesen átkódolás nélkül.
Anno mezis kolléga "hegesztett" táblákat ts-hez hexa editorral. Nála "bukott" ki az is hogy az információs táblákat úgy 400 Mbyte-onként ismételten be kell szúrnia mert több program a kardjába dőlt az inbformációhiány miatt ezen fileméret felett. Ha jól emlékszem az STB-je tábla nélküli ts-t állított elő titkosítás gyanánt.
-
zhagyma
őstag
válasz
H.Roland #10029 üzenetére
Szia!
Jó kis kártyát vettél. A leírásod alapján azt tippelem hogy Digikábeled van (DVB-C). Nálam a DVBViewer-ben a kereső dialogus doboz így néz ki:
A digi.ini file helye win7 alatt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders\digi.iniA digi.ini file tartalma:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=14
1=113000,5,6900
2=121000,5,6900
3=346000,5,6900
4=354000,5,6900
5=362000,5,6900
6=370000,5,6900
7=378000,5,6900
8=746000,5,6900
9=754000,5,6900
10=762000,5,6900
11=770000,5,6900
12=778000,5,6900
13=786000,5,6900
14=794000,5,6900 -
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Erre a problémára senki sem tud semmit?? Mi lehet a probléma?
Sziasztok!
Van lassan egy éve, egy technisat cablestar hd2-es TV-tuner a gépemben, tegnap elszántam magam, hogy újra tegyem az OS-t. Minden rendben ment, feltettem a drivert, majd a hozzá kapott DVBviewerTE2 programot, amit eddig is használtam. Be is állítottam minden úgy ahogy kell, aztán jött a fekete leves: Nem működik a távirányító... hát mit ne mondjak egész este ezzel sz@rakodtam, majd a reggelem is ráment... Kezdetben megvizsgáltam mindent, driver, szoftver, elem kábelek... minden jó, legfrissebb és működőképes.. de sajnos nem tudom életre kelteni a távirányítót. Valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a probléma?? Vagy vigyem vissza?
Segítségeteket előre is köszönöm -
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Összetett kérdésem lenne:
Építettem korábban egy HTPC-t, amivel egy PCTV quadro stick segítségével néztem a DIGI DVB-C adásait, DVBViewer-rel.
Kihasználatlanság miatt a kábelt azóta lemondtam, és mindigTV-re váltottam. A gond az, hogy a DVB-T adásokat nem tudom behangolni ugyanezzel a szettel. (Sőt, a kínai DVB-T tunerrel sem.)
A hardvert látja, a scan elindul, de nem talál semmit.
(más szoftverrel sem működik sajna)Próbaképp rádugtam mindkét tunert a laptopomra. Ugyanazzal az antennával (ugyanott), ugyanúgy DVBViewer-rel simán működik mindkettő.
A különbség a két gép között az oprendszer: A HTPC-n XP, a laptopon 64 bites W7 van.
A driver-ek egyforma verziószámúak. (próbáltam régebbivel is, de hiába).Még azt is megpróbáltam, hogy a DVBViewer beállításait tokkal vonóval átmásoltam a másik gépre. Az eredmény: üres képernyő.
Szerintetek mitől lehetséges ez?!
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Van lassan egy éve, egy technisat cablestar hd2-es TV-tuner a gépemben, tegnap elszántam magam, hogy újra tegyem az OS-t. Minden rendben ment, feltettem a drivert, majd a hozzá kapott DVBviewerTE2 programot, amit eddig is használtam. Be is állítottam minden úgy ahogy kell, aztán jött a fekete leves: Nem működik a távirányító... hát mit ne mondjak egész este ezzel sz@rakodtam, majd a reggelem is ráment... Kezdetben megvizsgáltam mindent, driver, szoftver, elem kábelek... minden jó, legfrissebb és működőképes.. de sajnos nem tudom életre kelteni a távirányítót. Valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a probléma?? Vagy vigyem vissza?
Segítségeteket előre is köszönöm -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Adott egy kínai usb DVB-T okosság és egy kodek mentes windows, dvbviewert használnám, érdeklődnék, hogy szükségeltetik e kodek és milyen?
Köszi
-
BeLac
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
AF9015 DVB-T USB-s tunert [link] sikerülte működtetni a távirányítójával, DVBViewer program alatt.
És ha igen akkor mit hogyan kell beállítani?Üdv:.
-
azbest
félisten
válasz
Core2duo6600 #9425 üzenetére
De igen, dvbviewer is jó. Az acamd tartalmát (a fájlokat) bele kell másolni a dvbviewer plugins mappájába és ha jól van bekonfigurálva akkor képes használni a kártyakezelő programon keresztül a kártyát.
-
csendes
addikt
BDA kompatibilis a driver, tehát megy Windows Media Center-rel is. Első lépésként azt javaslom, hogy töltsd le a legfrissebb szoftvert (driver, DVBviewer) innen: [link].
Az ATI Radeon 6290 nem egy mobil GPU a Brazos-hoz? Az X2 250 meg egy asztali CPU, szóval nem értem(esetleg 6790-es a videokártya?). Ha E240/E350/E450 a CPU, akkor hardveres gyorsítás nélkül nem fog menni a HD. Próbáld meg a Catalyst-ot frissíteni, illetve XBMC-ben bekapcsolni a hardveres gyorsítást. A "simítás"-t a deinterlace bekapcsolásával tudod beállítani (ez akkor hasznos, ha gyors mozgásnál csíkozódik a kép)
-
Barnes
aktív tag
Nos jelentem sikerült
Igen DVBViewerrel próbáltam, sajnos a Windows Media Centerrel nem találok adókat, arra van megoldás esetleg?
Aki vidanetes QAM 256 6875ks/s beállításokkal keressen és talál adókat.Viszont érdekesség, hogy a HD adásoknál 3 másodpercenként beszaggat, ez mitől lehet?
Valamint éljavítást hol lehet állítani? -
gantus
csendes tag
Amikor néztem régebben a dvbt-n a kódoltakat nem próbáltam, de mediaportal vitte az fta-t, szerintem a kódoltakat is meg lehet oldani. Ha remote kliens-ben gondolkoznál, akkor egyszerübb lenne a helyzet, mert xbmc win alatt is együttműködik a tvheadend vagy mythtv linux szerverrel, és mindkettő tudja az aac-t is.
Ja, a dvbviewer recording service-ről meg majdnem elfelejtkeztem. Win alá azt javaslom.
-
zichie
senior tag
A DVBViewer alapból 121500-on keresi, de 121000 a jó érték. A budapesti Digikábeles ini fájlnak így kell kinéznie:
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest[DVB]
0=12
1=121000,5,6900
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900 -
Nferi1
tag
-
Nferi1
tag
Végre sikerült a dvbviewer-t és a recording service-t beállítani.
Minden normálisan működik.
Viszont az M1, M2, duna tv-t hol keressem?
Próbáltam mindenféle keresést, valaki írta hogy átkerültek a 121 Mhz-re de nem találom.
Mi lehet a gond? -
Nferi1
tag
Sziasztok!
Ha a DVBViewer Recording Servicet elindítom, a weblapján kiválasztom a csatornát a streameléshez, és a Direct connection-t választom akkor szépen megy a stream.
Viszont ha nem pipálom be (mert csökkenteni akarom a sávszélességigényt), akkor a kliensek csatlakoznak, de nem indul el a stream. Ez mitől lehet? -
Nferi1
tag
Sikerült megoldani a problémát.
Patchelt BDA kellett, és a telepítési sorrendre is figyelni kellett.
Megtalálja a csatornákat és a dvbviewer netstream pluginjával már szépen tudom streamelni az adást. Viszont a dvbviewer service-t nem tudom elindítani. Van valahol normális leírás hogy hogyan dolgoznak össze, hogyan kell beállítani? -
Nferi1
tag
Sziasztok.
Megvettem a Cablestar HD2-t.
Windows server 2008 R2 x64 alatt szeretném használni.
A drivert felraktam, + DBA-t is, de a DVBViewer-rel nem tudok csatornát keresni, mert azt mondja hogy nincs hardware. Az options menüben viszont látja.
Ha valaki tud erre megoldást megosztaná velem(ünk)? -
Sleeper987
csendes tag
válasz
karpatia30 #9173 üzenetére
Üdv!
Nekem egy ilyen teljesít már jó ideje szolgálatot és csak dícsérni tudom!
DVB-T,-C, analóg ezeket tudja tisztességgel. DVBViewer szépen kezeli.
Én PR-telecom digitális kábelt(dvb-c) nézek rajta már jó ideje!
Csak kódolatlant tud!Üdv!
Sleeper987
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9138 üzenetére
Sajnos nem sikerült kideríteni, hogy milyen chip van benne. Szétszedni nem akarom.
Több órás használat után sem melegszik, éppen hogy langyos.Tesztelgettem más dvb progikkal is. Sajnos a TSReader-rel nem kompatibilis. A gyártó honlapjáról le lehet tölteni az összes TBS termékhez TSReaderSources dll-eket egy kivételével. Magyarul minden dvb eszközhöz van, csak éppen ehhez nincs.
Sajnos Linux driver sincs.
A dvb progik, amikkel ki lett próbálva és működik:
DVBViewer, TBSViewer, AltDVB, DVB Dream, SmartDVBAmi nem megy:
DVB Dream (a TBS honlapjáról letölthető verzió), TSReader, TransEditA DVB Dream vicces, mert a TBS honlapjáról letöltött verzióval nem megy, de a DVB Dream hivatalos oldaláról letöltöttel viszont gond nélkül megy.
A TSReader pedig közvetetten használható, csak http streamként a DVBViewer Netstreaming plugin-jével át kell küldeni a TSReader-nek a teljes transport stream-et.
Most csináltam egy érdekes kísérletet egy UPC-s ismerősömmel, akinek nincs Digisport HD-je. A DVB Dream-mel UDP-n gépen belül átküldtem a csatorna jelét a TSReader-nek, onnan meg http stream-ként küldtem ki neki a jelet a netre. Ő otthon elindította a VLC-t és nézte a Digisport HD-t néhány percig, amíg a kísérlet tartott. Mondta, hogy nem volt kockásodás vagy akadás. Az átvitel kb. 12-13 megabit/s sávszélt foglalt. HD stream próbának a Digisportot választottuk, mert annak van a legnagyobb bitrátája, SD stream próbára egy 8 megabit/s körüli sd csatit próbáltunk ki. A nevét nem akarom leírni. Azzal sem volt gond a néhány perces tesztnél.
Összefoglalva az apró hiányosságoktól eltekintve meg vagyok elégedve a tunerrel. A chip típusa engem is érdekelne, mert sehol nem lehet lekérdezni és a neten sem találtam infót.
Digikábelre tökéletes, de alkalmas lehet a TBS által gyártott kártyaolvasóval és a megfelelő softCAM progival Conaxos kábelszolgáltatókhoz is.
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9084 üzenetére
Ma érkezett meg Ukrajnából az usb-s dvb-c tunerem, amit ebay-en vettem. A levél méretű csomagban csak maga a tuner volt, ami így néz ki:
A csomagban csak ez volt, semmi dokumentáció, se driver, se doboz, se kábel. A drivert már korábban letöltöttem a kínai gyártó honlapjáról. Könnyedén felment win7 x64 alá. A gépemen már eleve fel volt telepítve néhány dvb progi (alt dvb, dvbviewer, smartdvb), mivel egy TeVii s470 dvb-s2 pcie kártya már van a gépben, amit műholdas vételre használok. Az első két progival ki is próbáltam a dvb-c tunert. Az ini fájlokba be kellett írni a Digikábel csatornakiosztását. Mindkét progival egy percen belül megtalálta az összes csatit és minden szépen megy is vele. DVBviewernél érdekes volt a keresés, mert éppen a TeVii dvb-s2 kártyával ment egy adás (m2 HD) folyamatosan, amikor a dvb-c tunerrel kereste végig a Digikábeles frekvenciákat. A két dvb eszköz nem zavarta egymást.
A működés beton stabil, nincs kockásodás, akadás, adathiba... stb. Kb. negyed órás felvételben 0 stram error volt. Majd hosszabb felvételekkel is kipróbálom.Van rajta egy kék led, ami akkor világít, amikor lockol egy frekvenciát. Ha nem talál jelet, akkor nem világít. Ennek sok haszna nincs, inkább csak érdekesség.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak a dvb-c szabványt ismeri, azaz nem hybrid. Analógot, dvb-t -t nem tud, de nekem csak és kizárólag a dvb-c miatt kellett. Ebay-en az ára 50$ + szállítási költség.
A gyártó neve Shenzhen Turbosight Technology. Innen a TBS usb dvb-c tuner elnevezés.
Érdemes megnézni a cég többi tunerét, igaz dvb-s(2) témában van sok cuccuk. Van köztük olyan is, ami pl. a 16apsk és 32apsk modulációt is tudja, amiket a dvb-s2 műholdvevők és tunerek nem támogatnak. Sok támogatja a hardveres blindscan-t is.
-
gulyasa
őstag
válasz
hpetya82 #9102 üzenetére
Szerintem az úgy nem működhet, ugyanis alvó állapotban nincs programvégrehajtás (olyan mintha egy PAUSE gombot nyomnál meg a gépen), így abban az állapotban valójában az alvó állapotba térés előtt elindított DVBViewer vagy bármely más program sem aktív.
Ezen kívül alvó állapotból (és ugyanígy a hibernált állapotból is) csak a felhasználó "aktív közreműködésével" lehet visszatérni (pl. bekapcsológomb megnyomása, vagy egérrel kattintás, stb.) vagy hálózaton keresztüli "távoli ébresztéssel" (Wake-On-LAN). -
csendes
addikt
válasz
Honkydoo #9090 üzenetére
Nem hallottam még róla, hogy a DVBviewer menne linux alatt.
Igen, a CAM-ot ilyenkor a szoftver helyettesíti, az ilyen megoldás a softCAM. Ezt tudja például alapból a HomeSys [link] lejátszó Windows alatt. Linux alatt a dolog egy picit bizonytalan, több dologtól függ (disztribúció, kernel, stb.), utána kell olvasni egy kicsit. -
zhagyma
őstag
Terratec Cinergy HTC Stick HD
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Terratec H5
Terratec H6A fenti tunerek belső felépítése ugyanaz (ugyaznazok a chipek). Mindegyik tud Analóg PAL / DVB-C (digitális kábel) / DVB-T (digitális földfelszíni) jelet feldolgozni. A tunernek semmi köze a digitális videó / hang kikódoláshoz: azt a számítógép szoftver végzi, amelyet fel kell telepíteni. A windows 7-ben például minden kódeket megkapsz az operációs rendszerbe beépítve. Szerintem a legolcsóbbat vedd meg közülük, mivel mint korábban jeleztem a hardware ugyanaz. A Terratec TV néző szoftverét nem szokták szeretni a tulajdonosok, ami helyett lehet találni ingyenes szoftver alternatívát. Én a DVBViewer-t használom digitális TV-zésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest