- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Jó reggelt! Üdvözöllek a One világában!
Az átállás (kb. január 1-2.) óta ez a közös új csatornalista számozás a volt Vodafone és a volt Digi területen is. Kerültek be új kódolatlan (FTA) és kódolt (scrambled) csatornák is. Utóbbiak akkor lesznek nyithatók, ha átszerződsz az új One-ra és kapsz boxot vagy CI+ modult - összesen max. 3 eszközt.
(Amúgy még nem kötelező átszerződni és a Basic csomagban továbbra is minden csatorna FTA.)A szkennelt csatornalista ilyen lesz. A megoldás, hogy csinálsz magadnak egy egyéni kedvenc listát, és annak sosem fog változni a sorrendje, még újrahangoláskor sem.
Szerk.: Ja látom, bemásoltad a kérdést a One vezetékes topikba is... Ott is ugyanez lenne a válaszom.
-
gulyasa
őstag
Kár összehasonlítani a tetőantennát a (földfelszíni) parabolával...
De mint egyértelmű, az sem a szoba antenna kategória...De ha mindenképp afelé akarod terelni, akkor hadd kísérletezgessen. Van rá még 5 napja.
De szerintem úgyis az lesz a vége, amit javasoltam és jobb inkább azonnal a célravezető megoldást választani.
Tartom a szavazatomat a stream-re. -
gulyasa
őstag
"kültéri minimum" = kültéri erősítős antenna
Erről annyit, hogy nálunk egy, a lakótelepi első emeleti lakásunktól kb. 2,5 km-re van egy 65 méter magas víztorony tetején telepítve a DVB-T adó antenna - tehát elég közel.
Az erkélyről pont rálátnék, ha nem lennének az útban további emeletes házak és magas fák.
A "kültéri min" kategóriának felelünk meg - tehát itt is csakis kültéri erősítős antennával lenne lehetséges a tökéletes vétel.
Az árnyékolás miatt már az erkélyről sincs értékelhető vétel a legjobb nyereségű/erősítésű szobaantennával sem (többel is próbáltam kíváncsiságból), nemhogy a lakáson belülről.
Az adó teljesítménye ehhez a leárnyékoláshoz kevés szobaantennához. A váci kórház tetejére telepített adó teljesítménye is hasonló, ráadásul az Dunakeszitől 20 km-re van és ott is vannak közben magas "tereptárgyak". -
gulyasa
őstag
Mert neked ott van kb. 10 km-re a Száva adótorony és alig van nagy épület a torony és köztetek.
Viszont a Vácon kb. 20 km-re lévő DVB-T adó "csak" egy antenna a Jávorszky kórház tetején. (A Száva torony kicsivel még messzebb van.)
Szóval amint már írtam, lehet próbálkozni Dunakeszin szoba antennával, meg villanydróttal, meg voodoo varázslattal stb., de nincs sok értelme... -
gulyasa
őstag
Tekintve, hogy Dunakeszihez a legközelebbi adó Vácon van, az azt jelenti, hogy minimum 20 km-el kell számolni. Vagyis kizárólag tetőantennával garantálható a vétel, szobaantennával biztosan kijelenthető, hogy nem fog sikerülni.
Ebből kell kiindulnod.Ha nagyon nem megy a tetőantennás megoldás, akkor én inkább valamelyik online stream szolgáltatásban gondolkodnék - feltéve, hogy van stabil gyors neted.
Pl. Sweet.TV és hasonló társai.Szerk.: Célszerű olyat választani, amihez van a tévédre letölthető applikációja. Samsungkat nem ismerem, de az LG-m webos-éhez elérhető pár ilyen. A sweet-et is azért hoztam fel példának, mert azt már használtam. Ráadásul első regisztrációtól számítva 1 hétig ingyenes, aztán egy aktuális akcióban még ingyen meghosszabbítható plusz további 14 nappal. Havi díjas, nincs "hűségidő", meg ilyesmi, aztán ha már nincs szükséged rá, bármikor visszamondható.
-
gulyasa
őstag
válasz
wassermann #20699 üzenetére
Ha a Mediamarktban személyesen veszel cuccot és vissza akarnád vinni, akkor jó ha tudod, hogy nem adnak vissza pénzt, hanem csak náluk levásárolható utalványt.
Viszont webshopban vásárolva más a helyzet. -
gulyasa
őstag
válasz
Kenderice #20669 üzenetére
A SATA eddig is megoldható volt egy USB-SATA adapterrel. Ha esetleg nem 2.5", hanem 3.5" eszközről lenne szó, akkor még egy külső tápos verzió kell neki és ennyi.
Ráadásul szerintem bármilyen belső eszközzel még az is a probléma, hogy melegszik és ha még rendes hűtést akarsz, akkor meg végig ott ciceregne a ventilátor is.
Volt sok évvel ezelőtt egy belső HDD-s asztali DVD felvevőm. Irtó idegesítő az a hang... -
gulyasa
őstag
Ha valakit érdekelne, már megjelent az Octagon SF8008 4K UHD E2 Combo set top box frissített változata.
Az új neve: Octagon SF8008 Supreme UHD 4K Combo Receiver
Hardveresen igen kevés dolog változott.
A chip ugyanaz: HiSilicon Hi3798MV200
A legnagyobb változás (talán nem az egyetlen...), hogy kapott M.2 csatolót egy belső SSD tárhely csatlakoztatásához, így már nem csak külső USB-s tárhelyeket tud kezelni. -
gulyasa
őstag
válasz
dsandor #20625 üzenetére
A Dimarson a Samsung "olcsósított" termékeket gyártó leányvállalata volt, illetve a cégadatbázisban még aktívként szerepel, de a weboldala már rég nem üzemel. Kb. 10 éve semmi új cucc nem jelent meg a márkanév alatt.
Valószínűleg a fentiek miatt nem található semmi infó.Az általad talált készülék igen régen kifutott. Ki tudja, mióta és milyen körülmények között tárolták és hogy ezek a körülmények milyen hatással voltak az áramköri elemekre, a forrasztás állapotára, stb. úgy, hogy sosem volt bekapcsolva.
Ráadásul valószínűleg - szintén a fentiek miatt - támogatás sincs már rá.
Én kerülném... -
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Itt válogathatsz, de egyiket sem ismerem:
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-dvb-t-mobile-receiver.html -
gulyasa
őstag
Ez nem tudja az DVB-C mpeg4-et.
És jól sejtettem. A leírások alapján ez valójában egy TV/monitor kombó, 768p-s felbontással.
Külső boxra lesz szükséged a kábelvételhez is.
De ha DVB-T-t szeretnél és nincs közvetlen rálátásod a földi adóra, akkor tetőantennára lesz szükséged.
De hogy okosabbak is válaszoljanak a felmerülő kérdéseidre, inkább itt tudakozódj:
http://www.sat.hu/ -
gulyasa
őstag
Amíg nem tudjuk, pontosan melyik modellről van szó, addig minden válasz csak hipotetikus...
A tévé hátulján ott kell lennie egy címkének, amin rajta lesz.
Nem csak arról van szó, van-e benne digitális tuner. Azt írod UPC analogra használták. Ebből akár azt is fel lehet tételezni, hogy esetleg HDMI sincs rajta, hanem csak RCA vagy SCART. Ekkor a külső tuner box lehetőség kiválasztása is jelentősen leszűkülne.
-
gulyasa
őstag
Két probléma lehet:
Ennek az oros-com-nak elég gyér és régi a honlapja (oros-com = maximo3 ?) és nagyjából nulla a fent található technikai információ.
Viszont a GYIK egy 2011-es bejegyzésében azt írják, hogy a szolgáltatott jel erőssége max 2-3 tévé kiszolgálásához elegendő, több készülék esetén jelerősítőt javasolnak.
Mondjuk ezt ki lehet deríteni azzal, hogy ha csak a Samut kapcsolod be és ha úgy bejönnek a nem talált csatornák, akkor megvan a válasz.A másik lehetőség, hogy pár digitális csatorna olyan frekvenciá(k)ra lett "bezsúfolva", amit alap/automata kereséskor átugrik a tévé. Ilyenkor ki kell próbálni minden lehetséges módú csatorna hangolást, minden frekvencián (blindscan, manual, stb., stb.)
A kódolást érintő lehetséges problémával kapcsolatban...
A konkrét szolgáltatási infók nélkül nehéz megmondani, hogy tényleg ez okozhatná a problémát. De ha tényleg a DIGI-től veszik át, akkor ki lehet zárni. Nálam DIGI van (még) és a két tévénk közül a régebbi egy szintén 2011-es LG modell és bejön rajta minden digitális csatorna. -
gulyasa
őstag
válasz
farkas-j #20414 üzenetére
Keresgéltem kicsit: https://www.sateliti.info/showthread.php/30695-Amiko-Impulse/page6
(Kis eltérés van és 180 fokkal megfordítva a te fényképedhez képest) -
gulyasa
őstag
Nem fogom a Kodi-s topikba írni, inkább ide.
A HiPlayer-t valószínűleg azért nem találod a Kodi kiegészítők között (ha jól értettem, ott kerested), mert az inkább Enigma plugin lehet...
Talán...Csak azért tippelek erre, mert pár éve volt egy HiMedia androidos médialejátszóm ugyanezzel a chippel, ami az uclam ustym-ban, meg az Octagon SF8008 tesóban is van.
Be lehetett előre állítani, hogy vagy a Kodi játssza le a videókat, vagy csak keretprogramként, videókatalógusként működjön és a videók megnyitásakor azokat a Himedia saját videólejátszó alkalmazásával játssza le. -
gulyasa
őstag
Lényeg, hogy az Uclan Ustym hardveresen alkalmas a 3D filmek lejátszására.
A kérdés a szoftveren van.
Ha jól értem, még nincs a készülék a birtokodban.Kutakodtam külföldi fórumokon, és nem kizárólag nálad merült fel igényként a 3D filmek lejátszása egy elsősorban nem médialejátszónak szánt eszközön.
Azt találtam, hogy akinél működik (van még 3D tévéje), nem kellett sokat kínlódni vele, csak simán megnyitni lejátszásra a fájlt, a tévén pedig manuálisan átkapcsolni 3D módba (automatikusan nem fog).
Nálam is az ősidőkben így működött egy WD fullhd lejátszóval, amikor vettem egy LG passzív 3D tévét.Viszont furcsaságot is találtam. Valakinél úgy működött, hogy a kimenetet 1080p-ről át kellett állítania 2160p/50Hz-re - lövésem sincs miért, hiszen tudomásom szerint a 3D tévék mind csak FullHD-sek voltak. Sajnos a 4K tévék eljövetelével a 3D-t hanyagolni kezdték. Pedig nagy minőségbeli ugrás lett volna a 4K 3D tartalmak. De ez a hajó már elment...
De ismétlem, sokkal egyszerűbb, ha a tévédre kötöd a HDD-t, pendrájvot, akármit..., amin a 3D SBS filmjeid vannak és közvetlenül a tévé beépített lejátszójával játszod le azokat.
Az Uclan-t pedig meghagyod set-top-boxnak, műholdat, kábelt, vagy földi digitális adókat nézni, esetleg streamelni a netről. Elsősorban erre való.
3D lejátszásra (a tévén kívül) vannak sokkal jobb eszközök. -
gulyasa
őstag
Kis zavart érzek az erőben.
A "nem igazi" 3D tartalmak - half-sbs, full-sbs, half-ou, full-ou - lejátszása esetén is 1920x1080-as lesz a megjelenített kép.
A lényeg, hogy ezeket a butított 3D videoformátum verziókat annak idején arra találták ki, hogy a 3D lejátszásra nem képes médialejátszókkal is lehessen 3D tartalmakat nézni 3D tévékkel. Ezt tudja minden "2D" médialejátszó és talán a tévéd saját beépített lejátszója is.Így működik:
SBS esetén a tévéd kap egy 2D képkockát, amit "középen elfelez" egy baloldali és egy jobboldali félképre és aztán aktív 3D tévé esetén azokat felváltva kiteszi a képernyőre 1920x1080-ban.
E tekintetben "sima" SBS esetén 1920x1080 képkockákon van a két félkép, tehát a tévén megjelenítéskor a bal és a jobb szemed számára 960x1080-as képeket jelenít meg vízszintesen 1920x1080-ra nyújtva.
Full-SBS esetén (amit írtál) pedig igaz, hogy a fájlban elvileg dupla méretű (3840x1080) képkockákon vannak "egymás mellett" a fullhd (1920x1080) félképek, amelyek nincsenek összenyomva, de a végén itt is 1920x1080-as képkockákat jelenít meg felváltva a tévé, csak ilyenkor nincs szükség a nyújtásra.Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az Uclan-ban ugyanaz a HiSilicon Hi3798MV200 chip van, amit annakidején beleraktak olyan médialejátszóba is, ami natívan támogatja frame-packed (igazi) 3D videolejátszást is (HiMedia Q5Pro/Q10Pro/Q30).
Viszont kicsi az esély rá, hogy az enigma2 szoftverben lenne 3D támogatás.
Azt tudom, hogy a Kodi van enigma-ra és az elvileg tud 3D-t lejátszani (hogyan, azt passzolom), de ezt helyetted kipróbálni nem tudom. -
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #20363 üzenetére
És hogy hasonlít az Octagon SF8008 4K Combo-ra...
-
gulyasa
őstag
válasz
farkas-j #20354 üzenetére
Igen, ahogy írták, egyik megoldás a PS, de van még jó pár lehetőség. És egyszerűbb dolgok megoldásra vannak online oldalak is: remove.bg, Adobe Express, pixlr.com (utóbbi csak pár darab kép elkészítését/mentését teszi lehetővé ingyen).
-
gulyasa
őstag
válasz
Atomantiii #20352 üzenetére
Nálam kábeltévé van (DIGI), az automatikus megoldások nem működtek. Eleve FTP-n, manuálisan raktam őket a megfelelő helyre (/usr/share/enigma2/picon).
Magát a HDGlass skint nem telepítettem, de a benne lévő fájlokat megtaláltan egy csomagban, több helyen is. Viszonylag kicsi felbontású (max. 150x90 és 100x60) piconokat tartalmaz, és nem transparent-ek. Próbáltam azokat is, nem tetszettek.
Ja azt nem írtam, hogy nekem a transparent piconok tetszenek, mert jól mutatnak sötét és világos képernyőtartalom "fölött" is, bármilyen keret és háttér nélkül.
És nem írtam még elégszer, több hasonló pakkot is átnéztem, és nem találtam meg mindent, mindenféle - köztük transparent - változatban.
Egy-kettőt ugyan találtam "hátteres" változatban, de így is maradtak bőven hiányzók. Tizenvalahány csatornához barkácsoltam PNG-t a pótlásukra. -
gulyasa
őstag
válasz
Atomantiii #20350 üzenetére
Igen, tudom.
Először a csatorna/picon pluginekkel próbálkoztam, de egyiket telepítve sem jelentek meg a piconok a csatornalistámban.
De mint ahogy a pluginek választéka, az egyéb helyekről letölthető csomagok sem teljesek, nem mindegyikben van mindenféle, minden felbontásban (pl. a 220x132-es méret alattiak nagyon gányul néznek ki strech-elve).
És vannak olyan csatornák, amelyikhez nem létezik semmilyen.
Mondjuk ez nem ért meglepetésként, mert szinte mindegyik forrásánál erre külön felhívják a figyelmet...Szóval hosszas keresgélés után a nálam (DIGI kábel - DigiInvi kiosztás) fogható csatornáknak csak kb. 90%-ához találtam megfelelőt.
A többihez "alkottam". -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #20332 üzenetére
"Benyomások" egy hét használat után a OCTAGON SF8008 4k-val.
Igazolva érzem azt, hogy rengetegen meg vannak elégedve vele, pedig már jó régóta (5 éve) a piacon van és az azt használó, támogató, stb. közösség még mindig nagyon aktív.
A chipset nagyjából (sajnos) ugyanaz, mint a HiMedia Q5 Pro-mban volt. Utóbbit 2 éve egy "zavarodott" pillanatomban vettem, de pár hét használat után lecseréltem (a hardveraprón sikerült túladni rajta), mert sem minőségben, sem a gyér támogatottságában nem voltam megelégedve vele. Egy Zidoo Z9X váltotta.Vissza az SF8008-ra...
Az első napok természetesen az OpenATV-vel és az enigma rendszerrel való ismerkedéssel, beüzemeléssel, finomhangolással telt.
Mára eljutottam odáig, hogy sikerült beüzemelni a DemonEditor-t (csak ezzel vagy fél napot elkínlódtam), csatornalistát szerkesztettem és csatornalogókat vadásztam és amelyik csatornához nem találtam olyat, ami tetszett vagy nem létezik picon, azokhoz magam csináltam transparent PNG-ket. Saját használatra nekem teljesen megfelelnek.
A(z elavult) chipset miatt médialejátszónak ez is pocsék (arra van más) - de nem is ez volt a célom a beszerzésével. Tévéműsorok felvételére képes céleszköz kellett (és arra is használom), amivel egy csatorna felvétele közben nézhessek egy másik csatornát a tévén.
A témában kissé gyakorlatlanként, de lelkes "kütyübolondként", a lejátszási minőségét áthidaltam azzal, hogy aktiváltam a miniDLNA-t és megosztottam a felvett műsorok mappáját. Így a hálózaton keresztül a számomra megszokott minőségben tudom lejátszani a felvételeket, akár a tévével, akár a Zidoo-val, akár PC-vel. Univerzális megoldásnak ezt tűnt a legjobbnak, mert a TV sem Samba-val, sem NFS-el nem tud mit kezdeni...
Persze a TimeShift funkció továbbra is csak magán a beltérin működik.Azt viszont még tesztelgetem, hogy a HDMI kimenet melyik üzemmódban szolgáltat legjobb eredményt.
Először az állandó 1080p/50Hz-el a tévé processzorára bíztam a felskálázást 2160p-re, aztán az SF8008-ra bíztam ugyanezt. Egyik sem volt meggyőző...
Most az automatikus, kadencia-helyes kimeneti mód beállításokkal próbálkozom, egyelőre jobbnak tűnik.Egyelőre ennyit akartam kiírni magamból.
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #20329 üzenetére
Na közben sikerült "kikukázni" valamit az Octagon fórumon (sajnos lényegi infó és egzakt megoldás nem nagyon van) - látszik, hogy nem én vagyok az első, aki felvetette.
Valaki kissé elnagyolta a menüpont magyar fordítását. Gyanús volt, hogy két ugyanolyan nevű ("Video-beállítások") menü található egymás fölött és mivel bekapcsolás után egyből magyarra állítottam a menüt, nem láttam az eredeti angolt.
A szóban forgó menü eredeti (angol) neve: "Video enhancement setup"Elsőre azért nem találtam, mert a topik létrehozója elírta a "configuration" szót ("Configartion"):
https://octagon-forum.eu/threads/configartion-quality-picture.31121/ -
gulyasa
őstag
válasz
Atomantiii #20325 üzenetére
-
gulyasa
őstag
Akkor most én kérdeznék...
Ma átvettem az új Octagon SF8008-amat és már be is üzemeltem, alap dolgokat beállítottam.
Láttam, hogy a videó beállításoknál van jó pár kalibrációs lehetőség is.
Léteznek-e ajánlott kalibrálási beállítások? Annak idején a tévémet is így állítottam be. (PH-s tesztben voltak a paraméterek, ha jól emlékszem...)
Vagy ezt nekem kellene kikísérletezni?Sajnos erre még nem tudok rákérdezni az Octagon fórumon, mert friss regként még nem enged hozzászólni, topikot nyitni, stb.
-
gulyasa
őstag
A következő dolog, ha csak tévével, beltéri eszköz nélkül akarod fogni a műholdas szolgáltatást, akkor a smart kártya mellé kell igényelni egy smart cam modult is (Digi Film előfizetés nélkül havi 200Ft a díja), azzal együtt kell behelyezni a tévé CI+ foglalatába.
DIGI Smart CAM -
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Ezt elhiszem, hiszen (természetesen) az én LG C1-em is tudja ezt.
Viszont azért irreleváns a hozzászólásod, mert nem ennek a funkciónak a "nem megléte" most a probléma, hanem két (vagy több) egyidőben más-más csatornán futó műsorok közül egyiket nézni akarom, a másikat ugyanabban az időben (egyet vagy többet) pedig felvenni. Plusz még kell a (beszerzendő) eszközön az a funkció, hogy bármikor ha otthagynám a tévén éppen nézett műsort, átváltva a beltérire az épp rögzítés alatt álló műsorba belenézhessek, az elejére tekerhessek, stb.Ez egy alap funkció volt a régi beltériken (pl. a már jobb létre szenderült Golden Media 9080 boxomon), de az új beltérik közül - mint kiderült - erre nem mindegyik képes.
-
gulyasa
őstag
Akkor újra egyértelműsítve:
Azért akarok egy boxot a PVR/TimeShift/stb. képes tévém mellé, mert ha valamit épp felvesz a tévé, akkor másik csatornát nem tudok nézni (hiszen csak egy kábeltuner van benne, más forrás nem nézet vele).
De ha a rögzítendő műsor kezdő időpontjánál később jutok a tévé elé, akkor is meglegyen a plusz lehetőség a boxon, hogy mégis az éppen rögzítés alatt álló műsort nézzem a legelejétől (ha nincs más megtekintésre érdemes műsor egy másik csatornán). -
gulyasa
őstag
Csak egy tévé önmagában nem elég. Az én LG tévém is tudja, de rözítés alatt természetesen csak azt a csatornát lehet nézni, amelyről fut a felvétel.
Ezért szeretnék még mellé egy boxot is.
Volt erre a célra egy ezeréves Golden Media 9080-asom, de az már tönkrement, az utódját keresem. -
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #20252 üzenetére
A #20190-es hozzászólássl továbbra is az a bajom, hogy csak márkák és nem konkrét típusok.
Az uClam talonba lett téve - egyelőre.
De...
Közben szereztem egy amlogicos boxot, ami majdnem mindent tud, amire szükségem lenne - egy kivételével: az éppen előre programozott rögzítés alatt álló műsorba nem lehet bele/visszatekerni. Csak a rögzítés leállása után lehet a felvétellel kezdeni bármit.
Ezért kezdtem újra a kérdezősködést, kiegészítve a hiányzó funkcióval kapcsolatos kérdésemmel.
Az uClam tudja? Ez továbbra sem derült ki... -
gulyasa
őstag
PVR képes Amiko használóktól kérdeznék.
Előre programozott felvétel automatikus elindulása után, rögzítés közben be lehet-e lépni a felvett adásba és azon belül használni a különböző lejátszó funkciókat (visszatekerés, lejátszás a felvétel legelejétől, stb.), miközben folytatódik a rögzítés is?Itt most nem a közvetlen indítható TimeShift funkcióra gondolok...
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Enigma2-es DVB-C tuneres set-top-box-ot keresek (DIGI kábelhez), EPG, USB PVR képességgel, és hardveresen bírja a strapát, ne akadozzon.
Analog kimenet nem fontos, FullHD (vagy esetleg 4k-s) kimenet legyen.
Utóbbi időkben nem követtem a témát, a TV saját PVR funkcióját használtam, de persze az kissé behatárolja a lehetőségeket.
Mi most a best buy ajánlat?A VU+ vonal nem az én ársávom...
-
gulyasa
őstag
válasz
beeeeerka #19641 üzenetére
Digitális jelet nem szokás lebutítani a HDMI-ről jövő kép digitalizálásra (de persze biztos létezik még ilyen).
Legegyszerűbb az lenne, ha eleve a szolgáltatói stb PVR-képes lenne, rácsatlakoztatott USB-s meghajtóra.
De nem nagyon részletezted, melyik szolgáltató, melyik stb-jéről van szó...? -
gulyasa
őstag
válasz
Hoffer #19638 üzenetére
Szerintem ez sok mindentől függ, de leginkább attól, hogy mennyire van lefedve a terület, ahol laksz és a lakásban mennyire lenne leárnyékolva (tégla? vasbeton? stb.)
De van saját topikja, lehet ott többen képben vannak: https://prohardver.hu/tema/mindig_tv_mindenhol_digitalis_teve_www_mindigtv_hu/hsz_1-50.html
Szerk.: Ja látom, ott is érdeklődtél már.
-
gulyasa
őstag
válasz
garga01 #19619 üzenetére
Én nem arról írtam, hogy jó vagy nem jó eszköz.
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy a felhasználás célja szerint - programozott felvételek akár 1 hétre előre -, nem ez a módszer a legjobb választás.
1 hét előre programozott felvételek azt jelenti, hogy a PC-nek azon a héten folyamatosan, éjjel-nappal bekapcsolva kell lennie. Ha közben áramszünet lenne, akkor máris bukva a további programozott felvételek, mert a PC nem fog bekapcsolni.
Ezért szokás ennek megoldására célhardvert - normális PVR képes beltéri vevőt - használni. -
gulyasa
őstag
válasz
KaqXar19 #19616 üzenetére
Ez így nem túl célszerű felhasználása egy PC-nek, hogy egy hétig folyamatosan működjön.
Inkább vegyél egy normális C-tuneres beltéri vevőt (mondjuk pl. egy ilyet) a fenti eszköz (FRITZ) árának feléért és egy külső HDD-re vagy akár már egy pendrive-ra is mehetnek a felvételek.
Kényelmesen előreprogramozhatod a felvételeket az EPG-ből vagy manuálisan és csak a felvételek idejére kell, hogy menjen a beltéri. -
gulyasa
őstag
Nem értem a kötözködésetek okát.
Amit akartam, az tényleg annyi, hogy kábelről tévéműsort vegyen fel és legyen 4k-s.
Az egyetlen értelmes hozzászólás a Tesla volt.
Történetesen Amlogic chip-el, amiben sokkal több lehetőség van, nem az igényeim nőttek meg. -
gulyasa
őstag
válasz
farkas-j #19584 üzenetére
Nem akarok okokat sorolgatni, fogadd el, nekem olyanra van szükségem, és kész.
Tekintve, hogy ott van az előbb ajánlott Amlogic-os box is, máris bővül a lehetőségek tára. Akár médialejátszónak (ami most szintén nincs) is használhatom és akkor 4k tartalomnál már kevés a FullHD kimenet, ugye egyetértesz?
Igaz, a tévé saját lejátszóját is használhatnám, de az elég fapados (LG WebOS), a boxon meg ott a Kodi is... -
gulyasa
őstag
Napkitörés van? Vagy mi van ma az emberekkel?
Olvasd már el, mit írtam, ahonnan kiindult az egész!
Nem a tévén egyik csatornát nézve akarom, hogy a tévé vegyen fel egy másik csatornát is.A tévét nézem, annak van saját tunere, box nélkül is nézhetek rajta adást (DIGI kábel).
Közben esetleg a box felvesz egy másik csatornáról egy másik műsort (azt nem nézem), az egy másik tuner. Ráadásul külön eszköz.
Tehát máris összesen minimum két tunerem van (a két eszközben egy-egy).
Most már érted?A Golden Media-t eddig is így használtam, csak már kiöregedett.
-
gulyasa
őstag
Hogy mi az olcsó, az relatív...
Ha kapok ajánlato(ka)t, abból el tudom dönteni, melyik lesz a legjobb ár/érték arány.Tudom, annak idején az olyan Golden Media-kba, mint az enyém is (UNIBOX 9080 COMBO+) olyan Ali chipek kerültek, mint a régi Amiko-kba (a tiédnél is jóval régebbiekbe).
Akkoriban az volt jó és rengetegen foglalkoztak vele. -
gulyasa
őstag
Nálad nagyon beragadt ez az Amiko dolog...
Akkor még egyszer: Nekem nem olyan készülék kell, mint a te Amiko-d!
Amit olvastam róla, nem túl erős hardver, sőt...
Egyszer ajánlottad. Nemet mondtam rá. Nem kell erőltetni.Kenderice: Na kb. valami ilyesmire gondoltam. Látom Amlogic S905X2 chipes, nem tűnik rossznak. Köszi!
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy egy digitális tunerrel csak egy adott frekvencián lévő adókat tudom nézni.
Nekem a lényeg, hogy amíg a tévén másik műsort nézek előben (a tévé tunerével), addig a háttérben egy másik adó műsorát rögzítse a maximális elérhető minőségben. Semmi más nem kell.
Nem kell, hogy pl. másik eszközön, PC-n, stb. meg tudjam nézni a kimentett felvételt. Azt a mostani Golden Media-m is tudta custom fw-ekkel. -
gulyasa
őstag
Helló!
Jelenleg egy "ezeréves" Golden Media UNIBOX 9080 CRCI HD PVR COMBO+ DVB-C/T tuneres készüléket használok - illetve már csak használtam - DIGI kábeles adások rögzítésére/visszanézésére/timeshift-re, külső HDD-vel.
Kicsit eljárt felette az idő, már jó régóta custom fw-eket sem adnak ki rá (nemhogy gyárit...)
Lett volna még egy haszna: custom fw-kkel, megfelelő MCASCEY.BIN fájllal a DIGI-s kódolt csatornákat is dekódolni tudta- bár igazából csak kipróbálva volt, de sosem volt okom használni ezt a "lehetőséget".
Lényeg, hogy amíg a közelmúltban le nem cseréltem a régi FullHD tévémet 4k-sra, elfogadhatónak ítéltem a GM minőségét, de most már igen csak szembetűnően "ratyi" az új tévén nézve.Az új tévé tud rögzíteni külső HDD-re - természetesen sokkal jobb a kép minősége úgy, de a hátrány, hogy akkor más csatornát nem lehet közben nézni. Ezért szeretném a GM-et is lecserélni egy újabb DVB-C tuneres STB-re.
Mit tudnátok ajánlani?
A lényeg a DVB-C tuner (több nem is kell, egy is elég) külső HDD-re rögzítés/visszanézés/timeshift, 4k kimenet, viszonylag erős hardver, és ne legyen túl drága. -
gulyasa
őstag
válasz
Hieronymus #19154 üzenetére
A felvételnek az eredeti adatfolyamatot kell rögzítenie, kiegészítve az STB saját DRM megoldásával.
Ezért csak az eredetileg felvételre használt eszköz képes lejátszani az egyébként kódolatlan felvételeket is.Ezt annak idején - szerencsére - elfelejtették ráerőltetni az ezeréves Golden Media 9080-asom gyártójára.
Amikor évekkel ezelőtt új tévét kerestem, kinéztem pár típust a neten, de szerettem volna élőben is kipróbálni párat, mielőtt döntök.
Vittem magammal egy pendrive-ot pár tesztvideóval, köztük egy-két a 9080-astól származó saját készítésű .TS formátumú tévé felvétellel. Nagyáruházban kérdeztem az eladósráctól, kipróbálhatok-e egy-két kirakott tévén, hogy hogyan játssza le. Mondta a dumát, hogy olyan nincs, mert kódolva van, meg bla-bla-bla...
Aztán belement, hogy próbáljuk ki, mert be fog bizonyosodni, úgysem fog sikerülni...
Aztán csak pislogott, amikor látta a csatornalogóval ellátott felvételeket. -
gulyasa
őstag
válasz
Hieronymus #19132 üzenetére
Ez csak egy app...
Nekem eszköz kell, nem egy program. -
gulyasa
őstag
Hali!
Létezik-e olyan (pl. Android-os) elsősorban médialejátszó eszköz, amiben másodsorban DVB-C tuner is van?
Tehát nem egy set-top-box-ot keresek, amivel pl. MKV filmeket is lehet nézni külső tárolóról, olyanom most is van már egy jó ideje... (Golden Media 9080)
-
gulyasa
őstag
válasz
torrentszaki #11279 üzenetére
Esetleg más programmal (ha egyáltalán létezik hozzá) próbáltad?
Mondjuk amióta a Digi-sek ezt a frekvencia változtatást bevezették, nekem csak a tévé tudja automatikus (és kézi) módban megtalálni a közszolgálati csomag csatornáit.
Van egy Golden Media 9080-as STB-m is. Azon viszont csak kézi TP kereséssel találja meg. A vak keresés (gyakorlatilag automata) módban az sem találja meg azokat.Szerk.: Akkor csak a tunerrel vagy a programjaiddal, driverrel (passz, nem tudom) lehet a probléma...
-
gulyasa
őstag
válasz
torrentszaki #11275 üzenetére
6003-at próbáltad már?
-
gulyasa
őstag
válasz
torrentszaki #11270 üzenetére
Ezért kellene odafigyelni, hogy mit ír néha a Digi az oldalán, vagy a csekkhez adott tájékoztatójában...
A közszolgálati csatornák már hónapok óta 128500-on jönnek minden városban (kábelen). -
gulyasa
őstag
Pl. az Alcor-nak is van saját kártyaolvasós USB stick-je (a nagy kártyából ki kell törni a SIM méretű kártyát):
http://alcordigital.com/termek/alcor_dtv_conax_digitalis_vevo -
gulyasa
őstag
Olyan kell, amely képes kezelni a Conax kártyát (CAS7), vagy lehet belerakni CA modult (amibe a kártyát rakod).
Az szokták mondani, hogy rögzített kódolt adásokat csak az azt rögzítő készülékkel és kártyával lehet megnézni, de ez nem teljesen igaz. Léteznek olyan set-top-box-ok (mint pl. a Golden Media 9060-as és a 9080-as is), amelyekkel lehet kódolatlan felvételeket is készíteni, amit bármilyen más eszközön is meg lehet nézni (feltéve, hogy támogatják a .TS videofájlokat). -
gulyasa
őstag
Ezt annyiban lehetne pontosítani, hogy egy tunerrel is lehetséges több digitális csatornát rögzíteni, hiszen egy frekvencián/muxon több digitális csatornát szoktak "sugározni".
(Tehát az egy frekin sugárzott csatornákat egyszerre lehetséges rögzíteni, de ha egy olyan csatornát is akarsz rögzíteni, ami egy másik freki csomagban van, akkor kell másik tuner.)A művelethez erre képes STB kell, megfelelően gyors HDD-vel.
-
gulyasa
őstag
válasz
Gabor970 #11008 üzenetére
Az esetek túlnyomó részében egy set-top-box és a médialejátszó képességek kizárják egymást. Ami marad, azok a profi, drága - árban százezres nagyságrendű - hibrid készülékek.
Azt kell mondanom, a valóság az, hogy a legtöbb STB-nek még egy sima AVI lejátszás is kihívást jelent - a HD tartalmakról ne is beszéljünk. Amire még képesek lehetnek: JPEG és MP3. Ennyi... -
gulyasa
őstag
válasz
gyáliSanyi #10818 üzenetére
Az alaplapokon szokott lenni egy-két ún. alaplapi USB kivezetés, amelyekre lehet csatlakoztatni további USB portokat.
Ezek lehetnek olyanok, mint a te számítógép házadhoz tartozó előlapi portok, de lehet hátul egy bővítőhelyet elfoglaló USB port is.
Pl. ilyen: [kép] -
-
gulyasa
őstag
válasz
balhamster #10583 üzenetére
És ehhez mit szólnál?
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR Földi digitális és Kábel TV vevő
(Digi kábelen kívül MinDigTV-hez is jó lehet)Egy dolog, ami nem tetszik benne, hogy csak FAT32-őt támogat az USB-re csatlakoztatott tárolón.
De nekem is a betacom-osoktól van beltérim - egy másik márka - Digi kábelhez és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos most csak a fentebb linkelt egyetlen fajta készülék van náluk most raktáron DVB-C-hez, viszont érdemes időről-időre visszanézni az oldalukra, mert folyamatosak a beszerzések és más márka/típusok is megjelenhetnek (újra). -
gulyasa
őstag
válasz
Nietzsche_ #10509 üzenetére
Bár nem írod, hol laksz (nem is érdekel), de először is ellenőrizned kellene, hogy a lakhelyeden milyen vételi lehetőségeid vannak, mert lehet, hogy ott éppen nem elég a szobaantenna.
MinDig TV lefedettség -
gulyasa
őstag
válasz
looser #10433 üzenetére
Pedig az "antenna" - a leírásod alapján túlzás lenne annak nevezni - lehet a ludas. Ne hasonlítsd össze a lakásod vételi körülményeit a bolti, ki-tudja-mire-kötött kütyüvel.
Vagy rossz helyre van téve az antenna. Számtalan helyen írták már, hogy lakáson belül néha előfordul, hogy elég furcsa helyekre és helyzetekben sikerült a szobaantennát úgy elhelyezni, hogy maximális legyen az "élvezet". -
gulyasa
őstag
válasz
fradi81 #10415 üzenetére
Ilyesmire gondoltál?
Koax dugó-dugó: http://www.konpat.hu/1088.php -
gulyasa
őstag
válasz
kissdani #10409 üzenetére
Anélkül, hogy megnéztem volna az általad beírt linkeket, habár mind külső tápos HDD, azt mondanám, inkább a külső táposra szavaznék.
De ha ideális időket élnénk, akkor egyértelműen azt mondanám, cseréld le az összes HDD-det egyetlen több terabájtosra (bár nem tudom, mekkora az 5 HDD-d összkapacitása), a régieket add el. Viszont a HDD-k jelenlegi árai még mindig jóval magasabbak, mint 1-2 éve voltak, de már kezd normalizálódni a helyzet, de nagyon lassan...
-
gulyasa
őstag
Még mielőtt másik programmal próbálkozol, próbaképp állítsd a symbol rate-et 6003-ra.
Hogy miért? Nálam így találta meg a közszolgálati csatornákat (Digi kábel) a frekvenciaváltás után a tévé is (LG 42LW5500) és a digitális STB is (GM 9080).Hogy miért pont ez az érték, nem tudom. Lehet, hogy csak valami zavar az Erőben...
-
gulyasa
őstag
A Digi kábel valamilyen egészen hülye módszert választott ezzel a frekvenciaváltással.
Nem elég, hogy a 4 közszolgálati HD csatornát áttette a 121.5MHz-re, a symbol rate-et is át kell állítani a megszokott 6900-ról 6000-re (csak ennél a 4-nél)....Külön pikáns adalék, hogy nálam valamiért a TV és a STB is (az utóbbi a PVR funkció miatt van) nem 6900-nál és 6000-nél találja meg a csatornákat, hanem 6903-nál és 6003-nál jelzi a full jelerősséget és jelminőséget. Ez szívatott kb 2 héten keresztül...
-
gulyasa
őstag
válasz
nagypasztor #10130 üzenetére
Előre jelzem, nem ismerem az eszközt.
Így próbáltad?
Először csak a CD-ről telepítés és csak aztán csatlakoztatod az eszközt... -
gulyasa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest