- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
Capella #2292 üzenetére
Egy STB-ből HDMI kimeneten jön ki a 1080i digitalis jel HDCP védelemmel amikor nézed a TV-t (A felvétel lejátszása során nem biztos, hogy igaz). Ha van a PC-ben egy HDCP kompatibilis HDMI bemenet vagy kártya [link], akkor az felvehető a PC-re egy "capture" szoftverrel.
-
asadasad22
őstag
válasz
Capella #2298 üzenetére
úgy valahogy
mondjuk még valószínűleg fogok is szórakozni vele, mert eléggé nonszensz helyen jött be hirtelen minden szépen: egy crt monitor tetején van, 180 fokkal a toronynak ellentétesen, köztük fal van. most is ott van, de ennél majd jobb megoldást kellene találni. -
Capella
senior tag
válasz
asadasad22 #2297 üzenetére
Tekintve hogy január 8. óta, valószínűleg úgy délutántól jó a Sonyn az EPG, nyilván te már egyből azt láttad.
Ahogy olvastam, előtte az antennával küszködtél. -
kugyu21
senior tag
válasz
ChiliChili #2275 üzenetére
De a TV nem ír a merevlemezre, és ahhoz is kell valami eszlöz amivel a merevlemezen szerkesztesz és amivel kiírod DVD-re. A merevlemezen nem maradhat ott örökké.
A BR leáldozásáról még nem hallottam, de ha a a hálózati szolgáltatásoké a jövő akkor megint lehet lecserélni az eddig beszerzett cuccok egy részét. Pont erról irtam, hogy jó lenne kitalálni, szabványosítani a fejlődés irányát, nem pedig minden egyenes lépés után jobbra is meg balra is elhajolni és lehet elölről kezdeni az egészet -
radi8tor
MODERÁTOR
A MinDIGtv mostmár normálisan küldi az ékezetes karaktereket, eddig a Sony W4500 TV-n nagyon fura ékezetes betűk voltak. Örülök, hogy rendesen adnak mostmár.
M1, M2 teszt adás megszűnt. -
Capella
senior tag
válasz
wassermann #2279 üzenetére
Csak azért írtam feltételesen, hogy elképzelhető, hogy HD anyagot nem lehet levenni a boxról, mert itt külön állította valaki, hogy nem. Saját tapasztalatom nincs.
Lehet, hogy túlkombináltam a másolásvédelmet?
Az IPTV boxa az merevlemezes, SD és HD rögzítésre egyaránt jó. Utóbbiból persze rövidebb idejű fér. Már ahol egyáltalán van VDSL, hogy HD is működhessen.
Azt konkrétan olvastam, hogy a rögzített műsor kinyerhető róla egyszerűen lejátszva. Lehet, hogy a HD anyag is. HDMI kimenete mindenesetre van.Ezen túl nem tudom milyen merevlemezes boxok vannak. A kábelesnél az SD biztosan nem az, a HD-t nem tudom milyen, de elképzelhető.
Illetve a műholdas jöhet még szóba. -
asadasad22
őstag
jah, a lényegen nem változtat: nemhogy nincs mpeg2-höz kötve a BD, de a BD filmek töredéke használ csak ilyet.
egyébként ha a listát kiadási időpont szerint rendezed sorba, azt is jól láthatod, hogy eleinte szinte minden BD filmet abban adtak ki (a 20% jelentős része innen származik), majdpedig exponenciálisan csökkent az ilyen kiadások száma, manapság ahogy elnézem, tényleg már csak párhavonta van 1-1 ilyen elcseszett kiadás. -
bzoley
veterán
válasz
asadasad22 #2288 üzenetére
Akkor leginkább Mpeg4-AVC(~50%)
(VC-1 ~30%, Mpeg2 ~20%) -
bzoley
veterán
válasz
asadasad22 #2286 üzenetére
Lehet, hogy a mai napig Mpeg2-t használ a többség, nem tudom. Nincs egy ilyen anyagom sem, hogy ellenőrizzem.
-
asadasad22
őstag
válasz
ChiliChili #2284 üzenetére
így van. ezen felül az mpeg2 jóval szarabb minőséget biztosít, szóval a kiadott filmeknek csak egy viszonylag kis része követte el azt a hibát, hogy azt használja avc (h.264) vagy vc1 helyett: [link]
-
bzoley
veterán
válasz
ChiliChili #2284 üzenetére
Tudom, ismerem.
De lehet, hogy a VC-1 inkább HDDVD-n volt jellemző. Annyira egyikkel sem foglalkoztam, csak a rippekkel -
ChiliChili
tag
1.8 What video codecs will Blu-ray support?
MPEG-2 - enhanced for HD, also used for playback of DVDs and HDTV recordings.
MPEG-4 AVC - part of the MPEG-4 standard also known as H.264 (High Profile and Main Profile).
SMPTE VC-1 - standard based on Microsoft's Windows Media Video (WMV) technology.Please note that this simply means that all Blu-ray players and recorders will have to support playback of these video codecs, it will still be up to the movie studios to decide which video codec(s) they use for their releases.
1.9 What audio codecs will Blu-ray support?
Linear PCM (LPCM) - up to 8 channels of uncompressed audio. (mandatory)
Dolby Digital (DD) - format used for DVDs, 5.1-channel surround sound. (mandatory)
Dolby Digital Plus (DD+) - extension of Dolby Digital, 7.1-channel surround sound. (optional)
Dolby TrueHD - lossless encoding of up to 8 channels of audio. (optional)
DTS Digital Surround - format used for DVDs, 5.1-channel surround sound. (mandatory)
DTS-HD High Resolution Audio - extension of DTS, 7.1-channel surround sound. (optional)
DTS-HD Master Audio - lossless encoding of up to 8 channels of audio. (optional)Please note that this simply means that Blu-ray players and recorders will have to support playback of these audio codecs, it will still be up to the movie studios to decide which audio codec(s) they use for their releases.
-
bzoley
veterán
válasz
wassermann #2282 üzenetére
Leginkább VC-1, nem?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
asadasad22 #2280 üzenetére
Én úgy tudom a Bluray lemezek tömörítése MPEG2 - gőzöm nins már hol olvastam ...
-
kutyuska
aktív tag
válasz
kutyuska #2219 üzenetére
Megoldódni látszik a probléma.
A megoldás a Trasport Stream Packet Editor. A jelenlegi béta verzió 45 napig teljes funkcionalitásában használható. Egy menetben megoldja a vágás és a megfelelő PMT ( video és audio ) kiválasztását, az egyéb sallangok nélkül, szükség esetén lehetséges audio/video demux is.
Az eredeti 9,5 GB-os ( kb 55 perces ) DVB-T-n rögzített ts-ből vágva és a nekem kellő műsort kiválasztva a végeredmény 34 perc/1,8 GB -
asadasad22
őstag
válasz
wassermann #2279 üzenetére
"A DVB-T -nek a felbontáson kívül nincs sok köze a BD-hez (annak pl. a tömörítése is fix MPEG2)"
mármint a DVB-T-nek vagy a BD-nek a tömörítése fix mpeg2? tudtommal egyik sem, sőt, egyre ritkább az mpeg2 mindkettőből.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Capella #2277 üzenetére
... Az lehet, hogy csak SD-nél működik, és HD-nál ez a dolog nem megy, mert pont erre van a másolásvédelmi eljárás. ...
A DVB-T -nek a felbontáson kívül nincs sok köze a BD-hez (annak pl. a tömörítése is fix MPEG2). Szerintem a DVB-T sugárzás, akár SD akár HD, nem másolásvédett ( a csatorna fizeti ki a forgalmazónak a jogdíjat). Az IPT-t nem tudom, de annak külön, másik topikja van.
-
Capella
senior tag
"#2: A szolgáltatók által biztosított HDD felvevős STB-kből nem lehet kinyerni a felvett stream-et."
A streamet lehet hogy nem, de pl. az IPTV-n a rögzített műsort továbbjátszhatod a merevlemezes felvevődre.
Az lehet, hogy csak SD-nél működik, és HD-nál ez a dolog nem megy, mert pont erre van a másolásvédelmi eljárás. -
ChiliChili
tag
válasz
kugyu21 #2248 üzenetére
Még azért annyira nem vagyunk ellátva HD-vel, hogy minden elérhető legyen HD-ben. Ha a kívánt műsor csak SD-ben elérhető, ahhoz kellhet a DVD felvevő.
A BR pedig a jogkövető magatartás miatt esetleg legálisan beszerzett BR lemezekhez.Na de kérem szépen... A merevlemezre nem csak HD adást lehet rögzíteni. Jó reggelt!
Ami a blu-rayt illeti, igazság szerint éppen a napokban kezdték piszkálgatni a témát, hogy a br-nek sem lesz nagy jövője, ha ilyen ütemben fejlődnek a hálózati szolgáltatások. Márpedig van benne valami.A Száva utcáról mit lehet tudni? Nálunk most szörnyű a vétel, de az Olimpia idején nagyon jó volt és az onnan jött.
-
asadasad22
őstag
próbáltam simán egyenesen és oldalra fordítani is (mindkét oldalra), eddig nem sok sikerrel, aztán feltettem a monitor tetejére random, kb pont háttal a toronynak, ráadásul a torony és antenna között most nem is az ablak, hanem a fal van. a vétel nem teljesen tökéletes, de magas értéket ír ki, nem sok belekötnivaló van a dologba. mondjuk hosszútávon el tudnék képzelni egy jobb helyet is neki
most jön m1,m2,duna,autonomia, ezenkívül lát atv-t és hírtv-t, ezek nem jönnek be, elvileg mert kódoltak. kéne még látnia valamilyen adást?
nem sok logikát látok benne, hogy pont így jött be jól az adás.. -
ati2
őstag
Volt nálam próbára egy régi loop-os thomson is, az se fogott semmit.
Szerintem olyan kicsi az adóteljesítmény, hogy kevés hozzá ez a két konstrukció.
Ha a pesti adó az analóg lekapcsolásig 5kW-al menne hivatalosan, gondolom a másik kettő most mehet akkor 5 kW-al, ami 50 km-ről szobaantennával csoda ha bejön.De az egyik amcsi fórumon a parabola antennámra azt írta a srác, hogy 45 miles (70km) -ig jó az ottani adóteljesítményekhez.
-
nrc
tag
Hát igen, gondoltam, hogy alaposan körbejártad a témát..
Azért nagyon meglep az a gyenge teljesítmény amit ez az antenna produkált.
Azt még akár el is tudom képzelni, hogy egy szobaantennához képest valamivel kevesebb jelerősségre képes csak, de az alapján amit leírsz ez az antenna tényleg alig tud többet egy rézdrótnál.
Ez szerintem nem lehet normális működés.
Ami főleg gyanús az az, hogy sem a 90fokos elforgatásra sem a nyitott/csukott ablakra nem reagált, ilyenkor azért észrevehetően kéne esnie/nőnie a jelerősségnek.Most vagy az van, hogy tényleg annyira érzékeny a zavarokra, hogy a szoba falairól visszaverődő jelekkel nem tud mit kezdeni, vagy egyszerűen rossz. Lehet, hogy pont az erősítője.
Nekem a passzív szobaantennám (Thomson ANT55) is képes 746Mhz-en 50-55-ös jelerősséget - és 85% körüli minőséget - produkálni ott, ahol az erősítős Thomson parabola 72es erősségre képes - 99-100%-os minőség melett - maximum..
-
ati2
őstag
Félig kültérben is próbáltam (nyitott és csukott ablakkal).
A parabola antennán dobott, vagy 10-20 % erősséget a nyitott ablak, de csukottal is jó a jel (sajnos az üveg enyhén fémgőzös: 4-16-4mm float K1,1) .
A Strong ANT15-ösnek szinte mindegy volt, hogy nyitva volt az ablak, vagy nem, annyira gyenge jelet fogott (quality 0-10%, strength éppen mutatott valamit). A coax-on kimértem stabil 5V ment az antennának, tápot lehúzva elment még az a 10% quality is strength 0.
Tök mindegy volt, hogy vízszintesen vagy függőlegesen állt, vagy legalábbis úgy tűnt (kb 180°C-ban forgattam lassan oda-vissza).Kábelezés: új 1,5 m hama toldó a tunerhez (toldó nélkül is kb. ugyanaz volt a jelszint + quality).
A két antenna ugyanazon a helyen volt próbálva (ahol a parabola jól fogta).Röviden a Strong annyival tudott többet a 17 cm-es rézdrótnál vagy a gyári antennánál, hogy egy hangyányi strength is volt 10% quality mellett
-
kugyu21
senior tag
Azért ha jól megnézzük mindkét irányvonal minmum rádióamatöröket és pc gurukat igényel, szakirányú képzettség hiányában a lakosságnak minimum 90%-a ki van zárva abból, hogy ilyeneket használjon. Egyébként ahogy olvastam még a dreambox is csak DVB-S, se a többi rendszer meglétéről, se cserélhető tunerekről nem volt szó, tehát ez megint csak egy kis szelet a tortából.
-
zhagyma
őstag
Ha ehhez hasonló [KDL-40V3000] akkor FullHD 1080 és DVB-T/DVB-C/Analóg szabványokat ismerő tuner van benne, de csak az MPEG2 tömörítést ismeri. Igen STB-vel (set-top-box) veheted az MPEG4 HD adásokat ezen a TV-én, de a szolgáltatók jelenleg ehhez a saját STB-jüket adják. Ezért náluk érdeklődj.
-
nrc
tag
válasz
zhagyma #2265 üzenetére
Kösz, most már erről is van némi fogalmam.
Azért is érdekelt ez a téma, mert a van egy ilyen antennám is: Meliconi AT43
Na, ezen nem találtam semmit, amit a polarizációtól függően be lehetne állítani függőleges, vagy vízszintes állásba.
Mikor megláttam ezt a forgó polarizációt, akkor arra gondoltam, hogy esetleg ebben is egy ilyen logaritmikus spirális antenna lehet a borítás alatt és azért nem kell a polarizációhoz állítani, mert alapból mind a kétféle sugárzást tudja venni...
Egyébként az antenna működik, kb. hasonló jelerősség/minőség értékeket tudtam vele elérni, mint a Thomson ANT85-el.
-
GBogyó
tag
válasz
kugyu21 #2248 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy konkrétan nem láttam még ilyen eszközt, de két irányvonalat tartok elképzelhetőnek:
- teljes HTPC építés, elvileg szerintem teljesen kivitelezhető, de nem mernék belevágni, mert annyira sok szívást gondolok vele (hw-k sw-k összelövése, távirányító, ki-bekapcsolás, stb.)
- Linux alapú műholdvevők már úgy tudom nagyon közelítik ezt a szintet (pl.: dreambox), talán a DVD játékos hiányozna belőle. Hátránya, hogy pláne nem olcsó. -
joti2
csendes tag
Előre elárulom,hogy nagyon tájékozatlan vagyok ebben a témában és ezért szeretném kérdezni,hogy van egy Sony v3000-es tv-m. Kábelen jön az adás,és ha vennék egy Mpeg-4 es set top boxot akkor tudnám nézni a HD adásokat amik a kábelen jönnek?
kösz. -
zhagyma
őstag
Azt jelenti hogy a terjedő elektromágneses hullám haladása során az elektromos komponens folyamatosan változik a mágneses komponenshez képest (360-ban). De ez akkor áll fenn, ha adóantennaként alkalmazom a kérdéses antennát. Most vízszintes polarizációjú jelet kell venni vele. Ebben az esetben sajnos addíg kell forgatni, amig lesz valami használható.
Próbálkozás módja: A DVB-T vétel úgy lett tervezve, hogy egy antenna körül 0.5m sugarú gömbben kell lennie egy olyan térerő maximumnak, ahol lehet vételt produkálni az előírt antennákkal.
Minden esetre egyáltalán nem biztos, hogy ilyen antennát rejt a kérdéses doboz.
-
zhagyma
őstag
válasz
asadasad22 #2260 üzenetére
Egyelőre nem találom pontosan milyen antenna lehet ezekben. Egy ilyenhez hasonlóban például logaritmikus spiralis antenna volt elhelyezve. Ez úgy néz ki, mint a tejútrendszer felülnézetben (itt a doboz csak dísz volt). Széles frekvenciatartományban tartja a jellemzőit a geometriája alapján, valamint forgó polarizációjú. Gyanítom rengeteg zavart is összeszed egyidejűleg, lehet hogy a tied is ilyen.
-
nrc
tag
válasz
Az ilyen téglalap alakú antennáknál a legfontosabb, hogy állítva (függőleges), vagy oldalára fektetve (vízszintes) állásban használod.
Az hogy melyik a megfelelő leírás és saját tapasztalat hiányában a legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hogy mindkét beállítást kipróbálod, úgy, hogy egyébként más paraméteren - antennapozíción, irányon, erősítésen - nem változtatsz. Amelyik állásban nagyobb a jel abban érdemes tovább próbálkozni.
Ha már fogsz valamilyen jelet és sikerült megállapítani, hogy oldalára fektetve, vagy állítva jobb a vétel, akkor kipróbálhatod az enyhe az előre/hátra döntést (nem kell 45 fokban, ilyen durva eltérés a normál álláshoz képest általában csak a jel befogásához kell, az optimális vételhez ennél kisebb döntés használatos) .
Az antenna jó ha nincs túl alacsonyan pl. a földön.
A kezedben sem jó fogni az antennát, sőt kicsit távolodj el tőle, mert a közelséged befolyásolhatja a jel erősségét/minőségét, így nem kapsz valós képet arról, hogy az adott antennapozíció a mennyire megfelelő. Ha szükséges, akkor támaszd valamivel alá a döntésekhez.
A típusról annyit sikerült kiderítenem, hogy az "Easy Line" az HAMA termékvonalat jelöl, de ilyen antennáról nem találtam infót.
Egyébként az ati2 által ajánlott antennatípus vált be nekem is a legjobban a szobaantennák közül.
ati2:
Kültérben is próbáltad?
Ez a típus leginkább zavaroktól mentes helyen használható, ahol megvan a rálátás az adóra.Vízszintes és függőleges állásban is próbáltad? Esetleg valamelyikben jobb volt?
Nem a kábelezés a gond? Az én koax-om "lenyeli" teljesen a jelet ezeken a magasabb frekvenciákon.
Biztosan minden oké az 5V betáplálással? Ezt tudod ellenőrizni?
Azért kültérben, rálátással, működő erősítéssel valamit illene produkálnia, most is szerintem..
A fentieket csak gondolat ébresztőnek szántam, persze simán lehet, hogy egyszerűen csak gyenge ez az antenna a mostani - tizedére visszafogott - sugárzáshoz..
-
ati2
őstag
válasz
Nálam kültériben van hasonló ami nem ér semmit: [link]
-
zhagyma
őstag
válasz
asadasad22 #2254 üzenetére
Szia! Az antennád típusát nem találom a neten. Mire hasonlít, rúdra vagy tésztaszűrőre? ( ezt komolyan kérdezem).
-
netguru
csendes tag
DVB-T MPEG-4 HD adások vételére alkalmas digitális vevődekóderek (beltérik, HDTV-k, PC alapú tunerek) gyűjteménye itt található:
http://www.frekvencia.hu/mpeg4hd-stbs.htm
Frekivadász -
ati2
őstag
válasz
asadasad22 #2254 üzenetére
Ezt hamarabb is írhattad volna.
Szerintem szerezz be valami normális antennát, szobaiban az ilyen típusúak a legjobbak a mostani vételhez: [link]
-
asadasad22
őstag
-
asadasad22
őstag
nem hiszem, hogy tudok pontos típust mondani, eléggé noname cuccnak tűnik.. az elejére az van írva, hogy Easy Line, a hátoldalára Active DVB-T Indoor Aerial, típusszámra utaló dolgot nem láttam rajta..
igen, az EPG-je működik a hírtv-nek/atv-nek, akkor a kártyával lesz a gond. nagyon sokféle módon próbáltam ehlyezni az antennát: fejreállítva, elforgatva, mindenféle szögbe dönte, fekve, és a legkülönbözőbb és váratlanabb helyzetekben talált jelet, amikor pedig közvetlenül ránéz a toronyra semmi nem jön, csak ha elforgatom 180 fokkal, akkor is csak gyenge, szakadozó jel jön. -
Gusztáv
addikt
válasz
asadasad22 #2249 üzenetére
Szia, hírtv/atv kódolva van, csak előfizetői kártyával, hozzá használható beltérivel megy. A kártyát szerintem még nem is árulják.
-
nrc
tag
válasz
MinDig TV teszt 1-2 név normális, most (még) így hívják az m1, m2-öt.
Atv és Hírtv kódolt, ha nincs hozzá kártyád, akkor nem is lesz kép vagy hang. Az EPG viszont elvileg működik.
Nálam is eltérő antenna pozícióban tudom a legjobb minőségben venni a két frekvenciát, de ez csak néhány fokos elforgatást, illetve előre-hátra döntést jelent.
Ilyen drasztikus különbség nem jelentkezik, hogy az egyik frekvenciát csak olyan pozícióban találná meg, amiben a másikat nem képes befogni. Van olyan köztes beállítás, ahol a jelminőség nem megy 98% alá egyik csatorna esetén sem.
Hasonló jelenséggel csak analóg esetén találkoztam, ha az antenna nem megfelelően volt beállítva a vízszintes polarizációt használó sugárzáshoz.
Külön érdekes, hogy nálad az alacsonyabb frekvencián sugárzott adás tűnik a gyengébbnek.
Ha az antenna típusát leírod esetleg az is segíthet.
-
ati2
őstag
válasz
Olvas már vissza egy kicsit, ATV + HIRTV kódolt.
Az antennát helyét meg TSREADER-el kell kimérni, hogy hol a legerősebb a jelszint.Pontosan milyen antennád van, mert nekem a strong DVB-T kültéri egy kalap szart sem ér.
A tányéros szobaantenna meg mindent fog, max helyezgetni kell az ablakban, hogy melyik frekvencia jöjjön jobban. -
asadasad22
őstag
válasz
zhagyma #2247 üzenetére
közben fejlemények: egy totál más állásban megtalálta az m1, m2-t (bár mindigtv teszt 1-2 néven voltak), valamint az atv-t és hírtv-t, mind az 55-ös channelen.
lett 2 újabb probléma:
-atv és hírtv nem jön be
-a jelerősség jóesetben közepes, sokszor alacsony, így random képhibák, szakadások vannak, és sehogy nem bírtam eddig jobbat kicsikarni belőle
-most pedig a 62es channelen nem lát semmit. -
kugyu21
senior tag
válasz
kutyuska #2233 üzenetére
Nekem még csak a TV-m van meg, persze mpeg2 tunerrrel ,és mível szeretném végre élvezni a TV tudását nyitnék a HD felé, de egyre kevésbbé tudom merre induljak.
ChiliChili
Még azért annyira nem vagyunk ellátva HD-vel, hogy minden elérhető legyen HD-ben. Ha a kívánt műsor csak SD-ben elérhető, ahhoz kellhet a DVD felvevő.
A BR pedig a jogkövető magatartás miatt esetleg legálisan beszerzett BR lemezekhez.Pikkpukk
Ezzel én is próbálkoztam már. Egy nem túl friss, de hajdanán komoly PC-hez vettem egy Pinnacle USB-s Hybrid tunert. Korábban több napon keresztül korrepetált Nrc itt a fórumon aminek a végét visszavittem az eszközt a boltba. A dobozán az volt hogy legalább 2Ghz Intel vagy annak megfelelő erősségű processzorral rendelkező gép kell hozzá (az enyém 2.4GHz). A gyári program telepítése végén megmutatott txt file-ban már 2.4 GHz-t irtak és mikor a gyakorlatilag állóképnek megfelelő akadozás miatt inditott hibakeresésnek a végére értem, a debug program arról értesített, hogy a HD anyag folyamatos lejátszásához 3GHz Dualcore szükségeltetik. Na itt feladtam.GBogyó
Azt már talán én is el tudnám mondani (nem biztos, mert egyre kevésbbé látom át), hogy mi legyen benne egy nagy fekete dobozban. "STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc." Ilyen eszköz létezik már? -
zhagyma
őstag
válasz
asadasad22 #2245 üzenetére
Kézzel be kéne írni az 55. csatorna frekijét, ha lehet. Előfordult több olyan eset, hogy az automata hangolás "átsiklott" a csatornán, de a manuális frekvencia beírás után vehető volt az adás.
mod: Ezt is próbáltad. Milyen eszközzel veszed az adást? Nem minden STB működik rendesen. Van aki egyik típussal nem vett szinte semmit egy másikkal pedig működött a vétel.
-
asadasad22
őstag
válasz
zhagyma #2244 üzenetére
a hegyhez képest, ahonnan jön a jel, vülgyben lakok, de közvetlenül rálátok a toronyra. külön kábelt nem használok, csak ami kijön az antennából, az antenna pedig elvileg DVB-T-s, szóval érdekes lenne, ha azzal lenne a gond. az erősítés közepesre van csavarva, de ahogy eddig észrevettem, kicsit fel-le csavaragtástól szinte semmi változás nincs, ha pedig rendesen föl- vagy lecsavarom, elmegy a jel úgy ahogy van. a transport streamet nemtom hogy lehetne ellenőrizni, az atómata hangoló egyszerűen továbbsiklik az 55-ön, mintha semmi nem lenne ott, ha manuálisra megyek és beírom, hogy 55ös channel, akkor is továbbmegy.
próbálkozok még vele akkor.. -
zhagyma
őstag
válasz
asadasad22 #2243 üzenetére
Így látatlanban az alábbi lehetséges esetek jutnak eszembe a jelvétel folyamatában, ami ilyen jellegű (mux, frekvencia) hibára utalhat:
difrakció: Az elektromágneses hullámok bizonyos mértékben elhajlanak magas és keskeny élű tereptárgyakon (hegy). Az elhajlás mértéke a magasabb frekvenciákra nagyobb (62 van, 55 nincs). Ez csak akkor lehet, ha völgyben laksz és nincs rálátásod az adóra. Ritkán jön így össze.
Kábel. Frekvencia függő koax hiba. Magas frekvenci átmegy, alacsonyabb nem. Szerintem túl kicsi a frekvencia különbség, de lehet.
Erősítés. Ha használsz erősítőt az analóg csatonák túlvezérlik az erősítődet (1/10 jelerősség arány az analóg javára). Fel és alharmonikusok keltkeznek + plussz zajerősítés amelyek "összeadódnak" a DVB-T jelekkel és azok már torzítva érkeznek a tuneredhez. Az DVB-T vevő nem találja meg az 55 csatornán az adó információkat szállító vivőket (térerő van, minőség nincs -> nincs transport tream). Ez is lehet frekvencia függő (55 nincs, 62 van). Kisebbet kell erősíteni.
Transport stream. Ha van transport stream az 55 csatornán (pl.: látsz 24,5 Mbps bitrate-t) és nincs benne semmi, akkor az üres. Lehet teszt adás, ami nem Széchenyi-hegyről jön, hanem máshonnan (pl: Száva utca a hírek szerint hamarosan indul).
Kifogytam az ötletekből.
-
asadasad22
őstag
kérdés: mitől lehet az, hogy csak a duna és autonomia jön be? a jelnél magasat ír ki, néha maximumot, néha valamivel kevesebbet. még így sem elég jó a jel, és azzal kéne próbálkoznom vagy egyéb probléma van? az 55-ös channelen egyszerűen semmit nem talál, sem sehol máshol, csak a 62-esen.
-
zhagyma
őstag
válasz
Gusztáv #2241 üzenetére
Ha jól emlékszem az STB ilyen irányú korlátozásait a tartalomgyártók erőltették (főleg az amerikaiak). De mint tudjuk, az üzleti életben fő szempont az alkalmazkodás a megváltozott körülményhez. Ők is ezt teszik némi kísérletezéssel (youtube HD tartalom). Azért belegondolva, nem könnyű lemondani a könnyen befolyó nagy pénzekről, ezért kicsit segíteni kell nekik.
AH. Ha minden igaz lesz más is a DVB-T esetén.
-
Gusztáv
addikt
válasz
zhagyma #2239 üzenetére
Hát reménykedjünk. Én is értékelném ha a mediaportalból tudnám nézni az összes csatornát. Még érdekes kérdés, hogy viszonyul a szolgáltató pl a HD adás rögzítéséhez. Mert ugye az általuk adott box-ból nem lehet kinyerni a felvett anyagot, csak SD minőségben. Számítógépen meg ez nem lenne probléma.
Amíg az AH-nál csak hírtévé/atv az előfizethető plusz csati, addig mondjuk nem tartom valószínünek, hogy bárkinek lesz ilyen kártyája.
-
zhagyma
őstag
válasz
Gusztáv #2238 üzenetére
Igaz. A legtöbb szolgáltató használni fogja a vevő / beltéri összerendelés az előfizetői kártyával (cardsharing értelmeszerűen nem lehet), de nem minden szolgáltató esetére igaz. Az AH deklarálta, hogy a DVB-T esetén nem lesz ilyen.
... Van-e lehetősége az ügyfélnek arra, hogy egy, a kódolt adásokhoz való kártyát több dekóderrel is használni tudja (pl. otthon és a nyaralóban is)?
Igen, erre az ügyfélnek lehetősége van, a kódkártyák nincsenek összerendelve a vevődekóderekkel. A későbbiekben az A és C multiplexen nem tervezzük a vevőkészülék és a kódkártya összerendelését.Az STB / előfizetői kártya összerendelés a műsor továbbitók (UPC,Digi,HelloHD,stb) és a műsorgyártók, szolgáltatók (filmstúdiók, RTLklub, TV2, stb) közös érdeke. Hosszútávon lehet enyhítés. Gondolj a kábelszolgáltatók gondolkodásának változására: "több TV több előfizetés", aztán "több TV engedményes előfizetés", majd "több TV egy előfizetés". Hasonló játszódott le az internet megosztás esetén. Gondolj a DVD, Blue-ray DRM-re, a fájlcserélő hálózatokra. Ezek mind azt mutatják, hogy a tartalom hozzáférés korlátozása ideiglenes megoldás lehet csak. Lassú a "felismerés" folyamat azt elismerem, de tendenciának tekinthető és a jövőre nézve kivetíthető.
-
Gusztáv
addikt
válasz
zhagyma #2237 üzenetére
Szia, a te gondolatmeneted ott bukik meg, hogy a szolgáltatók párosítják az előfizetői kártyáikat a tőlük kapott beltéri egységhez. Értehtően a card shareing-et sem támogatják. A többi dologgal egyetértek. Mondjuk sok ember valószínüleg nem akar szöszölni egy pc-vel. Én szeretek vele küzdeni
.
-
zhagyma
őstag
... "I have a dream"... Mivel év eleje van talán megbocsátható, ha leírom a sajátomat.
Az otthoni szórakozató központ kialakításának koncepciója "dióhéjban". Egyes elemek, még nem kiforrottak (utalnék a DVB-T sugárzás problémáira, de meg fog oldódni).
Műsorforrások fogadása: Kell egy PC a DVB-T / DVB-C / DVB-S/S2 / DAB+ fogadására képes vevőkkel (ezek a szabványos digitális sugárzási formátumok, amelyek ma használatosak, az analog technikával már nem foglalkoznék). Természetesen egy PC tartalmazni fog BD író / olvasot.
Előfizetői kártyák kezelése Kellenek a PC-be helyezhető CI / CAM / Előfizetői kártya kombinációk (A CI tulajdonképpen egy PCMCIA interface-nek felel meg). Az ezeket kezelő szoftverek működhetnek client-szerver módban hálózaton keresztül. Ez azt jelenti, hogy egy előfizetői kártya több DVB vevővel is használható, valamint a vevő és a kártya külön gépben is elhelyezhető és hálózaton keresztül kommunikálhatnak egymással. Jelzem, hogy erre az infrastruktúrára épülhet az úgynevezett "okosítható megoldás", de ez nem ide tartozik.
Ha "összeszedtük" a műsorokat, akkor azt "sugározni" is kellene a TV-k / Házimozik felé. A megoldás az ethernet hálózaton keresztüli stream továbbítás jelentheti. A sok megoldás közül a TV gyártók a [DLNA] szabványt választották és fejlesztették. Ezért kerül az újabb TV-be ethernet port és DLNA kliens szoftver. A szerver funkciót az előbbiekben ismertetett PC töltheti be, amely például a Microsoft Media Center használatával DNLA szerverré is válik, de más megoldások is léteznek.
Egyébként a nagyszámú / inkompatibils / funkció átfedést mutató eszközök alapvetően a gyártók érdeke és próbálkozásai. Mi egyet tehetünk: Kiválasztjuk az igényeinknek megfelelőt. Én például a fenti koncepció szerint használhatóság alapján ítélek meg egy eszközt.
-
GBogyó
tag
válasz
kutyuska #2233 üzenetére
Nekem a sok kütyü eddig csak három fejtörést okozott. Nem mintha rendelkeznék ezekkel, de az elvi fejtegetés szintjén.
#1: Szerintem bőven elegendő lenne, ha csak egy DVI bemenettel rendelkező "monitor" lenne a TV, a benne szereplő HDD felvevő és tuner az általad is leírt dolgok miatt felesleges.
#2: A szolgáltatók által biztosított HDD felvevős STB-kből nem lehet kinyerni a felvett stream-et.
#3: Mi értelme van, hogy mindenhol felskálázunk? Már az erősítőben is van upscaler. Mi a hátamnak? Ha a TV tud egy felbontást, akkor ő skálázza fel annyira, és kész. Felesleges az átviteli láncot terhelni ezzel, ez egy digitális algoritmus.Nálam az ideális lánc úgy nézne ki, hogy egy "nagy HD monitor", egy STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc. Ja, és etherneten keresztül kommunikál a külvilággal. Ez már elég volna. :-)
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
kugyu21 #2232 üzenetére
Na, én ezért vettem csak egy USB-s tunert a számítógéphez kb 10 ezer forintért. A többit megoldom a számítógépen (amiben már amúgy is van winyó és DVD író).
Még arra próbálok törekedni, hogy tudjak venni egy full HD-s monitort (aminek általában jobb a képe, mint egy LCD-tévének), meg egy olyan számítógépet, amiben nincsenek mozgó alkatrészek (mindenhol passzív hűtés, winyó helyett SSD), hogy semmilyen zajt ne csapjon nekem tévézés közben... A hang meg a hifi-ből jön... (Milyen jó is volt hallgatni a Pavarotti emlékestet)
Ja, azt elfelejtettem, hogy a kódolt DVB-C kábeltévés adásoknál persze ez az út nem járható, de az általad leírtaktól meg én is viszolygom... Passz, majd az idő megoldja...
Ezért gondokozom én egyelőre inkább DVB-T + DVB-S kombinácóban (utóbbi még nincs). -
kutyuska
aktív tag
válasz
kugyu21 #2232 üzenetére
Nagyjából igen! Bár ha gyártók reklámjait nézed, minden egyszerűnek tűnik
A jelenlegi eszközparkom:
- LCD TV + mpeg4 tunerrel és új antennával és erősítővel a tökéletes DVB-T vételhez.
- DVD lejátszó.
- Sat-os STB PVR funkcióval a szolgáltatótól.
- PC analóg és DVB-T tunerrel sok-sok HDD-vel és DL DVD pörkölővel.
- miniDV kamera
- WD Media Player + USB HDD
és sok sok távirányító.
Ami még nincs:
- 5.1-es hangrendszerEnnyi eszközzel gyakorlatilag tudok SD/HD-ben analóg és digitális forrásból rögzíteni, szerkeszteni, archiválni és megnézni ( ha még marad rá időm
) és még a nappaliba is beférek.
-
kugyu21
senior tag
válasz
kutyuska #2229 üzenetére
Tudom, hogy kicsit off lesz ide, és nem is neked akartam címezni, de erről a WD-ről jutott eszembe, és itt azért szakértők vannak, hátha megvilágosítják nekem ezt az egészet, mert mostanra teljesen elvesztettem a fonalat az eszközök erdejében.
Néhány évvel ezelött egy antennával, egy tv-vel és egy videomagnóval (esetleg kettővel), olyan-amilyen minőségben, gyakorlatilag tudtam tv-zni, rögzíteni, archíválni és visszanézni.
Ma ha kicsit igényesebb vagyok, a nagyobb felbontás érdekében veszek egy lcd/plazma tv-t. Hogy tv-zni tudjak az antennán/előfizetésen kivül kell egy STB is. Ha rögzíteni akarom, vagy HDD-s STB-t kell vennem, vagy USB-s STB-t plusz egy HDD-t.
Ha jól értem, akkor ha ezt röcögés mentesem vissza akarom nézni ,akkor kell még egy ilyen WD kütyű is. Ekkor még mindig csak a HDD-n gyülnek az anyagok ami vagy betelik és akkor újat kell vennem, de ha valami miatt megáll akkor el is vesztek amiket addig gondosan összegyűjtöttem. Szerkeszteni pl. reklámot kivágni még nem is tudom melyik eszközzel tudok.
Ugyanígy nem tudom, hogy egy esetleges HD kamerát melyik ponton tudom a rendszerhez kapcsolni archiválás céljából.
Ha esetleg olyan valamit szeretnék felvenni ami csak analóg csatornán jön, vagy maradok az SD-s kameránál akkor célszerű vennem egy HDD-s DVD felvevőt is.
És akkor ez még csak a kép, a hanggal majdnem ugyanezt el lehet játszani (5.1, 7.1, PCM, AC3, stb)
Ezután nem sokára már lesz annyi BR lemez elérhető áron a boltokban, hogy egy lejátszót is érdemes már venni, és akkor rengeteg összevásárolt eszköztől tele lesz a nappali én már be sem férek, hogy élvezhessem a NAGYFELBONTÁST.
Tényleg ilyen bonyolult ez???
Bocsi de ezeket, az ilyenekkel foglalkozó fórumokat olvasgatva már nagyon kikívánkozott belőlem. -
kutyuska
aktív tag
[OFF]
Én is innen szereztem be az infókat, majd gyorsan megrendeltem.
Van itt részletes teszt is.
Tegnap este csak kevés időm volt tesztelgetni.
Alap HD lejátszó 1080p-ig, külső USB eszközről ( Usb-s optikai eszköz nem támogatott ).
optikai hangkimenet, túl kicsi és egyszerű távszabályzó, de minden funkció elérhető.
Ami nekem lényeges: .ts és mkv lejátszása.
A leírással ellentétben régi Dvix 3-as filmet is lejátszik, de minek
Gyönyörű képe van. Mondjuk a Sony W4000-esem valódi 24p lejátszást is támogat.
De beállítható 50/60Hz-re is a kimenet a puldown elkerülésére.[/OFF]
-
kutyuska
aktív tag
válasz
wassermann #2012 üzenetére
Már megérkezett!
A PVR2 által rögzített .ts-t röccenés nélkül lejátsza a legutolsó firmware frissítésnek hála.
Tegnap este próbáltam.
[link] -
romulan
tag
Új fejlemény a Strong 8300 által felvett transport stream visszajátszásában.
Többen úgy próbálkoztak, hogy ts kiterjesztést adtak a fáljhoz, és Mplayer Cassic Home Cinema, vagy hasonló programot használtak a visszajátszáshoz. Ez azonban nem működik HD tartalomnál.
A másik módszer, a fájl átkódolása mpeg4-re pl. az EncodeHD programmal. Ez rendkívül időigényes.
Nekem a kmplayer segítségével sikerült átalakítás nélkül lejátszani a fájlokat. Erős gép kell hozzá, különben a video rész akad. -
klajos27
csendes tag
Sziasztok! Van már valakinek olyan kézi átkapcsolós közösítője ami az analóg kábel és a digitálist összehozza,hogy ne keljen átdugdosni a koaxot? Ha van és működik,akkor egy linket róla,ha lehet. Köszönöm!
-
kutyuska
aktív tag
válasz
DarkByte #1947 üzenetére
Végre saját antennaerősítővel bejönnek a csatik.
.ts-be rögzítettem tegnap este. A H264TSCutter még megbirkózott a fájllal, de a vágott részt az MPC és a TSRemux sem tudja megnyitni.
Az eredeti .ts fájlban a TSRemux 2-2 video és audio-t talál, de bármelyik párosításban remux-olva a videoban és az audioban is hibák vannak.
Valami ötlet? -
Cben
csendes tag
válasz
szbalogh #2209 üzenetére
Szia!
Nekem is Leadtek 1800 H van és nálam is eljátszotta többször (az egyik MUX felülírta a másikat). És az érdekes az hogy utána minden program (PVR2, DVBdream, TS) csak azt az egy MUXot látja duplán, majd csak egy újraindítás hozta helyre. Mostanában nem csinálja ezt a hibát. Passzolom miért lehet (hátha van szakértő).
-
romulan
tag
Új hír, hogy a TSReader Lite szerint az USB-s Leadtek Dongle működik a double biquad antennámmal az 55-ös és 62-es csatornán is.
-
-
romulan
tag
válasz
kutyuska #2205 üzenetére
A jelszintet úgy is lehet csökkenteni, hogy 12V helyett pl. 5V-ot használunk. Én ezt teszem.
A 30 dB-s kicsit necces 12V-on, de jól működik. Kipróbáltam a 30 dB és 24 dB-s változatot is.
A csavartávolság nem akkora probléma, a Hirschmann fejbe és a lengyel lepkébe is gond nélkül belement.
De ha nem, hát nem. -
attuska
csendes tag
válasz
romulan #2203 üzenetére
A Junosztyos időkben készítettem antennaerősítőt magam is, lehet, hogy ezért is, de szkeptikus vagyok.
Elismerem, hogy sokat fejlődött a technika, de konokul állítom, hogy legzajmentesebb erősítő az antenna és annak jól irányzott elhelyezése, és amint most nemrég ismét megtapasztaltam () , a kapott jel minél kisebb veszteséggel való eljuttatása a célba.
-
attuska
csendes tag
válasz
cs_beno #2201 üzenetére
Klassz ötlet! Felvételhez kipróbálom. Más kérdés, ha TS-ként mentek, mit fogok kezdeni a TS-el? Nem hiszem, hogy könyebb dolga lenne a procinak, ha a vinyóról etetnénk a h264-es anyaggal, mintha a tv kártyából szopná.
Lehet, mondjuk nem valós időben a mencoderrel átalakítani MPEG2-vé és úgy nézhetővé tenni az "vékonydongájú" PC-ken is. -
attuska
csendes tag
Sajna csak AGP van a lapon és egy régi Nvidia kártya (inno tornado) van benne 64 Mega DDR videó rammal, ez biztos képtelen hardveresen dekódolni, directx-elni nagyon jó. Csodálom, hogy egyáltalán képes a rendszerem az Autonómia h246-os megjelenítésére. Persze szofveresen megy az egész, lehet, hogy az AMD-nek is köszönhető. DVBViewer-el és cyberlink codecs-el működik nálam a legjobban az egész skystar2 és PCTV 300i kártyákkal. Ha lenne egy jó hardveres h246 dekódoló videókártya, ami együttműködésre lenne fogható, akkor mennie kéne szerintem a HD-s vételeknek is. Kételkedem, hogy lenne ilyen kari.
Persze mostanában a PCI express korában AGP-s kártyát venni olyan, mint régi ruhára új anyagból foltot rakni. (klasszikus a bibliából) Csak apróbb javítgatások és felkészülés a jövőre a célszerű.
A TV kártyákat megtartom, gyűjtögetek új procira, alaplapra és ramra. Addig kénytelen vagyok megmaradni az SD területén. -
kutyuska
aktív tag
válasz
romulan #2203 üzenetére
Az biztos
Első meglepi: nem biztos, hogy megegyezik a csavartávolság a gyári lepkén és az erősítőn ( ez utóbbin 28mm ) ( Sufnituning antenna esetében ez nem játszik )
Második meglepi: a 30 dB-es erősítés lazán túlvezérelheti a DVB-T tuner bemenetét. Itt nem elsősorban a DVB-T csatik jelszintjéről, hanem az analóg csatornákéról beszélek.
Szintszabályzós erősítővel kellene próbálkozni, vagy berakni egy splittert. Ez önmagában is csökkenti a jelszintet 4-8 dB-lel -
szbalogh
addikt
Hahó! Nektek is minden frekvencián a duna és a duna 2 jön be?
LOL
Ja Kab-hegyről van szó -
cs_beno
csendes tag
válasz
attuska #2199 üzenetére
Hali!
Én a DVBDream-nél h264 kodeknek beállítom, hogy null(no video), így nem akad a gépem, csatornát tudok váltani, hang van, EPG van, ütemező megy. Felvétel is megy pocihasználat közben 10%, de az M1, M2 mg így sem jó, mármint a felvett anyag.Minden megoldódik egyszer, ez is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged