- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyuska
aktív tag
Csak a helyzet miatti elkeseredésemet szerettem volna érzékeltetni
Kábelezés nálam is jól áll. Igaz minden a padlástérből van elosztva a 3 bemenet ( Tré-kábel analóg, UPCD, nagylepke ) a 2 TV + tunerkártya felé.
Csak a TV-n kell néha átdugnom az antennabemenetet, ha váltani akarok az analóg és a DVB-T között. Hiába, a Sony nem olyan felhasználóbarát mint a Leadtek -
Zirowe
nagyúr
Én Budán II. ker Mechwart ligetnél még mindig csak az adók nevét látom,fekete kép,hang nincs,és azt írja ki,hogy érvénytelen szolgáltatás,normál és jó közötti jelerősség-
Még nem indult el az adás vagy csak nem jó a tunerem? -
wassermann
Topikgazda
Antennaerősítős, aktív antennás DVB-T tapasztalat esetleg valakinél? -sajnos nem fogom megúszni az erősítőt (bár ekkora csatornaválaszték mellett, most még engem is csak "műkedvelői" szinten érdekel... )
-
sbk
csendes tag
Pinnacle 320cx tunerem van tv center pro szoftverrel és az a problémám,hogy megtalálja a két dvb-t adót de csak hang van és azt írja,hogy kell a h.264 kódek.Most ezt honnan vagy hogyan? A tv center regisztrálva aktiváló kód beírva.Mit tegyek?
Egyébként Szegeden 90%-os jelerősséget mutat tetőantennával.
A válaszokat előre is köszönöm! -
DarkByte
addikt
Aki hozzám hasonlóan nem tudta megnézni a DunaTV -s hír részletet a MinDig TV -vel kapcsolatban: [link]
Úgy látom azért ott örülnek a HD lehetőségnek; csak nehogy befürödjenek az egésszel. -
wassermann
Topikgazda
A pénz beszél, a kutya ugat. Magyarország 2008 ( idézet az Index cikkéből, amit DarkByte kettővel feljebb belinkelt ):
"... A helyzetet jól jellemzi, hogy a Tv2 furfangos szándéknyilatkozatát éppen az a Sarkady Ildikó szövegezte, aki a digitális átállásról szóló törvényt kormánybiztosként tető alá hozta, vagyis aki a passzust beillesztette a törvénybe..."
-
DarkByte
addikt
Ez még itt talán nem volt: [Index: Alkotmánybírósághoz fordult az RTL Klub]
-
Winkiller
csendes tag
Üdv!
Sikerült vkinek Veszprémben USB-s kütyüvel, akár Leadtek Dongle Golddal adást fognia?
üdv: Winkiller
-
DarkByte
addikt
És ha az A mux -ra állsz a TSReader -el, akkor ott látsz valamit?
Csak mert én ha 786 Mhz -re állok akkor még annyi visszajelzést sem kapok hogy 0 a jel. És akkor most az A mux -on - amelyen az erősebb jel volt korábban - azon most nincs semmi. Szuper; mondjuk ez még szerintem megint csak tesztadás és gondolom nem végleges adóteljesítmény.
-
DarkByte
addikt
Hát pakolásztam az antennát, de csak azt sikerült elérni hogy a Not Tuned helyén megjelent: Strength 0%, Signal 0%. Ez gondolom azt jelenti: nem nyert, legalább is a jelenlegi adóteljesítménnyel. ati2, te a két szentesi muxra akkor csak 10% körüli jelet fogsz vagy hogyan is értetted?
-
Zirowe
nagyúr
II. kerület ,Mechwart liget: mind a két Duna Tv fekete,semmi kép,jelerősség még mindig normál és jó között.
-
törölt tag
DVBViewer-ben a "Group" = A, B, C az a multiplex akar lenni?
Scan közben hiába max a signal, nem talál semmit.
-
ati2
őstag
Szentesen is felkapcsolták a villanyt a szokott időben.
Valami miatt a C mux sokkal szarabbul fogható itt, mint az A volt.
Teljesen az ablakhoz kellett raknom az antennát, hogy átlag 90% legyen a jelszint, azon a helyen ahol az A 100% volt ott a C 10%
Ráadásul időnkén ugrál is a jelszint 60-100% között...A Szentesi adóból megint csak 10%-ot fogok, igaz dél felé tudom csak állítani az antennát (minden ablak dél felé néz
)
DarkByte: TSReader-el keresd meg a 826 MHz-en a legjobb jelszintet, mielőtt bármit szeretnél nézni!
-
DarkByte
addikt
Szentesen nincs semmi amennyire meg tudom állapítani. Sem a tuner keresője nem találja, sem analóg módban nem látok érdekes dolgokat a kijelölt helyeken.
#1384: úgy tűnik akkor itt nekem nem elég a jel. TSReader szerint: No Signal.
-
bzoley
veterán
válasz
JohnBeehive #1379 üzenetére
Már kétszer leírtam. Duna HD, és Autonomia most megy a 62-es csatornán(802MHz)
Jelszint, minőség a plafonon a jól bevált blankolt coax-ommal. -
törölt tag
BP vagyok, de nálam nem találja
.
-
nrc
tag
válasz
JohnBeehive #1379 üzenetére
Budapesten Duna és Autonomia megy nálam (egyenlőre nem túl jól).
-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,vettem egy lcd tv-t, amiben elvileg van mpeg-4 tuner, namármost,tudom,hogy a digitális adás még nem indult be,de a tunert végig kerestettem és ezt a három adót találta: Autonomi_h264, DunaTV_h264,esg.
Mind a háromnál az van kiírva,hogy érvénytelen szolgáltatás(ha nem a tető antenna,hanem a upc kábel van bent,akkor azt írja,hogy nincs jel),míg a jelerősség a normál és a jó között félúton áll.
Ez akkor azt jelenti,hogy nem csaptak be és tényleg mpeg-4 tuner van a tvben,valamint ha majd egyszer beindul az adás,akkor normálisan tudom majd fogni ilyen jelerősség mellett? -
bzoley
veterán
Kab-hegy elindult állítólag. De lehet, hogy csak a takarító nyomta fel véletlenül a kapcsolót.
És ebben a pillanatban Pesten is felnyomták a villanyt. -
DarkByte
addikt
Úgy látom ma is felesleges várni a startot:
"4440. sasizs Ma, 15:44:00
Most beszéltem a MinDig Tv információs vonalával, érdeklődésemre, hogy mikor indul el a szolgáltatásuk azt a választ kaptam, hogy a holnapi nap folyamán indulnak el a Duna, és az Autonómia adásaival. Kérdésemre, hogy a magyar televízió, és a kereskedelmi csatornák mikor fognak indulni azt mondták, hogy valószínűleg csak a jövő év folyamán."Úgyhogy viszlát digitális karácsony.
-
DarkByte
addikt
Lényegében a frissített oldal is elismeri hogy az index által vázolt helyzet lesz érvényes: [link] Megkapjuk a négy rádiót is, bizony
-
-
törölt tag
Megújult a mindigtv oldala. [link]
-
bzoley
veterán
válasz
wassermann #1365 üzenetére
Igen, és majd utólag mindig értesülünk róla, hogy "tegnap ment egy film HD-ben".
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1362 üzenetére
Csak csinálom a drámát
Az a "nem is sok" meg egyáltalán nem érdekel. Még ha tegnapi három kertévé felkerült volna, talán én is átálltam volna.
De azért új MinDig TV logónak jó lenne a kép, nem?kutyuska:
Már kezdtem rosszra gondolni a mondat elején, ennyire megviselt volna?
Nekem sokat nem kell variálnom(leginkább semmit), van egy "pókom", két irányból, két féle jel megy be, és vagy öt irányba távozik. Nem kell dugdosnom semmit. Én komolyan vettem az átállást, de úgy látszik egyedül voltam vele. -
kutyuska
aktív tag
Hát én meg szépen felbattyogok a padlásra és a nagylepke helyére visszadugom az analóg Tré-kábelt. Hátha van még rajta jel!
-
JohnBeehive
csendes tag
már csak azért is beperelném az AH-t, mert fent maradtam éjfélig, hogy megnézzem van-e, majd vártam még egy kicsit - úgy 2-ig - és szkennelgettem a frekvenciákat, hátha... Majd reggel, munka előtt, még egyszer vévgigszaladtam, hogy esetleg műsorkezdésre lesz valami, de nem. Ettől frusztrált vagyok és fáradt és fórumokon nézegetem, hátha mégiscsak... Szóval a mai munkám az nem lesz túl huszáros.
-
bzoley
veterán
válasz
JohnBeehive #1359 üzenetére
Nem rossz
Mára ennyi maradt a listából: [link] -
bzoley
veterán
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1354 üzenetére
A reménykedésed azért nem alaptalan. Amit a politika elrontott, azt helyre is hozhatja. Valószínűleg a "kincstári" televizíók az adófizetők pénzén meg fognak jelenni a platformon ( a politikai image fontosabb lehet a pénznél), mentve ami még menthető. A kereskedelmi adók pedig előbb utóbb kiegyeznek az AH-val, ha az AH az állami pénzzel már jól lakott. Igaz ez eltart majd egy darabig...
-
JohnBeehive
csendes tag
Az index cikk valóban jó lett, szépen összefoglalja a lényeget. Én tavaly karácsonyra kaptam egy USB-s kütyüt és a nyáron már kipróbáltam azt, hogy hogy is fog ez kinézni (az mpeg2-es kisérleti adás otthon nem jött be) és pontosan azóta várom, hogy beinduljon és ezt-azt megnézhessek jó minőségben, és talán még rögzíthessem is. De ami most történik az egyszerűen vérlázító és nevetséges. A dec. 1. az mégsem dec 1., a 6-7 csatorna az 2, az olcsó dekóder az nagyon nem olcsó (igen, eredetileg akartam VOLNA venni egy asztali dekódert, mert a számítógépen kicsit körülményesebb). Olyan ez, mintha senkinek nem lenne érdeke, hogy ez így működjön. Az, hogy a szeptemberi nagy bejelentések után az AH csak addig jutott, hogy 2 darab szénné nézett (elnézést azoktól, akik a Dunát nézik) adót sikerült betenni... és legyen vesegörcse annak az államigazgatási alkalmazottnak, aki ezt a székében hátradőlve késznek tekinti. Gyalázatos.
-
DarkByte
addikt
válasz
zhagyma #1348 üzenetére
Hát elég elszomorító a helyzet. Én reménykedem benne hogy a hónap közepéig születik valamiféle megoldás ami hatására legalább megvalósul az elképzelések fele. Egyenlőre tényleg nem érint tömegeket, de az ilyenre fogékonyak most átverve érezhetik magukat (épp az jutott eszembe hogy a Vodafone is most szívatja a mobilneteseket).
-
bzoley
veterán
-
zhagyma
őstag
válasz
Capella #1350 üzenetére
Egyetértek veled (a helyzetértékeléssel, nehogy off legyen). Tulajdonképpen ha egy szerencsétlen HD adó marad, akkor a 24 Mbit/sec-s bitrate mellett akár mpeg2-ben is adhatnának, mondjuk átmenetileg. Legalább az eddig eladott DVB-T vevős tévéket hasznáhatná a "nép", mondjuk karácsonyi ajándékként.
-
Capella
senior tag
A tesztadásból kimaradtam, de míg korábban adtak, a képminőségi csökkenő sorrend nálam DVB-T -> analóg kábeltévé -> digitális kábeltévé volt.
Nem gondolnám, hogy a végleges adás rosszabb lenne.
Az analógnak is van számos hibája, de a digitálist meg agyon kell tömöríteni. Ebből is van minőségromlás.Most ez, hogy lesz-e, meg mikor lesz, meg hány adó lesz, vagy csak a Duna lesz egyelőre, nem lett volna ilyen kardinális kérdés, ha időben szólnak, hogy változott a menetrend.
Az volt a kommunikáció, hogy december 1-jén indul az adás több adóval, és punktum. A problémákról nem tudhattunk, kussolt mindenki, a TV2 is csak pénteken fordult bírósághoz.
Ha nem lesz estére sem semmi, akkor egy jó nagy lebőgés az egész. Nálunk valahogy semmi nem megy rendesen.
Tömegeket meg úgysem érint. Hány családban van mpeg4-es vevő? -
-
törölt tag
Lehet összeülnek délután, aztán úgy döntenek hogy elhalasztják 1 évvel ezt az egészet. Nálunk így szokott ez menni
.
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1343 üzenetére
Talán meg is érdemlik. Így előkészíteni, megszervezni valamit, siralmas. Gyakorlatilag a pénzen marakodnak, mindegyik szeretne nagyon jól járni. De hogy összehozzanak egy olyan csomagot, amire talán fel is figyelnek az emberek, arra nem voltak képesek, senki nem áldozott fel semmit a "cél" érdekében.
-
DarkByte
addikt
Jaj nekem, a sat.hu fórumon most olyan vérengzést rendeznék, hogy nem győznének újra meszelni
.. de inkább lenyugszom. Hihetetlen hogy még mindig ugyanazon pörögnek, meg hogy már az első napon fikáznak azért mert csak Duna lesz.
-
DarkByte
addikt
[stop.hu: Digitális műsorszórás: perel a TV2]
Rájuk már biztosan nem kell számítani. Még jó hogy a Showder Klub nem náluk megy -
törölt tag
M1 HD-ról felvett anyagot mivel tudom vágni illetve újrakódolni?
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1338 üzenetére
Na ja, nagyjából ennyi volt.
Pedig annak ellenére, hogy szarabb volt tegnap a minőség, mint az analóg adásé, még örültem is volna neki. Nem kell szarakodni az antennával, mert vagy az egyik adás jön be normálisan, vagy a másik. Ha betartják az ígéretüket, baromira nem fog érdekelni az egész. -
bigdigit
addikt
én meg itt a melóban tűkön élek végre valaki beírja igen elindult és a korábban leírt összes csatorna megy....sőőőőőt HD minden
-
wassermann
Topikgazda
válasz
VINIKOR #1332 üzenetére
Vinikor, ez teljesen más mint a normál TV-adás: a tömörítést az adótorony előtt a stúdióban végzik. A DVB-T -s adó ezt a nagyon erősen tömörített jelfolyamot (H264) sugározza ki. A gépedbe dugott DVB-T vevő csak olyasmi mint egy vezeték nélküli hálókártya, ami a vinyóra küldi a műsort. A mentés nem teljesítmény igényes dolog, viszont az erős tömörítés miatt a jel kibontása és megjelenítése erős gépet vagy DxVA-s videokártyát igényel.
-
gombi86
csendes tag
Sziasztok! Beszéltem a Mindigtv ügyfélszolgálatával. Ott azt az információt kaptam, hogy Budapesten és környékén ma még csak teszt adás várható, állítgatnak, tesztelnek, ellentétben a sajtóban megjelent mai indulással. Így most kérdés,hogy ma egyáltalán lesz-e vagy se.
-
DarkByte
addikt
válasz
VINIKOR #1332 üzenetére
A kártyán MPEG-2 kódoló és nem dekódoló van, ez pedig 99% hogy csak az analóggal működik. Digitális adás esetében mindenképpen a proci dekódol, ráadásul ha tudna is MPEG2 dekódolást hardware -sen sem érne semmit mert a hazai digitális adás mint le lett írva már 1000x MPEG4(H.264/AVC) kódolású.
-
Capella
senior tag
A legutóbbi teszt adásról lemaradtam. Vasárnap délelőtt nem kerestettem rá a tévével.
Délben meg lekapcsolták.
Reggel fél hétkor még nem volt semmi, a Duna sem. Ez persze csak úgy lehetett volna ha szépen fű alatt megindítják, vagy ahogy egyesek remélték és fennmaradtak éjfélig csak ezért, hogy hátha már 0 órától.
Én valahogy úgy csináltam volna, ha december 1, akkor valami kerek emberi időpontban, 10 órakor, vagy 12, de legyen 14 egy főmufti megnyomja a képzeletbeli gombot, és így indul az egész.
Van egy olyan jelentősége, hogy talán ennyi píárt megérne.
De lehet, hogy így tervezték vagy így lesz, csak a Dunán kívüliek kihátrálása eléggé beleköpött a levesbe. -
DarkByte
addikt
"A FigyelőNet értesülései szerint (valamint a MinDig TV honlapján található információk alapján) egyelőre csak a Duna TV két csatornája (a Duna HD és a Duna II Autonómia) kerül fel a december 1.-én induló MinDig TV-re.
Az eredeti tervek szerint az induláskor már elérhető lett volna az m1 HD, az m2 HD is, valamint kódolt formában az ATV és a Hír TV. Korábban szó volt az RTL Klub, a TV2 és a Viasat 3 felkerüléséről is.
A Duna TV-n kívűl egyelőre más társaság nem kötött szerződést a digitális földfelszini műsorszórási pályázaton nyertes Antenna Hungáriával.
November végén Kab-hegyről vehető volt egy tesztsugárzás, melyben a fent jelzett csatornák is vehetők voltak... " [link]
-
Sonny C.
tag
Mindenkinek köszönöm a választ!
Akkor kérek kölcsön egy erősítős szobaantennát és majd írok a tapasztalatokról, ha már lesz valami adás!
-
DarkByte
addikt
Korábban már napfényt látott egy ilyen hír is: [Index: Az RTL igent mondott a digitális átállásra] De mégsem írtak alá szerződést ezek szerint?
Sonny C.: hát akkor a fentiek tükrében érdemes lesz megpróbálni, de én előbb inkább csak kölcsön eszközökkel próbálkoznék.
-
bzoley
veterán
Olvastam amit írt, de egyelőre őt nem sorolom a "hiteles" informátorok közé. Lehet, hogy tud valamit, egyelőre figyelmen kívül hagyom.
Én talán úgy csináltam volna az egészet, hogy gyerekek, aki most nem száll be, az három év múlva se könyörögjön. És akkor nincs nincs ez az egész alkudozás.DarkByte:
Tegnap jeleztek 75km-ről is vételt, pedig még nem ment teljes gázzal az adás. -
DarkByte
addikt
válasz
Sonny C. #1322 üzenetére
Mi is csak egyenlőre ezen térkép alapján tudunk tájékozódni: [link] Ha itt a város a lefedettségen belül van akkor lehet esélyed, de úgy sem biztos szvsz hogy szobaantennával is össze fog jönni (bár ati2 -nek Kecskemétről sikerült 50km -re a szentesi adótól). Én is azt várom hogy visszakapcsolják és akkor Szegedről tudjak valami infót szolgáltatni a maszek-szobaantennás rendszeremmel, de egyenlőre semmi. :S
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az adótornyoktól max. milyen távolságra érdemes kísérletezni a szobaantennával? Konkrétan én a Kabhegyi adást szeretném fogni és Kőszegen lakom! Kb. 80 km légvonalban. Sajnos a tetőantennára esélyem sincs, mert néhány éve ráépítettek a társasházra és leszerelték a még fennmaradt régi árbocokat.
A választ előre is köszönöm! -
ati2
őstag
Szerintem az új médiatörvény tervezet miatt várnak a csatornák, de a héten tuti több infó lesz.
A sat.hu-n a "part_wish"-nek tuti bővebb infói voltak, csak gondolom nem beszélhet.
Már az is csoda, ha valaki előre bármilyen infót kiszivárogtat manapság.Szerintem arra célzott, hogy délelőtt lesznek megbeszélések az AH és a többi TV csatorna között.
Biztos most jöttek rá hogy december 1 van -
törölt tag
Hát akkor jól átvertek bennünket. Ígérgették a nagy digitális orgiát dec1-re, aztán kiderült hogy Dunán kívül még szerződésük sincs.
Viszont nálam még a Dunát se találja meg a DVBViewer
.
-
ati2
őstag
Csak DUNA lesz ma: [link]
Hopp bzoley beelőzött
-
bzoley
veterán
válasz
radi8tor #1315 üzenetére
Nyugi, úgyis ide lesz írva, ha történik valami.
Nekem négy vevőm is van, de tartok tőle, fölöslegesen.
Ma indul a digitális tv, de csak a Duna TV műsoraival -
radi8tor
MODERÁTOR
No, beindult már a DVB-T sugárzás? Nekem még mindig nincs vevőm hozzá...
-
DarkByte
addikt
Irgum-burgum, hát erre sincs semmi. Na mind1, holnapra majd meghozza valaki, a mikulás bácsi max előlegezheti igaz, de majd odaképzeljük.
Jó éjt mindenkinek!
-
DarkByte
addikt
Nos lássuk a medvét!
Mod: Sat.hu fórum szerint még Kabhegyen sincs semmi. [link] Én még azért várok egy 5 percet -
nrc
tag
[Itt] olvastam az alább idézett postot:
"part_wish | Válasz erre Ma, 20:53:07 [1.]
nem fog elindulni a digitális sem éjfélkor, sem műsorkezdettől, esetleg valamikor a holnapi nap folyamán..."
Nem tudom mennyire megalpozott az infó, de ennek fényében lehet, hogy nem érdemes csak azért virrasztani, hogy az indulást el ne szalassza valaki.
Végülis nekem mindegy, hogy hajnalban vagy délben a lényeg az, hogy azért holnap már elinduljon a sugárzás.
-
DarkByte
addikt
válasz
VINIKOR #1301 üzenetére
És azt megnézted hogy mit tud hardware -esen MPEG2 kódolni? Szerintem ez csak analógot tud így tömöríteni, akárcsak a többi másik hybrid tuner.
A pendrive méretű tuner-ek sem hangoskodnak, mert azokban sincs ventilátor.
Sőt én még ventilátoros belső tuner -t sem láttam eddig.
-
VINIKOR
senior tag
Új ügyes HD-s külső tv-tuner a WinTV-HVR-1900: [link].
Hardveres mpeg-2-t tud!!! Laptop mellé is ideális mert a venti nem hangosodik be.
Magyarországon is jó lenne venni. Nem is drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest