Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
kutyuska
üzenetére
Nekem még csak a TV-m van meg, persze mpeg2 tunerrrel ,és mível szeretném végre élvezni a TV tudását nyitnék a HD felé, de egyre kevésbbé tudom merre induljak.
ChiliChili
Még azért annyira nem vagyunk ellátva HD-vel, hogy minden elérhető legyen HD-ben. Ha a kívánt műsor csak SD-ben elérhető, ahhoz kellhet a DVD felvevő.
A BR pedig a jogkövető magatartás miatt esetleg legálisan beszerzett BR lemezekhez.Pikkpukk
Ezzel én is próbálkoztam már. Egy nem túl friss, de hajdanán komoly PC-hez vettem egy Pinnacle USB-s Hybrid tunert. Korábban több napon keresztül korrepetált Nrc itt a fórumon aminek a végét visszavittem az eszközt a boltba. A dobozán az volt hogy legalább 2Ghz Intel vagy annak megfelelő erősségű processzorral rendelkező gép kell hozzá (az enyém 2.4GHz). A gyári program telepítése végén megmutatott txt file-ban már 2.4 GHz-t irtak és mikor a gyakorlatilag állóképnek megfelelő akadozás miatt inditott hibakeresésnek a végére értem, a debug program arról értesített, hogy a HD anyag folyamatos lejátszásához 3GHz Dualcore szükségeltetik. Na itt feladtam.GBogyó
Azt már talán én is el tudnám mondani (nem biztos, mert egyre kevésbbé látom át), hogy mi legyen benne egy nagy fekete dobozban. "STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc." Ilyen eszköz létezik már? -
GBogyó
tag
válasz
kutyuska
üzenetére
Nekem a sok kütyü eddig csak három fejtörést okozott. Nem mintha rendelkeznék ezekkel, de az elvi fejtegetés szintjén.
#1: Szerintem bőven elegendő lenne, ha csak egy DVI bemenettel rendelkező "monitor" lenne a TV, a benne szereplő HDD felvevő és tuner az általad is leírt dolgok miatt felesleges.
#2: A szolgáltatók által biztosított HDD felvevős STB-kből nem lehet kinyerni a felvett stream-et.
#3: Mi értelme van, hogy mindenhol felskálázunk? Már az erősítőben is van upscaler. Mi a hátamnak? Ha a TV tud egy felbontást, akkor ő skálázza fel annyira, és kész. Felesleges az átviteli láncot terhelni ezzel, ez egy digitális algoritmus.Nálam az ideális lánc úgy nézne ki, hogy egy "nagy HD monitor", egy STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc. Ja, és etherneten keresztül kommunikál a külvilággal. Ez már elég volna. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vallás
- További aktív témák...
- Z790 Strix-A, 14700K, 2x16GB 7200 mhz, Tuf 4080, Corsair H1000i
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Üzletből, garanciával, DeLL Inspiron 16 5630 -i5-1340P-16 szál/16RAM/512SSD/16,1"FULLHD IPS
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Thrustmaster T-GT II bázis - Thrustmaster Sparco P310 - Thrustmaster T3PM pedál - Playseat Evolution
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann