- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
f.lorand
senior tag
Persze azt is át kell alakítani.
-
f.lorand
senior tag
válasz
fi:zi'k #48555 üzenetére
Mert a váz és a tudása mindegy. Csak az érzékelő számít, ami körülötte van, a menürendszere, az összeszerelési minőség, stb... teljesen érdektelen. Egy db APS-C érzékelő kell nekem, ami veszi a fényt, a gép többi képességét nem használom. Az 1000D akkor két éve jó áron volt, az átalakítása nem volt drága. Most, hogy már újabb digic processzoros, 14 bites gépek is vannak olcsón jó zajképpel, épp cserélek. 600D-re. Afelett megint nincs értelme, mert itt is csak az érzékelő számít. Aminek még lenne, az a FF, de arra nincs pénzem.
-
f.lorand
senior tag
válasz
Sucuka #48551 üzenetére
Hát ennek van egy sajátos technikája (ua, mint amit a Hubble űrteleszkóp is használ). 5-15 perces ISO 800-as fotókat készítek, akár ötven-száz körül is. Nyilván erősen vezetve, mert minimálisat sem mozdul be így a gép. Ha hosszabbat csinálnék, a háttérfényesség miatt teljesen beégne. Utána közel ugyanennyi un dark képet is. Azaz teljesen letakart optikával ugyanazon a hőmérsékleten, ugyanazon az ISO-n, ugyanazon a záridőn megint soktucat expót. A végén van 60-200 hosszú expó, light és dark. A darkokat median módszerrel összegzem, ez a pontos zajképe a gépnek. Mikor ezt a két információt összegzem, a normál képekből teljesen ki tudom szedni a zajt.
Aztán van még rengeteg feladat ezzel, ez hasonló "előhívás", mint anno az analóg korban. Itt is elő kell bújtatni a témát és hasonló élmény, ahogy bontakozik ki egy ilyen csodálatos, hatalmas égi objektum. Szóval ez nem photoshop rajzolgatás, hanem egyfajta küzdelem a légkörrel, a gép zajával: de a végén ott van, ami valóban ott van.
-
f.lorand
senior tag
Én kérek elnézést, ha bántónak tűnt, amit írtam. Nagyon nem szeretném, ha okoskodásnak tűnne. Csak gondoltam, talán tisztábban látszik, ha elmondom, általában egy képre mennyi idő megy el. Én nagyon szeretem ezt a hobbit, igazi és nagy örömöt találtam benne. Csupán ezért gondoltam, hogy megosztom, látszódjon: ebben is van lélek, nem csak üveg, meg fém, meg optika, meg állvány.
-
f.lorand
senior tag
válasz
fi:zi'k #48535 üzenetére
Üdvözlök mindenkit!
Véletlen vettem észre a bejövő linkből, hogy szóba került az asztrofotózás. Hogy csak technikai sport -e? Hát, nem tudom.
Egyrészt én is üldögéltem -15 fokban órákat a távcső mellett, míg (szintén nem kis melóval) bekábeleztem az egészet. Másrészt az említett kép nem a kényelmes szobában, hanem pont kitelepülve készült a Balatonfelvidéken, ott aludtam három-négy éjszakát a távcső mellett, plusz a képek előhívása még 8-10 óra volt.
Szóval szerintem valamennyire azért megdolgoztam azért a képért
A hobbi amúgy igen, tényleg technikai sport valamennyire. De hogy kinn mennyire más szinten űzik... Ennél a képnél kifejezetten előny volt, hogy nyugati szemmel mennyire fapados cuccal készült. A többi díjazott képnél a felszerelés ára 10-20-30x-a a magyarországon megszokottaknak. Elképesztő, mire van pénz kinn!
Tisztelettel:
Lóránd
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- PlayStation 3
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest