Hirdetés

Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz spanyoll #44560 üzenetére

    Előre leszögezem (bár lehet hogy ismétlem, mert az előbb is említettem hogy általánosságban beszélek), hogy nem személyeskedem, csak hangosan gondolkodom. Kultúrember nem veszekszik, csak vitatkozik, érvel, ugyebár.

    Szóval, ha
    - tárgyról, tájról van szó, akkor gáz ugyanazt a témát, esetleg minimális különbségekkel újra lefotózni/megmutatni? Azaz n+1 -edik naplemente a Balaton vagy a Duna (vagy a Temze vagy a Szajna vagy az XY álló/folyóvíz felett) az gáz;
    - ellenben ha érzelemről, akkor máris nem gáz? Azaz örömöt, szomorúságot, meglepetést, haragot, elesettséget, felháborodást, ijedtséget, sikerélményt, satöbbit nem ciki n+1 -edszer megmutatni?

    El tudom fogadni - lévén mégiscsak legalább annyira érző lények vagyunk, mint amennyire gondolkodók - ha az érzelem ebből a szempontból fontosabb, de azért valahogy következetlenségnek érzem.

    Szóval én továbbra is azt mondom, hogy az agybeteg és/vagy megbotránkoztató dolgok kivételével mindent lefotózott már valaki; és ahogy egyre több fényképezőgépet adnak el, ez egyre inkább így lesz.

    Az, hogy egy adott kép kiből milyen érzelmet vált ki, az pedig nagyon szubjektív. Ugyanaz a kép van akiből nagyon sokat, van akiből semmit.
    Szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Aktív témák