- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz
macready #45177 üzenetére
A túrák során én is szenvedek emiatt elég rendesen. A többiek csak mennek, mennek, én meg mindig hátul kullogok, kattingatok. A Fogarasban volt, hogy egész nap alig láttam - vagy hallottam - a többieket, teljesen egyedül mentem a sor végén. Nem is lettek olyan jó képek. Igaz akkor még nagyon nem voltam tudatos. Szinte végig a tájkép funkciót használtam. (És szidtam a többieket, hogy nem várnak meg.
) Pedig ott aztán akad téma rendesen!
De elég sokat elmulasztottam, mert nem volt kedvem előkotorni a gépet, megint megállni, lemaradni aztán rohanni a többiek után. Rettentően bánom azóta is.
(#45184) End-ru: Gratulálok!
Tényleg jó kép. Nem érdemtelenül lett a hét fotója.
-
spanyoll
addikt
válasz
macready #45177 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy sz@r legyen a kép, de meglegyen. Ez arra vonatkozott, ha van valami téma / esemény / akármi, amit meg akarsz örökíteni, de pofátlanul rosszak a fények, akkor se hagyd ott úgymond. Ha van idő statikus dolgokat fotózni akkor már megéri buherálni.
Én is általában ha van idő akkor full manuálban fotózok mindent, vagy ha fontos a téma, esetleg fizetős a meló. Ha nem, és csak rohanni kell és fotózni, akkor A-mód és autoiso, vagy ilyesmi. Megoldható abszolút, ami fontos, hogy komponálj és helyezkedj menet közben. Sok jó kép lehet így -
spanyoll
addikt
válasz
macready #45171 üzenetére
Ez csak egy elméleti szabály. Igen, ha portréznál, vagy bármi, akkor jobb, mert akkor lágyabbak a fények, nem olyan élesek a nap és a földdel való bezárt szög miatt. DE. Ez is csak egy szabály. Márpedig a fotózásban van pár szabály, amik hasznosak és jó őket betartani, viszont nem KELL mindig. Ha kirándulni mész, akkor nem pénzes munkát fogsz fotózni délután kettőkor napsütésben. Szerintem
Egyszerű: fotózz, próbálj árnyékba húzódni ha embereket fotózol, vagy legalábbis akkor kapd le őket ha ott tartózkodnak. A pillanatokat megörökíteni fontosabb SZERINTEM mint tökéletes képet készíteni. Megoldható simán, szerintem ne aggódj, de mindjárt jön valaki aki ezt szebben megfogalmazza és leírja
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest