- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Karima #38763 üzenetére
Az jo lesz ha mesz Erdelybe, inkabb ott csinald meg ugyanezt, mert ezzel a tajreszlettel ezt a fotot meg a legnagyobb joindulattal sem lehet jonak nevezni, es ezt azert mondom igy neked, mert tudva, hogy altalaban kiemelkedsz az egyedi megvalositasaiddal toled meginkabb tobbet varnek.
Ezenkivul igazuk van azoknak akik azt mondjak, hogy a zoldbol vissza kene huzni. Bar lehet, hogy egy termeszetesebb kornyezetnek jobban allna a zold, de ezeknek a napsutotte unalmas paneleknek nagyon nem.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #38763 üzenetére
Egész jó lett, de a zöldes árnyalat azért még látszik. Utómunkában állítasz WB-t? Nem próbáltál meg esetleg a gépen "játszadozni" az egyéni fehéregyensúlyal? Bár gyanítom a hatása nemigazán térne el a két módszernek...
Kellemes utat kívánok, melyik részre mész? Nekem nagy kedvencem Erdély, ott élnek a keresztanyámék
-
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #38748 üzenetére
Szépek lettek a színek, sehol egy zavaró árnyék, jó részletes! Grat!
(#38747) Fejo: Ezekben kissé soknak tűnik a múlt a számomra ezen a kettőn: "Rákóczi út - Klauzál utca sarka", és "Keleti pu. indulási oldala". A harmadik már kiegyensúlyozottabb.
A keletisnél egy újfajta busszal lehet hogy jobb lenne
fagy egy félúj-fél régivel
-
Fejo
őstag
válasz
Karima #38663 üzenetére
A technika megvalósítása (svenk) hibátlan, gratulálok!
A problémám a képpel van. Nagyon zavaró, hogy a kerítés teteje félbevágja az autót. Tudom, nem bonthattad le, de ha nem a fő tribünről fotózol, hanem kicsit odébbról a ráfordító kanyar tribünjéről, akkor tiszta rálátás van az autókra.
Tavaly előtt voltam kint haverjaimmal és mi is ide ültünk be (fő tribün), de gyorsan más helyet kerestem pont a kerítés miatt.Pl:
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Kazimír
őstag
válasz
Karima #38534 üzenetére
Ugyan csak átfutottam a sorozaton, nem elemeztem ki a képeket külön, de összességében VSZ jobban sikerültek, mint a múltkoriak. Egy-két helyen továbbra is indokolatlannak érzem a ferde géptartást/vágást/perspektívát, de nagyjából ennyi.
Gondolom a nyáron lesz még néhány esküvős alaklom, igaz? -
Sucuka
senior tag
-
kricsi81
senior tag
válasz
Karima #38461 üzenetére
Igen.
Hát, valamit-valamiért... Jó képeket jó munkáért. Nem azt mondom, hogy nekem jók a képeim, de ha a stábtagjaimnak megfelelnek... És szerencsére nem is szokott az lenni, hogy "ajj ez nem is fizetős meló, lesz@rom", szóba se jön a fotózás alatt a pénz, mindenki odafigyeléssel, lelkesen végzi a feladatát.Kicsiben (=kezdőkkel) kell kezdeni, máshogy nem megy, mert egy jó sminkes/stylist stb. nem fog elmenni a fotózásodra azért, hogy életedben először (ezt nem rád értem, hanem általánosságban) strobistkodj kicsit egy modellel, érted. Majd amint jobbak lesznek a képeid (szintén általánosságban), jöhetnek a jobb stábtagok. Ez csak így megy, kivéve ha fizetsz a stábnak, de akkor nem ilyen 5000-eket... Tudod, vagy ingyen dolgozni, vagy normális fizetésért.
___
Néha én is meglepődöm, hogy van aki elfogadja a felkérésemet, mert olyan jó az adott személy, ilyenkor nem is nagy reményekkel írok neki, de szerencsére vannak pozitív tapasztalataim. Múltkor pl. Viszlay fotózásán barátkoztam össze a JOY stylistjával, beszéltünk is fotózásról, azt mondta nagyon szívesen jön... Az akkori sminkessel ugyanez.
Én is sok visszautasításról hallok, lehet valamit jól csinálok...Ki tudja.
Amúgy igen, ahogy cOxeR is írja, elég sok türelem és idő kell hozzá... Nagyon nehéz összeszervezni 8-10 embert egy időpontra, egy helyre, főleg ha vidéki az ember (ahogy én is), és BP-n lesz a fotózás. Mivel ugyebár felnőtt, dolgozó (esetleg mellette iskolába járó) emberekről (stábtagokról) beszélünk, ezért az "ingyen meló" csak a rendes munka után következik... És sokan nem is tudják pl 2 hétre előre megmondani fixen, hogy rá fognak-e érni, ezért sokszor az utolsó előtti pillanatban derülnek ki a dolgok. De hát ez ellen nem lehet mit tenni, meg kell érteni, hogy első a munka, majd utána a "szórakozás"...
Itt lehet böngészni stábtagokat, meg írogatni nekik: FotósBázis, Modellonline (ez a "profibb")
-
Dolphine
addikt
válasz
Karima #38121 üzenetére
Egyetértek!
Kell a nagyobb kontraszt a régi és az új kép között. A tankosnál túl sok a régi kép szerintem is. Így szinte elveszik az új kép. Csak akkor tűnik fel, hogyha az ember a kép tetejére is néz!
Az összemosás valami fantasztikus ötlet! A keretes sem rossz, de én is az összemosás felé hajlok! -
pisti
őstag
válasz
Karima #37999 üzenetére
Azért ahhoz képest, hogy ez heggesztőüveges egész jól rendbetetted. Eddig én úgy voltam vele, hogy azzal csak FF képet érdemes csinálni.
Ne LR-el egyengesd a színeket, hanem rendes képszerkesztővel. Photoshoppal vagy Gimppel is ugyanolyan jól lehet ezt csinálni. A szintek állításánál színcsatornánként állítsd a hisztogrammot és egész gyorsan rendbe lehet kapni a fehéregyensúlyt, nem kell vele fél órát tökölni.
Gimp-be még egy automatikus fehéregyensúly állító funkció is van, azzal meg szinte semmennyi időbe nem kerül helyretenni, nagyjából. Merthogy nem tökéletes, de pl. ezzel a belinkelt képeddel ezt csinálja, illetve így néz ki manuális hangolás után:Az utolsó már egész jó szerintem színhelyesség tekintetében, persze lehet a monitorom csal kicsit, ha szerintetek nem jó ott se a wb szóljatok.
Tanulság:
Leporolom én is a heggesztőüvegemet. -
-
pisti
őstag
válasz
Karima #37891 üzenetére
Szép a tükröződés, jó a szerkesztés is. Egyáltalán nem baj, hogy nincs több ég, teljesen jó döntés volt így szerkeszteni. Portréállásban csinálni ezt a képet, na azt nem is tudom hogyan gondolták, de mind1.
Talán a színeket lehetne még kicsit tuningolni, mert kissé hűvös a hatásuk, kék és sárga vannak túlsúlyban. A vörös csatornát még lehetne erősíteni kicsit, hogy narancsosabb és melegebb legyen az összhatás, szerintem.
Köszönöm a visszajelzéseket mindenkinek!
-
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #37780 üzenetére
Szia!
Nem piszkálódásként, csak észrevétel, hogy szerintem a D7000 órája nálad hibásan van beállítva, megnéztem ezt a hosszú záridős nappali képedet a flickr-en, és ezt írja ki:"This photo was taken on May 28, 2010 using a Nikon D7000." A feltöltés dátuma meg 2011.05.30. Ezzel nincs is semmi baj, de a D7000 meg tavaly szeptemberben jött ki, tehát kicsit fura, hogy a fotó a gép megjelenés előtt készült
Gondoltam szólok, nehogy ez később meglepetést okozzon.Helyileg egyébként merre fordulsz elő? Priviben jöhet a válasz, egyéb kérdésem is lenne D7000 kapcsán. Köszi!
-
törölt tag
válasz
Karima #37780 üzenetére
Szerintem kellene talalni egy erdekesebb nezopontot, illetve egy masik idoben probalkozni, amikor valamivel izgalmasabbak a felhok. Illetve a jobb also sarokban a szarazfold darabkaja helyett jobb lenne talalni egy masik fix pontot a kepnek, pl egy steget vagy csonakot, vagy egy latvanyos tajreszletet, mert az ott ebben a formaban inkabb zavaro.
Maga a tema eleg nagy divat mostanaban, ezert nehez benne figyelemfelkeltot alkotni. Illetve nem muszaj ragaszkodnod a vizhez, szarazfoldon is lehet benne latvanyosat villantani, pl ha egy elhagyatott paraszthaz a masodik tema mondjuk kek ora elott, felhoatvonulaskor, vagy valami ilyesmi -
kiskornel
addikt
válasz
Karima #37669 üzenetére
(#37675) nesa: szerinted nem jobb? A szitakötő barna, sötét árnyalatú feje fekete alapon nem igazán emelkedik ki. Ez valami olyasmi, mint amikor egy tiszta üres, fehér festővászonra azt mondják: fehér alapon fehér négyzet (ez most erős túlzás hasonlatnak, de remélem érted mire célzok).
(#37669) Karima: ha vendég vagy, az mindig más kategóriába (ha úgy tetszik megítélésbe) tartozik, mint ha hivatalos fotós. Ilyenkor érdemes nem a beállított képekre menni, hanem a spontán pillanatokat elkapni. Azok a képeid tetszenek igazán, amik olyan lesifotós szerűek.
Mintha délután lettek volna bent még képek, amikre emlékszem... szedtél le képeket?
Ezek jó pillanatok: [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link].
A színek nem mindegyiken tetszenek. Mióta az új fényképeződ van, a színvilágod kicsit eltolódott. Nem tudom miért, de megváltozott a képfeldolgozásod.
Kicsit tisztábban kellett volna helyezkedni. -
törölt tag
válasz
Karima #37669 üzenetére
En ugy gondolom, hogy osszessegeben elsore nagyon jo sorozat, meselosek a kepek es a vege egy kerek egesz sztori lesz, illetve nekem is legfokeppen az utomunkaid tetszenek. Jonehany kepen az alanyoknak nem a legelonyosebb arcat sikerult lekapnod, ezert vannak itt-ott vicces grimaszok
Illetve kisebb kompozicios problemak is vannak a fotokon, nekem nem mindenhol jonnek be a dontesek sem.
Azt gondolom, hogy ha mint fofotos vallaltad volna el, ugy lehet, hogy a rad nehezedo nyomas miatt nem sikerultek volna olyan jol a kepek a rakeszules ellenere sem. Szerintem ez most pont igy volt jo neked, volt fofotos, te pedig ott lehettel, es felszabadultan belekostolhattal ebbe a mufajba.
-
máyköl
veterán
válasz
Karima #37669 üzenetére
Vegyes érzéseim támadnak a képek láttán... Sok kimondottqn jó kép van benne, de van több is, ami szerintem nem odavaló.
De első esküvő volt, ahhoz képest nem olyan rossz. Bár ha úgy készültél volna, hogy egyedül leszel, és nálad van mindegyik obid, biztos más végeredmény lett volna... -
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #37669 üzenetére
Én ugyan még nem csináltam ilyet soha de nekem határozottan tetszenek. Színvilág is tetszik és jól állnak a képeknek ezek a döntött kivágások. Kiváncsi lennék mennyire látványos a különbség a tiéd és a hivatásos képei között.
Amúgy nem volt nézeteltérés köztetek? Úgy értem nem nézett rád ferde szemmel, hogy ott sertepertélsz?
Csak azért kérdem mert nemrég volt az egyik barátom keresztfiának a keresztelője és megkértek hogy csináljak pár képet (családi kompaktok elvéreznek a templomban) Természetesen elmentem. 3 gyermek keresztelőjét tartották egyszerre, az egyik család hozott magával egy "hivatásost". Mit ne mondjak azonnal beleállt az első 3 képembe. Természetesen hangot adtam nem tetszésemnek mire végigmért és azt mondta: "jah őket csinálod?" Persze attól fogva a "helyén" maradt.
Bocs az offért
-
Slowman
aktív tag
válasz
Karima #37446 üzenetére
Szerintem ez vázanként/gyártónként változó. Pl nekme a K10D-n van egy skála mit beállítok és tudom, hogy a beállított érték fölé nem fog menni soha. Emellett pl az én vázam nem emelgeti olyan bátran össze vissza az ISO-t eléggé megkönnyíti a dolgot ha nem egy ilyen statikus (virág jellegű dolgot fényképezek). Volt a kezembe egy 500D és egy 40D és mindkét gépből hiányzott Auto ISO tartományának beállítása. Mindkét gép elég bátran húzta az ISO-t. Fényes nappal 200-as értékeket dobált, árnyékba 400-at. Így valóban nem túl hasznos az Auto ISO. Ha jól tudom még talán a 7D-ben sincs, pedig az már más kategória. De az is biztos, hogy a 7D nem végzett gyangén a zajszint teszten, így nem kell félni a magasabb ISO-zól. Ahogy mondtad nálad még jobban testre szabható az auto ISO, akár minimum záridő is beállítható. Szóval azért az megint más, hogy te mondod meg mi között állítgasson nem pedig a gép dönt.
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #36260 üzenetére
(#36277) máyköl: nem türelem kell. Etető. Tervezés, stb. És azon kívül, hogy fotózol, még meg is etetsz pár madárt.
(#36274) nesa: szándékosan hagytad meg a kontúrjában a kék elszíneződést? Én a mélykék színt kivilágosítanám, eltüntetném. Amúgy egyszer egy hozzáértőnek megmutattam a madaras képeimet, és azt mondta, hogy arra figyeljek mindig az exponálás / utófeldolgozás során, hogy a szemet / csillogását / körvonalát mindig szépen láthatóvá kell tenni. Ezt neked is ajánlom figyelmedbe. A részletesség nagyon jó, a helyszín kicsit randomnak tűnik, és vigyázz a színhibákkal. Több utómunka -> jobb kép. Amúgy szép.
(#36265) sztyui2: szép a modell. Nekem is a full természetes képei tetszenek, mint itt az utolsó kettő. Na meg amin ökörködtök, mint ez: [link]; meg az SZLSZ képek.
(#36262) forceberg Nem tudom. Ez a vörös, kék és méregzöld hirtelen élénk kontraszt nekem nem jön be. Ha a nőknek tetszett... Jobb felső sarokban van egy pötty.
(#36260) Karima: szép táj, jó megoldás, kicsit túlszaturált. Kicsit túlhúzod mostanában a színeket. Sztem a témán dolgozz többet.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Karima #35696 üzenetére
Jól írtad.
Szvsz ez abszolút kizáró ok, egy képnél.
Szar hasonlat, de ez jutott eszembe; Molett hölggyel sem reklámozunk sportmotort.brumi1024
Értem én, h kontrasztba szeretted volna állítani a témát, de gyanítom, h első sorban a képi kontrasztra törekedtél, s abba nem gondoltál bele, h ezt, - mint étel-ital is összehasonlítják akarva akaratlanul az emberek.
-
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #35676 üzenetére
Akkora balf**z vagyok de nem csináltam. Mondjuk elég mókány megoldásokat alkalmaztam, abból legóztam össze a dolgot ami a kezembe akadt a garázsban. Szóval a kioldót alátámasztottam egy befőttes üveggel és szigszalaggal odaragasztottam a szekrény élére. Gány megoldás tudom de müködik. Gyorsan összedobtam piciben hátha így érthetőbb mint a béna magyarázatom.
Aldebaran: Köszönöm de a profiktól igencsak messze állok... ...viszont nagyon örülök, hogy tetszett nektek ez a két kép!
-
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #35669 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon kimértem a helyét és tojástartóból téptem darabokat és azt tettem az aljára meg a tetejére is. Meg a kioldónak (yn ctr301p) is elég érzékeny a gombja szóval szerencsém is volt.
Runner 125: Köszi neked is!
Ott nem vagyok fent, illetve lehet de akkor csak regisztráció szinten.
Indafotón meg flickr-ön vannak csak képeim...
Marky21: nem tudom belinkelni sajna mert nem itthon néztem (raktam volna a kedvencekbe azonnal) és valami botrányosan francia neve volt az ürgének, hogy nem tudtam megjegyezni. ha ráakadok igérem megírom, bár mondom hangkióldója volt meg valami nagy fekete ládája amiről azt sem tudtam mi az
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #35403 üzenetére
Nem szakértőként!!!:
Az előző jobban tetszett. Ehhez a beállításhoz nem stimmel a frizura. Sztem nagynak látszik a modell feje. Ezen talán lehet csökkenteni, ha telével dolgozol (70-80mm). Fények szépek. Olyan nem is tudom milyen képet vág a lány. Mintha fényképeznék.
Mikor az emberek meglátják a fényképezőt, felvesznek egyfajta arckifejezést, amiről azt hiszik, hogy a legjobb... ez csak nagyon ritkán van így. Valami ilyesmit érzek itt is.Nesa: kösz a véleményt.
-
válasz
Karima #35403 üzenetére
Dögös, jó kép
(#35393) Sir Riccio
Köszönöm
Tegnap hozta egy magyarországi ismerősöm a parfümöt és az éj digi gépem is, ez a kép már azzal készült.
(#35396) cOxeR
Köszi. A vágással kicsit gondban voltam, azért is lett ilyen hosszúkás a kép... de valahogy megtetszett, hogy látszik az egész parfüm tükröződése.
(#35397) pontyos
Ütős
-
sztyui2
őstag
válasz
Karima #35303 üzenetére
Ez is tetszik
Úgy volt hogy hétvégén mi is lemegyünk családdal a nyaralóba, csak aztán elmaradt...
Mondjuk én már annyira nem szoktam fotózni a balatont, valahogy nem izgat a téma, viszont imádom amikor ilyen képeket látok róla. Pl ezért szeretem nagyon eastsider képeit is.
Ismerős érzés ez a "harapni lehetett a csendet", ősszel én is voltam és annyira kemény,amikor ki vannak véve a lépcsők is, és csak lementem egyedül a partra, bár vittem fényképezépet de sokat nem fotóztam, leültem az egyik padra és csak bámultam ki a fejemből vagy egy órátEgyébként tényleg tök hangulatos az egész, bírom az ilyet
Ha már Balaton,akkor felteszek már néhány képet, csak hogy legyen az is, mert az utóbbi időben sokat offoltam
Ezeket a képeket még soha, sehol nem publikáltam!
Ez valami "minden nap egy balatoni naplemente projekt" lett volna, csak aztán pár kép után ráuntam -
Doom
aktív tag
válasz
Karima #35301 üzenetére
Tetszik a kékes színvilág, fokozza a fagyos-jeges hangulatot, szerintem jó kép.
Személy szerint én az aljából vágnék egy keveset, hogy a kép egyensúlyát kibillentő (a szemet szerintem túlzottan vonzó) túl sötét részekből kevesebb legyen, a tetejéből pedig többet, egyrészt, hogy az egyhangú felhőkből kevesebb legyen, másrészt, hogy a horizont elmásszon középről a harmadoló felé.
Innen nem tudom megítélni, de lehet, hogy egy alacsonyabb szemszögből még jobban mutatna.A 35303-as számomra kicsit üres. A jégen valami mintázat, vagy ha a téma több helyet foglalna el a képből, az jót tenne neki szerintem.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Karima #35222 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom, és rájöttem, hogy a különböző színterek okozzák
nekem adobe rgb-re volt állítva az egész, ps-ben olyan volt mint capture nx-ben, és amikor csak mutogatni akartam másoknak akkor tűnt fel, hogy fakóbbak a színek ACD see-ben. Gondolom mert az ACD see sRGB-ben működik.
Amióta átállítottam sRGB-re azóta jó az ACD seeben nézegetett kép. -
sztyui2
őstag
válasz
Karima #35222 üzenetére
Szerintem de, az a gond. Legalábbis minden ugyanúgy legyen beállítva. sRGB-ben fotózz, sRGB-be legyen állítva a monitorod és a Photoshop is.
Vagy ha Adobe RGB-ben fotózol,akkor minden Adobe RGB-be legyen állítva. Viszont Adobe RGB-be azért nem érdemes fotóznod, mert nekünk meg általában mindenkinek sRGB-be van állítva a monitorja és akkor mi fakóbbnak fogjuk látni a képeket,mint ahogy te elképzelted. -
sztyui2
őstag
válasz
Karima #35212 üzenetére
LR-ban Develop fülnél,jobb oldalt ahol vannak az értékek és lehet szerkeszteni mindent, legalul ott van hogy Camera Calibration és ott a Profile-nál lehet változtatni a Picture Style-okat(már ha erre gondolsz, canonnál így hívják). Érzékeli a fényképezőgépbe beállított Picture Style-okat és ki lehet választani amelyiket akarod.
kricsi81:Már írtam twitteren is,remélem poénból írtad ezt, mert azért ne csak azt nézzükmár, amit a tescó újság ír a fényképezőgépek alá
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest