- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bubi92
őstag
válasz
forceberg #35797 üzenetére
nekem eléggé tetszik be is favoltam. viszont vízjelre elsőre azt hittem, hogy valami kosz
(#35800) runner 125: igencsak minőségi képek, és én is éhes lettem tőlük.
habár nem én csináltam és egy másik topikba is beraktam már, azért megosztom veletek ezt az igazán művészi fotót.
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #35631 üzenetére
Hupsz. Nem úgy értettem hogy rossz a logo. Még 1x megnyitottam az első képedet, és anélkül. hogy emlékeztem volna rá merre van, rápillantottam. Automatikusan elhúzta a szememet. Egyetlen telt piros folt a bal alsó sarokban. És még akkor rá se fókuszált a szemem.
Amúgy a design nem rossz. Próba cseresznye, de szerintem még halványabban jobb lenne.
Másnak mi a véleménye erről? Mikor jó egy logo? -
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #34920 üzenetére
Igen-igen, a cigifüstöt sokan mondták, mi is gondoltunk rá, de a stúdióban csak nem akartuk már meggyújtani a cigit, lehet még a tűzriasztó is megszivatott volna minket, szóval a lényeg, nem akartunk füstölni
Próbáltam utólag brush-al rátolni valami füstöt, de gagyi volt, ezért inkább ráhagytam... -
máyköl
veterán
válasz
forceberg #34628 üzenetére
A makró jó lett, tetszik ez a kék háttér. Valamiért nem érzem pontosan, hogy a szemén van ez élesség, inkább azt érzem, hogy a szárnya élesebb inkább, jól látom?
A portré fura, nem igazán tetszik.
Szvsz jól áll neki a zaj, de az arca túlsó része már nagyon életlen, sőt, az álla sem éles már, sokkal jobban kihangsúlyoztam volna a fejrészt. Valamint jobb oldalon szerintem nagyon rossz lett a fül, csak belezavar a képbe, szerintem túlságosan ki van hangsúlyozva a fül. Szerintem le is vághattad volna, vagy távolabbról lőhetted volna, hogy ne legyen ekkora hangsúly a fül részen.
A fog meg kár, hogy kiégett, PS-ben ezt korrigáltam volna. -
bubi92
őstag
válasz
forceberg #34448 üzenetére
sajnos nem látszik az az átmenet ami volt:S központban még szakadt az eső, szürkeség, tök sötét minden, és ahogy mentem ki auchan fele kb. a kórháznál már sütött a nap a pofámba, világosság és az egész ég ilyen narancsszínű mintha valami lámpával világították volna. nagyon durva volt.
-
Slowman
aktív tag
válasz
forceberg #34425 üzenetére
Most nem szeretnék mentegetőzni távol álljon tőlem. Nagyjából én is tisztába voltam pár hibájával, de mimnél többen segítenek annál könnyebb lesz legközelebb jobbat összehozni. Tisztába voltam, hogy nem ez lesz életem "mesterműve" és nem fogok még egy jó darabig olyan portrét készíteni - meg bármilyen jellegű képet - ami jóval átlagon felüli lenne. De annak külön örülök, hogy jó páran, köztük Sztyui is kommentelt (úgy gondolom talán itt a fórumon a legtöbb portrét ő készíti, és mindig hozza a szokott szintet, tudja a miérteket. Remélem most senki nem vette magára, hogy őt emeltem ki
)
Valószínű az volt a probléma, hogy pont totálba belesütött a nap az arcába és ettől ilyen kemények a fények. A helyszínen jónak tűnt de mikor megnéztem gépen tisztában voltam azzal, hogy nem lett ez olyan faja. Láttam, hogy ott van az az orrárkény - szerintem is csúnya az ilyen erős árnyék, bárhol az arcon - de szvsz irtó macera lett volna és nem hinném, hogy tökéletes lenne a végeredmény. Ettől függetlenül nem soroltam hulladék kategóriába, és minden hibájával együtt próbáltam összehozni valamit belőle. A derítésre van jó pár lehetőség, de nem "egyszemélyes hadseregként". (Most változtattam lakhelyet és nem ismerek senkit se itt. Szóval még csak segítségem se akad, már nem mintha eddig sokszor csoportosan fotóztam volna - pedig az a jó sztem -.) Remélhetőleg jobban sikerül legközelebb - tapasztalatnak jó volt - és ezeket a hibákat már nem szeretném legközelebb elkövetni. A derítésre valamit ki akarok találni, mert ez így tényleg nem jó.
A lényeg mindenkinek respect a kommentekért.
-
Sada88
aktív tag
válasz
forceberg #34209 üzenetére
hát kapja az ihletet
de lehet pesten is valami divatosiskolás lány csinálta a ruhát gondolom nem Ricsi állt nekli varrogatni legalább is remélem
Sztyui 8mpixel 20*30as nyomatra tökéletes , 60*90et is még elbírja de ott már nem tökéletes ellenben ha fogod magad és multi expo és összeilleszted
de amúgy stockból meg nem lehet megélni ezt te is jól tudod .
Sztem meg most aki teheti ,hogy 200körül költsön vázra az 7Dre még spóroljon vagy szerezzen nagykeres kontaktot azt besz árba megvegye . 50D se rossz de a 7D jobban megéri . bár itt is nyaffognak sokan ,hogy kicsi már ez a szenzor a 20on mpixelhez ... de aki nyaffog az meg vegye középformátumot milliókért ...
A videózás meg grrr szerintem még mindig gyilkolja a a gépet ,meg na nem erre való
lehet rá használn de akkor is szerintem más .
de ,hogy ne csak off legye régebbi fotó asszem itt még nem volt .
-
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #34209 üzenetére
Jaja, értem, csak tökre úgy hangzott, mint például amikor valaki betesz egy alulról fotózott virágot, akkor ebben a topicban valaki egyből rámondja hogy Fejo utánzat, vagy Fejo-t utánozza, miközben Fejo előtt is már nagyon sokan megcsinálták ugyanazt a képet
(Ez csak egy példa volt, nem emlékszem konkrét esetre, még mielőtt valaki elkezdene írogatni)
"Májköl: neked pont olyan dolgok kellenek, hogy kompaktra kéne váltanod..."
Milyen igaz -
varsam
őstag
válasz
forceberg #33926 üzenetére
köszi az véleményed
Legközelebb jobban figyelek a hibás fűszálakra, bár most szinte mind hibás volt a pár nappal ezelőtti fűnyírás miatt
Az őz elég messze volt sajna, a levegő sem volt tiszta, illetve ez már ekv 486mm-en készült, ahol már az optika sem a legjobb.(#33952) kricsi81
15..aztaqq, le a kalappal srác -
Sada88
aktív tag
válasz
forceberg #33851 üzenetére
rakd rá lightroomal az normálisan kezeli bár kell állítgatni meg 100% jpg nem árt. előtte pngbe úgy,hogy photoshopba a webre való exportot használod nekem cska ott sikerült rendesen beállítani a átlátszóságot ,hogy lightroomocska is megeméssze aztán saját watermarkba lemented .
ja még a múltkori facebook romláshoz hozzátéve ha lightroom 3.2nek az új "speckó" facebook feöltöltőjét használom akkor érdekes módon nem rontja a képeket annyira... érdekes...
FlickRre is kiprobálom ezt valamelyik nap mert ott is szeret túlélesíteni ... -
Balinov
titán
válasz
forceberg #33839 üzenetére
Pedig ha tudnad, hogy igy is meg lett vagva..(aprop, velemenyetek szerint hogy kell az ilyet vagni) A hatterben igazad van, force, viszont az eletlent nem igazan ertem, ugyanis ViewNX-el megneztem a NEF-ben, hol a fokuszpont es pont a nagyobbik rovaron mutatja.
Tegyuk azert hozza, hogy azert ez a 18-55VR kitobival keszult
-
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #33251 üzenetére
Jaja, de talán még abból se, én is csak nagyon ritkán, alkalomadtán csináltam egy-két partit, de nem igazán szeretem.
Hobbiból a stockfotózás is nagyon jó lehet, van egy stockfotós haverom, mondott egy-két dolgot, és tökre meghozta a kedvem az egészhez, szal ha unatkozok, akkor lehet el fogok kezdeni gyártani néhány stockfotót és megpróbálkozok a dologgal -
Karima
őstag
válasz
forceberg #33187 üzenetére
Nem tudom, hogy miért nem mosta el a hidat, pedig f1.8-al csináltam. Ha meg közelebb megeyek, akkor meg nem fért volna bele a híd
Ja és ugye az f1.8 (ami a bokeh miatt lett volna) kizárja a lámpák csillagait. Igazából ezen a képen az utómunka csak a bw és egy kis élesítés volt, semmi zajszűrés.
Egyébként kézből készült, mert állvány sajna nem volt nálam.De azért köszi a véleményt
Azt meg már régóta tudjuk, h a fotózás szubjektív
Majd a legközelebbi meg lehet, h Neked jön be.
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #32971 üzenetére
(#32998) forceberg
(#32983) dabgergo: ez nagyon ott van a szeren. Tényleg felhurcoltad a DSLR-t oda. Az eslő nagyon király. A fák ebből a szemszögből... A többi is nagyon jó (mert nem minden nap lát ilyen képeket az ember), de mintha a kék túlságosan kék lenne. Nem tudom, majd a többiek is mondják, ha az, de nálam nagyon hangsúlyos kék lett... de maga az alapanyag:
(#32971) forceberg: nem rossz. Színesben se volt az. A mondanivalója meg (az ismerősöknek) átjön. Készíts vele szép képeket.
-
x123456
aktív tag
válasz
forceberg #32989 üzenetére
Az highkey absztrakt. Totál más kategória. Fejo képénél sem várnám, hogy valami hűdemély mondanivalója legyen, de akárhonnan nézem, amolyan tizenkettő, egy tucat kategória. Aki turista erre jár, szinte biztos, hogy készít róla képet. Hiába a kékóra, az önmagában nem tesz hozzá annyit, hogy valóban izgalmas legyen.
(szerk: arról meg nem én tehetek, hogy Fejo meg még néhány ú.n. fotós vérigsértődik azon, ha valaki el meri mondani, hogy milyen problémákat lát egy-egy képen - mellesleg épp az a kép tipikus példa arra, amit nem értek, hogy került fel az 1x.com-ra)
-
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #32968 üzenetére
azaz
annyit tuti nem bírna a dinamika... ISO800...szerintem amúgy jól áll a kiégés, ha megnézed aképet, kommentben van még egy (silences)
van még ilyen is: [link]
amúgy vannak 35-össel is képek
többek között ez: [link]
de szeretném megtanulni normálisan használni.. máramennyi időm lesz rá
köszönöm a véáleményt
-
sanyixXx
senior tag
válasz
forceberg #32956 üzenetére
szerintem rossz ötlet volt a fókuszon kívüli részt a világítással kiemelni. teljesen összezavarsz mint nézőt, mert először a megvilágított sigma felirat virít az arcomba és csak utána kezdem el keresni az éles pontot a képen. erőteljesebb a fény általi kiemelés, mint a fókusz általi.
-
Peethy
őstag
válasz
forceberg #32844 üzenetére
Köszönöm a véleményt..
Nincs gond, ha őszinte és jóindulatú, tudom hogy elég sokat kell még fejlődnöm, csak az a baj, hogy nem bírom megállni, hogy 1-2 jó képet ne közöljek, pedig tudom, hogy messze elmarad az itteni színvonaltól (pl a tiédtől, kricsi, etc.)
Nem lenne érdemes átmennem az amatőr fotósok digitális fényképei topikba inkább? Mert engem ez nem zavar, hogy még csak ilyen minőség, lehet, hogy titeket jobban, hogy valaki lassabban fejlődik.
-
Karima
őstag
válasz
forceberg #32673 üzenetére
Igazad lehet. Bár sztem azokat a képeket, amin nem látszik a golyó (tehát már átment a tárgyon, pl a tojásos), azt meg lehet csinálni ezzel a technikával.
Na ez lesz a következő projektem!!Legfeljebb rácáfolok magamra
Azt elismerem, h azt szép munka lehetett megcsinálni, időzíteni, ahol a vízcseppen ment át a golyó.
-
BEE
addikt
válasz
forceberg #32588 üzenetére
Ez a három képed nagyon nem tetszik nekem !
Az elsőn a virág nem szép, a lepke meg kifejezetten csúnya így.
A másodikon a kompozíció rendben lenne, de a bugyiszín összkép,
meg az erőltetett mélységéletlenség nagyon lerontja.
Az utolsón se mutat jól a lepke, meg az sincs eldöntve hogy mi a kép főtémája.BEE
-
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #32538 üzenetére
Az arca alapból ilyen lágy, az arcához nem is nyúltam hozzá
Pont ezért szeretem ezt a modellt, mert alig kell retusálni rajtaEz a kép is róla készült, és itt látszik eléggé, hogy alapból ilyen az arcbőre.
Vagy nézd meg a facebook.com/sztyui-n azt a pár werkfotót, ami róla készült. Na azok teljesen módosítatlan fotók, és ott is látszik hogy nem sokat kell hozzányúlni az arcához
Itt van egy werkfotó például még a könnyes képhez... -
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #32486 üzenetére
Hát. Ha keret nélkül nem jó, akkor próbáld meg Fejo kereteit. Az ő képein mindig bevált.
Kicsit sötétnek tűnhet, de ilyen volt az eredeti is... meg egy kicsit túl van húzva a monitorom...
Köszönöm fiúk az értékeléseket!
Karima: az első kettő átadja a település hangulatát. Tetszik a mélységélesség az elsőn, ahol a lámpák mind bent vannak, a háttér pedig egy bazi nagy domboldal (ha jól látom).
-
pisti
őstag
válasz
forceberg #32404 üzenetére
Jók lettek.
Az első tetszik a legjobban, az egészen egyedi ezzel a színvilággal, az a méh meg egészen extrém módon összevirágporozta magát. Az élesség talán ami nem tökéletes.
A másodiknál az árnyék alul picit zavaró, egyébként nagyon szép napfényes pillangó fotó.
A harmadik teljesen jó, csak ott meg nagyon szoros lett a vágás a bal alsó saroknál, esetleg tehetsz rá egy olyan színű keretet mint a háttér azon a részen, akkor talán nem lenne ennyire feltűnő.
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest