- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Hydra SR #12341 üzenetére
Hülye kérdés, égek is mint a Reichstag, de egy ilyen dobozban vagy lessátorban kuksolva az ember hogy oldja meg az anyagcsere kimenő oldalát?
Az oké, hogy viszünk szendvicset, csokit (láttam a Boci-s papírt), palack vizet - de míg az elsők mondjuk nem olyan hamar, a víz alkalmasint elég hamar ki akarhat jönni. Ha kimászik az ember, nem riasztja el a madarakat, egyéb állatokat? Vagy valami tárolóedénybe megoldja bent? Vagy edzeni kell a záróizmokat?
(Ha nagyon gáz a kérdés ide, kimoderáltatom a hsz-t
)
-
-
Chapel
addikt
válasz
Hydra SR #12311 üzenetére
Akkor te is fotózz "valamit" és mellette természetfotózz ide
Más.... Kb 2 hónapja kezdtem el foglalkozni a fotózással aminek nagy részét (meló
) elmélettel töltöm napi 1-2 órát olvasgatok weben és könyvből egyaránt. Ha ma végigsétálok a körúton már rögtön "szakmai" szemmel nézem a fotókat és kezdek rádöbbeni hogy mennyi kontár dolgozik "profiként"
Ha az én szememet bántja a fényerő/kontrasztpont/utómunka,na az már gáz
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #12290 üzenetére
Nem tudom másképp kifejezni, Pofám leszakad! A legjobban a 8. és 9. tetszik ebben az adagban, de jó az összes. Az etetősekért kár... Mindenesetre összességében le a kalappal, irigyellek!
(He esetleg legközelebb kell valaki werkfotókat csinálni, meg gubbasztani a csónakban, hogy ne egyedül unatkozz, szívesen elkísérlek) -
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #12292 üzenetére
A madarak szárnyán nagyon picit látszik az élességtől bepöttyöződik igaz minimálisan de egyáltalán nem gáz de egy ilyen éles képnél szinte fölösleges élesíteni pl :fejo a jó példa az ő képein valahogy nem látszik pont eltalálja az élesítés mértékét (de ez már csak szőrszál hasogatás amúgy 1280X1024-es a monitorom) .Én még ilyet sem tudok mint te a panámmal
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #12190 üzenetére
Ezek a madarak is jók, grat. Viszont a holdas jobb volt a hádéer nélküli, de ízlések és pofonok, tudod....
Más.: Várom az Air race-ről készült képeket. Most nincs időm felrakni az enyémeket, de kiváncsi vagyok ki, honnan, mit tudott fotózni abban a ki...ott tömegben.
Teljesen elment a kedvem a egésztől.
-
Dtomi
őstag
válasz
Hydra SR #12134 üzenetére
Gratulálok a jégmadaras képedhez!! Én 3 éve nem bírom elkapni... Sajnos bármennyire is szeretnék most tényleg nem tudok elmenni. Sajnos nicns miből még vonatra ülnöm se. A Pénzem is elvitték. Még 20. án is dolgozok, hogy egyáltalán kajával kihúzzam hónap végéig! De ha van kedved ősszel elmenni van egy csomó bejáratott helyem szívesen megtanítalak 1-2 fogásra. És ha esetleg állcaháló kéne kölcsönbe nyugodtan szólj bármikor segítek. Akár téli akár nyári. Még sátrat is tudok adni.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #11836 üzenetére
Van még mit gyakorolni, de téged ismerve nemsoká jönnek a tűéles 6mp-es verziók.
Amikor én próbáltam egy ilyent szemből fotózni, egyfolytában pont annyit repült előrébb amennyit én hátráltam az obival, hogy éles legyen, tök poén volt, a végén majdnem leestem a padról. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #11799 üzenetére
Végre valahára! Őszintén mondom, megérdemelted ezt az obit, szenvedtél már eleget a sok régi vassal! Legalább annyira örülök, mintha magamnak vettem volna egy ilyet, de tényleg!
Képek: az első nem annyira, de az utolsó három tetszik. Kreatívabbak.
Szerintem most, hogy meglett az új obid, és nem vagy "korlátozva" felszerelésileg, egyre jobb képeket láthatunk majd tőled, de tudtuk eddig is, hogy van szemed a dologhoz.Sok sikert!
-
Fejo
őstag
válasz
Hydra SR #11689 üzenetére
Hydra:Hegynek fölfelé nem volt valami villámléptű, de ezek szerint csak szereztem valami rutint a "Dakar" alatt svenkelésből.
biggamer: 1-es és 2-es nagyon tetszik!
Jinxx A HDR-ek kivételével nincs kiemelkedően sok utómunka a képeken (polár mindegyikenél volt az obin). Hihetetlen kék és zöld színek voltak a hegyekben.
Olyan csillagos eget én még életemben nem láttam mint Irdningben. Gyönyörű volt. Magasan voltunk, fényszennyezés a nullával volt egyenlő. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hydra SR #11436 üzenetére
Igazából manipulálatlan kép nincs is, csak kevésbé, vagy jobban manipulált. Akkor elítélendő, ha valóságosnak akar feltüntetni valamit, ami nem az. Ily módon a pár éve kitömött/döglött madarakat művészien elhelyező, azt lefotózó, majd élőnek hazudó fotós manipulált, noha lehet a képeken nem volt utómunka, de előmunka annál inkább.....
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Hydra SR #11425 üzenetére
Hátja, fuji kompakt
Egyébként ez egy elég régi képem (2 hónapos) csak most feltettem a flickr-re, mert visszamentem arra a szigetre megint.
Amit küldtél tényleg jó, jobb. Köszi.
Itt egy újabb, ami már zajszűrt (kb 1 hete találtam normális zajszűrőt erre a photoshop elements-re.) mondjuk ez nem HDR, de láthatóan tisztább.
Szerk: A színek nincsenek utánhúzva.
-
Xantomas
őstag
válasz
Hydra SR #11127 üzenetére
A valóság az más, ahhoz nem kell fantázia.
Nem messze tőlünk van egy szanált távvezeték, azóta már jó régen a föld alatt megy a delej, de ezt a tartót/oszlopot valamiért meghagyták. Iszonyat jól néz ki, de még soha nem találtam olyan fényekben ami igazán tetszen, és sugározza magából az elhagyatottságot.
[link] -
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #10777 üzenetére
Akkor csak azért nem érzem őket tökéletesnek, mert tudom milyen közülmények közt készültek, és mennyi rajtuk az utómunka. Az erdei pintyen legalább 2 élesítés van, nem tudom miért, lehet a stabi miatt, de nem volt egyik sem tűélesnek mondható. A mókus naggyából egy az egybeni vágás, már kicsinyíteni sem volt mit, és bal oldalt nem volt lombkorona, ezért lett így vágva, mert ott kiégett, a mókus meg legalább 2 fé-vel alul lett emiatt lőve, szóval ezen is van utómunka rendesen. A kaszáspók meg 50/1.8 gyakorlat. Mióta megvan alig látok pókokat, eddig meg ha tehették még rám is másztak.
Reptében lekaptam valami légyféleséget is, de azt már fel sem mertem rakni. Kicsit elbasztam technikailag. Nem figyeltem, iso800-on volt a gép, plusz pofánvakuztam 200addal, és csak itthon vettem észre. Persze kijelzőn fasza volt. Legnagyobb problémám az idő hiánya. Az, hogy hétvégén fotózgatok Normafán, meg a Margitszigeten az nem hobbi.Runner! Köszi neked is!
Jóéjt mindenkibe!
-
Szoles
senior tag
válasz
Hydra SR #10735 üzenetére
Nem, nem, félreértetted. Ez egy php alapú galériamotor, amit arra a tárhelyre raksz, ahová akarsz, és hogy azután ehhez milyen domained van, az is tetszőleges.
Létezik egy alap kinézet ("style"), amit lecserélhetsz másikra. Az alap elég gyenge, de szerintem amit linkeltem, az jó kiindulásnak.
Ami előnye szerintem, hogy a kinézet könnyen alakítható (HTML matatás, még én is megbírkóztam vele, tehát egy átlagos képességű versenyzőnek ez még könnyebb
), fejléc, ilyesmik persze cserélhetők. Ha akarod hozzászólhatnak a látogatók, vagy pontozhatják a képeidet.
Hasznos még, hogy galériánként megszabhatod az elérhetőségeket, tehát bizonyos galériákat például privátra állíthatsz, másikat meg mondjuk csak az általad kijelölteknek engedélyezel.
A képeket ftp-n tudod feltölteni, de a beállítások php-n mennek.
Alkategóriákat (virtuális kategóriákat) is csinálhatsz, és többféle módon megjeleníthetők a képek. (feltöltés dátuma, készítés dátuma, legnézettebbek stb.)Van keresője, tud RSS-t, meg egy-két tényleg hasznos dolgot. (meg pár haszontalant, azokat kik kell irtani belőle)
Létezik hozzá magyarítás (bár kicsit hiányos, mert a korábbi verzióhoz készült, de az is könnyen kiegészíthető, átírható bármire, ha majd kell, az enyémet elküldöm). Angol supportja és fóruma van, ott minden gondra van válasz.
Eddig egy hátrányát találtam, mégpedig, hogy csúnyán kicsinyíti le a képeket, összezömíti őket. Tudod, mire gondolok. Tehát nem érdemes nagyobb képet feltölteni, mint amekkorában meg is fog jelenni. (ez nálam a max 900 illetve max 675, ez fér bele koppanásra abba a "style"-ba)
Nem akarlak rádumálni, de egy próbát szerintem megérne. Nekem bejött, az extra hülyeségeit leszámítva szépen dolgozik.
Este, vagy holnap gyártok neked egy elérhetőséget, és elküldöm.
Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest