- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Hirdetés
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz
Picilány #11595 üzenetére
A harmadik tetszik, képeslap jellegű
A kutyusos jó beállítás, csak túl nagy a fényesség-különbség a háttér és az eb között, háttérben pl. valami olyan fényességű elemmel, mint a jobb oldali fa, szerintem jobban érvényesülne. Hasonlóan a piros virágnál, így számomra úgy tűnik, egy átlós villám kelti épp életre
-
Szoles
senior tag
válasz
Picilány #11539 üzenetére
Az első kettő, de főként a második tetszik, érdekesek a fények rajta.
A harmadik mintha "kicsit" bemozdult volna?
A negyedik nekem sűrű, nem találja a szemem az igazi témát. Szűkebbre vágnám valahogy így, meg kicsit mintha túlexpós lenne? (Ez nem biztos, én alulexpó mániás vagyok.)
Ezeket a virágokat én igazándiból makróval támadnám be. A virág mellesleg tényleg érdekes és szép. -
drkbl
őstag
válasz
Picilány #11537 üzenetére
A ribizlis kép tetszik, lehet, hogy jól nézne ki álló formátumban. Második helyezett a dupla szivárvány, nagyon jól kiexponált a város elő és háttérben is. A pompomgörl-virág szerintem kicsit túlexponált, sajna elvesznek a részletei - lehet, hogy csak azért, mert ezen az LCD monitoron nézem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Picilány #11307 üzenetére
Nézegettem a használatit, de nem találok exposorozatot sem, expokorrekciót sem.Ha nincs ilyen, akkor csak annyit tehetsz, hogy a gépet kitapasztalod, minden képet visszanézel eleinte gyakorlásképpen, aztán ott mérsz fényt a géppel, ahol, valószínűleg helyes lesz az expozíció. Az elsütőgomb félig lenyomásával rögzíthető az expozíció ennél a gépnél is, ha jól láttam.Itt is kérdezősködj, a Kodak gépeket itt jobban ismerik.
-
drkbl
őstag
válasz
Picilány #11282 üzenetére
Meg kellene nézned a géped kézikönyvét, tud-e expoziciókompenzációt, fénymérést az autófókusztól függetlenül, illetve derítő vakuzást. Ha tud ilyeneket, javíthatsz a képeken, ha nem, akkor kerülnöd kell az olyan helyzeteket, ahol a háttér sokkal eltérő fényességű a témához képest, illetve szétszórtan nagyon fényes részek vannak a képen.
-
biggamer
veterán
válasz
Picilány #11290 üzenetére
No, akkor megkapod a házifeladatod :
Digitális technika, kezdőknek : [link]
Alapfogalmak : [link]
Canon digitális fotósuli kezdôknek : [link]
fotosuli.lap.hu : [link]
Alapismeretek : [link]
Kompozíciós ismeretek : [link]
Ötletek amatõr fényképészeknek : [link]
Tanuljunk (digitálisan) fotózni! [link]
Egyenlőre ennyi, hétvégén felelés.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Picilány #11287 üzenetére
A másodiknál is túl hosszú volt az expozíciós idő a fény mennyiségéhez képest.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Picilány #11282 üzenetére
Kevés alakítással az első képed.
Ezzel a progival alakítottam rajta. Ingyenes , érdemes letölteni, magyarul is tud, kísérletezhetsz vele, ugyanolyan érdekes, mint fényképezni.
Ennél a képednél túl sötét részen mért fényt a géped, azért égett ki teljesen az ég. A képeidet nézve érdemes volna exposorozatokat csinálnod inkább, /bracketing/, akkor a három kép közül biztosan lenne helyesen exponált is. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Picilány #3658 üzenetére
Itt nem így linkelünk, hanem
(L)http://akármi.hu(/L) csak a ( ) zárójelek helyett [ ] zárójelekkel. Vagy használd a link gombot hozzászólás írásánál.
A linked:
[link]
(Amúgy nekem tetszenek a becsillanások, bár a két szélső pont elég lett volnaAz exif sajnos kiszerkesztődött belőle)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Béta iOS-t használók topikja
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vicces képek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest